نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 324676
ساحل خواری بزرگ در حاشیه دریای خزر: ۸۰ درصد سواحل را گرفته اند/ اکثر تصرفات، دولتی است
بخش اجتماعی الف، 25 دی 94
تاریخ انتشار : جمعه ۲۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۴
دریاخواری، موضوعی حساس است که به نظر می رسد باعث شده دسترسی مردم برای ۸۰ درصد از سواحل شمالی کشور را غیرممکن کرده است. در گفتگوی ویژه خبری دیشب این موضوع بررسی شد.

آش ساحل خواری در استانهای شمالی کشور به اندازه ای شور شده که رئیس کل دادگستری استان مازندران به صراحت می گوید ۵۴ درصد از اراضی تصرف شده در اختیار دولت و دستگاه های حاکمیتی است. در برنامه شب گذشته گفتگوی ویژه خبری که توسط امید قالیباف، مجری شبکه ۲ مدیریت می شد، موضوع مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت مشخص شد مدیریت چندپاره، ناکارآمدی قوانین ۴۰ سال پیش و همچنین بی توجهی برخی از دستگاه ها باعث شده در سالهای گذشته چنین تصرفاتی صورت بگیرد.

البته باید به این نکته توجه داشت در ۴۰ دقیقه برنامه که با حضور ۴ مهمان با ریتمی سریع پیش می رفت، تنها نتیجه ای که عاید مخاطبان شد، همان بود که مجری در آخر برنامه عنوان کرد: با وضعیت فعلی نمی توان انتظار داشت مشکل حل شود.
در این گفتگو، شهرام فداکار مدیر کل دفتر سواحل و تالاب های ساحلی سازمان حفاظت از محیط زیست به صورت حضوری و حجت‌الاسلام محمد علی تقوی‌فرد رئیس‌کل دادگستری مازندران، الهیاری نماینده سازمان بنادر و کشتی رانی و منصور معاون سازمان منابع طبیعی، جنگلها و آبخیزداری به صورت تلفنی به اظهارنظر پرداختند که در ادامه مشروح این نشست را می خوانید:

گفته می شود بخش زیادی از سواحل دریای خزر به تصرف افراد مختلف درآمده. چه تعداد از این ها حقوقی اند؟
فداکار، معاون سازمان محیط زیست: حدود ۷۸ درصد سواحل تصرف شده و مابقی آزاد است و مناطق حفاظت شده ساحلی است. ۲۸ درصد این تصرفات توسط دستگاه های دولتی است. ۱۲ درصد شهرکهای ساحلی هستند. ۲۴ درصد املاک و ویلاهای شخصی است. ۱۰ درصد در اختیار نهادهاست و ۴ درصد آزاد است که هنوز به شکل مناسب در اختیار عموم نیست.

این شهرکهای ساحلی چه ماهیتی دارند؟
فداکار:
مسلم است این شهرکها می توانند در اختیار دستگاه های دولتی نیز باشند.

اینطور که پیداست سهم دولت در تصرف سواحل ۴۸ درصد می شود؟
فداکار: بله.

این درصد زیاد تصرف ۸۰ درصدی یک شبه اتفاق نیفتاده. آیا قصوری متوجه شما هست؟
فداکار: طبق قانون، سازمان می تواند در دو بخش کلی فعالیت کند. اول مناطق تحت مدیریت خودش از جمله مناطق حفاظت شده و پارکهای حیات وحش است که مدیریت سازمان بر این مناطق کامل و سختگیرانه است. در مورد بخش خارج از حیطه سازمان، ضوابط و استانداردهای استقرار صنایع و هر کاربری دیگری دارد. لیکن تصرفات برمیگردد به قانون اراضی مستحدث و ساحلی است که سازمان جنگلها و آبخیزداری است که اجازه استقرار را به دیگران می دهد. محیط زیست فقط می تواند درباره رعایت حریم کاربریها نظر بدهد. تمام این تصرفات مناطق مسکونی است و کارخانه و مراکز خدماتی در آنجا نداریم.

تقوی فرد رئیس کل دادگستری مازندان به صورت تلفنی وارد گفتگو شد.

مشکل چیست که کارها درباره عدم تصرف دریا کارایی ندارد؟
تقوی فرد:
نمی دانم آقای فداکار این آمار را از کجا درآورده. آمار ما با این آمارمتفاوت است. حدود ۵۴ درصد تعرضات در اختیار دولت است و متصدیان دولتی همین را دارند. ۴۶ درصد نیز بخشهای خصوصی هستند. این تعرضات از سالهای گذشته صورت گرفته و در دو سال اخیر هیچ تعرضی در سواحل دریا نداشتیم. در هفته اخیر هم جلسه داشتیم و تمام متولیان اذعان داشتند اصلا تعرضی نداشتیم.

۸۰ درصد ساحل از بین رفته. چه بلایی سرش آمده؟
تقوی فرد:
حدود ۵۸ هکتار از اراضی ساحلی که قرار است آزاد باشد، الان تصرف شده است. کل زمین های تصرف شده، حدود ۵۸ هکتار است. از این میزان، ما در سالهای اخیر تعرض نداشتیم. از این ۵۸ هکتار. ۵۴ درصد در اختیار دولت است. از سالهای گذشته غفلتهایی داشتیم. همه تعمدا این کار را نمی کردند.بی توجهی و بی اهمیتی باعث این مشکلات شد.

