نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 330265
توکلی: شفاف سازی مانع بروز فساد در کشور می‌شود
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۱
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: شفاف سازی از سوی نمایندگان مانع بروز فساد در کشور می‌شود و باید رویه امام(ره) الگوی نمایندگان باشد.

به گزارش ایسنا، احمد توکلی روز یکشنبه در در جمع برخی از نیروهای جریان انقلاب با تبریک دهه پیروزی انقلاب، از دهه فجر با عنوان اتفاقی تکرارنشدنی درتاریخ جهان یادکرد و اظهار داشت: نماینده مردم از هر شهر و هر استانی و با هر میزان رأیی از حقوقی برخوردار است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اذعان به اینکه فساد در کشور طی سالیان اخیر در بخش‌های مختلف و به ویژه بخش اقتصادی گسترش یافته، افزود: کودتا، تجاوز نظامی و انقلاب مخملی سبب ساقط شدن یک حکومت نخواهد شد بلکه در حقیقت آنچه سبب براندازی می‌شود عدم مبارزه با فساد است.

وی با اشاره به تقدیم هزاران شهید و جانباز برای به ثمر نشستن انقلاب اسلامی ایران گفت: در سوره مبارکه اسرا آیه «وَإِذَا أَرَدْنَا أَن نُّهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِيهَا فَفَسَقُواْ فِيهَا فَحَقَّ عَلَيْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِيرًا» اشاره شده که چون بخواهیم قریه‌ای را هلاک کنیم صاحبان نعمتش را فرماییم تا در آنجا تبهکاری کنند، آنگاه عذاب بر آنها واجب گردد و آن را در هم فرو کوبیم...

توکلی در ادامه بی‌عدالتی را منشأ فساد و به دنبال آن سقوط حکومت‌ها دانست و افزود: امیرمومنان علی(ع) ریشه‌های فساد در جامعه اسلامی را بیان فرمودند و روایت داریم که اگر در حکومتی ضعیفان مرتکب جرمی شوند و به واسطه آن جرم مجازات و محاکمه شوند و در جای دیگر اقویا با وجود ارتکاب به جرم و فساد مجازات نشوند در اینجاست که فساد آن جامعه را فرامی‌گیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بی‌عدالتی، پارتی بازی و عزیزشمردن نزدیکان و گماشتن آنان در مناصب حکومتی از طرف مقام و یا حاکمی را نمونه‌ای از فساد در جامعه اسلامی دانست و بیان کرد: هیچ چیزی به اندازه حکومت بر مبنای ظلم سبب دشمنی خداوند نمی‌شود.

وی اظهار داشت: شفاف سازی در جلوگیری از فساد بسیار موثر است وبا این معیار می‌توان حدس زد نمایندگان چگونه رفتار می‌کنند.

توکلی تصریح کرد: مسئولین باید قبل از آغاز مسئولیت خود و نیز بعد از اتمام مسئولیتشان سرمایه و دارایی‌های خود را به دادستان کل ارائه دهند همچنان که امام راحل(ره) همینگونه رفتار کردند و حتی دارایی بسیارناچیز خود را به رسانه‌ها اعلام کرد.

وی نفوذ فساد و آلودگی به مجاری تصمیم‌گیری در یک نظام را بدترین نوع فساد دانست و اظهار کرد: بر اساس یک آمار، فساد اقتصادی ایران در سال۲۰۰۷ به میزان ۳۴ میلیارد دلار به اقتصاد کشور ضربه وارد کرد که ۳۱ میلیارد دلار آن ناشی از کاهش بهره‌وری بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مقابله با فساد را سبب تداوم یک حکومت عنوان و بیان کرد: اکنون در شرایطی در نظام جمهوری اسلامی ایران با امنیت زندگی می‌کنیم که ۴۰ کیلومتر آن طرف‌تر داعش انسان‌ها را به خاک و خون می‌کشد و سر می‌برد.

وی تشکیل ستاد مبارزه با فساد زیر نظر بالاترین مقام کشور را از راهکارهای مقابله با فساد در ایران بیان و اظهار کرد: افراد مستقر در این ستاد شامل بازرسان، افسران، عوامل اطلاعات و... هستند که به عبارتی دستچین شدند و احتمال فساد در آنها صفر است اما این ستاد با درجه‌ای پایین تر تشکیل شد.

توکلی بیان کرد: استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد برای مقابله با فساد در کشور تاکید کرد و گفت: ما سازمان مردم نهاد «دیده بان شفافیت و عدالت» را تشکیل دادیم و حدود ۸ ماه از فعالیت این سازمان در کشور می‌گذرد.

