نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 410454
پاسخ ظریف به یک سوال کلیدی: چه عاملی سایه جنگ را دور کرد/ برجام یا قدرت نظامی
بخش سیاسی الف، 15 آبان 95
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۴
«ادعا نمی‌کنم مذاکرات هسته‌ای برای ایران قدرت آفرید. امروز قدرت نظامی هنوز هم عامل اصلی قدرت است و به همین دلیل همه ما مدیون بزرگوارانی هستیم که چه در داخل کشور و چه در جبهه‌ها و مدافعان حرم از جان خود برای امنیت ما مایه می‌گذارند.»
این  اظهارات متفاوت وزیر امورخارجه در جمع نظامیان جمهوری اسلامی است.

از زمان آغاز اجرایی شدن برجام، حجت‌الاسلام حسن روحانی و اعضای کابینه‌اش درباره دستاوردهای فتح‌الفتوح دولت اظهارات گوناگونی داشته‌اند؛ از رفع تمام تحریم‌ها در روز اول اجرایی شدن برجام گرفته تا دور کردن سایه جنگ از سر ایران توسط برجام! اگرچه طبیعی بود که بعد از بدعهدی آمریکایی‌ها در اجرای تعهداتشان در برجام، رییس‌جمهور به منظور توجیه توافق برجام که همه توان دولت خود را صرف آن کرده بود به توجیهاتی نظیر دور کردن سایه جنگ توسط برجام برسد ولی این مسأله برای همه افکار عمومی قابل قبول نبود.

به گزارش صبح نو نخستین‌بار آقای مجید انصاری، معاون پارلمانی رییس‌جمهور در اردیبهشت ماه سال جاری و درمراسم تجلیل از معلمان نمونه شهرستان اسلامشهر و چهاردانگه بود که از دستاورد جدید برجام رونمایی کرد! وی در آن مراسم گفته بود: در دیدار آقای روحانی با رییس‌جمهوری فرانسه، ایشان به آقای دکتر روحانی گفتند تصمیم ما برای حمله به ایران قطعی بود ولی برای زمان آن تردید داشتیم و انتخابات ریاست جمهوری و توافق هسته‌ای سایه جنگ را از سر ایران برداشت.

در ادامه این پروژه جدید دولت، آقای روحانی نیز در یک سالگی امضای برجام و در جلسه هیأت دولت می‌گوید که اگر عملکرد او و تیم مذاکره‌کننده‌اش نبود و برجام به بار نمی‌آمد، به ایران حمله نظامی می‌شد! او در یک‌سالگی امضای برجام، یعنی توافقی که قرار بود باعث لغو تحریم‌ها و بهبود وضعیت معیشتی جامعه شود؛ حال سایه جنگ را از سر کشور دور کرده است. اگرچه این جملات رییس‌جمهور از همان ابتدا با واکنش‌های گوناگونی روبه‌رو شد و این اظهارات برای انحراف افکار عمومی از نتیجه برجام تعبیر شد؛ نتیجه‌ای که قرار بود منجر به بهبود معیشت و وضعیت اقتصادی کشور شود؛ اما در هفته گذشته اظهارات جدید آقای ظریف، در این باره ابعاد جدیدی از واقعیت‌های قدرت نظامی ایران و توان بازدارندگی آن را حتی قبل از برجام، برای افکار عمومی روشن کرد.

وزیر امور خارجه هفته گذشته و در جمع وابستگان نظامی و نمایندگان دفاعی و انتظامی کشور با تأکید بر توان بالای قدرت نظامی کشور گفت : «قدرت استراتژیک ایران را برجام ایجاد نکرد، آنها فکر می‌کردند با این همه قطعنامه شورای امنیت دیگر ایران نمی‌تواند قدرت استراتژیک خود را بازیابی و اعمال کند. اما به یک‌باره دیدند که همه محاسباتی که بر پایه پروژه ایران‌هراسی و تخلیه توان استراتژیک داشتند، به ‌هم‌ریخته و مشاهده کردند که توان استراتژیک ایران هم قدرت سخت و هم قدرت نرم به قول رئالیست‌ها، یا به عبارت دقیق‌تر ابعاد مادی قدرت ایران و قدرت معنایی ایران، هر 2 اینها به ناگهان دوباره ظهور و بروز کرد.»