کدام دستگاه ها قصور داشتند؟
تقوی فرد:
یکی از متولیان اصلی این قضیه، اداره کل منابع طبیعی مربوط به سازمان جنگلها و آبخیزداری است، سواحل را اجاره می دهد. یک سازمان دیگر امور آب منطقه و وزارت نیرو است. این سازمان نیز اصلا الان توجهی ندارد. ولی در قانون توزیع عادلانه آب، حراست و حفاظت از این منابع، مربوط به وزارت نیرو است. این وزارت فقط الان اعلام کد می کند. سازمان محیط زیست هم در حد نظارت است و نه حفاظت. در آخر نیز سازمان بنادر و کشتی رانی و دریانوردی هم دخیل است. در مجموع این متولیان ۴گانه به نظرم در حد مطلوب آنطور که باید وظایفشان را ادا کنند، دقیق نیستند.

در ضلع شرقی شهر نوشهر یک سازمان قدرتمند دولتی یک شهرک تاسیس کرده و کسی به او جرات ندارد بگوید غیرقانونی است. شما تحت نفوذ قرار می گیرید؟
تقوی فرد:
همه از روحیات بنده خبر دارند. در دستگاه قضایی هیچ نفوذی وجود ندارد. به جرات اگر چنین چیزی باشد، من به عنوان رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال استان، از سال گذشته این طرح را شروع کردیم و از همه متولیان خواسته ایم حرکت کنند و به وظایف خود در حراست از سواحل عمل کنند.

فداکار: شهرکی که شما مثال می زنید، متعلق به سازمان مدیریت و برنامه ریزی است. کمیته ساماندهی سواحل استان و کمیته ملی نیز از این شهرک بازدید کردند و دیدند که بخشی از ساحل متصرف شده است. همانطور که آقای تقوی فرد عنوان کردند این اتفاق از دولتها و زمانهای قبل شروع شده. دولت نیز از برنامه توسعه سوم تاکنون نگرانی هایی داشته.

بحث سر نفوذ است که آیا مانند این شهرک، کسانی هستند که قدرت داشته باشند صدای همه را ساکت کنند؟
فداکار:
این ممکن است برخی از دستگاه ها برای ارائه به نیروهای خود، ساحل را در اختیار داشته باشند. قبول داریم این اتفاق افتاده و امیدواریم از این به بعد مدیریت شود.

مسعود منصور، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی، جنگلها، آبخیزداری به صورت تلفنی وارد گفتگو شد.

بفرمایید شما درباره ساحل خواری چه کردید؟
منصور:
الان ما به معلولها می پردازیم. در حالی که شرایط کنونی محصول اتفاقات گذشته است. برای اینکه شاهد این اتفاقات نباشیم بهتر است از بستر و شرایط منجر به تصرف سواحل جلوگیری کنیم.

سئوال را مستقیم تر پاسخ دهید. عملکرد سازمان شما زیر سئوال است. ساحل آزادی باقی نمانده. چرا نتوانستید مدیریت کنید؟
منصور:
یکی از دستگاه ها سازمان جنگلهاست. منتهی دستگاه های متولی دیگری نقش دارند. قوانین سواحل مستحدثه آیین نامه اجرایی ندارد و باعث شده مدیریت بر اراضی مشکل شود. ۳-۴ دهه می گذرد که آیین نامه برای این قانون نوشته نشده. برخی از مناطق به عنوان مناطق ۴ گانه تحت مدیریت محیط زیست است. برخی از سواحل در حریم شهرهاست که در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار می گیرد. باید برای بخشی از این متخلفان توسط نهادهای ذیربط پرونده تشکیل شود و به مراجع قضایی معرفی شوند.

شما تا حالا پرونده تشکیل دادید؟
منصور:
بسیار، ما حتی قلع و قمع داشتیم. جناب آقای تقوی فرد اشاره کردند.

آقای تقوی فرد، سازمان جنگلها می گوید بقیه هم بوده اند. نظر شما چیست؟
تقوی فرد:
اگر این ۴ متولی درست عمل می کردند نباید این وضعیت را داشتید. از گذشته تاکنون درست عمل نکردند. بستر و ساحل مربوط به منابع طبیعی است. ۸۰ درصد این ساحل تصرف شده در حالی که کل پرونده ها در استان ۱۷۴ مورد است که ۳۰ موردش فقط در اجرای احکام است و ۴۰ مورد در دادگاه است و ۱۰۰ مورد اصلا نیامده.

این آیین نامه را چه کسی باید می نوشته؟
تقوی فرد:
این آیین نامه اصلا الان فایده ندارد برای قانون اراضی مستحدثات که در سال ۴۵ مصوب شده، کاربرد عملیاتی ندارد. آب پسرفت و پیشرفتهایی داشته که برخی از این اراضی الان سند پیدا کرده. قانون دارای ارزش کاربردی ندارد. خودشان باید می نوشتند که ۴ دهه ننوشتند.

