نظر منتشر شده
۱۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 289280
دکتر ظریف میهمان ویژه الف می شود/ سوالات خود درباره برجام و مذاکرات را از او بپرسید
بخش خارجی الف، 25 مرداد 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۱۱
دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و رییس تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان، برای پاسخ دادن به سوالات بینندگان درباره ابعاد مختلف برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) و مذاکرات هسته ای میهمان ویژه الف می شود.

وی دکترای مطالعات بین المللی خود را از دانشگاه دنور آمریکا گرفت. دکتر ظريف داراي سوابق اجرایی طولاني در سمت هاي حساس وزارت امور خارجه مي باشد که از آن جمله ۱۰ سال مسئوليت معاونت حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و ۵ سال سفیر و نماینده دائم در سازمان ملل متحد در نیویورک می باشد.

او همچنین دارای تألیفات متعددی به صورت مقاله و کتاب در خصوص موضوعاتی چون دیپلماسی چندجانبه، سازمان‌های بین‌المللی، مسائل سیاسی و امنیتی، خلع سلاح، و... به زبان‌های فارسی و انگلیسی می‌باشد که در نشریات معتبر داخلی و بین‌المللی منتشر شده است.

کاربران گرامی می توانند، سوالات خود را از آقای ظریف درباره مسائل پیش آمده در مذاکرات، توافق هسته ای وین و همچنین اقدامات ایران و طرف مقابل را درباره برجام و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مطرح نمایند تا در هفته آینده پاسخ های خود را از ایشان دریافت نمایند.

الف همانطور که پیشتر هم وعده داده بود، تلاش می کند تا برای بررسی برجام، از دیگر اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای و همچنین سایر کارشناسان در این حوزه برای بررسی بیشتر برجام و پاسخگویی به سوالات مخاطبان خود برای حضور در بخش مهمان ویژه الف دعوت به عمل بیاورد.

***************************

لازم است خوانندگان عزیز موارد زیر را مدنظر داشته باشند:

1- دکتر ظریف جهت پاسخگویی به سوالات شما بینندگان گرامی درباره برجام و ابعاد مختلف آن مهمان ویژه الف شده اند، لطفا از اظهار نظر درباره موضوعات دیگر (حتی مرتبط با ایشان) خودداری فرمایید.

2- قبل از طرح سوال خود، سوالات منتشر شده قبلی را مطالعه فرمایید تا حتی المقدور از نوشتن سوالات تکراری خودداری شود.
 
کلمات کلیدی : مهمان ویژه الف
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۱:۴۱:۰۲
سلام آقای دکتر رمز محبوبیتتون از نظر خودتون چیه؟ (3119650) (alef-3)
 
بهنام دیاری
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۱:۴۸:۰۴
با عرض سلام و احترام خدمت آقای دکتر ظریف، وزیر محترم خارجه و عرض ادب خدمت تیم الف. در ابتدا از دکتر ظریف ممنونم که دوباره فهم و شعور و فرهنگ ایران و ایرانی رو تو دنیا یادآوری کرد. من به شخصه به داشتن نماینده ای ایران مثل حضرتعالی افتخار میکنم و سر تعظیم در مقابلتون فرود میارم. سوالم از آقای دکتر اینه تو یه همچین مذاکرات سختی با این همه مشکلات در مقابل اینهمه غول دنیا و اینهمه مشکلات در داخل کشور که خودتون میدونید (دلواپس...) چطور مدیریت کردید؟ و این درست است که با وزیر امور خارجه آمریکا در بیشتر مواقع با عصبانیت صحبت میکردین و صداتون تا بیرون میومده؟ و سوال آخرم اینه که واقعا بعد از اینهمه تحریم و مشکلات واقعا به جای رسیدیم که ارزش اینو داشته باشه ؟ البته میدونم این خیلی مهم بود و واسه کشورمون یه افتخار و پیشرفت بزرگ محسوب میشه ولی آیا الان در این شرایط واقعا کار بزرگی انجام شده از لحاظ هسته ای؟ شایان ذکرم که من ۱۰ سال پیش ۲۱ سالم بود الان ۳۱ سالمه و واقعا ۱۰ سالم به هدر رفت با اینهمه تحصیلات و تلاش. من و خیلی از جونا.
ممنونم
عرض ادب و احترام
بهنام دیاری (3119667) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۰:۱۸:۰۱
سلام
من در یک سایت امریکایی متنی تحت عنوان A Better Deal With Iran Is Possible خواندم که نوشته بود :

" اگر کنگره توافق ایران را رد کند، ایران باز باید برجام را عملی کند چون برجام تعهدات ایران برابر جامعه بین المللی است و اروپا تعهد داده است تحریمها را در هر صورت لغو می کند و قطعنامه های سازمان ملل نیز در هر صورت ملغی می شود
ولی آمریکا می تواند با رای کنگره برجام را برای تعهدات خودش اجرا نکند!"

آیا چنین تحلیلی درست است ؟ و آیا تصمیم گیری شده است که در برابر رد برجام در کنگره -که به نظر احتمال بالایی دارد - چه واکنشی باید نشان داد؟

البته حیله های دیگری هم در متن اشاره شده (مانند ایجاد تعلیق ما بین کنگره و دولت در تعهدات آمریکا) که در صورت امکان مطالعه بفرمایید. (3120552) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۳:۲۳:۱۷
جناب دکتر ظریف عزیز
با خسته نباشید جانانه به شما. سوال من در باره نحوه مدیریت شما بر مذاکرات است.
به نظر من، مامور دولت خوب (از سطوح پایین تا بالا) کسی است که منویات ذهنی و قلبی و منافع شخصی را کنار بگذارد و به ماموریت پیش رو و طریق رسیدن به هدف فکر و برنامه ریزی کند. (امری که متاسفانه در وزارت خانه هایی مثل راه و شهرسازی یا وزارت اقتصاد نمی بینیم)
جنابعالی چگونه و با چه اکشن پلانی، قادر شدید مراحل متعدد، پر تنش، خسته کننده و حساس مذاکرات را همچنان بر روی یک محور ولی با نرمش ها و تاکتیکهای مختلف پیش ببرید.
جواب مشخص شما به این سوال، راهگشای بنده و بسیاری از مدیران کشور خواهد شد. (3121068) (alef-13)
 
بابا
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۵:۵۲:۵۶
یکی از بهترین سوالاتی که میشه پرسید اینه:
عموم جامعه کی تاثیر برداشتن تحریم ها رو می بینند؟ (3122446) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۱:۵۰:۲۰
در بسیاری از مجالس که برای توجیه توافق هسته‌ای تشکیل می‌شود حتی در جلسه مهمی مثل جلسه راهبردی سیاست خارجی کشور به سوال‌های مهم و اساسی جواب کلیشه‌ای و کلی داده می‌شود و از کنار آنها می‌گذرند. چرا به دغدغه‌هایی که واقعا منطقی هستند پاسخ قانع‌کننده نمی‌‌دهند؟ (3119675) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۰۲:۰۶
باسلام خدمت اقای وزیر

لطفا بفرمایید این تحریم هایی که الان قراره برداشته بشه ایا دوباره به اسم دیگه مثل حقوق بشر یا هرچی نمی تواندد اعمال کنند و این را در بندها اوردیده اید




لطفا بفرمایید برای اینکه بهتر بتوانیم از این دستاورد بزرگ استفاده کنیم و با توجه به هجمه دشمنان قبل از این بر علیه ما واکنون که صحبت از توافق می شود برنامه هوشمندانه ای برای بهبود روابط با دنیا دارید (3119709) (alef-13)
 
سیاوش فلاح پور
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۰۵:۲۶
سلام آقای دکتر
با تشکر از زحمات شما
از دید جنابعالی، تاثیر توافق هسته‌ای در سیاست داخلی ایران تا چه حد است؟ آیا می توان انتظار تغییری چشمگیر و تاریخی در فضای داخلی ایران پس از توافق هسته‌ای را داشت؟ (3119716) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۷:۵۸:۵۹
اساسا درارتباط با پرسش مربوط به انتظار تغییری چشمگیر و تاریخی در فضای داخلی ایران پس از توافق هسته‌ای ، نظر حضرتعالی دراینمورد چیه که برخی صاحبنظران غربی معتقدند اساسا تداوم تمرکز ایران بر روی دستیابی به پیشرفت های هرچه بیشتر در برنامۀ هسته ای ، مشابه وضعیت اون آدمیه که خم میشه تا یک سکۀ 10 سنتی رو از روی زمین برداره ولی یک اسکناس 100 دلاری از جیبش بزمین میفته ؟!؟!؟!؟!؟
آیا برای برنامۀ هسته ای یک نقطۀ توقف و ایستائی هم قابل پیش بینی است یا اینکه کماکان باید رو به پیشرفت باشد ؟؟؟؟؟؟ (3121723) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۰۸:۱۲
چرا از نقد می ترسید؟
هنوز یک نقد فنی ارایه نشده است.
واقعا با مردم روراست نبوده اید! (3119725) (alef-13)
 
گنجی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۹:۲۹:۵۵
سلام جناب آقای دکتر

چند سوال که البته کمتر به آن پرداخته شده است:

1- چرا به خاطر احتمالا تاثیر در مذاکرات و خوشایند آمریکایی ها شما در یمن موضع مناسبی اتخاذ نکردید - حتی دو هفته تبلیغ کردید که کشتی کمک های ایران به یمن می رود و با یک اشاره عربستان براحتی به جیبوتی رفت و کلی هم بهشان توهین شد

2- چرا شما که می دانستید آمریکایی ها روی حرفشان می ایستند آقای ابوطالب را برای نماینده ایران در سازمان ملل معرفی کردید و حتی چند بار هم رئیس جمهور بیان کردند که ایشان قطعا عوض نمی شود ولی شما آرام و بدون اعتراض تسلیم شدید و وجهه رئیس جمهور تخریب شد و شما هم بالاخره حرف آمریکایی ها را پذیرفتید

3- چرا در حالی که با فرانسه در چالش و اعتراض بودیم شما بدون توجه به موقعیت زمانی کشور به دیدارتان با وزیر خارجه فرانسه طبق برنامه عمل کردید در حالی که بسیاری از کشورها در شرایط مشابه دیدار های خود را حداقل به تعویق می اندازند؟ تا کی بخاطر سیاست خارجی شما باید تحقیر شویم؟

4- همچنین در مورد سفر نخست وزیر ترکیه متاسفانه در اوج درگیری ها و تنش های سیاسی شما بدون توجه میزبان نخست وزیر بودید و در حالی که همه جهان به دهان شما نگاه می کرددند هیچ اعتراض مناسبی هم صورت نگرفت

5- تا کنون از جانب بحرین ده ها مورد اعتراض های بسیار نا مناسب سیاسی و اتهام های واهی به ایران وارد شده است و شما دم بر نیاورده اید و فقط کاهی خانم سخنگو آن برگه همیشگی خود را دوباره بازخوانی کرده و همه را به خوب بودن توصیه کرده است و حتی در حالی که معمولا کاردار ما در بحرین روزانه به وزارت خارجه بحرین فرا خوانده می شود شما حتی یک اخم حتی به سفیر بحرین نداشته اید

5- بر فرض توافق اگر مثلا چند سال دیگر بعد از اینکه ما برنامه هسته ای مان را کاملا متوقف کردیم و راکتور اراک را بتون ریزی کردیم و فوردو را تعطیل کردیم و 13 هزار از سانتریفیوژ هایمان را هم معدوم کردیم آمریکایی ها بدقولی کنند و مثل قرارداد الجزایر قسمت مهم ماجرا را اجرا نکردند آنوقت برخورد ما چگونه خواهد بود؟ (3121885) (alef-13)
 
یک دانشجو از امریکا
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۰۹:۳۹
با سلام و تشکراز وقت شما

علت برخورد شدید با منتقدان توافقنامه اخیر در داخل کشور چیست؟ در حالیکه در آمریکا علیرغم تمام فشارهای مخالفان و کنگره بر اوباما و کری، انها بدون توهین سعی کرده اند تمام سوالات مخالفان توافق در کنگره امریکا را پاسخ دهند.

