نظر منتشر شده
۵۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 66202
پیشنهادی برای بحث درباره چهارشنبه سوری
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۰:۵۰
برادر بسیجی جناب آقای مهندس سیدعزت الله ضرغامی (زید عزه)

ریاست محترم سازمان صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم



همانطور که مستحضرید از دیر باز در این مرزو بوم شب چهارشنبه آخرین ماه زمستان به نام «شب چهارشنبه سوری» خوانده شده و مراسم خاصی نیز متناسب با شهرهاو روستاهای مختلف کشور در آن برپا می شده است. غرض اصلی این قلم در این نامه دوستانه پرداختن به صحت وسقم این مراسم و یا درستی یا نادرستی پایگاه آن نیست. هر چند در این باب نیز اختلاف نظر فراوان است. برخی این روز را روزی می دانند که در سال 1725 پیش از میلاد زرتشت بزرگترین حساب گاه شماری جهان را نموده و کبیسه پدید آورده و تاریخ کهنا را درست و منظم کرده است.  برخی آن را روزی می دانند که منصور بن نوح از شاهان سامانی در نیمه اول قرن چهارم هجری «جشن سوری» را در آن به پا داشته است.  برخی آن را نوعی اعتراض به منحوس شمردن چهارشنبه در اعتقاد شماری از اعراب تازی ساکن شده در ایران می دانند.  برخی آن را آغاز قیام مختار جهت انتقام از قاتلان خون شهید کربلا (ع) و به دستور وی برای آتش افروختن بر بام خانه ها توسط شیعیان جهت تشخیص دوست و دشمن در ابتدای حمله مختار می دانند.  برخی خاستگاه آن را اعتقاد مردم باستان به فرود « فروهرها » به سوی بازماندگان خود در این شب می دانند.  برخی نیز آن را سایه ای از فرهنگ ضد اسلامی و مجوس و آتش پرستی و منافی توحید و خداپرستی می خوانند.



جناب آقای ضرغامی!

فعلا کلام در واکاوی پایگاه این سنّت ایرانی نیست. بلکه سخن در باب چگونگی مهندسی بهینه این حادثه اجتماعی در فضای امروز کشور است. امری که جنابعالی به عنوان سکان دار یکی از فرهنگساز ترین ارگانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی وظیفه خطیری در این باب دارید. در مواجهه با این حادثه اجتماعی- که در پیش داریم- رسانه ملّی می تواند سه رویکرد جهت برخورد با آن داشته باشد.



رویکرد اول عبارت است از رویکرد « دفاع مطلق ».  به این معنی که این حادثه را بایکوت کامل کرده و کوچکترین توجهی- نفیا و اثباتاً- به این قضیه نداشته باشد. یعنی برنامه های عادی خود را پی گرفته و حداکثر به نشان دادن گوشه ای از حوادث دردناک و دلخراش جانی رویداده در این روزها- به عنوان اثرات منفی چهارشنبه سوری - بپردازد. به نظر می رسد این رویکرد، استراتژی غالب برنگاه فراگیرترین رسانه ایران اسلامی باشد.



رویکرد دوم رویکرد «هجوم سخت» است. به این بیان که رسانه ملی با تمام قوا اعم از برنامه های سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی به تهاجم همه جانبه به این عادت اجتماعی بپردازد. برنامه های طنز و پزشکی و خانواده و حتی کودک نیز می تواند در این رویارویی دخیل باشند. می توان بدین وسیله آتش تهیه برخورد جدی نیروها ی عزیز پلیس با خطا کاران را نیز به نحو در خوری فراهم نمود.ظاهراً این نگاه نیز در بخش هایی از مدیریت صدا وسیما حضور دارد.



اگر چه هر کدام از این دو رویکرد حتماً  در کوتاه مدت کارآمدی خاص خود را خواهد داشت. ولی به نظر می رسد راه حل نهایی نیست.



رویکرد سوم رویکرد «هجوم نرم» است. رویکردی که غرض اصلی این سیاهه نام دارد. این رویکرد به هیچ وجه نافی دورویکرد قبلی نیست ولی پیشنهاد می دهد که در کنار آگاهی بخشی به توده های جامعه و نشان دادن خطرات جانی و مالی و حتی سیاسی این سنّت به تحوّلی عمیق و فرهنگی در نگاه ایرانیان به شب چهارشنبه آخر سال پرداخت. نکته زیبا ولی مخفی این رویکرد این است که نگاه دیگری نیز ده ها سال است که در شب چهارشنبه آخر سال بر جان و قلب خیل عظیمی از مؤمنان این مرز و بوم حاکم است.



جناب آقای ضرغامی

اگر تا کنون پیام این قلم به جنابعالی منتقل نشده است پیشنهاد می کنم در آخرین شب چهارشنبه سال سری به مسجد مقدس جمکران بزنید. آری. راه کنترل، اصلاح و تکامل پدیده اجتماعی چهارشنبه سوری- حتی اگر خاستگاه آن غیر معتبر باشد- همین جاست.



بنابراین پیشنهاد می شود چهارشنبه آخر سال از سوی رسانه ملی به جای «چهارشنبه سوری» به عنوان «چهارشنبه انتظار» نامیده شود. و در آخرین شب چهارشنبه سال تمامی اهالی این مرز و بوم به دعوت رسانه ملی دست به دعا جهت ظهور آخرین منجی در آستانه سال جدید بردارند. باشد که به دعای خالصانه این جماعت ایمانی امسال آخرین سال غیبت این نورانی ترین خورشید عالم تاب باشد.



جناب آقای ضرغامی

به نظر می رسد این نگاه بهترین حرکت فرهنگی جهت اصلاح این آیین باشد. هزینه‌‌اش هم ظاهراً کمتر بوده و سود دهی اش در بلند مدت قابل قیاس با آن دو رویکرد قبلی نمی باشد. اجر اخروی این اصلاح فرهنگی- اجتماعی نیز در کارنامه جنابعالی و در پیشگاه خداوند بزرگ محفوظ خواهد بود. بدیهی است در صورت به انجام رسیدن این طرح تمامی آیین این مراسم سنتی نیز تحولات خاص خود را داشته و می توان «نمونه شمسی» جشن «نیمه شعبان» را در آستانه نوروز باستانی در «چهارشنبه انتظار» شاهد بود.



