نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 86093
اعتراض شدید بسیج دانشجویی به پولی شدن دانشگاه های دولتی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۲۷
بسیج دانشجویی دانشگاه های امام صادق (ع)، خواجه نصیر، تهران، شهید بهشتی صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت و علامه طباطبایی با انتشار بیانیه ای مشترک نسبت به پولی شدن دانشگاه های دولتی بدون آزمون اعتراض کردند.

به گزارش "الف"، متن بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خدا نیاورد آن روزی را که سیاست ما و سیاست مسئولین کشور ما پشت کردن به دفاع از محرومین و رو آوردن به حمایت از سرمایه دارها گردد و اغنیا و ثروتمندان از اعتبار و عنایت بیشتری برخوردار بشوند. معاذالله که این با سیره و روش انبیا و امیرالمومنین و ائمه معصومین - علیهم السلام - سازگار نیست."



(امام خمینی - 6/5/1366)



ناباورانه مطلع شدیم که در ادامه تصویب لایحه برنامه پنجم توسعه، بند "ی" از ماده 24 تصویب شد. به راستی که این بند با صدور مجوز جذب دانشجوي پولي در دانشگاه‌هاي دولتي، لکه ننگی است بر دامان همه دلدادگان انقلاب و عدالتخواهان.



ما اشتباه کردیم. آری، اشتباه از ما بود که هنگامی که دیدیم کلید درب بسته کنکور با وجود کلاسهای گوناگون و گرانقیمت، "پول" شده است و به وضوح مشاهده می شود که متوسط سطح مالی رتبههای برتر کنکور بسیار بالاتر از متوسط جامعه است، فریاد اعتراضمان شادی نگاههای شما را همانند نگاه های دانشآموزان مستضعف به غم تبدیل نکرد. اشتباه از ما بود که مسئولینمان را نبردیم تا مناطق فقیر شهر را دیده و مشاهده کنند که صاحبان اصلی این انقلاب چه کسانی هستند. تا برای آنها قانون وضع کنند، نه برای عده ای مرفه بی درد.



آقایان، ایمان ما به عدالت علوی با آنچه بر زبان شما جاری بوده و در قوانین مصوب شما هویدا گشته، متفاوت است. به فرموده اماممان، سید علی خامنه ای " قانون باید بتواند از حقوق ضعفا دفاع کند، والاّ قانونى که پولداران را پولدارتر کند، قانون مملکت اسلامى نیست. قانون باید بتواند گره‏ها را باز کند و به دردِ دل قشرهاى محروم برسد."(۱۳/۱۱/۱۳۷۸)



آقایان، ما انقلاب و رهبرش را متفاوت از این مسیری که شما می روید یافتهایم.



پس از این همه تاکیدات رهبر انقلاب بر لزوم تولید ثروت از راه علم، دیگر با کدامین توجیه می خواهید حلقه ای بسته ایجاد کنید میان ثروت و علم؟! آیا قرار است سرمایه داران و فرزندانشان به دانشگاه آمده تا با تولید ثروت دانش بنیان، بر ثروت های خود بیافزایند و دیگر اقشار جامعه تنها نظاره گر این دور باطل باشند؟!



آیا تجربه این طرح کافی نبود برای پرهیز از این اقدام؟! در گذشته نیز دانشگاههای صنعتی شریف، تهران و صنعتی امیرکبیر از طریق برگزاری دوره های مشترک با دانشگاههای خارج از کشور مشابه این طرح را اجرا کرده اند، که عواقبش بر همه معلوم شد. آن چه که بر سر فرهنگ دانشگاهها آمد بر تمام کسانی که آن دوران در دانشگاه بودند معلوم است. هنگامی که عدهای خود را صاحب حق و طلبکار از دانشگاه می بینند -چون پولش را دادهاند- ، همگی از طبقه مرفه جامعه هستند و اکثرا  فرهنگ کاخ نشینی را با خود به همراه دارند، فکر می کنید از کارخانه های انسان سازی، انسان هایی انقلابی بیرون خواهد آمد؟! چه بر سر فضای فرهنگی دانشگاه می آید؟



