نظر منتشر شده
۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 491400
ابهامات و سؤالات قابل تأمل در مورد قرار داد نفتی جدید با توتال
احمدرضا هدایتی*، ۲۱ تیر ۹۶
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۰
این روزها، حرف و حدیث‌های فراوانی در مورد قرارداد جدید نفتی ایران با شرکت توتال در فضای مجازی و سایر رسانه‌ها به چشم می‌خورد، گروهی بر این باورند که این قرارداد نشانه فرو ریختن دیوار تحریم است و آن را افتخاری برای کشور می‌دانند و گروهی دیگر نیز معتقدند که این قرارداد استعماری و حاوی ابهامات فراوان است و صرفاً در جهت بهره‌برداری سیاسی برای اثبات فروپاشی رژیم تحریم‌ها منعقد شده است.

این در حالی است که اولاً دولت محترم، همواره اطلاع‌رسانی شفاف و مبتنی بر حقیقت را حق مردم برشمرده و ضروری دانسته است و ثانیاً عدم پاسخگویی دولت به این ابهامات، می‌تواند به تشدید شایعات منجر گردیده و در افکار عمومی جامعه حمل بر صحت شود، بنابراین؛ نباید رفع دغدغه‌های مردم در این زمینه، نادیده انگاشته شود.
مهمترین این سؤالات و ابهامات عبارتند از:

1-    فرض کنیم بر اساس نظر وزیر محترم نفت، شرکت‌های ایرانی با آزمون و خطا و با هزینه بیشتری پروژه‌ها را به اتمام می‌رسانند، اما باتوجه به نکات ذیل، چرا اینقدر بر عقد قرارداد با خارجی‌ها اصرار می‌شود؟
اولاً؛ تجارب قبلی، کارآمدی و توانمندی شرکت‌ها و مؤسسات ایرانی در اجرای موفق پروژه‌های صنعتی، حتی در بخش نفت و گاز را به اثبات رسانده است، ثانیاً؛ بخش قابل توجهی از علل احتمالی مشکلات می‌تواند با بررسی مشکلات و رفع موانع برطرف شود، ثالثاً؛ ضمن این‌که، مشکل با نظارت دقیقتر قابل کنترل است، در هر حال منافع کار شرکت‌های داخلی نیز از کشور خارج نمی‌شود، رابعاً؛ واگذاری کار به شرکت‌های داخلی (حتی با هزینه بالاتر و صرف وقت بیشتر)، در نهایت به کسب تجربه و کارآمدی بیش از پیش شرکت‌های ایرانی و ارتقاء روند خودکفایی و بومی‌سازی فن‌آوری‌های موردنیاز کشور منتهی می‌شود و در نهایت این‌که؛ باید توجه داشته باشیم که شرکت‌های ایرانی، نوپا هستند و هنوز در تأمین نیازهای خود به طور کامل به خودکفایی نرسیده‌اند و به خاطر تحریم‌ها، مجبورند نیازهای تجهیزاتی خود را از طریق واسطه‌ها و با صرف وقت و هزینه بیشتر ابتیاع نمایند و این مسئله خود باعث افزایش قیمت تمام شده می‌شود.

2-گفته می‌شود که این قرارداد بیانگر لغو تحریم‌هاست، اما با توجه به اظهارات اخیر مدیران توتال که گفته‌‌اند؛ در صورت اعمال تحریم مجدد، ظرف سه ماه ایران را ترک خواهند کرد، و با توجه به این‌که حاضر به دادن ضمانت برای اجتناب از ترک پروژه به‌خاطر تحریم‌های احتمالی آتی نشده‌اند، آیا واقعاً این وضعیت شکننده می‌تواند، به معنای لغو تحریم‌ها باشد.