وقتی کسی در سواحل دریا ملکی می سازد و سند دارد، یعنی نفوذ کرده در تمام زنجیره ها از جمله در ثبت اسناد و محیط زیست و جنگلها و خدمات آب و برق و گاز. چرا ساحل را از دست دادیم؟
فداکار:
شما می گویید برخی سند دارند، بله صحیح است. در قانون آمده کسی اگر تا قبل از سال ۴۶ سند داشته، قبول است. اگر کسی از ۴۶ تا ۵۴ ادعای سند دارد، باطل است. از سال ۵۴ به بعد هم همه اسناد ملغی است.

کسی که سند دارد، ولو فاقد ارزش، بحث روی این است که همه نفوذپذیر شدید که نتیجه اش شده ۸۰ درصد تصرف؟
تقوی فرد:
اگر از من عذرخواهی کنید طوری نیست چون نفوذ ناپذیرم. در ۲ سال اخیر که بنده آمدم تعرضات به صفر رسید. اگر یک مورد در دو سال اخیر داشته باشید که کسی تصرف غیرمجاز داشته باشید من قبول می کنم. این خیلی مهم است. الان بنده در حال بازپس گیری هستم و موارد زیادی را داریم که در این ۲ سال اخیر برگرداندیم و ساحل را آزاد کردیم.

مشکل اینجاست که سازمانها وظایف را به خود پاس می دهند. شما نیز می گویید من نفوذ ناپذیرم. پیدا کنید پرتقال فروش را؟
تقوی فرد:
این تعرضات مربوط به الان نیست. قوانین متفاوت ۴ دستگاهی را که گفتم متولی بیان کردند. در گذشته غفلتهایی بوده. نمی شد گفت همه مقصرند.

از این ۴ ارگان بیشترین تخلف یا تقصیر متعلق به کیست؟
تقوی فرد:
متعلق به منابع طبیعی است و باید از قبل این حفاظت و حراست را داشت و قصور شده. کوتاهی شده.

آقای منصور، شما پاسخ بدهید؟
منصور:
هدف شما از برنامه، حل مشکل است. این که دنبال پیدا کردن یک دستگاه باشید... همه سهم دارند. مرز حریم، بستر و ساحل را باید مشخص کرد.

کی باید مشخص کند؟
منصور:
دستگاه های ذیربط.

دستگاه های ذیربط کیست؟
منصور:
وزارت نیرو، محیط زیست، وزارت راه و ما هر کدام وظایفی داریم. تعیین حریم در قانون مشخص شده. برخی از ساخت و سازهایی که داریم مشاهده می کنیم به دلیل پیشرفت و پسرفت قابلیت تدقیق ندارد. اگر کاداستر اراضی به صورت دقیق باشد، می شود گفت کدام این اراضی در حریم است. الان عمده اینها ساخت و ساز است. ساخت و ساز بدون پروانه و خدمات زیربنایی مانند آب و برق و گاز سراغ دارید؟ چه دستگاه هایی به این متصرفان امکانات عمومی دادند؟

تعیین حریم با که بوده؟
فداکار:
قانون می گوید وزارت جهاد کشاورزی (سازمان منابع طبیعی) باید تدقیق کند و مکلف است ظرف ۵ سال عرض حریم ساحلی را مشخص و نشان گذاری کند. قانون دیگری در سال ۸۷ می گوید وزارت نیرو باید علایم را مشخص کند.

مشکلی در دستگاه ها داریم که اینطور شده و همه به همدیگر مشکل را پاس می دهند. آقای تقوی فرد، حریم دریا، جنگلها و کوهها، انفال است؟
تقوی فرد:
دقیقا اینطور است. اینها همه انفال هستند و بیت المالند.

حکم انفال چیست؟
تقوی فرد:
وزارت نیرو موظف است کد حریم را اعلام کند و سازمان منابع طبیعی باید این را میله کوبی کند و حریم را مشخص کند. انفال بیت المال مسلمین است و تصرف در آن حرام است.

یعنی سندها فاقد اعتبار است؟
تقوی فرد:
سازمان ثبت از منابع طبیعی استعلام می کند و پس از جواب این سازمان، سند صادر می کند.

اگر انفال است که نباید با مجوز دادن، سند صادر کرد.
تقوی فرد:
مشکل در تعیین مصداق است. سازمان ثبت استعلام می کند این جزء انفال است یا نه؟ منابع طبیعی می گوید این جزء انفال نیست و ثبت برای این درخواست سند صادر می شود. تشخیص این که متعلق به انفال است یا نه، با ما نیست.

محمدرضا الهیاری سرپرست معاونت توسعه و تجهیز بنادر سازمان بنادر و کشتیرانی به صورت تلفنی وارد گفتگو شد.

