نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 408394
ماهی تیلاپیا چیست و چه ویژگی هایی دارد؟/ 140 کشور جهان این ماهی را تولید می کنند
نسرین مشائی*، 10 آبان 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
تیلاپیاها متعلق به خانواده  Cichlidae  هستند. این خانواده بیش از 1600 گونه دارد اما گونه هایی که پرورش تجاری دارند محدود هستند. میزان تولید تیلاپیای گونه نیل (Oreochromis niloticus) در جهان بیش از %80 کل تیلاپیای پرورشی است (Fessehaye, 2006).



تیلاپیاها در جایگاه دومین ماهی پرورشی جهان قرار داشته و تولید آنها در جهان در دهه های اخیر بشدت افزایش یافته است. تیلاپیا در 140 کشور جهان پرورش داده می شود. عمده ترین کشورهای تولید کننده تیلاپیا کشورهای آسیایی هستند که اقلیم مناسبی برای تولید این ماهی دارند. چین بزرگترین تولید کننده و ایالات متحده امریکا بزرگترین وارد کننده و مصرف کننده تیلاپیا، به موازات تولید در این کشور است (FAO, 2014).

در سال 2015 حدود 5 میلوین تن ماهی تیلاپیا در جهان تولید شده است. از سال 2012 تولید تیلاپیا از مجموع تولید گوشت گاو تولید شده در جهان پیشی گرفته است (Fitzimmons, 2014).

گوشت ماهی تیلاپیا دارای مقدار مناسب پروتئین، کاروتنوئیدها، و نسبت مطلوب اسیدهای چرب غیراشباع است. نقش اسیدهای چرب غیراشباع و مصرف آن در سلامت بدن انسان کاملاً شناخته شده است. این ترکیبات مفید عمدتاً با مصرف محصولات آبزیان تأمین می شوند. درمورد ترکیب اسیدهای چرب و اثر آن بر سلامت، آنچه که اهمیت ویژه دارد نسبت اسیدهای چرب امگا3 به امگا6 است. مقدار مناسب و مجاز اسیدهای چرب امگا 6 به امگا 3 در محدوده 5 تا 1 است. این در حالی است که آنالیز پروفایل اسیدهای چرب فیله ماهی تیلاپیا پرورشی در مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور (بافق یزد)، این نسبت را کمتر از 2 (نصف آستانه مجاز سازمان بهداشت جهانی) نشان داده است (مرادی و همکاران، 1391). در 28 گرم گوشت تیلاپیا مقدار اسیدهای چرب امگا 3 برابر با 61.6 میلیگرم و اسیدهای چرب امگا 6 برابر با 58.8 میلیگرم است (Nutrition data).

مقدار اسیدهای چرب غیراشباع ضروری در آبزیان و بویژه آبزیان پرورشی ثابت نیست و وابستگی به تغذیه و شرایط محیط دارد. در تیلاپیا همانند دیگر آبزیان پرورشی، استفاده از جیره غذایی مناسب در تولید ترکیب مطلوب محصول، اهمیت زیادی دارد.



باید توجه داشت که مقدار و نحوه مصرف افراد و جوامع بر میزان و جذب ترکیبات مختلف موجود در گوشت تاثیر مستقم دارد. ضمناً بدیهی است هیچ محصول غذایی به تنهایی از نظر همه ترکیبات غذایی بالانس نیست.

از سوی دیگر اساساً ماهیان قادر به سنتز کارتنوئیدها (carotenoids) نیستند. بنابراین این ترکیبات باید از طریق تغذیه تأمین و در شرایط پرورش بطور مصنوعی به خوراک ماهیان پرورشی اضافه می شوند. مطالعات نشان داده که گونه تیلاپیای نیل علاوه بر نقش مهمی که در تأمین پروتئین حیوانی و چربی مورد نیاز انسان دارد،  منبعی غنی از کارتنوئیدها است که ترکیب مهمی برای تأمین سلامت انسان است. مقدار کل این رنگدانه در ماهی تیلاپیای گونه نیل بین 0.216 میکروگرم برگرم وزن مرطوب در بافت ماهیچه تا 0.945 میکروگرم برگرم وزن مرطوب برای کبد این ماهی است.

