توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 340830
وزارت ورزش و جوانان در سالی که گذشت
تاریخ انتشار : شنبه ۷ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۸
بالاترین نهاد ورزشی ایران در سال ۹۴ پر از فراز و نشیب بود. از کسب سهمیه المپیک و مشکلات مالی فدراسیون‌های گرفته تا چالش‌های فوتبال و کمیته ملی المپیک، همگی جزو مهم‌ترین مواردی است که وزارت ورزش و جوانان با آن دست و پنجه نرم کرد.

به گزارش ایسنا، در گزارش پیش رو سعی کردیم تا به چالش‌های وزارت ورزش و جوانان در سال ۹۴ نگاهی بیندازیم و به عمکلرد معاونت‌های این وزارت‌خانه نیز گریزی کوتاه بزنیم.

فدراسیون فوتبال؛ روی اعصاب!
یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد چالش برای وزارت ورزش و جوانان در طول سال ۹۴ فدراسیون فوتبال بود. این فدراسیون با حاشیه‌های فراوانش عملا بخش زیادی از انرژی وزارت ورزش و جوانان و یا به عبارت بهتر کل ورزش ایران را درگیر خود کرد. از جمله مهم‌ترین چالش‌های این فدراسیون، زمان برگزاری انتخابات و البته نحوه برگزاری آن بود که مشخص می‌کرد رئیس بعدی فدراسیون فوتبال ایران چه کسی خواهد بود. در این میان فدراسیون فوتبال خود را از همان ابتدا تافته جدا بافته می‌دانست و لزومی به نظارت و ورود وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی اصلی ورزش ایران در انتخابات این فدراسیون نمی‌دید. اهالی فدراسیون فوتبال عنوان می‌کردند که صفر تا صد این انتخابات باید بر عهده آنها باشد.

رئیس و اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال معتقدند اساس‌نامه این فدراسیون با دیگر فدراسیون‌های ورزشی متفاوت است و حتی وزارت ورزش و جوانان هم نباید در برگزاری این انتخابات نقشی داشته باشد. در مجمع فدراسیون فوتبال نیز همه چیز باب میل آقای رئیس بود و اعضای مجمع علی کفاشیان را تا زمان برگزاری انتخابات به عنوان رئیس فدراسیون حفظ کردند.

در سوی دیگر بسیاری این اقدام فدراسیون فوتبال را در تضاد با منافع ملی می‌دانند و معقدند وزارت ورزش و جوانان که از سوی دولت منتخب مردم انتخاب شده و از سوی مجلس منتخب مردم رای اعتماد گرفته حق نظارت در انتخابات فدراسیون فوتبال را دارد.

انتخابات فدراسیون فوتبال یازدهم اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. اساس‌نامه پرحاشیه فدراسیون فوتبال یکی دیگر از موارد مبهم در سال ۹۴ بود. در حالی که اعضای فدراسیون معتقد بودند اساس‌نامه جدید این فدراسیون در دولت قبل به تصویب هیات دولت رسیده، ولی دبیر هیات دولت کنونی چنین چیزی را تکذیب کرد. البته در نهایت با عدم ثبت‌نام علی کفاشیان برای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال کمی آبها از آسیاب افتاد.

فساد در فوتبال

سال ۹۴ یکی از پر سر و صداترین گزارش‌های فساد در ورزش ایران منتشر شد که در آن فدراسیون فوتبال را یکی از عوامل مهم فساد در ورزش ایران معرفی کرده بود. گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با اینکه از سوی نهادهای قضایی تایید و یا تکذیب نشد ولی در آن به وجود فساد سازمان یافته در فوتبال ایران اشاره کرده بود. حال باید دید در نهایت این گزارش چه سرانجامی پیدا می‌کند و آیا نهادهای قضایی برای بررسی موارد مطروحه در گزارش کمیسیون اصل ۹۰ ورود پیدا می‌کنند یا خیر؟

داوری‌های لیگ

یکی دیگر از حاشیه‌هایی که فوتبال ایران را در سال ۹۴ درگیر خود کرد، داوری‌های لیگ برتر فوتبال ایران بود. اختلاف نظر بر روی داوری‌ها تا آنجا پیش رفت که تقریبا در همه دیدارهای لیگ برتر سرمربیان و بازیکنان گلایه‌هایی را از داوری داشتند. اما فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ در زمینه داوری‌ها قافیه را باخته بودند و توانایی مدیریت شرایط را نداشتند و به همین خاطر وزارت ورزش و جوانان و شخصی وزیر به صورت مستقیم در این زمینه ورود کرد تا پاسخ‌گوی مطالبات هواداران در این باره باشد.