جنابعالی مطمئن باشید که می توان این تحول فرهنگی- اجتماعی را انجام داد. افکارعمومی قاطبه مردم مؤمن این آب و خاک هم از آن استقبال خواهد کرد. نمونه های موفق قبلی نیز حاکی از امکان پذیر بودن این طرح جایگزینی است. نظیر تبدیل «سیزده به در» به «روز طبیعت».  در آخر لازم می دانم از زحمات طاقت فرسای حضرتعالی که به حق مورد اعتماد امام خامنه ای (مدظلّه العالی) هستید کمال تشکر را داشته باشم.



والسلام علیکم ورحمۀ الله و برکاته

اسفند ماه 88

حجۀ الاسلام علی میثمی تهرانی







 
 
محمدابراهیم
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۱:۱۹:۵۱
خیلی طرح عالی است منم پیشنهاد میدم که دوستان ارزشی اقدام به تبلیغ این کار در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی کنند مثلا جنبش وبلاگ نویسی راه بندازنمد تو فیس بوک فن تشکیل بدهند و در کلوب این مطلب را داغ کنند (296000)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۱:۵۰:۳۴
جالب اینکه اونهایی که مدعی عقلانیتند چگونه در بند این خرافاتند
خدا عقل بدهد (296015)
 
ابوالقاسم احمدی نژاد
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۶:۱۵:۲۷
فقط خواستم به عنوان یک طلبه بگویم با این پیشنهاد مخالفم به هزار ویک دلیل اولینش این است که هر چیز در جای خود نیکوست دوم........ (296167)
 
ali
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۷:۴۹:۰۷
چنين مراسم ملی بعد از گذشت هزاران سال برای ايرانيان تبديل به يک جشنواره شده و برگزاري آن بخاطر ريشه مذهبی يا خرافه ای جشنها نيست و بيشتر بهانه ايي است برای شادی کردن .

مگر غير از اين است که کسانی که اين جشنها را برگزار ميکنند ، مسلمان هستند.
به همان فلسفه و دليلی که آثار باستانی مثل تخت جمشيد و غيره حفظ ميشوند ، اين آثار فرهنگی تاريخی هم بايد توسط ميراث فرهنگی حفظ ميشد.

اگر هم تا بحال دچار انحرافاتی شده به دليل بی توجه مسئولين به اين گون آثار تاريخی بوده .

در ضمن حفظ اين آثار اشاره با تاريخ کهن ملتی می کند که هنوز اسلام را تجربه نکرده بودند ولی معتقد به کردار نيک ، گفتار نيک و پندار نيک بودند. که ريشه در پذيرش سريع اسلام و تشيع دارد. در حاليکه اعرابی که مهد اسلام در قلب کشورشان بوده از پذيرشش عاجزند. (296200)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۲۱:۵۸:۴۲
ببخشید، ایرانیان هزاران سال است که در چهارشنبه سوری ترقه بازی می کنند؟ (296258)
 
بيگي
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۸:۲۲:۱۴
بيائيد از زاويه ديگر نگاه كنيم :
اسباب زندگي عوام مردم در قديم خلاصه بود از حصيري براي پوشش خاكي اطاق و سبويي براي آب و مختصر چيزهاي ديگر.. طي مدت سال پوريا انباشته از رطوبت و خاك ميشود .روزنه هاي كوزه هم با آلودگي هاي مختلف و غير بهداشتي مسدود و آلوده ميشد .بايد از شر آنها خلاص شد زماني مناسب براي اين كار همان آستانه نوروز است كه هنوز هم خانه تكاني قبل از عيد كه از سنت هاي پسنديده ما ايراني ها است شايد از بقاياي آن باشد.سبو ها را بايد شكست حصير ها را هم بايد آتش زد شما راه بهتري ميدانيد؟ در يك اقدام هماهنگ همه با شعار سال نو كوزه نو (كه هنوز هم ميگويند) اين كار انجام ميشود.ايجاد اشتغال سفالگري و حصير بافي هم جاي خود دارد.....
متاسفانه پرت كردن كوزه از پشت بام و سوزاندن آلودگي ها جاي خود را به مواد منفجره وچيزهاي نامناسب ديگري داده كه جاي تامل دارد.شايد بعلت عدم توجه به فرهنگ و نيز چشم و هم چشمي و گاهي هم زماني براي خالي كردن مشكلات دروني. بيائيد از روي تعصب به آن آتش پرستي نگوئيد.مگر آتش از پاك كننده ها نيست؟ (296209)
 
حسن
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۲۳:۴۲:۳۳
سلام
اينقدر اين مسائل ملي را بي اهميت جلوه ميديم كه فردا تاجيكستان و تركيه و..بگن اين جشن مال ماست و در سازمان ملل به بنام خودشون بثبت برسونند ! واقعآ شما ايراني هستيد! جواب نسل آينده را چي بايد بديد (296281)
 
حميد
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۱:۴۳:۰۳
با سلام.
با دروغ گفتن و قلب واقعيت و نام ديگر نهادن بر يك سنت هزاران ساله نميشه اين سنت رو پاك كرد يا تغيير ماهيت داد. ما در نيمه شعبان جشن مي گيريم به خاطر تولد آخرين موعود و آخرين امام . توي اون روز رسم خانوادگي ما اينكه غذاي نذري و شيريني و نقل براي مردم و سلامتي امام زمان (عج) پخش كنيم . و برامون كلا ماهيت اين روز فرق داره با ماهيت چهارشنبه سوري . اين شب يه جشن و شادي ملي و پيش در امد و آماده شدن براي رسيدن به بهار هستش و روز 15 شعبان براي ما يه اعتقاد و ايمان و يه جشن كاملا ديني هست سرچشمه از احساس و ايمان كامل ما به مذهب شيعه 12 امامي داره و اين افسانه يا اسطوره يا كارناوال نيست. چرا بايد اين دو رو با هم يكي بدونيم يا سعي كنيم يكي رو فداي اون يكي بكنيم؟ اصولا دروغ گفتن به خود چه دردي رو دوا مي كنه؟ به جز اينكه توي برنامه كودكي كه مثل زدن بچه هاي ما ياد بگيرند كه ميشه دو نوع زندگي و دو نوع فرهنگ داشت يك فرهنگي كه نسل به نسل منتقل شده و يك فرهنگ رسمي كه سعي در از بين بردن اون فرهنگ رو داره حتا با عوض كردن اسمش! لطفا به جاي اين كارها سعي كنيد روز 15 شعبان بيشتر و بهتر از الان سعي در معرفي و آشنايي مردم مخصوصا بچه هاي كوچك با مفهموم انتظار و امامت داشته باشيد تا بخواهيد يه كار عبث و بيهوده مثل عوض كردن اسم يك شب بكنيد. (296012)
 
