توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 295416
کنگره خود را متعهد به برجام نمی داند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۱۱
باب کورکر که از جمهوریخواهان تندرو و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا است در ادامه مخالفت های خود برای رد برجام ادعا کرد که این توافق پس از دوران تصدی رئیس جمهور کنونی آمریکا باقی نخواهد ماند.

سناتور «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در تداوم مخالفت های خود با توافق هسته ای ۱۴ جولای میان کشورهای ۱+۵ با ایران موسوم به برجام گفت که کنگره آمریکا خود را به برجام متعهد نمی داند.

به گزارش مهر، کورکر که از جمهوریخواهان تندرو و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا است در سخنان خود گفت: از مشکلات توافق هسته ای کنونی این است که بعد از دوران تصدی رئیس جمهور کنونی آمریکا باقی نخواهد ماند. در توافق هسته ای اخیر، با نادیده گرفتن نقطه نظرها و هشدارهای کنگره، عملاً کنگره آمریکا توسط دولت این کشور دور زده شده است.

سناتور ایالت تنسی ادامه داد: رئیس جمهور اوباما و تیم مذاکره کننده هسته ای وی در جریان این مذاکرات، کنگره را دور زدند؛ لذا کنگره هم خود را متعهد به آن نمی داند. توافق هسته ای کنونی میان کشورهای ۱+۵ با ایران بود؛ پس می توان گفت که به کنگره ارتباطی نخواهد داشت.

وی افزود: ما نهایت تلاش خود را برای لغو توافق کنونی به کار خواهیم بست.

گفتنی است، جمهوریخواهان حاضر در سنای آمریکا که تا کنون دوبار در رد توافق هسته ای ایران شکست خورده اند قصد دارند فردا پنجشنبه برای سومین بار اقدام به رای گیری در خصوص رد برجام کنند.

امروز نیز برای دومین بار در روزهای گذشته اقلیت دموکرات حامی توافق ایران در سنای آمریکا، موفق شدند از رأی سنا به کفایت مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای ممانعت کنند تا راه برای به رأی گذاشتن مصوبه سنا برای مخالف با این توافق همچنان ناهموار باشد.

اگر اکثریت جمهوریخواه سنا می‌توانستند در رأی‌گیری روز سه‌شنبه ۶۰ رأی موافق جلب کنند، کفایت مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای اعلام می‌شد و سنا می‌توانست به رأی‌گیری در مورد آن بپردازد.

اقدامی که با توجه به مخالفت حزب جمهوریخواه با این توافق به مصوبه‌ای در رد توافق هسته‌ای منجر می‌شد و رئیس‌جمهور آمریکا را ناچار به استفاده از حق وتو برای اجرایی کردن توافق می‌کرد. با این همه اقلیت دموکرات بار دیگر توانستند از رأی سنا به کفایت مذاکرات ممانعت کنند.

کفایت مذاکرات درباره توافق هسته‌ای ایران، پنجشنبه گذشته نیز در سنای آمریکا به رأی گذاشته شد اما با توجه به مخالفت ۴۲ سناتور آمریکایی با آن، نتوانست حدنصاب لازم را کسب کند.

به این ترتیب برای دومین بار در کمتر از یک هفته، جمهوری‌خواهان در متقاعد کردن سه‌پنجم سناتورها برای اعلام کفایت مذاکرات ناکام ماندند.

براساس مصوبه کنگره آمریکا، مجلس نمایندگان و سنا، تا روز پنجشنبه ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریورماه) فرصت دارند که به این توافق رأی مثبت یا منفی دهند، و در صورت انقضای مهلت رأی‌گیری، این موضوع از دستور کار سنا خارج خواهد شد.

پیش از این در روز جمعه ۲۰ شهریور ماه مجلس نمایندگان آمریکا، در اقدامی نمادین طرح تأیید توافق هسته‌ای ایران با کشورهای ۱+۵ (برجام) را با ۲۶۹ رأی مخالف در مقابل ۱۶۲ رأی موافق، رد کرد.

اما حتی در صورتی که تا پایان مهلت رأی‌گیری (روز پنجشنبه) مجلس نمایندگان با توافق هسته‌ای ایران اعلام مخالف کند، عدم رأی‌گیری برای رد این توافق در سنا،باعث می‌شود تصمیم مجلس نمایندگان مانع از اجرای این توافق از سوی دولت باراک اوباما نباشد.
 
کلمات کلیدی : برجام+کاخ سفید+کنگره