وی گفت: این احتمال وجود دارد که دولت در هنگامه انتخابات به گشایش اقتصادی دست بزند و این ترفندهایی است که دولت‌ها به آن مبتلا می‌شوند اما اگر بااین پدیده مواجه شدید بهترین کار این است که به آن دولت رأی ندهید چراکه با این کار به دولت هشدار دادید که متوجه ترفند او شده‌اید.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نسبت به معیارهای انتخاب نماینده مجلس هشدار جدی داد و گفت: اگر دیدید که کاندیدایی برای تبلیغات پرخرجی می‌کند به او رأی ندهید چراکه این روش نفوذ است و او مرتکب خیانت شده است.
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۰۸:۱۸:۴۵
یک از عوامل زدفساد و شفاف وجود احزاب قوی و اننخابات رقابتی و روزنامه ها مستقل در کشور است که متاسفانه احزاب شرایط رقابت در انتخابات به صورت مساوی را ندارند.
روزنامه ها سانسور می گردند.
دخالت در اقتصاد و سیاست از دیگر عوامل فساد هست که متاسفانه شاهد آن هستیم. (3530681) (alef-11)
 
علی آقا
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۰۸:۵۹:۵۰
صد بار از این سازمانها درست شده از زمان قبل از انقلاب تا اکنون و جواب نگرفته ایم. چرخ را چند بار می خواهیم اختراع کنیم. بهتر نیست نگاهی به کشورهای بکنیم که فساد در آنها کمتر است و ببینیم از چه روش هایی استفاده می کنند. و ما هم متناسب با شرایط کشور روش های مناسب برای خودمان را اجرا کنیم. (3530754) (alef-11)
 
مهران
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۰:۰۸:۲۵
حالا کی شفاف سازی کنه ؟ اصل موضوع اینه
یه روز نظرات و گزارشات مردم اهمیت داشت
الان شکایت را میدن دست کارمند متخلف
خود قاضی و خودش هم متهم
تا مطبوعات آزاد وجود نداشته باشه ، تا گزارشات مردمی رسیدگی نشه ، تا مجرمین مجازات نشن ، تا مبارزه با فساد از بالا شروع نشه ، همه اینها قصه هست

این همه جوان بیکار ، چرا مفسدین را ارتقا مقام و سمت میدن ؟؟؟؟؟؟؟ (3530912) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۰:۱۰:۴۲
جناب توکلی عزیز

این جمله شما کلید حل بیش از 70% مشکلات اقتصادی و حتی غیر اقتصادی کشور است.

اما از آنجا که بر اساس نظر امام معصوم مردم بر اساس رفتار رهبران شان عمل میکنند شفافیت باید از بزرگان کشور و منابع مالی کلان شروع شود. نمی نویسم که در محذوریت چاپ قرار نگیرید. بقول بزرگان "العاقل یکفیه الاشاره" (3530919) (alef-11)
 
Sahraeian
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۲:۰۸:۴۷
آیا فقط در هنگام انتخابات قاعده «شفاف سازی مانع بروز فساد در کشور می‌شود» صدق می‌کند؟ (3531221) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۲:۰۹:۲۶
جناب توکلی کی یک فاسد و یا ساختارفاسد اجازه به شفاف سازی میدهد درحالی که به گفته جنابعالی فساد در کشور ساختار یافته شده است
آزادی نظارت به نمایندگان ملت ایران در کنار آزادی روزنامه نگاران و رسانه های آزاد میتواند جلو فساد را بگیرد (3531224) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۷:۴۶:۲۴
جناب دكتر توكلى عزيز نماينده شجاع
براى مبارزه با انواع مفاسد اقتصادى بنظر ميرسد اين پيش زمينه ها و مقدمات ، لازمه عزم واقعى براى مبارزه با فساد ميباشد .
الف - شفافيت
ب - ديده بان و نظارت
ج - قاطعيت
د- شجاعت
ه - عدم وجود تابعيت دوگانه براى مديران ارشد و ميانى كليه نهادها و بانكها و وزارتخانه ها و ستادها و قرارگاهها و بنيادها و شهرداريها و شوراها و ارگانهايى كه وظايف پولى و مالى دارند .
و- نظارت بر انواع حسابهاى بانكى و مالى و گردشهاى عمليات .
ز- وجود قوانين تنبيهى شديد جهت بازدارندگى و جلوگيرى از حركت بسمت مفاسد اقتصادى
ح - اجراء سريع و صريح و قاطع قوانين مبارزه با فساد و اعلام آن بمردم .
با تشكر از شما (3531971) (alef-11)
 
خواننده الف
۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۲۲:۲۳:۱۶
آقای دکتر توکلی، بزرگترین دشمن فساد روزنامه ها هستند. روزنامه نگار که در نوشتن و تحقیق کردن آزاد باشد، هیچ دولتی جرأت کار خلاف قانون را ندارد،نماینده مردم در مجلس نمی خوابد، گرانفروشی و کم فروشی انجام نمی شود،هیچ زندانی بدون محاکمه در زندان نمی ماند و همه امور بر مدار قانون خواهد چرخید. یکی از وظایف خبرنگار شفاف سازی و روشن گری است. (3532367) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.