شما هم بفرمایید توپ دریاخواری را یک شوت کنید! چرا در سواحل جنوبی، سازمان بنادر زمین های خوبی را گرفته. در این باره بفرمایید:
الهیاری:
قطعا اینطور نیست. ایجاد بندر به عنوان درگاه ورود کالا ضروری است. در ارتباط با موضوع بحث چون دستگاه های متعددی درگیر هستند، باید گفت بر مبنای قانون، صدور مجوز ساخت و سازهای دریایی به عهده ماست. بعد از اینکه ساخت و ساز پا در آب گذاشت باید از ما مجوز بگیرد. در سالهای گذشته بهترین عملکرد را ما داشتیم. دستگاه های زیادی در این موضوع درگیرند. از اوایل دهه ۸۰، بحث مدیریت یکپارچه سواحل کشور با محوریت سازمان بنادر و دریانوردی و ۱۸ ارگان دیگر مطرح شد. این طرح ۸ سال طول کشید و در نهایت به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید. بحث مدیریت یکپارچه باعث ایجاد کمیته ساماندهی در استانها بود که به ریاست استاندار تشکیل شد.

نتیجه این کمیته ها تصرف ۸۰ درصد ساحل بود؟
الهیاری:
یکی دو سال است این کمیته ها تشکیل شده و ما روند کاهشی تصرف را در سواحل مشاهده می کنیم.

جناب تقوی فرد، ایمان آوردیم به نفوذناپذیری شما. شما قول دادید یک ساله همه را جمع کنیم. امیدواریم سال آینده در این باره به قول خود عمل کنید؟
تقوی فرد:
الحمدولله یک همگرایی خوبی در استان و مرکز ایجاد شده و بنا بر این شده همه متولیان هماهنگ شوند و روند کاهشی را در دو سال اخیر داشتیم و بازگردانی اراضی را داشتیم امیدواریم در اسرع وقت این موضوع انجام شود منتهی شرط و شروطی دارد.

به شرط و شروط رسیدیم؟
تقوی فرد:
وقتی کمیته های استان یا تهران یک کارگروه ۴-۵ نفره بگذارند که هر چه اینها گفتند بقیه بگویند چشم، مشکل حل می شود.

خب این قدرت را به هر کسی بدهید مشکل را می شود حل کرد؟
تقوی فرد:
مدیران اجرایی ما ذره ذره آبرو جمع کرده اند. اگر مدیریت متمرکز باشد می توان مشکل را حل کرد.

ظاهرا مدیریت تکه پاره و غیرمنسجم باعث دریاخواری شده. نظر شما چیست؟
فداکار:
این مشکل در برنامه پنجم توسعه دیده شده. مدیریت یکپارچه در سواحل نیاز است. بازنگری قوانین و مقررات که آخرین آن مربوط به سال ۵۴ است، نیاز است. متولی قانون یعنی سازمان جنگلها و امور اراضی و آبخیزداری باید مشکل را حل کند.

نتیجه گیری مجری جالب و شنیدنی بود: همین رودربایستی ها و مدیریت ارگانها و از سوی دیگر تصرف ۵۴ درصد ساحل توسط دولت و دستگاه های حاکمیتی است که تعرض زیادی شده. تا وقتی اینها هست، تصرف نمی کنم اتفاق خاصی بیفتد. امیدواریم ساحل زیبای خزر مانند گذشته در اختیار مردم قرار بگیرد.
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۱:۵۶:۵۷
بلآخره باید پولهای کثیف و باد آورده یک جایی خرج شود.

امیدوارم به جای دریاچه ارومیه دریاچه خزر خشک شود. (3469010) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۳:۱۱:۳۹
در ابتدای متن آمده (بی توجهی برخی از دستگاه ها)
ولی از نظر من تمام دستگاههای اجرایی کشور باید تحت نظر یک سیستم بازرسی و نظارت واحد باشند.
وگرنه با سومدیریت فراوانی که در کشور داریم باید منتظر عواقب بدتر از اینهم باشیم.
مدیریت متخلف باید در هر زمینه ای خصوصا اقتصادی و محیط زیست، شناسایی و به جامعه معرفی بشه. تنها راه برون رفت از سومدیریت همین است و بس. (3469222) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۳:۲۷:۵۹
شما بفرمایید 100 درصد ساحل. کل حاشیه دریای خزر رو که برید 2 متر جا بدون مانع نمیتونید پیدا کنید. یا پلاژ زدند یا دو نفر مثل راهزنای سر گردنه وایستادند تا مسافرا رو تیغ بزنند. (3469260) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۵:۵۳:۵۴
دلیلی نداره دریای خزر خشک بشه اونجا اومدین در دریاچه ارومیه اتبهای رودخانه هایی که وارد دریاچه ارومیه میشه رو بردین برای کشاورزی و توسعه 10 برابری کشا.ورزی دادین و با درامد نفت ده ها سد ساختین و هزاران حلقه چاه الان هم طلبکارین؟ این همه نماینده های شما پشت سر هم سد افتتاح میکردن و بیلبورد میزدن که با افتخار سد زدیم و وزارت نیرو نهایت همکاری رو باهاتون داشت و هی دائم این دریاچه رو خشک میکردین اینا یادتون رفته؟ این همه سد برای کی ساخته شد؟ اون هم اب رودخانه ها کجا میره؟
الان هم دنبال تحمیل هزینه سنگین انتقال اب از کشورهای اطراف به ملت هستید. اکثر بودجه نفت صرف همون مناطق میشه. دائما هم طلبکار هستید که دریاچه ما رو خشک کرن و...
شما خواهشا به خزر کاری نداشته باش دنبال خشک کردن دریاچه خودت باش (3469596) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۶:۱۸:۱۲
شمال کشور مخصوصا خطه مازندران یکی از نقاط بی نظیر برای تفریح و استراحت وگردشگریست..حیفه که هشتاد درصد سواحلش در اختیار دولت باشه... (3469646) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۱:۴۴:۰۲
بی نظیر بود (3471354) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۶:۲۱:۱۳
در محدوده دریای خزر و شمال غربی مجتمع بالگردسازی، صیادان به صورت غیرقانونی به صید ماهی اقدام می‌کنند. با اینکه حالا وقت صید ماهی نیست و با این کار نسل ماهیان از بین می‌رود، متأسفانه نه کسی نظارت می‌کند و نه آنکه کسی مانع این کار می‌شود؟ (3469651) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۲۱:۵۷:۲۵
حالا که بخور بخوره منم برم درخت سر کوچه رو بخورم و برگردم. (3470270) (alef-13)
 
