نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 260136
۷ پیش‌بینی برای بازار مسکن در سال ۹۴/ خانه ارزان می‌شود یا گران؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۰
در حالی که دولتی‌ها، بازار آرام مسکن را در آینده پیش‌بینی می‌کنند، اما برخی از کارشناسان، خبر از احتمال افزایش قیمت‌ها می‌دهند.

به گزارش خبر،پیش‌بینی‌ناپذیری اقتصاد ایران برای هیچ‌کس پوشیده نیست و هر اتفاقی ممکن است پیش‌بینی‌ها و معادلات را بر هم زند. مسکن نیز از این قاعده مستثنی نیست و هنوز کسی نمی‌داند چه اتفاقی در آینده در بازار مسکن خواهد افتاد و آیا اتفاقات سال ۱۳۸۶ دوباره در بازار تکرار می شود یا خیر. با این وجود، عده‌ای که اغلب وابستگی دولتی دارند، پیش‌بینی بازار آرام مسکن را در آینده دارند و در مقابل، اما برخی از کارشناسان و تحلیلگران بازار، خبر از احتمال افزایش قیمت‌ها می‌دهند.

گروه اول منطقی که در این زمینه می‌آورند، خروج از رکود بخش مسکن با شیب ملایم است و در عین حال معتقدند که طرح‌هایی که دولت در پیش دارد، قیمت مسکن را کاهش می‌دهد. این در حالی است که گروه دوم، همچنان تاکید دارد بخش مسکن در رکود به‌سر می‌برد، بنابراین قیمت مسکن بدون جنجال در شرایط رکود افزایش می‌یابد.

اما واقعا چه اتفاقی برای بازار مسکن می‌افتد؟! آن هم در شرایطی که براساس آمارهای جهانی، ایرانی‌ها از نظر توان مالی خرید خانه، بین ١٢٢ کشور جهان رتبه ١٠٧ را از آن خود کرده‌اند. در همین رابطه، به ۷ پیش‌بینی برای بازار مسکن و احتمالاتی که درباره آن وجود دارد، اشاره می‌شود.

7 پیش‌بینی وضعیت بازار مسکن در سال 94

حامد مظاهریان،

معاون وزیر راه و شهرسازی

خروج از رکود شروع شده و ما در بهمن ماه خروج از رکود مسکن را نیز خواهیم داشت، ولی شیب آن بسیار ملایم خواهد بود. اگر طبق پیش‌بینی، قیمت مسکن متناسب با تورم سال آینده یعنی حدود ۱۵ درصد تغییر کند، در حقیقت قیمت‌ مسکن به اندازه واقعی افزایش نیافته است. اگر نرخ تورم ۲۰ درصد باشد قیمت مسکن پنج درصد افزایش می‌یابد، چون یک قیمت واقعی مسکن داریم که باید تورم را از آن کم کنیم؛ بر اساس چنین مبنایی، پیش‌بینی ما در وزارت راه و شهرسازی این است که افزایش شدید قیمت مسکن در سال ۹۴ نداریم.

حسام عقبایی،

رییس اتحادیه املاک تهران

دولت و وزارت راه و شهرسازی با طرح‌هایی که در دست دارند و بر اساس بودجه 94، قیمت مسکن را کاهش می‌دهند؛ طرح‌های همچون افزایش تسهیلات مسکن، طرح‌های مسکن اجتماعی و حمایتی.

سال آینده با افزایش حجم معاملات مسکن سعی خواهیم کرد قیمت‌ها را کنترل نماییم و توازنی را میان عرضه و تقاضای مسکن ایجاد کنیم، بنابراین در سال آینده بازار مسکن آرام و شاهد افزایش قیمت مسکن نخواهیم بود.

مجتبی بیگدلی،

رییس انجمن انبوه‌سازان

 

قیمت زمین و مسکن از پایان امسال و اوایل سال آینده افزایش می‌یابد و به طور قطع دولت نمی‌تواند از گرانی مسکن جلوگیری کند. نشانه‌های گرانی از ماه‌های پایانی سال خود را نشان می‌دهد و نخستین نشانه افزایش قیمت مسکن در چند ماه آینده، افزایش اجاره‌بها است.