مگر نه این است که دانشگاه های معتبر کشور به دلیل ورود دانشجویان قوی به این دانشگاه ها اسم و رسم یافتهاند؟ پس به چه دلیل، اعتباری را که با زحمت شبانه روزی دانشجویان کوشای این دانشگاه ها به وجود آمده، با پول معاوضه کرده و عده ای که قوت علمی ندارند را معتبر میکنید؟ آیا با این مدرک فروشی که به راه انداختهاید، اعتبار مدارک را نیز به فروش نگذاشته اید؟ آیا نمی توان این موضوع را "استثمار تلاش دانشجویان کوشا" به نفع مرفهین و پولدارها نامید؟ چرا که آنها با تلاششان برای دانشگاه اعتبار کسب میکنند و عدهای این اعتبار را با پولشان میخرند.



شما را توصیه می کنیم که بار دیگر مصوبه خود را بررسی کنید تا زمینه ساز یکی از بزرگ ترین خطر انقلاب نشوید. به راستی متوجه آن نشده اید که با تصویب این بند زمینه تربیت نسلی از مدیران آینده جمهوری اسلامی را فراهم می نمایید که به مبانی جمهوری اسلامی پایبند نبوده و تنها زر را به رسمیت می شناسند؟!



"یکى از بزرگترین خطرات حکومتهایى که معتقد به مبنایى هستند، این است که صاحبان پول بتوانند در ارکان حکومت اعمال نفوذ کنند. اینها همه چیز را خراب مى‏کنند. هر بخشى از نظام اگر تحت تأثیر زرمندان و ثروتمندان قرار گرفت، ضایع خواهد شد."(امام خامنه ای-۵/۴/۱۳۸۱)



بدانید که دانشجویان انقلابی این بند ننگین لایحه پنجم و چندین بند دیگر آن را که پس از تصویب دولت و مجلس منتظر نظر شورای نگهبان است نخواهد پذیرفت. ما بیشتر دوست داریم تا خود دولتمردان و نمایندگان مجلس به خود آمده و اشتباهی را که کردهاند، جبران نمایند. هرچند که اگر اینگونه نشود به هر وسیله مشروعی متوسل خواهیم شد تا جلوی اجرا شدن این بیعدالتی را بگیریم. بدایند که جنبش دانشجویان مسلمان ساکت نمی ماند و برای دفاع از حقوق مستضعفین- همان صاحبان واقعی انقلاب و ولی نعمتان همه ما – به صحنه آمده و تا آخرین نفس مبارزه خواهند کرد.



والسلام علی من اتبع الهدی



 
 
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۱:۲۸:۴۶
متاسفانه باب شده اقایان در بیانیه های خود از مقام معظم رهبری مایه گذاشته تا خود را برحق نشان دهند اقایان بسیج دانشجویی مستدل پاسخ دهید

1- متاسفانه دانشگاه های سراسری بیشترین همراهی را تا به حال با فتنه های موجود در کشور داشتند و در هر مسئله ای امتحانات تعطیل می شد و کلاسها به تعویق می افتد شما دلسوزان ضعفا از سرمایه چه کسی امتحانات را به تعوویق میندازید و کلاسها را ملغی ؟

2- دانشجو یان ادعای دموکراسی و ... دارند ایا مجلس عصاره فضائل ملت است؟ و ایا مجلس نماینده مردم و یا دانشجویان ؟ و یا شاید گاهی مجلس نماینده ملت ایران است؟ چگونه است که در برابر خواست ملت که خواست نمایندگان انان اسن مقاومت می کنید؟ چه معنای جالبی از دموکراسی !!