ز-ه
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۱:۵۲:۰۲
به حاج آقا سلام مارو برسونید
حاجاقا من خواهشم اینه که بهترین حرکت فرهنگیتونو جهت اصلاح آیین، برای خودتون نگه دارید دست توفرهنگ اصیل ایرانی نبرید و خواهشا اینو درک کنید که فرهنگ چهارشنبه سوری رو با اقدامات زشت قرن حاضر پیوند نزنید که بعدش نتیجه بگیرید که فرهنگ رو اصلاح کنید . یک فکری به حال این اقدامات زشت بکنید .
درضمن تاریخچه چهار شنبه سوری راهم به عربها وصل نکنید . از جانب قاطبه مردم هم نظر ندهید. قیاس مع الفارق هم نفرمایید! با تشکر (296016)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۲:۱۲:۲۶
وحشی بازی و اکلیل سرنج ساختن و شکستن شیشه و جلوی ماشین مردم رو گرفتن ترقه انداختن توش اینها جزو فرهنگ اصیل ایرانی است؟

اره واسه گروهی که عادت به اغتشاشگری و بانک اتیش زدن دارند نه تنها فرهنگ اصیل است بلکه نشان دهنده ی تمدن است. (296030)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۴:۰۴:۵۶
این اتفاق سالهای سال است که انجام می شود (چندین سال قبل از انتخابات و ...) و جواب شما فقط صورت مسئله را ندیده می گیرد!
با کمال تاثر بله این اعمال برای جوانها عادت و هیجان شده و نهادهای فرهنگی و نیروی انتظامی هم تلاشهای فراوانی کرده اند که جای تقدیر دارد و باید به این روند اصلاح ادامه داد...
شما با این حرفها چیزی از معضل کم نمی کنید بلکه سطح و عمق فکری خودتان را نشان می دهید... چه خوب که سایر نهادها آنرا ندیده نگرفته اند وگرنه چه فجایعی که به بار نمی آمد... (296106)
 
سجاد جعفري
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۵:۵۳:۲۹
آقا يا خانم ناشناس
ما فرهنگي اصيل و غني داريم و مطمئننا بي فرهنگي بعضي از ما ايراني ها به حساب تمدن با شكوه ايران عزيز نوشته نمي شه.
و اينكه ما هميشه از آدمهاي كوته فكر و ... ضربه خورديم.
كمي عاقلانه فكر كنيم و عاقلانه بنويسيم.
يا علي (296155)
 
علی میثمی
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۱:۵۸:۳۹
با سلام

بيكار بودن سبب توليد اين تخيلات ميشه.حالا چرا شب چهارشنبه آخر سال؟ روزها و شبهاي ديگه اي وجود نداره؟ (296020)
 
سجاد جعفري
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۲:۰۴:۰۲
با اين نظر كاملا مخالفم ، چرا ما عادت داريم هر مسئله رو با حذف صورت آن حل كنيم.
يه مدت مي گفتن كه اين عيد چيه ما مسلمانيم و... بعد كه در جواب احاديث پيامبر يا ائمه رو مي آوردي يه جورايي ميپيچوندن و فاتحه.
هر چي براي خودش جايگاهي داره مثل اين ميمونه كه بيايم نوروز را حذف كنيم انوقت چه چيزي از فرهنگ ايراني ما باقي خواهد موند.
اگر مي خوان كاري كنيم بياييم اصلاحش كنيم و از همه مهمتر اين رو بدنيم كه ما ايراني هستيم و بايد آداب و رفتار ايراني خودمون را حفظ كنيم.(البته بايد اسلام را دراولويت اول خودمان هم قرار دهيم).
شب جمعه آخر سال يكي از مناسبتها كه از نظر اسلامي مي توانيم آن را پوشش دهيم.
در ضمن اين رو هم بگه كه من يه بچه حزب الهي هستم كه در كنار اسلام دوست دارم تا همين سنت ها حفظ بشه اگر هم اشكالي هست منطقي برطرف بشه.
مثلا بياييم به جاي آتش بازي يه جشن زيبا برگزار كنيم. مطمئننا مردم از اين جشن استقبال خواهند كرد.(ما هم كه عادت داريم جشن هم كه بخواهيم بگيريم اسلام توش هست روحاني توش هست و...). (296025)
 
سيدحسين
۱۳۸۸-۱۲-۱۸ ۰۰:۰۷:۲۵
شما كه ماشالله اينقدر كارت درسته به جاي نع و نچ راه حل بده اخوي ،
همه خوب بلدن بگن كه نه نه نه........ اين كار رو نكن ولي هيچكس نمياد بگه كه پس به جاش چيكار بايد كرد !
لطفا اون جمله از بر همه رو هم در پاسخ نگيد كه\" بايد كار فرهنگي و اصلاحي كرد\" كه اين جمله خيلي وقته كه نخ نما و سوهان روح شده
حالا هم كه يه بنده خدايي يه روشي رو چه خوب چه بد پيشنهاد داده بازهم به عادت مالوف خيليها مي گن نه نه نه نه ........... ! (296285)
 
فطرس
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۲:۱۶:۵۴
باسلام

این پیشنهاد باعث لوث شدن وحه معنوی انتظار شده و این مفهوم متعالی را در سطح یک مراسم سنتی کاهش می دهد.
شاهد این مسئله کف زدن حجاج ایرانی در مسجدالحرام در لحظه تحویل سال نو بود که باعث وهن فرهنگ تشیع گردید.
البته از این طرح می توان در سایر روزها و مناسبات خاص استفاده کرد

به نظر حقیر مجامع فرهنگی و فرهنگساز مملکت با هدفمند کردن و کانالیزه نمودن روشهای برگزاری می توانند اثربخش باشد .

شاید علت استقبال اقشار مختلف جامعه از این روز نبودن مناسبتهای ملی وطنی صرف است که در آن ضمن بزرگداشت جنبه ایرانیت کشور بتوان به نوعی تخلیه روانی جامعه را نیز پیگیری نمود.

