نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 211554
اعتراف دیرهنگام به تاثیرات «پل» بر دریاچه ارومیه
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۱۴
مديركل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي احداث ميانگذر درياچه اروميه را یکی از عوامل مهم در خشکسالی آن دانست که از نظر كمي و كيفي بر درياچه اروميه تاثير داشته است.

به گزارش مهر، حمید قاسمیعصر شنبه در حاشيه جلسه ارزيابي تاثيرات جاده ميانگذر و برداشت نمك بر اكوسيستم درياچه شاید نخستین مسئولی بود که صراحتا به مشکلات پل میانگذر دریاچه ارومیه اشاره کرد و در این خصوص اظهار داشت: با توجه به ويژگي هاي فيزيكي ميانگذر درياچه اروميه از زمان احداث تاكنون، تاثير آن بر كيفيت و كميت آب درياچه اروميه مشهود است. وي در عین حال برای کاهش زیان های این پل و جبران اثرات منفی آن ايجاد ۵۰ متر پل از سمت شهرستان اروميه عنوان کرد که توسط مشاور طرح و پيش بيني شده اما هنوز اجرایی نشده است.

حميد قاسمي همچنین در خصوص موضوع برداشت نمك و تاثير آن در احياء و جلوگيري از نابودي اكوسيستم طبيعي منطقه گفت: صدور مجوز برداشت نمك دو رويكرد و نتيجه مثبت اشتغال جوامع محلي و بهبود و به تعادل رسيدن ميزان نمك در اكوسيستم درياچه اروميه را در پي دارد. مدير كل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي در تشريح اين موضوع افزود: اگر نمك هاي رسوب شده با افزايش پس روي درياچه در منطقه گسترش يابد، رطوبت هوا را جذب كرده و مانع رشد گياهان خودرو در منطقه خواهد شد كه اين موضوع بر ميزان بارش ها هم تاثير منفي خواهد گذاشت. وي كشت گياهان شورپسند در بلند مدت را در احياي اكوسيستم منطقه و جلوگيري از تبعات محيط زيستي خشك شدن درياچه اروميه موثر و حياتي دانست.
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۱ ۲۱:۲۱:۴۸
تو را به هر چه اعتقاد داريد ؛تحقيق درباره احياي درياچه را به يك كشور داراي كارشناسان خبره بد هيد ؛و قبول كنيد چيزي نمي دانيد ؛
علت خشك شدن رو مي تونيد بريد از مردم عادي هم بپرسيد
آخر چرا؟كارشناسان جناحي عمل مي كنند؟ (1902278) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۱ ۲۱:۲۵:۴۱
حالا کی انی پل رو زد
پول پروزه رو کی خورد
زمان کدوم دولت بود (1902290) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۰-۲۱ ۲۲:۰۴:۱۴
ياعلي ازتو مدد. ا گر ازنظر تئوري وعملي فرمايشات ايشان قابل اجراست .بايد شروع کرد. خود ايشان هم که مسئول محيط زيست منطقه هستند. (1902403) (alef-10)
 
خسروسلجوقی
۱۳۹۲-۱۰-۲۱ ۲۲:۲۹:۲۷
کاشت سالیکورنیا که با آب شور دریا قابل کشت است و از ریشه ان نئوپان و ساقه آن علوفه و حتی سالاد و دانه ان روغن گرانقیمت تولید می شود و اقلیم را هم برای نگهداشت باران فراهم می کند اقدام بفرمایید (1902472) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۱ ۲۳:۵۶:۲۰
بنظر می رسد به موضوع خشکی دریاچه ارومیه نمی توان یک بعدی نگاه کرد و بر اساس آن تصمیم گیری کرد. بهتر است قبل از هر اقدامی مطالعات لازم انجام و براساس نتایج تحقیقات برنامه های کوتاه مدت و بلند مدتی را تدوین و سپس اجرا کرد. (1902672) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۰:۴۵:۰۵
جناب قاسمی خود شما بهتر از همه می دانید که پل میانگذر تأثیر بسیار جزئی در خشکی دریاچه داشته است. دلیل اصلی خشکی دریاچه مصرف بی رویه ی آب حوزه ی دریاچه ارومیه در استان آذربایجان شرقی است. شما عزیزان نه تنها آب منطقه ی شرق دریاچه ارومیه، بلکه آب رودهای اصلی این دریاچه در منطقه ی میاندوآب آذربایجان غربی را برای مصارف صنعتی و شهری خودتان ( در آذربایجان شرقی ) انتقال دادید. (1902736) (alef-13)
 
يک ساکن آذربايجان غربي
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۵:۳۱:۰۰
اين کارشناس محترم حتما ميدانند که اگر حرفشان درست باشد بايد يک طرف درياچه اصلا خشک نشود و شدت جريان در زير پل هم شديد شده باشد که اگر از آنجا عبور کرده باشيد هيچکدام نيست.
به اين مسئول محترم بفرماييد آب هاي يکي از رودخانه هاي زرينه رود و سيمينه رود را که بمصرف آب شرب مردم محترم تبريز ميرسانيد آزاد کنيد به درياچه بريزد ما هم حاضريم اصلا پل را شما رويش نظر کارشناسي بدهيد يا هر کاري خواستيد انجام دهيد تا که معلوم شود کدام نظريه درست است.

حالا که نظريه دادن روي بورس است من هم يک نظريه ميدهم:
بهتر است دور تا دور سطح فعلي درياچه با بتون محصور شود تا وروديهاي منابع آب لااقل مقدار مساحت فعلي را حفظ کنند. براي مساحت باقي مانده هم قير يا چيزي شبيه ان بريزيد تا طوفان نمک نباشد شايد هم کرم نمک خوار پرورش دهيم!! (1902822) (alef-13)