3- اصولاً آیا با توجه به اطمینانی که دولت محترم نسبت به لغو تحریم‌ها دارد و با توجه سابقه قبلی خیانت شرکت‌هایی مانند؛ توتال‌، آیا نمی بایست، تمهیدات لازم برای جبران زیان، در صورت ترک احتمالی پروژه (به هر بهانه‌ای، به‌خصوص تحریم) در این قرارداد اندیشیده می‌شد؟

4- آیا تآخیر چند ساله و فرصت‌سوزی توتال در اجرای پروژه‌های سنوات گذشته و درخواست مهلت برای مطالعه دوساله در پروژه جدید و تمرکز بر اجرای پروژه بر روی مخازن غیرمشترک و نیز اظهارات پنهان و آشکار دولتمردان غربی در مورد اهداف توتال برای بازگشت مجدد به ایران، مشکوک و قابل بررسی نیست و آیا لازم نبود، نظرات کارشناسان در این زمینه بیشتر مورد توجه قرار گیرد؟

5- از قدیم گفته‌اند «نباید همه تخم مرغ‌هایتان را در یک سبد بگذارید»، حالا چطور شده که دولت محترم  به کشوری که به منافقین تروریست پناه داده و  وقیحانه از آنها حمایت می‌کند، خون آلوده به ایران فروخته، در محافل بین المللی بارها خصومت خودش نسبت به ایران اسلامی را نشان داده و ...... مجدداً بدون اخذ ضمانت معتبر اعتماد می‌کند و قراداد نفتی 25 ساله با آنها می بندد و هواپیما و ماشین و سایر تجهیزات مورد نیاز را از آنها خریداری می‌کند

10- گفته می‌شود موفقیت شرکت‌های ایرانی در فازهای مستقل پارس جنوبی مشارکتی و مرهون همکاری شرکت‌های خارجی بوده است، با فرض صحت موضوع و با توجه به این که در هر حال کار آنها موفق بوده، سؤال این است که:
اولاً؛ با توجه به‌ این‌که، کار مشارکتی با مدیریت شرکت‌های ایرانی مناسب‌تر و منطقی‌تر از واگذاری کامل کار به شرکت‌های خارجی است، اشکال تداوم روش مورداشاره چیست و چرا همین روش که انتقال دانش و کسب تجربه بیشتری را به همراه دارد ادامه پیدا نکرده است و شیوه جدید که 51 درصد کل کار را به یک شرکت خارجی و 33 درصد دیگر را به شرکت غیرایرانی دیگر داده‌اند، ترجیح پیدا کرده است؟ ثانیاً؛ آیا به راستی هزینه بالای قیمت تمام شده کار توسط شرکت‌های ایرانی بیشتر از خسارت تأخیر چندین ساله (عدم نفع از مخازن مشترک) ناشی از عدم اجرا و ترک پروژه توسط شرکت‌هایی مانند؛ توتال و یا خسارت شکایت مربوط به کرسنت است؟

11- با توجه به سابقه بیش از صدساله ایران در صنعت نفت و شعار استقلال و خوداتکایی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، تا کی و تا کجا قرار است به بهانه دستیابی به تکنولوژی مورد نیاز کشور، زیر بار قراردادهای استعماری برویم؟ آیا بهتر نیست همانند؛ صنایع نظامی، صنایع موشکی، صنایع هسته‌ای، صنعت نانو و دیگر صنایع پیشرو که در گذشته موفقیت‌های علمی و عملی فراوانی را کسب کرده‌اند، بخشی از سود هنگفتی را که در قالب این‌گونه قراردادها به شرکت‌های خیانتکاری مانند؛ توتال می‌پردازیم، صرف افزایش سهم تحقیق و توسعه و تولید تکنولوژی مورد نیاز نماییم، تا از میزان نیازمان به دیگران حداقل در زمینه موضوعاتی مانند نفت که در ردیف محصولات عمده تولیدی ماهستند کاسته و به شایعات پایان داده شود؟

12- اصولاً با توجه به شرایط منطقه و اهداف پنهان و آشکار استکبار که قصد دارد از طرق مختلف از جمله؛ نفوذ و تهدید و تحریم و جنگ‌افروزی و ایجاد آشوب در منطقه، هم تسلیحاتش را به کشورهای منطقه و هم کالا و خدمات تولیدی‌اش را به چند برابر قیمت به ما بفروشد، هم پول و مواد اولیه ما را با شگردهای جدید به یغما ببرد، آیا  نباید به جای توسل به دشمنان قسم خورده اسلام، راهبرد اقتصاد مقاومتی و تولید علم و دانش با جدیت بیشتری پیگیری و عملیاتی شود؟

