نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 412605
به انگیزه ی جشنواره مطبوعات
رسانه؛ آزادی و تعالی!
اکبر نبوی، 20 آبان 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۶
ا ــ «آزادی» و «عدالت» نیاز و تمنای فطری آحاد انسانی در درازنای تاریخ است و تو شاید بدانی که بر این هر دو و فریاد کنندگان اش چه رفته است و «حکیمان مصطلح» ( به تعبیر نیچه) چه بر سرِ  «بزرگابزرگان» آزادی و عدالت آورده اند و این زبدگان و معناکنندگان زندگی، چقدر برای اش خون دل خورده اند و بخاطر تحقق اش خون داده اند. و این قصه همچنان ادامه دارد.

2 ــ در روزگار امروز یکی از شاخص های وجود آزادی در جوامع انسانی و کشورها، کنشگری رسانه ها و مطبوعات پرطراوت و سرزنده و قبراق و تازان و تازنده است. صرف نظر از این شاخص راهبردی، به تجربه ثابت شده است که رسانه های کنشمند و سرزنده، برای تعالی جامعه، جایگاهی بسیار ارزشمند و غیرقابل انکار دارند و بدون چنین رسانه هایی، گونه های متکثری از کجروی های اجتماعی، اقتصادی و بویژه سیاسی، گریبان روندها را می گیرد و برآیندی تاریک و منحط ببار می آورد.

3 ــ یکی از ویژگی های مهم مطبوعات پیشرو و کنگشر، درک شایسته و روزآمد آنها از منافع و امنیت ملی و فهم راهبردی از مرزهای اخلاق فرهنگی و فرهنگ اخلاقی است. سوگمندانه باید بپذیریم که هنوز مولفه های سرنوشت ساز فوق به وجدان جمعی و تربیت فرهنگی و اجتماعی ما ایرانیان تبدیل نشده است، به همین خاطر، نه تنها در حوزه ی کنش مطبوعاتی و رسانه ای کشور ما کم پیدا و کمیاب است، بلکه در میان نخبگان، صاحبان قدرت سیاسی،  سیاستمداران و جریان های سیاسی نیز، گوهری دیریاب می نماید و زخمها که از این رهگذر بر پیکر میهن نشسته است و رنجها و دردها بر جای نهاده است.

4 ــ در میان صاحبان قدرت ( در ساحت ها و شکل های گوناگون آن ) آنها که تاب خواندن و شنیدن نقد و مخالفت و ... را ندارند، اخلاقا نباید از آزادی سخن بگویند و در تکریم آن گریبان بدرند و مدیحه سرایی کنند. صاحبان قدرت، بیش و پیش از سخن و حرف و شعار در مدح آزادی، باید با عمل خود و تحمل نقد و مخالفت ( حتی اگر ناروا و هیجانی و عصبی و تند و پرخاشجویانه باشد ) از آزادی و کنش رسانه های نوشتاری و دیداری و مجازی حمایت نمایند. آزادی و رسانه ی آزاد ( و صد البته مقید به مرزهای دینی، ملی و فرهنگی و نه سیاسی ) به گوش شنوای صاحبان قدرت، شکیبایی بالا و اخلاق توسعه یافته ی آنها نیاز دارد. با اخلاق عقب مانده و منش ماقبل فرهنگ و روحیه ای مستبد، نمی توان از آزادی و رسانه ی آزاد سخن گفت و به ناروا چنین پنداشت که افکارعمومی گرفتار معلولیت فکری و تحلیلی است و چنین سخنان و ادعاهایی را باور می کنند. ابدا چنین نیست.

وجدان جامعه ( گرچه احتمالا دیر) رفتار و سخنان و عملکردها را می سنجد، می کاود، نقطه گذاری می کند و در بزنگاه هایی خاص، واکنش معقول و حساب شده ی خود را نشان می دهد.
 
کلمات کلیدی : نمایشگاه مطبوعات
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۹:۱۴:۱۱
دولت تدبیر برخلاف شعارهای " زنده باد مخالف من " سیاست بگیر و ببند را در مقابل رسانه های منتقد در پیش گرفته . (4010467) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۹:۳۶
هنگامی که یک روزنامه فحاشی می کند و دغده ای هم از این موضوع ندارد، چه باید کرد؟ (4011034) (alef-13)
 
سرخه ای
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۹:۲۹:۵۶
قلم ها باید طوری طراحی و ساخته شوند که نتوان به راحتی آنها را شکست . (4010485) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۲:۴۵
امام راحل فرمودند اسلحه ها را قلم کنید این یعنی برای بروز اختلافها لازم نیست روی هم اسلحه بکشید اختلاف نظر وانتقادتان را با قلمتانبیان کنید ایشان فراتر از زمان سخن می گفتند فرا تر از زمان ! (4010913) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۲:۰۴:۰۰
اکثر مردم، این تحقق شعارها باور ندارند / در ایارن خودسانسوری و میزی بی داد می کند / بارها در همین سایت الف کامنت های مرا سانسور رکده است / کامنت هایی نه توهینی و نه اتهامی و نه حتی سایسی بودند / خودتان گول نزنید در این کشور آزادی زیر استاندارد است و چوبش خورده از جمله با گسترش فساد سیستمی به قول جناب توکلی (4010776) (alef-13)
 
سیدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۵:۵۲:۴۶
با عرض سلام واحترام
ضمن تشکر از نویسنده محترم . باید اضافه کرد که داشتن مطبوعات آزاد یکی از اساسی ترین راه های مبارزه بافساد اقتصادی در همه کشورهاست. ضمنابه دوست عزیزم عرض میکنم که ضامن آزادی بیان ومطبوعات در کشور قوه قضاییه است نه قوه مجریه. (4011309) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.