این ترکیبات در تیلاپیا عمدتاً شامل کارتنوئیدهای مهم بتاکاروتن (β-Carotene)، لوتئین (Lutein)، زیزانتین (Zeaxanthin)، کانتاگزانتین (Canthaxanthin) و آستاگزانتین (Astaxanthin) هستند. در تیلاپیای نیل بخش قابل توجه کارتنوئید در کبد یافت می شود که براثر اکسیداسیون به ویتامین A تبدیل می شود. این ترکیب اثر آنتی اکسیدان داشته و نقش حفاظت در برابر سرطان و افزایش پاسخ ایمنی را دارد. همچنین برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی بسیار موثر است Czeczuga et al., 2005)).

تیلاپیا ماهی مقاومی است و محققین دریافته اند که اساساً آنچه به این ماهی صفت مقاومت در برابر عفونت و امراض را می بخشد، درحقیقت وجود کارتنوئید سرشار در پیکره این ماهی است. باتوجه به مقاومت تیلاپیا دربرابر بیماری ها، سلامت فیله تیلاپیای پرورشی از نظر باقیمانده های دارویی و شیمیایی برای مصرف انسانی بسیار قابل توجه است. زیرا در دوره پرورش این ماهی مصرف مواد شیمیایی و آنتی بیوتیک ها بسیار محدود است.

مطلب قابل توجه این که سازمان غذا و داروی امریکا و آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا، مصرف گوشت تیلاپیا را در کنار پنج آبزی دیگر (تیلاپیا، سالمون، میگو، گربه ماهی، کد) برای زنان باردار، زنان شیرده و اطفال توصیه کرده است.

*استادیار پژوهشی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و رئیس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور (بافق یزد)
 
کلمات کلیدی : ماهی تیلاپیلا+تیلاپیلا
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۸:۰۸:۵۶
نگفتین که این ماهی به صورت طبیعی دارای فلزات سنگین در گوشتش هست و مصرفش کم خطر نیست. این مطالب شما تماما تبلیغات ای ماهی بی کیفیت و ارزون قیمت هست (3995044) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۹:۴۱:۴۶
فلزات سنگین در گوشت تمامی ماهی ها هست و حتی مصرف زیاد ماهی ممکن باعث مسمومیت بشه . نکته قابل توجه در مورد فلزات سنگین این هست که هرچه ماهی متعلق به بالای زنجیره غذایی باشه مقدار این فلزات بیشتره مثلا ماهی تن دارای مقدار زیادی جیوه هست و مثلا میگو چون مربوط به پایین زنجیره هست جیوه خیلی کمتری داره . و این مسئله اصلا ربطی به گرون یا ارزون بودن ماهی نداره دوست عزیز.
اینم بگم این مسمومیت مربوط به آدمهایی هست که در تمامی وعده های غذایی مثلا از ماهی هایی مثل تن استفاده می کنند. مثل ژاپنی ها . نه تو ایران که ما دو وعده در هفته هم بزور ماهی استفاده می کنیم . (3995151) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۸:۴۰:۲۸
سلام جیوه وقتی به بدن وارد میشود خاصیت تجمعی دارد و خارج نمیشود بنا بر این باید احتیاط کرد و نمیشود گفت با مصرف کم میتوان مسموم نشد ... (3995922) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۰:۰۳:۴۸
نادرسته. رشد تیلاپیا بسیار سریعه و زود به محصول میرسه به همین علت فرصت کافی برای انباشت فلزات سنگین از جمله جیوه در بدنش وجود نداره بر عکس ماهیهای گوشتخواری مانند ماهی تن. (3995180) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۱:۰۴:۰۶
در خارج این ماهی ارزان هست اما در ایران گران فروخته می شود (3995262) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۳:۰۷:۰۷
آیا منبع این فلزات سنگین برای شما مشخص است؟
ماهی که بالفطره دارای فلزات سنگین نیست
این فلزات از آب و خاک محل پرورش وارد بدن آن می شود که کاملا بسته به محل پرورش آن دارد و نمی توان تمام ماهیان تیلاپیا را دارای فلزات سنگین قلمداد کرد. (3995456) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۱۴:۲۴:۳۳
دلیل قیمت مناسب گوشت تیلاپیا تراکم پذیر بودن، نیاز کم سرمایه ، امکان تولید در سیستم ها مختلف، و نیاز های کم تغذیه این ماهی از نظر سطوح پروتتین است (3998552) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۹:۰۲:۲۱
درضمن ماهی فوق العادهخطرناکی برای سایر آبزیان و....... (3995107) (alef-11)
 
