نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 442936
تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند جهاد اقتصادی/ اقدام و عمل در حد شعار ماند!
بخش اقتصادی الف، ۲۳ بهمن ماه 95
به عقیده کارشناسان، تحقق اقتصاد مقاومتی نه تنها، راه حل مشکلات اقتصاد ایران است، بلکه زمینه را برای داشتن اقتصاد مقاوم و حرکت به سمت رشد و توسعه ایجاد خواهد کرد، با این حال همچنان داشتن اقتصاد مقاوم و پویا در حد شعار مانده است و در برنامه ریزیها اثری از آن دیده نمی‌شود.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۷
در چند سال اخیر واژه‌ی اقتصاد مقاومتی به ادبیات اقتصادی کشور وارد شد؛ از آن به‌عنوان داشتن اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌های داخلی و خارجی نام‌برده می‌شود تا تحریم، کاهش قیمت نفت و بحران‌های نتواند بر اقتصاد ایران اثرگذار باشد.
 
واژه اقتصاد مقاومتی، نخستین بار در شهریور سال 89 در دیدار رهبر انقلاب با کارآفرینان مطرح شد. تاکنون تعاریف متعددی برای آن عنوان‌شده است اما اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی درون‌گرا و برون‌زا و اقتصادی مقاوم و رو به رشد است.
 
رهبر حکیم انقلاب در روز 29 بهمن‌ماه سال 92 نیز سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مشتمل بر 24 بند و تکیه اقتصاد بر تولید ملی و ظرفیت‌های داخلی، اقتصاد مردمی و دانش‌بنیان را ابلاغ کردند تا نقشه راهی برای تحقق آن و برون‌رفت از مشکلات اقتصاد ایران باشد. ایشان به نحوه اجرای اقتصاد مقاومتی انتقاد داشته و به دنبال اهمیت آن، نام سال جاری را هم «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» تعیین کردند تا گام جدی در این زمینه برداشته شود.
 
بااینکه حدود 40 روز تا پایان سال 95 باقی‌مانده است، نشانی از اقدام و عمل برای تحقق اقتصاد مقاومتی دیده نمی‌شود، هرچند دولت اقداماتی را انجام داده، اما این اقدامات، در حد اقدامات جاری بوده و آن‌طوری که بتواند اقتصاد ایران را مقاوم و مشکلات را حل کند، نبوده؛ البته دستیابی به اقتصاد مقاوم در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر نیست، اما در برنامه‌ریزی‌های دولت مانند برنامه ششم و تدوین لایحه بودجه 96 نشانی از اقدام و عمل جدی و برداشتن گام اساسی برای اقتصاد مقاومتی دیده نمی‌شود.
 
گرچه 4 سال از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری گذشته، اما بر اساس اظهارنظر اکثر کارشناسان و برخی مسئولان، این سیاست‌ها باوجود این‌که می‌تواند بسیاری از گرفتاری‌های اقتصادی کشورمان را در شرایط کنونی برطرف کند از سوی تصمیم گیران و مجریان، جدی گرفته نشده و متأسفانه در بسیاری از موارد تعلل خاصی در اجرای آن دیده می‌شود و هر میزان تأخیر برای اجرایی شدن آن باعث وارد شدن زیان به کشور است و با سردادن شعار، برای اقتصاد مقاومتی هیچ اتفاقی نمی‌افتد.
 
اینکه بگویم اقتصاد ایران آسیب‌پذیر است، بی‌راه نیست و اقتصادی ناکارآمد که با اتفاقات کوچکی و آسیب‌پذیر خود را در بازار ارز، بورس و اقتصاد ملی خود را نشان می‌دهد؛ همچنان تولیدکنندگان درگیر رکود حاکم بر اقتصاد هستند و با ادامه این روند ریشه تولید به‌زودی خشک خواهد شد و به‌جز گلدانی با گلی خشک‌شده چیزی نخواهیم داشت. در این اوضاع دولت بجای حمایت از تولید ملی، با مصوبه‌های خود راه را برای واردات کالا هموار می‌کند.
 
