نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 431398
۶ دانشمند ایرانی در میان ۳۰۰۰ دانشمند برتر دنیا
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۰۰
بر اساس گزارش پایگاه‌های بین‌المللی در جمع ۳۰۰۰ دانشمند برتر دنیا، نام شش دانشمند ایرانی مشاهده می‌شود؛ ضمن آنکه در ابتدای سال ۲۰۱۷ نام ۱۳ دانشگاه در میان دانشگاه‌های برتر درج شده است.
دکتر خوش‌قلب، مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با ایسنا، به وضعیت تولیدات علمی ایران اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به رویکرد وزارت علوم در راستای افزایش کیفیت تولیدات علمی و ارتقای جایگاه کیفی مراکز دانشگاهی و علمی و با برنامه‌ریزی و اقدامات انجام شده، خوشبختانه شاهد رشد معنی‌دار کیفیت هم در تولیدات علمی و هم در جایگاه کیفی دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور در سال‌های اخیر هستیم.

وی ادامه داد: به طوری که هم‌اکنون مطابق گزارش پایگاه ISI ایران به میزان 2.2 درصد علم برتر دنیا را تولید می‌کند و این در حالی است که مطابق گزارش این پایگاه سهم ایران از تولیدات علمی دنیا 1.8 درصد است. با این آمار مشاهده می‌شود میزان تولیدات مقالات ایران بیشتر در زمره تولیدات برتر طبقه‌بندی می‌شوند.

بهبود وضعیت تولیدات علمی ایران

خوش قلب اضافه کرد: طبق گزارش پایگاه ISI، کیفیت تولیدات علمی ایران از سال 2012 تا 2016 با 17 پله ارتقاء و بهبود از رتبه 37 به 20 دنیا ارتقاء یافته است.

وی با بیان اینکه ایران دارای رتبه اول از نظر شتاب تولیدات علمی برتر دنیا است، خاطرنشان کرد: رشد تولیدات برتر ایران در سال 2015 نسبت به سال 2014 حدود 19 درصد رشد را نشان می‌دهد و با این رشد ایران دارای رتبه اول جهانی از نظر تولیدات برتر علمی است.

مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم همچنین اظهار کرد: در شاخص مقالات باکیفیت که به عنوان مقالات چاپ شده در مجلات معتبر چارک اول شناخته می‌شوند، ایران در سال 2015 تعداد 7 هزار و 800 مقاله در مجلات باکیفیت چارک اول منتشر کرده است که این میزان نسبت به سال 2012 تعداد 1300 مقاله رشد داشته است.

جایگاه کیفی مقالات ایران در پایگاه‌های بین‌المللی

خوش‌قلب به جایگاه ایران در نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: درخصوص جایگاه کیفی مراکز علمی و دانشگاهی در نظام‌های رتبه‌بندی معتبر دنیا از جمله تایمز، لایدن، QS و شانگهای تعداد دانشگاه‌های ایرانی معرفی‌شده به عنوان دانشگاه‌های برتر در سه سال اخیر رشد چشمگیری داشته ‌است؛ به طوری که در رتبه‌بندی لایدن هم‌اکنون 14 دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه یک درصد برتر معرفی شده است.

به گفته وی، تا سال 2012 هیچ دانشگاهی از ایران در این رتبه‌بندی به عنوان دانشگاه یک درصد برتر معرفی نشده بود.

خوش قلب، به وضعیت ایران در رتبه‌بندی تایمز اشاره کرد و افزود: تا سال 2012 تنها یک دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه برتر در این نظام رتبه‌بندی بین‌المللی طبقه‌بندی شده بود؛ ولی هم‌اکنون در شروع سال 2017 نام 13 دانشگاه در این طبقه‌بندی مشاهده می‌شود.

وی تاکید کرد: در نظام رتبه‌بندی شانگهای تاکنون نام دو دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه یک درصد برتر جای گرفته است.

مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم اضافه کرد: علاوه بر آن در نظام رتبه‌بندی QS، در سال 2016 تعداد 5 دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه‌های برتر دنیا معرفی شده است در حالی‌که این تعداد در سال 2012 تنها دو دانشگاه بوده است.

