توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 493075
اصرار پدرخوانده بر ادامه محاصره و تحریم قطر/ نقش امارات در تنش های ایجاد شده چیست/ عربستان و احتمال فروپاشی از درون
بخش بین الملل الف، 27 تیر 96
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۵۴
عربستان قصد کوتاه آمدن و عقب نشینی از شروط خود در تنش بوجود آمده با قطر را ندارد. این در حالی است که تجربه ثابت کرده حکومت های عرب و به خصوص آل سعود همیشه مبنای سیاست های خود را برپایه محافظه کاری در دو سطح داخلی و خارجی قرار داده اند اما به نظر عربستان بی توجه به محدودیت ها بدنبال دست یابی به اهداف خود به هر قیمتی می باشد. پیگیری چنین سیاستی برای حکومت بسته عربستان که با مشکلات جدی در داخل و در خارج روبه رو می باشد و در جنگ با همسایگان خود بسر می برد همچون سمی مهلک می باشد و هر آن ممکن است گرفتار اتفاقات و حوادث ناخوشایند غیرمترقبه شود.

به گزارش خبرگزاری ها، هیات دولت عربستان دیروز با حضور ملک سلمان، پادشاه جلسه‎ای را برگزار و در پایان آن بیانیه‎ای را صادر و در آن تاکید کرد اقدامات کشورهای تحریم‎کننده علیه قطر باید ادامه داشته باشد تا دوحه ملزم به اجرای کامل مطالبات این کشورها شود. در بیانیه هیات دولت عربستان تاکید شد، تا زمانی که قطر به مطالبات کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر به طور کامل پایبند نباشد، فشارها و تحریم‏‎ها علیه این کشور باید ادامه یابد.
نقش امارات در بحران قطر و عربستان

در تازه ترین تحول «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات، در سخنرانی‌اش در اندیشکده «چتم هاوس» در لندن، قطر را دولتی «سرکش» خواند و آن را متهم کرد که از سال ۱۹۹۵، به شکلی فرصت‌طلبانه از گروه‌های تروریستی برای تحقق منافع محدود خود حمایت می‌کند. قرقاش بحران قطر را «بسیار خطرناک» و ماهیت آن را منطقه‌ای خواند.

این در حالی است که دیروز روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از مقام‌های امنیتی ایالات متحده گزارش داد که امارات متحده عربی پشت حمله سایبری به خبرگزاری و دیگر وب‌سایت‌های دولتی قطر قرار دارد. حملاتی که به انتشار «نقل‌قول‌هایی جعلی» از امیر قطر انجامید.

واشنگتن پست به نقل از مقامات آمریکایی می نویسد که بهره برداری از هک این رسانه ها روز ۲۴ ماه مه یعنی کمی پس از دیدار دونالد ترامپ با رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و دعوت آنها به اتحاد علیه تروریسم صورت گرفته است. اما یوسف العتیبه، سفیر امارات متحده عربی در آمریکا اخبار منتشر شده در خصوص دخالت این کشور در هک کردن خبرگزاری قطر را رد کرد.

عربستان و بازی با آتش
به نظر می رسد عربستان به عنوان کشور اصلی در بحران بوجود آمده به شدت در تلاش است تا به هر طریقی سیادت خود را بر دوحه به اثبات برساند و قطر را مجبور به عقب نشینی در شروط 13 گانه نماید. حتی اگر این اثبات سیادت و برتری به قیمت بوجود آمدن شکاف و تنش بین کشورهای عربی باشد. این در حالی است که خود عربستان نیز در شرایط مساعد اقتصادی به سر نمی برد، در یمن و بحرین وارد جنگ و درگیری های داخلی شده است و علاوه بر این به دخالت های خود در کشورهای لبنان، عراق، لیبی و ... نیز ادامه می دهد. بدون شک ادامه چنین روندی به معنای  بی توجهی به محدودیت ها و محذورات از سوی حکام آل سعودی می باشد. این در حالی است که پیشبرد چنین سیاست گسترده و مداخله جویانه ای به امکانات و مقدورات خاص و ویژه ای( چه به لحاظ مادی و چه به لحاظ معنوی) نیاز دارد که بدون شک از عهده عربستان خارج می باشد. به همین دلیل است که اخیراً برخی تحلیل گران از فروپاشی عربستان از درون خبر داده اند.

گفتنی است در هفته های اخیر وزرای خارجه برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه، انگلیس و آلمان و همچنین رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا برای کاهش تنش بین کشورهای حاشیه خلیج فارس به منطقه سفر کرده اند و انتظار می رود درروزهای آینده نیز برخی دیگر از مقامات به منطقه مسافرت می کنند. اما این تلاش های میانجی گرایانه تا کنون نتیجه خاصی به همراه نداشته است.
 
کشورهای امارات، عربستان و بحرین پس از قطع روابط با قطربرای رسیدن به اهداف خود،  سیاست تحریم و محاصره دوحه را در پیش گرفتند. آنها مجموعه شروطی مانند قطع ارتباط با ایران، حماس و حزب الله، برچیده شدن پایگاه نظامی ترکیه، تعطیلی شبکه الجزیره و ... را برای عادی سازی روابط اعلام کرده اند که تاکنون قطر از پذیرش آنها سرباز زده و بعید است در آینده نیز بدلیل از دست رفتن حاکمیتش قبول نماید.
 
کلمات کلیدی : قطر + قطع روابط دیپلماتیک + امارات + اعراب + عربستان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.