شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله لبنان گفت که عملیات علیه تکفیریون در عرسال، مردم لبنان به ویژه مسیحیان را نجات داد.
وی در گفتوگو با شبکه خبری العالم درباره پیروزی حزبالله در جرود عرسال تاکید کرد که این پیروزی، یک دستاورد ملی بود.
وی افزود: تکفیریون خطری واقعی برای بقاع بوده و از اردوگاههای آوارگان به ویژه عرسال لبنان برای اعزام خودروهای بمب گذاری شده به لبنان و کمربند انفجاری برای حمله به مردم استفاده میکردند و حتی ضد ارتش لبنان اقدام کردند که به شهادت و مجروحیت عدهای از آنان انجامید.
مسیحیان با حزبالله همسو هستند
شیخ نعیم قاسم ادامه داد که تمام مسیحیان با حزبالله همسو بوده و آن را تایید کردند، چون برخی روستاهای مسیحی نشین بقاع در معرض گلوله باران داعش و النصره و اقدامهای خرابکارانه آنان بودند لذا آزادی منطقه، خیال آنان را آسوده کرد.
حزبالله به مناطق آزاد شده طمع ندارد
وی تصریح کرد که وقتی سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان گفت که این منطقه در اختیار ارتش لبنان است، به معنی آن بود که حزبالله طمع نداشته و قصد سیطره بر اراضی را ندارد.
معاون دبیرکل حزبالله گفت که "امروز میتوانیم بگوییم که در لبنان توافقی درباره حزبالله و مقاومت آن وجود دارد که در نبرد اخیر اینگونه بود چون لبنانیها را از تکفیریهای النصره راحت نموده و آنان را ریشه کن ساخت."
وی پیرامون تفاوت موضع جریان المستقبل به ریاست سعد الحریری با این روند یادآور شد که حزب المستقبل و فراکسیون آن در مجلس نمایندگان فقط یک رای در برابر آراء طوایف و احزاب لبنانی است که مقاومت را تایید کردهاند.
شیخ نعیم قاسم گفت که همان اهالی عرسال که المستقبل ادعای دفاع از آنان را دارد خود خواستار رهایی از النصره و داعش بوده و مقاومت را ستودند.
پیروزی حزبالله تقویت همکاری را به دنبال داشت
وی درباره اثر پیروزی حزبالله بر سطوح سیاسی داخل لبنان گفت که این پیروزی تقویت همکاری در لبنان را به همراه داشته و برخی از مواضع معمولی نمیتواند در این زمینه تاثیر گذار باشد لذا حزبالله از این پیروزی برای افزایش همکاری داخلی در لبنان، حفظ ثبات و امنیت و اهتمام به امور معیشتی مردم با همکاری سایر طرفهای لبنانی استفاده میکند.
شیخ نعیم قاسم در پاسخ به این سوال که آیا توقف حمایت سیاسی از النصره به خاطر تنش میان کشورهای عربی به خصوص قطر سبب شکست سریع این گروه تروریستی در جرود عرسال شد و نه سرعت عمل و توانمندی حزبالله، گفت که النصره از امکانات زیادی برخوردار بود و در روز اول، با شدت جنگید به گونهای که حاضر به گفتوگو، تسلیم یا توافق، نشد اما قدرت مقاومت، شیوه فعالیت و دفاع جوانان در سایه کمک خداوند متعال، پس از 2 روز، رعب را در دل آنان افکند و مجبور به گفتوگو و در نهایت، تسلیم عملی شدند.
النصره 120 تا 130 نفر تلفات داشت
وی درباره تلفات جبهه النصره گفت که 120 تا 130 نفر از آنان کشته و سه برابر این تعداد زخمی شدند، 100 کیلومتر مربع را از دست داده و فقط 5 کیلومتر مربع برایشان باقی ماند که در اردوگاههای آوارگان است، اینجا بود که گفتیم حاضر به گفتوگو هستیم به این دلیل که نمیخواهیم خون بیشتری ریخته شود، یکی دیگر از مهمترین موفقیتهای گفتوگو، آزادی 5 اسیر نزد النصره بود خصوصا که پیشتر با بررسی موضوع اسرای حزبالله مخالفت میکرد.
