نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 478685
انتخابات، چالش سبک زندگی و رایی که ساخته می‌شود
رضا حقیقی، 13 خرداد 96
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۹
در تحلیل آراء غیرقابل انتظار روحانی،دلائل گوناگونی مطرح شده است.

رقیب هراسی به واسطه ی جنگ،دوقطبی سازی های تصنعی،تغییر آرایش انتخاباتی از دو مرحله ای به تک مرحله ای،پازل قالیباف و رییسی،تاکتیک مهره پوششی،تبلیغات تلگرامی و جولان اینستایی و..برخی از دلایلی است که ضرائب مختص به خود را در آهنگ اعتراضی برگه های رای به سود روحانی رقم زدند‌.

23 میلیون رای ،رقمی نبود که حتی خودکابینه یازدهم ،توقع آن را می داشت.پدیده ی بی نظیر کاندیداتوری معاون اول دولت برای پشتیبانی از روحانی و هم اظهارات رادیکال رییس جمهور در هفته آخر تبلیغات،همه حکایت از چشمان پرتردید دولت به نتایج آراء بود.

اما به نظر می رسد، شاه کلیدی که راهی دوباره برای اعتدالیون گشود،بسیار عمیق تر و پنهان تر از عوامل آشکاری است که مطرح شده اند‌.

سرمستی حاصل از پیروزی کوتاه مدت،نباید جریان سیاسی حاکم را از ریشه بنیادینی که سبب الاسباب این پیروزی سلبی شد.باز دارد.مداقه در این فقره،روشن خواهد ساخت که پای تقصیر همه ی جریانات سیاسی انقلاب در میان است.

آن عامل پنهان،چالش روند سبک زندگی  بخشهایی از طبقه متوسط در ایران با ارزشهای قانون اساسی است.چالشی که اگر برای آن تدبیر نشود،به سرعت در حال گسترش به طبقات پایین تر و لایه های مذهبی مردم است.

موریانه ای که با رسوخ به پایه های فرهنگ ملی و تقابل با ارزشهای ملی و قانون اساسی،حاکمیت فرهنگ اسلامی-ایرانی را هدف گرفته است.

امروزه،سبک زندگی برخواسته از منظومه فرهنگ ایرانیان،با گرایش بخش قابل توجهی از مردم و مناسبات رایج بین نسل جوان ،فاصله ی معتنابهی گرفته است.

فارغ از علت یابی برای این مساله،عنصر حاضر را میتوان ،تعیین کننده ترین مولفه در نتیجه نهایی انتخابات اخیر دانست‌.علی رغم شرایط نامطلوب اقتصادی در دولت یازدهم،یافتن راهی برای استیلای مدل مطلوب سبک زندگی،به ناچار طبقاتی از مردم را به سوی انتخاباتی سلبی و حداقلی رهنمون ساخت.

در واقع اصلاحات و اعتدال ،با تصویر سازی  خاص از چهره رقیب خود،با " گرایشات"طرفداران این " چالش"به ائتلافی نانوشته دست یافتند.ائتلافی که جز شعار،نتوانسته الگویی بینابینی و راه حلی مناسب برای این پدیده بیابد‌.

مع الاسف،اصلاح طلبی در ایران که در بستری از توجه به کاستی ها و نقد صحیح جریان حداکثری حاکم در انقلاب شکل گرفته بود،به سطح پایینی از رقابت های سیاسی تنزل یافته است. جریانی که امروز می بایست پیشران های نظری اش، پاسخی درخور برای چالشهای جدی جامعه ایرانی می داشت؛ از چالشها به عنوان سوژه ای سیاسی در جهت تفوق بر رقیب استفاده میکند .
 
بزرگترین راه حل آنها،"عدم تجویز" نسخه برای بحرانهای فرهنگی و وانهادن چالشهای اجتماعی به رشد نباتی خود است.

