کد مطلب: 483365
رابطه مصرف نمک با فشار خون
تاریخ انتشار : جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۶
مشاور تغذیه بیمارستان توحید سنندج گفت: مصرف روزانه بیش از اندازه نمک منجر به افزایش فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی، پوکی استخوان، سرطان معده و سنگ کلیه در افراد می شود.
زاهد مفاخری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه ناراحتی های قلبی و عروقی و افزایش فشار خون از علل اصلی مرگ و میر است افزود: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی و عروقی است.
وی با بیان اینکه سدیم دریافتی بدن از طریق نمک تامین می شود، گفت: میزان مصرف روزانه نمک برای عملکرد انقباضات عضلانی، انتقال پیام های عصبی، سوخت و ساز بدن و غلظت خون لازم و ضروری است.
وی اظهار کرد: از آنجا که در تولید و فرآوری منابع غذایی مصرفی مانند پنیر، رب گوجه فرنگی، انواع سس ها و فست فودها مقادیری نمک استفاده می شود در همین راستا برای کاهش فشار خون باید میزان نمک دریافتی بدن کاهش یابد.
وی بر کاهش مصرف برخی چاشنی ها مانند انواع سس، انواع شوریجات، رب و غذاهای شور و کنسرو شده که حاوی مقادیری نمک است و جایگزین کردن سبزیجات تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج و آویشن به جای مصرف نمک تاکید کرد.
به گفته وی برای جلوگیری از مصرف بیش از حد نمک، نمکدان سر سفره غذایی حذف شود با این اطمینان که هر غذایی که روزانه مصرف می کنیم حاوی مقداری نمک است.
وی تاکید کرد: قبل از مصرف هر نوع مواد غذایی برچسب آن را بخوانیم تا از میزان نمک موجود در آن مطلع شویم.
میزان نمک مورد نیاز هر فرد روزانه پنج گرم یا یک قاشق مرباخوری است و میزان نمک مصرفی در کودکان روزانه یک تا سه گرم تعیین شده است.
کلمات کلیدی : مصرف نمک+رژیم غذایی