در بخش‌های دیگر صحبت‌های ظریف می‌آید: «ادعا نمی‌کنم مذاکرات هسته‌ای برای ایران قدرت آفرید،‌ چرا که قدرت ایران قبل از مذاکرات وجود داشت و همان طور که گفتم، موضوع هسته‌ای برای تخلیه قدرت ایران بود. واقعاً باید باور کنیم که آمریکا قدر قدرت نیست و هر آنچه بخواهد،در هر صورت هرچه زمان بیشتری از آغاز اجرایی شدن برجام می‌گذرد، از میزان هماهنگی سخنان دولتی‌ها درباره آمریکا و فواید برجام برای ایران کاسته می‌شود و دولتی‌ها به واقعیت‌های بیشتری درباره ناکارآمدی برجام، دست می‌یابند؛ واقعیت‌هایی نظیر بدعهدی آمریکا و عدم امنیت کشورها در زیر چتر آنها،عدم قدرت برتر بودن آمریکا در جهان و درنهایت قدرت نظامی ایران و توان بازدارندگی در برابر قدرت‌های پوشالی از جمله آمریکا.

همچنانکه آقای عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای در چهل و نهمین نشست اجلاس معاونان حقوقی دستگاه‌های اجرایی کشور گفته بود: « با اطمینان می‌گویم که اگر توانمندی دفاعی ما نبود آنها سعی می‌کردند به‌طریق نظامی این مسأله را حل کنند و ما این را مدیون تمامی نیروهای نظامی اعم از سپاه، بسیج، ارتش و توانمندی موشکی هستیم.»

بنابراین، آنچه سایه جنگ را از کشور کوتاه کرده است توان موشکی و نظامی و قدرت بازدارندگی نرم نظام «ولایت فقیه» بوده است و نه برجامی که امروز با نقض عهدهای مکرر طرف غربی- آمریکایی بندهای گوناگون آن تاکنون اجرایی نشده و اگر هم شده با سنگ اندازی آمریکایی‌ها بی اثر شده است.
 