اصولگرایان اما،سهم بیشتری در این معضل اجتماعی دارند. اصولگرایان در این میان،گرچه به سیلی های مکرر انتخاباتی نواخته شده اند، اما بزرگترین تقصیرشان این است که ،بعضا،از بیخ و بن ،رسمیتی برای شکافهای اجتماعی و فاصله خود با "جمهور " مردم قائل نیستند.
 
آن ها‌ اعتقادی به این ندارند که امروزه،بخشی از جوانان ، دیگر اقبالی به سبک زندگی تجویزی آنان برای مردم ندارند‌.البته این "چالش"،در انتظار بیداری اصولگرایان و اصلاح طلبی اصلاح طلبان نمی ماند‌‌.در آن سوی ،ارزش های سرمایه داری و لیبرال دموکراسی،جان فرهنگ مردم را ستانده است؛ و در این سوی، " تنازع قدرت"جانی برای سیاسیون باقی نگذارده است.شاید روزی برسد که مسابقه انتخابات،دیگر نتواند سوپاپی برای کنترل این " چالش ها" باشد.آن وقت دیگر،کمی دیر شده است.
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۶ ۲۱:۱۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۶ ۱۲:۳۶
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۵ ۲۲:۰۹
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۴ ۱۲:۳۹
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۳ ۱۹:۰۶
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۱ ۱۹:۵۱
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۱ ۱۸:۳۰
 
۱۳۹۵/۱۲/۲۹ ۱۶:۲۰
 
۱۳۹۵/۱۲/۲۸ ۱۳:۵۲
 
۱۳۹۵/۱۲/۱۹ ۰۸:۰۰
 
 
کلمات کلیدی : روحانی+پیروز انتخابات+انتخابات ریاست جمهوری+جامعه ایرانی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۸:۳۳:۲۱
نویسنده به نکات خوبی در هر دو بخش اصلاح طلب و اصولگرا توجه داشته
خوابیدن در باد این تعداد رای برای روحانی می تواند اصلاح طرلبان را برای سال ۱۴۰۰ به خطر بیندازد.
از سوی دیگر اصولگرایان باید در فکر پوست اندازی به سمت جوانان بافکر منطقی خود باشند.

رقابت اصولگرایان و اصلاح‌طلبان به این زودی‌ها تمام‌‌شدنی نیست و تنها از مرحله‌ای به مرحله‌ای دیگر وارد شده است. در این میان آنچه مهم است رعایت قواعد رقابت سالم برای جلوگیری از هدررفت انرژی اجتماعی و سرمایه‌های ملی و اتخاذ سیاست درست با استفاده از تجارب حاصل از این انتخابات برای دوره‌های بعدی است. تحقق این مهم نیز منوط به پذیرش حضور یکدیگر و حداقلی از مبناهای مشترک برای کار سیاسی است. (4409664) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۲:۵۷:۴۱
1-وضعیت اصول‌گرایان و راهکار پیش روی آنان: اکنون و بعد از انجام چند انتخابات پیاپی که به شکست اصول‌گرایان انجامیده، مشخص شده است که (درحال حاضر) اصول‌گرایان از پایگاه اجتماعی کوچک‌تری نسبت به اصلاح‌طلبان برخوردارند. پذیرش این واقعیت کتمان‌نشدنی اولین گام حیاتی برای تداوم فعالیت اصول‌گرایان است، چرا که مادامی که اصول‌گرایان از پذیرش حجم کوچک‌تر پایگاه اجتماعی خود طفره بروند، برای گستردن آن و جلب توجه آرای بیش‌تری از مردم تلاش نخواهند کرد و در صورت عملکرد درست اصلاح‌طلبان در انتخابات، مجددا از آنان شکست خواهند خورد. از دید نگارنده در وضعیت فعلی سقف رای اصول‌گرایان حدود 15 میلیون نفر است که 5 میلیون نفر آن ثابت و حدود 10 میلیون آن نیز رای سیالی است که متعلق به قشر سنتی و بخش‌هایی از طبقات محروم جامعه است و حتی این 10 میلیون رای نیز در صورت مشاهده‌ی شعارهای جذاب از سوی رقیب و عملکرد ضعیف خود اصولگرایان ممکن است به سمت مقابل میل کند.

