نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 327411
شیوع رابطه جنسی با میل خود در نوجوانان!
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۹
نتایج پژوهشی که توسط دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی در خصوص رفتارهای پرخطر در بین دانش آموزان نوجوان دختر و پسر شهر تهران انجام شده نشان می‌دهد تجربه قلیان کشیدن، استعمال سیگار، تجربه رابطه جنسی با میل خود، کتک کاری در بیرون از خانه (جز مدرسه) و تجربه مصرف الکل در بین این دسته از افراد جزو رفتارهای پرخطر شایع است.

به گزارش آنا، رشد سریع جسمانی در دوره نوجوانی که البته با رشد شناختی و اجتماعی مناسب همراه نیست و نیز بالاتر بودن ویژگی‌هایی همانند خطرپذیری و هیجان خواهی در این دوره نسبت به دوره‌های دیگر عمر، می‌تواند زمینه‌های درگیر شدن نوجوانان در رفتارهای پرخطر گوناگون را فراهم کند که به دلیل ضرورت شناخت شیوع این رفتارها در نوجوانان پژوهشی با هدف همه گیر شناسی رفتارهای پرخطر در میان دانش آموزان نوجوان دختر و پسر شهر تهران انجام شده است که نشان می دهد، شیوع رفتارهای پرخطر در کشور ما، روز به روز ابعاد گسترده‌تری به خود می‌گیرد که با توجه به گستره رفتارهای پرخطر در میان نوجوانان کشور و نیز مسائل و مشکلات گوناگونی که به دنبال رفتارهای پرخطر از جمله مصرف مواد به وجود می‌آید و با توجه به روند روبه رشد رفتارهایی همانند سوء مصرف مواد در بسیاری از کشورها و از جمله در کشور ما بررسی رفتارهای پرخطر و شناسایی میزان همه گیری این دسته از رفتارها اهمیت می‌یابد.

ویژگی‌های جمعیت شناختی نمونه‌های مورد بررسی در این پژوهش (۱۰۳۰ پرسشنامه) که در فصلنامه علمی-پژوهشی رفاه اجتماعی که زیر نظر دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی منتشر شده است، نشان می‌دهد که رده سنی نوجوانان مورد بررسی میان ۱۵ تا ۱۸ سال بودند که نیمی از این جمعیت دختر و نیمی دیگر را پسران تشکیل می‌دادند که از این میان ۳۱.۹درصد ۱۵ ساله، ۳۰.۸ درصد ۱۶ ساله، ۲۸.۷ درصد ۱۷ ساله و ۸.۶ درصد ۱۸ ساله بودند که از قومیت‌های گوناگون فارس، آذری، لر، کرد و سایر موارد در نمونه بررسی وجود داشتند.

بیشترین و کم‌ترین رفتارهای پرخطر


نتایج حاصل از این بررسی نشان می‌دهد تجربه قلیان کشیدن با ۵۱.۵ درصد، استعمال سیگار با ۳۵.۲ درصد، تجربه رابطه جنسی با میل خود ۳۰.۴ درصد، کتک کاری در بیرون از خانه (جز مدرسه) با ۲۸.۱ درصد و تجربه مصرف الکل با ۲۷.۴ درصد به ترتیب همه گیرترین رفتارهای پرخطر در میان دانش آموزان مورد بررسی بودند. هم‌چنین تجربه مصرف کراک و هرویین هر یک با ۱.۵ درصد، مصرف کوکایین با ۲ درصد، متادون ۲.۹ و تریاک ۳.۳ درصد به ترتیب کم‌ترین میزان شیوع رفتارهای پرخطر را در میان دانش آموزان مورد بررسی دارند.



شیوع قلیان در دختران و پسران

یافته‌های جدول نشان می‌دهد، شایع‌ترین رفتارهای پرخطر دانش آموزان پسر مورد بررسی به ترتیب تجربه کشیدن قلیان با ۵۴درصد، استعمال سیگار با ۳۸.۵ درصد، کتک کاری در بیرون از خانه (جز مدرسه) و در درون مدرسه به ترتیب ۳۶.۹ درصد و ۳۴.۰۲ درصد، تجربه رابطه جنسی با میل خود ۳۳.۹ درصد و تجربه مصرف الکل با ۳۲.۲ درصد هستند و شایع‌ترین رفتارهای پرخطر در میان دانش آموزان دختر مورد بررسی نیز به ترتیب تجربه کشیدن قلیان با ۴۹.۱ درصد، استعمال سیگار با ۳۲درصد، داشتن رابطه جنسی با میل خود ۲۷ درصد، تجربه مصرف الکل با ۲۲.۶ درصد و کتک کاری در بیرون از خانه (جز مدرسه) با ۱۹.۴ درصد هستند، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که میزان شیوع رفتارهای پرخطر در پسران دانش آموز بیشتر از دختران دانش آموز مقطع متوسطه است.