کلمات کلیدی : برجام یا قدرت نظامی+ظریف+حمله نظامی
 
بی طرف
France
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۳:۴۷:۲۹
بفرض که برجام همه اش دستاورد بوده باشه. قبول. باید از آنطرف هم دید چه امتیازاتی داده شده. دولت های قبل هم اگر اینهمه امتیاز داده بودن برجام سالها قبل اتفاق افتاده بود! (4002386) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۴:۳۵:۵۷
پاسخ ساده است:
غربیها تا چند سال قبل در حال بررسی گزینه جنگ بودند، اما در مقطعی تصمیم گرفتند که گزینه تحریم را تشدید کنند و گزینه حمله نظامی رو معلق کردند. یکی از دلایل این تصمیم قدرت نظامی ایران بود. و اگر ما در گفتگوها به توافقی نمیرسیدیم مطمئنا گزینه جنگ رو دوباره انتخاب میکردند. اما کاری که برجام کرد این بود که هم سایه جنگ رو دور کرد و هم تحریم ها رو کاهش داد. (4002513) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۶:۰۵:۱۸
عزیز حان اولا معلومه وقتی بری تو یه جمعی که صدها چشم نظامی به دهانت دوخته شده که چی می خوای بگی همین سخنان رو می گی !!! پس نه انتظار داشتی بگه شما چه کاره اید هرچی بوده ما انجام دادیم !! دوما هر آدم عاقلی می دونه یک کشور هم به ارتش قوی و هم به سیاست مداران کاربلد که در بزنگاهها با توان سیاسی اجازه تخطی به دشمن ندهنداحتیاج داره اصلا معلوم نیست این بکش بکشها برای چیست می خواهید چه چیز را ثابت کنید بله مذاکرات آن هم توسط یک سیاستمدار کارکشته به غرب فهماند ارتش ایران آنقدر قوی هست که نیاز به بمب هسته ای ندارد و حتما لازم نیست جنگی به پا شود تا این موضوع اثبات شود والسلام نامه تمام ! (4002658) (alef-13)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۶:۰۶:۳۹
یاحق
هنوز به یاد دارم که سال ۹۱ با افزایش تحریمها، سپاه پاسداران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد. این کار از روی عقلانیت بود زیرا این تهدید به دنیا فهماند که اگر تحریمها بیشتر شود جمهوری اسلامی دست به تلافی میزند. اما موضوع اصلی اینجاست که اگر جمهوری خواهان در امریکا بودند و تحریمها را بیشتر میکردند و ایران نیز تنگه هرمز را میبست، چه اتفاقی می افتاد؟ جنگ. باید قبول کنیم که اگر افرادی مانند ظریف و جان کری، برای برجام آنگونه تلاش نمیکردند مطمئنا سایه جنگ برای سالهای طولانی بالای سر هر دو کشور میبود. (4002660) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۶:۱۰:۵۸
چه امتیازی دادیم وقتی به قول رهبری هدف ما از هسته ای شدن ساخت بمب نیست پس یک عده از چه امتیاز از دست رفته ای سخن می گویند ؟ اگر منظور علم هسته ایست که همچنان داریم وبه روز تر هم شده ایم وبه سبب برجام توان هسته ایمان برخلاف قبل رسما در مجامع بین المللی وبه طور قانونی پذیرفته هم شده که این خود بزرگترین دستاورد است! اما اگر منظورتان توان ساخت بمب است لطف کنید از حد رهبری جلوتر نروید که ایشان در خصوص توان هسته ایمان چنین دیدگاهی ندارند ! (4002665) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۶:۵۸:۳۲
باید همه گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشند تا تفرقه ای ایجاد نشه انشا الله (4002733) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۷:۲۷:۵۲
درود بر ظريف ما از تلاشهاي ايشان بسيار سپاس گذريم وارزوي سلامتي برايشان داريم (4002759) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۸:۳۵:۳۰
آقای ظریف واقعا سیاستمدار خوبی هست و سیاستمدار خوب میداند کی چی باید گفت. (4002822) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۱۵:۴۹:۴۷
اساس سیاست برپایه بده بستان است.نمی توان امتیاز گرفت و هیچ امتیازی نداد (4003930) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۳:۴۸:۴۵
خب معلومه برجام
برجام نشانه عقلانیت، نشانه صلح و نشانه جنگ طلب نبودن مردم ایران هست
این چیزا باعث میشه سایه جنگ از یه کشوره برداشته بشه
قدرت نظامی اتفاقا باعث میشه بقیه حساس تر بشن و جلو پیشرفت ما رو بگیرن (4002392) (alef-13)
 
پرویز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۵:۳۷:۴۴
مثلا ویتنام و افقانستان و عراق خیلی قوای نظامی قوی داشتن که بهشون حمله کردن شما قانون طبعیت رو هم زیر سوال میبرین واقع بین باش عزیزم از توهم بیا بیرون تو این دوره زمونه قدرت نداشته باشی هر که از راه برسه میزنه تو سرت . تو ادبیات استراتژیک بهش میگن موازنه وحشت اگه حمله براشون هزینه نداشته باشه حقوق بشر و ... کشکه . فلفور حمله میکنن این چیزا ( حقوق بشر) رو میگن براشما خودشون کشک هم حسابش نمیکنن (4002622) (alef-13)
 
رضا
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۶:۲۲:۳۶
ببینم وقتی خدای نکرده داعشی ها درب خانه ات را بکوبند با آنها هم صحبت از صلح و جنگ طلب نبودن خواهی کرد؟! (4002683) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۲۰:۲۲:۵۰
تعامل می کنند! (4002946) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۳:۵۱:۵۲
مرگ بر آمریکا- ساده، دقیق و موثر (4002397) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۳:۵۴:۱۲
گفتن واقعیت برای ظریف هزینه های زیادی دارد و ایشان حاضر به گفتن واقعیت نیست
یاد داستان ندیم بادمجان افتادم ... ظریف حرفی میزنه که به مذاق قدرت خوش باشه نه به مذاق مردم (4002406) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۳:۵۴:۲۴
هر دو (4002409) (alef-13)
 
