توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 355735
جهت‌گیری ایرانِ پسابرجام تغییر کرده؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۰
سخنرانان همایش سالانه روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در نیویورک در جریان این همایش تلاش کردند جامعه آمریکا را بیشتر درگیر مشکلات و مسائل پیش‌روی رژیم اسرائیل کنند و البته ایران هم محور این تلاش بود.

به گزارش فارس، روزنامه «جروزالم پست» چاپ فلسطین اشغالی روز یکشنبه پنجمین کنفرانس سالانه مطبوعاتی تحلیلی خود را در شهر «نیویورک» و با حضور ۱۵۰۰ نفر از چهره‌های برجسته‌ای از رژیم صهیونیستی و آمریکا برگزار کرد. در این کنفرانس موضوعات روز اراضی اشغالی بررسی شد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی یک پیام ویدئویی ضبط شده که در این همایش پخش شد، اظهار کرد کودکان در خاورمیانه گمان می‌کنند که یهودیان مانند بوزینه‌ها و خوک‌هایی هستند که باید کشته شوند. وی از بی‌توجهی غرب به ترویج روزافزون نفرت از یهودیان در خاورمیانه شدیدا انتقاد کرد. نتانیاهو همچنین پایان یافتن این نفرت را شرط حیاتی برای پیشرفت صلح در خاورمیانه عنوان کرد.

«افریم هالیوی» رئیس پیشین سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل (موساد) تل‌آویو را به مذاکره و گفت‌وگو با جنبش حماس فراخوانده و تاکید کرد «گفت‌وگو با حماس ضرورت دارد» و باید از گزینه‌های نظامی دوری گزید زیرا همه جنگهایی که علیه حماس انجام شده، موضع این جنبش را تغییر نداده است.

هالیوی که از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۲ ریاست موساد را بر عهده داشته، افزود: «اسرائیل پنج جنگ علیه حماس انجام داده اما این جنبش شکسته نشده است ... این یعنی که این جنگها هدفش محقق نشده و در نتیجه باید دوباره به شیوه تعامل با جنبش [حماس] اندیشید».

رئیس سابق موساد با بیان اینکه احتمالا لیبرمن کسی خواهد بود که مذاکرات با حماس را انجام خواهد داد، افزود که اسرائیل نباید از نفوذ ایران بر حماس ترسی داشته باشد زیرا این گروه دیگر به ایران وابسته نیست و با فاصله گرفتن از این کشور سعی دارند به سوی (گفتگو) با اسرائیل بیایند.

«گیلعاد اردان» وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی با تقدیر از انتخاب شدن «آویگدور لیبرمن» رئیس تندرو حزب «اسرائیل بیتونا» بعنوان وزیر جنگ، گفت مفید است هر از چندگاهی فردی خارج از تشکیلات نظامی این وزارت را بر عهده گیرد زیرا می‌تواند تفکر و دیدگاه تازه‌ای را به ارتش اسرائیل دهد.

وی همچنین از توقف همکاری بزرگترین شرکت خدمات امنیتی جهان با رژیم صهیونیستی به دلیل پیوستن به جنبش تحریم‌ اسرائیل خبر داد. اردان رهبران این جنبش را به تروریست‌ها شبیه کرده و به مسئولین شبکه‌های اجتماعی چون فیسبوک و توئیتر هشدار داد که ابزارهای آنها درحال تبدیل شدن به سلاح تروریست‌هاست و باید با آن مقابله کنند. او تلویحا از احتمال فیلتر شدن این شبکه‌های اجتماعی در اراضی اشغالی خبر داد.

برخلاف اردان که انتقادات شدیدی را نسبت به تصمیم «موشه یعلون» بخاطر استعفا از وزارت جنگ بیان کرد، «الیعازر اشترن» ژنرال بازنشسته و عضو کنست اظهار داشت که انتقاد از یعلون به زبان انگلیسی یک گستاخی است و افزود: «اینجا مکان درستی برای این کار نیست و کسی نمی‌تواند بگوید او به اندازه کافی صهیونیست است یا نه.»

«گابی اشکنازی» رئیس سابق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی که احتمال می‌رود برای نخست وزیری بعدی نامزد شود، با آرزوی موفقیت برای لیبرمن در سمت وزارت جنگ، خواستار تداوم حضور یعلون در دنیای سیاست شد.

وی با بیان اینکه زمانی که لیبرمن در سمت وزیر خارجه بود، بسیار عملگرا نشان داد مدعی شد: «فکر نمی‌کنم بتوان با حماس مذاکره کرد زیرا حماس اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد. آنها تشکیلاتی متخاصم هستند و باید مانند یک دشمن پاسخ آنها را بدهیم. البته این بدان معنا نیست که نمی‌توان فشارها را از مردم کم کرد و گمان می‌کنم باید تا جایی که می‌شود به آنها کمک کرد اما با تروریست‌ها مصالحه نمی‌کنیم.»

یک مقام ارشد کاخ سفید نیز در این همایش اعلام کرد آمریکا بشدت منتظر همکاری با لیبرمن در سمت وزارت جنگ اسرائیل بر سر مسائل مختلفی از جمله بسته حمایت نظامی آمریکا است. صحبت‌های وی به همراه اظهارات مشابه چند روز قبل «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره، نشان می‌دهد گمانه زنی‌ها درباره صدمه دیدن روابط رژیم صهیونیستی و آمریکا درپی انتصاب لیبرمن به این وزارتخانه چندان هم درست نبوده است.