مسولین با برگزاری جشنهای خاص استقبال از طبیعت و نور افشانی در مراکز عمومی و اجرای برنامه های فرهنگی هنری (تئاتر طنز و موسیقی و....) می توانند بهتر عمل کرده و اثر بخش باشند (296032)
 
محسن
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۲:۱۹:۵۴
جناب حجت الاسلام علی میثمی تهرانی .
راه حلي كه ارايه داديد اصلا راه حل معقول و منطقي نيست . من تعجب مي كنم چرا روحانيون سعي مي كنند هميشه يك راه حل جايگزين مذهبي براي هر چيز قرار دهند . ولي اصلا اين راهش نيست . متاسفانه مراسم هاي مخصوص شادي و تفريح در ايران اصلا نيست و با اگر خوشبينانه نگاه كنيم بسيار كم است . راه حل شما مانند اين مي ماند كه به كسي كه از گرسنگي دارد مي ميرد بگوييم بيا و با نماز و روزه اين مشكلت را حل كن .
راه حل جايگزين اين مشكلات مي تواند اين باشد كه كه :
ما بايد كاري بكنيم كه جشن چهارشنبه سوري از جنبه \"پرخطر بودن \" به سمت \"كم خطر يا بي خطربودن\" پيش برود . مثلا دولت در هر شهر يا شهركي محلي را براي چهارشنبه سوري قرار دهد و خود نيز مواد محترقه كم خطر در اختيار جوانان قرار دهد و خود نيز براجراي مراسم آتش بازي نظارت كند . و يا از وسايل آتش بازي كه در آسمان منفجرمي شود و خيلي هم زيبا و بي خطر است استفاده كند. اينجوري خانواده ها هم مي آيند و يك چهارشنبه زيبا و به ياد ماندني در كنار خانواده در دفتر چه خاطرات عمر انسان ثبت مي شود.

تفريح نياز مبرم و حياتي انسان است . شما چون جوان نيستيد و از نيازهاي جوانان خبر نداريد راه حل تان از واقعيت فاصله زيادي دارد . شما موقعيت تفريح سالم را براي جوانان فراهم كنيد بعد نگاه كنيد كه چگونه جوانان با سر به سمت مذهب و نياز خداگرايانه موجود در فطرتشان هجوم مي آورند. به اين موضوع شك نكنيد .

\"تفريح ناسالم را حذف نكنيم بلكه آنرا با تفريح سالم جايگزين كنيم .\"

لطفا نظرم را منتشر كنيد . (296034)
 
سورنا
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۲:۲۰:۵۷
اساسا این مطلب ارزش آنکه در سایت الف نمایش داده شود را نداشت.بالاخره ما روی سایت شما از جهت متانت و سنجیده بودن و عمق مطالب حساب دیگری باز کرده ایم و به عنوان یک اصلاح طلب مطلب را در حد و اندازه سایت شما نمیدانیم. این مطلب همینقدر ارزش داشت که در وبلاگهای گمنام جوانهای اصولگرا درج شود و با آن دلخوش باشن نه بیشتر. (296035)
 
علیرضا
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۲:۳۱:۰۹
قاطی کردن این مسایل بی ربط به همدیگر بیشتر باعث بی احترامی به صاحب الزمان و مسئله انتظار و دعا و ... خواهد بود. پیشنهاد بسیار بی جا و نا بخردانه ای بود.   (296043)
 
سيد محمد
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۳:۳۱:۳۹
من هم با جناب عليرضا كاملا موافقم .چرا بااعتقادات ملت بازي ميكنيد؟

جان ماوعالمي فداي امام زمانمان چرا مغلطه ميكنيم؟هرچيز جاي خودش باشد بهتر است نه اينكه دين را بازيچه قرار بدهيم تا هر كس وناكسي ازراه برسه وضربه اي وارد كنه .نظر حاج آقا ميثمي مرابه ياد (دوستي خاله خرسه )انداخت. (296085)
 
محمد هادی
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۲:۳۸:۱۹
«سیزده به در» شد «روز طبیعت»!؟ کسی تابحال شنیده در مکالمات، ملت این لفظ را به کار ببرند، به جز در تقویم رسمی و مراسم رسمی و از زبان مجریهای محترم؟
صدا و سیما مؤثرترین رسانه هست در ایران امروز، قبول. ولی مگر رسانه چقدر قدرت مانور دارد؟ معجزه که نمیتواند بکند! مگر مردم تبعیت دارند از رسانه ملی که به «دعوت»ش همگی دست به دعا بردارند!؟ فقط میتواند تذکر بدهد، یادآوری کند، توضیح بدهد و توجیه کند تا مردم کم کم چیزی را، فرهنگی را، که قانع کننده میبینند قبول کنند. همین، نه بیشتر. (296053)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۲:۴۲:۴۳
قرنهاست که تلاش شده این جور رسم و رسوم تو ایران از بین بره و اثری از نوروز و سیزده بدر و چهارشنبه سوری نباشه ولی جنگیدین با یک سنت 1000 ساله به این آسونی نیست! معنای چهارشنبه سوری همین می مونه که هست.... (296058)
 
ایمان
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۲:۴۳:۴۵
حجۀ الاسلام علی میثمی تهرانی

با سلام

با احترام به تمامی عقاید و رسوم گذشتگان میخواستم نظراتم را در مورد این پیشنهاد جنابعالی عرض نمایم.

1- ملت ایران دارای فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی است ، برای همین هم روزهای خاصی از سال را گرامی میدارند مثل عید نوروز - سیزده بدر - شبهای احیاء و شهادت امیرالمومنین - سوگواری شبها و روزهای محرم - نیمه شعبان - اعیاد فطر ، قربان - شب یلدا ، چهارشنبه سوری و ....
این مراسم را نه دولت ها برگذار میکنند و نه ابرقدرت ها و نه صداوسیما ، این روزها و شب ها بنا به اعتقادات مردم شکل گرفته است و نمیشود به راحتی آنها را حذف و یا اضافه نمود ، چنانکه بعضی از دولت ها در تاریخ ایران نیز با بعضی از این مراسم مخالف بودند ولی نتوانستند آنها را حذف کنند بلکه با این روش شاهد تشدید گرامی داشت آن روزها شدند .

