نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 307891
کیهان در ترازوی ادعا و فرجام
بخش تعاملی الف - بهروز ساریخانی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۰


روزنامه کیهان یکی از ۲ روزنامه بزرگ و مطرح سال های پیش از انقلاب و پس از آن بود. این روزنامه باتکای سابقه, هیئت تحریریه وسیع, چاپخانه مطرح و تعدد خبرنگار و نمایندگی در اقصا نقاط جهان توانست در آستانه انقلاب رکوردی از تیراژ را بهم بزند که بعید بنظر میرسد به این زودی ها توسط روزنامه ای دیگر شکسته شود.

برای جوانان و میان سالانی که آن روزها را بیاد نمی اورند, تنها موسسه ای که می تواند تا حدودی نمایانگر گستردگی و عظمت "کیهان" آن سال ها باشد, موسسه همشهری است. "همشهری" تا قبل از حاد شدن گرایشات سیاسی در آن, باعتبار گستره نشریات و ابتکارات جالبی که در زمینه صفحه آرائی داشت, بواسطه رنگ, کیفیت چاپ و تصاویر و کاغذ و بویژه ایده درخشان خلاصه نویسی اخبار و رویدادها, بی آنکه به وادی نشریات باصطلاح زرد غلطد, موفق به جذب طیف گسترده ای از خوانندگان از سطوح مختلف اجتماعی, فرهنگی, اقتصادی و سیاسی گردید. باعتبار حجم آگهی ها, این روزنامه موفق شد با کمترین تکیه به بودجه عمومی, آنچنان وضعیتی برای اقتصاد روزنامه بیافریند که با وجود ارزانی قیمت, میتوانست حق التحریر و دستمزد مناسبی نیز برای کارکنانش فراهم آورد.

متاسفانه روزنامه کیهان امروزه هیچ نشانی از آن رونق سابق ندارد. اغلب نشریات وابسته به آن یا تعطیل شده و آن بخش ناچیز باقیمانده نیز تقریبا بی خواننده اند. "کیهان بچه ها" که زمانی حرف اول را در نشریات هفتگی گروه کودک و نوجوان میزد, امروز هیچ نشانی از آن گذشته پرافتخار ندارد. "کیهان ورزشی" که زمانی رتبه نخست را در میان روزنامه های ورزشی داشت و مردم برای خریدش صف میبستند, امروز هیچ جایگاهی بین نشریات ورزشی ندارد. وضعیت "زن روز" و . . . هم که داستان بدون شرح است.

روزنامه ای که زمانی رتبه نخست را در جذب آگهی داشت, امروز اگر همان چند آگهی سفارشی دولتی را نداشته باشد, تقریبا فاقد آگهی و درآمد است.

بعنوان کسی که بیش از ۴۲ سال است خواننده روزنامه کیهان می باشد, جای بسی تاسف است که امروزه بجز برخی "یادداشتهای روز" که تا حدودی با مطالعه و تحقیق همراه است, الباقی صفحات روزنامه را مطالب بغایت سطحی, بی ارزش و شعاری پر کرده است.

طنز ماجرا در اینست که کسانی سال ها است پروژه نابودی تدریجی این موسسه معظم را در کف دارند, که مدعی ایده های مدیریت نه جهان تشیع, که جهان اسلام و کره زمینند.

یادش بخیر امام خمینی که زمانی در اوایل انقلاب در وصف ایچنین موجوداتی می گفتند: کسانی که توانائی اداره یک دکان را ندارند, امروز مدعی اداره کشورند!؟
 
