نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 298314
خانواده‌ها برای ولیمه حجاج ۲هفته صبر کنند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۱
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره ویروس کرونا و شرایط ابتلا به آن در سفر حجاج توضیحاتی داد و گفت: درباره‌ی کرونا بسیاری از متخصصان در زمینه‌ی استقبال و شرکت در مراسم ولیمه حجاج به مردم هشدار می‌دهند باتوجه به این‌که دوره درمان کرونا دو هفته طول می‌کشد، خانواده‌ها برای بازدید از حجاج و یا انجام ولیمه دو هفته صبر کنند تا احتمال ابتلا به بیماری کم شود.

«قاسم جان‌بابایی» گفت: ویروس کرونا چند سالی است که به‌ویژه در ایام حج نگرانی‌های عمیقی را در میان خانواده‌های حجاج و در بخش نظام سلامت جامعه ایجاد کرده است. به گزارش ایسنا وی افزود: این بیماری واگیردار و بسیار شبیه آنفلوآنزا است به‌علت شیوع سریع آن در ایام حج بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره راه‌های شیوع و نحوه انتقال بیماری تصریح کرد: اگر ویروس‌های انسانی کرونا از یک فرد مبتلا به فردی دیگر از طریق هوا به‌وسیله‌ی عطسه یا سرفه و تماس نزدیک فردی مانند لمس کردن یا دست دادن انتقال یابد، این ویروس‌ها ممکن است از طریق لمس اشیا یا سطوح آلوده و سپس تماس با دهان، بینی یا چشم نیز انتقال یابد.

وی درباره‌ی علائم اصلی بیماری کرونا، اظهار کرد: علائم این بیماری ممکن است با آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و تب باشد و گاهی اوقات این ویروس‌ها ممکن است به بیماری‌های شبکه تنفسی تحتانی مانند ذات‌الریه و نارسایی کلیه و مشکلات گوارشی مثل اسهال منجر شود.

جان‌بابایی با بیان این‌که این بیماری در افرادی که عارضه‌ی قلبی یا سیستم‌های ایمنی ضعیف دارند و افراد مسن شایع‌تر است، خاطرنشان کرد: از علائم اصلی این بیماری تب، سرفه، تنگی‌نفس و مشکلات حاد تنفسی است و بیمار ممکن است سرفه‌های چند روزه ظاهراً بدون علت نیز داشته باشد.

وی یادآور شد: در این میان مهم‌ترین عاملی که موجب بروز عفونت‌ها می‌شود، تماس مستقیم دست‌ها با سطوح مختلف مثل زمین، در و دستگیره و... و انتقال آلودگی به مخاط دهان و چشم و بینی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: در واقع ترشحات ناشی از سرفه و عطسه افراد با ملیت‌های مختلف و بیماری‌های مسری باعث آلودگی سطوح شده و این آلودگی از طریق تماس دست و مخاط به بدن منتقل می‌شود.

وی درباره‌ی راه‌های تشخیص بیماری کرونا یادآور شد: تست‌های آزمایشگاهی خاص شامل ایزوله کردن ویروس در کشت سلولی، آزمایش واکنش زنجیره ترکیب شده(PCR) که کاربردی‌تر و از لحاظ اقتصادی قابل دسترس‌تر است. جان‌بابایی اظهار کرد: آزمایش سرم‌شناسی برای آنتی‌بادی‌هایی برای ویروس‌های انسانی کرونا نمونه‌برداری از بینی و گلو بهترین انواع نمونه‌برداری برای شناسایی ویروس‌های انسانی کرونا است و آزمایش سرم‌شناسی نیازمند جمع‌آوری نمونه‌های خونی است.

وی درباره راه‌های درمان بیماری کرونا افزود: این ویروس بسیار شکننده بوده و در خارج از بدن انسان و حیوانات بعد از ۲۴ ساعت از بین می‌رود و مواد شوینده و ضد عفونی‌کننده ساده می‌توانند به راحتی coronavirus را نابود کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: البته بیماری ناشی از ویروس کرونا هنوز درمان و داروی مشخصی ندارد و تنها راه کنترل این بیماری اقدامات پیشگیرانه است. وی درباره‌ی روش‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری ادامه داد: بهترین روش برای مقابله با این بیماری و البته سایر بیماری‌های عفونی تنفسی، رعایت توصیه‌های بهداشتی و یکی از مهم‌ترین آنها یعنی شستن مداوم دست‌ها است.

جان‌بابایی با بیان این‌که برای شستن دست‏‌ها حتماً از آب و صابون یا مایع دستشویی استفاده شود چون آب به تنهایی بی‌فایده است، گفت: هنگام شست‌وشو، دست‌هایتان را حداقل ۲۰ تا ۳۰ ثانیه به هم بمالید و بین انگشتان و پشت دست‌ها و زیر ناخن‌ها را فراموش نشود. وی گفت: در صورتی ‌که به آب و صابون دسترسی نداشته باشیم می‌توانید از ژل‌های ضدعفونی‌کننده بر پایه‌ی الکل استفاده کنید که همان کارآیی را دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار کرد: پوشاندن دهان و بینی با دستمال هنگام عطسه و سرفه و استفاده از وسایل محافظتی مثل دستکش و نیز دفع بهداشتی دستمال‌های استفاده شده در ظروف زباله‌دار، رعایت حداقل یک متر فاصله با دیگران در هنگام ابتلا به بیماری تنفسی به چشم‌ها، بینی و دهانتان دست نزنید و از تماس نزدیک با افراد مبتلا خودداری کنید.

وی درباره‌ی توصیه‌ی طلایی پس از سفر افزود: حجاج در نظر داشته باشند هنگام استقبال از مهمانان ماسک بزنند و البته از روبوسی و دست دادن اجتناب کنند.

جان‌بابایی یادآور شد: به زائرانی که از سفر حج برمی‌گردند تأکید می‌شود اگر علائمی مثل سرماخوردگی دارند باید در اولین فرصت ممکن به پزشک مراجعه کنند.
 
کلمات کلیدی : کرونا، حجاج
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۶:۳۱:۱۲
اصلا بهتره ولیمه ندن هم بخاطر خانواده های قربانیان این حادته و هم رعایت نکات بهداشتیو هم ایاینکه دیگه عزاداریهای محرم شروع میشه امسال واقعا استقبالهای انچنانی و ولیمه دادن ها بی مورد است (3223417) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.