اقتصاد ‌ايران باوجود دارا بودن پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي قابل‌توجه، با چالش‌هاي مختلفي ازجمله وابستگي به نفت (اقتصاد تک‌محصولی وابسته به نفت، مشکل اصلی اقتصاد‌ ايران است) و عدم شکل‌گیری بنيان‌هاي توليد مبتني بر اقتصاد دانايي، در راستاي دستيابي به رشد مستمر اقتصادي مواجه و بودجه دولت و بازار ارز وابسته به درآمدهای نفتی است.
 
اقتصاد دولتی وابسته به دلارهای حاصل از فروش نفت، مشکل عمده اقتصاد ایران است. کاهش وابستگی به نفت یکی از الزامات و راهبردهای اساسی در مسیر اقتصاد مقاومتی است که بر آن تأکید شده، ولی متأسفانه به آن بهایی داده نشد و سیاست‌ها به‌گونه‌ای اتخاذ نشد که این راهبرد عملی شود.
 
با اجرایی شدن برجام توانستیم سهم خود را از میزان فروش و صادرات نفت در بازارهای جهانی به دست بیاوریم، اما دولت در تدوین لایحه بودجه 96، آن را نفتی‌تر و سهم نفت نسبت به بودجه سال‌های گذشته بیشتر و وابسته‌تر شد و یا سهم صندوق توسعه ملی را که می‌بایست 30 درصد تعیین شود، به 20 درصد کاهش داد و یا اینکه اخیراً با مصوبه‌هایی راه را برای واردات کالا هموارتر کرده و این نشان از کم‌اهمیت بودن اقتصاد مقاومتی در چشم مسئولان حکایت دارد.
 
اقتصاد مقاومتی مختص به دولت نیست و هر سه قوه و همه مسئولین و آحاد مردم برای تحقق اقتصاد مقاومتی وظیفه‌دارند، اما نقش اصلی برای ریل‌گذاری بر عهده دولت و دولتمردان به‌عنوان سیاست‌گذار است. دولت 12 برنامه ملی برای سال اقدام و عمل بود نوشته است، اما اقداماتی که صورت گرفته، به برنداشتن گامی جدی در جهت اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی می‌تواند، اذعان کرد.
 
سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بر توانمندسازی اقتصاد ملی، کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد کشور در موضوعاتی مانند تأمین امنیت ‌غذا، تقویت نظام مالی و مدیریت ارزی، ارتقای کیفیت و رقابت‌پذیری تولید، افزایش تولید داخلی نهاده‌ها و کالاهای اساسی، به‌کارگیری از ظرفیت‌های علمی و خلاقیت و کارآفرینان برای رسیدن به اقتصاد دانش‌بنیان، رشد بهره‌وری، تقویت رقابت‌پذیری، کاهش شدت مصرف انرژی و اصلاح الگوی مصرف، افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد کشور تأکید دارد و همگان موظف به اجرای آن هستند.
 
اجرای اقتصاد مقاومتی در اکثر کشورها
اقتصاد مقاومتی درواقع، سیاستی است که در اکثر کشورها به‌نوعی اجراشده است. اقتصاد ژاپن به دلیل جنگ‌های پی‌درپی، متزلزل و دچار بحران بود؛ اما سیاستمداران این کشور به همراهی مردم با تکیه‌بر توانمندی‌های داخلی، توانستند از بحران خارج و مسیر پیشرفت اقتصادی را در پیش بگیرند؛ یا ویتنام پس از جنگ نابرابری که با امریکا داشت، توانست با روش اقتصاد مقاومتی و با تکیه‌بر منابع و توانمندی‌های داخلی، صنایع و کارخانه‌ها خود را تقویت کند و به رشد قابل‌توجهی و جایگاه خوبی دست یابد.
 
