توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 501713
تغییر شیوه زندگی نخستین گام برای کاهش وزن
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۳
یک متخصص تغذیه تاکید کرد: افراد چاق در گام اول برای به دست آوردن سلامتی بدن باید شیوه‌ی زندگی خود را تغییر دهند.

«حسن فرهاد غیبی» در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که مفهوم چاقی، یعنی افزایش بیش از اندازه‌ی چربی در بدن است، اظهار کرد: برای جلوگیری از چاقی باید سه عامل مهم را در نظر گرفت. فرد چاق باید در گام نخست شیوه‌ی زندگی و روش‌های تغذیه‌ی خود را تغییر دهد.

 وی ادامه داد: در گام دوم افراد چاق باید غذاهای مصرفی روزانه را به‌صورت متعادل، متنوع و براساس هرم غذایی استفاده کنند و میزان دریافتی غذا برابر با مصرف غذا باشد. اگر افراد روزانه 500 کیلو کالری، مصرف غذای خود را کاهش دهند، در طول هفته نیم کیلوگرم وزن خود را از دست می دهند و اگر روزانه 1000 کیلو کالری از مصرف غذا کم کنند، در طول هفته موجب کاهش یک کیلو گرم وزن خود می‌شوند.
 
غیبی با تأکید بر این‌که افزایش فعالیت بدنی در کاهش وزن تأثیر بسزایی دارد، یادآور شد: فردی که تحرک و فعالیت بدنی زیادی ندارد قطعاً هر غذایی که مصرف می‌کند، تبدیل به چربی می‌شود. افراد چاق باید در طول روز ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی یا دویدن را انجام دهند تا سوخت و ساز بدن افزایش یافته و غذای مصرفی به چربی تبدیل نشود.

وی با اشاره به این‌که راهکار دیگری برای کاهش وزن بدن، تجویز دارو توسط پزشک متخصص است، اظهار کرد: افرادی که دارای BMI بالای 30 هستند، می‌توانند با تجویز پزشک از داروها استفاده کنند.

این متخصص تغذیه افزود: مصرف برخی داروها برای کاهش وزن می‌تواند عوارض جانبی برای سلامت بدن داشته باشند. اگر فرد برای کاهش وزن با رژیم درمانی، تحرک بدنی و مصرف داروها با شکست مواجه شد، می‌تواند از روش جراحی استفاده کند.

 وی با بیان این‌که، بالا بودن کلسترول خون از شایع‌ترین بیماری‌های پرخطری است که معمولاً افراد چاق به آن مبتلا می‌شوند، خاطرنشان کرد: احتمال بروز این بیماری در بدن افرادی که BMI بدنشان بالای 27 است، بالاتر است.

غیبی با اشاره به این‌که BMI برای نشان دادن میزان حجم بدن است، اظهار کرد: BMI دقیق‌ترین معیار جهانی برای محاسبه میزان چاقی است و با فرمول(وزن بر حسب کیلوگرم) تقسیم بر(قد بر حسب متر به توان دو) اندازه‌گیری می‌شود.

وی یادآور شد: اگر BMI  بدن فرد کمتر از 18.5 باشد فرد دارای کمبود وزن، اگر بین 18.5 تا 25 باشد فرد دارای وزن طبیعی، اگر بین 25 تا 30 باشد، فرد دارای اضافه وزن  و اگر   بالای 40 باشد، فرد چاق است.
 
کلمات کلیدی : اضافه وزن + چاقی + سلامت
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.