علی یانگ
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۱:۵۸:۵۲
واقعا جالبه.دولت که باید از حق مردم دفاع کنه خودش حق اونا رو می خوره.همه چی ارومه من جقدر خوشحالم.... (3469017) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۲۰:۱۷:۴۴
سال 82 اگر از جاده کناره ساری به چالوس می رفتید اکثر ساحل دریا قابل مشاهده بود و اما با روی کار آمدن دولت نهم و ادعای اینکه سواحل متعلق به بیت المال است و طرح آزاد سازی سواحل اگر حالا مسیرتان به شمال افتاد همان مسیر کناره را بروید در حسرت دیدن دریا خواهید ماند . (3470077) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۲۰:۴۹:۳۷
از کجا معلوم قبلتر واگذار نشده؟ (3472912) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۱:۵۹:۰۸
بهتر! مردم ایران شعور نگهداری ساحل ندارن! همون چهار تا تیکه ساحل باقی مونده رو ببینید! یه وجب جای نشستن نداره بسکه آشغال ریختن
کاش تمام جنگلهای ایران هم محدوده نظامی اعلام کنن که نه مردم با فرهنگ!!! بتونن برن آشغال بریزن نه شکارچی بتونه بره توش (3469018) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۲:۰۱:۳۰
فقط باید از این کشور زد رفت (3469023) (alef-13)
 
سید محمد
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۵:۴۷:۰۰
همین امثال تو ومن هستن که این کارارو میکنن مشکل از خودمونه (3469583) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۰۳:۲۷:۴۶
من به عنوان یک ایرانی یکبار بیشتر لب دریا خزر نرقتم همون یکبار هم واسه صد پشتمون بس بود از کثیفی و بی نظمی و و بیف رهنگی شنیده بودیم لب ساحل با صدای امواج انسان به ارامش میرسه اونقدر جار و جنجال و سر و صدا بود نیم ساعته بر گشتیم و عطایش رو به لقایش بخشیدیم ... (3470732) (alef-11)
 
جواد
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۲:۰۶:۵۰
زمین خواری ..... کوه خواری ....... ساحل خواری

ممکن نیست مگر اینکه سیستم نظارت از درون دچار فساد شده باشد .

مگر میشود عده ای دریا را به روی مردم در روز روشن ببندند ؟

80% ساحل دریا غیر قابل دسترسی است !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

مگه میشه ؟ مگه داریم ؟ (3469031) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۶:۱۰:۰۰
همین امت همیشه درصحنه در صحنه سواحل هم حضور دارن . (3469634) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۲:۰۷:۰۹
بخش خصوصی کشور باید کار کنن مالیات بدن نفت بفروشیم همش خرج حقوق مزایاپاداش رفاهیات مهمانسرا و شهرک زدن براس کارمندان و مدیران دولتی