به گفته وی، رتبه ایران از نظر دارا بودن تعداد دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی تایمز با 17 پله ارتقاء از رتبه 32 در سال 2012 به رتبه 15 ارتقاء و بهبود یافته است.

تعداد دانشمندان برتر ایران در گزارش‌های جهانی

خوش قلب به بیان تعداد دانشمندان برتر ایران پرداخت و گفت: از نظر تعداد دانشمندان برتر حاضر در داخل ایران، حدود 200 دانشمند ایرانی در زمره دانشمندان یک درصد برتر دنیا در سال 2015 قرار گرفته‌اند. در سال 2014 تعداد 173 نفر از دانشمندان ایرانی در لیست یک درصدها قرار داشتند.

وی اظهار کرد: از این لحاظ ما رشد کیفی مطلوبی را داشته‌ایم.مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم همچنین تاکید کرد: بر اساس گزارش پایگاه‌های بین‌المللی، در جمع 3 هزار دانشمند برتر دنیا، نام 6 دانشمند ایرانی مشاهده می‌شود.
 
کلمات کلیدی : دانشمندان ایرانی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۲۱:۳۰:۴۱
این 6 دانشمند در ایران زندگی می کنند یا خارج؟ (4099151) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۲۱:۵۵:۵۰
جمعیت ایران 70 میلیون نفر است که برابر با یک صدم جمعیت جهان (که 7 میلیارد نفر است) می باشد. یعنی از هر 100 نفر یک نفر ایرانی است.
حالا اگر همین نسبت را داشته باشیم باید از 3000 نفر دانشمند برتر 30 نفر ایرانی باشند در حالیکه این تعداد 6 نفر است. یعنی اگر این تعداد 5 برابر مقدار کنونی بود تازه ما در حالت نرمال قرار داشتیم.
به غیر از این باید دید که این 6 نفر به چه معنا واقعا ساخته محیط آکادمیک ایران هستند، یا اینکه اینها فقط متولد ایران هستند و تربیت شده آکادمیک خارج از ایران و مشغول به کار در محیط خارج ایران.
وقتی یک نفر محصول محیط آکادمیک خارج از ایران است، بی معنی است که او را نشانه رشد علمی ایران بدانیم!!!!

حتی اگر این 6 نفر کاملا محصول محیط آکادمیک ایران باشند باز ما 500 درصد از نرم جهانی عقب هستیم. (4099202) (alef-11)
 
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۴:۲۸:۱۷
هموطن عزیز عقب ماندگی این کشور به خاطر تکبر و تنبلی نخبگانش هست وگرنه مردم عادی که گناهی ندارند بنده در اطرافم هیات علمی زیاد هست با چشم خودم میبینم چطور تعلیم فرزندان این مملکت رو به مسخره گرفته اند ... با پایان نامه های بی ارزش و خریده شده و مقالاتی فقط برای ارتقای خودشون و نه خدمت به این مردم ... وای به روزی که بگندد نمک (4099563) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۲۲:۱۳:۴۹
ما الحمداا... هم دانشمندداريم وهم نخبه وهم تعدادمقاله هايمان زياد است ولي چرا در همه چيز وابسته ايم؟بويژه به اجناس بنجل چيني (4099230) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۰:۱۰:۰۰
مقاله برای این کشور نان و آب نمی شود دانشمند باید با اختراع و ابداع زندگی مردم را بهبود ببخشد مثل ادیسون یا بیل گیتس یا زاکر برگ (4099469) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۰:۴۷:۳۲
ما زياد شعار ميدهيم و زياد حرف ميزنيم ، زياده از حد ارمانى و خيالى فكر ميكنيم بيش از اندازه احساسى هستيم و كمتر به واقعگرايى مبادرت ميكنيم و به حقايق و وضعيت علمى فعلى جهان توجه حكيمانه و آينده نگرانه نداريم . (4099508) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۰:۵۹:۱۴
اگر در اختلاس رتبه بندی میشد ما اول بودیم بابک به 3 میلیارد دلار نفر اول دنیا میشد (4099519) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.