جواد
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۳:۵۸:۰۱
سایه جنگ انگونه که ایشان فرموند آنچنان هم محتمل نبوده و این نوع ادبیات نوعی فرار به جلو محسوب میشود . برجامی که قرار بود تغییرات بنیادین در ساختار اقتصادی کشور ایجاد کند اکنون که به سرانجام خود نرسیده است برای آن اهداف دیگری غیر ار آنچه که قبلا گفته شده تعریف می شود . اینکه برجام و مذاکرات هسته ای صرفا برای دور کردن فضای جنگ از سر کشور بوده و نباید انتظار فرج اقتصادی داشته باشیم حرفهای تازه ای که گفته می شود . نتایج برجام برجسته نیستند . (4002423) (alef-13)
 
ذوالفقار صادقی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۳:۵۹:۱۲
بسمه تعالی
چقدر این گونه سئوالات پوپولیستی و غیر انقلابی است که کسانی برجام و قدرت نظامی را در تقابل هم ارزیابی می کنند و می پرسند سایه جنگ را برجام از سر ملت کم کرد یا قدرت نظامی؟
این گونه سئوالات مصادره کردن کارهای انقلابی بنفع منافع جناحی است، بوی خیانت می دهد، مواظب باشیم (4002427) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۴:۱۱:۴۴
خوب معلومه که قدرت نظامی ایران باعث جلوگیری از جنگ شد والا شما مطمئن باشید اگر امریکا و اعراب مرتجع منطقه و اسرائیل حتی 50% احتمال میدادند حریف ایران میشوند در حمله به این سرزمین لحظه ای درنگ نمیکردند و خاک این کشور را به طوبره میکشیدند همانطور که بر سر لیبی و سوریه و عراق و افغانستان چنین کرده بودند اما چون بنا بر تجربیات جنگهای گذشته در منطقه اصولا تکنیک جنگی غربی ها و اسرائیل بر اساس سیستم بزن و در رو بوده و برای هر موشک و گلوله که میخواهند شلیک کنند حساب سود و زیان باز میکنند فلذا اگر جنگ طولانی و فرسایشی بشود یا آمار تلفات آنها بالا برود قطعا ورشکسته و مغلوب میشوند و با عنایت به قدرت نظامی درونی ایران چنین ریسکی نکردند چون عقلای آنها فهمیدند اگر یکی بزنند 10 تا میخورند که صرفنظر از آبروریزی آن هزینه جنگ و مدت آن هم غیر قابل پیش بینی خواهد شد پس تصمیم گرفتند مذاکره کنند
لذا مذاکره کنندگان هسته ای از جمله آقای ظریف در سایه همین قدرت نظامی ایفاء نقش کردند
اما نباید غافل شد که در واقع این مذاکره و داستانهای بعدی آن ادامه همان جنگ سخت بوده و کار ما با اینها تمام نشده و هدف آنها نفوذ و تخریب از داخل هست (4002463) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۸:۳۹:۴۴
شما احیانا کارشناس نظامی نیستید ؟!!! (4002827) (alef-3)
 
محمد
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۴:۲۵:۳۰
قدرت نظامی در زمان دولت قبل هم بود. یادمان باشد که با اکثریت آرا قطع نامه ها علیه کشورمان تصویب می شدند. اگر فقط به فکر تقویت قدرت نظامی باشیم مثل کره شمالی منزوی می شویم. برجام دستاورد بزرگی داشت آن هم از بین بردن ایران هراسی بود. قبلا همه کشور ها پشت امریکا سینه می زدند. اما الان دولت امریکا به کنگره آن کشور اعلام می کند که عدم اجرای برجام باعث تنها شدن کشورشان مقابل ایران می شود. آیا این دستاورد کمی است. فرض که تفکر احمدی نژادی که قطعنامه ها را کاغذ پاره می نامید با حضور آقای جلیلی ادامه داشت. آیا دلار الان چقدر بود. باید منصف بود (4002495) (alef-13)
 
