اهالی سینما از تغییرات جدید سازمان سینمایی و انتصاب محمدمهدی حیدریان به عنوان رئیس جدید گفتند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران موافقان و مخالفان تغییرات مدیریتی سازمان سینمایی، بعد از شایعات بسیار، سرانجام امروز صبح سه شنبه 177 اسفند ماه طی حکمی از سوی سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی حیدریان به سمت معاون وزیر و رییس سازمان سینمایی و سمعی، بصری منصوب شد.
این اتفاق درحالی رخ داد که در برخی از گمانهزنیها اعلام شد حجت الله ایوبی از سمت خود استعفا نداده است بلکه برکنار شده است اما وزیر ارشاد با رد این ادعا اعلام کرد «فقط تغییر مدیریتی صورت گرفته و همکاری با ایوبی ادامه خواهد داشت.
حال با توجه به این اتفاق اظهارنظرهای دیگر سینماگران نیز قابل توجه است که برخی از این افراد نسبت به این تغییرات واکنش نشان دادهاند.
سازمان سینمایی نباید در تولیدات سینمایی دخالت مستقیم کند
مسعود ردایی نظر خود را در مورد تغییر و تحول سازمان سینمایی چنین، گفت: با توجه به سوابق جناب آقای حیدریان در سینما و تلویزیون در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، این انتخاب را باید مبارک و میمون دانست اما از نظر نباید دور داشت که از سالهای دهه 60 و 70 عبور کردهایم و نیازها و دغدغههای فرهنگی اجتماعی کشور با آن سالها متفاوت است و نمی شود آن مدیریت حتی درخشان را به این دهه تسری داد. اکنون سازمان سینمایی نیاز به فکر جدید دارد و این موضوعی است که رئیس سابق سازمان سینمایی را علیرغم شایستگیهای فرهنگیاش دچار چالش کرد.
وی ضمن تشریح این چالش، بیان کرد:مشخصاً سازمان سینمایی خود را باید سیاستگذار کلی در صنعت سینما تلقی کند نه اینکه دخالت مستقیم در تولیدات داشته باشد، هرچند حمایتی. بودجه حمایتی سینما از سوی این سازمان باید به زیرساختها و ایجاد مجموعههای فرهنگی اختصاص یابد. متاسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده که بودجه هنگفتی را صرف تولیدات سینمایی در سال آینده میکند که این خود موقعیت رانتخواران را محکمتر خواهد کرد و صنعت سینمای ایران را در همه زمینهها از جمله تولید و اکران دچار بیماری مزمن میکند. ریاست جدید سازمان سینمایی این تفکر را باید بسط دهد که از یکسونگری به همه جانبهنگری در سینما و عوامل و تولیدات سینمایی توجه شود بطوریکه این موضوع در سازمان سینمایی و مدیران آن نهادینه شود.
ردایی در پاسخ به این سئوال که آیا مواردی از این یکجانبه نگری سراغ دارید، عنوان کرد: بله حتماً وجود دارد اما رئیس سابق سازمان سینمایی یک جور انجام میداد و معاونش جور دیگر و مدیران و کارمندان هم سرگردان بین نظرات. نمونه بارز آن تبریک رئیس سابق سازمان سینمایی به کسب جایزه در جشنواره درجه 2 و 3 دنیا به فیلمهای خاص و از سوی دیگر معاونش خارج از چارچوب مقررات به مصوبات شورای پروانه ساخت و نمایش در مورد برخی از فیلمها ایراد وارد میکرد و در مقابل، از فیلمهایی حمایت همه جانبه و آشکارا موضع خود را بیان میکرد. به این نکته اصلی و کلیدی را باید توجه کرد که سازمان سینمایی نقش و اثرش باید به همه سینما، عوامل، تولیدات و دفاع از آنها در مجامع داخلی و بینالمللی گسترش یابد. یک جانبهنگری به هر سو، این سازمان را بی هدف و بی اثر خواهد کرد. در پایان به جناب آقای دکترایوبی خدا قوت می گویم و برای جناب آقای حیدریان آرزوی توفیق در خدمت به سینمای ارزشمند و متعهد ایران اسلامی دارم.
حیدریان مدیر خوبی است، ایوبی هم بد نبود
ابوالحسن داودی کارگردان سینما گفت: از دورهی مدیریت حیدریان خاطره خوبی دارم و البته شخصا خیلی خاطرات بدی از ایوبی هم ندارم.
