نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 500813
حماس: علاقه‌مند به تداوم و گسترش روابط با ایران هستیم
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۴
مسئول روابط خارجی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" تأکید کرد که روابط این جنبش با جمهوری اسلامی ایران به بیش از ۲۵ سال گذشته برمی‌گردد و حمایت‌های تهران از مسئله فلسطین کاملاً "آشکار و مشخص" است.

به گزارش تسنیم به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، اسامه حمدان در گفتگو با روزنامه فلسطین به تشریح اولویت‌های روابط خارجی حماس، اظهارات اخیر عباس، آشتی ملی و تشکیل دولت و نیز قواعد مراحله پس از عباس پرداخت.

وی در تشریح اولویت‌های خارجی حماس در مرحله آینده اظهار داشت که مهمترین اولویت این جنبش جلب کمک و حمایت‌های طرف‌های مختلف در تمامی اشکال آن به‌منظور حمایت از پایداری ملت فلسطین و مقاومت آن است.

وی افزود: ما در حال حاضر در نبرد آزادسازی سرزمین به سر می‌بریم و این نبرد همچنان ادامه دارد و جز با دستیابی به آزادی به پایان نخواهد رسید و تمامی تحرکات سیاسی هم بر همین اساس و با این رویکرد صورت می‌گیرد.

وی درباره آینده روابط با ایران هم تأکید کرد که حماس علاقه‌مند به برقراری روابط با تمامی کشورها در راستای منافع مسئله فلسطین است و پایه و اساس این ارتباط، مواضع این کشورها در قبال مسئله فلسطین و حمایت‌های آنها از ملت فلسطین و حقوق و مقاومت آن خواهد بود.

مسئول روابط خارجی حماس خاطرنشان کرد که روابط حماس با تهران دیرینه است و به بیش از 25 سال قبل برمی‌گردد و حمایت‌های ایران از مسئله و ملت فلسطین و مقاومت آن کاملاً "آشکار و مشخص" است.

وی افزود: «حماس علاقه‌مند به تداوم و گسترش این روابط است و ما از هر طرفی که بخواهد با این جنبش روابط حسنه داشته باشد، استقبال می‌کنیم».

اسامه حمدان در واکنش به توصیف روزنامه عربستانی "الریاض" که جنبش حماس را "سازمان تروریستی" اعلام کرده بود و سپس تحت فشار انتقادات گسترده طرف‌های عربی مجبور به عقب‌نشینی و حذف این مطلب از روی پایگاه اینترنتی خود شد، اعلام کرد که پویش مردمی خودجوشی که در داخل و خارج از عربستان در برابر مطلب منتشر شده در این روزنامه به راه افتاد، پیام آشکاری مبنی بر این است که ملت‌های امت به فلسطین تعلق خاطر دارند و آن را مسئله اصلی خود و مقاومت فلسطین را نماینده خود می‌دانند.

وی سیاست روزنامه عربستانی را به‌دور از احساس مسئولیت دانست و گفت این مسائل نمی‌تواند به‌روی اراده ملت‌ها و منطق و موضع آنها در قبال مسئله فلسطین تأثیری بگذارد.

اظهارات انتقام‌جویانه عباس
مسئول روابط خارجی جنبش حماس در بخش دیگری از این گفتگو تأکید کرد که اظهارات اخیر محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به‌دور از احساس مسئولیت و نشانگر بحرانی بود که وی به‌خاطر برخورد انتقام‌جویانه با مسائل ملی در آن گرفتار شده است.

وی ضمن "بیهوده" خواندن اظهارات عباس تصریح کرد که بیان این اظهارات پس از طرحی که حماس به‌منظور پیشبرد طرح آشتی ملی مطرح کرد، در واقع به بیان‌کننده این اظهارات ضربه می‌زند و او را انسانی بی‌مسئولیت نشان می‌دهد که با هموطنان خود با انتقام‌جویی برخورد می‌کند و این شایسته هیچ مقام و مسئولی نیست.

حمدان خاطرنشان کرد که اقدام اخیر عباس به‌روی آشتی ملی فلسطین و روابط طرف‌های ملی فلسطینی تأثیر منفی خواهد گذاشت و باعث تشدید بحران خواهد شد و نه حل آن.

وی با تأکید بر اینکه امروز طرف مقابل اراده اجرای توافقات صورت‌گرفته در زمینه آشتی ملی را ندارد، اظهار داشت: «وقتی چیزی می‌شنویم که نه‌تنها نشانگر عدم‌وجود اراده لازم، بلکه همسویی کامل با موضع رژیم صهیونیستی است، این نمی‌تواند خبر خوبی در زمینه روابط ملی باشد».

لازم به ذکر است که عباس چند روز قبل در جمع تشکل‌های قدس در رام‌الله بر تداوم توقف کامل پرداخت حقوق و مستمری طرف‌های ذی‌نفع در غزه تأکید کرده و آن را ناشی از آنچه عدم‌پایبندی حماس به مقتضیات آشتی ملی عنوان کرد، دانسته بود.

آشتی ملی و تشکیل دولت
اسامه حمدان در بخش دیگری از صحبت‌های خود خواستار اجرای توافق آشتی ملی بدون هر گونه تأخیر و تعلل شد و اعلام کرد که این کار را می‌توان از تشکیل دولت وحدت ملی با مشارکت تمامی گروه‌های فلسطینی آغاز کرد و این دولت مسئولیت اداره امور تمامی مناطق تحت حاکمیت تشکیلات رام‌الله؛ اعم از کرانه باختری و باریکه غزه را به‌عهده خواهد داشت.