دکتر شهاب رادمنش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۴:۳۳:۲۰
1- اینکه ایران گرفتار در تهاجم نظامی همه جانبه سال 59 تا 67 حتی قادر به ساخت یقلوی و سیم خاردار نبود برای تمامی کسانی که آن روزها را در صحنه های دفاع مقدس بسر آوردند روشن است.
2- اینکه طی سالهای مذکور علی رغم تمام مجاهدت علمی و تحقیقاتی عملا در برخی زمینه ها نتوانستیم حتی به اندازه یک گام به جلو حرکت کنیم و متقابلا در برخی زمینه های لجستیکی جنگ مانند پلهای خیبر فوق العاده بودیم بارها مورد تأکید سطوح مختلف فرماندهی و مدیریتی قرار گرفته و همرزمان دفاع مقدس به روشنی می دانند.
3- اینکه در روزهای سالهای 66 - 67 و زیر فشار حملات مستمر و گسترده موشکی دشمن به شهرها در تلاش شبانه روزی برای دست یابی به تولید ساده ترین سامانه های موشکی بودیم و هرگز نتوانستیم دستاور بازدارنده ای را به میادین نبرد برسانیم بحثی نیست چنانکه تمامی همکارانم در مجتمع ها و طرحهای متعدد صنایع مذکور به عینه شاهد این مدعا بودند.
4- اینکه طی سالهای دهه های هشتاد و نود به لطف و عنایت الهی و غیرتمندی و مجاهدت شبابه روزی دست اندکاران موفق به عبور از مرزهای تکنولوژیهای پیچیده و امکان تولید انبوه انواعی از توانمندی موشکی شدیم قطعا هر ایرانی اگر چه در هر نقطه دیگری جز خاکمان نیز باشند را به وجد آورده و باعث غرور شده است.
5- اینکه همچنان قدرتهای بزرگ بیش از قدرت موشکی و انرژی هسته ای و هر توانمندی دیگری همچنان از وجود کم و کیف اراده های فولادین مردم ایران در هراسند نباید لحظه ای تردید کرد اراده مردم مسلمان ایران که در روزهایی که هیچ کدام از اینها را نداشتیم هم آمریکا و شوروی و تمامی اقمارشان را به زیر کشیدند و و به فرمایش حضرت امام زیر پا له کردند. مردمی که بنابر فرمایش امام 444 روز آمریکا و همه داشته هایش را پشت دربهای کشور به زانو نشاندند مردم غیرتمندی که در غوغای شیطانی سلمان رشدی بر پیکر کفر گویی کوفتند و هرگز از چیزی نهراسیدند.
6- وقتی خرمشهر را با اتکا بر خداباوری و با خدا بودن فتح کردیم و حصر آبادان را شکستیم و از اروند عبور و بسیاری را مبهوت قدرت جوانانمان کردیم و بسیاری دیگر از این دست یادمان هست که از این قبیل ابزار قدرت هیچ نداشتیم یادمان هست حتی لباس مورد نیاز رزمندگان باید با طی مراحل مختلف از طریق کشورهای محدودی تأمین می شد اما سیل اسرای برخی عملیاتها را هرگز فراموش نمی کنیم قدرت کلمات نوجوانان در اسارتگاه با خانمهای خبرنگار همچنان حیرت انگیز است پس باورمان این بوده و است که بی تمامی چیزهایی که امروز به غیرتمندی و مجاهدت ساختیم جهان استکبار را به زیر کشیده بودیم و جسارت تأمل تهاجم به ایران را از آنها ستاندیم.
7- فراموش نکنیم ما در شرایط بسیار دشواری ناچار به میز مذاکره 598 نشستیم اما آنها نیز در یافتن راهکاری برای گریز از صحنه استمرار درگیری با ما بود که سراسیمه در کنار میز مذاکره جای گرفتند پس نشستنمان علی رغم تلخی از و با اقتدار تمام بود که ما بودیم و در سویی دیگر تمامی استکباری که می شناختیم.
8- تیمهای مذاکره کننده چهارگانه طی نزدیک به 12 سال حتما با اتکا بر قدرت و توانمندی مردم ایران جسورانه پشت میزه مذاکره با همان جهان استکبار به گفتگو نشستند انصافا کسی می تواند مصداقی را مورد اشاره قرار دهد که حتی یک نفر از تیمهای چهارگانه مرعوب دشمنان پر تعداد و متحد آنسوی میز شده باشند. تیمها اگرچه با راهبردها و تاکتیکهای مختلف اما با اتکا بر قدرت مردم و حمایت رهبری و دستگاههای کشور در برابر دشمنان آنسوی میز قد کشیدند و آنها هرگز نتوانستند آنچه می خواهند را