توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 475426
14 نکته‌ کلیدی که در مواجهه با مأموران قلابی باید بدانید
بخش حوادث الف، 3 خرداد 96
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۷
کم نیستند افرادی که در دام سارقانی افتاده‌اند که در پوشش مأموران پلیس، اموالشان را به سرقت برده‌اند؛ افرادی که عمدتا به دلیل عدم آشنایی با حقوق شهروندی خود، بی‌قیدوشرط تسلیم افرادی می‌شوند که خود را مأمور پلیس یا سایر نهادها و ارگان‌ها معرفی می‌کنند.

به گزارش شرق، بررسی نوع رفتار افرادی که در دام مأموران قلابی گرفتار شده‌اند، نشان می‌دهد  این افراد در احراز هویت کسانی که خود را مأمور دولت معرفی می‌کنند، سهل‌انگارانه غفلت کرده و در برابر اتهاماتی که از سوی مأمورنماها به آنها وارد می‌شود، با تمرکز و دقت عمل نمی‌کنند.

اما برای پیشگیری از گرفتارشدن در طعمه این سارقان، دانستن ١٤ نکته زیر ضروری است:
١- عدم آگاهی و مهارت شهروندان در اطمینان‌یافتن از صحت ادعای افرادی که خود را مأمور دولت و نیروی انتظامی معرفی می‌کنند، دستاویز مهم و کارایی است که بسیاری از مجرمان مأمورنما با دستاویز قراردادن آن و با تکیه بر تجربیات خود در برخورد با مأموران، دست به سوءاستفاده‌کردن و اخاذی از شهروندان می‌زنند.

٢- از آنجا که مأموران براساس قانون، حق ورود به حریم خصوصی و منزل شما را ندارند، شما می‌توانید با خواستن کارت شناسایی و حکم قضائی نسبت به احراز هویت آنها اطمینان حاصل کنید و در غیر این صورت اجازه ورود آنها به خانه و خودروی خود را ندهید.

٣- نوع درخواست کسی که به‌عنوان مأمور قانون با شما برخورد می‌کند براساس قانون روالی مشخص دارد. اولین چیزی که مأمور درباره  شما باید بررسی کند، احراز هویت شماست و باید اول مدارک شناسایی شما را چک کند و نه کیف پول یا سوئیچ شما را.

٤- مأمور باید برای انتقال شما به کلانتری منتظر اتومبیل پلیس بماند، پس اگر مأمورنما از شما خواست که پیاده با او همراه شوید، مؤدبانه از او بخواهید تا منتظر خودرو شود. اگر او این مسئله را نپذیرفت، مأمورنماست.

٥- در نحوه بازرسی سارقان در لباس نیروی انتظامی، نشانه‌هایی وجود دارد که باید آنها را هوشمندانه بررسی کنید. مثلا وقتی افرادی با خودروی شخصی و حتی علائم و نشانه‌هایی از خودروی نیروی انتظامی جلوی شما را می‌گیرند و راننده خودرو را روشن نگه داشت و فردی در صندلی عقب صورت خود را مخفی کرد و کسی که به‌عنوان ارشد شما را فراخواند از خودرو پیاده نشد، شجاعانه مقاومت کرده و تسلیم نشوید.

٦- آشفته‌کردن مردم با زدن اتهامات مختلف یکی از روش‌های شایع مأمورنماهاست. در چنین شرایطی اگر فریب آنها را بخورید و شما را سوار کنند، حتما در زمان و مکان مناسب دست به سرقت خواهند زد یا با ترساندن شما کیف پول و سوئیچ شما را خواهند گرفت. اگر به خود مطمئن هستید تسلیم آنها نشوید.

٧- سارقان مأمورنما در باندهای زاغ‌زنی نیز فعالیت دارند، به‌این‌گونه که وقتی شما از بانک مقدار زیادی پول برداشت می‌کنید، یکی از این افراد با واردکردن اتهام به شما، سعی در سرقت از شما را دارد که باید هوشیارانه در برابر آنها مقاومت کنید.

٨- افرادی که با خود ارز حمل می‌کنند همواره از طعمه‌های محبوب سارقانند. اگر در راه فرودگاه یا در بازگشت از فرودگاه، خودرویی به جز خودروهای رسمی نیروی انتظامی به شما فرمان ایست داد، به هیچ عنوان نایستید و فورا با پلیس ١١٠ تماس بگیرید.

٩- مأموران نیروی انتظامی موظفند در جرائم رانندگی سبک، فرد صاحب خودرو را به همراه یک مأمور به پارکینگ انتقال دهند. اگر فرد مدعی جز این کرد، در پلیس‌بودن او شک کنید.

١٠- تقاضای حاضرشدن گشت کلانتری در محل، در مواقعی که به پلیس‌بودن فردی که خودروی شما را متوقف کرده و می‌خواهد داخل خودرو بنشیند، شک دارید،  بهترین عملکرد ممکن است.

١١- یکی دیگر از راه‌های شناخت سارقان مأمورنما تناقض است. مثلا مأمورانی که با لباس فرم مشغول به گشت‌زنی هستند، هرگز نمی‌توانند از خودروهای شخصی استفاده کنند که در صورت وجود این تناقضات باید در مأموربودن افراد شک کنید.

١٢- به جز مأموران پلیس بزرگراه که فقط به تخلفات رانندگی می‌پردازند، همه مأموران نیروی انتظامی موظفند در هنگام گشت‌زنی از لباس فرم استفاده کنند. واردکردن هر نوع اتهام دیگری از این مأموران باید شما را مشکوک کند.

١٣- در برابر شگردهایی که سارقان ملبس به لباس پلیس برای ترساندن شما به کار می‌گیرند،مرعوب نشوید.

١٤- داشتن آگاهی و دانش نسبت به روند بازرسی مأموران انتظامی از منزل، فروشگاه و ...، مؤثرترین راه برای مصونیت در برابر سارقان مأمورنماست.

پس از گرفتارشدن در تله مأمورنماها چه‌کار کنیم؟
- آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید.

- سریعا موضوع سرقت را به پلیس ١١٠ اطلاع دهید یا از طریق مراجعه به کلانتری مربوط به محل سرقت موضوع را گزارش کنید چراکه در این موارد پرونده با گزارش به کلانتری و پس از آن بازدید از محل تشکیل می‌شود.

- هر نوع اطلاعاتی درباره  سارق و اموال به‌سرقت‌رفته می‌تواند مفید باشد، پس آنها را به‌دقت در اختیار مأموران قرار دهید.
 
کلمات کلیدی : سارق+مأموران پلیس+مأموران قلابی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.