2- جناب آقای تهرانی ، پیشنهاد شما با اعتقادات مذهبی اکثر ملت ایران سازگار است ولی آیا تداخل این روز با روز چهارشنبه سوری که جزء رسوم ایرانیان است باعث لطمه خوردن و آسیب رساندن به هر دوی این روزها نخواهد شد؟ شاید به خاطر قدمت چهارشنبه سوری ، روز چهارشنبه انتظار پیشنهادی شما توفیق چندانی بدست نیاورد و یا شاید جامعه به سمتی پیش که تصمیم به آن بگیرد که هر دو مراسم را به جا آورد. حالت دیگری را میتوان تصور نمود که جامعه دست از مراسم چهارشنبه سوری بردارد که احتمال آن با توجه به قدمت این روز و فراموش نشدن آن بعد از هزاران سال ، دور از ذهن است.
در اکثر این فرضیات نوعی تضاد بوجود خواهد امد و این به نفع اعتقادات عمیق ملی - مذهبی ایرانی ما نیست و شاید باعث بی احترامی و کج فهمی نسبت به این روزها گردد . فرض کنید در روز انتظار آقا امام زمان عده ای آتش روشن میکنند و شاید همان عده به دعا هم مشغول باشند . شاید این توهم در بین آتش پرستان بوجود آید که ایرانیان مسلمان جهت اجابت دعا ، آتش روشن میکنند . مطمئنا خود شما و اکثر ایرانیان با این توهم و کج اندیشی مخالف هستند. پس ما و شما در ارائه پیشنهاد علی الخصوص پیشنهادات اینگونه میبایست دقت وافی و کافی داشته باشیم تا بهانه دست دیگران ندهیم.

3- میتوانید این پیشنهاد را به روز دیگری از سال انتقال دهید که معقولانه تر و بهتر است. واگر پتانسیل لازم و اجرای خوب توسط مسئولین و استقبال مردم را بهمراه داشته باشد میتواند همانند سایر روزهای مهم و ریشه دار، در تقویم سالیانه قرار گیرد و شاید بعد از گذشت سال ها و نشستن رنگ قدمت بر آن ، حتی بتواند روزهای دیگر را نیز تحت تاثیر قرار داده و جزء روزهای مقدس و ملی و مذهبی ایرانیان و حتی جهانیان قرار گیرد.


با احترام فراوان
یک مسلمان ایرانی (296060)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۲:۵۶:۴۰
بازي كردن با برخي ازرسوم ملي مانگيز است.
بهتر است از اين پيشنهادات صرفه نظر كنيد. اگر اين پيشنهاد پذيرفته شود در آنصورت آتش بازي و ترقه در كردن براي انتظار خواهد بود. (296068)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۳:۰۸:۱۸
در اینکه یک روز برای ظهور دعا کنیم بحثی نیست. اصلا هفته ای یک روز را برای این کار در نظر بگیرید.
مشکل ما اینه که وقتی می خواهیم یک جا را درست کنیم باید چند جای دیگر را خراب کنیم.

من خوردم تا حالا چهار شنبه آخر سال نه یک شعله روشن کردم نه یک ترقه در کردم.
ولی حاج آقا بهتره دست از سر چهارشنبه سوری بردارید. (296072)
 
محمد حسن رضائی
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۳:۱۵:۵۲
بی انصافها... شب جمعه آخر سال همه به یاد امواتتون هستید و به یاد همه چیز..!
الا یاد امام زمانتون.
خیلی بی انصافید.
عرب جاهلی هم با پیامبر اینطور برخورد نکرد که یه عده دارن سر چهارشنبه سوری که نماد حماقت است، اینطور رفتار می کنن.
جناب میثمی، حضرت روح الله در ترور شهید مطهری اینگونه فرمود:
\"اين انقلاب بايد زنده بماند، اين نهضت بايد زنده بماند، و زنده ماندنش به اين خونريزيهاست .بريزيد خونها را؛ زندگي ما دوام پيدا مي كند. بكشيد ما را؛ ملت ما بيدارتر مي شود. ما ازمرگ نمي ترسيم ؛ و شما هم از مرگ ما صرفه نداريد.\"
اینگونه ترور افکار و اندیشه ، جزو عادات قوم جاهل و نا آگاه است.
برادر میثمی، به تو تبریک می گویم بابت این هجمه سنگینی که به اندیشه ات شد.
تبریک به این جهت که اندیشه اسلامی تو توانست ناله و فریاد جاهلیت را برآورد.
شهادت در رکاب حضرت بقیه الله الاعظم را برایت آرزومندم.
یا علی مدد (296076)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۶:۰۷:۰۸
به عنوان یک اصولگرا کاملا با شما مخالف هستم. از نظر من اصلا چهارشنبه سوری مراسم مهمی نیست که به این موضوع مهمی پیوندش بزنیم. بگذارید جوانها نشاط داشته باشن. اصلا باید یه جاهایی براشون درست بشه که برن تا صبح ترقه بزنن و خودشون رو تو آتیش خفه کنن. هیچ طوری نیست.

ما هم در نوجوانی از این کارها کردیم به جایی هم نرسیدیم بعدش هم عاقل شدیم. (296164)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۳:۲۱:۲۰
پیشنهاد خوب و محترمی است هر چند آنرا نمی پسندم.
به این شرط که اجبار در آن نباشد. هرکس دوست داشت بره جمکران دعا کنه هر کس هم دوست داشت بره تو خیابا شادی کنه.
اصلا چه اصراری هست که همه مثل هم فکر کنند؟ (296080)
 
ميم
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۳:۳۲:۲۵
ضمن احترام به نظر حاج آقا بنده معتقدم كه بايد كاري كنيم كه اين مراسم
به يك جشن زيبا و بي خطر و شاد تبديل بشه. قطعا\" اسلام با جشني كه
در اون فقط شادي باشه و خطري هم متوجه كسي نكنه مخالفتي نداره.
در ضمن به آقاي محمد ابراهيم( كامنت گذار اولي ) مي خواستم بگم
كه فيس بوك فيلتر شده.
لطفا\" كامنت بنده را سانسور نكنيد. (296086)
 