مسکن کالای وارداتی نیست و دولت نمی‌تواند برای ثبات قیمت آن، تا پایان سال محموله‌ای در این زمینه وارد کند. در واقع پروسه ساخت مسکن بیش از دو سال است که این پروسه در کشور تعطیل است.

محمدعلی پورشیرازی،

کارشناس مسکن

قیمت‌ها در بازار مسکن آرام آرام و بدون شلوغی افزایش می‌یابد. در واقع وقتی تولید روی دست تولیدگر بماند، باید منتظر تغییر قیمت‌ها بود بود؛ در بین اقشار مختلف مردم قدرت خرید وجود ندارد و خانه‌های ساخته شده هر چند کم روی دست سازنده مانده است، بنابراین افزایش قیمت پیش‌بینی می‌شود. قیمت مسکن بدون جنجال در شرایط رکود افزایش می‌یابد؛ اتفاقی که در تمام دنیا بی‌نظیر است.

بیت‌اله ستاریان،

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

نباید به سادگی از کنار کاهش آمارهای ساخت‌وساز در کشور عبور کرد. اگر وضعیت ساخت‌وساز به همین شکل با افت همراه باشد، جهش قیمت مسکن در سال ۹۴ قطعی است.

مصطفی‌قلی خسروی،

رییس سابق اتحادیه مشاوران املاک

برخلاف شایعات تا نیمه دوم سال ۹۴ رشد چندانی در بخش مسکن اتفاق نمی‌افتد. به عبارتی، شاخص اعلانی بانک مرکزی درخصوص میزان تورم اثری بر مسکن ندارد؛ چون بازار مسکن تحت تاثیر عرضه و تقاضا است.

سعید آگشته،

کارشناس مسکن

تا پایان سال جاری وضعیت در بازار مسکن به روال در حال حاضر پیش خواهد رفت، ولی با آغاز سال 1394 و با توجه به سیاست‌های دولت که البته می‌توان گفت ناشی از یک منطق اقتصادی است، با افزایش قیمت در این بخش روبه‌رو خواهیم بود.

22539

 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۰۹:۰۲:۰۸
تقریبا همه کسانی که افزایش قیمت را پیش بینی می کنند افرادی هستند که سود کلانی از این موضوع می برند. همه این آقایان قبلا هم افزایش را پیش بینی کرده بودند. سوال این است وقتی مصرف کننده پول ندارد در بازار مبتنی بر عرضه و تقاضا چطور افزایش قیمت اتفاق می افتد؟ (2684323) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۸:۳۰:۰۸
حالا وقتي قيمت افزايش يافت ميفهمي چطور افزايش ميابد (2685790) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۹:۳۰:۵۴
انتشار پول کاغذی قیمت ظاهری مسکن می تواند بالا ببرد وگرنه مردم اه در بسظ ندارند (2685921) (alef-3)
 
gggg
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۰:۲۲:۵۳
وقتی درشرایط کنونی قیمت ساخت از قیمت بازار بالاتر است مگر کسی به مالش چوب حراج زده که ارزان بفروشد. مگر سایر کالاها کاهش قیمت داشته که مسکن داشته باشد. اگه مواردی هست که قیمت پایین می دهند به دلیل این است که مشکلات مالی خود را مرتفع کنن. درصورتیکه بازار خرید رونق یابد گرانی مسکن اجتناب ناپذیر است (2684505) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۰:۲۵:۲۹
اگر افزایش منطقی نداشته باشیم با سونامی قیمت مسکن روبرو میشیم
سازندگان مسکن هم تولید کننده هستند منتهی برخی سو استفاده میکنن.
بهرحال باید افزایش قیمت صورت بگیره و با توجه به رکود سه ساله کمترین افزایش 50 درصد خواهد بود.
متاسفانه دولت می توانست در شرایط رکود با افزایش وام این نقیصه رو جبران کنه که نکرد (2684512) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۰:۳۴:۲۴
کسانی که نظر به افزایش قیمت مسکن میدهند پول لازم را هم به بازارتزریق میکنند (2684530) (alef-10)
 