کلمات کلیدی : بهروز ساریخانی
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۱۲:۵۰
یادم هست زمان مدیر مسئولی رئیس دولت اصلاحات بر روزنامه کیهان و در اوج جنگ شهرها مردم ساعتها در صف می ایستادند تا کیهان بیاید و ان را بخرند و همان موقع اطلاعات را کسی نمی خرید مگر اینکه کیهان تمام شده بود اما ایا الان هم اینگونه است؟ (3304485) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۱۳:۵۹
احسنت (3304489) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۱۵:۵۹
أين آخرشو گل گفتي (3304493) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۲۲:۵۲
متاسفانه در حال حاضر در کشور ما از این دست مدعیان کم نیستند. انشاالله خداوند همه ما و آینده این کشور را ختم بخیر نماید. (3304512) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۲۷:۲۰
اطلاعات اولیه ای را که به خوانندگان دادید خوب بود ولی در متن شما کمی غرض مشاهده می شود
عدم اقبال به نشریات تنها شامل کیهان نمی شود چون از وقتی مطالب نشریات در سایت همان نشریه قابل دسترسی است طبیعتا افراد به جای خریدن ترجیح می دهند در سایت ها مطالب را مطالعه کنند.
صفحات کیهان به اندازه کافی آگهی دارد و در عین حال کمبود آگهی را در یک روزنامه نمی توان به حساب اقبال کم خوانندگان گذاشت. فرضا من و شما روزنامه می خوانیم ولی هرچند سال یکبار هم آگهی نمیدهیم.
تبعیض در دادن یارانه به روزنامه ها در این دولت به شدت مشهود است( بر خلاف دولت قبل) و این تحریم و تبعیض بر کیفیت عملکردی موسسات بزرگی مثل کیهان تاثیر دارد.
این روزنامه بر خلاف نشریات دولتی دیگر مثل همشهری و ایران ، مشی ثابتی دارد . در حالی که آن دوروزنامه با تغییر رییس جمهور یا شهردار، تا 180درجه عقایدشان عوض میشود.
کیهان صاحب مدیر مسئولانی از هر طیف بوده است، آقای خاتمی و دکتر اصغری از طرز فکر چپ و آقایان نصیری و شریعتمداری از این جناح، به نظر شما چرا مسئولیتت شریعتمداری طولانی تر شده؟ (دقیقا مانند طولانی بودن مسوولیت آقای دعایی در اطلاعات)فکر نمیکنید قاطعیت و صراحت قلم ایشان مورد تایید حضرت آقاست؟
به نظر من بهتر است کیهان را با دیدگاهی فارغ ار تعصب و عناد نگاه کنیم و با مقایسه عملکرد این نشریه در طول این 18 سال دربیابیم که این نشریه از اصول تعریف شده اش دربرابر هیچ نهادی کوتاه نیامده چه خاتمی چه احمدی نزاد ، چه روحانی چه لاریجانی و..
وجود این طور روزنامه ها به عنوان دیدبان برای هر کشور حکومتی یک فرصت و شانس محسوب می شود. (3304525) (alef-4)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۳:۰۳:۳۴
اتفاقا بهتره شما کمی از دایره عقیده خالی از فکر وحقیقت بیرون بیایید و واقعیت رو بنگرید (3304970) (alef-11)
 
بهروز ساریخانی
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۱۱:۰۴:۰۳
با سلام و تشکر از بذل توجه روزنامه کیهان به این یادداشت ناقابل :

1- با نظر جنابعالی در مورد ضرورت وجود نشریات منتقد بعنوان دیدبان جامعه و دولت های مستقر کاملا موافقم.
2- ستون "گفت و شنود" روزنامه کیهان که توسط آقای حسین شریعتمداری قلمی میشود نیز - صرف نظر از محتوای برخی مطالب آن - اغلب واجد طنز جالب و بکری است. این ستون هر چند اصلا قابل مقایسه با ستون "دو کلمه حرف حساب" شادروان "گل آقا" در روزنامه اطلاعات نیست, اما از بخشهای خواندنی روزنامه کیهان فعلی است.
3- بررسی دیگر موارد مذکور در باره "نظر موافق رهبری با خط مشی روزنامه", "ثبات سمتگیری های اجتماعی و سیاسی روزنامه طی 18 سال گذشته", " اجحاف دولت جناب روحانی نسبت به تحدید آگهی های دولتی در این روزنامه" , . . . . و مقایسه مع الفارق بین آقایان دعائی و شریعتمداری در توان مدیریت 2 روزنامه پر سابقه کشور, نیازمند کار کارشناسی است که اولا در بضاعت این قلم نیست و ثانیا جای طرح در کتابی مفصل است.

