نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 320912
چادر حجاب نمی آورد؛ عینک سواد نمی آورد
بخش تعاملی الف - سید رضا سجادی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۶


چادر حجاب نمی آورد کما اینکه عینک سواد نمی آورد!

اگر خانمی دارای کمالات اخلاقی و دینی بود و به عدم جلوه گری در جامعه اعتقاد داشت از چادر یا دیگر پوشش ها استفاده خواهد نمود.

اما اگر کسی اعتقادی به عدم جلوه گری نداشته بلکه به آن علاقه و اعتیاد داشت و با استفاده از چادر مشکی براق یا لباس ناکافی در زیر چادر در حالیکه چادر را به نحوی استفاده می نماید که پوشاننده نبوده و پوشش زیرین ناکافی را نمایان می سازد یا استفاده از روسری های صورتی و زرد در زیر چادر یا بکار گیری کیف و کفشی که نگاهها را به خود جلب می نماید، به جلوه گری در جامعه پرداخت؛ آیا چنین چادری، حجاب مطلوب است؟

در هر صورت، چادر بیش از یک لباس و وسیله نیست آنچه می تواند مقدس باشد نیت صحیح زنان با اخلاق است و آنچه مذموم است رفتار غیرمنطقی و جلوه گری در خیابان و جامعه است. تقدیس چادر صحیح نبوده و مشکل گشا نیست چه بسا که منشاء مشکلاتی نیز باشد.

بهتر است بر فرهنگ دینی و حجاب اسلامی تکیه کرد.
کلمات کلیدی : سید رضا سجادی
 
توکلی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۲۲:۱۰
حجاب مثل هر قید اخلاقی، یک صورت و ظاهر دارد و یک جوهر و باطن. صورت حجاب، پوشش فیزیکی است به گونه ای که حدود شرع رعایت شود و در رنگ و نوع آن تبرج و خودنمایی در کار نباشد، باطن حجاب، حیا و حجب در رفتار است. رفتار انسان در حرکات، طرز راه رفتن و سخن گفتن در اجتماع ظهور و بروز دارد. اگر بانویی خدای نکرده در حیا مشکل داشته باشد، قطعاً ظاهر حجاب را رعایت نخواهد کرد حتی اگر چادر به سر کند که بعضی انواع آن کاملترین نوع حجاب است. مشکل در حیا باعث می شود با هر پوششی، تلاش کند از جهتی تبرج و خودنمایی کند. درکفش و طرز راه رفتن و سخن گفتن و خندیدن و از زیر چادر جلوه کردن. این دو(ظاهر و باطن، لازم و ملزوم یکدیگرند. هر یک بدون دیگری ناقص است. اما قواعد اجتماعی به باطن و درون انسانها راه ندارند. درون انسانها محصول تربیت و اندیشه آنهاست. ناگزیر، قواعد اجتماعی حدود پوشش ظاهری را تعیین میکنند. (3424600) (alef-11)
 
مريم
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۲۴:۲۵
روسري زرد و صورتي! اما تا بحال نمي دانستيم حال برخي اقايان با رنگ زرد دگرگون مي شود. (3424608) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۴۰:۴۸
چرا این کلام دگرگون شدن حال آقایان در قبال جلوه گری خانمها اینقدر تکرار میشود ؟

اصل عکس العمل داشتن دو جنس مخالف به یکدیگر یک موضوع غریزی و طبیعی است اینکه جای تعجب و بحث ندارد. آنچه محل اختلاف نظر است استفاده از این رویه های طبیعی در جهات غیراخلاقی است.

مثلا کسی حاضر است در رستورانی غذا میل کند که از پنجره آن چشم نیازمندان در تمنای غذا است ؟ قوه ضائقه وظیفه تشخیص طعم غذا را دارد اما این اخلاق و درک انسانی است که زشتی چنین رفتاری را نمایان میسازد.

بنابراین صحبت از رنگ زرد و صورتی نیست . حتی استفاده معقول و جلوه گری به جا نیز مورد بحث نیست . اما جلوه گری در خیابان با اخلاق همخوان نیست. (3425108) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۹:۳۱:۲۵
كجا در مورد حرمت استفاده از رنگ براي خانمها استفاده شده است. (3426351) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۰۸:۱۸:۲۰
نکته محوری بحث همین است که نه رنگی حرمت دارد نه تقدس !

میتوان با رنگ روشن حجاب داشت و جلوه گری نکرد و از آنطرف هم میتوان با استفاده از رنگ تیره و مشکی جلوه گری کرد .
این رنگها نیستند که اهمیت داشته باشند مهم نوع استفاده است.