با توجه به این وضعیت تنها راه پیش روی اصول‌گرایان برای کسب رای بیش‌تر، توجه به حوزه‌های اجتماعی اصلاح‌طلبان است. اصول‌گرایان باید بکوشند با تغییر در گفتمان خود و پذیرش تحولات اجتماعی و نهایتا تغییرات درونی که لازمه‌ی حیات سیاسی و اجتماعی است، بخش‌هایی از رای اصلاح‌طلبان را به خود جلب کنند. اما پرسش این است که رای کدام گروه از اصلاح‌طلبان قابلیت چرخش به سمت اصول‌گرایان را دارد؟ از دید نگارنده رای دو طبقه‌ی اجتماعی در صورت رعایت شرایطی از سوی اصول‌گرایان قابلیت جذب از سوی آنان را دارد. دسته‌ی اول: اقلیت‌های مذهبی و قومی روستایی. دسته‌ی دوم: بخشی از طبقات شهری.

الف: دسته‌ی اول: از میان پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان، رای بخش‌های اقلیت‌های دینی و قومی روستایی که فقط به ملاحظات سیاسی به اصلاح‌طلبان رای می‌دهند، اما از لحاظ مادی و به دلیل محرومیت اقتصادی دل در بند شعارهای اصول‌گرایان دارند، قابلیت جذب بیش‌تری به سوی آنان دارد. اصول‌گرایان در صورت توجه به حقوق شهروندی اقلیت‌های قومی و کنار گذاشتن نگاه امنیتی به کنش اجتماعی آنان، به راحتی قادر خواهند بود با شعارهای اقتصادی رای آنان را به سمت خود جذب کنند.

دسته‌ی دوم: اصول‌گرایان با رعایت شرایطی می‌توانند بخشی از رای پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان را که تعلق به قشر شهری دارد به سوی خود جلب کنند. توضیح آن که با توجه به داده‌های آماری چند انتخابات اخیر، رای سلبی طبقه‌ی متوسط شهری به ضرر نامزد جناح اصول‌گرا، سهم بزرگی در شکست آنان داشته است. اصول‌گرایان باید توجه داشته داشته باشند که کنش بخشی از طبقات متوسط شهری ناشی از هراس از به خطر افتادن حقوق شهروندی آنان از سوی اصول‌گرایان تندرو است. این گروه بیش‌تر به دنبال آزادی‌های اجتماعی‌اند و در صورت تضمین رعایت حقوق شهروندی آنان از سوی متولیان حکومت، رای سلبی آنان که همواره به ضرر اصول‌گرایان عمل می‌کند، می‌تواند از سبد رای اصلاح‌طلبان خارج می‌شود.

بنابراین به طور خلاصه می‌توان گفت که اصول‌گرایان برای خروج از بن‌بستی به در آن گرفتار شده‌اند، یک راهکار اساسی دارند و آن توجه به حقوق شهروندی و آزادی‌های اجتماعی است. صد البته انجام نمایشی این کار و تظاهر به رعایت این قاعده‌ی اساسی جوامع مدرن آنچنان که در انتخابات اخیر و در قالب ملاقات نامزد اصولگرا با یک خواننده‌ی رپ دیدیم، نتیجه‌ی عکس خواهد داشت و منجر به ریزش بیش‌تر آرای آنان خواهد شد. پذیرش حقوق اجتماعی و شهروندی مردم اعم از روستایی و شهری یکی از ضروریات اصیل زندگی مدرن است که با نمایش صرف قابل اثبات نیست و امری است که باور آن از سوی مردم نیازمند گذر زمان و حصول اعتماد تدریجی آنان است.