13-گفته می‌شود؛ً شرکت توتال با هدایت آمریکایی‌ها، از یک‌سو در پی نفوذ مجدد در ایران و اجرای اهداف خاص برای ضربه زدن به منافع انقلاب اسلامی در زمان مشخص است و از سوی دیگر در جریان یک توافق پنهان با قطری‌ها، تلاش دارد تا در قالب قرارداد جدید (ظاهر فقط به نفع شرکت قطری و در واقع به نفع خودش)، با اصرار بر کار مطالعاتی طولانی مدت و اولویت به اجرای مخازن غیرمشترک، به فرصت‌سوزی برای استفاده ایران از مخازن مشترک، اقدام نماید، یعنی به مصداق ضرب‌المثل معروف «هم از توبره می‌خورد و هم از آخور» هم از بذل و بخشش قطری‌ها منتفع شود و هم از سرمایه ایران اسلامی نفع ببرد و هم در وقت مقرر با ترک پروژه به صنعت نفت کشور آسیب مضاعف وارد نماید.

بنابراین سؤال دیگر این است که؛ آیا سرعت بخشیدن به استفاده از منابع گازی مخازن مشترک می‌تواند، بهانه مناسبی برای سرازیر کردن منافع کار به جیب غربی‌های حامی صهیونیست و کسانی که عامل اصلی پیدایش تروریست و ایجاد تفرقه بین مسلمین هستند، باشد؟

14- با توجه به این‌که معمولاً عقد قراردادهای بلند مدتِ بین‌المللی، مستلزم تصویب ارکان عالی نظام از جمله؛ مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی است، چرا چنین اقدامی صورت نگرفته و اگر فرآیند لازم طی شده است، چرا با واکنش خاصی از سوی نمایندگان محترم مجلس یا سایر تصمیم گیران کشور مواجه نبوده است؟

کلام آخر این‌که؛ با وجود این همه ابهام، آیا افکار عمومی جامعه حق ندارد، این سؤال را مطرح نماید که؛ آیا این قرارداد در جهت اجرای تعهد دولت محترم برای تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال در کشور منعقد شده، یا ناشی از قولی است که رئیس جمهور محترم در جریان سفر چندی پیش، به رئیس جمهور فرانسه مبنی بر ایجاد اشتغال برای جوانان این کشور دادند.

*کارشناس ارشد مدیریت

 
 
 
کلمات کلیدی : وزارت نفت+زنگنه+قرارداد با توتال+قرارداد نفتی+توتال+مدیرعامل توتال+فرانسه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۸:۲۱:۲۸
از رئیس‌جمهور می‌خواهم به عنوان حق شهروندی لطف کنند متن قرارداد دولت با شرکت توتال فرانسوی را در اختیار .. قرار دهد تا مطالعه شود (4470043) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۱۳:۱۸
مگه شما از قرارداد سر در میاری ؟؟؟ (4470405) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۵:۰۷:۱۰
خب راست می گه دیگه. فقط کسایی که پایان نامه دکتراشون کپی پیسته سر درمیارن. ماها بی سوادیم. (4470834) (alef-11)
 
فرهاد خارکن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۸:۲۴:۳۴
کاسبان تحریم بیشتر ضربه زدن یا کاسبان قاچاق و باج؟ (4470047) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۸:۲۸:۰۴
چی شما رو راضی می کنه بفرمایید بگید (4470057) (alef-11)
 
ایده
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۲۱:۴۵
شما را چی راضی میکنه ؟؟؟
قراردادهای محرمانه به چی دلیل
سند 2030
کرسنت
استات اویل
خونهای آلوده فرانسوی
چرا از پرسش علیه خودتون اینقدر وحشت دارید (4470432) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۸:۳۳:۲۰
گوشی شنوا نیست برادر (4470067) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۸:۴۳:۰۱
میشه یه مدت ساکت باشید بزارید امور در آرامش حل و فصل شود...
اینقدر عقل ندارید ببینید پول نیست...تکنولوژِی نیست....وقت نیست...
8 سال دولت دست شما بود هیچ کاری انجام نشد...
بسه دیگه...ساکت باشید (4470092) (alef-11)
 