بعد بگین چرا مملکت پیشرفت نمیکنه

تو این مملکت یا باید کارمند دولت باشی یا میلیاردر وگرنه گلات پس معرکس (3469032) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۲:۱۴:۱۱
مشکل پول، پارتی و رشوه س، کسی که پول داره رشوه میده و دیگه هر کاری بکنه کسی کاریش نداره (3469047) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۲:۴۸:۳۹
بنده ساکن شمال ایران هستم و شاهد تخریب کوه و قطع درختان زیاد و خشک کردن زمینهای کشاورزی توسط دولتی ها هستم متاسفانه به زودی شاهد از بین رفتن طبیعت شمال خواهیم بود (3469151) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۲:۵۷:۰۹
1-در این گفتگو یکی از دلایل این ساحل خواری نبود قانون و کهنگی آن مطرح شده
که باید گفت این دلیل فقط بهانه است
حقیقت این است که سوء استفاده کنندگان تقریبا همه شان بعد از انقلاب و بواسطه نا کار آمدی و حتی خیانت مسئولین اجرائی کشور توانسته اند این چپاول و دست درازی را انجام بدهند، این سندها چطوری در دست افراد وجود دارد؟چه کسانی آنها را صادر کرده اند و با چه قانون و مقررات موجهی؟ آیا این کار جز خیانت می تواند باشد؟
چنانکه اگر توجه کنید تقریبا همه دست درازی ها به ساحل و دریا و کوه و رودخانه ها تاقبل از انقلاب نبوده یعنی حتی دردوران پادشاهان و حتی پهلوی ها سواحل و رود و کوه تصرف نشده بوده بلکه بعد از انقلاب و بیشتر در بیست سال گذشته این فاجعه رخ داده است
2- اینکه زمین خواران چه دولتی چه شخصی بخصوص شخصی سند دردستشان دارند نشان می دهد که اینها توانسته اند از دستگاه های ذی ربط مجوز بگیرند تا سندشان را هم
پس پیگیری و به مجازات رساندن و عاملین اصلا کار سختی نیست و عاملان این خیانت را باید بشدت مجازات نمود و زمینها را به بیت المال (انفال) بر گرداندولی ایا همت و مردانگی و جرئت کافی وجود دارد ؟
بعید می دانم
مطمئنا این مشکل همچنان باقی خواهد ماند چون واقعا عزم انجام وظیفه در بین مسئولین وجود ندارد و مسئولین ما فوق تر هم به بهانه شلوغ بودن سرشان یا به اینکه در اجرائیات دخالت نمی کنند و دون شان آنهاست که در اینجور امور دخالت کنند بزرگترین خیانت را در حق مردم کشور مرتکب می شوند
آنوقت انتظار دارند این مردم به صداقت و بزرگی و خوب بودنشان باور داشته باشند؟
3-عقل حکم می کند همه مترفات ساحل و دریا و کوهها از دست همه اشخاص حقیقی و حقوقی دربیاید مگر اندکی که بر حسب نیاز کشور و بناچار باید در دست بعضی از نهادها و موسسات باشد مثل اینکه نیروی دریایی مجبور است برای انجام وظایفش در دریا مقدئاری از ساحل را برای قایقها و امور عملیاتی و آموزشی در اختیار داشته باشد آنهم نباید برای خانه سازی برای پایورانش از چنین مکانی استفاده کند بلکه درصورت نیاز به نزدیک بودن خانه های سازمانی به محل کارشان می توانند زمینهای خارج از طرح محدوده ساحل را با دستگاه های مربوطه هماهنگ نمایند
همچنین سایر نهادها و دستگاه های مربوط به آب و دریا هم باید چنین کنند و بس
در مورد دامنه کوه ها و محدوده رودخانه ها هم باید همینطور باشد (3469184) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۳:۱۰:۱۴
"تصرف حريم دريا ،در شمال و جنوب كشور به وسيله هرگونه ارگان ، نهاد و يا شخصيت هاي حقيقي و حقوقي ممنوع است و همه سواحل تصرف شده بايد آزاد شوند"

دستور خيلي راحتي است ، اما ابلاغش شجاعتي مي خواهد كه هيچ كس ندارد ،
در همين شميران تهران هنوز هم عده اي در حال زمين خواري هستند و كسي هم جلوي انها را نمي گيرد . (3469219) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۳:۱۷:۱۲
در زمان پهلوی کسی جرات نداشت درختان توسکا ی سواحل را ببرد بعد ازانقلاب شروع به قطع درختان با حمایت از مستضعفین کردند بعد هر ارگانی یک تابلو در زمینهای مخروبه گذاشت که محدوده آنهاست پس از جنگ یا ارگانها زمینها را فروختند یا خودشان در ان برای خوداشون ساختند جالبه هیچ دولتمردی تاکنون جرات نکرده حتی اسم یکی از این ارگانها را به زبان بیاورد اول آزادی گفتار بعد حل مسئله در غیر اینصورت مشکل در حد همین کلی گویی ها باقی می ماند و ایران عزیز به لم یزرع شدن نزدیکتر خواهد شد. (3469234) (alef-13)
 
سامی
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۳:۲۳:۳۴
هر گوشه ای را نگاه می کنی مشکل و گره کور است.
چنین وضعیتی ممکن نیست ایجاد شود مگر این که نهاد های نظارتی دچار فساد شده باشند. (3469250) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۳:۵۹:۱۸
فساد در دولت است نه ملت. ملت زورش به دولت فاسد نمی رسد. تمام کرانه هیا رودها را ویلا کرده اند و به روی مردم بسته اند و فاضلاب شخصی شان را در آب اشامیدنی شهرها رها می کنند و کسی به کسی نیست. حرف هم بزنی نیروی ویژه در خدمت است. (3469352) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۴:۳۳:۰۳
فقط کافیه از سمت محمود آباد به سمت چالوس روی بلوار ساحلی رانندگی کنید اصلا رنگ دریا رو هم نخواهید دید . تمام ساحل دریا توسط ویلاها و شهرکهای دولتی و خصوصی خورده شده . کجای دنیا آخه این شکلیه که منابع ملی یک کشور به این شکل عجیب در انحصار یک عده قلیل باشه . (3469418) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۴:۳۶:۰۸
قوه قضاییه وقتی خودش زمین خواره و بخش اعظم این زمینها هم توسط همین قوه خورده شده دیگه چه انتظاری میشه از بقیه افراد و سازمانها داشت!!! (3469429) (alef-13)
 
مصطفي
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۴:۳۶:۱۹
بابا مردم از اينهمه امارهاي سوءمديريت خسته شدند
الف شما خسته نشدي؟؟؟؟!!!!