سوال دوم اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد در بخش نامه ای به مطبوعات ارسال کرده بود نیز آنها را ملزم به تعریف و تمجید از برجام و توافقنامه کرده بود

علت این مساله به نظر شما چیست؟

شاید شما بگویید که نه اینگونه نیست ولی واقعیت که احساس می شود این است.

با سپاس و تشکر از شما (3119728) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۰۹:۴۸
لطفا بفرمایید آیا در وضع کنونی کنگره توانایی رد قطعی توافق را دارد و آیا بنایی بر انتشار خاطرات مذاکرات مانند بسیاری از سیاستمداران دیگر را دارید؟ (3119729) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۱۰:۴۹
چرا در حوزه عمومی پس از توافق کمتر از بیانیه سوییس شما را دیدیم؟ (3119733) (alef-13)
 
محمدحسین ا.
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۱۲:۳۱
لطفا به این سوالات به صورت دقیق پاسخ بفرمایید:

1- اینکه در بند 8 قطعنامه ذکر شده:
"تصمیم می‌گیرد که تحت بند 41 منشور ملل متحد، 10 سال پس از روز پذیرش برجام که در سند برجام تعریف شده است، تمام تمهیدات این قطعنامه لغو گردند و هیچکدام از قطعنامه‌هایی که در زیرپاراگراف a از پاراگراف 7 گفته شد، نباید اجرا شوند. در این زمان، شورای امنیت به رسیدگی به مساله هسته‌ای ایران پایان می‌دهد و گزینه «عدم اشاعه» از فهرست موضوعات مورد توجه شورای امنیت خارج می‌شود."
آیا به معنی این نیست که ایران تا 10 سال آینده ذیل ماده 41 خواهد بود؟

2- با توجه به بند 63 ضمیمه اول برجام که نوشته شده:
"63. براساس برنامه خود، در پایان سال هشتم ایران سالیانه 200 عدد ماشین سانتریفیوژ IR-8 وIR-6از هر نوع را به غیر از روتور تا سال دهم شروع خواهد کرد. بعد از سال دهم ایران ماشین کامل را به همین مقدار در سال تولید خواهد کرد تا نیازهای غنی سازی و تحقیق و توسعه غنی سازی خود را برآورده سازد. ایران این ماشینها را در نطنز در روی زمین و تحت پایش آژانس تا هر زمان براساس برنامه غنی سازی و تحقیق و توسعه غنی سازی،برای مونتاژ نهایی مورد نیاز باشد، انبار خواهد کرد."
پایان محدودیت ذکر شده در بند فوق (سالانه 200 سانتریفیوژ از دو نوع گفته شده) چه زمانی خواهد بود؟

3- با توجه به بند فوق، سوال بعدی اینکه آیا با این محدودیت، طبق گفته آقای صالحی، ما در سال 15 ام به 190 هزار سو می رسیم؟
بیاید یک حساب کتاب دستی انجام بدیم. از انتهای سال 8 تا سال 15، 7 سال هست و هر سال 200 عدد از هر دو نوع گفته شده تولید میشه و یکی 15 سو و دیگری 20 سو تولید میکنند. پس داریم:

IR-8: 7 200 20= 28000 سو، تولید این ماشین در سال 15 خواهد بود
IR-6: 7 200 15= 21000 این مقدار هم این ماشین تولید خواهد کرد

جمعا 21000+28000=49000 سو در سال 15 ام، سالانه تولید خواهید شد

ضمنا آقای عراقچی صحبت از یک میلیون سو در سال 15 دارند. (3119738) (alef-13)
 
محمدحسین ا.
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۴:۰۹:۰۲
در مورد سوال 1 این توضیح رو اضافه کنم.
متن انگلیسی بند 8 قطعنامه این هست:

8. Decides, acting under Article 41 of the Charter of the United Nations,
that on the date ten years after the JCPOA Adoption Day, as defined in the JCPOA, all the provisions of this resolution shall be terminated, and none of the previous resolutions described in paragraph 7 (a) shall be applied, the Security Council will have concluded its consideration of the Iranian nuclear issue, and the item “Non-proliferation” will be removed _from the list of matters of which the Council is seized;

به عبارت "will have concluded" توجه بفرمایید. زمان متوجه آینده است که متأسفانه در متن فارسی "در این زمان" ترجمه شده. (3121205) (alef-13)
 
محمدحسین ا.
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۱۶:۳۵
یک سوالی رو دوستان مطرح میکردند که حالا تو که این همه انتقاد میکنی، خودت پیشنهاد بهتری داری؟
بنده عرض کردم این پیشنهاد بهتر هم میتونه درون مذاکرتی مطرح بشه، هم برون مذاکراتی! یعنی هم در درون مذاکرات میشد کارهای بهتری صورت داد و هم اینکه کلا برای اصلاح وضع اقتصاد میشد راههای غیر از مذاکره رو دست کم به صورت موازی پیش برد.
در اینجا یکی دو نکته از پیشنهادات درون مذاکراتی رو عرض میکنم و البته میشه خیلی مفصل تر باشه ولی حسش نیست دیگه.

اول هم باید این رو بگم که الان که متن مشخص شده ما مجبوریم علی الحساب اصلاحاتمون رو به صورت اصلاح جزئی از متن موجود بیان کنیم. وگرنه شاید میشد کلا مسیر دیگه ای رو در مذاکرات در پیش گرفت (مسیر دیگه ای حتی با همین رویکرد دولت)

به عنوان مثال
ببینید همونطور که قبلا گفتم الان در سازوکار حل اختلاف فرقی بین اعتراض ایران و اعضای 5+1 نیست و هر دو از یک مسیر بررسی میشند و (در صورت به نتیجه نرسیدن) نتیجه احتمالا یکسانی دارند و اون بازگشت تحریم های ایرانه!
خب مشخصه که تیم مذاکره کننده اینجا خیلی ساده برخورد کرده و در این سازوکار تمام امتیاز رو به طرف مقابل داده. طوریکه کل توافق تحت الشعاع قرار گرفته!

خب چیکار میشد کرد؟ خیلی ساده میشد مسیر بررسی اعتراض ایران رو از 5+1 جدا کرد و نتیجه متفاوتی رو براش در نظر گرفت. در ساده ترین حالت میشد یک بند دیگه در این خصوص اضافه کرد.
اما این همه کاری نیست که تیم مذاکره کننده در خصوص سازوکار حل اختلاف میتونست انجام بده.

ببینید الان هر کشوری هر گونه ادعایی رو میتونه مطرح کنه و هیچ محدودیت خاصی براش در نظر گرفته نشده. حداقل کاری که میشد انجام داد این بود که مدعیات رو محدود میکردند به محدودیت های "فنی" پذیرفته شده در برجام خصوصا در پیوست 1. چرا که این محدودیت ها اکثرا (اینکه میگم اکثرا و نمی گم همه، خودش از ضعف های برجامه که میتونست درست بشه و باگ اینجا هم کمتر بشه) قابل اندازه گیری است و نمیشه هرجور ادعایی رو مطرح کرد.
و البته میشد در این مرحله راستی آزمایی رو به نهادی غیر از آژانس محول کرد، مثلا یا چند کشور حکم که طرفین در موردشون به "اجماع" برسند. تا دست کم وقتی اختلافی پیش اومد دیگه آژانس تعیین کننده نباشه.
خب اینطوری هر ادعایی قابلیت طرح شدن نداشت.

خب تا اینجا که کاملا قابلیت اجرایی شدن داره و اینطور هم نیست که بگیم طرف مقابل نمی پذیره و اینها. چون اینها کاملا اقدام متقابله و امتیاز داده شده رو بر میگردونه.

حالا میشد مسیر اعتراض ایران رو هم طوری در قطعنامه آورد که کشور خاطی مجازاتش در همین قطعنامه ذکر شده باشه و در این صورت بعدا دیگه قابلیت وتو شدن هم نداشت و این، اقدام متقابل مکانیزم ماشه ی غیر قابل وتو آمریکایی ها باشه. مثلا اگر کشوری تحریم هاش رو لغو نکرد چه بشود. اصلا میگفتیم هر کی لغو نکرد، نامرده :))
درسته نتیجه ای نداره اما بهتر از اینه که اگر لغو نکرد و ایران هم اعتراض کرد، تحریمهای ایران بگرده!!!

واقعا جا داشت که یک پیوست مفصل در مورد حل اختلاف نوشته بشه، چیزی مثل پیوست 5. اما الان باید یک بند، دست طرف مقابل کاملا در طرح هرگونه ادعایی بازه و ما هم هیچ کاری نمی تونیم بکنیم.

به نظر میرسه که تیم مذاکره کننده خیلی خوشخیالانه با این بند برخورد کرده.
خب این تازه فقط یک بندش. در مورد بندهای دیگه هم میشه خیلی نظرات داد.

نظر شما چیست؟ آیا چنین پیشنهاداتی قابلیت طرح و اجرا نداشت؟ (3119745) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۲۰:۰۸
اگر تیم هسته‌ای کشورمان توافق هسته‌ای (برجام) را پیروزی بزرگ برای کشور و شکست دشمنان می‌دانند پس چه نگرانی از بررسی آن در مجلس شورای اسلامی دارند؟ (3119755) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۴:۰۷:۱۴
نگرانیشون اینه که مجلس فعلی به همه چی جناحی و سیاسی نگاه میکنه (3120161) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۹:۵۴:۱۸
با اجازه‌ی دکتر ظریف:
ببینید ارائه‌ی برجام به مجلس به صورت لایحه و تصویب آن، موجب قانون شدن آن می‌شود. یعنی اقداماتی که ما به صورت «داوطلبانه» انجام خواهیم داد، تبدیل به قانون می‌شود و برای دولت لازم‌الاجرا می‌شود. این برای کشورمان خوب نیست... چرا؟ چون:

تصور کنید زمانی که طرف مقابل به تعهداتش عمل نکرد و نقض جدی در انجام آنها داشت، ما نیز باید بتوانیم از تعهداتمان بازگردیم. این در حالی است که تصویب برجام در مجلس، موجب می‌شود تا برای بازگشتن از تعهدات در صورت نقض جدی طرف مقابل، باز نیازمند قانون باشیم و طی شدن روال اداری. (3122712) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۲۰:۴۰
شما در جلسه ای که ازشبکه خبر پخش شد فرمودید که یک کیلو گرم اورانیوم با غنای 20 % حدود 14 هزار دلار قیمت داشته و به فروش میرسد. اگر چنین است، چرا اکنون که غنی سازی در ایران توسط کشورهای قدرتمند جهان پذیرفته شده و تحریم ها در آینده نزدیک لغو خواهند شد، ایران اورانیوم غنی شده را از این کشورها خریداری نمی کند؟ هم از آنچه ما تولید می کنیم ارزانتر است و هم ذخایر اورانیوم کشور را برای نسل های آینده حفظ می نماییم. (3119758) (alef-13)
 
یک کارگر
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۲۴:۲۳
واقعا باید به این کار الف و خبرنگارش تحسین گفت، بالاخره یه جایی پیدا شد تا حرفهای مردم به گوش مسئولین برسه، اقای ظریف، ایا توافق هسته ای در بهبودی اقتصاد مردم تاثیر داره؟؟ (3119771) (alef-13)
 
محمدحسین ا.
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۲۵:۲۵
آقای عراقچی فرمودند بین نقض برجام و قطعنامه تفاوت هست که حرف درستی است. لذا نتیجه گرفتند که نقض بند مربوط به موشک بالستیک نقض قطعنامه هست و باعث بازگشت تحریم ها نمیشه و ایران هم این بند رو قبول نداره.