حزبالله پیشتر هم طرف مذاکره با گروههای مسلح بوده است
معاون دبیرکل حزبالله لبنان در بخش دیگری از این گفتو گو تاکید کرد: مذاکره با گروههای مسلح موضوع تازهای نیست و برای رسیدن به توافقهای فوعه و کفریا و مضایا و زبدانی هم مذاکره صورت گرفت.
شیخ نعیم قاسم افزود: دیدارهای مستقیم بین دو طرف در ترکیه و قطر انجام شده است و کسانی که از این چهار شهر خارج شدند بر اثر مذاکراتی بود که آن روز حزبالله لبنان هم یکی از طرفهای آن به شمار میآمد.
وی گفت: مذاکرات اخیر نیز توسط سرلشکر عباس ابراهیم به عنوان نماینده کشور لبنان با فرماندهی جبهه النصره مستقر ادلب انجام شد و نیروهای النصره در ادلب تلاش کردند با نماینده ایران در آن منطقه هم مذاکره کنند زیرا مذاکره در هر صورت بهتر از واگذاری نتیجه جنگ است چنان که مذاکراتی درباره تبادل شهدایمان با کشتههای دشمن داشتهایم.
شیخ نعیم قاسم درباره این که آیا کانالهایی برای مذاکره با داعش وجود دارد یا خیر گفت: فعلا یک کانال ضعیف وجود دارد اما ظاهرا سوریه به صورت غیرمستقیم با داعش مذاکره میکند. داعشیهای موجود در عرسال نیز اگر خروج از اراضی لبنان را بعد از آزاد کردن اسرا بپذیرند با آنان مذاکره خواهد شد.
همکاری و هماهنگی امکان موفقیت عملیات علیه داعش را بیشتر میکند
وی درباره توانایی ارتش در ورود به رویارویی با داعش گفت عناصر تروریستی در منطقهای به مساحت 250 کیلومتر مربع حضور دارند که 120 کیلومتر مربع از آن در دامنههای عرسال و این سوی مرزهای لبنان و 130 کیلومتر مربع در دامنههای الجراجیر در سوریه قرار دارد.
وی افزود: اگر ارتش لبنان در مناطق لبنانی با آنها درگیر شود و مناطق سوری امن باشد میتوانند خسارتهای فراوانی به ارتشیان وارد کنند اما اگر حزبالله و ارتش سوریه، مناطق سوری را مورد حمله قرار دهند و ارتش لبنان هم به مناطق لبنانی حمله ور شود نقشه کامل و روند ریشه کنی داعش در منطقه تسهیل میشود.
نیاز به حزبالله و سلاح آن فراتر از عرسال است
وی افزود: رئیس جمهوری، نخست وزیر و رئیس پارلمان با ورود ارتش به این جنگ موافقت کردهاند و کشورهای منطقهای و غربی نیز مانعی در این امر نمیبینند زیرا در صورت موفقیت ارتش میتوانند درباره ادامه مسلح بودن مقاومت طرح ابهام کنند. اما در اشتباهند زیرا ارتش قطعا پیروز خواهد شد اما نیاز به مقاومت و سلاح حزبالله فراتر از عرسال است و با استمرار حضور جریان تکفیری و خطر اسرائیل ارتباط دارد.
معاون دبیرکل حزبالله لبنان درباره وضعیت نقش ارتش لبنان در نبرد عرسال خاطرنشان کرد که درباره حضور ارتش لبنان در درگیری جرود عرسال و هماهنگی یا همکاری ارتش لبنان و حزبالله و ارتش سوریه هرگز سخن نخواهند گفت.