به ما دیکته کنند اما شاید نه حتما در بخشهایی مکرشان بر فهم ما غلبه کرده باشد اما شاید علم به مقدورات و محدودیتهایی باعث نادیده گرفتن عالمانه و آگاهانه بخشی از حقوقمان شده باشد اما شاید عبور از بحران مذکور را حتی به مقداری خطای محاسباتی جدی تر از واقعیت قابل حصول محاسبه کرده باشیم اما به فرمایش و شاهدت مقام معظم رهبری فرزندان کشورمان با تمام ظرفیت و توان به رویارویی پرداختند و امروز فریاد ما نه از اشتباه در موضوعات و جهت گیری های مورد توافق که نگران و مدعی بدعهدی یکی از مذاکره کنندگان آنسوی میز هستیم که معتقدیم اگر همین مقدار مورد توافق نیز بطور کامل و جامع عملیاتی گردد قطعا برد با کشورمان خواهد بود.
9- طی این مدت حتی یک مورد ندیدم که مقام مسئولی مدعی حل و فصل مشکلات کشور با توسل به نتایج قابل حصول از برجام شده باشد هر چند مکرر از دستاوردهای این مهم سخن می گویند و اینکه اگر چنین شود زمینه های رشد و شکوفایی در سطوح قابل قبولی قابل دسترس خواهد بود. لذا انتساب چنین ادعایی به مقامات کشورمان غیر منصفانه و به دور از اخلاق سیاسی می باشد.
10- نظامیان و برخی مقامات سیاسی به کرات از دفع خطراتی از کشور اشاره کرده و می کنند و طبعا با توجه به زمینه فعالیت به داشته ها و دستاوردهای خود در چنین مهمی تأکید می کنند چنانکه نظامیان حداقل طی نزدیک به 25 سال گذشته مکرر به اقدامات خود در دفع تهاجمها گسترده نظامی مثلا آمریکا اشاره کرده اند چنانکه از سال 1372 مکرر این روند را مشاهده می کنیم. اما مشاهده چه واقعیاتی توسط دشمنان باعث می گردد که حتی در مخیله خود تصوری از تهاجم به ایران نداشته باشند. آیا مطالعه رفتار و اقدامات مردم ایران در دو برهه بسیار مهم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آنها را به چنین باوری رسانده است؟ آیا وجود رهبری دینی در ایران و تبعیت مردم از چنین واقعیت مستحکمی آنها را به چنین باوری میرساند؟ آیا فعالیت و اقدامات نظامیان یا دستاوردهای نظامی آنها را از پذیرش چنین واقعیتی کرده است؟ آیا حضور و اثرگذاری غیر معنوی قدرتمندانه ایران در صحنه های منازعه بین المللی زمینه شکل گیری چنین برداشتی است؟ آیا استحکام و درایت ایرانیان در مذاکرات رویاروی یا دشمنان آنها را وادار به پذیرش روح قدرتمند ایرانیان کرده است؟ آیا نمی توان برای نماش قدرتمندی از ایران به مواردی دیگر اشاره کرد؟ آیا هرکدام از گزینه های مذکور به تنهایی قادرند دشمنان را چنین متوحش کنند؟ اگر تمامی مولفه های قدرتمندی ایران در هراس دشمنان سهم دارند هر کدام چه سهمی از این قدرتنمایی را بعهده دارند؟
11- مقام معظم رهبری به تبعیت از مرشد بزرگوارشان امام خمینی بسیار مکرر بر اهمیت قدرت ملی متکی بر وحدت تمامی آحاد مردم تأکید فرمودند و بارها و بارها ریشه قدرت و اثرگذاری مولفه های قدرت ملی در منظر نگاه دشمنان را مشاهده استحکام اتحاد ملی نامیدند بنابراین بهتر و مسلمانانه تر نیست که باور کرده و بگوئیم که دشمنان در مواجهه با یکسویی و همدلی ما ایرانیان مسلمان در هر موقعیت و جایگاه و موضوعی چنین مرعوب ما شدند؟ بهتر نیست به تبعیت عالمانه از امام و رهبرمان قدرتمان را در سایه قدرت دیگر ارکان کشور مایه نگرانی و وحشت دشمن بدانیم؟ باور کنیم که هنوز محتاج بازخوانی مثال عام پسند گذشته ایم که پدری برای درک فرزندان از اهمیت و ضرورت همدلی و همراهی به شکستن ترکه و دسته ترکه ها اقدام کرد باور کنیم که اگر قدرت را به هم بدانیم هرگز و در هر شرایطی نخواهیم شکست. (4002507) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۱۵:۰۳:۲۱
دکتر!!!! (4003861) (alef-3)
 