خب حالا فرض کنید ایران یک موشک بالستیک برای پرتاب ماهواره پرتاب کرد یا یک موشک شهاب سه رو آزمایش کرد. بعد غربی ها اون رو نه به عنوان نقض بند 3 ضمیمه b قطعنامه (بند مربوط به موشک بالستیک) که ذیل بند 11 و 12 قطعنامه مطرح کردند و مدعی شدند ایران با این موشک قصد پرتاب کلاهک هسته ای در آینده رو داره و بعد هم طبق پروتکل الحاقی درخواست بازدید کردند، چه راهکاری برای رد این دعوی وجود داره؟ (3119775) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۹:۲۳:۱۷
البته اقای عراقچی بارهاوبارها -بیش از صد بار-تاکید کردند که اساسا موشک های ما در چارچوب قطعنامه نیست چون قطعنامه درباره موشک هایی صحبت میکند که طراحی شدند برای حمل کلاهک اتمی و ما اصلا این موشک ها را نداریم .خواهش میکنم چاپ کن الف جان (3120399) (alef-13)
 
محمدحسین ا.
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۸:۱۴:۱۲
همونطور که در خط اول اشاره کردم، من هم این مطلب رو بارها شنیدم و میدونم.
اما سوال مربوط به سوء استفاده از بندهای مربوط به سازوکار حل اختلاف برای جلوگیری از موشک های بالستیک هست.

فرض کنید که ادعا کنند این موشک ها اساسا برای این کار طراحی شدند. ادعاست دیگر! در بند 11 و 12 هم محدودیتی برای ادعاها نیست. طبق بند ج مقدمه برجام هم ایران تعهد کرده که تحت هیچ شرایطی در پی سلاح های هسته ای نره. حالا اونها ادعا میکنند که این موشک طبق این بند خلاف برجامه. خب چه باید کرد؟
اونها که مثل ما نیستند که حرف آقای عراقچی را باور کنند! طبق پروتکل الحاقی درخواست بازرسی خواهند داشت.

برای روشن شدن مطلب، لطفا منتشر کنید. (3121749) (alef-1)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۴:۰۹:۵۰
تازه غربي ها بعدا ادعا مي كنند كه آقا فلان موشكتان قابليت حمل كلاهك دارد ما بايد بازرسي كنيم ببينيم دارد يا ندارد (3122426) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۳۰:۵۰
باعرض سلام و خسته نباشید
چراهمکاران قبلی شما اینقدر با تصمیمات شما (مخصوصا همکاران قبلی سازمان انرژی اتمی) مخالفت میکنند و موضع سرسختانه ای دارند؟ اگر منافع شخصی آنهاست، رسوایشان و اگر منافع ملی است که نیست، بحث و مناظره کنید.
مردم را خیلی دچار سردرگمی کرده اند.
با تشکر از جناب آقاب دکتر ظریف و جناب آقای دکتر توکلی
(از پیام قبل جای مانده) (3119781) (alef-13)
 
محمدحسین ا.
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۳۰:۵۰
با توجه به اینکه یکی از خط قرمز های رهبری این بود که فرمودند:
"بنده تصریح میکنم، تحریمهاى اقتصادى و مالى و بانکى، چه آنچه به شوراى امنیّت ارتباط پیدا میکند، چه آنچه به کنگره‌ى آمریکا ارتباط پیدا میکند، چه آنچه به دولت آمریکا ارتباط پیدا میکند، همه باید فوراً در هنگام امضاى موافقت‌نامه لغو بشود؛ بقیّه‌ى تحریمها هم در فاصله‌هاى معقول [لغو بشود]"

لطفا بفرمایید تحریم های کنگره آمریکا دقیقا در چه زمانی «لغو» می شوند؟ (3119782) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۹:۳۱:۲۰
اقای دکتر ظریف به این سوال دقت کنید " گفته دقیقا کی لغو می شود" لطفا وفقط در یک کلام جواب ملت را بدهید (3120420) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۳۳:۳۳
الف واقعا کار خوبی انجام دادی، ایده خیلی خوبی بود، اینطوری صدای مردم هم شنیده میشه (3119789) (alef-13)
 
مهدی کیهانی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۱:۵۳:۵۳
ایا بعد از10تا15 سال ایران بدون جلسه شورای امنیت دستور کار ایران از شورای امنیت به صورت اتوماتیک خارج می شود یابانظرشورای امنیت (3120113) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۳۵:۵۲
با سلام و عرض خسته نباشید بابت کلیه ی زحمات شبانه روزی شما.

1- معانی کلمات lift و terminate و تفاوت آنها در برجام چیست؟
2- اینکه در برجام به ایران تکلیف شده اورانیوم غنی شده ی مازادش را بفروشد، باعث کم ارزش شدن اورانیوم غنی شده در ایران در بازار نمی شود؟
3- آیا ساز و کار ماشه موجب بالارفتن ریسک همکاری های تجاری با ایران نمی شود؟
4- اگر کنگره ی آمریکا برجام را رد کند، چه سرنوشتی در انتظار ایران خواهد بود؟ (3119792) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۴۲:۳۰
جناب دکتر ظریف آیا برجام تفاهم نامه بین المللی است یا اقدام مشترک؟ تفاهم نامه بین المللی چه فرقی با اقدامات مشترک دارد؟ ممنون (3119798) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۲:۵۱:۳۶
سلام جناب دکتر، در صورت رد توافق توسط کنگره چه خواهد شد؟ آیا دوباره باید تحریمها را تحمل کنیم؟ (3119809) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۱۱:۴۵
سلام.لطفا در مورد مکانیزم ماشه و برگشت پذیری تحریمها توضیح دهید.چگونه چنین مکانیزمی را قبول کردید؟ (3119858) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۱۶:۴۸
با عرض سلام. آیا قبول دارید خیلی از گلهای زده ما گل به خودی بوده؟ (3119873) (alef-13)
 
سهرابی
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۱۷:۰۰
با سلام و خسته نباشید

1-لطفا بفرمایید چرا ما پذیرفتیم تچهیزات بار فراوری برای همیشه نداشته باشبم؟
شما بهتر از بنده می دانید که با توجه به کمبود منابع اورانیوم در داخل کشور و عدم صرفه اقتصادی واردات ان(در صورتی که نخواهیم ان را بازفراوری کنیم)،برای تولید برق صنعتی به این تاسیسات نیاز داریم و همه کشور های هسته ای و حتی غیر هسته ای(مثل امارات) ابن تاسیسات را در خاک خود دارند.

2-آیا با وجود قابل بازگشت بودن تحریم ها، هیچ شرکت خارجی می تواند سرمابه گذاری بلند مدت در ایران انجام دهد.
پ.ن: در اینجا شما بندی را اورده اید که شرکت ها ار تحریم ها در صورت بستن قرارداد قبل ار نقض عهد از طرف ابران ار تحریم ها معاف خواهند بود.سوال ابا پس از بازگشت تحریم ها شرکت های خارجی می توانندسود خود را از کشور خارج کنند؟ (3119875) (alef-13)
 
داود
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۲۰:۴۷
با درود خدمت جناب ظریف

1. چرا کشوری که خود از بمب اتم استفاده کرده، و کشورهایی که بیشترین سلاح های هسته ای را دارند، خود را در مقامی میبینند که سایر کشور ها رو از دستیابی به بمب اتم منع کنند ؟


2. در مصاحبه های مقامات، شروع سوء تفاهم هسته ای، به مسئله ی آلودگی های ماشین های وارداتی از پاکستان ربط داده میشود، اما تا جایی که من میدانم تحریم ها بعد از کشف فردو شدت گرفت، آیا ایران در اعلام دیر هنگام سایت فردو - طبق قوانین آژانس - سهل انگاری نموده است ؟ و اگر اینگونه است، چرا مسئولان به جای اتهام زنی به آژانس، این مسئله را صادقانه به مردم نمیگویند ؟


3. تا جایی که من متوجه شدم، اصولا" ساخت راکتور اراک، توجیح فنی ندارد، اگر برنامه هسته ایران صرفا" صلح آمیز بوده، برای چه راکتور اراک به صورت آب سنگین ساخته شد و با صرف هزینه کمتری راکتورهای آب سبک ساخته نشد؟


4. آیا حساسیت قدرت های جهانی، فقط دستیابی ایران به بمب بود و یا نگرانی آنها از شکست انحصار انرژی است ؟


با تشکر. (3119887) (alef-13)
 
عارف
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۲۶:۴۳
با سلام.
در برجام چه میزان از خطوط قرمزی که رهبری تعیین نمودند در عمل(نه این که قابل دور زدن باشد) رعایت شده است؟ لطفاً در مورد هر کدام از خطوط قرمز و رعایت آن کاملا توضیح دهید.
با تشکر. (3119902) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۳۱:۱۹
با سلام و عرض خسته نباشيد...فارغ از جناح بازي هاي مرسوم وتلاش عده اي براي سياه نمايي و عده اي براي فتح بزرگ ..تحليل سياسي خودتان از توافق چي بوده....ايا راه حل بهتري بود كه شما نتوانستيد انرا در توافق بياوريد...ايا كساني كه ادعا ميكنند ميشد توافق بهتري كرد درست ميگويند...و اگر توافق را ما به هم بزنيم چه ميشود....اگر چه تحليل هاي من هم ديد بده و بستان است و با نظرات شما كه در بده و بستان موافقم اين سوالها را پرسيدم تا براي چندمين بار به مخالفان بگويم ...شما اگر راه بهتري داريد ارايه دهيد...با جار و جنجال كه نميشود توافق كرد...ممنون از صبرتان ..كه براي بعضي سوالات بايد صبر ايوب داشته باشيد... (3119909) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۳۷:۵۸
بفرمایید اثر توافق بر اقتصاد، به عنوان مثال بورس، از کی دیده میشه؟ (به طور محسوس) و بر چه اساسی؟ (3119925) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۴۳:۳۱
جناب دکتر ظریف بچرا علت تیم اطلاع رسانی دولت و گروه های رسانه همسو با او در تبلیغ منافع برجام در بعد داخلی اینسان ضعیف عمل کرده و می کنند.
آیا برجام نمی تواند فرصتی برای بالا بردن سوادسیاسی و بین المللی جامعه ما گردد. (3119938) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۴۷:۱۲
جناب دکتر ظریف آیا غنی سازی در همین میزان هم زمینه را برای ایران هراسی فراهم نمی کند، چگونه می توان ادعا کرد که دیگر انرژی هسته ای وسیله ایران هراسی نخواهد بود (3119946) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۴۷:۲۵
با سلام.چگونه حاضر شدید با مفاد قطعنامه موافقت کنید.؟ (3119947) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۴۷:۲۵
جناب ظریف
با تشکر از زحمات شما و تیم همراهتون
لطفا بفرمایید بنظر شما چقدر احتمال رد توافق توسط کنگره آمریکا وجود دارد ؟ (3119948) (alef-13)
 