2-وضعیت اصلاح‌طلبان و راهکار پیش روی آنان: رای 16 میلیونی اصول‌گرایان اگرچه در وهله‌ی اول ممکن است خطری برای اصلاح‌طلبان محسوب شود، اما از منظری دیگر این رای بالا برای کنش اصلاح‌طلبانه برکت است. واقعیت آن است که اگر رای اصلاح‌طلبان به اصول‌گرایان نسبتی مثلا چهار به یک داشت، این نتیجه نوعی خاطرجمعی را برای آنان به دنبال می‌آورد که می‌توانست منجر به انفعال و غفلت آنان شود. اما رای نسبتا نزدیک این دو گروه باعث می‌شود که اصلاح‌طلبان در کنش سیاسی خود هشیارتر باشند و از فرصت‌سوزی بپرهیزند. اصلاح‌طلبان نسبت به رقیب خود پایگاه ثابت رای حدودا دو برابری دارند که متعلق به تحصیل‌کردگان فعال در عرصه‌ی سیاسی اجتماعی ایران است. به جز این پایگاه رای ثابت 10 میلیونی، اصلاح‌طلبان در صورت کنش صحیح سیاسی، می‌توانند تا حدود 20 میلیون رای سیال را نیز به خود جذب کنند. به عبارت دیگر سیالیت رای اصلاح‌طلبان بسیار زیاد است و میزان رای نهایی آنان بستگی زیادی به عمل خودشان دارد. اصلاح‌طلبان با در پیش گرفتن یک رفتار سیاسی درست می‌توانند دو گروه اجتماعی هدف را به سمت خود جلب کنند که عبارتند از:

دسته‌ی اول: قشرهای محروم اجتماعی اعم از روستانشین یا حاشیه‌نشینان شهرهای بزرگ.
دسته‌ی دوم: طبقات متوسط شهری که به سختی راغب به شرکت در انتخابات می‌شوند.

الف: دسته‌ی اول: اصلاح‌طلبان برای جذب رای طبقات محروم روستایی، گزینه‌ای جز حرکت در مسیر فعلی ندارند. انجام طرح‌هایی چون بیمه‌ی سلامت و اختصاص یارانه‌های مختلف از یک سو و کوشش در جهت رشد اقتصادی مناطق محروم از سوی دیگر راهکار اصلی اصلاح‌طلبان برای جذب این گروه خواهد بود. اصلاح‌طلبان باید توجه داشته باشند که نیاز‌های مادی این گروه اجتماعی به خاطر محرومیت شدید اقتصادی، آنی و لحظه‌ای است و برآوردن این نیازها را نمی‌توان به آینده موکول کرد. اصول‌گرایان در هر انتخابات با تکیه بر نیازهای آنی و لحظه‌ای محرومان رای این عده را به خود جلب می‌کنند. اصلاح‌طلبان باید بتوانند با کم کردن تدریجی حجم این گروه اجتماعی و تغییر مذاق محرومان، حربه‌ی اصولگرایان را از آنان بگیرند.

ب: دسته‌ی دوم: جذب رای خاموش طبقات متوسط شهری که حضور آنان در پای صندق رای برگ برنده‌ی اصلاح‌طلبان در هر انتخاباتی است، مهم‌ترین راهبرد اصلاح‌طلبان برای حفظ تفوق آنان بر اصولگرایان خواهد بود. این گروه البته نسبت به قشر روستایی توقعات بیشتری دارند که بخشی مربوط به حقوق شهروندی و آزادی‌های اجتماعی و بخشی نیز مربوط به اقتصاد و معیشت است.