وی افزود دولت آتی به‌خاطر ترکیب سیاسی خود می‌تواند تمامی بندهای توافق آشتی ملی را اجرا کند؛ البته به‌شرطی که عباس سد "وتوی" خود را از سر راه آن بردارد.

این مسئول جنبش حماس تأکید کرد که «ما همچنان منتظر دستور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای تشکیل جلسات پارلمان بر اساس قوانین و مقررات و برگزاری جلسات کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین "ساف" و نیز دعوت عباس به‌عنوان رئیس کمیته اجرایی ساف از گروه‌ها برای مشارکت در این جلسه هستیم».

حمدان درباره طرح عبدالفتاح سیسی رئیس جمهور مصر برای تحقق آشتی ملی فلسطین، اعلام کرد که قاهره تلاش‌های زیادی برای تحقق توافق آشتی انجام داده است، اما همه این تلاش‌ها به سد محکم مخالفت عباس برخورد کرده است.

وی افزود مصری‌ها علاقه زیادی به مسئله آشتی ملی از خود نشان می‌دهند و تلاش دارند این آشتی منجر به برقراری آرامش و ثبات در عرصه ملی شود و نه شکل‌گیری بحران‌های بیشتر، اما عباس هنوز به مرحله باور قلبی به مشارکت ملی نرسیده است و این مسئله ناشی از خودمحوری و خودکامگی وی است.

مسئول روابط خارجی حماس خاطرنشان کرد که هیچ وطنی نمی‌تواند بر اساس این اصول تشکیل شود و این راه نمی‌تواند منجر به تحقق اهداف ملی شود؛ بلکه خواسته ما از ابومازن این است که در منطق و رفتار خود بازنگری کند و این کلید واقعی تحقق هر گونه دستاوردی است.

وی ابراز امیدواری کرد که تفاهمات اخیر میان حماس و مصر که توافقات خوب و مطلوبی هم بود، به‌زودی به مرحله عمل درآید.

قواعد مرحله پساعباس
اسامه حمدان درباره مرحله پساعباس تصریح کرد که «ما نسبت به مرحله پساعباس نگران نیستیم و شاید این مرحله بهتر از دوران خود عباس باشد، اما مرحله مذکور باید بر اساس 4 معیار مشخص شکل گیرد».

مسئله نخست این است که هر گونه اقدامی در راستای ساماندهی به اوضاع داخلی فلسطین در این مرحله باید بر اساس اوضاع جبهه داخلی اتخاذ شود و به‌عبارت دیگر باید مبتنی بر اصولی ملی فلسطینی باشد و نه اینکه اقداماتی اتخاذ شود که رژیم صهیونیستی بر آنها نظارت داشته باشد و یا یک طرف خارجی آنها را دیکته کند.

حمدان دومین مسئله را چنین توصیف کرد: اقدامات اتخاذشده باید بر اساس انتخاب ملت آزاده فلسطین و انتخاب‌های این ملت از طریق ابزارهای دموکراتیک کاملاً آزادانه و شفاف اتخاذ گردد.

اما رکن سوم این است که در اتخاذ هر گونه اقدامی این مسئله باید مد نظر قرار گیرد که ما در مرحله آزادی‌خواهی ملی قرار داریم که مقتضی برخی اشکال فعالیت سیاسی و اداری و روی کار آمدن رهبرانی برای ملت فلسطین است که شیوه‌ای متفاوت از شیوه ابومازن در اداره اوضاع فلسطین داشته باشند.

مسئول روابط خارجی حماس چهارمین رکن اساسی در اتخاذ تدابیر لازم در مرحله پس از عباس را جامع بودن این اقدامات برای تمامی فلسطینیان و عدم مستثنی شدن هیچ کسی از این اقدامات اعلام و تأکید کرد که تمامی طرف‌های فلسطینی باید اختلافات چندین دهه گذشته و به‌ویژه سال‌های اخیر را نادیده بگیرند.

وی افزود تمامی گروه‌های فلسطینی باید بر اساس منافع ملی فلسطین، تلاش برای تحقق آزادی ملت فلسطین از طریق آزادی سرزمین، وطن و تعیین سرنوشت به‌سمت ساماندهی اوضاع فلسطینی حرکت کنند.

حمدان در پایان اعلام کرد: ملت فلسطین پس از عباس راه خود را گم نخواهد کرد و به‌سمت ناکجاآباد نخواهد رفت، بلکه این ملت قادر به تحقق آشتی ملی و ساماندهی به اوضاع و حساب و کتاب‌های خود است و اگر کسی فکر می‌کند که رژیم صهیونیستی و حامیان آن می‌توانند در مسائل ملی ما دخالت کنند، اما این خیال باطلی بیش نیست و تحولات آینده این ادعا را ثابت خواهد کرد.
 
کلمات کلیدی : حماس، ایران، هنیه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۰ ۱۱:۴۱:۵۴
فریب این دوستان اردوغان را نخورید اینها قبلا به ما در جریان سوریه در لحظه ای حیاتی پشت کردند (4514511) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.