ف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۹:۰۷:۱۰
این ماهی یک محصول تراریخته است اینو هم نگفتین! (3995115) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۳:۰۹:۴۱
سویه های تراریخته آن در ایران پرورش داده نمی شود
این ماهی فقط در دوران لاروی مقداری هورمون دریافت می کند که با توجه به زمان مصرف آن که حداقل 6 ماه بعد می باشد اثر منفی بر سلامت انسان ندارد (3995461) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۲۳:۵۲:۵۰
قشنگ رپورتاژ اگهی بود
سازمان شیلات پرورش این ماهی رو ممنوع اعلام میکنه و بعد یه نفر چنین مطلبی رو منتشر میکنه (3996308) (alef-11)
 
وحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۱ ۱۲:۱۸:۵۱
محیط زیست ممنوع کرده نه شیلات. مشکل مملکت ما اظهار نظر از روی بی اطلاعی است (3996810) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۹:۲۷:۰۵
این ماهی دو جنسی وبرای محیط زیست بسیار خطرناک می باشد.اشتباهی که سر"آزولا "به کشوروارد شد با ورود وتکثیر وپرورش این گونه مهاجم باردیگر تکرار نشود (3995130) (alef-11)
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۹:۲۷:۴۷
بنا بر تحقیقات صورت گرفته مصرف ماهی تیلاپیا باعث آلزایمر ، التهاب روده ، و مشکلات قلبی میشود. واردات بی رویه این ماهی به کشورمان در حالیست که در بسیاری از کشورهای اروپایی مصرف آن منع شده است!! ماهی تیلاپیا در چین بعنوان یک پروژه در حجم عظیم با قیمت ارزان جهت صادرات به راه افتاد! که اغلب در مزارع با محیط های آلوده پرورش و از کود و پساب حیوانی برای تغذیه اینوع ماهی استفاده میکنند!. امگا 3 این ماهی بسیار اندک و در عوض دارای امگا 6 بالایی است که برای سلامتی بسیار مضر است. (3995131) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۱:۰۴:۳۳
از کدوم مرجع میگی باعث آلزایمر میشه؟
حرفهای بدون سند و یابا اسناد زرد نزنید. (3995263) (alef-13)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۱:۳۱:۲۰
سلام.دوست عزیز سازمان غذا و داروی امریکا این ماهی و سالمون رو بی خطر ترین و مفید ترین ماهی برای زنان باردار معرفی کرده. امگا 6 این ماهی درمقایسه با خیلی از ماهی های موجود در بازار بسیار کمتره. لطفا بجای گوش دادن ب حرفای عامیانه قدری تحقیق کنید از منابع خارجی ک سال ها انالیز کردن این ماهی رو بعد صحبت بفرمایید. موفق باشین (3995305) (alef-13)
 