3-ایا دانشگاه ارث پدری شماست؟ یا احتمالا دوستان انچنان که باب است از پول ملت سالها در دانشگاه می مانند و دریغ از درس خواندن دل شما برای ضعفا نمی سوزد؟

4- ایا با این قانون سهمیه دانشجو کم شده که اینچنین فریاد سر می دهید ؟ البته واضح اسن برای مثال دانشجویان دانشگاه ازاد در ایران بیشتر به دنبال درس خود هستند چون هزینه می کنند شاید به فکر این مشکل افتاده اید که با ورود دانشجویانی که هزینه خود را پرداخت می نمایند اقایان و بانوان باید کمی هم درس بخوانند

5-200000 هزار دانشجو در خارج ایران به خاطر سیستم معیوب پذیرش دانشجو کمی فکر کنید اگر ماهی تنها 500 دلار هر دانشجو در خارج خرج کند سالی 1200000000 دلار هزینه در خارج می شود برای اطلاع شما این اقایان بسیاری سرمایه دار نیستند و با کار این هزینه ها را تهیه می کنند کدام بهتر است این پوا در داخل هزینه شود و یا در خارج

6- هزینه به کنار فرهنگ جوانان یک کشور که تاثیر گذار هستند در ایران شکل بگیرد بهتر است یا در کشور بیگانه

7- به نظر شما تا به کی با سیستم 50 سال قبل می توان در یک کشور دانشجو گرفت؟ تا 100 سال بعد؟


8-در پایان مطمئن باشید هرکسی که مهارت بیشتری داشته باشد مشغول به کار می شود

9- اقایان خود را از حالا مدیر این کشور می دانند و هشدار می دهند که با این کار مدیران نا لایق بری کشور تربیت می شود!! ایا هرکس با هزینه خود تحصیل کند نالایق است؟ این است دید دانشجویان کشور ما وا اسفا راستی از کدام دانشجویان معتقد به مبانی جمهوری مقدس شهیدان ایران صحبت می نمایید ایا خود از وضع دانشگاه های خود خبر ندارید ( سر از برف بیرون اورید) (369425)
 
علی
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۹:۰۲:۴۹
بنده به عنوان دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر مایلم به بند بند سوالات شما جواب بدهم:
1-فرموده اید ما فتنه گر بوده ایم و امتحانات را ملغی کرده ایم و کلاس ها را تعطیل.دقیقا بفرمایید چند در صد دانشجویان این کار را کرده اند. شما از 23 تا 30 خرداد88 دقیقا کجا تشریف داشته اید؟شما در روز 6 دی 88 و پس لرزه های آن کجا بوده اید؟ اصلا حاضر بودید در اطراف میدان ولیعصر تردد کنید؟ آیا اصلا درس خواندن و آماده شدن برای امتحان در چنین شرایطی ممکن بوده؟ چه برسد به امتحان دادن!

2-شما ظاهرا معنی دموکراسی را به درستی نمی دانید. تذکر دادن به مسئولین از وظایف ذاتی یک شهروند است و اتفاقا در راستای دموکراسی است.

3- کاش حداقل از دو نفر دانشجو بپرسید که چگونه در پایان 4 سال، دانشگاه از دادن حداقل امکانات رفاهی به دانشجویان دریغ میکند چه به رسد به سالها!!!

4-خیر حضرت والا! سهمیه ما کم نشده است،ولی حق آن کسی که به خاطر یک تست کمتر، یک رتبه از ما کمتر شده و حالا به جای او یک دانشجوی پولی سر کلاس نشسته چرا!

5-با این بند موافقم ولی راه حل بهتری هم وجود دارد.

6- تو رابه خدا یک روز صبح بیایید تقاطع خیابان حافظ و رشت و ببینید که اکثر همین دانشجویان پولی با چه سر و وضعی وارد ساختمان فارابی می شوند. آنوقت مطمئنا درباره فرهنگ این ور هم نظرتان اصلاح خواهد شد.

7-بدون هیچ شک و تردیدی!