سراج زاده
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۳:۴۱:۲۸
خدمت اقای میثمی باید عرض کنم که شما بهتر است احیای مهدویت و انتظار در اذهان مردم را در همان مناسبت های مذهبی پرشمار کشور دنبال کنید.مدت هاست که به قول خودتان به صورت نرم در حال حذف سنت های ملی و زیبای چندین هزار ساله مردم ما هستید بس نیست حالا دست گذاشتید بر روی این مناسبت دیرینه ایرانیان! مردم به ملیت خود و به سنت های ایینی خود که از فلسفه های بسیار غنی و پرمعنا هم برخوردار است افتخار می کنند و این اظهارات و مقالات شما هم نه نتها از رغبت انها در احیای سنت هایشان نمی کاهد بلکه انها را مشتاق تر از قبل برای بزرگداشت این روزها می سازد. ای کاش امثال شما اقایان درصدی از توجهی که به تاریخ اسلام داشتید به تاریخ کشور خودتان هم میداشتید تا از این پیشنهادات خارق العاده نمی دادید. (296092)
 
hajiagha
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۴:۲۱:۱۴
کاریکاتوریست سابق گل آقا از مونترال
هر وحشی گری و خرافه پرستی و جنگ و تظارات و آدم کشی و...در داخل ایزان کار حلال است
اما در آمریکا و کانادا ما آب هم بخواهیم کوفت کنیم باید از سد قانون کانادا بگذریم ؟
برای همه چیز قانون دارند حتی خواب دیدند
من جرات نمی کنم بیشتر از یکی در هفته خواب ببینم
می ترسم سرو کله مامور مالیات پیدایش بشود
در خاتمه
جناب آقای وزیر محترم اطلاعات
تکلیف من چیه ؟
برگردم ایران و بروم سر کار و زندگی ؟..غلط کردم گفتم ایران جای بدی است ...جواب من را بدهید تا از این دیوانه خانه خلاص شوم.
و تشکر از الف (296113)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۵:۰۶:۱۶
جناب کاریکاتوریست سابق گل آقا از مونترال, یک توصیه دوستانه:
اگر واقعا مایلید به ایران برگردید به جای اینکه در این سایت دائم به سیاستهای دولتهای غربی بد و بیراه بگویید روشهای دیگری را به کار بگیرید اگر من جای مسئولین بودم به خاطر این دست خوش خدمتیها به کسی اعتماد نمی کردم. (296136)
 
کیانی
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۸:۲۳:۵۴
\" الف\" عزیز
اگر به عنوان رسانه این توانایی را دارید که به این هموطنمون کمک کنید خواهشمندم این کار را انجام دهید. تا اگر مشکلی نباشد ایشان به سرزمین مادریشان بازگردند. (296211)
 
hajiagha
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۴:۱۱:۵۸
در غرب و کانادا درست کردن آتش جرم است
باید پول داد
مکان امن را انتخاب کرد
جواز گرفت تا جشن نوروز و یا چهار شنبه سوری داشت
غربی ها می گویند این چه جشن خشن و خطرناکی است
که ما آتش پرستی می کنیم ؟
شاید قدیمی ها از پرتگاه به پائین می پریدند
آیا ما هم باید همین کار را دنبال کنیم ؟ (296109)
 
حسین
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۴:۱۷:۳۴
خسته نباشید
لطفا تاریخ رو دست کاری نکنید همه چهار شنبه ها برا شما این یکی را بزارید برا ما !خواهش میکنم .؟ (296111)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۴:۲۳:۴۶
چهار شنبه سوری یعنی چهارشنبه شادی

چون بعضی ها در نظام این چهار شنبه سوری را قبول ندارند و نمیخواهند زحمت مدیریت کردن آن را هم بکشند چهار شنبه سوری تبدیل به یک رسم بی پدر و مادر شده البته از بین نرفته بلکه مدیریت آن را کسان دیگری در اختیار گرفته اند و چهارشنبه سوری را تبدیل به چهار شنبه وحشت کرده اند (البته برای شهروندان عادی ) و به شما قول میدهم اگر نظام فکری به حال این چهار شنبه شادی نکند دیگران حتمان دست از سر آن بر نمیدارند چهار شنبه سوری باید یک رنگ و بوی شادی عمومی داشته باشد البته تبدیل آن به یک روز مذهبی هم فکر نمیکنم جواب بدهد ولی میتواند تبدیل به یک روز شادی همراه با اخلاق شود میتوان در این روز مردم ضمن ترقه بازی و آتش بازی کنترل شده بی خطر آمدن بهار را جشن بگیرند و در ضمن انفاق و احسان و اطعام و کمک به دیگران را تجربه کنند

ای کسانیکه همیشه انتخابهایتان بین بد و بدتر شده است یک روز خوب را برای جامعه مدیرت کرده و بسازید بجای اینکه صبر کنید تا زمانیکه مجبور باشید بد را انتخاب کنید و توجیه کنید که بد تر را انتخاب نکرده اید 0 (296114)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۵:۰۱:۵۰
بدعتهاي مذهبي همينطور سر در مي آورند. سنتهاي يك ملت چون تنها برآمده از عادات اجتماعي هستند كه طي قرون ايجاد مي شوند چندان خطري ندارند. اما مذهب و آيين مذهبي چون با يد در حول يك سري واقعيتها و دستورهاي ديني شكل بگيرند اگر در قالب بدعتها ي از اين دست در آيند مي تواند ضربات جبران ناپذيري بر اصل دين وارد كنند و بسياري در آينده با زير سوال بردن اين عادات و رسوم اصل دين را مخدوش جلوه دهند پس بهتر است كه عادات و رسوم اجتماعي و ملي در جاي خود و شعائر مذهبي به جاب خود به كار روند.
هم اكنون هر ايرادي كه به اين چهارشنبه سوري و بويژه خطراتي كه برخي اقداماتي كه اخيره با طرقه بازي رسمشده است وارد آيد خدشه اي به جايي وارد نمي سازد اما اگر اين موضوع در قالب مذهبي در آيد كنترل و هدايت ان هم بسيار سخت خواهد بود و هرگونه مقابله و ايرادي با ان به صورت مقابله با دين خدا توسط برخي قرائت خواهد شد. (296134)
 
مهران
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۵:۴۶:۰۶
1- این رسم یک رسم ایرانی نیست چرا که ایرانیان، آتش را که نماد صفات خداوند(پاکی و نورانیت) بوده را مقدس می شمردند بنابراین پریدن از روی آتش بی حرمتی به آتش محسوب گشته و نزد هموطنان زرتشتی ما نیز مراسم چهارشنبه سوری برگزار نمی شود
2- آیا نویسنده مقاله از خود سوال کرده اند که چه اندازه افرادی که مراسم چهارشنبه سوری را آن هم بدین شکل برگزار می کنند دارای اعتقادات مذهبی عمیق هستند تا برای ظهور منجی دعا کنند؟!
3-این پیشنهاد مرا به یاد پیشنهاد آقای قذافی انداخت که برای مشکل فلسطینیان و رژیم اسراییل پیشنهاد کردند که یک کشور به نام \" اسراطین\" تاسیس شود تا مشکلات 60 ساله حل گردد. به همین سادگی!