رضا
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۲۲:۳۵:۱۴
این ماهی فروش بسیار بالایی در آمریکای شمالی که استاندارد سخت گیرانه ای گذااشته داره. بحث بر سر تیلاپیا متعصبانه ست. مثل همه بحثهای دیگه. سیاه سفید نبینیم. این ماهی به هر حال از مرغ بهتره. از کیفیت بسیار بالاتری نسبت به سوسیس و کالباس برخورداره و در بین ماهیان، بالاترین رشد تکثیر و پرورش رو در سازمان فادو داره. یکی از دو ماهی تاکید شده در این سازمانه. محیط پرورش این ماهی بسیار مناسب تره تا کپور.
در سایتهای معتبر ارزش غذایی این ماهی مواردی که گفته شد رو نداره.
مراجعه بفرمایدد به nutration.data.com (3999303) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۰:۱۵:۳۱
واقعا نظرات منفی در مورد این ماهی کمی مشکوک است و ظاهرا فقط جنبه اقتصادی دارد وگرنه یک جستجوی ساده در اینترنت نشان میدهد این ماهی سومین ماهی پرمصرف در دنیا و از جمله معدود آبزیانی است که مصرف آن حتی در دوران حاملگی و شیردهی منع نشده و در هیچ کشوری هم مصرف یا واردات آن ممنوع نشده. حال اگر گروهی واردات و یا پرورش این ماهی را در داخل مغایر با منافع اقتصادی خود می دانند باید سعی کنند مشلکشان را به روش صحیح حل کنند نه با شایعه پراکنی (3995198) (alef-11)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۰:۴۰:۵۲
این نوع ماهی به خاطر قیمت ارزانترش و اینکه به صورت فیله با قیمت مناسب میشه خرید نون خیلی از پرورش دهندگان ماهی در ایران رو آجر کرده.
متاسفانه چون رسانه دستشون بوده حسابی در مورد این ماهی دروغ گفته شده و همه باورشون شده!
هروقت ماهی های بومی به صورت فیله هم قیمت همین تیلاپیا رسید دست مشتری ایرانی شما حرف منتقدین تیلاپیا رو باور کنید!
ماهی باید تو رژیم غذایی باشه و هرکسی از پس خریدنش برنمیاد. خدا پدر اونی رو که تیلاپیا رو وارد کشور کرد بیامرزه.
اقا من هر ضرری داشته باشه میخوام شما این ماهی رو از بازار حذف نکنید و اجازه بدید مردم هرچی دلشون خواست بخرند و استفاده کنند.
مگه سیگار و نوشابه و ... که ضرر داره از مغازه ها جمع میشه!؟
پس بذارید در کنار همه ی این چیزای مضر تیلاپیا هم تو بازار باشه.
اگه راست میگید مرد باشید و جلوی وارداتش رو نگیرید.
توجیهات آبکی منتقدان تیلاپیا (پرورش دهندگان ماهی های بومی) مث توجیهات خودروسازی های ایرانی برای قالب کردن بنجل هاشونه! اونم به قیمت گرون! (3995230) (alef-13)
 
amin
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۵:۰۵:۱۷
سطح کیفی کاهی خوبه...اما بحث تهاجم ماهی هست که درفصل تخم ریزی دیگر ماهی ها اخلال ایجاد میکنه و تخم های دیگر ماهی ها رو میخوره (3995630) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۴ ۰۱:۴۷:۳۶
فكر كردين براي چي توي يزد فقط پرورش داده ميشه!!؟
كه به رو خونه ها و درياها راهي نداشته باشه (4000402) (alef-11)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۱:۰۸:۰۸
سازمان فائو در گزارش 2014 خود ماهی تیلاپیا را گسترده ترین آبزی پروری در جهان نخستین گزینه آبزی پروری در مناطق گرمسیری و مهمترین ابزی پروری در قرن 21 میشمارد 159 کیلو در ثانیه در جهان تولید و بنا بر گزارش FDA یکی از پنج آبزی است که برای کودکان و زنان باردار و شیرده توصیه شده است و این امر برای بسیاری از آبزیان وجود ندارد امریکا و اروپا بزرگترین وارد کننده و مهمترین بازار این محصول را دارد تولید این ماهی بنا بر نظر دیده بان آبزی پروری جهانی و سازمان wwf بدلیل عدم استفاده از دارو و ترکیبات زنوبیوتیک و ضریب FIFO منحصر بفرد به عنوان ماهی سبز لقب گرفته هرچند قبل از این مجله ICLARM در دهه 80 میلادی از این ماهی بعنوان مرغ آبزی پروری نام میبرد بنظر میرسد نظرات افراد میبایست منطبق بر واقعیت علمی باشد و از بیان غیر مستند و مهندسی شده جدا پرهیز کنند (3995271) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۱:۱۳:۴۵
نگفتین که کشورهای اروپایی این ماهی را نه تولید می کنند و نه مصرف.چون این ماهی برای سلامتی بسیار خطرناک است و در کشورهای اروپایی هزینه درمان با دولت است.تولید و مصرف این ماهی در کشورهایی رخ میده که برای سلامت مردمشون هیچ ارزشی قائل نیستند (3995277) (alef-13)
 
