توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 443558
ترامپ به دنبال متحدان جدید در آسیا
دولت جدید آمریکا در تلاش برای یافتن متحدان و دشمنان جدید، درصدد اختلاف اندازی در روابط روسیه و ایران است و قصد دارد هند را جایگزین چین، بعنوان مرکز قدرت اقتصادی در آسیا کند و از این طریق نفوذ خود در این قاره را افزایش دهد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۰
به گزارش تسنیم، روزنامه اینترنتی «گازیتا.رو» روسیه در تحلیلی نوشته است: "دونالد ترامپ" بارها چین را تهدیدی جدی برای آمریکا در عرصه تجارت بین الملل نامیده که برای مبارزه با آن تلاش‌ها و متحدان بسیاری لازم است. آمریکا برای برقراری روابط خود با کشورهای آسیایی، نیاز به تمرکز روی مسائل اقتصادی دارد تا جایگزینی برای مرکزیت قدرت در منطقه باشد. تحلیلگران معتقدند که این مرکز جانشین می تواند کشور هند باشد.

دولت جدید آمریکا به دنبال یافتن متحدینی جدید و دشمنانی جدید است. کاخ سفید امیدوار است که بتواند همکاری‌های دیپلماتیکی و نظامی بین روسیه و ایران را خدشه دار کند و برای این منظور قصد معامله با مسکو را دارد. این مسئله را روز گذشته روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از مقامات بلندپایه دولت دونالد ترامپ فاش کرده است. به گفته این منابع خبری، ترامپ به دنبال راهی است تا مانع از پیشرفت ایران شود.  

کاخ سفید همچنین از افزایش نقش چین در عرصه بین المللی ناراضی است. رئیس جمهوری جدید آمریکا متحد بزرگی پیدا کرده تا به این کشور در کاهش نفوذ چین کمک کند. و با وجود درک متقابلی که در مذاکرات اخیر بین ترامپ و "ولادیمیر پوتین" بوجود آمده، این متحد روسیه نیست.

یکی از نخستین رهبران جهانی که بعد از مراسم تحلیف به دونالد ترامپ تبریک گفت، "ناریندرا مودی" نخست وزیر هند بود. بر اساس اطلاعات کاخ سفید، ترامپ و مودی در جریان مذاکرات تلفنی خود به بررسی امکانات برای تقویت مشارکت بین ایالات متحده و هند در ابعاد مختلف اقتصادی و دفاعی پرداختند. یک مقام آگاه نزدیک نخست وزیر هند یادآور شده که محور گفتگوهای رهبران دو کشور روی مسائل دفاعی متمرکز بود.

واشنگتن و دهلی منافع راهبردی مشترکی دارند

تقویت روابط با هند در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما هم دارای اولویت خاصی بود، ولی ترامپ مایل است روابط دو کشور را تا جای ممکن ارتقاء دهد.

"مانپریت عناند" معاون سابق مشاور دفتر امور آسیای جنوبی و مرکزی وزارت امور خارجه هند می گوید: «با کمک اقدامات دولتی مداوم و حمایت قاطع کنگره، طی چند سال اخیر آمریکا روابط خود را با هند بسیار گسترش داده است و دولت ترامپ این تلاشها را دوبرابر خواهد کرد، برای اینکه منافع راهبردی کشورهای ما در یک جهت گیری قرار دارد.»

به عقیده کارشناسان، واشنگتن به هند نیاز دارد تا با حاکمیت در حال افزایش چین در آسیا مقابله کرده و نفوذ آمریکا در این بخش از جهان را افزایش دهد. و این هدف در حال حاضر که ترامپ خروج آمریکا از مشارکت فراآتلانتیکی را اعلام کرده، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. چین در بلوک تجارت آزاد منطقه مشارکت ندارد و می توانست بر رهبری آمریکا در منطقه آسیا غلبه پیدا کند و اکنون با خروج آمریکا، چین هم فورا شروع به پر کردن خلاء موجود نموده است.  

"ساشا رایزر کوسیتسکی" کارشناس امور آسیایی شرکت مشاورتی «گروه اورآسیا»می گوید: «بسیاری از طراحان آمریکایی، توسعه هند را تنها راه مقابله با چین می دانند و این مسئله را به نفع آمریکا می دانند و بیش از دهها سال است که سیاست آمریکا این منطق را دنبال کرده و با تقویت روابط با هند و همکاریهای بی سابقه در عرصه انرژی هسته ای صلح آمیز و توسعه تولیدات مشترک فناوریهای دفاعی، در عمل هیچ توقع خاصی هم از هند در برابر این خدمات نداشته است.»

حمایت دهلی از سیاست‌های تند ترامپ در قبال مسلمانان

لفاظی های تند ترامپ در قبال مسالمان و حتی ممنوعیت ورود مسلمانان هفت کشور به آمریکا، از سوی اکثریت مردم هند که هندو هستند، اقدامی مثبت بشمار رفته است. هند با توجه به مشاجرات مرزی خود با پاکستان، به ندرت دچار رویارویی جدی شده و همواره مشکلات بوجود آمده را بدون میانجیگری کسی حل و فصل کرده است. ولی در زمان سفر آتی مودی به واشنگتن  که در سال جاری انجام خواهد شد، نخست وزیر هند خواستار آن خواهد شد تا ترامپ مواضع تندتری را در قبال اسلام آباد اتخاذ کرده و از تلاشهای دهلی نو در مبارزه با تروریسم حمایت بیشتری کند.

تحلیلگران بر این عقیده هستند که رئیس جمهوری آمریکا نیز آمادگی آن را دارد تا روابط دوجانبه با هند را به قدری توسعه دهد که اعتبار دهلی نو در عرصه بین المللی تا جای ممکن افزایش پیدا کند. مسئله این است که هند سالهاست که در سایه چین قرار داشته و بازار ذخیره ای برای سرمایه گذاران نو بشمار می رفت و اکنون یکی از مهمترین اهداف نخست وزیر هند تغییر این وضعیت است. لازم به ذکر است که گفتگوی تلفنی مودی با ترامپ نیز دقیقا یک هفته قبل از تایید بودجه دولت صورت گرفت و کابینه وزراء می توانست تغییراتی را در هزینه های کلیدی خود در نظر بگیرد.

برغم موانع اقتصادی و وجود ابهاماتی در سیاست خارجی دولت ترامپ، یک مقام نزدیک به ترامپ، هند را یکی از مکان‌های جذب سرمایه گذاری برای آینده نامیده که با توجه به سابقه همکاری شرکت‌های آمریکایی و هندی، قطعا تسهیلات بیشتری برای مشارکت در عرصه های اقتصادی برای دو طرف بوجود خواهد آمد.


 
 
کلمات کلیدی : ترامپ+آسیا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.