ااستاد دانشگاه
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۳:۵۹:۳۲
آقای دکتر ظریف، 1- چرا گاهی شما و اعضای تیمتان در مورد توافق توضیحات اشتباه می دهید که این تصور ایجاد شود که دقیق محتوای توافق را نمی دانید، یا تصور می کنید دیگران اطلاعی از محتوای توافق ندارند؟ 2- ظاهرا موضع وزارت خارجه در مورد توافق این است که توافق یک بیانیه سیاسی غیر الزام آور است. صرفنظر از اینکه از دوستان با زمینه و ذهنیت سیاسی انتظار نداریم غیر از این نتیجه گیری کنند، اما طرح این مسئله در شرایطی که توافق به منظور خروج از فصل هفت منشور انجام شده و این جهت گیری ها کاری خاصیت ویژه خنثی کننده ای حداقل در الزام آوری قطعنامه ندارد که توافق ضمیمه آن است، چه اهمیت بجز ادامه فضای بی اعتمادی پس از دو سال مذاکره دارد؟ 3- با توجه به تجربه در بیانیه که کسر یک کلمه ساده در بیانیه، دعاوی تابعیت مضاعف ها را به دعاوی دیوان داوری ایران- ایالات متحده افزود، چرا در تنظیم و نهائی شدن متن توافق از حقوقدانان آشنا و متبحر به زبان انگلیسی استفاده نکرده اید؟ یا حداقل متن را برای ویراستاری انگلیسی یا توجه دادن-ها برای برجستگان و نخبگان ارسال نکرده اید؟ 4- چرا برای نشان دادن اقتدار ایران در مورد جزئیات زمان امتیازگیری از مسائلی صحبت می کنید که در نهایت مانع همراهی سنا با توافق و به ضرر ایران است؟ 5- در ضمن مگر امتیاز گرفتن از مذاکره کننده صلح طلب که اهل جنگ نیست، اقتدار محسوب می شود؟ آن هم در حالیکه ادامه همین توافق احتمالا با کابینه سخت تر می تواند وضعیت متفاوتی داشته باشد.، اقتدار به رخ کشیدن یک کشور مشمول فصل هفتم منشور چه هدف خاصی را دنبال می کند؟ (3119971) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۰۹:۵۸
آیا اگر اصرار رییس جمهور بر توافق نبود حاضر بودید چنین توافقی را امضا کنید؟ (3119991) (alef-3)
 
آزاد
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۱۰:۴۰
سلام

١- آيا در دور بعدي و احتمالي رياست جمهوري آقاي روحاني سكان وزارت خارجه را به شخص ديگري خواهيد سپرد؟
٢- چقدر به تاثير اقدامات دولت و شخص جنابعالي در خنثي كردن موانع اصلي و عمدتا داخلي اجراي سياستهاي وزارت خارجه اطمينان داريد؟

با تشكر (3119992) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۱۵:۰۶
سلام.آیا حاضرید در یک برنامه نقد کارشناسی در مورد توافق شرکت کنید ؟ البته نه یک طرفه. (3119998) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۲۲:۳۸
آقای دکتر عزیز با تشکر از زحماتتان!آیاهیچ راهی نبود که پرونده ما برای مثال ظرف مدت زمانی 3تا5سال در شورای امنیت بسته شود فارغ از اجرای برجام؟
آقای دکتر به نظرتان تیم فرهنگی و رسانه ای شما مشاوره هایش به شما خوب است؟؟آقای دکتر دوس داشتنی هستین!موفق باشید. (3120011) (alef-13)
 
محمدحسین ا.
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۲۳:۰۲
جناب ظریف، شما قبلا گفته بودید فکت شیت آمریکا از مذاکرات لوزان بویی از حقیقت نداره. درحالیکه اگر الان نگاهی به متن فکت شیت مذکور بکنیم می بینیم که خط به خط و کلمه به کلمه اش اجرا شده! در واقع فکت شیت لوزان خلاصه مدیریتی برجام هست.
آیا اینطور نیست؟ توضیح بفرمایید.
سوال بعدی اینکه مذاکرات طولانی وین پس اساسا برای چه بود و چرا این همه به طول انجامید؟ (3120012) (alef-13)
 
محمدحسین ا.
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۲۷:۵۸
در حال حاضر روزانه از هر یک از سایتهای نطنز و فردو و اراک و بوشهر و یکجای دیگه که یادم نیست، دو نفر بازرس آژانس بازدید میکنند، یعنی جمعا ده نفر برای نظارت آژانس کافی بودند.
این عدد در برجام به 150 نفر بازرس دایم و مستقر در ایران تبدیل شده.
علت چیست؟آیا نمی توان مقاصدی غیر از بازرسی این سایتها را برای این افراد متصور بود؟ (3120021) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۲۸:۰۴
ایا فقط در موارد هسته ای به توافق رسیدید و در موارد مسائل خاورمیانه بحث و تبادل نظر شد و در این موارد هم به توافق هایی دست یافتید توافق هایی که شاید اظهار انها به صلاح نباشد (3120022) (alef-13)
 
سعید ت- دانشجوی دکتری دانشگاه تهران
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۳۰:۳۴
جناب آقای دکتر ظریف
با سلام و ادای احترام.

ما بالاخره یک مذاکرات سختی را شروع و ادامه دادیم و شاید به نتیجه هم رسانده ایم. من همیشه نگران بودم که ساختار اداری ما (وزارت خارجه و ...) به طور سیستماتیک ظرفیت پیشبرد چنین مذاکراتی با آمریکا و طرفهای غربی را ندارد.
اما ایران به کمک نابغه هایی و همت همه بزرگان کشور توانست چنین مساله ای را پیش ببرد. سوال من در خصوص تجربیات حاصل از چنین پروژه بزرگی است.
در خصوص درسهای این تجربه بزرگ برای حل دیگر مسائل کشورمان بخصوص مسائل داخلی و مسائل منطقه ای مان نظرتان را بگویید و اینکه چگونه میتوانیم این تجربه را نهادینه و ترویج دهیم و نیرو انسانی مجرب تربیت کنیم

رشته تحصیلی بنده با همین عبارت تعریف می شود روشهای سیستماتیک برای شناخت آینده، آینده های مطلوب و اقدام گرایی برای رسیدن به آن مطلوب.
دوست دارم از روشهای سیستماتیکی که آمریکایی ها برای تصمیم سازی در مذاکرات به کار بردند هم اگر اطلاعی بدهید ممنون می شود و اینکه آیا چنین کاری در تیم ما هم رواج داشت؟

به شخصه ابزارهایی را می شناسم که می توانست در خدمت تصمیم سازی بهینه باشد.

یا حق
سعید (3120026) (alef-1)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۳۴:۴۹
سلام

لطفا بفرمایید مطالبی که در خصوص احتمال پر شدن قلب راکتور اراک با بتن و خارج کردن منیع فولادی آن نوشته شده حقیقت دارد؟
و آیا این موضوع از جمله امتیاز های منقی بوده که ایران به غرب داده؟
در صورت امکان بیشتر درباره امتیاز های منفی که ما به غرب در جریان این مذاکرات دادیم و عواقب ناشی از آن ها صحبت بفرمایید .

با تشکر (3120035) (alef-1)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۳۹:۵۱
سلام

سوال دومم از آقای دکتر ظریف
در خصوص علت پافشاری دولت برای نبردن متن توافق نامه و تصویب آن در مجلس چیست ؟
آیا این منطقی نیست که نماینده های مردم با در جریان گرفتن کامل از متن توافق و مصلحت اندیشی در رابطه با منافع و ضرر های آن برای کشور آن را تایید یا رد کنند ؟؟ همان طور که این موضوع در مجلس آمریکا در حال بررسی می باشد؟؟

آیا اگر این توافق توسط تیم احمدی نژادی ها صورت می گرفت باز هم این موضوع از جانب شما مطرح نمیگردید؟

با تشکر (3120045) (alef-1)
 
احمد....
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۴۵:۴۸
سلام. ...آقای ظریف....ظرافت شما در قبال کارهای انجام شده مورد تقدیر اینجانب وملت بزرگ وشریف وفهیم جمهوری اسلامی میباشد....ولی متاسفانه عده ای هستن که درک وفهم کافی نه از این مسئله بلکه از خیلی از مسایل کشوررا ندارن .....سوال من این است؟؟
وظیفه ما در قبال کسانی که لطمه به دیپلماسی کشور میزنند وباعث عقب افتادگی کشورما میشوند چیست؟
ووظیفه شما چیست؟
وایا راهکاری برای حل چنین مسایلی در کشور وجود دارد؟
ممنون (3120056) (alef-3)
 
سلمان
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۵۱:۳۷
به اینکه کشورم وزیر امور خارجه ای مثل شما داره افتخار می کنممممم. (3120063) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۰:۵۸:۳۲
گاهی وقت ها آدم برا اینکه تصمیم درست بگیره باید خودشا جای طرف مقابل بزاره
اگه شما جای دولت آمریکا بودید به نظرتون الان چه دستاوردی به دست آوردید که قبلا نداشتید؟ (3120076) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۲:۴۶:۴۱
سلام. آیا اسرائیل از ضعیف شدن توان موشکی ایران عصبانی است؟ یا از پذیرش پروتکل الحاقی توسط ایران ؟ یا از تعطیلی برنامه هسته ای ایران؟یا از شکسته شدن غرور ایرانی ها؟ یا از تسلط کشورهای دارای حق وتو بر ایران ؟...... (3120129) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۲:۵۷:۵۶
سلام آقای دکتر. آیا pmd حل خواهد شد.؟ اگر جواب مثبت است لطفا برای حرفتان شاهدی بیاورید. (3120134) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۳:۱۲:۲۰
جناب آقای ظریف.سلام.
آیا به نظر شما آژانس بیطرف است؟ اگر جواب منفی است چرا داوری آژانس را پذیرفتید و اینهمه اختیار به آژانس دادید؟آیا شایسته است که ملت ایران چشم امیدشان به قضاوت آمانو باشد؟ (3120140) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۳:۳۵:۴۴
یک مساله بسیار بسیار مهم
با سلام خدمت دکتر ظریف

ما حصل بند های حل اختلاف برجام اینه که اگر یکی از کشورهای مقابل(مثلا امریکا) ادعایی کرد و در کل طول پروسه حل اختلاف، به هر دلیلی (مثلا بهانه جویی) قانع نشد، کل تحرمها و از جمله تحریمهای شورای امنیت برمیگرده. (چون تداوم لغو تحریم ها به رای گذاشته میشه و این بدین مفهوم هست که چین یا روسیه (با وتو) نتوانند مانع از بازگشت تحریم ها بشن. بر عکس اگر تداوم لغو تحریمها با اکثریت رای بیاره کشور بهانه جو می تونه اونو وتو کنه و دوباره تحریمها برگرده.)

می دونیم که یکی از مهمترین دستاوردهای برجام اینه که تحریمهای شورای امنیت(که از نظر حقوقی برای تمام کشورهای عضو سازمان ملل الزام اوره) لغو بشه وگرنه تحریمهای یک طرفه اروپا و امریکا هم در زمینه های دیگه وجود داره و هم از نظر حقوقی برا کسی الزام اور نیست (و کسانی اونا رعایت می کنن که منافعشون به خطر بیفته).

( سوال 1:) حالا سوال اینه که چرا ایران انرژی اصلی را روی این نذاشت که برگشت تحریمهای شورای امنیت، نیازمند اجماع کل اعضای دایم باشه؟ (مثل یک قطعنامه جدید) و این مساله را عامل توافق یا عدم توافق خود نکرد تا خیال ما راحت باشه هر کسی (هر قدر تندرو) هم در امریکا در اینده بیاد سرکار، و از سر ناسازگاری و بهانه جویی هر قدر هم علیه ایران اقدام کنه، حداکثر تحریمهای یک طرفه خودش را برقرار کنه، نه اینکه بتونه یک الزام حقوقی بین المللی را هم بوجود بیاره.

جناب عراقچی فرموده اند که هر کشوری این کار را بکنه یک هزینه سنگین سیاسی را متحمل میشه و به این خاطر احتمالش کمه که این کار را بکنن،

ولی تجربه نشون داده امریکایی ها به راحتی هزینه هایی بیش از این را هم در مقابله با ایران کرده اند و اصلا به این نوع هزینه دادن سیاسی عادت دارن ( با تحریمهایی یکطرفه بسیاری را مجبور به ترک رابطه با ایران کردن و اگر می تونستن اونا رو تبدیل به قطعنامه کنن، قطعا این کارو می کردن) که اتفاقا حالا با سازو کار توافق شده در برجام خیلی راحت می تونن هم تحریمهای خودشون را برگردونن هم کل کشورها را (با برگشت قطعنامه های قبلی) همراه کنن، مخصوصا اگه دولت بعدی جمهوریخواه باشه. (جالب اینه که با این سازو کار اعضای دایمی هم که مثلا تو مراحل قبلی حل اختلاف مخالف برگشت تحریمها بودن مجبور به پذیرش مجدد تحریمها هستن) ( اگر غلطه توضیح بدین)

با این توضیح، بنظر میاد با سازو کار برجام، هزینه تحریم برا امریکا کمتر باشه، چون قبلا با یک تحریم یکطرفه، خودش و هم منافعاشو محروم از ایران می کرد، حالا، فقط و فقط با نظر خودش و برقراری دوباره قطعنامه های شورای امنیت، کل کشورها مجبورن تو اجرای تحریمها همراه اون بشن.( اگر غلطه توضیح بدین)

(سوال 2) بهرحال برجام با دولت توافق شده. بنظر شما بهتر نیست تایید نهایی برجام تو مجلس موکول بشه به اصلاح این مساله؟ ( برجام رد بشه مگر اینکه این بند اصلاح بشه.)