اقتصاد ایران هم می‌تواند با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در قالب یک برنامه‌ریزی منسجم، به اهداف کلی اقتصاد مقاومتی جامه‌ی عمل بپوشاند و برای تحقق آن نیازمند جهاد اقتصادی هستیم. تحقق این سیاست‌ها نباید در قالب یک شعار باشد و تک‌تک افراد جامعه باید به آن جامه‌ی عمل بپوشانند و به‌صورت یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
 
دولت وظیفه دارد شرایط اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی را فراهم کند تا اقتصادی مبتنی بر تولید داخلی، مشارکت مردم و بر پایه دانش محقق شود تا تمرکز و توجه به تولید و استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها و سرمایه‌های داخلی و هدایت آن به بخش‌های تولیدی رخ دهد و فرهنگ تولید و مصرف کشور در جهت تقویت تولید، افزایش کارایی و اشتغال کشور بازنگری شود.
 
یکی از مشکلات اقتصاد ایران، ساختاری است و باید تحولی شگرف در این بخش رخ دهد، هرچند دولت اقداماتی مانند اصلاح نظام بانکی را پیگیری می‌کند، اما این موضوع کافی نیست و باید مشکلات ساختاری در اقتصاد کشور رفع شود و دولت بتواند با اصلاح و حذف برخی قوانین دست‌وپا گیر و بوروکراسی‌های پیچیده‌ و همچنین حل کمبود نقدینگی در بخش تولید، باعث رشد و کاهش هزینه‌ تولید فراهم شود و زمینه‌ی افزایش رغبت سرمایه‌گذاران برای ورود به عرصه‌ی تولید را فراهم آورد.
 
دولت باید مدیریت واردات، جلوی واردات کالاهایی که مشابه ایرانی آن تولید می‌شود را بگیرد زیرا واردات بی‌رویه به کشور، راهبردی است که باید اقدامات اساسی و تصمیم‌گیری‌های کلان درباره‌ی آن صورت گیرد تا تولید ملی بتواند روی پای خود بایستد.
 
سیاست‌های اقتصاد مقاومتی شروعی برای اصلاحات اقتصادی در کشور و باعث رشد و توسعه خواهد شد. اگر در برنامه‌ریزی‌های هدف تحقق اقتصاد مقاومتی باشد، اقتصاد کشور داری تاب‌آوری و در جهت حل مشکلات بیکاری، رفاه و معیشت مردم گام برداشته خواهد شد، اما اصلی‌ترین موضوع این است که دولت به اقتصاد مقاومتی اعتقاد داشته باشد نه اینکه به آن مانند یک شعار بنگرد.
 
آوردن واژه‌ی مقاومت در اقتصاد به این معنی است که اقتصاد با استفاده از ظرفیت داخلی بتواند در برابر هر آسیبی خود را حفظ کند و پویاتر شود؛ به‌طوری‌که تهدیدات خارجی ناشی از تحریم‌ها، کاهش قیمت نفت و بحران‌های جهانی نتواند بر اقتصاد کشور اثرگذار باشد. برای داشتن اقتصاد مقاوم باید این واژه به برنامه‌ریزی‌های اقتصادی کشور وارد شود نه مانند شعار با آن برخورد کرد؛ اما سیاست‌های اقتصاد مقاومتی امروز مانند قرآنی است که در طاقچه‌ی خانه وجود دارد، اما بجای خواندن آن و عمل نمودن به آن، فقط گاهی از آن گردگیری می‌شود و عمل به آن مانند شعاری شده که داده می‌شود و خبری از اجرا نیست.
 
برای حل مشکلات اقتصادی کشور چاره‌ای جز اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نداریم، سیاست‌هایی که در سال اقدام و عمل، اقدام محسوسی برای تحقق آن، جز سخن گفتن و شعار دادن دیده نمی‌شود.
 
 
کلمات کلیدی : اقتصاد مقاومتی+دولت یازدهم+اقتصاد ایران+بحران نظام بانکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۰:۴۲:۴۸
.... اقتصاد مقاومتی عملی شده!!!