8- فکر می کنید رئیس جمهور فعلی فارغ التحصیل کدام دانشگاه است؟ وزرای راه و مسکن و نیرو و بهداشت و... فعلی و سابق چطور؟ رئیس مجلس چطور؟ حتی رئیس سازمان صدا و سیما؟

کمی واقع بین تر باشید و حق را ببینید.والسلام (369551)
 
سعيد
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۲۲:۳۷:۱۴
من با دوستمون كاملا موافقم ...نمونه بارزش خود من .قصد داشتم همون هزينه اي كه قرار تو دانشگاه آزاد كنم ميرم خارج از كشور ادامه تحصيلم رو ميدم،اما اگه دانشگاه ملي پذيرشش رحتتر بشه و به اين شكل بشه خوب متمانن نميرم اونبر دنيا تحصيل كنم.همينجا هزينمو ميكنم و درسمو ميخونم... (369589)
 
۱۳۸۹-۰۸-۱۶ ۱۳:۱۳:۰۵
در پایان مطمئن باشید هرکسی که مهارت بیشتری داشته باشد مشغول به کار می شود?

هر کسی پارتی داشته باشد، مخصوصاً دانشگاه آزادی ها (369717)
 
محسن
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۱:۵۰:۲۰
بسیار عالی
حقا که چنین است که امام فرمود. قانون برای دفاع از محرومین است همانگونه که در اوایل انقلاب بود اما اکنون که محرومین گذشته پولدار شده اند بازهم به نفع خودشان قانون وضع میکنند. غافل از اینکه آقایان امروز شما باید برای قشر ضعیف که متاسفانه یا خوشبختانه هیچ یک از شما جرو آن نیستید قانون وضع کنید (369436)
 
فرزند ابراهيم
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۳:۰۱:۵۵
بسمه تعالي

به راستي اين مجلس را چه شده كه شعارها و معيارهاي اصول گرايانه خود را به فراموشي سپرده و در ميدان عمل در زمين دشمنان اين نظام بازي مي كند...
پاي مدرس را بايد بوسيد كه در برابر كوچكترين انحرافات مجلس زمانش فرياد بر مي آورد و يك تنه در برابر خودفروختگان مي ايستاد. او روشن بود روشنگر و كجايند مدرس هاي زمان ما؟
كجايند كساني كه در مسير حق لييك حسيني سر دهند اما نه به زبان كوفي...

بعد از تصويب ناباورانه و عملكرد سوال برانگيز در جريان وقف دانشگاه آزاد چنين برنامه اي نيز دور از انتظار نبود...

مجلس اصول گرا و ولايت مدار را در ظاهر و الفاظ نميشناسيم كه عده اي در بوق و كرنا فرياد «جانم فداي رهبر» سر دهند و در عمل نتيجه اي مخالف از مجلس خارج شود.
ما با هيچ كس عقد اخوت نبسته ايم...

اين جريانات نشان از فاصله داشتن دلمشغولي ها و منافع عده اي در ظاهر اصول گرا با اصول و معيارهاي انقلاب و فرمايشات حضرت امام (قدس سره) و حضرت آقا (مدظله) دارد كه در نهادها و قسمتهاي تصميم گيري نظام نفوظ كرده اند و نقش نامحرمان انقلاب را در لباس مخملي ايفا مي كنند...

چه زيبا فرمود آن پيرروشن ضمير و آن يگانه عصر حاضر كه « تنها كساني تا آخر خط با ما هستند كه طعم فقر را چشيده باشند» و جاي اين سوال باقيست كه براي جلوگيري از نفوذ اين مارهاي خوش خط و خال كه به مدال تحصيل نيز مزين شده اند چه راهكاري بايد انديشيد؟ (369461)
 
باران
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۳:۰۹:۰۵
مگر دانشجوها به این قانون اعتراض کنند، والا اساتید محترم که فرزندان دلبندشان قبلا هم از چنین سهمیه هایی برخوردار بودند (369465)
 
mhe
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۴:۳۸:۲۷
باید منتظر موند و دید که بچه های بسیج جلوی مجلس تجمع میکنند یا جلوی پاستور! (369485)
 
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۵:۱۵:۱۱
چه مقاله ی ضعیفی!برادر من مازاد قیمت واقعی کالا یا خدمات راهی برای رسیدن به عدالت اجتماعی هست.این جوری از افراد کم درآمد افراد بیشتری به دانشگاه میروند...مطالعه کن! (369498)
 
ali
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۵:۱۹:۰۲
وقتی به دولت مستضعفین، عسگراولادیها، احمد توکلیها و سردار میلیاردر محصولیها راءی می دادید باید فکر این روزهها را می کردید که یک عده دارند از شما سوء استفاده می کنند، حالا کجا شو دیدید، خیلی چیزها رسانه ایی نمی شوند. این در حالی است که جانبازان شیمیائی ماهزینۀ درمان ندارند! (369504)
 
