توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 501986
انتخاب تعامل و مدارا در مجمع تشخیص مصلحت
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۵
انتخاب آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی به عنوان رییس‌ مجمع تشخیص مصلحت نظام، با توجه به سوابق ایشان در قوه قضاییه ایران و تلاش برای انجام اصلاحات در آن- با وجود انتقاداتی که به استخدام برخی از قضات بی‌تجربه، مساله‌ساز و حاشیه‌آفرین که نقطه تاریک آن دوران هستند، وجود داشته و دارد- انتخابی مبارک است.

روزنامه اعتماد درستون نگاه روز به قلم فیاض زاهد فعال سیاسی آورده است: آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی در سال‌های ریاست خود بر قوه قضاییه در مجموع از خود چهره یک رییس قوه تلاشگر در جهت پیشبرد نظام قضایی در ایران را نشان داد؛ تلاش او برای اصلاح حقوق شهروندی، مبارزه و مخالفت با زندان‌های انفرادی، مقابله‌ با روش‌های غیرمعمول در کسب اطلاعات در زمان بازجویی‌ها، نزدیکی و ارتباط ایشان با آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی و همچنین دوستی و ارادت ویژه نسبت به رهبری انقلاب، حامل این پیام است که این انتخاب در راستای استراتژی حاکمیت جمهوری اسلامی در جهت حفظ تعادل و پرهیز از ورود مجمع تشخیص مصلحت نظام در بادی افراط و تندروی است.

این یک گام به جلو است و باید آن را به فال نیک گرفت. تصور کنید به‌جای آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی، از چهره‌های دیگری به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رسیدند؛ در این حالت به نظر می‌آمد که این انتخاب یک پیام نه چندان مثبت به افکار عمومی بوده و اینگونه به جامعه متبادر می‌کرد که آنچه صورت گرفته برخلاف منش و روشی است که توسط آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در طول سال‌هایی که ایشان ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را داشتند، دنبال می‌شده است.

تامل رهبری معظم برای فراهم شدن شرایط جسمی و بهبود کسالت آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی که چه بسا موجب این تاخیر انتخاب شد، نشان می‌دهد که قوه عاقله نظام جمهوری اسلامی علاقه‌مند به حفظ این تعادل و لنگربخشی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

به هرحال برای انجام وظایف مختلفی که در قانون اساسی، برای مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش‌بینی شده، همچون کار کارشناسی که مجمع برای سیاست‌های رهبری معظم در نهادهای تابعه انجام می‌دهد و اختلافاتی که بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی پیش می‌آید که مجمع تشخیص مصلحت نظام باید داوری کند، وجود چنین شخصیتی می‌تواند التیام بخش قسمتی از این تنش‌ها باشد. ضمن اینکه حفظ محسن رضایی به عنوان دبیر مجمع که سال‌ها تجربه کار در کنار آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی را داشته نیز، بیانگر حفظ همان وضعیت باثبات و تعادل‌بخش در نظام سیاسی ایران است.

در مجموع آنچه در انتخاب رهبری می‌بینیم چیزی دور از ذهن نبود و نقطه درخشان این انتخاب این است که وجود آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی به احتمال زیاد می‌تواند برخی مواضع افراطی و جنجالی در آن مجمع را کنترل کرده و روشی همراه با مدارا و تعامل را برای ارایه مشورت توسط رهبری فراهم سازد.
۱۳۹۶/۰۵/۳۱ ۰۹:۰۱
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۸ ۱۷:۰۲
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۸ ۱۶:۳۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۸ ۱۶:۳۵
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۸ ۱۶:۳۴
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۸ ۱۶:۳۲
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۶ ۱۳:۴۳
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۶ ۱۲:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۶ ۱۱:۴۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۶ ۱۱:۱۹
 
 
کلمات کلیدی : صلاحیت وزرای پیشنهادی، مجلس شورای اسلامی، روحانی،کابینه دوازدهم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.