وی در این همایش از آمادگی ایالات متحده برای امضای تفاهمنامه جهت تضمین بزرگترین بسته نظامی حمایتی تاریخ آمریکا برای اسرائیل، خبر داد.



«اِد رویس» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با حضور در این همایش از تلاش دولت اوباما برای حمایت از طرح سازمان ملل جهت فرایند صلح در خاورمیانه ابراز نگرانی کرد. وی توضیح داد که طرح فرانسه یا سازمان ملل هیچکدام حاوی پارامترهای ضروری برای امنیت رژیم صهیونیستی نیستند.

رویس همچنین از تمایلش برای تجدید نظر در حمایت‌های آمریکا از فلسطینی‌ها و تشکیلات خودگردان در صورت تداوم خشونت‌ها علیه صهیونیست‌ها خبر داد.

«دنیس راس» دیپلمات آمریکایی ضمن اشاره تلویحی به توافق هسته‌ای ایران گفت که کشورهای عربی خلیج فارس بیشتر از آنکه نگران درگیری‌ فلسطین-اسرائیل باشند، نگران توافق هسته‌ای ایران هستند و تاکید کرد که اوباما یکی از ۵ رئیس جمهور آمریکاست که تلاش کرد تا کشورش را از اسرائیل فاصله دهد زیرا معتقد است اسرائیل بیشتر از اینکه یک همکار باشد، یک دردسر است.

«ران درمر» سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا نیز طی صحبت‌هایی در این همایش ضمن انتقاد از تصور وجود یک همکار صلح در تشکیلات خودگردان، نسبت به واکنش متخاصمانه تل‌آویو درقبال اعمال راه حل دو دولتی توسط کشورهای دیگر هشدار داد. وی تهدید کرد این اقدام بیشتر از اینکه حامل صلح باشد، از آن برای دهه‌ها جلوگیری می‌کند.

وی ضمن رد ادعاهایی مبنی بر تقسیم شدن ایران به دو بخش تندرو و میانه‌رو و اینکه توافق هسته‌ای جهت‌گیری ایران را بهتر می‌کند، مدعی شد فقط در یک دنیای تخیلی، ایرانِ ثروتمندتر، شریک آمریکا در مبارزه با افراطیون تکفیری خواهد شد و از زمان حصول برجام، سرکوب‌ها در این کشور بیشتر شده است.

در ادامه همایش جروزالم پست به بررسی فاصله گرفتن جامعه یهودیان آمریکا از جامعه صهیونیستی و همچنین ضرورت مقابله با جنبش‌ تحریم‌های ضد اسرائیلی پرداخته و بیان شد که بیشتر جوانان یهودی آمریکا هنگامی به کالج می‌روند، قبل از هرچیزی با درگیری‌های فلسطین و اسرائیل آشنا می‌شوند. البته در این همایش به سختی می‌شد فردی را پیدا کرد که سن او زیر ۳۵ سال باشد و این نشانه‌ای است از عدم اعتقاد جامعه جوانان یهودی آمریکا به اسرائیل.







«آدام میلشنتاین» رئیس شورای اسرائیل-آمریکا نیز ضمن تاکید بر اینکه مجامع یهودی و حامی اسرائیل باید برای مبارزه با جنبش تحریم اسرائیل (BDS) در موضع تهاجمی قرار داشته باشند، افزود: «بی‌دی‌اس، جنبشی برای ریشه‌کن کردن حکومت اسرائیل و در حال تبدیل شدن به منبع ]مواضع[ ضد یهودی در آمریکا است.»

وی با بیان اینکه آتش را باید با آتش پاسخ داد، دانشجویان آمریکایی حامی جنبش تحریم اسرائیل را «حماس در دانشگاه» توصیف کرد و گفت: «نمی‌توانیم به تنهایی با بی‌دی‌اس مقابله کنیم. راه مبارزه طولانی مدت با این حرکت، ایجاد اتحادها و دوستی‌های استراتژیک است. جامعه مسیحیان می‌تواند قویا به این مبارزه کمک کند »

«آنات برکو» سرهنگ سابق ارتش و عضو حزب «لیکود» در کنست درباره خشونت‌های افراطیون تکفیری تاکید کرد: «برای مبارزه با تروریسم، باید حسن تعبیر‌های سیاسی متوقف شود و حقیقت را بیان کرد. سعی نکنید آن را به شیوه خوبی نشان دهید زیرا در غیر این صورت تعریف دشمن را فراموش خواهید کرد.»

در این همایش همچنین «مصعب حسن یوسف»، جاسوس اسرائیل و پسر شیخ «حسن یوسف» رئیس دفتر حماس در کرانه باختری اظهارات ضداسلامی را در حمایت از رژیم اشغالگر قدس به زبان آورد. وی به مدت ده سال (۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷) با فروختن اطلاعات عملیات گروه‌های مقاومت، مانع از پیشروی آنها و دستگیری تعداد زیادی از فلسطینیان شد. وی به گفته خودش در آن سال‌ها بطور همزمان از حماس، تشکیلات خودگردان، آمریکا و رژیم صهیونیستی حقوق دریافت می‌کرده است.

روزنامه جروزالم پست در پایان گزارش پوشش این همایش تصریح کرد که اسراییلی ها تلاش می‌کند تا آمریکایی‌های بیشتری را درگیر مباحثات درباره مسائل اسرائیل و ایجاد حس همدردی با صهیونیست‌ها و همچنین انتقال پیام‌های صهیونیستی به نسل جدید یهودیان کنند.
 
کلمات کلیدی : اجرای برجام
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.