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۵:۳۱:۳۳
علیرغم سخنرانی های متعدد برخی دولتمردان در تقبیح سرمایه داری ، در عمل شاهد روی آوردن به سیستم سرمایه داری هستیم. هرکس پول دارد همه چیز داشته باشد و هرکه ندارد مانند سلف خود در حد کارگر ، خدمه و ... بماند و فرزندان پولداران حتی اگر استعدادی ندارند مدیران و اربابان آینده شوند. این است اسلامی که به نسل ما معرفی میکنید. (369508)
 
ز بافر
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۵:۵۳:۲۰
از بعد بی عدالتی که بگذریم، بعد فرهنگی هم باید مدنظر واقع شود.
در سال 83 یک طرحی پولی (حدود 50 ملیون) بانام 2+2 (یعنی 2سال تحصیل در ایران و 2 سال در امریکا) توسط دانشکدة فنی (مکانیک) اجرا شد. با ورود این افراد ، سطح علمی بسیار پایینشان شد جک بچه ها! از وضعیت اخلاقی برخی از آنها و کارهای دور ازشأن دانشگاه که نگو و نپرس! کم کم حرمت ها را شکستند و جوّ متعادل دانشکده را به افتضاح کشاندند.
جالب است بدانید هنوز برخی ازآنها واحدهاشان را پاس نکرده و به دانشگاه رفت و آمد دارند.
از طرف دیگر برخی از اساتید عالی دانشکده که کلاسهایشان همیشه جا کم داشت از وقت محدود خودشان زدند و برای آنها کلاس دایر کردند! کلاسی که به ما نمیرسید برای این نوابغ دایر میشد.
اگر این طرح جدید اجرایی شود این افتضاح به صورت قانونی مرض تمامی دانشگاههای خوب خواهد شد. خدا رحم کند! (369515)
 
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۶:۴۲:۰۸
پولدارها به بهشت می روند (369523)
 
حسین
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۶:۴۴:۵۹
ای برادران عزیز
اینجانب به عنوان یکی از شما که عمری را در جبهه گذراندم و در عملیات کربلای 5 شیمیائی شده و اکنون به عنوان استاد پایه 26 در خدمت شما هستم می گویم که این وضع دانشگاهها را به ورشکستگی بی انگیزه گی کشانده و افرادی که اصلا برای شان مهم نیست تنها به وسطه مجانی بودن آموزش تربیت می شوند و سپس به خارج جهت خدمت می روند صندلی های دانشگاه را پر کرده اند
بجا ی شور و هیجان کمی بیندیشید. راحت می توان مبلغی را که نظام برای دانشجو هزینه می کند را به دانشجو وام داد و دانشگاهها را پولی کرد. سپس بعد از اتمام تحصیل مبالغ ارائه شده را برای مدت مشخصی باز پس داد. در این حالت دانشگاهها مشکلا تشان حل می شود. افراد مفت درس نمی خوانند که به خارج بروند و هر کسی هم که پول داد می تواند وارد دانشگاه شود. مجددا بجای برخورد احساسی کمی فکر کنید.
ح م (369524)
 
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۸:۴۵:۲۳
چرا تذکر بنده که اولین پیام بود و مدتی هم اکران بود و عنوان آن هم \"چند نکته\" بود را حدف کردید؟؟
شما هم که آستانه تحملتان پایین آمده است؟