وی افزود:ایوبی در یک دورهای که ما به حداقل چیزهایی که به آنها قناعت کردیم، سعی کرد فضای محترمانهای را برای سینماگران بوجود بیاورد و اگر فکر کنیم اشتباهاتی کرده که البته زیاد هم نیست این فضای محترمانه باز هم قابل تقدیر است.
وی ادامه داد:ایوبی در فضایی که کمتر کسی به کسی احترام میگذاشت، (البته نه اینکه بقیه مدیران احترام نمیگذارند) اما او این احترام را بیشتر مورد استفاده قرار داد.
این کارگردان تصریح کرد:امیدوارم حیدریان در پیشبرد کارها موفق باشند و سنتهای خوبی که گذاشته شده را حفظ کنند و سنتهای بد دورههای قبل نیز برای رسیدن به اهداف مثبت به کمکش بیاید.
داودی خاطر نشان کرد:در کل حیدریان مدیر خوبی است و فکر میکنم اتفاقات خوبی را برای سینما رقم بزند.
ایوبی صداقت داشت اما مشاوران خوبی نداشت
محسن محسنی نسب کارگردان سینما در خصوص تغییر رئیس سازمان سینمایی گفت:از یک جهت خوشحالیم که حیدریان به عنوان عضوی از اهالی سینما برای این سمت انتصاب شدند و فکر می کنم اتفاقات خوبی رقم بخورد از سویی ایوبی هم با صداقت کار کرد اما چون مشاوران خوبی نداشت درگیر مشکلات شد.
وی خواسته اش از رئیس جدید سازمان سینمایی را اینگونه بیان کرد:امیدوارم بودجه ای که برای سازمان سینمایی در نظر گرفته می شود را به بخش سخت افزاری تعلق دهند و به طور عادلانه و یکسان به افراد فعال سینمایی تعلق گیرد.
وی افزود:اگر بخش خصوصی سرمایه گذاری،دولت نظارت و بودجه سینمایی صرف مساءل سخت افزاری و سالن سازی شود اتفاقات خوبی در سینما خواهد افتاد.
محسنی نسب در ادامه عنوان کرد:یکی از این اتفاقات مهم بالارفتن تعداد سالنها و تضمبن بازگشت سرمایه و اعتماد و حضور هرچه بیشتر سرمایهگذار به سینما است.
این کارگردان تصریح کرد:بحث دیگر عدم تخصیص بودجه های کلان در تولید آثار به اصطلاح فاخر است فیلم هایی که نمونه آن در ادوار مختلف داریم و ماندگاری و تاثیرگذاری از آن ها دیده نشده است و این عدالت نیست.
محسنی نسب خاطرنشان کرد:حیدریان با توجه به سابقه چند دهه ای که درسینما دارد کمتر اشتباه خواهد کرد ضمن اینکه هر مدیری می آید باید به زمان رفتنش فکر کند.
تغییر رئیس سازمان سینمایی از دید کارگردان«ماه گرفتگی»
مسعود اطیابی کارگردان سینما در خصوص تغییر رئیس سینمایی به خبرنگار ما گفت:در ابتدا باید یاد بگیریم منصف باشیم و نقد و بررسی عملکرد مدیری را در یک جمله زیر سئوال نبریم، چون پرداختن به موضوع مهم این چنینی در یک جمله کافی نیست.
وی افزود:بالاخره هر مدیری که آمده نقاط ضعف و قوتی داشته و حجت الله ایوبی از این قاعده مستثنی نیست اما به محض اینکه بوی رفتن مدیری به مشام می رسد نقاط ضعف و مشکلاتش را به میان آوریم و با آمدن مدیری جدید هنوز دست به کار نشده تعریف و تنجید خوش آیند نیست.
این کارگردان اضافه کرد:حیدریان یکی از بهترین مدیران فرهنگی_ سینمایی است و اهالی سینما خاطرات خوبی از او دارند،حیدریان شناخت کافی و وافی نسبت به مسائل سینما دارد و تک تک اهالی آن را به خوبی میشناسد ،این از محاسن انتخاب جدید است و اگر از ابتدا این اتفاق رخ می داد با مشکلات کمتری در سینما روبرو بودیم.
اطیابی تصریح کرد:حیدریان به خاطر شناخت کاملی که از سینما دارد یک سرمایه است چرا که سالها فعالیت در سینما او را خبره کرده ،کاملا به نیازهای فرهنگی واقف است و فردی انقلابی نیز به شمار میآید.
وی خاطرنشان کرد:امیدوارم عملکرد ایوبی و یا هر مدیر دیگری با رفتنشان منصفانه مورد بررسی و تحلیل قرار بگیرد.