اهاي ي ي ي ي ي ي ي ي ي كسي خونه نيست؟ (3469430) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۵:۰۴:۲۱
امیدوارم دریای خزر خشک بشه تا چشم این دریا خوارها در بیاد. (3469501) (alef-13)
 
طارمی
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۵:۲۹:۱۰
ایا میدانیدطبق امار رسمی بیشترین تصرفات وتخریب دریا -کوه- جنگل-رود -مرتع و زمینهای کشاورزی درزمان دولت احمدی نژاد اتفاق افتاده (3469545) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۵:۵۴:۳۷
فقط سواحل نيست
بعضي از ادارات دولتي مثل وزارت نفت در تمامي شهر هاي توريستي ايران براي كارمندان خود هتل هاي شيك با تمام إمكانات دارد
يا بيمارستان جداگانه دارند
تفريگاه و رستوران جداگانه دارند
مگر نفت براي تمام مردم ايران نيست ؟؟
بيخود نيست كه همه سر و دست مي شكنند كه برن كارمند دولت بشن
بيخود نيست كه فقط نصيب از ما بهتران مي شه ! (3469601) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۶:۲۴:۵۱
فعلا بخور بخوره از هر نوعی فقط مردم بیچاره .... میخورن چون خوردنی ها مال از ما بهترونه (3469657) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۶:۳۷:۴۳
یه نگاه به فیلم در پناه تو بندازید برای 20 سال پیشه . توی یکی از صحنه ها محمد بهمراه خانوادش میرن شمال . قسمتی از صحنه ها هم در جاده و ساحل دریا فیلم برداری شده که به وضوح نشون میده چقدر بکر و دست نخورده بوده این سواحل اما متاسفانه حالا باید شاهد این فجایع دریاخواری اونهم توسط خود متولی نگهداری از این زمینها باشیم (3469679) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۷:۳۹:۴۵
ای کاش دولتی بمانند و به بخش خصوصی واگذار نشود ولی به ارگان های دولتی دستور دهند حق ساخت ویلا ندارند. (3469773) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۲۰:۱۳:۴۰
فقط یک نمونه از این ساحل خواری مربوط به مجتمع صدا و سیما در زیبا کنار است که کاملا دسترسی مردم و مسافرین به دریا در قسمت روبروی هتل تا صدها متر مسدود کرده است! (3470063) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۰:۰۰:۲۱
اگر به جای اوردن اسامی ارگانها یا نهادهای دولتی و غیر دولتی ساحل خوار اسامی ارگانها و یا نهادهایی که ساحل نخورده اند را ذکر کنید با یک سطر به نتیجه می رسید یعنی کلهم ساحل خوار و کلهم مسئول به واقعیت نزدیکتر ااست (3471065) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۲۲:۱۸:۵۹
بعضی از مسئولین در کنار ساحل ویلای چند هکتاری دارند و از رانت قدرت استفاده کردند یکی از اشکالات عمده کشور در این است که هر مسئول میداند عمر مسئولیت خودش چون کوتاه است در طی این مدت بار خود را باید ببندد و مورد بازخواست قرار نمی گیرد عجب بخور بخوری راه انداخته اند بعضیها روی رژیم شاه را هم سفید کردند (3470315) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۲۳:۰۱:۳۴
هیچ ایرادی نداره سازمانی بره برای خودش و کارمنداش زمین بخره و مجتمع تفریحی بسازه اما باید این ساخت و ساز ها حداقل 200 متر عقب تر از خط ساحلی باشه تا حریم عمومی و ملی سواحل حفظ بشه حتی توی نیویورک هم به غیر از محله منهتن که یک سری ویلای گران قیمت که از قدیم الایام در حریم ساحل ساخته شده 95 درصد سواحل بصورت منابع ملی در اختیار دولت قرار داره و عموم مردم براحتی استفاده میکنن با اینکه این کشور مهد سرمایه داری دنیاست. (3470415) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۰۱:۵۹:۳۰
دولتی یا شبه دولتی. اراضی دست دولتی ها و شبه ذولتی ها ملی کرده و برای استفاده عموم آزاد کنید. (3470684) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۰۲:۲۱:۲۹
من خودم مازندرانی هستم. در همه جای دنیا دولت یه بخشی از ساحل را میفروشد به هتل ها و یا اشخاص ثروتمند و.... چون این همه ساحل را احتیاج ندارد. ولی با قانون بازپس گیری. یعنی اگر بعد از 100 سال دولت نیاز به اون ساحل پیدا کرد میتونه به قیمت روز پول ملک رو بده و پس بگیره. مشکل اینجاست که این دوستان مسئول ما به فکر من و شما نیستن. میبینن از زمان شاه یک سری ارگان های دولتی مثل آموزش پرورش. مثل وزارت نیرو. وزارت رفاه و....... پلاژ هایی ساختند و ساحل هایی رو تصرف کردن که نفع مردم و کارمندان اون وزارت خونه از کل کشور پذیرایی و استفاده میکنند. مسیله اینجاست که مسولین ناراحتن که چرا این وزارت خانه ها از زمان ...مفت این زمین ها رو گرفتن و پولی ندادن. حالا میخواد بیاد ازشون پول بگیره. پولش چون میلیاردی هست مجبور هست سالانه اقساط بگیره. چون اداره و وزارت دولتی در مازندران پولی نداره بده چون خودش از دولت بودجه میگیره. پس دولت میاد بودجه سالانه رو کسر میکنه و کمتر میده. هدف همینه. وگرنه اینا دنبال چند نفر ثروتمند محدود که 100 نفر هم نمیشن و ساحل های پرت رو خریدن نیستن. دنبال ارگان های دولتی هستن که پول بگیرند. استفاده کننده از یک پلاژ دولتی ساحلی چه کسی هست؟ کارمند های دولت و مسافر های مختلف. که همان مردم هستن. ... (3470698) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۰۷:۳۸:۱۹
اگه یک کشاورز در سرزمین خودش در یک منطقه کویری یک اتقک درست کند فردا حکم تخریب برایش می گیرند اونوقت ساحل کشور 80 درصدش تصرفش شده کسی ککش نمی گزه. واقعا .... تار عنکبوت است. (3470819) (alef-11)
 