من که اصلا از این مراسم خوشم نمیاد
ولی
اگر این مراسم موجبات شادی بعضی از مردم رو فراهم می یاره میتونه توسط شهرداریها ساماندهی بشه تا مردم با خیال راحت در آن شرکت کنند و سازمانهای فرهنگی هم در خلال آن آموزشهای فرهنگی به مردم بدن (296150)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۵:۵۶:۵۷
حالا نمی شود دوشنبه آخر سال یا دوشنبه اول سال یا یک شنبه وسط سال و یا چهار شنبه هفتم سال و یا ................... جدی جدی چی فکر می کنید ؟ مگر شما کار و زندگی ندارید ؟ حضرت آقا بهتراست در فکر تورم 35 درصدی سال آینده و باقی مشکلات این کشور باشید . حالا فقط مانده که به یک ذره خوشی مردم حمله کنید و همین عید و چهارشنبه سوری و سیزده بدر را هم به عزا داری تبدیل کنید . یعنی نمی شود برخی در باره هر چیزی نظر ندهند ؟ یعنی در این کشور از نظر شما مشکل مردم وجود چهارشنبه سوری است ؟ یا شاید هم برای امثال شما که از مشکلات روزمره مردم عادی بی خبر هستید و همه نعمات فراهم است دیگر هیچ مسئله نمانده جز گیر دادن به اینگونه امور ؟ (296158)
 
اسماعیل خطایی
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۵:۵۹:۴۳
به حاج آقا بفرمایید آیا می دانید اگر مردم به پیشنهاد شما عمل نکردند چه عواقب وخیمی به دنبال خواهد داشت واعتقادات دینی شیعیان چه لطمه شدیدی می بیند
وچنانچه کسانی بانظر شما موافق نبودند از طرف کسانی که به دنبال تنگ کردن فضای کشورند چه اقدامات خطرناکی صورت می گیرد. (296160)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۶:۲۷:۵۵

سلام
فقط مختصر عرض مي كنم
هرچيز بجاي خويش نيكوست (296176)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۶:۳۲:۰۶
برادرعزيز، جناب آقاي حجت الاسلام ميثمي تهراني
من تا حالا نام شما را نشنيده بودم ولي با اين نوشتاري كه خواندم متوجه شدم حجت الاسلام عزيزي به نام آقاي ميثمي تهراني وجودارد. موفق باشيد برادر (296177)
 
دنا
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۶:۳۶:۴۹
خوبه خودشون هم معتقدن سیاهه نوشتن :) (296179)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۸:۳۲:۴۷
نوشتیم که شماها بدونید اصولگرایی یعنی چی؟ (296215)
 
علی رضا
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۶:۳۹:۳۳
ضمن تشکر از آقای میثمی
پیشنهاد محترمی است ولی تقویت فرهنگ انتظار تنها به دست رسانه ملی نیست و امور و ارگان های دیگری هم دخیل اند. ضمن اینکه پیشنهاد شما نیازمند زمینه سازی فرهنگی است و یکشبه اجرا شدن آن دردی را دوا نمی کند که ممکن است مضر فرهنگ انتظار نیز باشد.
من البته خودم برای 4شنبه سوری اهمیت خاصی قائل نیستم ولی بنظرم بهترین کار برپایی جشن های عمومی و نظارت شده در چهارچوب عرف و دین است. در این صورت امکان حضور خانواده ها در کنار جوانان و ایجاد محیطی سالم برای تفریحات با ضریب خطروضرر پایین فراهم می شود.
در قدم اول برای تغییر یک فرهنگ غلط باید آن را تحت کنترل درآورد. باید برنامه ریزی آن را بدست گرفت. باید بر آن سوار شد. انکار مشکلی را حل نمی کند. (296180)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۶:۵۰:۱۰
تمام خواستگاههايي که اين حاج آقا برای چهارشنبه سوری ذکرکرده اند ، همه ، قبل از تولد امام زمان بوده اند .ايشان می خواهند خواستگاه اين سنت را به گفته خودشان مورد هجوم نرم قرار دهند.
حاج اقا ، ما هم با شلوغ بازي ها و آزار و اذيت مردم در اين روز مخالفيم ، ولی نزنيد اين حرفا رو.
چقدر همه اين روزها درد نرم گرفته اند؟ (296184)
 
hldvohk
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۷:۴۰:۵۲

دوست عزیز روحانی ، پای خودتان را از داخل کفش دیگران خارج کنید ، آیا شما تاریخ دان هستید یا جامعه شناس ، با کدامین منطق این پیشنهاد را ارائه می دهید ، چرا ساحت مقدس منجی عالم بشریت را با مسائل دیگر قاطی می کنید و شما چرا با سنن و آئئین ایرانیان باستان در جنگ و تعارض و مذهب را در مقابل آن قرار می دهید ، عکس شما نشان می دهد سن چندانی نداشته باشید ، شایسته است به عنوان یک روحانی نظرات مراجع را در این زمینه بگیرید وشما در مقاله خود یک نکته پنهان دارید و آن اینکه همه اش از آقای ضرغامی تعریف و تمجید می کنید و بدانید آقای ضرغامی یک مدیر اجرایی است نه یک صاحب نظر تاریخی و سیاسی و جامعه شناختی .
اگر قصد مطرح کردن خود را با آن لباس روحانی دارید قدری بیشتر در کسوت روحانیت تامل و تدبیر کنید و کاری کنید که واقعا\" یک روحانی باشید (296195)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۷:۴۷:۲۷
حاج آقا انشاءاله مسائل مهم ديگر كشوربه دستان شما حل گردد. (296197)
 