amin
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۵:۱۳:۴۱
مطلب جناب فرهاد رو بخونید....بالای پست شما (3995643) (alef-11)
 
یزدان پناه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۴:۴۸:۲۲
اونهایی که همین طور حرف غیر علمی و الکی میزنند و عمدتا سواد درست و حسابی ندارند، سری به سایت رسمی FDA بزنند تا بینند این نهاد نظارت غذایی مهم سلامت تیلاپیا و ضرورت مصرف دو تا سه بار در هفته این ماهی و چند ماهی دیگر را تأیید کرده. این هم سندش:
http://www.fda.gov/food/foodborneillnesscontaminants/metals/ucm393070.htm
به نظر میرسه ارزون بودن تیلاپیا باعث کسادی بازار دلالان و گرانفروشان از خدا بی خبر شده و برای همین الکی برای مردم نگرانی ایجاد میکنند (3995609) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۱۶:۱۰:۳۳
تنها ماهی که دختر من میخوره همین ماهیه چون بو و تیغ نداره وگرنه که مصرف غذاهای دریایی تو خونه ما تعطیل میشه (3995725) (alef-11)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۲۱:۱۴:۱۷
دوستان نخورید این ماهی رو. این هم سندش:
https://draxe.com/eating-tilapia-is-worse-than-eating-bacon/ (3996102) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۱ ۱۲:۱۲:۲۷
یعنی سند شما از FDA هم معتبر تره؟!
یه کسی که اصلاً معلوم نیست دکتر هم باشه یا تخصص خاصی داشته باشه یه سایتی زده و همین طور الکی توش یه چیزهایی نوشته، از FDA بیشتر میفهمه؟!
یه ادعاهایی کرده و هیچ سند و آزمایش معتبری هم این ادعاها رو تأیید نمیکنه (3996798) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۲۱:۴۰:۵۷
کسانی که از تیلا پیا بد می گویند بهتر است به جای جستجوی عبارت های مضر در سایت های فارسی بروند ودر سایت دارویی آمریکا و اروپا جستجو کنند تا ببینند این ماهی جزو پر مصرف ترین ها در دنیا می باشد..در متاسفانه در ایران کسانی که تولید کننده ماهی بی کیفیت قزل آلا هستند با تبلیغات فراوان سعی در ببد جلوه دادن این گونه هستند...اصولا ماهی تیلا پیا به خاطر مقاومت و رشد سریع و تکثیر بالا مقرون به صرفه در تولید می باشد و این یعنی خطر برای تولید کنند گان دیکر گونه ها...اصولا در کشور ما برای حفط منافع عده ای متاسفانه مسولان بدون آگاهی و یا با آگاهی نابود گر منافع عموم جامعه هستند ...و با ممنوع کردن تولید و واردات سعی در ید جلوه دادن مصرف این ماهی و حفظ منافع قشر خاص هستند...ماهی تیلا پیا با توجه به دوره 2 ماهه تا بلوغ کامل و 25000 تخم گذاری در هر دوره و قایلیت رشد در آب شیرین و شور جزو با صرفه ترین در تولید می باشد.. (3996138) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۲۱:۴۲:۵۱
بهترین منبع خرید یا نخریدن مواد غذایی سایت دارو و غذا آمریکا می باشد و نه کسانی که مسولند و حتی نمی دانند چطور ماهی را به زبان انگلیسی می نویسندو شده اند تحلیل گر دارو و غذا.. (3996142) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۲۳:۱۹:۳۴
سلام به همه دوستان اگر بخواهیم به یک اصل کلی برسیم این است که استفاده از ماهی دریایی ( حتی ارزان ترین نوع آنها) نسبت به ماهی های پرورشی ارجحیت بسیاری دارد. تا آنجا که ممکن است از م خوردن ماهی های پرورشی اجتناب کنیم. (3996274) (alef-3)
 
