کد مطلب: 471042
کابوس تازه اردوغان در سوریه
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۲۹
هفته آینده قرار است برای نخستین بار با «دونالد ترامپ»، رئیسجمهوری آمریکا، در واشنگتن دیدار کند اما به طور قطع این دیدار، برای او خوشایند نیست، چراکه رئیسجمهوری آمریکا تصمیم گرفته تا افرادی که او تروریست میخواند را تجهیز کند.
هرچند دولت آمریکا بر این نکته تأکید میکند که کمکهای تسلیحاتی به کردهای سوریه فقط برای بیرونراندن گروه تروریستی «داعش» از «رقه»، پایتخت خودخوانده آن، است؛ اما به طور حتم «رجب طیب اردوغان» از این تصمیم خوشحال نخواهد شد و به گزارش رسانههای آمریکایی، انتظار میرود طرح تازه ایالات متحده بر دیدارها و گفتوگوهای پیشِرو سایه بیفکند.وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیهای اعلام کرد: تصمیم تجهیز کردهای سوریه به سلاح با هدف کمک به آنها برای تحقق پیروزی در رقه صورت میگیرد. سخنگوی این وزراتخانه بر این باور است این جنگ طولانی و سخت خواهد بود اما در نهایت به شکست داعش منجر خواهد شد.
پنتاگون میگوید «جیمز متیس»، وزیر دفاع، تلفنی با همتای ترک خود صحبت کرده اما جزئیات بیشتری از این محاوره منتشر نشده است.آنکارا با مجهزکردن نیروهای سوریه دموکرات به سلاح کاملا مخالف است و یگانهای «مدافع خلق» کرد را جزء گروه کردستان ترکیه (پکک) میداند. یگانهای مدافع خلق (یپگ)، تشکلی مسلح از کردهای سوریه است که در قالب گروهی با عنوان «نیروهای دموکراتیک سوریه» همراه با شماری از شبهنظامیان عرب سوریه و حمایت ائتلاف به رهبری آمریکا، در حال نبرد با داعش برای بازپسگیری رقه است. این گروه اکنون برای تصرف شهر «طبقه» در حوالی رقه با داعش میجنگد و با مقر فرماندهی داعش در رقه فقط حدود ۵۰ کیلومتر فاصله دارد.در بیانیه وزارت دفاع آمریکا آمده است: واشنگتن برای اطمینان ترکیه درباره درستی تصمیم مسلحکردن کردها تلاش خواهد کرد. واشنگتن به حمایت از همپیمانانش در ناتو پایبند است. همزمان سخنگوی پنتاگون تأکید میکند: «ما بهخوبی نگرانیهای امنیتی ترکیه، شریک ما در ائتلاف ضدداعش را درک میکنیم و دوست داریم مردم و دولت ترکیه را مطمئن کنیم که آمریکا به ممانعت از خطرات امنیتی اضافی و حمایت از شریکمان در ناتو پایبند است».سلاحهایی که آمریکا قرار است در اختیار کردها قرار دهد شامل نفربر، مهمات و سلاحهای سبک و سنگین است و همچنین ماشینهای راهسازی همچون بولدوزر برای تحکیم و احداث مواضع در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
آمریکا معتقد است جنگجویان کرد نقشی کلیدی در سقوط رقه خواهند داشت. پنتاگون آنها را منضبطترین و سازمانیافتهترین نیروی ضدداعش میداند، اما مخالفت ترکیه باعث شده آمریکا با احتیاط گام بردارد.همزمان مقامهای ارشد ایالات متحده تأکید کردهاند طرح افزایش نقش ترکیه در نبرد علیه داعش به قوت خود باقی است. جیمز متیس میگوید: «هدف ما همکاری با ترکیه است؛ در کنار یکدیگر تا رقه پس گرفته شود و ما راهکار آن را پیدا خواهیم کرد».
با این حال در نخستین واکنش به انتشار این خبر، «ورالدین جانیکلی»، معاون نخستوزیر ترکیه، گفت «تصمیم آمریکا در تسلیح نیروهای کرد سوریه که از نظر آنکارا «تروریست» هستند، «غیرقابلقبول» است. این حقیقت ندارد بگوییم جنگ علیه داعش فقط از طریق نیروهای کرد سوریه موفق میشود. ترکیه نمیتواند حمایت آمریکا از این گروه را بپذیرد».«جیمز جفری»، سفیر سابق ایالات متحده در ترکیه و از اعضای مؤسسه «خاور نزدیک» واشنگتن، در اینباره میگوید: «این تصمیم به طور قطع بر تنش بر روابط واشنگتن و آنکارا میافزاید؛ ما ترکیه را در شرایط بسیار دشواری قرار دادیم»./
کلمات کلیدی : اردوغان+سوریه+کردهای سوریه