نصرالله سجادی معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزیر ورزش و جوانان طی جلسات مختلفی که با اعضای فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ برگزار کرد خواستار دقت نظر بیشتر در زمینه داوری‌های شد و وزیر هم گلایه‌هایی را در این باره مطرح کرد.

پروژه‌های ناتمام ورزشی

نیمه کاره ماندن شمار زیادی از پروژ‌ه‌های عمرانی بخصوص در عرصه ورزش از همان ابتدا یکی از مشکلات دولت و وزارت ورزش و جوانان بود. تعداد این پروژه‌ها آنقدر زیاد است که عملا وزارت ورزش و جوانان با بودجه‌ای که هر ساله دریافت می‌کند تا سالهای سال نمی‌تواند آنها را به اتمام برساند. البته در این میان اتمام ورزشگاه نقش جهان اصفهان به عنوان مدرن‌ترین استادیوم ورزشی در ایران یکی از مهم‌ترین دستاوردهای سال ۹۴ بود. بر اساس آخرین اعلام وزارت ورزش و جوانان در حال حاضر ۴ هزار و ۱۵۰ پروژه ناتمام ورزشی در ایران باقی مانده که از ۵ تا ۹۵ در صد از آنها ناتمام مانده است.

کمیته ملی المپیک

گرچه در طول سال ۹۴ حس می‌شد اختلافاتی میان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان وجود دارد، اما ارسال نامه‌ای از سوی کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک به معاون رئیس جمهور سبب شد تا این اختلافات نمایان‌تر شود. گرچه وزارت ورزش و جوانان به عنوان بالاترین نهاد ورزشی ایران وظیفه خود می‌بیند که به فدراسیون‌های ورزشی نظارت داشته باشد، ولی در این بین کمیته ملی المپیک چنین چیزی را مخالف روح ورزش می‌داند. موافقان معتقدند با توجه به این که وزارت ورزش و جوانان بودجه فدراسیون‌های و هیات‌های ورزشی در سراسر ایران را پرداخت می‌کند، باید به نوعی بر عملکرد آنها نظارت داشته باشد و مخالفان نیز می‌گوید وزارت ورزش باید فقط در نقش یک بودجه دهنده عمل کند ونه بیشتر‍!

اختلافات فوتبال ایران و عربستان

اختلافات فوتبالی ایران و عربستان که به دلیل دست‌آویز قرار دادن صدماتی که به سفارت سعودی‌ها در ایران پر رنگ شد، در نهایت سبب شد وزارت ورزش و جوانان به صورت مستقیم به این عرصه وارد شود و در جلسات مختلفی به بررسی و رفع این مشکل بپردازد. سکوت آزاددهنده فدراسیون فوتبال در این زمینه و البته برخی اقدامات سوال برانگیز در نهایت وزارت ورزش و جوانان را وادار به مداخله در این زمنیه کرد.

نامه‌ پر حرف و حدیث رئیس فدراسیون کشتی

نامه‌ای که از سوی رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی به رئیس جمهور نوشت و در آن خواستار حمایت بیشتر از ورزشکاران در در آستانه المپیک شد، فضای ورزش ایران را برای چند روزی تحت تاثیر خود قرار داد. این نامه در نهایت باعث واکنش از سوی دولت شد و محمدباقر نوبخت از سوی رئیس جمهور موظف شد تا رسیدن به بازی‌های المپیک به ورزشکاران توجه ویژه‌ای داشته باشد. گرچه برخی معتقدند این نامه نشان دهنده اختلافات میان فدراسیون کشتی و وزارت ورزش و جوانان است، ولی در نهایت این نامه سبب حمایت از ورزش ایران شد.