(سوال 3) با توجه به مواضع فعلی جمهوری خواهها و تلاش انها برای رد برجام توافق شده، مشخص است که دولت بعدی امریکا اگر جمهوریخواه باشه حداکثر با یک بهانه جویی و اقدام رسانه ای قوی حول ان، پروسه را برای لغو برجام انجام می دهد تا کل تحریمها دوباره برگردد. نظر شما در این باره چیست؟ اگر شما مخالف این نظرید تو ضیح دهید، اگر هم موافقید، توضیح دهید ایا برای یک لغو 2 یا سه ساله تحریمها، این همه جابجایی، تغییر و توقف در صنعت هسته ای می ارزد؟
با تشکر از حوصله شما (3120155) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۵:۵۱:۵۳
سلام جناب ظریف. تشکر بسیار میکنم بابت دادن امیدی که به نظر از دست رفته می امد.
دو سوال دارم:

تاریخ دقیق حذف تحریم بانک مرکزی و گشایش سوئیفت بانکی در صورت تائید برجام در کنگره چه روزی خواهد بود.

ایا شما توئیتر خود را میخوانید؟ باور کنید برای چک کردن یک توئیتر باید از هزار خم رستم گذشت. و باور کنید که هر توئیتی که برای شما میزنیم با این امید ایت که شاید خستگی را از تن شما و همکارانتون خیلی کوچک خارج کند.

شرمنده بابت اینکه یوال دوم به برجام مربوط نبود (3120181) (alef-3)
 
شبیه راز
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۶:۰۶:۱۲
با سلام، با توجه به انکار چند باره حضرتعالی و دوستانتان، بفرمایید برجام چه فرقی با فکت شیت امریکایی بعد از توافق لوزان دارد؟ (3120185) (alef-3)
 
محمدحسین
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۶:۲۲:۳۰
 جناب آقای دکتر ظریف، چرا شما یک مناظره با یکی از منتقدین اصلی بصورت زنده برگزار نمی کنید تا میزان منطق دو طرف و همچنین نقاط قوت و ضعف برجام روشن شود؟ (3120187) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۵:۱۸:۳۸
چرا همیشه آقای عراقچی رو جلو میفرستید؟
نفرمایید وقت ندارم. همتای شما در آمریکا را ببینید که چقدر وقت میگذارد! (3121381) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۶:۳۹:۵۱
سلام،

هرچند امیدی ندارم که بعضی از این تیپ سوالات منتشر بشود و گزینشی منتشر میشود و گزینشی پاسخ داده میشود، اما از باب اتمام حجت با خودم و الف میپرسم.

1- جناب آقای ظریف، اولا تشکر میکنم بابت زحماتی که کشیدید. هرچند که وظیفه شما بود و برای این زحمات حقوق دریافت میکنید و مجانی برای کسی کار نمیکنید. و هرچند که نتایج زحمات شما متاسفانه در راستای اهداف انقلاب اسلامی نیست و رنگ و بوی آنرا به هیچ عنوان ندارد. علت آنرا در سوالات بعدی خواهم گفت.

2- لطفا صریح بفرمایید کدامیک از خطوط قرمزی که سکان دار انقلاب اسلامی مطرح کردند (و البته بسیاری از این خطوط قرمز را هر عقل سلیمی به آن حکم میکرد و نیازی به فرمایش ایشان نبود) و شما از آن خطوط نگذشتید؟ به عنوان مثال من چند مورد را بیان میکنم.
2-1- ایشان محدودیتهای بالای 10 سال را نپذیرفتند و خیلی کمتر از آنرا پذیرفته بودند با این وجود تمام مواد برجام همه اش 10 سال به بالا و بعضا مادام العمر است (مانند بازفراوری سوخت).
2-2- با آنکه مرتب این ترجیع بند شنیده میشود که حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شد، و البته این حق طبق گفته آقای صالحی در دولت قبل به رسمیت شناخته شده بود، آیا این صنعت دکوری باقیمانده را واقعا میتوانیم حق غنی سازی بنامیم. بنده سه سال در این صنعت کار کرده ام و مطلع هستم و از روی هوی صحبت نمیکنم. اگر تمامی سانتریفیوژهای نطنز راه اندازی شود (48 هزارتا) آنوقت میتواند سوخت یک رآکتور بوشهر را تامین کند. شما بفرمایین رهبری که فرمودند ما حداقل 190 هزار سو نیاز داریم، با این 5000 سانتریفیوژ نسل اولی عصر حجری چکاری قرار هست انجام بدهیم؟ لطفا نگویید مساله فنی است و به شما مرتبط نیست و توپ را به زمین آقای صالحی بیندازید.
2-3- قرار بود فردو مرکز غنی سازی باقی بماند آن هم غنی سازی صنعتی، که البته الان به یک پارک تحقیقاتی با عبارات دهن پر کن تبدیل شده است!
2-4- قرار بود در روز انجام توافق تحریمها برداشته شود اما الان میبینیم که همان چیزهایی که در فکت شیت آمریکایی بعد از لوزان منتشر شد و شما هیچگاه آنها را رسما تکذیب نکردید قرار است انجام شود. قرار است بعد از تایید آژانس که مورد اعتماد ما نیست بعضی از تحریمهای مرتبط با هسته ای بصورت پلکانی تعلیق (نه لغو) شود. این هم از دیگر مواردی که از خطوط قرمز گذشتید.
2-5- بواسطه مسائل امنیتی قرار بود که بازرسی ها از مراکز غیر هسته ای که البته بیشتر منظور مراکز نظامی هست پذیرفته نشود که ظاهرا پذیرفته شده است. طبق متن برجام این اجازه داده شده است. به این صورت که آن طرف اگر مشکوک به جایی شد، میگوید که ما به فلان چیز مشکوکیم. اگر ایران نتوانست آنها را قانع کند، مساله به کمیته مشترک ارجاع داده میشود که هشت عضو دارد و طبق رای آن عمل میشود. پرواضح هست که از هشت عضو، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و مسئول اتحادیه اروپا خانم موگرینی در یک جبهه هستند و اگر به فرض محال ما نظر روسیه و چین را هم نظر با خود کنیم، باز آنها 5 رای دارند. بنابراین اگر رای بدهند که باید بازدید (بخوانید بازرسی) صورت بگیرد و از افراد بازجویی شود، باید صورت بگیرد و شما نمیتوانید زیر آن بزنید. این نیز از دیگر موارد عبور از خط قرمز امنیتی کشور
2-5- قلب راکتور اراک قرار هست خارج و نابود شود و رآکتور با سیمان پر شود (دقیقا این عبارات در متن آمده است). قرار بود که رآکتور اراک همانطور باقی بماند و با آب سنگین که نیازی به اورانیوم غنی شده ندارد کار کند که متاسفانه طبق برجام اینطور عمل نخواهد شد. البته با بازی با کلمات قصد طراحی مجدد رآکتور با تولید پولوتونیوم کمتر قرار هست انجام شود. فارغ از اینکه آیا اصلا چنین چیزی از نظر علمی و عملی ممکن است، چرا میگویید که اراک همانطور که بود خواهد ماند؟ این نیز از دیگر خطوط قرمز عبور شده.

دلایل شما را از عدم عبور از خطوط قرمز دیگر (که البته همه اش عبور شده است) را میگذارم بر عهده شما برای پاسخ گویی.

3- چرا اینقدر با منتقدین توافق بد برخورد میکنید؟ چرا هیچ تریبونی در اختیار منتقدین داده نمیشود؟ چرا شما یکبار نشسته اید جلوی منتقدین و بدون پرده پاسخگوی آنها باشید و همیشه یک طرفه و مونولوگ صحبت کرده اید؟ چرا یک فرد آگاه با استدلال و فارغ از انگ زدن به این و آن از این توافق حمایت نمیکند؟

4- مگر اسم این برجام، توافق وین نیست؟ مگر ما تعهداتی را قبول نکرده ایم؟ مگر این تعهدات الزام آور نیست؟ پس چرا میگویید که ارتباطی به مجلس ندارد و نباید دولت آنرا بصورت لایحه به مجلس ارائه کند و در آنجا تصویب شود؟

سوالات مکرر دیگری هم هست که اگر به همینها هم پاسخ داده شود غنیمت است.

با تشکر از الف (3120191) (alef-1)
 
محمد رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۸:۰۶:۱۴
سلام آقاي دكتر!
شما و آقاي دكتر عراقچي بارها فرموده ايد كه برجام به صورت يك مجموعه اقدام داوطلبانه است، و به همين دليل هم آقاي عراقچي فرمودند احتياجي به تصويب توسط مجلس و تبديل به قانون شدن آن نيست! حالا سوال من اين است كه با توجه به مدت ١٥ ساله ي اقدامات داوطلبانه ي ايران و اينكه اين مدت قطعا تا بعد از دولت تدبير و اميد ادامه خواهد داشت، اگر دولت بعد تمايلي به اجراي داوطلبانه ي برجام نداشته باشد، با توجه به اينكه مجلس شوراي اسلامي هم به صورت قانون آن را تصويب نميكند، چه ميشود؟
اين سوال راجع به طرف آمريكايي هم صادق است! اگر بعد از آقاي اوباما، دولتي سر كار بيايد كه اعتقادي به اجراي داوطلبانه ي برجام نداشته باشد، با توجه به اينكه برجام در آمريكا هم به صورت قانون نخواهد بود، قادر به نقض قرارداد نيست؟
اگر اين توافق به صورت قانوني كه دولت ها را ملزم به اجراي آن كند نباشد و فقط مجموعه اي از اقدامات داوطلبانه باشد، به نظر شما پايه هاي آن سست نيست؟
با تشكر از سايت الف كه اين فرصت را بوجود آوردند و وزير محترم. (3120268) (alef-1)
 
علی حسینی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۸:۰۹:۵۷
با عرض سلام و خسته نباشید به شما و تیم مذاکره کننده و همچنین خبرنگاران الف، که ایده جدیدی را طرح کردند تا مردم بتوانند بدون واسطه و به جای تریبون مجلس و صداوسیما حرف خود را به شما مسول عزیز برسانند؟ سوال اصلی من این است که ایا واقعا این توافق بر زندگی مردم تاثیری خواهد داشت و پاسخ شما به دلواپسان که همواره تیم مذاکره کننده را به وطن فروشی و خیانت متهم میکنند چیست؟ (3120274) (alef-3)
 
محمدی نژاد
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۸:۳۵:۰۹
باسلام و عرض خسته نباشید
اینکه الان در رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان بزرگترین دشمن ما عده ای از توافق خوشحال هستند به نظر شما چه معنایی دارد؟آیا نه این است که ما در برخی مسایل دشمن را خوشحال کرده ایم؟ (3120309) (alef-3)
 
سارا عباسی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۸:۴۰:۲۲
جناب دکتر ظریف
لطفا در خصوب پیوست b متن برجام که تعهدات و محدودیت های بسیار زیادی را در خصوص تسلیحات نظامی برای ایران و همچنین موشک های بالستیک ایجاد نموده است، توضیح فرمائید.
با سپاس (3120317) (alef-3)
 
نصرابادی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۸:۴۱:۵۱
باعرض سلام و احترام.اگه مقدوره نظر خودتون رو در مورد نکات منفی برجام بفرمایید (3120319) (alef-3)
 
رضا راد
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۸:۵۰:۳۶
آقای دکتر ظریف
سلام

من به عنوان یک جوان فقط یک انتظار دارم . اینکه وضعیت اقتصادی و معیشت مردم نازنین ایران بزرگ می بایست بهبود پیدا کند. این ملت انقلاب کردند که از هر لحاظ وضعیتشان بهتر شود. پس شما که در راس امور هستید به فکر ملت باشید.