تهران
17 آبان 94 (3307281) (alef-13)
 
محمدی
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۴:۱۵:۱۸
جناب آقای ساریخانی عزیزنویسنده مطلب بالا بنده به عنوان یک شخص عادی بوده ام که از ابتدای انقلاب تاکنون به واسطه ی اشتراکی که پدرم به نمایندگی این روزنامه داشت آن را دریافت می کردیم و من هم بعد از مدرسه رفتن خواننده مطالب آن شدم.
به نظر من خط کیهان در این سالهای طولانی حضور شریعتمداری در آن اصلا تغییر نداشته و مطابق اصولی که طبیعتا مورد حمایت رهبری می باشد با مسایل سیاسی، برخورد کرده.
در این سالها که من سایتهای مختلف را میخوانم اکثر مخالفان شریعتمداری بدون اینکه درباره مطالب ایشان صحبت کنند همیشه با نظرات توهین آمیز خود سعی در تخریب ایشان داشته اند در حالی که ما از بزرگانمان شنیده ایم که همیشه باید به کلام توجه کرد نه به گوینده آن.
کیهان جرم بزرگش در وفاداری صددرصددی به آرمانهای انقلاب و امام است،در این راه شوخی ندارد و هرکس که از این مسیر تخلف کند مورد انتقاد واقع می شود.ادبیات رییس جمهور در نمایشگاه مطبوعات نشان میداد که چقدر از دست روشنگری های کیهان عصبانی است. و یا وقتی آقای احمدی نژاد بارها گفت که اصلا کیهان را نمی خواند همه و هم به دلیل روشنگری ها و انتقادات این روزنامه می باشد
به نظر بنده بهتره درباره منطق شریعتمداری، به صورت منطقی و فارغ از تعصب جناحی بحث بشه تا معلوم شه کجای نظرات ایشان با آرمان های انقلاب و امام و شهیدان در تضاده؟
شما آیا در این سالها دیده اید که تمام شمارگان یک روزنامه به فروش برسد؟ دلیلش کم توجهی مردم به آن روزنامه به خودی خود نیست و مهمترین دلیلش پیگیری اخبار مطبوعات در وبسایتها است.
آیا این منطق صحیحه که دولت فقط به نشریاتی یارانه بده که از عملکرد درست و غلط این دولت تمجید می کنند؟؟ یعنی کارمندانی باید حقوق بگیرند که طرفدار دولت هستند؟! یعنی دولت داره از اموال شخصی مسئولین یارانه میده که برای نشریات حدود تعیین میکنه؟؟ نه جانم روش روش غلطی است و عدم اصلاح آن، روش غلطی رو در کشور پایه گذاری می کنه که قابل اصلاح نخواهد بود.
در آخر: رهبر انقلاب از دکتر ظریف حمایت کرده و ما باید تمکین کنیم، آیا رهبری نمیداند که در کیهان چه میگذرد؟؟ رهبری نمیداند در صداوسیما چه میگذرد؟ چرا از رهبری تاوقتی به نفع ما است، مایه می گذاریم در حالی که گاها با رفتارمان در حقیقت با اوامر و خواسته های ایشان مخالفت می کنیم؟
محمدی هستم (شهروندی عادی و فارغ از مناصب حکومتی و جدا از کاسبان تحریم) (3310757) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۱:۲۲:۱۹
نابود و بدنام كردن روزنامه اي كه يكي از خاطرات جمعي ما درباره دوران جنگ و انقلاب است ، بدترين خيانتي است كه مسئولين فعلي ان كرده اند ،
كاش براي نشر افكار خود روزنامه جديدي راه اندازي مي كردند و اين نشريه ملي را جناحي نمي كردند (3304684) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۲۲:۴۰:۳۲
به شخصه معتقدم كه روزنامه كيهان در روزنامه اي است كه بر سر آرمانها ايستاده است.
نويسنده واقعا با بي انصافي مطلب نوشته است. (3306338) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۰۲:۲۷:۳۰
بله حق با شماست بر سر آرمانها ايستاده. البته آرمانهاي جناحي خودش (3324793) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.