China
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۲:۳۸:۵۰
دستت درد نکنه! زنده باد موافق من این جاها دروغش معلوم می شه. (4470571) (alef-11)
 
China
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۲:۴۳:۳۶
از روحانی همچین طرفدارانی انتظار می رود که به جای جواب بگویند ...اگر فکر کردید مملکت رو به باد فنا می دید و بقیه هم راست راست نگاه می کنند بهتره از این خواب خرگوشی بیدار بشی. (4470576) (alef-11)
 
احمدعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۳:۰۸:۱۰
سی و چند سال دولت و مجلس دست ناطق و هاشمی و خاتمی و روحانی بوده. الان کل خرابی ها مال اون 8 ساله؟ (4470627) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۳:۲۲:۲۲
ادبیات رئیس جمهور روی بعضی از طرفدارانشون هم تاثیر گذاشته ! (4470652) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۸:۴۳:۴۲
اینهمه مطلب و نقد راجع به یک قرارداد!
هر کسی میتونه تشخیص بده کاملا سیاسیه نه واقعی. (4470093) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۰:۱۳:۰۸
هروقت انتقاد شد گفتید سیاسی
هروقت افتضاح شد انداختید گردن دیگران
همیشه هم شعار ازادی و زنده باد مخالف من میدین
هنوز از فاجعه برجام دوسال نگذشته که اینهمه دلسوزان هشدار دادند و دولت یا به منتقدین برچسب کاسب تحریم زد یا مسخره کرد و بیسواد خوند.اما الان معلوم شد کی درست میگفت واقعا خجالت بکشید (4470281) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۱۰:۱۴
عجب استدلالی! (4470397) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۸:۵۷:۱۰
مجلس اصولگرا مرحوم کردان را در اخرین روزهای دولت نهم استیضاح کرد
مجلس تدبیر و امید هم باید دو فوریت استیضاح وزیر محترم نفت را بررسی کند (4470111) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۳۰:۵۴
چرا؟ چون شما دوست داری قرادادهای نفتی با خودی ها چند برابر قیمت واقعی و بدون کیفیت اجرا شود؟ البته اگر بشود! (4470462) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۵:۳۴:۰۸
نه دوست داریم قرارداد نفتی با مناقصه بسته بشه نه اینکه به یه شرکت فاسد خارجی امتیاز داده بشه (4470887) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۸:۴۴:۳۸
شما فکر کردی شرکت های بزرگ هر روز میان التماس ما میکنن ؟؟؟

چی فکر کردی درباره ایران ؟

اول اعتماد سازی (4471194) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۸:۵۹:۳۷
اینم مثل سند 2030 .برجام و fatf گندش درمیاد. نهادهای بالادستی نظام نباید اجازه حضور جریان غربگرا و اصلاحات را با توجه به سابقه و عملکرد آنان در چنین موارد مهم حاکمیتی بدهند. (4470113) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۹:۲۵:۲۳
شرکتهای که بر اساس رانت و شعار شکل می گیرن رشد می کنن و از درون تو خالی هستن نمی توانند حرفی برای گفتن داشته باشن.برای کسانی که درون این صنعت نیستن برای درک موضوع. اگر شرکتهای داخلی در خودرو موفق بودن حرف نویسنده مقاله درسته (4470166) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۳:۱۵:۵۹
توتال با رقابت شکل گرفته؟
یا رانت دولت فرانسه؟ (4470636) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۹:۳۸:۴۰
شرکتهای ایرانی!!! کدام تجربه موفق شرکتهای آنگولایی هم حاضر به همکاری نشدند
همین شرکتهای داخلی باعث شد از قطر سالها عقب بمانیم (4470190) (alef-11)
 
