نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 434197
تیلرسون نشست بررسی صلاحیت را با اظهارات ضدایرانی آغاز کرد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۵۴
کمیته روابط خارجی سنای آمریکا بررسی صلاحیت نامزد وزارت خارجه این کشور را آغاز کرده است.

به گزارش فارس، کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز چهارشنبه برای بررسی صلاحیت «رکس تیلرسون» نامزد پیشنهادی رئیس‌جمهور منتخب برای وزارت خارجه تشکیل جلسه داد.

تیلرسون که سال‌ها مدیر شرکت نفتی «اکسون» آمریکا بوده، روابط بسیار نزدیکی با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دارد. همین امر موجب شده سوالات زیادی از سوی نمایندگان کنگره در مورد روابط وی با مسکو مطرح شود.

در ابتدای این جلسه، «تد کروز» سناتور جمهوری‌خواه با تمجید از سابقه عملکرد تیلرسون در شرکت اکسون، گفت آمریکا به وزیر خارجه‌ای نیاز دارد که «استثنایی بودن» این کشور را درک کرده و ضمنا تلاش نکند تا کنگره و مردم آمریکا را دور بزند.

همچنین «رابرت گیتس» وزیر دفاع پیشین آمریکا هم که در جلسه حضور داشت، به دفاع از سابقه تیلرسون پرداخت و گفت وی باید همزمان با مقابله با «اقدامات خصومت‌آمیز روسیه»، از وخیم‌تر شدن روابط دو کشور هم جلوگیری کند.

گفته می‌شود گیتس معرف تیلرسون به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بوده است.

سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا به انتقاد از سیاست خارجی اوباما پرداخت و گفت که بسیاری از کشورها اکنون جایگاه واشنگتن در جهان را نمی‌دانند. 

«تیلرسون» در نطق آغازین خود در این نشست ایران را به نقض قوانین بین‌المللی متهم کرد. .وی گفت: «کشورهای متخاضم مانند ایران و کره شمالی به دلیل امتناع از پیروی از هنجارهای بین‌المللی، تهدیدی جدی علیه جهان هستند.»

وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «و ما باید کسانی که دوستمان نیستند را در برابر توافقاتی که انجام می‌دهند، مسئولیت‌پذیر کنیم.»

وی اضافه کرد: «عدم موفقیت ما برای انجام این کار در دهه‌های اخیر جایگاه ما در جهان را تخریب کرده و بازیگران بد را به بدعهدی ترغیب کرده است. ما نمی‌توانیم نقض توافقات بین‌المللی را نادیده بگیریم، چنانکه درباره ایران (این مواد نقض) را نادیده گرفته‌ایم.»

تیلرسون در بخش دیگری از اظهاراتش شکست داعش را «مهم‌ترین گام در مقابله با اسلام افراطی» خواند و گفت که اولویت‌هایی در خاورمیانه وجود دارند که بایستی مورد توجه قرار بگیرند. 

وزیر خارجه پیشنهادی ترامپ تصریح کرد: «شکست داعش به ما این امکان را خواهد داد که توجه‌مان را بر روی سایر عناصر اسلام افراطی مانند القاعده، اخوان‌المسلمین و برخی عناصر خاص داخل ایران متمرکز کنیم.»

تیلرسون، مواضعش در خصوص رابطه آمریکا با روسیه که در سایه اظهارات ترامپ در این باره اهمیتی خاص پیدا کرده را هم بیان کرد. 

وی گفت: «بایستی درباره رابطه‌مان با روسیه هم کاملا هوشیار باشیم. امروز، روسیه (ما را) با خطر متوجه می‌کند، اما در پیشبرد منافعش غیرقابل پیش‌بینی عمل نمی‌کند.»

تیلرسون روسیه را به حمله به اوکراین و حمایت از «نیروهای سوریه که قوانین جنگ را نقض می‌کنند» متهم کرد. 

وزیر خارجه پیشنهادی ترامپ در پاسخ به سوال یک سناتور درباره اینکه آیا آمادگی تحریم روسیه با استناد به «قانون جامع مسئولیت‌پذیری حقوق بشری ماگینتسکی» را دارد پاسخ مثبت داد. 

این قانون که خواستار تنبیه مقام‌های روسیه به اتهام دست داشتن در قتل یکی از مخالفان دولت روسیه به نام «سرگئی ماگینتسکی» است، امسال در قالب یکی از متمم‌های پیشنهادی لایحه بودجه دفاعی آمریکا به تصویب رسید. واشنگتن مدعی است مقام‌های دولت روسیه در قتل ماگینتسکی دست داشته‌اند. روسیه این ادعا را تکذیب کرده است. 

وی همچنین با بیان اینکه روسیه با زور شبه جزیره کریمه را تصرف کرده گفت که بایستی به این اقدام پاسخ متناسب داد. وی همچین تحریم‌ها را یکی از «ابزارهای قوی» در دستان آمریکا برای مقابله با چنین اقداماتی خواند. 

تیلرسون در پاسخ به ادعاها درباره اینکه حملات سایبری به روسیه با دستور پوتین صورت گرفته باشد گفت که در جایگاهی نیست که به این سوال پاسخ بدهد.

وی درباره مواضعش در خصوص چین با متهم کردن این کشور به ساخت و ساز غیرقانونی در دریای چین جنوبی، پکن را به رفتار تهاجمی و توسعه‌طلبانه در عرصه دیجیتال متهم کرد. تیلرسون علی‌رغم این تصریح کرد که اقتصاد پکن و واشنگتن به هم وابسته است و دو کشور به همکاری با یکدیگر نیاز دارند.

وزیر خارجه پیشنهادی ترامپ به سوال سناتور روبیو مبنی بر اینکه آیا می‌تواند پوتین را جنایتکار جنگی خطاب کند، پاسخ منفی داد. 

تیلرسون در پاسخ به این سوال که در پاسخ به این سوال که چرا موقعی که در اکسون موبیل بوده علیه تحریم‌های ایران، سوریه و سودان لابی کرده هم گفت: «من هیچ‌وقت شخصا علیه تحریم‌ها لابی نکرده‌ام. تا جایی که می‌دانم، اکسون هرگز علیه تحریم‌ها لابی نکرده است.»

وی افزود: «تحریم ابزاری قدرتمند است... تحریم‌های ایران به شدت موثر بود به این دلیل که دیگران هم به آن پیوستند.»
 
کلمات کلیدی : رکس تیلرسون+وزیر خارجه ترامپ+ایران+برجام
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۲ ۲۳:۵۱:۵۷
خوشم میاد که یه عده چشم دوخته بودن به دوستی تیلرسون با پوتین وامید داشتن به همین سبب با ایران هم دوستی کنه ! خیالتان راحت دیگر کسی مثل اوباما که با ایران راه بیاید پیدا نخواهید کرد ! (4112155) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.