واقعیت این است که اصلاح‌طلبان به مرور زمان و به خاطر محرومیت از حمایت ساختارهای رسمی تمایل بیش‌تری به سمت نیروی نهفته در بدنه‌ی اجتماع پیدا کردند و همین مساله باعث توجه بیش‌تر آنان به حقوق شهروندی و آزادی‌های اجتماعی شده است. چابکی و انعطاف اصلاح‌طلبان در چرخش به سمت حقوق اساسی مردم و پذیرش ضروریات تحول اجتماعی، برگ برنده‌ی آنان در رقابت با اصول‌گرایان است. در حوزه‌ی اقتصادی خواست اصلی طبقات شهری توجه دولت به بخش خصوصی در مقابل اقتصاد متکی به رانت دولتی و حکومتی است. جهت اصلی فعالیت اصلاح‌طلبان در توسعه‌ی اقتصادی باید تثبیت ساختارهای اقتصادی مربوط به بخش خصوصی و سرمایه‌داری و در کنار آن، توجه به عدالت اقتصادی از طریق بزرگتر کردن سهم مالیات در درآمدهای کشور باشد.

تحقق این امر البته مستلزم شفافیت مالیاتی است. باید گفت که برکات شفافیت مالیاتی فقط محدود به طبقات متوسط شهری نیست و شامل قشر محروم نیز خواهد شد. خوشبختانه تاکید نامزد اصولگرا بر شفافیت مالیاتی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 می‌تواند کمک‌حال اصلاح‌طلبان در تحقق شفافیت مالیاتی و نهایتا عدالت اقتصادی به نفع طبقات محروم جامعه باشد. (4410108) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۸:۳۹:۳۱
از این واضح تر هم میتوانستید جریان مقابل را تشریح کنید. اکثر آنها مخالف حکومت دینی هستند همین (4409683) (alef-13)
 
AMIR
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۸:۴۹:۲۱
بسمه تعالی

کمی تقوا پیشه کنید.
آرای رییسی غیر قابل انتظار بود یا روحانی؟

قبل از این رییسی فرد شناخته شده ای بود؟؟

بهتر است سایت الف از این رویه جانبدارانه دست بردارد. انتخابات تمام شد .
قوه تئوریک شما اصولگرایان ضعیف شده است. آن وقت هم فردی بی تجربه را کاندید ریاست جمهوری کردید. جامعه در حال رشد است و شما دچار دقتی .

آخرت را مد نظر قرار دهید شاید رستگار شوید. (4409693) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۹:۰۳:۴۰
قبول ندارم این تحلیل را .علتش حریف هراسی اقای روحانی نبود . من می دانستم که اگر یک انقلابی با مواضع مذهبی تر بر سر کار بیاید طبیعتا چالشی بیشتر با دیگر کشورها ایجاد می شود و به نظرم در دنیای امروز این به صلاح ملتی نیست . (4409707) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۹:۰۵:۲۰
گفتمان اصلاح طلبان در انتخابات چه بود؟« بزن و برقص» هم شد گفتمان؟!!! (4409709) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۴:۵۷:۵۰
24 میلیون به آن رای دادند. پس ساکت! (4410306) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۹:۰۵:۲۴
علت رای ندادنم به اصول گراها این بود که در این چهارسال گرانی و تغییرات قیمت در مقایسه با دولت قبلی کمتر بود و این مهم بود برای من .ایا موریانه فرهنگ من را جویده (طبق نظر نویسنده مطلب )؟ (4409710) (alef-13)
 
dayani
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۹:۰۵:۴۳
فقط بوی ضعیفی از درک واقعیات در حال شکل گیری در جامعه ایران در این نوشته به مشام می رسد. شک نکنید که در انتخابات بعدی رده های پائین اجتماع نیز به رده های میانی می پیوندند. خیال می کنم که افراد فعلی اصولگرایان دیگری نه چیزی برای گفتن دارند


بحث اصلاح طلبان و میانه رو ها نیز زیاد مطرح نمی باشد، بحث از رخنه خرد در بدنه جامعه است. جامعه ای که بیشتر و بیشتر میفهمد و بیشتر و بیشتر راه درست را از نادرست تشخیص می دهد.
بحث فرد اصلح و غیر اصلح دیگر بیهوده است. بحث اندیشه به خرد نزدیکتر در برابر اندیشه دیروز با اندیشه ایستای سالهای گذشته است. (4409711) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۹:۲۱:۴۳
این تحلیل دقیقی است (4409731) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۹:۲۷:۳۶
بسیار عالی بود . به نظر من هم جامعه فعلی ما به خصوص نسل جوان دارای پرسشهای بسیار زیادی است که بدون پاسخ مانده اند نه دانشگاه و نه حوزه ما و نه ساختارهای رسمی حکومتی هیچ یک پاسخی برای این معضلات ندارند (4409742) (alef-13)
 
نمازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۹:۳۳:۳۲
1- هنوز متن مندرج در الف در خصوص سخنرانی رییسی در صفحه اول قابل دسترسی است که در مشهد گفته بود: شاهد بی‌سابقه‌ترین تخلفات دراین انتخابات بودیم/ بخشهای مختلف رسانه ملی، وزارتخانه هاواستانداران تبدیل شدند به ستاد روحانی/ مردمی که آمده بودند به رقیب دولت رای بدهند، ساعت ها پشت در ماندند / نیروهای انقلابی بر خلاف فتنه گران پایبند به قانون هستند
2- هنوز سخنان محودی کرمانی مبنی بر حلال و حرام کردن رای مردم در صفحه اول سایت الف قابل دسترس است.
3- هنوز سخنان کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر تأیید صحت و سلامت انتخابت و رد مهندسی و تخلفات گسترده در صفحه اول سایت الف قابل دسترس است.
4- هنوز بیانیه مثلا پذیرش نتایج انتخابات و البته اصرار به وقوع تخلف و اعلام پیگیری از طریق قوه قضاییه در صفحه اول سایت الف قابل دسترس است.
5- هنوز تیتر سازی از سخنان اژه ای معاون اول قوه قضاییه در تقدیر از بازنده انتخابات بدلیل اینکه رفتاری متفاوت از 88 داشت و بی توجهی به رییس جمهور منتخب مردم که بر خلاف پیروز 88 نفگت بازندگان خار و خاشاکند که گفت دست رای دهندگان به رقبا را می بوسد در صفحه اول سایت الف قابل دسترس است.
6- هنوز هم تیترهای بالاتر از اژه ای که در جهت تخریب رییس جمهور و انتخاباب مردم در الف منتشر شد در صفحه اول سایت در دسترس است
7- ایکاش الف نویسان کمی فقط کمی به انصاف رجوع کرده و به رسم و سیره نبوی و ائمه اطهار و امام خمینی از قبیله گرایی فاصله گرفته و چند روزی به عملکرد خود و اهل قبیله نگاه می کردند و حداقل دو دو روز 14 و 15 خرداد که بیش از همه ایام متعلق به امام خمینی می دانیم به رسم انصاف خمینی در مورد خود و دو انتخاباتی که مردم مانند سه انتخابات قبل از آنها گرفتند می اندیشیده و نوشتند. (4409752) (alef-13)
 
Australia
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۹:۴۴:۲۰
تا زمانی که اصولگرایان تحلیل هایشان اینطور یکجانبه است به هیچ جا نمیرسند

- آرای روحانی غیر منتظره بود
- آرا ناشی از جنگ هراسی بود
- آرا غیر انقلابی و حرام بود
- آرا بخاطر ائتلاف یا عدم ائتلاف بود

کلن طرز تفکر قیم مآبانه در اکثریت قریب به اتفاق اصولگرایان موج میزند. تفکری که برای مردم به صورت مستقل درکی قائل نیست و رأی آنها را ناشی از گمراهی و تبلیغات و غربزدگی و اشرافیگری و غیره میداند. برخلاف اصولگرایان که برای رأی گرفتن به هر ترفندی از جمله وعده یارانه و کارانه و دروغ 2030 و ترساندن قشر مذهبی و غیره روی آوردند، طرفداران روحانی تقریباً همه از قشر متوسط اجتماعی هستند یعنی رأی شان را نه با وعده های اقتصادی غیرممکن و دروغ های بزرگ با سواستفاده از مذهب که با توجه به خواسته های اجتماعی و افق های بلند مدت میدهند. و این دقیقن چیزی است که اصولگرایان متوجه نمیشوند.