China
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۲:۳۸:۱۲
حاضر به همکاری نشد چون سود ۶۰ درصدی می خواست (4470569) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۹:۳۹:۲۱
سوالات بسیار عالی و خوبی پرسیده شده و متاسفانه کسی پاسخگو نیست. و سرمایه های این کشور است که در روز روشن تاراج می شود. (4470194) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۹:۴۲:۱۳
آمدن توتال یعنی بازگشت اعتماد به سرمایه گذاری و ارتباط بین المللی.
شما ها صاحبان بلندگوهای بزرگ و عدم انصاف هستید . (4470200) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۰:۰۰:۳۶
دیشب برنامه افق این موضوع را به بحث گذاشت بنظرم با توجه به گرایش مجری و کارشناسان دعوت شده بعنوان مخالف و موافق قرارداد علیرغم احترام به کارشناس محترم ، مودب و با اخلاق مخالف قرارداد ولی حقیقتا دلایل موجهی نداشت خصوصا وقتی بحث به موضوع درامدهای قابل سرمایه گذاری وزارت نفت رسید اطلاعات کاملا اشتباه ارایه نمود ولی کارشناس موافق قرارداد بسیار اطلاعات دقیق و مستدل تری ارایه نمود (4470247) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۰:۰۹:۰۶
خیانت کلمه درستی نیست. همه شرکت ها دنبال منافشون هستن. انتظار نداشته باشید وقتی امریکا یه شرکت تو تهدید میکنه اونا جلوش وایسن. بدون شک اونا از خروج ضرر بسیار زیادی میکنن. ولی مجبورا. همین که این رو گفتید یعنی این صرفا یک نقد سیاسی هست. (4470268) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۰:۱۴:۲۲
اولاً؛ تجارب قبلی، کارآمدی و توانمندی شرکت‌ها و مؤسسات ایرانی در اجرای موفق پروژه‌های صنعتی، حتی در بخش نفت و گاز را به اثبات رسانده است،
سئوال کدام پروژه و با چه قیمتی ؟ فازهای 222 و 23 و 24 قرار بود 35 ماهه تکمیل گردد الان چندسال از آن 35 ماه گذشته و چند درصد پیشرفت فیزیکی داشته است ؟ هزینه های مالی پروژه تا الآن چقدر بوده است ؟ به نسبت فازهای قبلی ساخته شده از نظر کیفیت و ایمنی در چه سطحی می باشد؟ (4470285) (alef-11)
 
ادیب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۰:۲۰:۰۴
بیشتر پاسخ ها را زنگنه در مجلس داد
هر چند همیشه باید حواسمان جمع منافع ملی باشد
به نظرم فرصت خوبی برای انتقال تکنولوژی و در عین حال عقب نموندن از استخراجه (4470293) (alef-11)
 
Australia
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۱۳:۴۳
اون شرکتای داخلی با بیش از سه برابر هزینه خارجی کارو باز به خارجیا میدند (4470406) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۱۷:۱۶
آقایون، حالا که خوب نفت میفروشین، یارانه ی ما رو زیاد کنین.
ما هم از این نفت، سهمی داریم.

توروخدا نگین برای ما کارخونه میسازین، که تو کت من یکی نمیره، یعنی "ندیدیم" که بتونم باورم کنم.

پس فعلا نقدی حساب کنین تا وقتی همتی برا کارخونه ساختن ایجاد شد.

فقط که قرار نیست توتال و وزرای نفتی راضی باشن، مردمو هم دریابین! (4470415) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۸:۳۹:۱۴
نقدی بده که چیزی تهش نمیمونه کارخونه بسازه (4471184) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۱۹:۳۲
..
وزیر نفت در مورد کار با شرکت های داخلی توضیح دادند که چه هزینه ی سنگینی انجام شده به عنوان نمونه شرکت صدرا در میدان پارس جنوبی که علی رغم دریافت حتی بیشتر از قرارداد، هنوز کوچکترین کاری تحویل نداده
خب با این تجربه چرا واقعا باید کار رو کامل با هزینه سرسام آور بدیم دست شرکت های داخلی..که از پس انجام اون هم بر نیان ؟! در حالی که قطر با قدرت تمام داره اون میدان گازی رو تخلیه میکنه