حالا چند تا دانشجو یک متنی را با متوسل به به مقدسات نوشته اند دلیل نمی شود که پیام ها را جهت دار بگذارید.
موفق باشید. آزاده باشید. (369545)
 
nazanin
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۲۳:۲۷:۲۴
همین مونده که بگن فقط مرفهین بی درد بیایند داخل حلقه مدیریت جمهوری اسلامی
و مستضعفین جانشون فقط در جبهه ها فدا کنند
من از همین جا این هشتار را میدهم که اگر چنین قانونی اجرایی شود آقایان دیگر از قشره فداکار جامعه تو قع نداشته باشند همیشه در صحنه باشند
همون مرفهین بی درد بروند از این مملکت دفاع کنند
از آقای ریئس جمهور بعیده از چنین مصوبه ای حمایت کنه
متاسفم برای تمامی ارکان نظام اگر چنین قانون صد در صد کاپیتالیستی در کشور شیعی اجرایی شود
درود خدا بر عدالت محوران تاریخ
درود بر روح الله (369595)
 
javan
۱۳۸۹-۰۸-۱۶ ۰۷:۴۱:۱۲
ما همیشه عادت داریم اعتراض کنیم بدون انکه کشورهای دیگر را مطالعه داشته باشیم میدانید تعداد ایرانی دانشجو در مالزی استرالیا نیوزلند هند چقدر است چرا همین ریال در داخل خرج نشود و سالمتر در جامعه ما نباشند بیاییم دیوارهای کاذب که برای خود کشیدیم رها کنیم همه به سوی جلو حرکت کنیم و افرادی با سطح فکری بالا تر داشته باشیم ان وقت سعه صدر بیشتری خواهیم داشت (369627)
 
۱۳۸۹-۰۸-۱۶ ۱۵:۵۰:۱۱
كسي با پولي شدن مخالف نيست
مگه دانشگاه آزاد نداريم؟
اين طرح دانشگاه هاي دولتي رو خراب ميكنه
چه از نظر علمي و چه از نظر فرهنگي (369767)
 
بنده خدا
۱۳۸۹-۰۸-۱۶ ۰۸:۱۳:۱۵
با بومی سازی عملاً راهیابی متقاضیان شهر های کوچک و محروم را به دانشگاههای بزرگ کشور مسدود کردند حالا هم این دانشگاهها را پولی کردند که فقط پولداران و خواص به این دانشگاهها راه پیدا کنند ایکاش نمایندگان مجلس از خواب بیدار شوند. (369630)
 
بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان
۱۳۸۹-۰۸-۱۶ ۱۴:۱۰:۴۱
بسیج دانشجوئی ۸دانشگاه مطرح کشور طی بیانیه ای مصوبه مجلس و دولت برای پولی شدن دانشگاهها را خلاف عدالت و نص صریح سخنان امام (ره)و رهبرمعظم انقلاب دانستند.

بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان به عنوان یکی از دانشگاههای مطرح کشور ،از این بیانه دفاع کرده واعلام حمایت رسمی خود را به عنوان ۹مین دانشگاه مطرح کشور، نسبت به بیانه مذکور اعلام میدارد.
بسم الله الرحمن الرحیم

ادامه در وبلاگ بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان
http://basijguilan.blogfa.com/ (369740)
 
رضا
۱۳۸۹-۰۸-۲۳ ۲۱:۳۹:۳۶
اونی که می گه به جای رفتن به خارج تو ایران تحصیل می کنیم کدوم دانشگاه معتبر خارجی ایشون رو دعوت کردند؟همون دانشگاههای سلطنتی دبی هست منظورشون دیگه.بعدش منی که چند سال زحمت کشیدم تا تو دانشگاه دولتی قبول شدم با علاف پولدار بالا شهر تهران تو یه کلاس بشینم؟این آقا می خواد مقاله بده یا اختراع کنه؟ (371142)
 
آبتین
۱۳۸۹-۰۸-۲۴ ۱۸:۴۷:۳۸
اونایی که ترسشون از اینه که میگن پول مملکت تو خارج خرج نشه بدونن که ما تو کشور دانشگاه آزاد هم داریم. میتونن پولشونو تو این دانشگاهها خرج کنن و هم پول از مملکت خارج نشه و هم دانشگاههای سراسری اعتبارشون رو از دست ندن. اگه پولدارها عرضه داشتند با آن همه رفاه و آسایش دانشگاه سراسری قبول میشدند (371328)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.