و این در حالی است که دکتر علیرضا نوروزی، رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت در گفت‌و‌گو با آنا اعلام کرده بود: وزارت بهداشت برای پیشگیری از شیوع مصرف مواد دخانی در بین کودکان و نوجوانان و درمان به موقع آنها با وزارت آموزش و پرورش توافقی را انجام داد که بر اساس آن قرار شد اگر کودک و یا نوجوانی را شناسایی کردند که مواد دخانی مصرف می‌کند، برای ارزیابی بیشتر به دانشگاه‌های علوم پزشکی معرفی کنند.

علل همه‌گیری رفتار‌های پرخطر در دانش آموزان

بر اساس نظریه‌هایی که در زمینه علل رفتارهای پرخطر مطرح است، تحلیل‌های گوناگونی می‌توان در این زمینه ارائه کرد و بر همین اساس راهکارهایی برای کاهش این رفتارها پیشنهاد کرد. نخست اینکه باید به نقش عوامل فردی، خانوادگی، آموزشگاهی، اجتماعی و عوامل مربوط به همسالان توجه کرد. در این میان به ویژه با توجه به گرایش برخی از نوجوانان به گریختن از زیر بار دستورات و ممنوعیت‌های اجتماعی و در سطح کوچک‌تر دستورات پدر و مادر، باید با آگاهی مناسب از این ویژگی از برخورد آمرانه و مستقیم دستوری با نوجوانان تا آنجا که شدنی است، خودداری کرد. همچنین روابط نیرومند خانوادگی و پشتیبانی‌های عاطفی مناسب پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده از نوجوان، نقش بسزایی در مقاوم شدن نوجوان در برابر رفتارهای پرخطر دارند. بنابراین گسترش سطح روابط خانوادگی و پدید آوردن تجربه‌های مشترک با همه اعضای خانواده می‌تواند در این زمینه اثرگذار باشد.

نکته دوم نقش نگرش‌هاست، زیرا در یک تحلیل نهایی همه چیز زندگی به نگرش‌های فرد بستگی دارد. پدید آوردن نگرش‌های مناسب نسبت به زیان‌های مواد مخدر و آگاهی رسانی مناسب با سن نوجوانان از راهکاری‌های دیگر پیشگیری و کاهش رفتارهای پرخطر است.

دغدغه آموزش و پرورش فقط بودجه است!

حسین طلا، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با توجه به آمارهای رفتارهای پرخطر در دانش آموزان ۱۵ تا ۱۸ سال تهرانی، به خبرگزاری آنا می‌گوید: آمار بروز رفتارهای پرخطر مانند مصرف قلیان، سیگار، ارتباط جنسی و مصرف الکل در دانش آموزان بسیار نگران کننده است و نیازمند آن است که آموزش و پرورش بیشتر به مسائل تربیتی و فرهنگی دانش آموزان اهمیت دهد زیرا اغلب این رفتارها در بین نوجوانان و جوانان دیده می‌شود که این امر می‌تواند برای سلامت جامعه و خانواده‌ها در آینده تهدید کننده باشد.

وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش دغدغه‌ای برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در بین دانش آموزان ندارد، عنوان می‌کند: در ابتدای دولت یازدهم زمانی که آقای فانی وزیر آموزش و پرورش برای کسب رای اعتماد در مجلس حاضر شدند بنده به عنوان مخالف صحبت کردم زیرا وی از ابتدا دغدغه‌ای جز بودجه نداشتند و هیچ برنامه‌ای برای مسائل و مشکلات حوزه آموزشی کشور ارائه نکردند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، می‌گوید: متاسفانه مدیران مدارس نیز به جای تعلیم و تعلم و تقویت مشکلات آن درگیر مسائل اجرایی از قبیل پرداخت قبوض آب، برق، تلفن و غیره شده‌اند به گونه‌ای که این امر آنها را از مسئولیت اصلی خود دور کرده است.

طلا مقابله با آسیب‌های اجتماعی و رفتارهای پرخطر در بین دانش آموزان را یک کار بین بخشی اعلام و اظهار می‌کند: مقابله با این پدیده در دانش آموزان نیازمند همت و یاری تمام وزارتخانه‌هایی است که از دولت بودچه دریافت می‌کنند و اینها باید در مقابل نسل جوان پاسخگو باشند.

وی با تاکید براینکه متاسفانه قبح برخی از رفتارهای پرخطر مانند مصرف قلیان در خانواده‌های ایرانی شکسته شده است، ادامه می‌دهد: بنابراین وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات، وزارت بهداشت و سایر نهاد و وزارتخانه‌های مسئول باید تلاش کنند تا مجدد مشکلات و عوارض این دسته از رفتارها را در بین دانش آموزان و خانواده‌ها اطلاع رسانی کنند.