عزیزان اصولگرا!
یک توصیه دوستانه.
رأی مردم نه از راه تبلیغ و خرج و ائتلاف بدست می آید نه از راه توهین و حمله و حرام خواندن و انگلیسی خواندن رقیب. اگر رأی میخواهید اول تکلیفتان را با مفاهیم اصولی همچون آزادی، حقوق بشر، حقوق اجتماعی، جمهوریت و رابطه مردم با نظام مشخص کنید، ثانیاً در فضای برابر رقابت کنید. آنوقت شاید انتظار اجتماعی اصلاح طلبان و نو اندیشان را داشته باشید.

با تشکر (4409767) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۴:۴۸:۳۷
چه جالب که شما این نظر را می دهید.

بنده از اهالی روستایی هستم که کاملا به دلیل رقیب هراسی رای ها به نفع جناب روحانی جمع شد.

اینقدر این دروغ ها و تهمت ها زشت بود که ابا دارم از بیان آنها.
وگرنه میتوانم تمامی آنها را برایتان بشمارم.

در حال حاضر روزه هستم و با زبان روزه عرض میکنم، وقتی این حرف ها را میشنیدم فکر کردم این جماعت چطور میخواهند از پس آن دنیایشان بربیایند.
میدانم که اگر در همین حال از این دنیا بروند بسیار مدیون هستند.
کاش اینقدر بد عمل نمیشد.

با این احوالات، قیامت بسیار ترسناک است. (4410289) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۹:۴۹:۳۱
احمدی نژاد هم در دور دوم با رقیب هراسی و دو قطبی سازی به قدرت رسید
روحانی هم همان کار رو کرد(هر چند ادعا می کرد با احمدی نژاد فرق داره)
و بعدش هم دیدیم چی شد
شانس آوردیم طرفدار های رئیسی کار های طرفدار های اون آقا رو نکردند
رای 16 میلیونی + کسانی مثل من که نتونستند رای بدن کم نیست(به قول روحانی 4 میلیون ) + خیلی چیز های دیگه ای که دیدیم (4409771) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۰:۰۸:۴۴
بنام خدا. بیشتر شعارگونه نوشته شده است تا تحلیلی. بر اساس کدام ادله نوشته شده است که رای آقای روحانی قابل پیش بینی نبود؟
تاکید بر اینکه جریانات سیاسی انقلاب خارج از جریان ارای اقای روحانی است مضر
برای این ممکلت مهلک است. چرا رای دهندگان به روحانی را خارج از جریان انقلاب می دانید؟ ایا با مشارکت بالای مردم مشکل دارید؟
این "آهنگ اعتراضی" که نوشته اید (با فرض صحت گفتار خودتان) را بدون غرض تحلیل کنید، ایراد کار نامزدها و شاید کشور را می توانید استخراج کنید. (4409793) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۰:۱۸:۴۵
شما اصولگراها چرا فکر می کنید رای روحانی غیرقابل انتظار بود؟
شاید به همین دلیل بود که فکر می کردید آخر هفته روحانی رفته و این جمله را تیتر درشت روزنامه هاتان می کردید؟
رای روحانی کاملا قابل انتظار بود و بدیهی. مردم به دروغ و فریب و ریا و تذویر نه گفتند. و این نه هم کاملا قابل انتظار بود. (4409807) (alef-13)
 