آن چیزی که فرهنگ دینی با آن مخالف است ، جلوه گری در خیابان و در منظر عموم است.

(دقت فرمائید که دین با جلوه گری و بروز زیباییهای خدا دادی در جای خود هیچ مخالفتی نداشته که تشویق هم میکند ؛ یادمان نرود خالق زیبایی و زیبا دوستی خداست) (3427183) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۹:۳۸:۳۶
نه حجاب اجباري و نه چادر به اجبار نمي تواند باعث اعتلاي زن و خانواده و تربيت بچه ها شود. (3426372) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۲۶:۳۶
وقتی حجاب تحمیلی باشد نتیجه اش همین دلخوش کنک ها گردد.
در حالیکه در کشورهایی که حجاب تحمیلی نیست چنان وضع مضحکی هم نیست. زیرا او که معتقد به حجاب است بر پایه باورهای دینی خودرا ملزم می بیند نه بر اساس زور قانون. که نتیجه اش این شده است. (3424611) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۰۱:۱۳
وقتی پوشیدن چادر در بعضی نهادها و مکان ها اجباری باشد همین میشود (3424700) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۰۶:۳۱
بهتر نبود از اول دست از سر خانم ها برمیداشتید و اجبار نمیکردید؟
خودتان هم سنگینتر بودید (3424714) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۱۳:۰۰
متنتان را قبول ندارم آقا .
لطفا از طرف بانوان اظهار نظر نفرمایید (3424749) (alef-11)
 
اصفهانی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۱۸:۰۸
اوایل انقلاب عده ای با عنوان حجاب اسلامی چادر راکنار گذاشتند و به پوشش روسری و مانتو بسنده کردند و کم کم روسری ها عقب رفت و مانتو ها کوتاه شد و شد انچه امروز می بینیم ... (3424792) (alef-3)
 
راضیه
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۱۴:۰۲
صدا وسیما مروج حجاب های این چنینی است اکثر مجریان با روسری های رنگی وآرایش های غلیظ این گونه حجاب را تحت عنوان این که زنان محجبه هم می توانند شیک پوش باشند را رواج دادند در حالی که فلسفه حجاب پوشش هر آن چه برای زن زینت محسوب می شود است یک زن تمام زیبایی های خود را باید برای همسر خود به نمایش بگذارد ولا غیر (3425026) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۳۷:۵۴
اجبار یک نفر به تحصیل ممکن است کمی سواد بیاورد اما اجبار برای پذیرفتن یک عقیده و ایدئولوژی خاص هیچگاه باور قبلی نخواهد آورد. مثل اینکه ما باید راه 70 ساله کمونیستها در روسیه را برویم که در نهایت به همان نتیجه ای برسیم که آنها رسیدند. نتیجه اجبار برای پذیریش یک نظر خاص تنها به دورویی و ریا و زندگی دوگانه (منزل و سر کار) خواهد بود که ما ایرانی ها به آن دچار شده ایم. (3425096) (alef-11)
 
بهروز ساریخانی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۲:۲۶:۲۸
با سلام.

ضمن احترام عمیق نسبت به حساسیت های مذهبی شریف بسیاری از جوانان و بزرگترها، معتقدم خیلی از کسانی که از هر 3طرف به موضوع"حجاب"در ایران امروز دامن میزنند، آگاهانه یا ناخودآگاه، در صدد انحراف افکار عمومی از معضلات جدی اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هستند ...

در جنگهای نظامی، اصطلاحی هست با عنوان"آتش از پهلو". این عملیات از جمله شگردهای نیروهایی است که با قصد فریب دشمن، عملیات محدودی را در جبهه ای بکلی متفاوت بر پا میکنند تا بتوان با کمترین نیروی مدافع دشمن به مواضع مورد نظر در عملیات اصلی حمله کرد.
شک نیست که برخی از مانکن های پسر و دختری که روانه خیابان ها میشوند، نه با قصد معرفی طرح های مورد نظر تولید یا واردکنندگان
البسه و . . . مردانه یا زنانه، بلکه از سوی کسانی و با اهداف سیاسی صورت میگیرد.
از سوی دیگر اگر بستر لازم اجتماعی وجود نداشته باشد، این قبیل موارد مسلما بازار درخوری نخواهد داشت.
قصد این قلم نه تخفیف اهمیت موضوع حجاب در یک جامعه اسلامی، بلکه انذار نسبت به هوشیاری مردم و نیز نیروهای انتظامی سیاسی است که غفلتا در دام"آتش از پهلو"یی نیفتند که در مقیاس با جبهه های اصلی حیات کشور، کاملا جنبه فرعی دارد.
اگر دینداران -مثل زمان شاه-در تمام زمینه های اقتصادی، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی حرمت خود را نگه دارند، خواهند دید که بی کمترین بگیر و ببند و تطمیع و تهدید، خانواده های ایرانی خود پسران و دخترانشان را بسمت صلاح هدایت خواهند کرد .