دعایتان می کنیم. (3120337) (alef-3)
 
فرید
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۸:۵۶:۱۸
با سلام

با بررسی نظر مخالفان توافق در امریکا می‌توان تصور بهتری از آنچه که ما با این توافق بدست آورده‌ایم داشت. با این وجود، یک نگرانی مهم در مورد آینده وجود دارد.
این کنگره که با آن شور و شعف برای سخنرانی نیانیاهو کف می‌زند قطعا زیر بار توافق نخواهد رفت. شاید اوباما بتواند مدتی اجرای توافق را ضمانت کند اما چشم‌انداز بعد او چندان روشن نیست.
ایران چگونه می‌تواند بعد از اوباما، امریکا را وادار به اجرای توافق کند؟ (3120348) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۸:۵۹:۵۲
با سلام خدمت جناب دکتر ظریف و تشکر از زحماتتون

سوال من اینه که آیا دلیل نرسیدن به توافق تا پنجشنبه شب به خاطر تلاش ما برای برداشته شدن تحریم های تسلیحاتی بود یا مساله مهمتری وجود داشت؟ چون احساسی که از نرسیدن به توافق تا اون موعد مقرر داشتم این بود که حالا کنگره آمریکا به جای 30 روز 60 روز فرصت خواهد داشت تا توافق رو بررسی کنه که این احتمال تصویب توافق رو در خود آمریکا و مواجه شدنش با شکست رو خیلی بیشتر می کرد. در واقع می خوام بدونم آیا تیم هسته ای با وجود علم به این موضوع این دغدغه رو نداشتن که مکررا می گفتند عجله ای برای رسیدن به توافق نداریم؟

سوال بعدیم هم اینه که به وضوح کنگره آمریکا و جمهوری خواه ها با این توافق مخالفند. با این فرض که توافق با وتوی اوباما تصویب بشه اگر رییس جمهور بعدی آمریکا یک جمهوری خواه بشه آیا می تونه بزنه زیر توافق؟ و اگر بله چرا همون موقع مذاکره با پافشاری روی برخی خطوط قرمز سعی نکردیم تا حدی رضایت کنگره آمریکا و نظر تندروهای آمریکایی رو لحاظ کنیم تا بهانه کمتری دستشون داده باشیم و به توافق پایدارتری دست پیدا کنیم و نه توافقی که با عوض شدن رییس جمهور امریکا احتمال از بین رفتنش باشه که در این صورت این همه مذاکره برای هیچ خواهد بود.

با تشکر (3120354) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۰۹:۰۸:۱۱
فقط درود،تشکر و خسته نباشید به آقای ظریف و تیم زحمتکش ایشان. (3120371) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۰:۰۵:۲۸
جناب آقای ظریف
بعنوان یک شهروند عادی از شما می خواهم خیلی عامیانه در مورد وضعیت و جایگاه سیاسی و اقتصادی کشور ایران مابین کشورهای دنیا با شرایط مشابه در حال حاضر تشریح بفرمائید . (3120509) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۰:۰۹:۲۹
سلام دکتر

با تشکر از زحمات شما میشه در خصوص احساس تاثیرات برجام بر سفره مردم در اینده نزدیک توضیح دهید ضمنا این را هم در نظر بگیریم که قیمت نفت شاید 30 دلار شود (3120517) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۰:۱۱:۳۰
سلام آقای دکتر. آیا قبول دارید که در عمل به آمریکا ثابت شد تهدید یک ایرانی جواب میدهد؟ (3120524) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۰:۱۷:۱۳
شما گفتید هزینه هایی که برای بحث هسته ای داده ایم به سودش میصرفه.لطفا به صورت عددی بفرمایید چقدر سود کرده ایم و چقدر هزینه. (3120547) (alef-3)
 
علی کریمی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۰:۲۵:۵۷
جناب آقای دکتر ظریف

به نظر من عملکرد دستگاه دیپلماسی خارجی ما تا قبل از دولت آقای دکتر روحانی در شان جایگاه ملت بزرگ ایران نبوده است.با توجه به حرکت های اخیر تیم جنابعالی در سیاست خارجی من به عنوان یک ایرانی احساس خوبی دارم و از شما صمیمانه تشکر می کنم.

و اما سوال ها :

1- با توجه به اینکه ایران توانسته گروه 1+5 را به صلح آمیز بودن برنامه هسته ایی خود متقاعد کند ،آیا امروز ایران می تواند در حوزه های خلع سلاح هسته ای و منع گستر ش آن نقش برجسته ایی ایفا کند؟

2- چه راهکاری برای داشتن یک دستگاه دیپلماسی قوی ،کارآمد ، تاثیر گذار و پایدار در معادلات منطقه ایی و جهانی را برای کشورمان توصیه می کنید؟ (3120576) (alef-3)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۰:۴۹:۵۲
با سلام و تشکر از دکتر ظریف و الف:
من اعتقاد دارم تیم هسته ای حداکثر تلاش را در امتیاز گرفتن انجام داده و بیش از این برایشان مقدور نبوده! و ضمن بیان اعتماد خود به تیم وزارت خارجه از محضر شما این سوال را داشتم:
1- شما مدت ها در امریکا بوده و البته تجربه های متنوع در مسائل گوناگون دارید. به دور از مسائل دیپلماتیک و این شما وزیر هستید، چقدر احتمال می دهید امریکا بدون حیله این توافق را اجرا می کند؟ (می دانید صحبت هایی است که او همه پول بلوکه را بر نمی گرداند)
2- برخی خطوط قرمز که رهبری اشاره کرده اند رد شده. مثل محدودیت های طولانی مدت. ضمن قبول اینکه شما حداکثر سعی خود را در اعمال نظرات جمهوری اسلامی کرده اید، اما آیا این ها را رد شدن از خطوط قرمز می دانید و اگر می دانید چرا چنین توافقی حاصل شد؟
3- می دانیم که عمق نفوذ جمهوری اسلامی در کشورهای مسلمان منطقه برای ما بسیار مهم است . البته نه کشورهای وابسته به امریکا و اسرائیل! این نشست ها با کشورهای 5+1 به خصوص امریکا چه اثری بر این کارکرد مهم نظام اسلامی دارد؟ (3120651) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۱:۱۸:۵۵
سلام . آیا تعریفی از موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای وجود دارد؟ (3120726) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۱:۳۴:۳۳
با سلام وتشکر از وجود این فرصت
با امید اینکه پاسخ ها مفهوم و واقعی باشه
1- با توجه به بررسی و تصویب درکنگره آمریکا چرا مجریان با بررسی درمجلس ایران مخالفند؟
2- گفته آقای لاریجانی قوه قضاییه که (ازعجایب برجام اینست که چه ایران چه دیگران شکایت کنند تحریمها باز میگردد) صحیح است؟ خبر دیروز!!! (3120763) (alef-13)
 
کارگر
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۱:۴۱:۵۰
با سلام و خسته نباشید از شما و تیم مذاکره کننده میخواستم بدانم تا چه زمانی باید حقیقت قربانی مصلحت شود . آقای ظریف این بیان حقایق است که باعث رشد اعتماد عمومی در جامعه خواهد شد . پایین بودن اعتماد مردم به حاکمیت هر اقدام و توافقی را شکننده میسازد . آقای ظریف در صورتیکه به این گفته ها اعتقاد دارید که میدانم چنین است لطفا" بفرمایید جنابعالی در دولت چه راهکاری برای رشد اعتماد عمومی جامعه در نظر دارید؟ ضمنا" این را هم بگویم که پاسخی که به دکتر زیبا کلام در جلسه پرسش و پاسخ دادید به اعتقاد بنده بیشتر به مصلحت نزدیک بود تا بیان واقعیت . سایت محترم الف لطفا" به دکتر ظریف برسانید (3120784) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۱:۴۲:۳۵
سلام آقای دکتر ظریف،

خدمت شما و همکارانتان خسته نباشید عرض می کنم و از این که برخلاف تیم قبلی هسته ای که هیچ انتقادی را تحمل نمی کردند، با مردم تعامل دارید و پاسخ گوی منتقدان هستید متشکرم. (عزیزان دلواپس خوب است جواب بدهند کی جناب جلیلی پاسخ منتقدان را می داد) سوال من این است که اگر کنگره آمریکا با دو سوم آرا توافق را رد کند و اوباما نتواند آن وتو کند، آنگاه چه خواهد شد، پیش بینی شما از رفتار دولت آمریکا و دول اروپایی چیست و رفتار متقابل ما چه خواهد بود؟ از بعدحقوقی، آیا قطع نامه شورای امنیت در این باره حرفی می زند که اگر آمریکا به خاطر رای قوه مقننه اش از اجرای توافق باز بماند، چه خواهد شد؟ (3120790) (alef-13)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۱:۵۱:۳۸
با سلام
دو سوال دارم:

1- آیا ایران چند سال پس از اجرای برجام، مثلا 3-4 سال دیگر میتواند تقاضای تجدید نظر در جزییات برجام را بکند، مثلا بخواهد که تعداد سنتریفیوژهایش را افزایش دهد یا درصد غنی سازیش را با ادله قابل قبول بالا ببرد؟

2- تکلیف پرونده هسته ای ایران در شورای امنیت در آخر چه شد یا چه می شود؟ آیا این پرونده به آژانس بر گشته یا خواهد گشت؟ و چه بهتر می بود که ابتدا ما خواستار بازگشت پرونده به آژانس میشدیم و سپس به بررسی و جدل بر سر آن با 5+1 در آژانس می پرداختیم، فکر نمی کنید بهتر بود؟

با سپاس (3120815) (alef-13)
 
مهدا
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۱:۵۱:۵۰
با سلام و تشکر از زحمات جنابعالی و سایر دوستان در وزارت امور خارجه ،سازمان انرژی اتمی و سایر مراکز مرتبط
سوال اینجانب از حضرتعالی این است که باتوجه باینکه مسئله هسته ای مسئله ای ملی بوده وفراتر ازرییس جمهور چرا مسئولین در دوره های قبل این سیکلی که شما طی کردید را طی نکردند تا میلیاردها دلار و ثروت ملی به هدر نرود و زیرساختهای کشور آسیب نبیند و سالهای سال کشور ما از توسعه عقب بماند.باتشکر و ارزوی توفیق برای شما (3120816) (alef-3)
 
عماد
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۲:۰۱:۴۰
اگر هدف غنی سازی را تامین سوخت برای نیروگاهی مانند بوشهر در نظر بگیریم ، محدودیت های توافق رسیدن به این هدف را چند سال با تاخیر مواجه خواهد ساخت. (3120844) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۲:۰۵:۳۲
نتایج و اثار توافق هسته ای چه زمانی در زندگی مردم تاثیر خواهد داشت؟ (3120850) (alef-3)
 
