توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 455186
4 استان نا امن ترکیه را بهتر بشناسیم +مشخصات
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۷
ناامنی‌های منطقه‌ای خصوصا در ترکیه صنعت گردشگری در این منطقه را با مخاطراتی مواجه کرده که مسافران باید نسبت به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ترکیه از لحاظ گردشگری سالیانه چند ده میلیارد دلار به جیب می‌زند که بخش زیادی از این جامعه را توریست‌های ایرانی تشکیل می‌دهند. اما کشور ترکیه اخیرا دچار ناامنی‌هایی شده است و مناطقی از آن همواره در معرض حملات انتحاری و بمب گذاری قرار دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به "حتای"، "دیاربکر"، "حکاری"، "شانلی اورفا"، "استانبول" و حتی "آنتالیا" اشاره کرد.

همچنین چند استان ترکیه همواره در کانون درگیری و ناامنی قرار داشته‌اند که عمدتا مناطق جنوب شرق و غرب این کشور را شامل می‌شود.
 
** استانبول و نگرانی‌های امنیتی

استانبول نام یکی از استان‌های ترکیه است که مرکز آن هم شهری است به همین نام. شهر استانبول بزرگ‌ترین شهر کشور ترکیه است و جمعیتی معادل 13 میلیون نفر را در خود جای داده است. تنها در دو مورد انفجار مهیبی که در سال گذشته در این شهر رخ داد؛ قریب به 166 نفر کشته و زخمی شدند و این در حالی است که بیشترین سفرها از روسیه و ایران به شهر "استانبول" است. البته این تنها بخشی از نگرانی‌های امنیتی در استانبول است. در این شهر آمار دزدی و تجاوز به زنان نیز در مقاطعی بسیار بالا گزارش شده است که نشان از ضعف پلیس این شهر در مقابله با مخاطرات اجتماعی دارد.

براساس آمار ارائه شده از سوی سازمان‌های فعال در حقوق زنان، آمار تجاوز در این کشور بسیار بالا بوده و فقط در سال ۲۰۱۱ در شهر استانبول به بیش از ده هزار زن تجاوز شده که در این میان بخشی از آنها گردشگر بوده‌اند. که ادامه‌ این روند برای کشوری که براساس پیش‌بینی‌ها با ادامه‌ روند فعلی در سال‌های آینده در جمع پنج مقصد برتر گردشگری جهان قرار خواهد گرفت، می‌تواند بسیار زیان‌بار باشد.

**حکاری؛ محل بمب گذاری و نزاع‌های خونین

یکی دیگر از مناطق ناامن  ترکیه منطقه حکاری است. این منطقه نیز درگیری‌های مسلحانه و بمب گذاری‌های بسیاری را تجربه کرده است.

برای مثال در دسامبر سال گذشته سه سرباز ارتش ترکیه  پس از درگیری با شبه‌نظامیان در استان "حکاری"، واقع در جنوب شرق ترکیه کشته شدند.  در پی این درگیری، نیروی نظامی ترکیه عملیاتی را در این منطقه هم مرز با عراق صورت داده بود.

از زمان مسلح شدن پ ک ک در سال 1984 بیش از چهل هزار تن در درگیری میان دولت ترکیه و پ ک ک کشته شده‌اند.

**شانلی اورفا؛ منطقه‌ای که با حلب مقایسه می‌شود

شانلی‌اورفه نام یکی دیگر از استان‌های ترکیه و مرکز آن هم شهر شانلی‌اورفه است. مساحت این استان ۱۸٬۵۸۴ کیلومتر مربع و جمعیت آن در سال ۲۰۱۴ میلادی ۱٬۸۴۵٬۶۶۷ نفر بود. در ماه گذشته انفجاری در شهرستان "ویران شهر" از توابع استان شانلی اورفا در مناطق جنوب شرقی و كردنشين تركيه رخ داد که تلفاتی را در بر داشت.

**قیصریه؛ محل انفجارهای خونین

قیصریه یکی از استان‌های مرکزی ترکیه است که این منطقه نیز از نقاط ناامن ترکیه به حساب می آید. در ماه دسامبر سال گذشته نیز انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل نیروهای امنیتی که در شهر قیصریه را داشتند چندین نفر کشته و زخمی شدند . 
البته مواردی که مطرح شد تنها مشت در برابر خروار است و بارها استان های جنوب شرقی و شرقی ترکیه لرزیده است که این موضوع نشان دهنده ضعف امنیتی بالای ترکیه است.
 
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اما وضعیت امروزی ترکیه به شکل ویژه‌ای امنیت گردشگران ایرانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در حقیقت نبود امنیت و بدرفتاری‌ها در این زمینه بسیار خطرناک است و شرایط اقتصادی و گردشگری ترکیه را به خطر می‌اندازد.

رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره‌ بازگرداندن (دیپورت) اتباع ایرانی از مرزهای ترکیه  تحت تاثیر این بدرفتاری‌ها، گفت: اخیرا از نمایندگی‌های ایران در مرز بازرگان، گزارش‌های رسمی درباره‌ بدرفتاری‌ها داشتیم. ظاهرا این بدرفتاری‌ها سابقه هم داشته است. وی تاکید می‌کند که ما با ادامه یافتن چنین شرایطی نمی‌توانیم اجازه دهیم جریان عادی گردشگری ادامه پیدا کند.
 
چیزی که مسلم است ترکیه هنوز زیر چتر ناامنی است. وقوع هر نوع اتفاقی در این کشور پیش‌بینی می‌شود و مسافرانی که با وجود توصیه‌هایی که صورت گرفته است این کشور را برای گردشگری  انتخاب می‌کنند باید بدانند که مسئولیت و عواقب آن با خود آنان است.
 
 
کلمات کلیدی : ترکیه + ناامنی + سفر به ترکیه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.