تهران ( 9 دی 94 ) (3425224) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۴:۲۷:۰۲
باز كه اشتباه گفتيد ،
پوشش زنان در همه روستاهاي شمال و جنوب و شرق و غرب كشور را نگاه كنيد ،
كداميك رنگي نيست ؟
آيا شما غيرتتان از روستانشينان بيشتر است ؟
كجاي اسلام گفته است رنگ لباس بايد مشكي باشد يا صورتي نباشد ؟
تا همين سه دهه پيش همه زنها با چادر رنگي بيرون نمي آمدند ؟

واقعا"‌فكر مي كنم تعمدي در اين رفتارها وجود دارد ؟
در حالي كه مي شود لباس هاي زيبا را جايگزين بدن نمايي كرد ، برخي انگار عمدا"‌نمي خواهند اين موضوع شكل پيدا كند ،
لباس زينت انسان است و بايد زيبا ، پوشيده و تميز باشد (3425600) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۴:۲۷:۳۵
فرق اختیار و اجبار در اینه که هرچیزاجباری و از اون جمله حجاب اجباری، چون خود-جسته و خود-خواسته نیست طبیعتا به ضد خودش تبدیل میشه ؛
جامعه ای نیالوده و پالوده باقی میماند که اجبار جای خود را سپرده باشد به اختیار و انتخاب براساس شناخت و شعور و نه الزام و شعار ؛
اجبار قهریه نه تنها به نتیجۀ دلخواه نخواهد رسید، بلکه در عوض طیفی از لجبازی و دهن-کجی گرفته تا هنجار-شکنی و تابو-شکنی علنی و افسار-گسخته را در جامعه باعث خواهد شد ؛ (3425604) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۲۲:۳۰:۳۵
عینک سواد نمیاره ولی سواد معمولا عینک میاره.

در مورد حجاب اما:

چادر الزاما حجاب نمیاره و حجاب هم الزاما چادر نمیاره چون حجاب اشکال مختلف داره و بر اساس عرف جامعه تعریف می شه. مثلا همین خانم های محجبه در ایران از دید افغان ها و عربستانی ها محجبه نیستن چون نقاب ندارن. یا در خارج که زن ها روسری سر نمی کنن نمی شه گفت جلف هستن چون وقتی اکثر مردم ازاد می گردن دیگه جلب توجه نمی کنه و حتی اونجا هم خیلی راحت می شه کسی رو که جلف لباس پوشیده از بقیه تشخصی داد. جلف یعنی چیزی که جلب توجه منفی کنه. پس اگه تو ایران هم همه لباس رنگی بپوشن و روسری هم سر نکنن دیگه جلف نمی شه ولی اگه فقط چند نفر اینطوری بگردن جلف به نظر میاد. (3426721) (alef-13)
 
دختر محجبه
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۲۳:۲۴:۴۸
توقع ندارید که سر تا پا تیره بپوشیم؟کجای اسلام پوشیدن لباس های خوش رنگ رو عیب و عار و ننگ میدونه؟ فاطمه زهرا گفته؟ قرآن گفته؟ من خودم هم مانتویی بودم هم چادری خیلی هم توی جامعه هستم. چادری هایی که از رنگ های شادی در کنار رنگ تیره ی چادر استفاده میکنند در این چند سال باعث جذب دختران بسیاری به سمت چادر شده اند. من خودم از نوجوانی چادری بودم ولی پوشش تیره و تازیبای اکثر چادری ها در چند سال پیش سبب شد که چادر سر نکنم. ولی با تغییر این وضعیت دوباره با عشق سر کردم.البته به عشق فاطمه زهرا نه دهن مفت بعضیا.در ضمن هیچ آرایشیم نمیکنم. تیپ جیغ و جلفم نمیزنم. به جای این حرف های نسنجیده لطفا به فکر یه راهکاری برای فرهنگ نجابت و نگه داشتن حرمت زنان توسط مردان باشید. (3429111) (alef-11)
 
کاوه
۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۳:۲۲:۰۸
بحث کلیشه ایی حجاب حجاب حجاب ول کنید این زنان جامعه مارو. هیچی زوری نمیشه با این وضع جامعه که اخلاقیات به زیر صفر رسیده حجاب اصلا چیز مهمی نیست اول فرهنگ بد نقد الف شما هم زیاد فرافکنی میکنی (3435797) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.