فشار از دولت(افزایش مالیات/افزایش چند برابری قبوض/رکود شدید/قطع یارانه......)
مقاومت ....!!!! (4159824) (alef-11)
 
R
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۳:۱۴:۴۸
اقتصاد مقاومتی غیر از این هم نیست (4160071) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۳:۱۷:۵۱
چون اجرای اقتصاد مقاومتی در شعار آسان است ! اما در عمل بسیار سخت است چون زیر ساختهای بسیار می خواهد که در شرایط فعلی وبعد از سالها تحریم ومدیریت های غلط وعدم هماهنگی بین دولت وسازمانها وارگانهای غیر دولتی طی یک سال ودو سال عملی نمی شود ! پس به جای شعار وعجله که فقط باعث اقدامات عجولانه می شود ابتدا به برنامه ریزی منسجم با هدف مشخص وبر آورد نیازها وابزار کار پرداخته شود . (4160076) (alef-18)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۴:۴۰:۵۱
امنیت و دفاع از کشور به افراد ، با اراده ، با عرضه، دانشمند خلاق، با همت های بلند ، مومن شجاع، صادق، با غیرت و با جسارت، و دریا دل و انقلابی سپرده شده است، نتیجه آن پیشرفت صنایع دفاعی و تولید موشک های پیشرفته و تامین امنیت کشور است، در زمان تحریم و بدون، چشم داشت به خارج.
قطعا اگر اقتصاد و معیشت و صنایع خورو و نساجی و پوشاک و ..... به دست افرادی همانند افراد با اوصاف فوق داده می شد ، اکنون بهترین و پیشرفته ترین اقتصاد و صنعت خودروسازی و رفاه عمومی را داشتیم، متاسفانه در مدیریت کشور ، تنبل های بی اراده، رانت خورهای مفت خور ، نجومی بگیران غارتگر ، سرمایه داران نجومی، افراد بی عرضه وافراد پیر و .... و بی دانش و خسته و بی حوصله و بد....، و کاسه بدستان ... از دشمنان، رخنه پیدا کردند،
۲۹ اردیبهشت فرصت بزرگ ملی است برای ملتی که میخواهد اقتصاد و صنتعتش نیز همانند صنایع دفاعی و موشکی او پیشرفته و در صف مقدم جهان باشد. تا با آگاهی و بصیرت هرچه بیشتر انتخاب شایسته را انجام دهد. (4160240) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۰:۴۳:۴۵
یک اقتصاد سالم نیازمند فضایی سالم و دور از رانت و اختلاص و انحصار است. تا زمانی که مقامات و سازمانهای بازرسی و قوای ناظر و قضایی چشم بر فسادها ببندند هر نقشه و طرحی نقش بر آب است. (4159825) (alef-11)
 
دانشجوی اقتصاد
Moldova, Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۰۱:۳۳:۴۰
در تایید حرفهای این عزیز باید عرض کنم همه جای دنیا اقتصاد پویا و مقاوم به اقدام و عمل سیستم قضایی آن کشور وابسته است. (4160973) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۰:۴۴:۳۳
دولتی که تمام نگاهش به مذاکره و سرانجام برجام بود به فکر اقتصاد مقاومتی نیست
الحمدالله که برجامشون هم بد فرجام شده (4159826) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۰:۴۵:۴۷
دولت روحانی با کلید آمد و با قفل زدن روی اقتصاد می رود (4159830) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۱:۳۶:۳۲
البته برای نجومی بگیرا کلیدش شد شاه کلید (4159904) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۰:۵۶:۴۵
آخه با یک عده ملیاردر سالمند میتوان اقتصاد مقاومتی داشت؟ (4159851) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۳:۳۰:۱۲
حالا نه این که اون دولت که یه عده بچه رو وزیر کرده بود خیلی موفق بود ؟! (4160109) (alef-18)
 