zartusht ...kurd
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۰۹:۵۷:۳۹
تو ايران بخور بخوره هر كي تو يه مسندي هست تا فرصت پيدا مي كنه به نحوي هاپولي مي كنه خنده دار از همه اينه كه يه عده از اون كله گنده ها رفتن پرورش گوزن راه انداختن يكي نيست به اينا بگه آخه خدا نشناس ها حيوانات وحش كمياب و در حال انقراض و سواحل درياها وجنگلها ملك باباتون نيست متعلق به اين ملته، خدا ازتون نگذره شما به چه حقي تو انحصار شخصي خودتون نگه داشتين .... (3471054) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۰:۰۰:۳۵
ايا ميدانيد هتل هايى هفت ستاره دبى اجازه بستن مسير ساحل در كشور فسقلى نداره و بايد مسير براى همه باز باشد ساحل اختصاصى معنى نداره (3471067) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۱:۲۲:۳۷
فساد... فساد.... فساد...
بي عرضگي، بي كفايتي، رشوه خواري، سهم خواهي...
بيچاره مردم! (3471282) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۶:۲۷:۱۸
آقا کارخانه آلومینیوم المهدی را هم خوردند مفت (3472172) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۶:۴۱:۱۴
در همه جای کشور ایران عده ای دولتی بخور بخور راه انداختند و .... . (3472208) (alef-11)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۹:۳۶:۳۰
وقتی دولت خودش شاخه را بشکند مردم درخت را از ریشه میکنند سواحل خزر ملی وما همه مردم ایران است نه تنها مال دولتی ها خوشی 4روز تعطیلی را از مردم نگیرید که خوشی یک عمر را خداوند از شما میگیرد (3472731) (alef-11)
 
نصر
۱۳۹۴-۱۰-۲۷ ۰۷:۵۹:۳۹
سلام
خانه از پای بست ویران است خواجه در بند نقش ایوان است
واقعا متاسفم ، شب مناظره کلی تاسف خوردم و گریه کردم ، واقعا نمی دانم در این مملکت چه اوضاع و احوالی است ، (جنگل خواری ادارات .....)،( مرتع خواری آستانقدس و ... ،( کوه خواری .....) ، (دریا خواری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و....)،و (زیر زمین نفت خواری بابک زنجانی ها )و.یک عده ا... ، آخر بفرماید چه مانده است ؟ باعث و بانی این همه خیانت چه کسی یا کسانی هستند ، کدام منکر از این بالاتر که .... امثال بابک زنجانی ها زیر زمین را خورد و برد و یک عده روی زمین را خوردند و خیانتی می کنند که در طول تاریخ حتی ناصرالدین شاه به ایران نکرد آنوقت دولت گرفتار حل مسئله هسته ای و.... قوه قضائیه بدنبال پاسخ به نامه های حقوق بشر و پاسخ به صحبت های رئیس جمهور و قوه مقننه هم که قربونش برم دنبال دعواهای سیاسی و جناحی و.... و غافلند از اینکه خوره کشور را از درون دارد نابود می کند و بلای جان کشور شده وآنوقت معطلند کوچکترین انتقاد و اعتراض بکنی .... !!!!!!!!!!!!!!!!!! (3473413) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۷ ۰۸:۰۸:۰۷
همه چیزمان به همه چیزمان می آید مملکت هم نود و شش درصدش رو آقایان گرفته اند و برای هفتاد میلیون انسان همان چهار درصد را گذاشته اند و بس (3473442) (alef-11)
 
جواد
۱۳۹۴-۱۰-۲۷ ۰۸:۴۳:۵۳
تا وقتی عده ای قانون رو دور میزنن ... ما هم با دیدن اونا سعی می کنیم قانون رو دور بزنیم... تخلف تخلف است چه برای من چه برای بالاترین ارگان ها در نظام...
اگه غیر از این باشه ادم فکر میکنه ی ... (3473566) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.