من به عنوان یه ایرانی کاملا به تیم آقای روحانی اعتماد دارم و از این قرارداد حمایت میکنم (4470424) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۱۹:۵۶
51 درصد توتال، 38 درصد پتروپارس که چون مرکزش در انگلیس تعریف شده زیر نظر و در مالکیت بریتانیاست و یازده درصد در مالکیت ایران برای 25 سال! ضمنا توتال تعهدی به تامین سرمایه ندارد و اگر سرمایه گذاری نکند قابل تعقیب قضایی نیست. علاوه بر درامد، پاداش هم می گیرد! (4470427) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۲:۵۰:۱۶
سود توتال بعد از بهره برداری فاز یازده پرداخت میشود و در صورت ترک پروژه سرمایه اش پس داده نخواهد شد، مگر بازگشت برای اتمام پروژه!
شر (4470589) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۲:۵۲:۴۶
خیلی خنده دار هست که استدلال کردید پروژه را به شرکت داخلی بدهیم، ولو، قیمت تمام شده بیشتری داشته باشد!
گویا متوجه نیستید که دولت تمام منابع را از بودجه عمومی تأمین میکند، و گران تمام شدن پروژه برای دولت، به معنی ضرر هشتاد میلیون نفر تمام خواهد شد! (4470595) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۲۰:۲۵
بگذارید دولت بعد از این همه سال تحریم وانزوا وخسارتهای ناشی از آن در بازار نفتی جهان کارش را بکند ظاهرا دوباره به دنبال این قرار داد منافع یک عده قدرتمند منفعت طلب به خطر افتاده ! (4470429) (alef-11)
 
Australia
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۲۴:۴۷
چین و آنگولا از نظر شما شرکت داخلیند؟> (4470442) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۱:۳۱:۰۷
با تدبیر آقایان روی ترکمنچای سفید شد (4470463) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۲:۳۸:۵۷
...که شاخ و دم ندارد
دلیلش هم چند چیز است
انفعال و خود کوچک بینی ،طمع به حمایت دیگران برای تسلط بر خودی ها ، ترس و جبن ، تضاد با فرهنگ و دین خودی
و...
همان کاری که همه دولتهای ...یا مرعوب یا از خود بیگانه وشیفته بیگانه انجام می دهند
هیچ هم غیر معمول و عجیب نیست
باعثش هم خود نظام هرکشور هست که با نرسیدن به معیشت و اقتصاد مردم و غفلت و عدم توجه نظام به نفوذ عوامل دست پرورده دشمن در امور داخلی کشورها است (4470572) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۲:۵۹:۰۹
جالب اينه كه هر كسي در هر سطح و سوادي اينجا نظر ميده در صورتيكه اين قراردادها و معاملات بسيا پيچيده و حرفه ايه.اما چيزي كه براي من مطرحه اينه كه اكثر كارشناس هاي قديمي و صاحب نظر(در مورد امور نفت و گاز) اين قرارداد رو به نفع ايران دونستن و راه گشاي قراردادهاي بعدي ميدونن اما متاسفانه عده اي در داخل بخاطر منافع شخصي كه بر منافع ملي برتري دارد مخالفت كرده و باعث تحريك افرادي از همفكران خودشان ميشوند.متاسفانه با اين روند كه اين عده در پيش گرفته اند و به هر چيز نو و كارامد مثل خريد هواپيما و قراردادهاي بزرگ نفت و گاز و برجام و خريد كشتي هاي جديد و......كه موجب ازدياد شغل ميشود،به بهانه شركت ها و نهادهايي در داخل كه طي اين سالها پول هاي كلان گرفته اند و كاري از پيش نبرده اند،چول لاي چرخ دولت و مردم ميگذارند. (4470609) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۳:۰۸:۵۲
اقا چرا قبول نميكنيد هيچ شركتي توان اجراي اين نوع طرحها را ندارد،اسكله هامون سه هزار تني هستن،توتال ٢٠هزار تني مياره يعني اگه شركتهاي ايراني بتونن و تاكيد ميكنم بتونن كارو شروع كنن و پول رو گرفته ١٠،١٥ سال مسكوت نزارن(..یك هفتم از شركت توتال عقبند،بعدش تكنولوژي ما به درد امروز نميخوره و مال عهد تحريمه و ما ٢٠،٣٠ سال از تكنولوژي عقبيم،ثالثا تو اين طرح انتقال تكنولوژي ميشه،بابا چرا هي چوب لأي چرخ ميزاريد،چرا وقتي با شركتهاي آنگول سان انگولا يا شركتهاي درجه چنده چين قرارداد بسته شد .. به به چح چح ميزدين و ميگفتين دور زدن تحريم،،،،،مردم خسته شدن ا... (4470629) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۱۳:۳۷:۴۹
از روحانی و زنگنه و طریف سپاسگذاریم (4470669) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۲۰:۴۵:۳۶
آفای کارشناس ارشد مدیریت.یعنی شما نمیدانید که تاحیر وطولانی شدن این پروژه که برداشت از حوزه مشترک بین ایران وقطر است چقدر خسارت دارد که طولانی شدن آنرا کم اهمییت میدانید.یعنی کارشناسان وزارت نفت خودشان این محاسبات بدیهی واولیه را نکرده اند وپروزه را به شرکت خارجی سپرده اند.ضمنا کی رئیس حمهور قول داده است که برای جوانان فرانسوی کار ایجاد کند که به منتخب مردم طعنه میزنید؟ (4471333) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۲۱:۲۴:۰۷
اگر قاجارها بد نبودند پس کتب تاریخ را اصلاح کنید
اگر آن قراردادها ننگین هستند این قرارداد با توتال هم از همان جنس است و ننگین است
به یاد آن حرف افتادم که می گفت : مهم نیست یک کار درست است یا غلط مهم نیست یک حرف درست است یا غلط مهم این است که آن حرف از گلوی چه کسی بیرون می آید و آن کار را چه کسی انجام می دهد!!!!! (4471368) (alef-11)
 
