مصرف دمنوشهای معرفی شده در این بخش به شما کمک میکند تا زخم معدهتان را درمان کنید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، گیاهان دارویی سالهای متمادی در فرهنگ ایران و ایرانی نقش داشته و تقریبا بخشی از این گیاهان همواره در آشپزخانه یا گنجههای اکثر ایرانیها وجود داشته که مردم براساس آموزههای قدیمی از خواص مفید آنها استفاده میکنند.
اما حالا چند سالی میشود که برچسب دمنوش به دم کرده و عصاره این گیاهان زده شده و شکل مدرن به خود گرفته است. دمنوشها همان جوشاندههای مادربزرگها است که هرکدام برای یک درد یا بیماری خوب هستند، امروز در بستهبندیها و فرمهای کیسهای یا باز در فروشگاهها عرضه میشوند.
صرف نظر از شکل و نام آنها، باید گفت که دمنوشها لذت بی مانندی دارند و علاوه بر رفع مشکلات جسمی، روح آدم را تازه میکنند.
پس برای آشنایی با روش تهیه انواع مختلف آنها با ما همراه باشید.
زخم معده یعنی در مخاط معده یا قسمت فوقانی روده زخم بوجود آمده است. این زخم به دلایل مختلف از جمله عفونت باکتری، استفاده بیش از حد از داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب، سوختگی و یا آسیب دیدگی، و یا حتی نوشیدن الکل بیش از حد رخ میدهد.
زخم معده علائم بسیاری مانند احساس سوزش بین قفسه سینه و ناف، بی اشتهایی، نفخ، سوزش سر دل، تهوع، سوء هاضمه، کاهش وزن و ... دارد. عدم مراقبت از آن طبیعی است که این وضعیت را بدتر میکند بنابراین بهتر است برای درمان زخم معده، استفاده از این دمنوشها را در نظر بگیرید.
***دمنوش کاکوتی
خواص درمانی
از این دمنوش به عنوان آنتی بیوتیک قوی، ضد شب ادراری، رقیق کننده خون، بادشکن و ضد نفخ، ضد حساسیت و سرفه، خلط آور و مفید برای درد سینه و آزاد کردن اخلاط، ضد نقرس و به تاخیر انداختن عادت ماهانه زنانه مفید میباشد.
این نوشیدنی بسیار خوش طعم برای رفع خستگی، درمان زخم معده و ضد عفونی کننده بدن مورد استفاده قرار میگیرد.
طرز تهیه
کاکوتی سه قاشق غذاخوری
عسل دو قاشق مربا خوری درهر لیوان
آب جوش چهار لیوان
کاکوتی را به همراه آب جوش در قوری چینی بریزید و آن را به مدت سی دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید، سپس دم کرده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید و عسل را به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا کاملا حل شود و به آرامی آن را میل کنید.
***دمنوش زرشک
زرشک درختچهای تیغ دار به طول 1 تا 5 متر است و چوب آن به رنگ قرمز، قهوهای یا زرد است و برگهای آن بیضی شکل با دانههای ارهای و میوه اش قرمز رنگ و ترش مزه است.
همهی بخشهای گیاه از جمله میوه، برگ، ریشه، پوست ریشه، ساقه و گل آن مورد استفاده دارویی قرار میگیرد.
خواص درمانی
دمنوش زرشک برای درمان ورم و زخم معده و روده مناسب است همچنین جهت درمان اسهالهای خونی یا زخم روده نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
به دلیل وجود ویتامین B فراوان در زرشک، دم کرده میوه آن در پیشگیری از سرماخوردگی نقش بسزایی دارد و دمنوش این گیاه ادرار آور، خلطآور و برای خوش بو شدن دهان نیز مورد مصرف قرار میگیرد.
موارد منع مصرف
خانمهای باردار از مصرف این دمنوش خودداری کنند، زیرا میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی میتواند سبب ناراحتی معده و رودهها شود و مانع از جذب ویتامین B کافی در بدن شود.
طرز تهیه
زرشک آب گیری تازه 50 گرم
عسل 2 قاشق مربا خوری در هر لیوان
آب جوش 3 لیوان
زرشکها را تمیز کنید و به همراه آب جوش روی حرارت قرار دهید و پس از آنکه به جوش آمد حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید محلول به مدت 30 دقیقه دم بکشد سپس دم کرده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید و عسل را به آن بیافزایید و بهم بزنید تا کاملا عسل حل شود و به آرامی این نوشیدنی خوش رنگ و پر خاصیت را میل کنید.