محمد محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۲:۱۵:۲۴
ضمن عرض سلام و ادب خدمت جناب آقای دکتر
می خواستم بپرسم بعد از اینکه مدت زمان توافق شده در مورد محدودیت ها سپری شد چه برنامه ای وجود دارد؟ آیا دوباره باز هم باید مذاکره کرد و محدودیت های جدیدی را قبول کرد؟
و اگر نه آیا این در توافق قید و تضمین شده است؟
با تشکر (3120880) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۲:۲۴:۵۸
با توجه به اینکه حضرتعالی مدتها در عرصه دیپلماسی حضور داشته اید، در شرایط کنونی، اگر ایران دستاوردهایی نظیر غنی سازی 20 درصد و ... را نمی داشت، آیا امکان موفقیت های فعلی وجود داشت یا خیر؟ (3120911) (alef-3)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۲:۴۲:۳۲
آقای دکتر ظریف من از صمیم قلبم از شما و همکارانتان به خاطر زحماتتان متشکرم. می دانم اگر حس وطن دوستی و خدمت به کشور در وجودتان نبود، هیچ انگیزه دیگری مثل مال و مقام نمی توانست شما را در این راه سخت قرار دهد، زیرا از قبل هم مشخص بود فارغ از هر نتیجه ای که به دست آورید، مورد حمله سخت و ناعادلانه منتقدان قدرتمندتان قرار خواهید گرفت. راستش انقدر به تخصص، ایمان و دلسوزیتان اطمینان دارم که مطمئنم این توافق با همه کاستی ها و دست آوردهایش حتما بهترین گزینه ممکن برای شرایط فعلی و آینده کشور عزیزمان است.
در آخر می خواهم بدانید که در کنار همه این بداخلاقی های این روزها، من و امثال من همواره مدیون و دعاگویتان هستیم!
لطفا اگر چاپ نمی کنید، حداقل به دست ایشان برسانید! (3120952) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۲:۵۰:۵۵
سلام
اگر دولت بعدی آمریکا تحریمهای داخلی خودش در خصوص هواپیماهای مسافرتی را ذوباره برگرداند و تحت هیچ عنوان هم از آن کوتاه نیامد عکس العمل ایران چه خواهد بود؟ چه وظیفه ای در برابر برجام خواهیم داشت؟ (3120981) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۲:۵۳:۱۷
سلام وقت بخیر به جناب دکتر ظریف
سوال بنده:
در متن برجام از راستی آزمایی آژانس سخن به میان آمده است. آیا این آژانس خارج از برجام نمیتواند فعالیتهای کشوری را راستی آزمایی کند آنهم در طول 12 سال یا بیشتر انونخت بعد از برجام موفق به تایید صلح آمیز فعالیت های هسته ای کشورما میشود؟ در واقع بعد از برجام است که راستی آزمایی اتفاق می افتد؟؟ پس آژانس در طول آن سالهای گذشته به چه کاری مشغول بود؟
ممنون (3120992) (alef-3)
 
سيد حسين عباسي نيا
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۴:۳۱:۴۰
با عرض سلام خدمت وزير هميشه خندان وزارت خارجه
جادارد در وهله اول به سهم خودم از زحمات حضرتعالي و تيم هسته اي تشكر و قدرداني نمايم.
سوال : جناب آقاي ظريف اگرتوافق يا هر اسم ديگيري كه ناميده مي شود توسط نظام جمهوري اسلامي ايران (مجلس يا شوراي عالي ) رد شود و مورد تاييد قرار نگيرد چه عواقبي گريبانگير كشور مي شود ، خواهشمندم بطور صريح و بدون سانسور كليه اين عواقب را برشمريد ؟
تشكر از سايت وزين الف (3121262) (alef-3)
 
ali
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۴:۵۶:۱۸
با سلام خدمت شیر مرد ایران زمین
ایا صحت دارد مسئله تسلیحاتی در لحظات اخر به دزخواست روسیه وچین بوده
دوم اگر برجام توسط کنگره امریکا رد شود برنامه برجام به چه سمتی می رود (3121327) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۴:۵۹:۲۱
با سلام خدمت جنابعالی. لطفا نقاط مثبت توافق و قطعنامه را مشخص نمایید.ما خیلی دنبال گشتیم. (3121341) (alef-13)
 
خداپرست
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۵:۰۲:۱۱
با سلام و احترام
از تلاش‌هایتان در مذاکرات تشکر کرده و بابت زحماتی که متحمل شدید به شما خداقوت می‌گویم.
سه سوال از حضورتان دارم:
1- آیا با تصویب توافق در مجلس موافقید یا مخالف؟‎ و به چه دلیل؟‎
2- نظرتان راجع به اظهارات گله‌مندانه نمایندگان مجلس در این خصوص چیست؟
3- اظهارات اخیر آمانو مبنی بر «عدم همکاری لازم ایران» را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ و و این سخنان که مقدمه‌ای بر گزارش آتی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی است، در برداشته شدن تحریم‌ها و سرنوشت توافق، تأثیری دارد؟ (3121345) (alef-13)
 
فلاح
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۵:۰۶:۳۲
با سلام حضور جناب اقای دکتر ظریف
سوال من از ایشان این است که اگر برجام در کنگره رای نیاره چی میشه... اگه رای بیاره چه میشه و همین طور در مجلس؟ (3121355) (alef-13)
 
ایرانی معتدل
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۵:۲۶:۴۰
با عرض ادب و احترام خدمت جناب آقای دکتر ظریف و همچنین عرض خسته نباشید به خاطر تلاش بی وقفه ای که در این دو سال شما و تمام همکارانتان در پی حل معضل هسته ای به انجام رساندید ، میخواهم قبل از طرح سؤال عرض کنم ملت ایران ، ملت با فرهنگ ، با شعور ، آگاه به مسائل روز ، قدرشناس و بسیار مؤدب هستند و لذا اگر گاهی از طرف عده ای انگشت شمار عناوینی که بیشتر شایسته خود آنان است در خصوص شما به کار میرود ، شما به دیده اغماض بنگرید و به هیچ عنوان دل شکسته نشوید ...
البته ما مردم ایران میدانیم که شما آنقدر فهیم و مؤدب و صبور و بخشنده هستید که در مقابل کاری که به گفته خودتان برای خدا انجام دادید هرگز از این سخنان دلگیر نمی شوید ...

اما سؤال بنده از جناب دکتر ظریف این است که آیا بهتر نیست در مقابل این افراد و گروههایی که تا این حد برای تخریب تیم دیپلماسی و توافق هسته ای شمشیر را از رو بسته اند و بر خلاف فرموده رهبری معظم ، در پی ایجاد دی دستگی در مملکت هستند ، با قدرت و قاطعیت بیشتری از توافقی که به گفته دوست و دشمن توافقی خوب است دفاع کنید ؟
این توافق ، در سطح ملی صورت گرفته و به هیچ عنوان یک اقدام حزبی و جناحی نیست ، لذا بر شما و تیم دیپلماسی تکلیف است که برای سیانت از یک پروژه ملی قاطعیت بیشتری از خود نشان دهید ، و بدانید که توده ملت ایران و البته بزرگان نظام و حتی رهبری معظم انقلاب نیز پشتیبان شما هستند ...
خسته نباشید .
با تشکر . (3121392) (alef-13)
 
مهدی . الف .
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۵:۳۱:۳۱
با سلام به شما وزیر محترم امور خارجه کشورمان
از اینکه وقت برای ما گذاشتین ممنون.
مهمترین سوال من از شما این است که چرا توافقی که همه می دانند یک پایش آنهم آن پایی که به سمت ایران است لنگ می زند را توافق خوب می دانید؟؟؟
آیا غیر از این است که براساس جناح بندی سیاسی تلاش در متقاعد کردن رهبری برای پذیرش توافق نامه و پیشبرد اهداف سیاسی دولت روحانی هستید؟
سوال دوم من این است که مگر نه این است که درخصوص توافق باید مصالح کل نظام رعایت شود پس با این همه مخالفت مردمی چرا می گویید مردم راضی هستند.
بعد چرا با وزیر امورخارجه دولت قبلی و یا رئیس قبلی انرژی اتمی مناظره زنده تلویزیونی برگزار نمی کنید تا در پیش گاه خدا رسوا شود آنکه سخن ناحق می زند؟؟؟؟
و آخرین سوال من این است
آقای ظریف شما تحصیل کرده خارج از ایران هستید حق دارین منافع غرب را بر ایران ارجح بدانید پس با الفاظ و لبخند مردم را فریب ندهید و قبل از وقوع حادثه واقعیت توافق یا بهتر بگویم استثمار را برملا کنید.... (3121404) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۰۹:۴۹
با سلام در برجام صرفاً ايران متعهد به ارائه پروتكل الحاقي به مجلس است و نه متعهد به تصويب. همين در مورد لغو قوانين تحريمي كنگره در خصوص دو لت آمريكا صادق است. سوالي كه مطرحه يكي اينه كه آيا اين دو تعهد مشروط به هم اند و سوال بعدي اين كه در صورت عدم تصويب پروتكل الحاقي در مجلس چه ميشود و تاثير اين مساله بر اجراي موقت پروتكل چيست؟ ايا اجراي موقت پروتكل تا زمان تصميم مجلس است يا اساسا زمان پاياني دارد؟متقابلا تاثير عدم لغو قوانين تحريمي در كنگره چه خواهد بود؟ (3121484) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۱۲:۰۵
با سلام، اگر امکان دارد، یکی از بهترین خاطره های خود در مذاکرات هسته ای را برای ما بگویید، چرا که خسته شدیم از انقدر فضای نقد و دعواهای سیاسی (3121487) (alef-13)
 
زهرا
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۱۲:۳۵
خانم اشتون بیشترین تاثیرگذاری را در مذاکرات داشتند یا خانم موگرینی (3121489) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۱۵:۴۶
باید به سایت الف تبریک گفت به دلیل کار جدیدی که انجام دادند و در بین همه این سایت ها توانستند بعد از کلی دعوا و بگومگوهای سیاسی، اقای دکتر ظریف را به عنوان رییس تیم مذاکره کننده به ایت سایت بیارند، اما سوال اصلی امکان دارد در مورد اینکه چه چیزی موجب شد تا وزیرخارجه آمریکا هم مدت طولانی در مذاکرات حضور داشته باشد و مشتاق رسیدن به توافق هسته ای (3121492) (alef-13)
 
پارسا
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۲۲:۳۴
سلام دکتر . می خواستم ببینم این قضیه ی تحریم سوئیفت چیه که میگن بعد 8سال لغو میشه بعد الآن یه سری ازین جبهه پایداریا میگن ما اصلا تو فصل هفت نبودیم و شما مارو بردی تو فصل هفت بعد اگه میشه یه تحلیل سیاسی هم از برجام داشته باشین (3121507) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۲۷:۲۴
با درود بیکران بر اقای ظریف و همراهانش
سوالهائی که ذهنم را خیلی مشغول کرده است لطفا پاسخ دهید
1- دولت قبل خیلی چیزها را به ما نگفت از جمله اثرات تحریمها از جمله بند هفت قطعتنامه که ایران را کشور شرارت خواند و با توجه به ان هر کشوری حق حمله را داشت ایا در این توافق چیزی پنهانی وجود دارد که تاگفته باشد و دولت بعدی انرا افشا کند و این دولت را در این مذاکرات مقصر بشناسد
2- تمام امیدهای روشنی که بعد از توافق قرار بود نمایان شود ظاهرا کمرنگ است دلایل ان چیست ایا باید منتظر زمان بود یا اینکه مخالفان انقدر قدرت دارند که این شیرینی را تلخ کنند. (3121520) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۴۳:۱۰
باسلام و تشكر لطفا توضيح بدين چطور ايران به مرجعيت 5 طرف غربي در مورد تعيين نحوه انجام بازرسي تن در داد و به عبارتي بازرسي از هر مكان را با وجود خطوط قرمزمان پذيرفت؟ (3121553) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۴۳:۱۹
دکتر ظریف خیلی دوستت داریم. : ترخدا نگذار کمر درد بگیرید بخاطر حرف 4میلیون دلواپس 76 میلیون ایرانی 100 درصد کامل پشتیبان شما هستند پشتیبان صلح پشتیبان اعتدال و پشتیبان عقلانیت و امیر کبیر زمان دکتر محمد جواد ظریف.