تنباکو و سیگار در دسترس دانش آموزان

در کنار اینها باید به نقش در دسترس بودن مواد گوناگون در میزان مصرف اشاره کرد. هنگامی که در کشورمان دسترسی به تنباکو و سیگار برای همه کودکان و نوجوانان همه سنین بدون هیچ مهار و نظارتی شدنی است و می‌توانند الکل و دیگر مواد مصرفی را در چند ساعت یا با یک تلفن یا رفتن به پارک محله فراهم نمایند، انتظار مصرف بالای این مواد چندان بدون منطق به نظر نمی‌رسد. بنابراین کاهش دسترسی پذیری موادی مانند تنباکو، سیگار و الکل برای نوجوانان، از راهکارهای اساسی دیگر کاهش مصرف این مواد است.

خودکشی در دانش آموزان بحران نیست

در بین رفتارهای پرخطر در بین دانش آموزان رفتارهایی مانند همراه داشتن چاقو و پنجه بوکس در مدرسه و اقدام به خودکشی نیز دیده می‌شود که به همراه داشتن سلاح سرد در پسران ۲۰.۴ درصد و در دختران ۷.۹ درصد گزارش شده و اقدام به خودکشی در پسران ۹.۱ درصد و در دختران طی یک سال ۱۰.۴ است.

متاسفانه از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۳ مورد خودکشی دانش آموزان رسانه‌ای شده است و این درحالی است که حمیدرضا کفاش، معاون پروررشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش، می‌گوید: در نظام تربیتی حتی وقوع یک مورد خودکشی و ناهنجاری‌ هم زیاد است و همه سیستم را متاثر و رنجور می‌کند اما در جامعه ۱۳ میلیونی دانش‌آموزی در یک سال، چند مورد خودکشی بحران نیست.

راه‌های مقابله و پیشگیری

با توجه به علل رفتارهای جنسی پرخطر می‌توان از نقش عوامل روانشناختی همانند پائین بودن اعتماد بنفس، اختلالات اضطرابی و افسردگی در افراد به عنوان عوامل زمینه‌ساز این رفتارها نام برد و بر این اساس راهکار کاهش این رفتارها، پرداختن به مسائل و مشکلات روانشناختی نوجوانان دانش آموز است که داشتن کنترل‌های مناسب از سوی خانواده و نیز آموزهای مناسب جنسی به کودکان و نوجوانان نیز، از دیگر راهکارهای کاهش این رفتارهاست.

گفتنی است این تحقیق در سال ۱۳۹۱ با پشتیبانی مالی صندوق حمایت از پژوهش‌گران و فناوران وابسته به نهاد ریاست جمهوری انجام و امسال در فصل‌نامه علمی-پژوهشی رفاه اجتماعی زیر نظر دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی منتشر شده است.
 
راهی
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۵:۳۱:۲۳
اوه اوه اوه... اونوقت توقع دارین در این محیط، خانواده ها جرات کنند که بچه دار بشوند!؟!؟ سطر آخر جدول واقعا جای تامل داره! (3498566) (alef-11)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۰۶:۴۱:۵۵
سطر اخر جدول با سطر ماقبلش همخوانی ندارد .چگونه میشود باور کرد کا پسری به زور وادار به رابطه جنسی شده و از کاندوم نیز استفاده کرده است.در امار دو سطر اخر باید بازنگری صورت بگیرد (3499757) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۱۰:۰۷:۵۱
نحوه رفتار هر نوجوان به طور نسبی نشان دهنده قوانین، تربیت و فرهنگ حاکم بر خانواده است.اگر پدر و مادر در دهه گذشته و حتی حال حاضر نسبت به تربیت فرزندانشان اندکی تامل میکردند و چشم بچه با هر فیلم و سریال و هر صحنه ای آشنا نمیشد حال خط آخر این نوشته اینقدر تاسف برانگیز نبود. (3500064) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۵:۴۵:۵۲
خوب امیدواریم این معضلات با عقل حل شود نه با نادیده گرفتن یا نصیحت با راه نشان دادن و البته من یکی خیلی عقیده دارم اگر کسی هدف و کار داشته باشد از خیلی از معضلات دور میماند خودم فرزند دانش اموزی داشتم درس نمیخواند و البته پرخاشگر نبود خصوصیت نوجوانی داشت اما وقتی اورا به کار نیمه وقت گذاشتم خیلی از رفتارهایش تغییر کرد متاسفانه چیزی که در ایران خیلی ها ا ول من را محکوم کردند که مگر نان نداشتی به بچه ات بدهی و خیلی حرف شنیدم اما بعد خیلی ها از من درس گرفتند الان پسرم هم درس تا تحصیلات عالیه خواند هم کار میکند و خیلی هم کار میکند از درامد کم هراس ندارد نمینشیند خانه تا درامد بالا داشته باشد همین کم ها را هم جمع میکند (3498609) (alef-11)
 