چالشی به نام بودجه

بودجه وزارت ورزش و جوانان در سال ۹۴ مانند دیگر وزارت‌خانه‌های دولت آنقدری نبود که همه را راضی نگه دارد. وزیر ورزش و جوانان نیز بارها نسبت به کم‌بود بودجه این وزارت‌خانه اشاره کرد. با این وجود روزی نبود فدراسیون‌های ورزشی نسبت به مشکلات مالی اعتراض و گلایه‌ای نداشته باشند. البته شماری از فدراسیون‌های تنها منتظر کمک‌های وزارت ورزش و جوانان ننشستند و خود به دنبال حامی مالی و آوردن پول از بخش‌های دیگر رفتند. برخی از فدراسیون‌ها هم راه تنبلی را در پیش گرفتند و فقط منتظر بودجه وزارت ورزش و جوانان نشستند.

معاونت امور ورزش بانوان

کسب ۶ سهمیه المپیک و ۱۹ سهمیه پارالمپیک حاصل کار بانوان ایران در سال ۹۴ بوده است. عدم حمایت بخش خصوصی از ورزش بانوان یکی از مشکلات موجود در ورزش ایران است که به دلیل کمتر بودن تعداد مسابقات رسمی زنان در لیگ‌ها و مسابقات کشوری است. البته در این زمینه معاونت بانوان تلاش کرده تا فاصله‌ها کم‌تر شود. توسعه همگانی ورزش در بخش زنان یکی دیگر از مقولات مهم در برنامه‌های وزارت ورزش و جوانان در سال ۹۴ بود.

معاونت توسعه منابع و پشتیابی


در سال ۹۴ موضوعاتی چون ماده ۲۷، ۸۸، یک درصد، ماده ۶، خیرین، اجاره اماکن ورزشی در دستور کار این معاونت قرار گرفت. در بخش فدراسیون‌ها نیز این معاونت به طور میانگین ۹۵ درصد بودجه مصوب را به فدراسیون‌ها پرداخت کرد. همچنین در سال ۹۴ به فدراسیون های ورزشی ۷ میلیون دلار ارزی از سوی این معاونت داده شده است.

معاونت ورزش همگانی

از ابتدای سال ۹۴، مدیریت دوازده فدراسیون به معاونت ورزش همگانی داده شد و این اقدام سبب شد تا این معاونت فعالیت‌های خود را به صورت مستقیم در فدراسیون‌های ورزشی نیز دنبال کند. در سال ۹۴، پنج مجمع انتخاباتی و هشت مجمع عمومی در حوزه همگانی برگزار شد. بر اساس اعلام معاون وزیر ورزش و جوانان در توسعه ورزش همگانی در سالی که گذشت ۳۴ درصد در پیاده روی‌های خانوادگی، ۱۵ درصد در هفته تربیت بدنی، ۲۷۴ درصد در دهه فجر و ۳۵ درصد در هفته دفاع مقدس، نسبت به سال ۹۳ فعالیت‌های این معاونت رشد داشته است.

معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای

سال ۹۴ سالی پر فعالیتی برای این معاونت بود. در مجموع این معاونت موفق شد در سال ۹۴ تعداد مجامع برگزار شده خود را به عدد ۱۰۹ برساند.۶۶۲ مدال در سطح قهرمانی، ۶۶ مورد میزبانی مسابقات بین المللی آسیایی و جهانی، یک هزار و ۲۰۰ مدال در سطح بین المللی و هزار و ۳۰۰ مدال در سطح قهرمانی آسیا دستاورد ورزشکاران ایران در سال ۹۴ بوده است. همچنین ۳۲ هزار ورزشکار اعزامی به مسابقات رسمی و تدارکاتی انجام شده است که معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای تلاش کرده کار را برای ورزشکاران تسهیل کند. البته در مورد دوپینگ نیز در سال ۲۰۱۵، هزار و ۱۲۷ مورد و در سال ۲۰۱۶ تعداد ۲۵۰ مورد تست دوپینگ از ورزشکاران گرفته شد. همچنین موضوع اسپانسرینگ در فدراسیون‌ها نیز به طور جدی در سال ۹۴ پیگیری شد.
 
کلمات کلیدی : وزارت ورزش ، وزارت ورزش و جوانان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.