توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 466200
یک اصلاح‌طلب: پيروزي روحاني تكرار مي‌شود
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۹
اعتماد نوشت؛
دو جريان اصلي سياسي كشور در حالي به استقبال انتخابات رياست‌جمهوري مي‌روند كه اصلاح‌طلبان از ماه‌ها پيش با اعلام حمايت رسمي از روحاني تكليف خود را روشن كردند اما اصولگرايان هنوز نمي‌دانند از بين قاليباف، رييسي و ميرسليم چه كسي تا پايان در رقابت‌ها باقي خواهند ماند. عبدالله ناصري، فعال سياسي اصلاح‌طلب معتقد است كه اصولگرايان ٢٥ روز مانده به برگزاري دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري هنوز خود را پيدا نكرده‌اند.

به گفته ناصري جناح راست پس از عدم موفقيت در دو انتخابات سال ٩٢ و ٩٤ هنوز سردرگم است و نمي‌داند با چه راهبردي مي‌تواند از بن بست فعلي خارج شود. كانديداتوري همزمان قاليباف، رييسي و ميرسليم دلايل مطرح شده از سوي اين فعال سياسي اصلاح‌طلب براي نابسامان خواندن اردوگاه انتخاباتي اصولگرايان است. ناصري مي‌گويد رقباي اصولگراي روحاني مي‌دانند كه او دوباره پيروز مي‌شود و تنها در انتخابات حاضر شده‌اند تا اثري در سبد راي او داشته باشند.
در شرايط فعلي فكر مي‌كنيد انتخابات چندقطبي باشد؟
انتخابات در جمهوري اسلامي همواره دو قطبي بوده است چرا كه دو جريان قدرتمند سياسي در كشور وجود دارد و غالبا اقبال عمومي به يكي از اين دو جناح است. اگر آقاي احمدي‌نژاد هم تاييد صلاحيت مي‌شد خارج از جرگه دو جناح نبود. برخلاف خواست خودش كه مي‌خواست جريان جديدي را خلق كند، موفق نبود.

بين رييسي و قاليباف كدام يك به نفع ديگري كناره‌گيري مي‌كنند؟ شانس كدام يك را بيشتر مي‌دانيد؟
چند نكته را بايد در نظر گرفت. اينكه اين افراد از بيرون مديريت مي‌شوند يا خير. همچنين آقاي قاليباف تجربه نامزدي انتخابات را دارد؛ بهتر حرف مي‌ زند؛ سابقه دانشگاهي دارد و در جامعه شناخته‌شده‌تر است. در حالي كه جامعه، شناختي نسبت به آقاي رييسي ندارد. تحليل من اين است كه آقاي رييسي با علم به اينكه مي‌داند رييس‌جمهوري نمي‌شود، اين انتخابات را نقطه آغازي براي ورود به عرصه جديدي براي خود مي‌داند. چون اين شكست با نظر به آينده‌اش معنادار است، پيش‌بيني مي‌كنم كه كناره‌گيري خواهد كرد تا شكست به نامش ثبت نشود.

آقاي قاليباف بارها شكست را تجربه كرده و اين امر برايش آنقدر اهميت ندارد. ضمن اينكه همه آنها در يك مقوله مشترك هستند و آن اينكه مي‌دانند آقاي روحاني رييس‌جمهور بعدي است اما سعي مي‌كنند آراي آقاي روحاني را دستخوش تغيير كنند. آقاي قاليباف بيش از آقاي رييسي در اين انتخابات انگيزه دارد. تحليل من اين است كه آقاي رييسي براي خودش مي‌آيد اما آقاي قاليباف در سال ٩٢ توسط آقاي روحاني ضربه فني شده است و مي‌آيد كه اين امر را جبران كند. به علاوه اينكه مسائل شكل گرفته در ذهن جامعه از شهرداري تهران و به خصوص حادثه پلاسكو را مي‌خواهد توجيه و سعي مي‌كند در اين راستا توضيحاتي بدهد.

پيام سياسي ردصلاحيت احمدي‌نژاد چيست؟
خيلي نبايد قصه ردصلاحيت آقاي احمدي‌نژاد را بزرگ كرد. اين چيزي است كه آقاي احمدي‌نژاد مي‌خواهد. تنها جايي كه مي‌شود از شوراي نگهبان دفاع كرد همين ردصلاحيت است. او رييس‌جمهوري است كه با تجربه هشت ساله‌اش نشان داده كه مصداق رجل سياسي مدير و مدبر نيست.

وضعيت موتلفه را با احراز صلاحيت آقاي ميرسليم در جناح راست چطور ارزيابي مي‌كنيد؟
اصولگرايان هنوز خودشان را پيدا نكرده‌اند و اين سه نامزد مربوط به سه جريان درون جناح اصولگرا هستند. آقاي قاليباف شخصا به ميدان آمده؛ آقاي رييسي كانديداي جمنا است و آقاي ميرسليم هم از سوي حزب موتلفه در صحنه حاضر است. فارغ از اينكه حزب موتلفه چه ديدگاه‌هايي دارد بالاخره آقاي ميرسليم چهره‌اي است كه از ابتداي انقلاب در نظام بوده است و به عنوان يك فرد تكنوكرات كه سابقه دانشگاهي و وزارت دارد، به ميدان آمده است.

حضور او براي پرشور‌تر شدن انتخابات را به فال نيك مي‌گيرم كه از جريان سنتي اصولگرا سر برآورده است. اين طيف به دلايلي نه آقاي رييسي و نه آقاي قاليباف را نمي‌پسندد.

شانس آقاي روحاني را در مقابل رقبايي كه دارد، چقدر مي‌بينيد؟
شانس آقاي روحاني در انتخابات صددرصد است. رقبا هم مي‌دانند كه آقاي روحاني رييس‌جمهوري آينده است اما آمده‌اند تا در سبد راي روحاني تاثير بگذارند. نبايد فراموش كرد كه اصولگرايان در دو انتخابات گذشته شكست سنگيني خورده‌اند و بخشي از نيروهاي اجتماعي‌شان را از دست داده‌اند. بنابراين آمده‌اند تا با اين حضور خود را براي انتخابات ٩٨ مجلس و رياست‌جمهوري ١٤٠٠ آماده كنند.
۱۳۹۶/۰۲/۱۲ ۰۷:۳۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۱ ۱۹:۲۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۱ ۱۹:۱۹
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۱ ۱۹:۰۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۰ ۱۹:۳۸
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۰ ۱۹:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۹ ۱۹:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۹ ۱۹:۰۴
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۹ ۱۹:۰۱
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۹ ۱۸:۲۲
 
 
کلمات کلیدی : انتخابات 96+ روحانی+ انتخابات ریاست جمهوری+ اصولگرایان+ اصلاح طلبان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.