عماد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۰:۵۹:۳۶
اقتصاد کشور مرضی بنام اقتصاد دولتی دارد. این اقتصاد مریض مقاوم نخواهد بود.
برای درمان آن باید دست دولت از سرمایه های ملی کوتاه شود. بروکراسی در کشور فقط آنقدر منابع داشته باشد که کفاف انجام وظایف و ارایه خدمات به ملت را بدهد. این خیمه ای که بروکراسی روی سرمایه های کشور زده و علی رغم ابلاغ و توصیه و دستور مقامات عالی کشور برچیده نمیشود عامل اصلی عقب ماندگی اقتصادی و در آینده فقر فرهنگی و سیاسی هست و خواهد بود. (4159858) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۳:۳۱:۲۸
فقط هم سرمایه ها دست دولت نیست بسیاری ارگانها اگر بیشتر از دولت خرج نکنند کمتر هم نیست ! (4160112) (alef-18)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۱:۰۷:۳۸
كدام وعده و شعار محقق شده ؟ (4159873) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۱:۰۹:۴۵
وقتی اقتصاد در دست دولت و یا بنگاه های اقتصادی حاکمیتی هست ، همیشه همین آش و همین کاسه است . وقتی مدیران این شرکتها با خرید از خارجی می تونن یک سفر برن خارج ، مسلما خرید کالای داخلی به چشمشون نمیاد. ما خودمون یک کالایی را نزدیک به 8 سال بومی سازی کردیم با این همه بخش نامه و نامه و دستور اینها به بهانه های واهی از کالای خارجی استفاده می کنند. به نظرم دولت و یا حاکمیت بایستی به طور شفاف چندتا کار رو بکنه :
1) از شرکتهای خارجی یا نمایندگان آنان در مناقصات اصلا دعوت نکنند. ( البته اگر تولید داخل آن وجود داشته باشه )
2) دولت بایستی بطور شفاف به شرکتهای تابعه خود بگوید طبق چه فرایند تولید داخل وجود دارد یا نه ، بعنوان مثال وزارت خانه ها از گنجاندن کالای داخلی در وندور خود جلوگیری می کنند و به این بهانه می گویند معادل کالای داخلی وجود ندارد
3) قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور بایستی از این امر نیز حمایت کنند و سازمانها دولتی یا خصولتی یا حاکمیتی که تخلف کرده اند بلافاصله (بدون تشریفات طولانی ) مناقصه در آن نهاد را باطل کنند. (4159878) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۱:۱۳:۱۵
اینم اون راه حلی که دولت میتونست بجای برجام از اون استفاده کنه... ولی نکرد، (4159881) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۳:۲۲:۴۷
اره كلا توافق و سازش بده. جنگ خوبه (4160089) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۳:۳۲:۲۲
چون سخته و کار باید بشه و شعار کافی نیست و باید جون کند که از این سالمندان کابینه کاری ساخته نیست (4160116) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۳:۳۳:۴۷
چه راه حلی ؟ اصلا جنابی که شعار میدی میشه بفرمایی مفهوم اقتصاد مقاومتی یعنی چه ؟ وتا کی قرار است این اقتصاد ما را به نقطه مورد نظر برساند ؟! (4160121) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۸:۴۶:۴۶
اول اقتصاد مقاومتی یه شعار نیست بلکه یه طرحه.