قاسم در ارتباط راهها و کانالهای ارتباطی، ارتش های لبنان و سوریه یادآور شد: یک طرف حزبالله و طرف دیگر کانالهای ارتباطی میدانی وجود دارد، زیرا مرزهای مشترک، مستلزم برخی ارتباطات است و این مساله عادی و طبیعی است.
حضور حزبالله در سوریه دلایل موجهی دارد
معاون دبیرکل حزبالله لبنان در باره دلایل حضور نیروهای این حزب در سوریه و ادامه این حضور گفت: بدون شک حوادث سوریه و مداخله حزبالله در سوریه دارای دلائل موجهی دارد که نجات سوریه و جلوگیری از سرنگونی آن و عدم تبدیل سوریه مقاوم به سمتی دیگر از آن جمله است که البته هنوز ادامه دارد.
وی تاکید کرد: درست است که نظام سوریه پیروزیهای بزرگی رقم زده و طرف دیگر شکستهای سختی خورده، اما این درگیری هنوز پایان نیافته و پایانش فقط با راهکارهای سیاسی خواهد بود که البته تاکنون راهکار سیاسی مطرح نبوده است.
اگر راهکاری سیاسی در سوریه به نتیجه برسد نیازی به حضور حزبالله نیست
قاسم افزود: هر زمان که راهکار سیاسی مطرح شود و سوریها با یکدیگر به تفاهم برسند و از پایان درگیری خبر دهند دراین صورت ما نیز به عنوان لشکر نظامی در سوریه نخواهیم بود، زیرا نیازی به ما و سوریها وجود ندارد اما تا زمانی سخن از موضع سیاسی و راهکار سیاسی وجود ندارد و نیاز باشد به حضور و فعالیت خود ادامه خواهیم داد.
وی درباره تغییر شرایط میدانی سوریه از وضعیت امنیتی و به وضع امنیتی و گروههای مسلح یادآور شد: وضعیت امنیتی با وضعیت سیاسی مرتبط است زیرا همه اقدامهای نظامی برای ساقط کردن سوریه و تبدیل کردن آن به کشوری مطلوب آمریکا و اسرائیل بوده است.
در برابر موج تلاش برای ساقط کردن سوریه ایستادیم
وی تاکید کرد: اکنون درمرحله اول توانستیم در برابر موج اضمحلال و ساقط کردن کردن سوریه بایستیم و مرحله دوم نیز تلاش سوریه برای به دست گرفتن دوباره زمام امور از نظر نظامی و آزادسازی بسیاری از اراضی است. مرحله سوم نیز، راهکار سیاسی نام دارد، اگر نوبت راهکار سیاسی نشود بدان معناست که ما در برابر قتل و مبارزه اگرچه محدود یا در سطح سالهای پیش نباشد، قرار میگیریم، اما به هر حال این پرونده فقط با راهکار سیاسی میتواند بسته شود.
مقابل تبدیل سوریه به طرحی برای اسرائیل میایستیم
معاون دبیرکل حزبالله درباره راهبرد این حزب برای دنبال شدن راهکار سیاسی در سوریه گفت: خط قرمز ما این است که سوریه به طرح اسرائیل تبدیل نشود. این همان چیزی است که طی هدف قرار دادن تکفیریها و حمایت از نظام با آن روبرو شدیم بنابراین زمانی که سخن از راهکار سیاسی شود دیگر مشکلی نداریم و با وجود راهکار سیاسی مورد توافق سوریها دیگرشرطی باقی نمی ماند. زیرا اگر راهکار سیاسی با تفاهم همراه باشد یعنی بشار اسد رئیس جمهوری و نمایندگان وی که شش سال نیم از رطح سوریه مقاوم دفاع کردند تمایل بیشتری به ادامه این طرح دارند. باقی ماندن سوریه مقاوم، یعنی هیچ نگرانی از نتائج توافق سیاسی وجود ندارد. بنابراین ما هیچ خط قرمزی نداریم، برای چه کسی خطر قرمز بگذاریم؟ اگر در کنار نظام بجنگیم اطمینان داریم میتواند با روش درست بر اوضاع مسلط شود.