توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 203139
آغاز دوره جدید کم آبی در تهران
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۶
مدیرعامل آب منطقه ای تهران با هشدار نسبت به افت شدید ذخایر آبی سدهای پنج گانه تهران، گفت: با یک دوره جدید کم آبی در تهران مواجه هستیم.

به گزارش مهر، خسرو ارتقایی در جمع خبرنگاران گفت: از ابتدای سال جاری آبی در مهر ماه تاکنون بارندگی در حوزه استان نداشتیم اما در سال گذشته نیز با وجود اینکه سالی کم باران را پشت سر گذاشتیم در مهر ماه ۹ میلی متر بارش اتفاق افتاد که البته این میزان در ۴۵ سال گذشته به صورت متوسط ۱۷ میلی متر بوده است.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران اظهار داشت: امسال پاییز کم بارانی شروع شد که شرایط خشکسالی سال گذشته نیز به آن اضافه شد. در سال آبی گذشته ۲۰ درصد بارندگی نسبت به درازمدت کمتر بود و ذخایر آبی سدها هم اکنون به شدت کاهش یافته است.

ارتقایی با بیان اینکه در سد امیرکبیر هم اکنون ۱۱۵ میلیون مترمکعب ذخیره آبی وجود دارد، گفت: در لتیان ۲۷ میلیون متر مکعب، لار ۴۵، سد طالقان ۱۵۳ و سد ماملو نیز ۱۱۱ میلیون مترمکعب آب دارند که در مجموع ۴۵۲ میلیون مترمکعب خواهد شد.

این مقام مسئول در وزارت نیرو خاطر نشان کرد: بدلیل ا ینکه تصفیه خانه هفتم تهران هنوز در حال ساخت است، آب سد ماملو برای شرب در تهران قابل استفاده نیست، با اینحال در سال گذشته ذخیره آب سدهای پنج گانه تهران ۷۱۰ میلیون مترمکعب بود که در سال جاری ۲۶۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است که نشان از آغاز یک دوره کم آبی در تهران دارد.

وی با اشاره به اینکه هواشناسی اعلام کرد با وجود بارش های ناچیز تهران در مهر ماه در شمال و شمال غرب کشور وضعیت نرمال بارندگی پیش بینی می شود، گفت: به فرض اینکه در پاییز و زمستان امسال بارش نرمالی در تهران داشته باشیم، اما ذخایر سدها جبران نخواهد شد.

ارتقایی با بیان اینکه در سد امیرکبیر نسبت به ۱۰ سال گذشته یکی از کمترین ذخایر آبی را داریم، بیان داشت: در سد طالقان نیز از سال ۸۵ تاکنون کمترین مقدار ذخیره آبی وجود دارد که به صورت کلی نسبت به ۱۰ سال گذشته به لحاظ ذخایر آبی سدها در بدترین وضعیت قرار داریم.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه با همکاری آبفای استان تعداد ۳۸ حلقه چاه جدید حفر خواهد شد، گفت: همچنین قرار است از طریق آبفا مصارف بالا و احیانا برخی انشعابات آب خام نیز به حداقل برسد. همچنین در شمال شرق و شرق تهران نیز قرار است چاه های قابل استفاده شناسایی و در اختیار شبکه شرب قرار گیرد.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با تاکید بر لزوم کاهش ۲۰ درصدی مصرف توسط مردم در تهران تصریح کرد: در جلسه روز گذشته امور آب وزارت نیرو نیز آخرین وضعیت ذخایر آبی تهران بررسی شد.ارتقایی سرانه تولید آب برای هر شهروند تهرانی را حدود ۳۵۵ لیتر اعلام کرد و افزود: سرانه مصرف حدود ۲۶۰ لیتر است.

وی با اعلام اینکه در تمام نقاط شهر مخزن و شبکه کافی نداریم و نمی توان رینگ شرقی و غربی تهران را به یکدیگر متصل کرد، افزود: تصمیم گیری شد یک خط اضطراری ۷ کیلومتری احداث شود تا بتوان شبکه رینگ غرب تهران را به شرق تهران در مواقع اضطراری نیاز به آب وصل کرد.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران اظهار داشت: یکی از تصمیمات جدی اتخاذ شده این است که با مشترکان پر مصرف و مراکزی که آب به میزان بالا استفاده می کنند، برخورد شود. در حال حاضر ۴۵۰ حلقه چاه آب در تهران وجود دارد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.