نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 458453
مثبت شدن تراز تجاری کشور به کمک خام فروشی/ دستاوردی که افتخار ندارد
بخش اقتصادی الف، 14 فروردین 96
بر اساس اعلام دولت در حالی تراز تجاری کشور مثبت شده که در سال گذشته علاوه بر خام فروشی شاهد افت چشم گیر ارزش کالاهای صادراتی کشور نیز بوده‌ایم.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۱
تسنیم نوشت: بر اساس اعلام دولت سال گذشته 43 میلیارد و 930 میلیون دلار کالا از کشور صادر و 43 میلیارد و 684 میلیون دلار کالا وارد شده است. به این ترتیب، صادرات غیرنفتی ایران 246 میلیون دلار بیش از واردات بوده و تراز تجاری کشور برای دومین سال پیاپی مثبت شده است. گفتنی است این موضوع با تبلیغات گسترده ای نیز همراه شد.

در همین رابطه خسروتاج، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه برای مثبت شدن تراز تجاری ایران با تمرکز بر صادرات غیر نفتی، گفت: صادرات محصولات غیر نفتی ایران سال گذشته از مرز 44 میلیارد دلار گذشت که این امر نشان از رشد 3،5 درصدی نسبت به مدت مشابه قبل است.

افت چشم گیر ارزش کالای صادراتی
این اظهارات در حالی است که نگاهی به آمارهای تجارت خارجی کشور نشان می‌دهد، در حالی متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی 339 دلار بوده که این رقم نسبت به سال 94، با کاهش 25 درصدی رو به رو شده است. در واقع ارزش کالای صادراتی کشور به میزان یک چهارم کاهش یافته  و این موضوع نمی‌تواند با برنامه ریزی‌های انجام شده توسط مسئولان همخوانی داشته باشد.

اختلاف شدید ارزش هر تن واردات و صادرات
از سوی دیگر متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی حدود 1300دلار است، که این رقم نیز نسبت به سال قبل از آن با افزایش 10 درصدی رو به رو شده است. مقایسه ارزش کالای وارداتی و صادراتی نشان میدهد، ارزش کالاهای وارداتی به کشور بیش از 4 برابر کالاهای صادارتی ایران است. در واقع مثبت شدن تراز تجاری به میزان زیادی از افزایش گسترده وزن و حجم کالاهای صادراتی کشور نشات گرفته است. بر این اساس محصولات پتروشمی به لحاظ وزنی 40 درصد، میعانات گازی 77 درصد، گاز طبیعی 67 درصد و جمع کل صادرات 38 درصد رشد داشته است.

رشد قابل توجه صادرات شبه نفتی
اما نکته سومی که در این خصوص قابل ذکر است، موضوع رشد صادرات فرآورده‌های نفتی یا افزایش خام فروشی است. به عنوان مثال در سال 95، محصولات پتروشیمی  به لحاظ ارزی رشد 9درصدی و میعانات گازی رشد عجیب 56درصدی را تجربه کرده‌اند. این درحالی است که صادرات سایر کالاها شاهد کاهش 10 درصدی بوده‌است.

رشد 3.5 درصدی صادرات با افزایش گسترده خام فروشی
مسئولان دولتی در روزهای اخیر به به موضوع رشد 3.5 درصدی ارزش صادرات کشور اشاره کرده‌اند، همانطور که در بالا  اشاره شد، رشد چشم‌گیر 38 درصدی وزن کالاهای صادراتی ایران در کنار افت25 درصدی ارزش هر تن کالای صادراتی به خوبی نحوه دستیابی به عدد 3.5 درصدی ذکر شه توسط مسئولان را توضیح می‌دهد.
 
کلمات کلیدی : تراز تجاری + صادرات + خام فروشی
 
محمد حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۴ ۱۱:۱۸:۳۸
باسلام
با توجه به اینکه این اتفاق در سنوات گذشته امکان تحقق نداشته،همین که مقدار واردات کاهش یافته و از میزان صادرات کمتر شده جای تقدیر دارد. کم ارزش نشان دادن زحمات همه تولید کنندگان و صادر کنندگان به دلیل سیاسی واقعا دور از انصاف است در دولت گذشته با تمام آن شعار های ما میتوانیم تنها باعث واردات بی رویه از کشور های چین و هند شدند و کسی کار آن دولت را مورد سوال قرار نداد ولی.. حتی دست آورد های کلی کشور را هم ... بی ارزش جلوه میدهند. (4227946) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۴ ۱۲:۵۹:۳۳
واقعا تحلیل بچگانه ای بود. ما به لطف تحریم محصولاتی تولید میکنیم که تکنولوژی 40 سال پیش را دارند. دانشگاهها و مراکز پزوهشی ما سالها از دنیا عقب مانده اند. با این توضیحات انتظار داشتید محصولات هایتک صادر کنیم. برادر جان ما چاره ای جز خام فروشی نداریم. همین امروز تغییر رویه بدهیم ده سال دیگر شاید از خام فروشی رها شویم ولی شرط اول این است که بدانیم کجای بازی قرار داریم. (4228103) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۱۴ ۱۳:۳۵:۳۳
تحلیل درست است ، اما مگر قبلا چیزی غیر خام فروشی به دیگر کشورها داشتیم ، ادعا داریم یکی از کشورهایی هستیم که بیشترین مهندس را نسبت به جمعیت داریم ، اما صنعت خودروسازی نیم قرن است در جا میزند تازه با کمک بازار انحصاری ،، به هر حال با شکل و ساختار کنونی به جایی نمی رسیم (4228160) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۳:۰۵:۵۱
سالهای گذشته به لطف دلواپسان حتی توانایی خام فروشی را هم نداشتیم! (4229940) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.