فراز
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۱:۳۶:۴۱
مردم پولدارن نترس کاکو (2684750) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۲:۲۷:۵۶
نیازی به پیش بینی نیست چون تو کشور ایران قیمت هرچی بره بالا عمرا دیگه نمیاد پایین (2684916) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۲:۴۹:۰۸
چقدر تحلیل های محکمی ؟ خوب توی ایران مثلا یک شرکت بیاد بخواد قیمت انس در هفته بعد را پیش بینی کنه !! فکر کن . (2684977) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۳:۱۱:۴۸
گذشت آن زمان که پولهای بی حساب و کتاب به عده ای داده شد و آنها وارد بازار مسکن کردند و اموال مردم را به تاراج بردند و الان می خواهند همان اموال مردم را به مردم با قیمتهای ده برابر بفروشند. نداریم بخریم. نداریم چه کنیم. 500 میلیون از کجا بیاریم برای یک آپارتمان. ده سال هم بگذرد نداریم. صبر کنید تا دولت بی حساب و کتاب دیگری سرکار بیاید. قیمت نفت بالا برود پولهای بی حساب و کتاب سرازیر بازار شود و آنگاه سود کنید کارمندان و کارگران و کاسبانو نظامیان و دانشگاهیان و دیگر اقشار مردم ندارند و نمی توانند چنین پولهایی داشته باشند که مسکن بخرند. سودجویان هم که تنها در یک آپارتمان می توانند سکونت کنند و بقیه خونه ها باید همچنان خالی باشد. باید یک اقدام انقلابی کرد و اموال مردم را از این سودجویان بازپس گرفت البته انقلابی قانونی. دولت باید از خانه های خالی مالیات بگیرد و آن را صرف خانه دار کردن مردم نماید. (2685060) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۳:۵۸:۵۳
وقتي هزينه انرژي دستمزد كارگر بالا بره حتي اگه قيمت زمين افزايش پيدا نكنه كالاي ساختني مسكن گرون مي شه . قيمت نوساز بالا در مياد واسه همين كسي پروانه ساخت نمي گيره در حاليكه ساخت هاي قبلي هنوز فروش نرفته و اين با بضاعت كم خريدار و وام قليل تشدي شده نتيجه به انباشته شدن تقاضاي غير فعال و منتظر مسكن مي انجامد كه پس از مدتي با شوك كوچكي به بازار حمله مي كند و خود اين تقاضاي كنترل نشده باعث افزايش لجام كسيخته روز افزون مسكن خواهد شد چون عرضه در اثر مشكلات قبل كاهش دارد . تنها راهكار موثر
1- خارج كردن بانك ها از دستكاري بازار مسكن به دليل وثيقه و سرمايه گذاري
2- ترغيب تقاضاي فعلي به خريد با تزريق وام مناسب كه از انباشت و هجوم با شوك كوچك و تشديد قيمت جلو گيري كرد .
3- مشوق هاي فصلي صدور پروانه در زمانهاي ركود جهت يكنواخت كردن عرضه
4-توليد و عرضه مسكن ارزان توسط خود مردم در قالب تعاوني ها و . . نه دولت . (2685198) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۲۰:۳۶:۵۰
کو پول؟ (2686031) (alef-3)
 
امیراسد
۱۳۹۳-۱۱-۲۸ ۱۰:۵۲:۱۴
تنها و تنها یک راه حل عملی و کارآ وجود دارد که به غیر از ارزان شدن مسکن، تبعات نیک و خوب بسیار دیگری هم دارد. من این راه کار را بارها به سازمانهای مختلف داده ام ، یا سکوت کرده اند و یا جواب داده اند اجرایش با وجود مافیای مسکن سخت است.
و آن راهکار با توجه به این واقعیت که قیمت مسکن عمدتا در شهرهای بزرگ است که گران است و این قیمت ها ملاک دیگر شهرها هستند، این است که خرید ملک را در شهرهای بزرگ بخصوص تهران با وضع قوانین مخصوص ، محدود کنیم. فروش را نه ، خرید را، با این کار عملا در رابطه عرضه و تقاضا، بخش تقاضا کوچک می شود و خیلی کم.
نتیجه: کاهش شدید قیمت بخصوص از آن بخش بزرگ آن که مربوط به ملک کلنگی است، هدایت سرمایه های انباشته در این بخش به بخشهای مفید اقتصاد؛ رونق مناطق محروم ، ...... (2687250) (alef-10)
 
بندهی خدا
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۵:۳۱:۲۷
تورا خدا وام بدهید بدون سود یاسود پایین تا همه صاحب خانه شوند (3359724) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.