دوم اینکه اگر قرار باشه بنده یا امثالا من نحوه اجرای یک همچین طرحی رو به طور دقیق و جزئی بیان کنیم پس دیوه چه نیازی به به وزیر و کارشناس... این وظیفه اوناست نه ما... اگر همون حمتی رو که برای برجام داشتن واسه اقتصاد مقاومت داشتن آیا الان این طرح عملی نشده بود؟
بجای اینکه تا یه انتقاد به برجام میشه سریع شروع کنید به برچسب زدن روی امثال من یکم بدون تعصب به ماجرا نگاه کنید...
البته اگر میتونید....
اقتصاد مقاومتی یک طرح اقتصادی هست در صورتی که برجام یک طرح سیاسی (که تاثیرات اقتصادی هم داره) خب کدوم یک از اینا تاثیر بیشتری بر اقتصاد داره؟ اصلا چرا باید اجرای یک طرح اقتصادی بخاطر یه طرح سیاسی به تاخیر بیوفته؟ این دوتا چه ربطی به هم دارن که دولت همچین طرح اقتصادی رو زمیت گذاشته؟ جواب بدید لطفاً...
البته اگر الف نظر بنده رو منتشر کنه. (4160645) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۲:۲۳:۰۳
به نظر من اقتصاد ایران به دلیل اینکه وارد تحریم شد و ریسک کار کردن باهاش بالا رفت و به دلیل هدفمندی یارانه ها و بالا رفتن هزینه تولید و مالیاتها و...و وارد نشدن سرمایه به داخل و افزایش نرخ دلار و..نمیتونه از رکود خارج بشه و با تغییر دولت هم نمیتونه از رکود خارج بشه راه حل هم اینه که دلار کاهش پیدا کنه هدفمندی متوقف بشه و قیمت بنزین کاهش پیدا کنه قیمت انرژی پایین بیاد و گشایش سیاسی هم با دنیا اتفاق بیفته و ریسک کار با ایران به صفر برسه وگرنه محاله رکود از بین بره
راه حل هایی که افتصاد خونده ها که به اشتباه تصور میکنن اقتصاددان هستند ارائه میدهند برای اقتصاد ایران نوشته نشده اینها تئوری هایی است که بعد از اینکه شرایط نرمال شد قابل اعماله وگرنه اگر دلار رو بالا ببری مطمئن باش به رکود دامن زدی محاله که با افزایش دلار صادراتی ایجاد بشه حتی اگر دلار 3 برابر هم بشه چون صادرات از کالای مازاد نیست و مواد اولیه به واردات بستگی داره با خارج کردن کالاها در کشور تورمی ایجاد میشه که با هزینه تولید کالا رو بالا خواهد برد این دوستان اقتصاد خونده بهتره به این هم فکر کنند که در چه شرایطی دارند تئوری های اقتصاد سرمایه داری را توصیه میکنند. هر بذری در هر زمینی به عمل نمیاد ببم جان (4159975) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۷:۵۰:۴۹
دوست عزیز اصلا کسی تو این مملکت به حرف اقتصاد خونده ها گوش نمیده .کی اقتصاد خونده ها گفتن دولت باید چهارمیلیون کارمند داشته باشه? کی گفتن پول فروختن نفت باید به صورت رانت و وام‌های عظیم بانکی بین بعضی افراد توزیع بشه? کی اقتصاد خونده ها گفتن هرکی خواست کار اقتصادی کنه باید پنجاه تا اداره گه از پول نفت می خورند باید جلوشو بگیرن. اقتصاد خونده ها کی گفتن بعضی نهادها گه از بودجه هایش عظیم نفتی بهره‌مندند باید با تکیه قدرتشان کار اقتصادی بکنند ودرامد داشته باشند. و اونوقت مردم در عرصه اقتصاد چه جوری می تونن با اینا رقابت کنند و زمین نخورند و همه چیزش آن را نبازند. (4160587) (alef-11)
 