محمد منفرد
Canada
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۲۱:۰۴:۲۷
جناب آقای زنگه ، اکثر قراردادهایی که در وزارت نفت و علی الخصوص در زمان تصدی شما بر وزارت نفت بسته شده و میشود از طریق رشوه ، رانت و دلالی صورت میگیرد و تنها چیزی که در آنها رعایت نمیشود حقوق مردم ایران است. رشوه به توتال که دیگر اظهر من الشمس است و تمام اسناد آن هم موجود میباشد (جنابعالی با انکار آن در مجلس به شعور مردم توهین کردید). قرارداد کرسنت رو چگونه توجیه میکنید که در آن یک شرکت بسیار کوچک اماراتی با رشوه به عوامل وزرات نفت قراردادی را با وزارتخانه شما منعقد کرد که بجز ضرر 18 میلیارد دلاری هیچگونه نفعی را نصیب مردم ایران نکرد؟ (این قرارداد حتی اگر در زمان احمدی نژاد هم اجرایی میشد، هیچ سودی را نصیب ایران نمیکرد چون در این قرارداد منبع گاز ایران تقریبا مجانی به طرف اماراتی واگذار شده بود. )

آقای زنگنه اگر جنابعالی در هر کشوری غیر از ایران تشریف داشتید ، بخاطر ضررهایی که به مملکت زده بودید الان در زندان بسر میبردید نه اینکه برای بار ششم وزیر نفت شوید. جناب آقای زنگنه لطفا پاسخ دهید که چرا با علم به اینکه کارت سوخت تا حد زیادی مانع از قاچاق چند میلیارد دلاری سوخت از مملکت میشود، جلوی استفاده از آنرا گرفتید؟ آیا استفاده از کارت سوخت که تمام زیرساخت و شبکه آن در کشور مهیاست به وزارت نفت و مملکت هزینه اضافی تحمیل میکرد یا قاچاچ چند ده میلیارد دلاری بنزین و گازوئیل که هر روز از مرزهای کشور صورت میگیرد؟ (4475521) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.