م ص
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۶:۱۴:۱۵
چرا نتایج این تحقیق که در سال 91 انجام شده، الآن منتشر می شود؟.. چرا این همه مخفی کاری؟ (3498669) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۶:۱۸:۱۱
حالا دیدین؟ وقتی سی و پنج تا پسر بچه که 5-6 تاشون هم این مدلی ان می ریزین تو یه کلاس بعد میگین کار معلم ها خیلی راحته و براشون حساب تعداد روزهای تعطیلی رو میرین ولی نمی گین بعد از هر بار که از کلاس میان تا چند روز اعصابشون داغونه. (3498684) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۶:۳۰:۰۲
واقعا تکان دهنده هست. به کجا رسیده ایم!!!!!! لعنت به شبکه های اجتماعی و گوشی های هوشمند و ماهواره. (3498704) (alef-11)
 
امید
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۶:۳۸:۱۳
این دیگه چی بود؟!!! (3498723) (alef-11)
 
alia
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۷:۱۴:۴۲
این ها جبر روزگار نیست. گور خودساخته است. کاش اینها دروغ بود.
ولی دروغ نیست. سیل مدتهاست که جامعه ما را برده. (3498809) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۸:۵۳:۱۲
امار جدول اصلا منطقی نیست . این دیگه چه جور امارگیریه؟ (3499043) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۸:۵۴:۳۵
این امار میگه از هر 3 دختر یکیشون سیگار کشیده . این اصلا واقعیت نداره (3499048) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۱:۲۹:۳۲
حداقل دخترا از سیگار تنفر دارن معلوم نیست این تحقیق در کدام شهرها و کدام قسمت شهرها انجام شده (3499353) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۱۱:۴۵:۳۷
نوشتن تجربه کشیدن سیگار نه اعتیاد به سیگار (3500245) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۹:۱۷:۰۳
کارشناس محترم عمومیت دادن به این مسئله اشاعه فحشا ا ست ! بسیارجوانان پاک هم وجوددارند اینطوری ننویس . (3499101) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۰:۵۲:۳۸
وای خدایا، این آمار خیلی تکان دهنده بود.
بیش از نیمی از نوجوانان به مصرف قلیان اعتراف کردند و بیش از 30 درصد هم به داشتن رابطه جنسی با میل خود!
تازه این مال اونهایی بوده که اعتراف کردند

چیزی که خود من از نوجوانیم یادمه اون بچه هایی که داخل خانواده هایی با محدودیت های زیاد بودند تبدیل شده بودند به یک فنر فشرده که دور از چشم خانواده بی مهابا به هر کاری دست میزدند، البته برعکسش هم نسبتا بود.
برای تربیت بچه ها نباید افراط یا تفریط کرد، بچه ها باید زمان بلوغ جنسی یکسری مسائل رو قبل از اونی که بواسطه دیگران بفهمند از طریق خانواده بفهمند و همزمان هم تذکر لازم و مناسب رو براشون انجام داد و کنترل هم نه خیلی شل و نه خیلی سخت باشه (3499306) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۳:۴۶:۴۱
آقا من آمار رو قبول دارم و این اتفاق ها از 4 سال پیش حداقل وجود داشته و داره و خواهد داشت (3499565) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۰۱:۳۶:۱۲
هموطنان خیلی نگران اشاعه فحشا به دلیل ارایه نتایج تحقیقات نباشند. سرپوش گذاشتن بر این اطلاعات، تنها مهمترین عامل توسعه رفتارهای نادرست خواهد بود.
همون سطر آخر داره میگه فقط حدود 44 درصد کسایی که تجربه تماس جنسی داشتن از کاندوم استفاده کردن. یعنی عدم آگاهی باعث شده قریب به 60 درصد نوجوانان دارای تماس جنسی در معرض خطرات بسیار بزرگتری مثل ایدز قرار بگیرند. متخصصین علوم آزمایشگاهی شاهدند که تعداد افراد جوان با آزمایش اچ آی وی (ایدز) مثبت امروزه خیلی بیشتر از قبل شده. پس هم بدانید که چه نسبتی از بچه ها در معرض رفتارهای نادرست هستند و هم خودتون بهشون آگاهی بدین. سرپوش درپوش فایده نداره (3499692) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۱۰:۴۵:۳۶
جامعه با این روند پیش بره نابود میشه (3500152) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۱۰:۵۴:۱۴
متاسفانه امروزه هیچکس همدیگرودرک نمیکنه خصوصا نوجوونارو (3500170) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.