عطا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۲:۴۶:۲۵
نام گذاری هر سال تنها در حد شعار باقی میمونه و اقتصاد مقاومتی که همان ریاضیت اقتصادیه سالهاست که داره در ایران اجرا میشه (4160021) (alef-18)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۳:۱۵:۴۰
مشکل فساد مقاومتی همه جانبه در بین مسوولان است چه دولت چه نهادهایی که کارشان باید چیز دیگری باشد! (4160075) (alef-18)
 
مهدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۳:۵۲:۵۷
متاسفانه سوء مديريت هاي دوران 8ساله دولت آقاي احمدي نژاد ، در سايه بي تدبيريهاي منجر به تحريم هاي ظالمانه ، موجب نابودي اقتصادي گرديد كه تا رسيدن به شرايط عادي اقتصادي خيلي كار داريم .// (4160151) (alef-18)
 
م.و
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۴:۱۶:۵۳
فقط یک مورد نام ببرید که بنام مردم شروع و به نفع مردم به اتمام رسانده اید؟ (4160187) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۵:۰۰:۲۶
اقتصاد مقامتی را جناحی نکنید که در نتجه در حد شعار باقی می ماند . اقتصاد مقاومتی باید ساز و کاری داشته باشد که هیچ دولتی نتواند برای منافع شخصی و جناحی آن را از درون تهی نماید حال این دولت می خواهد دولت احمدی نژاد باشد یا دولت روحانی یا دولتهای ما قبل این دو ، به سن و سال اعضای دولت ها هم ارتباطی ندارد بلکه به اعتقاد و ایمان و دانش آنها ارتباط دارد. دولت کوچک - تولید صنعتی و کشاورزی با بهروری بیشتر - واردات کمتر و محدود به ضروریات تولید و امنیت ملی پایه های اقتصاد مقامتی میباشند . (4160286) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۵:۰۱:۵۱
38 سال ما فقط شعار دادیم و واقعا هیچ حرکت مثبت اقتصادی نداشتیم و دلیلش هم این است که هنوز بطور قطعی نتوانسته ایم اولویت سیاست داخلی، خارجی و منافع ملی یمان را تعیین کنیم.
تا وقتی در همه عرصه بجایی ملی فکر کردن و عمل کردن، محله ای فکر و عمل کنیم وضع همین است.
بعنوان مثال همه تلاش نمایندگان مجلس این است که به هر نحوه ممکن یک طرح عمرانی را در حوزه خودشان تصویب و اجرا کنند تا دفعه بعد هم رای بیاورند ولی هیچگاه نمی بینند که این طرح مناسب آن منطقه است و یا نه (4160288) (alef-11)
 
محمد صادق مهجوری
United States
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۵:۱۶:۳۹
با سی سال سابقه تولید دریک مکان با پروانه وزارت صنایع تولید قوطی فلزی اسپری اکنون که خط تولید تبدیل تولید قوطی فلزی مواد غذایی گردیده و مورد تاییدو
زارت صتایع میباشد از سازمان محیط دیست کرج استعلامگردیدهطبق نظر کارشناس محیط ذیست هیچگونه الودگی نداشته و طبق استعلام از اداره زمین
شهری کارگاه در منطقه صنعتی قرار دارد محیط ذیستمخاتفت نموده که باید به
خارچ از محدوده ص د وبیست کیتلومتریمنتقلگرددبا اعتراض پرونده به ستاد اقتصاد مقاومتی کرج با حضور معاون وزیر و استاندار ومحیط ذیست ارسال و ان جلسه با موافقط محیط روبرو گردید ولی متسفانه بعد از مراجعه به محیط ذیست دو بارهم
مخالفت گردید برای بار دوم پرونده بستاد اقتصادی ارسال و لی با اصرار اعضا ستاد باز هم محیط ذیست مخالفت نمود این است نتیجه اقتصاد مقاومتی تعطیلی کارکاه وبیکاری کار گران (4160323) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۲۰:۱۸:۴۱
هر نو آموز اقتصاد هم میداند که رکود اقتصاد ایران ناشی از سقوط در آمد بزرگترین کار آفرین ایران که همان دولت است میباشد . دولت روحانی هم از همان ابتدا با آگاهی از عدم افزایش قیمت نفت بدنبال زمینه سازی برای جلب سرمایه خارجی شد . کار خانه ای مثل آذر آب که در دو دهه گذشته سود آور هم بوده چرا با بحران مواجه است که از پرداخت حقوق کارگرانش هم عاجز است
منحصرا تولیدات این کارخانه در ساخت نیروگاه برق و صنایع نفت و پتروشیمی
بکار میرود در حالیکه این نوع پروژه ها متوقف است چون پولی در کار نیست با شعار که نمیشود چرخ این صنایع را بکار انداخت . (4160747) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.