عباس
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۸:۲۳:۲۴
من نظرم اینه که هرچیزی جای خودش مزه داره.
بعد هم یکی به این بنده خدا نویسنده قدیمی گل جواب بده
دلم براش سوخت داماد من هم یه زمانی تو کانادا زندگی میکرده. میگه برای هرکاری باید مجوز بگیری حتی برای یه آتیش درست کردن تو چهارشنبه سوری (296210)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۸:۲۷:۱۰
جدا نمودن فرهنگ سنتی مردم ایران از فرهنگ اسلامی فایده اش چیست؟ مگر می شود به این ملت گفت شما فقط مسلمانید و نه ایرانی! ؟ (296213)
 
علی
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۱۹:۳۰:۴۸
آقای میثمی
برای امام زمان هر روز باید به انتظار نشست خصوصا جمعه هاونه چهارشنبه ها ولی با دستکاری در مراسم سنتی ملتها( که اگر مخالف شرع نباشد بلا اشکال است)نوعی دلزدگی را در جوانان و اقشار دیگر بوجود میاورید وبا این همه منابع غنی وامکانات فراوانی که در مملکت در دست شما و روحانیت وجود دارد چرا سراغ این پیشنهادها میروید و نوعی دوگانگی را در مردم بوجود میآورید جای سوال است؟ اگرهمت کنید با بصیرت وپژوهش میتوانید پیشنهادها و خدمات جذابی را ارائه کنید که هم دنیا داشته باشید وهم آخرت واینقدر سطحی مسائل را هم بندی نکنید .
البته این سنت از رویه معمول خودش قدری خارج شده که رسانه ملی در جهت اصلاح آن به روش بی خطر و غیر ایضایی آن باید کمک کند ومراسم تکمیلی آین سنت مانند قاشق زنی و ... را زنده نماید (296226)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۲۰:۳۸:۵۵
من با پیشنهاد جایگزینی مخالف هستم چون این سنت نهادینه شده و با اجبار وبخشنامه نمی توان با آن مبارزه کرد وتلاش برای مقابله با این رسم دیرین ایرانی با هزینه کردن از فرهنگ دینی انتظار تلاش مقیدی نخواهد بود چون مردم معتقد به این رسم را در برابر فرهنگ انتظار قرار می دهیم راه علاج توجه مسئولین واصلاح انحرافات آن است (296236)
 
محسن
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۲۱:۱۷:۵۵
رسوم بد باید منسوخ شوند. (296242)
 
هدی
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۲۲:۰۲:۳۷
من یک دختر کاملا معتقد به اصول اسلام و نظام جمهوری اسلامی و رهبر عزیزمون هستم.حاج اقای عزیز هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد! من تا به حال یک دفعه هم چهارشنبه سوری از خونه بیرون نرفتم اما با طرح شماهم مخالفم مگه 364 روز سال رو از شما گرفتن که حالا به این یک شب گیر دادین. مسئله انتظار رو لوس نکنید. طرح شما رو میشه سه شنبه اخر سال که مردم به مسجد مقدس جمکران میرن اجرا کرد. همین نظرات باعث بد بینی قشر جوان ما به روحانیت محترم میشه. (296259)
 
شروین
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۲۲:۲۱:۳۵
با سلام
کل مطلب را خواندم تا بتوانم به نیت اصلی نویسنده آگاه شوم. ظاهرا ایشان قصد در لفافه سخن گفتن را دارند. ظاهر موضوع همان است که میخوانید، اما در واقع مشکل ایشان با گروهی است که در این روز برنامه ای خاص را در فکر دارند...
حال شما با فکر خود بگویید آیا باید به خاطر مقابله با گروهی از مردم (که اینان نیز از همین خاکند) رسمی دیرین و باستانی و شاید از معدود رسمهای ماندگار (نوروز نیز چنین است) خود را قربانی کنیم. آن هم به این شکل نامیمون و عجیب!
سخن دیگر:
از ایشان میخواهم به شعور مردم ایران بی احترامی نکنند.
با تشکر: شروین (296265)
 
عوام الناس
۱۳۸۸-۱۲-۱۷ ۲۲:۵۱:۰۳
خدمت حاج آقا ی خودم عرض کنم که به همه اینها اموزه می گویند فرهنگ معنوی مثل ربنای شجریان ، اذان مرحوم موذن زاده، آهنگ تولدت مبارک ، باآهنگ مبارک بادا روزهای عروسی و.... آیا فکر کردهاید که ازین هزاران نوع از این دست چرا اینها در ذهن و فکر مردم ماندگار شده اند ؟آیا دیگر مراسمی که در حاشیه همین چهارشنبه سوری مثل پختن آش و .. را نمی بینید . اگر فردا عده ای در روز های اعیاد مذهبی ما دست به کارهای ناشایستی بزنند برماست که اصل برگزاری این روز را حذف کنیم ؟اصولا چرا شما فکر می کنید که یک مسلمان الزاما همیشه باید در حال گریه باشد ؟خداوند شادی و اندوه را باهم آفریده .ما در این کشور روزهای حزن انگیز به اندازه کافی داریم شما هم سعی کنید ابتکاری برای روزهای عاری از غم بنیان بگذارید (296273)
 
ahmad
۱۳۸۸-۱۲-۱۸ ۰۵:۴۴:۵۸
با سلام
چرا سعی می کنید همه چیز را به تصاحب خود در آورید. بذارید مردم شادی کنند. (296317)
 
نيكفر
۱۳۸۸-۱۲-۱۸ ۰۷:۵۲:۱۱
باسلام از قديم هم گفتند اگر به مهمان يا مستاجر رو بدي صاحبخانه ميشود! (296323)
 
۱۳۸۸-۱۲-۱۸ ۱۴:۵۲:۱۵
من 31 سالمه و تا حالا یادم نمیاد حتی برا یک بار هم که شده شب چهارشنبه سوری بیرون بیام چون یه جورایی اصلا با سرو صدا و ترقه و این جور چیزا حال نمیکنم ولی به نظرم به جا این جور ایده ها بهتر ایده هایی برا کم خطر شدن پرهیجان شدن شادتر شدن این مراسم به شرط دست نخوردن به ماهیت این مراسم پیشنهاد بشه اون موقع دیگه لازم نیست با مذهبی کردن همچین شبی هم مذهب رو لوث کرد نه مراسم چهارشنبه سوری رو ............. (296423)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.