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۱ ۱۰:۵۶:۲۱
در همه مباحث فوق نگرانی هایی را میبینیم یا از نوع خود خواهی و یا از نوع دیگر خواهی و کمک به سلامت عمومی، به نظر بنده برای شفافیت هر چه بیشتر موضوع، نهادهای بهداشتی با همراهی شیلات ایران بهمراه حفاظت محیط زیست بایستی بررسی کنند که اولا پرورش این ماهی به لحاظ زیست محیطی برای کشور ما تکرار میکنم کشور ما آسیب زیست بوم نداشته باشد. دوماً حالاکه مضر نیست برای سلامتی عمومی مردم مضر نباشد و در نهایت فواید-روش های پرورش و مناطق مورد پرورش آن مطالعه شود. چرا که در اینصورت هم رانت خواری های مورد بحث متوقف می شود و هم منافع مردم تامین می شود و برای تولید کننده هم تولید نوع ماهی فرقی ندارد تولید کننده بداقبال بدنبال تولید است. (3996649) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۱۴:۳۵:۰۳
با سلام
دلیل قیمت مناسب گوشت تیلاپیا تراکم پذیر بودن، نیاز کم سرمایه ، امکان تولید در سیستم ها مختلف، و نیاز های کم تغذیه این ماهی از نظر سطوح پروتتین است

ایا معنی تراریخته را می دانید؟!!!! ماهی تیلاپیا پرورشی اصلا تراریخته نیست. خوب است اظهار نظر و قضاوت براساس دانش صورت گیرد، نه براساس شایعات

کشورهای اروپایی جزو تولید کنندگان این ماهی هستند. میتونید در گزارشات فائو که مرتبا ماهانه فصلی و سالانه منتشر میشه مراجعه کنید. اما چون میزان تقاضای انها زیاد است و ازطرفی اغلب اقلیم سرد دارند و هزینه انرژی انها زیاد است وارداتشان بیشتر از تولید می باشد

برای قضاوت درمورد اینکه ماهی کدام ماههی بهتر هست پرورشی دریایی.... باید به انالیز گوشت توجه کنیم. انالیز و بررسی کیفی گوشت تیلاپیا بسیار مطلوب هست. مراجع علمی مختلف نشان داده و چاپ شده. بی کیفیت بودن مربوط به شرایط پرورش هست که ممکنه درمورد هر آبزی، طیور و دام هم اتفاق بیفته (3998568) (alef-13)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۱۴:۴۱:۵۹
با سلام
دلیل قیمت مناسب گوشت تیلاپیا تراکم پذیر بودن، نیاز کم سرمایه ، امکان تولید در سیستم ها مختلف، و نیاز های کم تغذیه این ماهی از نظر سطوح پروتتین است

ایا معنی تراریخته را می دانید؟!!!! ماهی تیلاپیا پرورشی اصلا تراریخته نیست. خوب است اظهار نظر و قضاوت براساس دانش صورت گیرد، نه براساس شایعات

کشورهای اروپایی جزو تولید کنندگان این ماهی هستند. میتونید در گزارشات فائو که مرتبا ماهانه فصلی و سالانه منتشر میشه مراجعه کنید. اما چون میزان تقاضای انها زیاد است و ازطرفی اغلب اقلیم سرد دارند و هزینه انرژی انها زیاد است وارداتشان بیشتر از تولید می باشد

برای قضاوت درمورد اینکه ماهی کدام ماههی بهتر هست پرورشی دریایی.... باید به انالیز گوشت توجه کنیم. انالیز و بررسی کیفی گوشت تیلاپیا بسیار مطلوب هست. مراجع علمی مختلف نشان داده و چاپ شده. بی کیفیت بودن مربوط به شرایط پرورش هست که ممکنه درمورد هر آبزی، طیور و دام هم اتفاق بیفته (3998577) (alef-13)
 