سوالم:
آقای دکتر ظریف عزیز و گرامی محبوب قلبهای مردم ایران آیا قصدی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 96 دارید؟...بی شک بدانید رای شما بالای 50 درصد در دور اول خواهد بود. (3121554) (alef-1)
 
یک استاد دانشگاه
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۵۰:۳۷
با سلام و سپاس از خبرنگار خوب الف که حساسیت مردم را دنبال کرده است و همچنین خسته نباشید به تیم مذاکره کننده، آقای دکتر سوالی که من دارم این است اگر امکان داره در مورد نقش چین و روسیه در مذاکرات هسته ای توضیح دهید، چراکه نظرات مختلفی در این خصوص ارائه میشود (3121580) (alef-1)
 
سالار بختیاری
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۵۵:۲۶
سلام آقای دکتر ضمن سلام و خسته نباشید.

نظر و پاسخ شما به این اظهارات جناب آقای دکتر ایزدی بر اساس متن و آینده برجام رو لطف کنید بیان بفرمایید.


((در حوزه موشکی بحث وجود دارد و ما هم نمی‌خواهیم به گونه ای صحبت کنیم که موضع دوستان وزارت خارجه و تیم مذاکره کننده تضعيف شود؛ اما در قطعنامه محدودیت در حوزه موشکی برای ۸ سال هست ولی مشخص نیست دقیقاً موشک بالسیتک چیست؛ اما یکی متنی به اسم رژیم کنترل تکنولوژی موشکی Missile Technology Control Regime (MTCR) است که کشورهای غربی در حوزه موشکی به آن پیوسته‌اند و در آن هر موشکی که حداقل برد آن ۳۰۰ کیلومتر است و سر جنگی آن ۵۰۰ کیلوگرم است را بالستیک حساب کرده‌اند. ایران توضیح داده است موشک‌هایی که ما داریم برای سلاح‌های هسته ای طراحی نشده حال شما فرض کنید که اصلاً حرف ما را پذیرفت اما طرف مقابل باید این موضوع را از نزدیک مشاهده کند و حرف ما را قبول نخواهد کرد. سؤال این است آیا کشور این آمادگی را دارد که موشک‌ها توسط طرف مقابل بازرسی شود این اتفاق در صورتی رخ خواهد داد که طرف مقابل توضیح و تعریف ما را از موشک بالستیک بپذیرد اما اگر نپذیرفت که موضوع کلاً تفاوت خواهد کرد.

بحث ارسال تسلیحات را نیز در قطعنامه داریم که قبلاً ایران به برخی گروه‌ها کمک نظامی می‌کرد اما در حال حاضر بر اساس قطعنامه نباید این کار را بکند اگر ایران اجرا نکند چه اتفاقی می‌افتد؟ طرف مقابل آن موقع خواهد گفت که ایران به قطعنامه عمل نکرده است چراکه قطعنامه و برجام بهم متصل است و شما به برجام عمل نکرده‌اید و مکانیسم ماشه فعال و وارد عمل شود و این سوال‌هایی است که دوستان باید پاسخ بدهند.

این سؤالات و مشکلات و درگیری‌ها الان نخواهد بود. این موارد زمانی خواهد بود که شما به تعهدات خود عمل کرده باشید یعنی ۱۰ هزار کیلو اورانیوم غنی شده را ۳۰۰ کیلو شده در قلب راکتور اراک بتن بریزیم نطنز را تبدیل به پارک علم و فناوری کنیم و ... آن وقت هم برجام و هم قطعنامه راه‌های متعددی را برای طرف مقابل باز گذاشته تا هم به تعهداتش عمل نکند و هم به ایران در حوزه‌های مختلف فراتر از هسته ای فشار بیاورد و مشکل ایجاد کند. )) (3121588) (alef-1)
 
مالک
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۵۸:۱۶
درود وخسته نباشید....خواستم ببینم ایا میشه به ضمانت اجرایی این توافق نامه اعتماد کرد؟اخه اینطور که معلومه ضامن اجرا همون طرفهای قرارداد ما هستند؟...بعدش حالا اگه فرض کنیم که چین و روسیه طرف ما باشند«زمانی که بهانه کنند که ایران تخلف کرده»اونوقت نمیشود که به نفع ما وتو کنند ....در این صورت توافق برای ما فقط ضررده شده...لطفا واضح وبدون کلی گویی توضیح بدین..متشکر (3121595) (alef-1)
 
علی حسینی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۷:۰۵:۲۸
با عرض سلام و خسته نباشید.
سوال در خصوص قطعنامه است.
چرا در قطعنامه برای رای گیری موضوع ادامه لغو تحریمها به رای گذاشته میشه؟؟؟؟فکر نمیکنید که درست و اصولیش این بود ادامه اعمال تحریمها ب رای گذاشته بشه؟؟؟؟لطفا بیشتر توضیح بدید که چ عاملی باعث پذیرش این جمله شده....ممنون...ان شا الله که این توافق چه تصویب بشه و چه تصویب نشه برای ملت ایران عامل خیر و برکت باشه.... (3121604) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۷:۰۸:۲۸
باعرض سلام وخسته نباشید
طبق بند78ازپیوست 1برجام درصورت اختلاف ایران وآژانس درمورد راستی آزمایی ازاجرای تعهدات ایران ،موضوع به کمسیون مشترک (ایران،روسیه،چین،آمریکا،انگلیس،فرانسه،آلمان،نماینده اتحادیه اروپا)ارجاع داده میشودکه درنهایت تصمیم کمیسیون که بااجماع یااتفاق 5عضوحاصل میشود لازم الاجراخواهدبود.
باتوجه به ترکیب اعضای کمیسیون چه امیدی به قضاوت عادلانه ورای به نفع ایران دارید؟بهترنبود کلا میگفتید هرچی شما 5+1بگید؟ (3121610) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۷:۳۶:۳۸
با عرض سلام خدمت آقای دکتر
من سوالی در رابطه با قدرت چانه زنی در مذاکرات هسته ای دارم. من می هئاهم بدانم در مذاکرات اگر خارجی ها سرایط ما را نمی پذیرفتند شما از چه موضوعی به عنوان اهرم فشار استفاده می کردید. به عبارت دیگر اگر ما به دنبال بمب بودیم خب می گفتیم که اگر شرایط را نپذیرید بمب می سازیم ولی حالا که علنا گفتیم دنبال بمب نیستیم، چه گونه باید با آنها مذاکره نمود. به نظر می رسد طرف مقابل از اهرم تحریم استفاده می تواتسه بکند اما حضرتعالی و همکارانتان چگونه موضوع را مدیریت کردید؟
با تشکر فراوان (3121668) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۸:۰۴:۱۱
سلام ضمن عرض تشکر از تلاش های زیادتان
رهبر معظم انقلاب فرمودند ما محدودیت های ده سال و دوازده سال را قبول نداریم
در چند جای متن محدودیت ده پانزده بسیت و بیست و پنج ساله اومده
پس حرف اقا چی میشه؟ (3121733) (alef-1)
 
دانیال
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۲:۴۱:۲۲
با سلام خدمت شما آقای ظریف
سوالی که از شما داشتم این است که آیا امکان دارد که بعد از قطعی شدن توافق در آمریکا (پذیرش آن توسط کنگره) طرف ایرانی توافق را به هم بزند؟ (3122195) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۳:۰۷:۴۵
آقای ظریف ؛
شما فردی باهوش،باسواد،باتجربه،جدی،حواس جمع،حاضرجواب هستید.
یک نقد:اگر کمی آرام تر و شمرده تر و کلا" کمتر صحبت کنید خطاهای احتمالی کمتر جملات تان منسجم تر و قوی تر و نفوذش در مخاطبان بیشتر خواهد بود. (3122220) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۳:۱۵:۴۸
آقای ظریف طبق توافق هر کدام از اعضای 1+5 میتوانند ایران را به نقص توافق متهم و به شورای امنیت ملی در این خصوص گزازش دهند . آیا این نمینواند دستاویزی برای آنها و باعث گرو کشی در معادلات دیگر ( سیاسی . فرهنگی . اقتصادیو ...) شود . آقای ظریف اصولا" چرا مسئله هسته ای ایران باید تا این اندازه زیر ذره بین باشد حال آنکه کشورهای دیگری هستند که تسلیحات هسته ای دارند . (3122417) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۷:۳۶:۲۰
سلام دكتر راهكاتون برا رابطه با عربستان چيه ممنون (3122497) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۸:۵۵:۴۷
جناب آقای ظریف، بنظر شما با توجه به عدم تغییر سیاست خارجی ایران در منطقه و تاکید بر مبارزه با آمریکا و اسرائیل، آیا توافق اتمی دوام خواهد داشت؟ یا فقط کارکرد آن به تاخیر انداختن جنگ تا زمانی است که رییس جمهور آمریکا اراده آن را داشته باشد؟ (3122608) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۹:۴۸:۴۹
شروع توافق منوط و مشروط به انجام تعهدات ایران و سپس تایید آژانس است.
در واقع تا ایران کارهایی را که باید انجام بدهد، انجام ندهد، و پس از آن آژانس بصورت کامل و 100٪ تایید نکند، روند لغو تحریم‌ها شروع نمی‌شود.
جناب دکتر ظریف لطفا بفرمایید که اگر ایران تمام تعهدات خود را انجام داد و آژانس بنا به هر دلیلی که نمونه آن را هم قبلا دیده‌ایم، تایید نکرد، تکلیف ما چه می‌شود؟
با تشکر (3122704) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۰:۱۶:۱۷
سلام خدمت آقای دکتر ظریف و عرض خداقوت به ایشان و تیم مذاکره کننده . احتراما چرا آقای کری در سخنانشان یکی از نگرانی های خود در رابطه با عدم نصویب برجام در کنگره را رفتن جنابعالی و آقای روحانی از صحنه سیاست میدانند و چرا ایشان به شما دلخوش کرده اند مگر قرار است خدای نکرده شما چکاری برای آمریکا (استکبار) انجام بدهید که ایشان اینقدر به شما دلخوش کرده اند. انشا.. که همه ما عاقبت به خیر شویم و به مملکت خدمت بکنیم و دشمن را مایوس نمائیم. (3122768) (alef-3)
 
سید امیر
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۲:۱۹:۴۷
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر ظریف با عرض سلام و احترام و خدا قوت ، باستحضار میرسانم که کار شما پس از توافق وین بسیار بسیار بسیار سخت تر و حساس تر شده است.
با آرزوی توفیق برای شما ، پیشنهاداتی برای شما دارم و علاقه مندم فقط و فقط شخص حضرتعالی و یا جناب آقای دکتر عراقچی آنرا مطالعه فرمائید.
لطفا" آدرس پست اکترونیک شخصی خود و جناب دکتر عراقچی را اعلام بفرمائید.
خیلی ممنون و سپاسگزار
سید امیر (3123052) (alef-13)
 
سید محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۲:۲۸:۳۵
با سلام
جناب اقای ظریف ضمن عرض خسته نباشید به شما و همکارانتان.

برخی نقل قول ها و فیلم های منتشر شده در مورد ابراز نگرانی شما درخصوص نتایج انتخابات ریاست جمهوری در صورت عدم نتیجه گیری در مذاکرات ، این شائبه را مطرح می نماید که شما در انجام مذاکرات گوشه چشمی به مباحث انتخاباتی و نتایج دوره های بعد داشته اید.
این مسئله وقتی رنگ و بوی خاصی به خود می گیرد که طرف های امریکایی هم در توجیه کردن پذیرش توافقنامه با گروه های مخالف خود ، اعلام می دارند که اگر نشود آقای روحانی و شما در انتخابات آینده به مشکل برخواهید خورد.
ایجاد کارناوال از فرودگاه و برخی درشت نمایی ها هم مزید تشدید این شائبه می گردد.
لطفا شفاف ، غیر دیپلماتیک و غیر شعاری پاسخ فرمایید. (3123077) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.