اقلیت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۰:۲۰:۵۰
نقش رای حداقل پنج میلیونی اهل سنت به اقای روحانی و در چند دوره اخیر به جبهه اصلاحات اصلا در تحلیل شکست اصولگرایان مورد توجه قرار نگرفته و نخواهد گرفت چون به قول مولوی عبدالحمید اصولگرایان چیزی را بعنوان اقلیت اهل سنت اصلا قبول ندارند (4409812) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۰:۲۷:۱۲
رای غیر قابل انتظار؟؟؟؟؟؟ (4409814) (alef-3)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۱:۱۰:۴۴
عالي نوشته! دقيق ترين و عميق ترين تحليلي بود كه تا امروز درباره نتايج انتخابات خوندم. (4409881) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۱:۴۶:۳۶
24 میلیون نه 23 (4409952) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۲:۵۲:۰۳
4 میلیون رای ادمی که نتونستن رای بدند رو اضافه کنی میشه 28 میلیون ضمنا ادمایی که ساعت 11 شب اومده بودن اصولگرا نبودن چون شما رایتون رو تا ظهر به صدوق میندازین
پس 28 در برابر 15 بوده (4410092) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۴:۵۱:۲۱
چه خوب که معترفید اصول گراها اهل عمل در زمانی که باید هستند.
اما نه عزیزم، بودند کسانی که همچنان میخواستند به آقای رئیسی رای بدهند. (4410293) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۳:۳۱:۳۰
حتى اگر رقيب هراسى و دوقطبى سازى باعث رأى آوردن روحانى باشد معنى اش اين نيست كه روحانى حرفى زده كه مردم نميدانستند، معنى اش اين است كه روحانى چيزى را گفته كه مردم ميدانستند ولى چون روحانى حرف دلشان را مطرح كرد به او اقبال نشان دادند (4410161) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۲:۱۱:۵۳
افرین حرف حساب (4410006) (alef-3)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۲:۴۴:۳۱
اصولگرایان از تحولات اجتماعی و فرهنگی جامعه شدیدا عقب مانده اند. نمیتوان کشور را با نسخه 38 سال قبل اداره کرد. نمونه اش تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس قبل است که شدیدا ضد حقوق و آزادیهای مدنی مردم و نمونه دخالت آشکار نهادها در زندگی خصوصی مردم است. (4410078) (alef-13)
 
دانشور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۲:۴۴:۴۷
مساله اینجاست که اصل اینکه تصور می کنید باید سبک زندگی مردم رو شما تعیین کنید اشتباهه؟ خود شما حاضرید سبک زندگی شما رو یکی دیگه تعیین کنه؟! (4410080) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۲:۵۲:۵۵
مشکل اصلی بدنه اصول گزایان این است که خود را ملزم به فرامین و گفتمان برخی افراد کرده اند حال آنکه بدنه جامعه این افراد را نمی پذیرد (4410093) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۴:۵۷:۳۴
چه جالب!

میدانید،

ما یک رهبر داریم که میفرمایند من یک رای دارم و این رای نامشخص است و شما را تنها به تحقیق و انتخاب اصلح توصیه میکنم.

اما اصلاح طلب ها فقط رای یک فرد را "تکرار میکنند". بدون اینکه به اسامی لیستی که به آن رای میدهند دقیق شوند فقط "تکرار میکنند".

به نظرتان کدام یک دیکتاتورگونه است؟!

خدارا شکر که رهبری فرزانه داریم.
نظام مردمی و نه دیکتاتوری را در رهبری رهبرم میبینم.
خدا حفظشان کند. (4410305) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۳:۱۴:۵۷
اصلاح طلبان سعی کردند در فضایی که برای آنها وجود داشت خدمات خود را ارائه دهند. اصولگرایان نیز میتوانند در فضای مشابه خدماتشان را ارائه دهند. لزوما که نباید در انتخابات به عنوان پیروز معرفی شد. (4410128) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۴:۱۸:۳۶
آرا روحاني غير قابل انتظار نبود (4410243) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۵:۱۰:۰۱
رای چهره ی ناشناخته ی اصولگرای معتدل ومیانه رو وبا اخلاق وقانونمدار اقای ریسی خیلی بیشتر از این حرفها است و او و طرفداران قانونمدار وبا اخلاقش نباید به سادگی میدان را ترک کنند و حق محرومین ومستضعفین را بگیرند (4410320) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.