dayani
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۴:۳۵:۳۷
انسان هر مقدار هم به لحاظ بنیه جسمی قوی باشد، تا عقلش درست کار نکند، در امور عادی هم موفق نمی شود.

ممکن است آمریکا یا هر کشور دیگری نتواند حکومت ایران را تغییر دهد ولی مانند صدام می تواند هزاران هزار فرزندان ایران را شهید کند ومیلیاردها دلار به تاسیسات نظامی و شهری ما خسارت وارد کند. پس اگر از ابتدا از قدرت نرم خود استفاده می کردیم و زمینه حمله به ایران توسط صدام را فراهم نمی آوردیم، آنهمه خسارت را متحمل نمی شدیم و این مقدار از نشاط و رفاه ایران کاسته نمی شد. (4002511) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۰۰:۴۰:۲۴
مثل اینکه کلا خواب بودی یا هنوز به دنیا نیومده بودی و از جریان خبر نداری؟؟!! (4003152) (alef-3)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۴:۴۰:۴۷
اين همه تلاش براي جدايي و تفرقه انداختن بيا اركان نظام جمهوري اسلامي براي چيست؟مگر همه و همه زير پرچم ايران نيستيم؟چه نظامي ما و چه ديپلماسي ما مديون شهدا و ايستادگي ملت عزيز است.چرا در بعضي رسانه ها تلاش براي جدايي مي شود؟فقط فكر كنيم.دسيسه زياد است . (4002525) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۴:۴۵:۵۹
ایران با ندانم کاری دولت گذشته و تیم مذاکره کننده قبلی در وضعیتی قرار گرفته بود که دشمنان موفق شده بودند به جهان القا کنند که ما بدنبال بمب هسته ای هستیم و با این حربه حلقه تحریمها هر روز تنگ تر میشد .

پس ما همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند نرمش قهرمانانه انجام دادیم تا هم توان هسته ای خود را حفظ کنیم و هم به دنیا دروغ بودن ادعاهای آمریکا را اثبات نماییم .

بنا بر این برجام یک دستاورد بزرگ بود .

فقط میماند اینکه کسانی که با بزرگنمایی هسته ای و کارشکنی میخواهند دولت را آماج تهمت قرار دهند باید پاسخ دهند که اگر برجام نه پس چه جایگزینی برای آن داشته اند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

آیا میخواستند راه هشت ساله را ادامه دهند تا موجودیت کشور و نظام و انقلاب را در خطر روز افزون قرار دهند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (4002535) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۴:۵۹:۴۳
این مسابقه طناب کشی بین سیاسیون و نظامیان را بگذارید کنار - هر کاری که به اقتصاد این کشور کمک کند - به زمینه سازی رفع فساد و عدم نیاز به دور زدن تحریم ها کمک کند مثبت است . (4002565) (alef-13)
 
مومن باانصاف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۵:۰۱:۵۸
درود بر دکتر ظریف با این پاسخ ظریف ایشان به این سوال. (4002570) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۵:۳۸:۲۸
سایه جنگ در خاورمیانه همیشه بالای سر همه کشورهایش بوده و فکر نمی کنم حالا حالاها برداشته بشود . اما اینکه دیپلماسی یا توان نظامی کدام یک تاثیر بیشتری داشته اند در کاهش بروز جنگ باید گفت هیچ کدام زیرا شروع یک جنگ تمام عیار به پارامتر های متعددی نیاز دارد فی المثل در سالهای 56 و 57 حکومت پهلوی با راه انداختن جنگ با عراق می توانست بهانه کافی و محکمی برای سرکوب انقلاب و انقلابیون داشته باشد اما شرایط ایجابی برای جنگ مهیا نبود . (4002624) (alef-13)
 
فرزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۶:۱۸:۴۳
دیگه لشکر کشی و .... تموم شد رفت دشمن میاد با نارضایتی در بین مردم جنگ خودشا شروع میکنه میاد مردما به ارزش های کشورش بی اعتنا میکنه اگه واقعا مردم یه کشور از لحاظ سیاسی اقتصادی فرهنگی و .... از کشور و مسئولاشون راضی باشند اگه کشور های جهان با هم جمع بشند نمیتونند ضرری به اون کشور برسونند برجام بسیار مهم تر از قدرت نظامیه (البته نه اینکه قدرت نظامی بی فایده ست) چه بسا شوروی با اون همه تجهیزات نظامی از هم پاشید (4002678) (alef-13)
 
سهراب دهنوی
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۶:۴۸:۵۸
بخشی از مصاحبه ناصر نوبری با مهر :
جنگی در کار نبود که بخواهند جلویش را بگیرند، مطرح کردن موضوع جنگ عوام‌فریبانه و متقلبانه است. مگر موقع شروع مذاکرات هسته ای صحبت از جلوگیری از جنگ بود یا اینکه تاکید همه بر مذاکره برای رفع تحریمها بود؟
در زمان بوش و احمدی‌نژاد که هر دو تندرو بودند موضوع جنگ مطرح نبود آنگاه در زمان اوباما که شعارش صلح و گفتمان دیپلماسی است مقوله جنگ می توانست اصل باشد؟ از ملانصرالدین پرسیدند وسط زمین کجاست گفت همین جا که من ایستاده ام، اگر شک دارید بروید اندازه بگیرید چون می دانست مردم امکان اندازه گیری ندارند، حالا این دوستان هم می گویند خطر جنگ را رفع کرده اند چون می دانند مردم امکانی برای تعیین آن ندارند، بنده در اینجا لازم می بینم برای اینکه مردم معیاری برای روشن شدن موضوع داشته باشند یک واقعه ای را برای اولین بار مطرح کنم: بعد از حمله بوش به افغانستان و عراق، در سال ۸۶ و در زمان دولت اقای احمدی نژاد، جرج دبیلو بوش تندرو پیشنهاد مذاکرات استراتژیکی همه جانبه غرب به رهبری آمریکا با ایران را داد و تونی بلر که مدتی بود از نخست وزیری انگلیس کنار رفته بود، به نمایندگی از کل غربی ها برای مذاکرات به عمان آمد و گفت من دوست صمیمی بوش و نماینده آمریکا و غرب برای مذاکرات استراتژیک با ایران هستم، از طرف ایران هم اجماع حاصل شد که بنده مذاکره نمایم اتفاقا در آن زمستان کولاک شد و دو روز فرودگاه های تهران بسته شد پادشاه عمان پیشنهاد کرد هواپیمای اختصاصی بفرستد تا بنده را از یک فرودگاه دیگر به عمان ببرد اما هماهنگی ها در ایران طولانی شد و نهایتا بعد از دو روز انتظار تونی بلر با سرخوردگی و ناراحتی، عمان را ترک کرد. این نشان می دهد بخاطر موقعیت ایران با آمادگی های نظامی و مردمی اش هم جمهوری خواهان آمریکا و هم دموکرات‌ها از جنگ با ایران پرهیز دارند.
(4002713) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۷:۲۷:۳۶
عراقچی همان اول جواب را داد..جنگ (4002758) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۲۰:۵۹:۴۴
خود جان کری می گوید ساختار تحریم ها داشت از هم فرو می پاشید ما با مذاکرات و برجام موفق به حفظ آن و کاهش توان هسته ای ایران شدیم ولی در ایران یک عده ماست بند حرفه ای دائم می گویند اگر تحریم ها ادامه می یافت بدبخت می شدیم مثل اینکه الن دنیا آمده اند در ایران سرمایه گذاری کرده اند و هر روز داریم اشتغال و ثروت تولید می کنیم (4002978) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۰۸:۵۶:۴۵
همتون سركاريد (4003331) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۱۴:۴۲:۳۱
آفرين بر بصيرت الف (4003828) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۰۷:۳۲:۳۲
هم خودمان را آماده جنگ کنیم وهم تلاش کنیم که جنگی نشود (4483591) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.