مهدی
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۲۰:۴۵:۱۴
سازمان غذا و داروی آمریکا تحت نفوذ شرکت های غذایی و دارویی بزرگ است و تامین کننده منافع انهاست، اگر این گونه نبود شیرین کننده مصنوعی که ثابت شده باعث انواع بیماری ها از جمله دیابت و سرطان می شود، تایید و روانه بازار نمیشد. اضافه کنید به آن انواع مواد غذایی صنعتی دیگر از جمله اسید های چرب ترانس و روغن اشباع.
بهترین مرجع برای تحقیق، مقالات معتبر علمی است که بدون پشتوانه صنایع و به طور مستقل تحقیق آماری کاملی انجام داده باشند. هر آنچه را بشر دستکاری کرده و وسیله سودجویی کمپانی ها شده را باید با دیده شک نگریست. در مورد امگا 3 حیوانی و مفید بودنش برای بیماری قلبی، تحقیقات جدید نشان میده که ادعاهای کمپانی های داروسازی درست نیست، و مضرات جیوه و مواد شیمیایی موجود در روغن ماهی بیشتر از سودش است. (3999158) (alef-11)
 
نوشین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۹ ۰۹:۵۳:۱۶
با سلام خدمت بزرگواران همه نظرات قابله احترامه ولی یه مطلب کلی در مورد واردات هست و اینکه من نوعی وقتی یه میوه محصول داخلی میرم تهیه می کنم چندیدن برابر قیمت باید هزینه کنم اگه همون میوه بصورت وارداتی بیاد داخل کشور قیمتش ارزون تره مثل موز الان حدودا خیلی زیاد 6000تومنه اما اگه توی کشور خودمون تولید بشه مطمینا کمتر از کیلویی 12000ت نیست واردات این ماهی صرفا چون مبحث وارداته ارزونه وگرنه همه ماهی ها و همه مواد غذایی اگه زیاده روی توش بشه اثرات منفی دارند بهتره جو منفی برای خرید این ماهی درست نشه بقولا اوپیچک نکنیم و پیاز داغش زیاد نکنیم تا مردم به راحتی مصرف کنن نه با عذاب وجدان (4106441) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۱۱:۲۵:۵۶
سلام بر همگی دوستان موافق و مخالف ... من یک شیلاتی هستم، ماهیا رو تا حدود زیادی می شناسم .. برخی مطالب دوستان را خواندم ... مشکل مصرف این ماهی، مصرف این ماهی در ایران است ... یعنی اینکه اون ماهی تیلاپیا را که FDA بهش ok داده و اروپا وارد میکنه و .... نه این ماهیه که ما تو بازار داریم، یکی از دوستان که چین رفته بود ( دوستان شیلاتی) برام تعریف کرد که به عینه دیده که در آب نامناسبی پرورش داده میشده. بله مشکل این است که چین همانطور که دیگر کالاهایی که به ایران صادر میکنه جالب نیست، ماهیشم ظاهراً همینطوره ... توصیه میکنم ماهی های مطمئن تر استفاده کنید، ضمن اینکه من از کسانی که این ماهی را به جهت طعم و بافت گوشت ابرای خوردن انتخاب میکنن تعجب میکنم ... البته نباید درجه تعجبم زیاد باشه، چون مردم ماهی شناس نیستن .. پر مزه نیست و برای شخص من کم و بیش به این میمونه که مقوا بخورم ، هم بافت گوشت و هم طعم و مزه ... اکثر ماهیان جنوب که جای خود دارند و طلا هستند، کپور و قزل هم به مراتب بهتر از تیلاپیای صادراتی است ... ببخشید اگر نظرم در راستای نظر شما نبود و امیدوارم کسی از هموطنان گلم را ناراحت نکرده باشم .. اینا فقط نظرات بنده حقیر بود .. خدا پشت و پناهتان (4150328) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.