نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 470312
آغاز سامانه ثبت نام کارورزی از شنبه آینده
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۶
تجربه اجرای این طرح در سه استان مذکور حکایت از آن دارد که 70 درصد افرادی که در قالب این طرح جذب بازار کار شدند توسط کارفرمایان در شغل خود ماندگار شدند
به گزارش ایران، در دوره‌ای بسر می‌بریم که رشد بر ایجاد اشتغال انبوه تأثیری ندارد.

به گفته ربیعی، برای تحقق رشد هشت درصدی که در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده است به 800هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز داریم. این پول باید از طریق بانک‌ها، سرمایه‌گذاری خارجی، صندوق توسعه ملی و سایر موارد تأمین شود
 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سالانه 800 هزار نفر وارد بازار کار می‌شوند اعلام کرد که ازشنبه آینده بیست و سوم اردیبهشت ماه سامانه ثبت‌نام کارورزی برای فارغ‌التحصیلان راه‌اندازی می‌شود.

 علی ربیعی دیروز در نشست خبری تشریح برنامه‌های اشتغال دولت که در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد افزود: در این طرح از جویندگان کار فارغ‌التحصیل دانشگاهی ثبت‌نام می‌شود و هزار میلیارد تومان برای اجرای آن در نظر گرفته شده است به عبارت دیگر مشمولان طرح می‌توانند از طریق سایت https://eshteghal.mcls.gov.ir ثبت‌نام خود را انجام دهند که در صورت جذب توسط کارفرمایان در کارگاه‌ها 30 درصد از حقوق این افراد توسط دولت پرداخت خواهد شد.

ربیعی توضیح داد: در این طرح به جوینده کار پول داده نمی‌شود، بلکه به کارفرمایان برای بکارگیری جویندگان کار دانش‌آموخته یارانه پرداخت می‌شود.
 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در قالب طرح «روستا-تعاون» نیز ظرفیت‌های اشتغالزایی در هزار روستا پیگیری می‌شود ادامه داد: طرح کارورزی یکی دیگر از طرح‌های مدنظر برای ایجاد اشتغال است که در سال گذشته در سه استان گلستان، قزوین و کردستان اجرا شد.
 
در راستای اجرای این طرح سامانه طراحی شده که از شنبه هفته آینده در سراسر کشور رونمایی می‌شود.
 
تجربه اجرای این طرح در سه استان مذکور حکایت از آن دارد که 70 درصد افرادی که در قالب این طرح جذب بازار کار شدند توسط کارفرمایان در شغل خود ماندگار شدند.
 
ربیعی در بیان دیگر طرح‌های اشتغالزایی گفت: آموزش در محیط کار واقعی از دیگر طرح‌های اشتغالزا است. بیشترین خدمات این طرح در حوزه اشتغال خدمات مولد و صنوف است به طوری که کارفرمایانی که افراد را جذب می‌کنند، بیمه حوادث این افراد توسط دولت پوشش داده می‌شود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در طرح دیگری که پیش‌بینی شده تعدادی از افراد به صنوف معرفی می‌شوند که حق بیمه کارفرما توسط دولت پرداخت خواهد شد که این معافیت به تناسب مشاغل مختلف می‌تواند کمتر از یک سال یا بیشتر از یک سال باشد.

ربیعی از طراحی سامانه کاریابی مجازی خبر داد و گفت: متولی اجرای این طرح سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای خواهد بود که پس از تأیید صلاحیت حرفه‌ای افراد و ارائه مدرک به آنها، کارجویان به واسطه این سازمان به کارفرمایان معرفی می‌شوند.

ربیعی در ادامه با اشاره به نامگذاری هوشمندانه رهبر معظم انقلاب برای سال 1396 به عنوان سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» گفت: تا زمانی که نتوانیم در سمت عرضه و تقاضای اشتغال تعادل ایجاد کنیم، نمی‌توانیم وضعیت بازار کار را متعادل کنیم.

رئیس کارگروه اشتغال ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه در سال تاریخی و دوره تاریخی خاصی به لحاظ وضعیت اشتغال بسر می‌بریم، گفت: ویژگی دوره کنونی پدیده رشد بدون اشتغال است.
 
در دوره‌ای بسر می‌بریم که رشد بر ایجاد اشتغال انبوه تأثیری ندارد. به گفته ربیعی، برای تحقق رشد هشت درصدی که در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده است به 800هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز داریم. این پول باید از طریق بانک‌ها، سرمایه‌گذاری خارجی، صندوق توسعه ملی و سایر موارد تأمین شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در انتظار رشد بالای اشتغال نیستیم، برنامه‌هایی که تاکنون داشتیم تأثیری روی رشد نداشت و این برنامه‌ها در دراز مدت نتوانست باعث بهبود وضعیت زندگی مردم شود. ربیعی گفت: همچنین در سمت عرضه نیروی کار نقطه عطفی در این سال‌ها اتفاق افتاده است، متولدان دهه 1360 (9میلیون نفر) که در دهه 1380 وارد بازار کار شده‌اند تاکنون پاسخ مناسبی برای آنها نداشتیم. وی از رشد بالای دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی خبر داد و گفت: به دلیل نبود شغل و فعال نبودن بازار کار بسیاری از دانشجویان به سوی تحصیلات تکمیلی رفتند.

وی با اشاره به دلایل روند صعودی نرخ بیکاری از ابتدای دولت یازدهم تاکنون گفت: متأسفانه در موضوع تحقق رشد اقتصادی در دولت قبل 60 درصد نسبت به هدفگذاری برنامه عقب هستیم که این عقب ماندگی به دولت یازدهم موکول شد ضمن اینکه افزایش نرخ مشارکت اقتصادی که یک امتیاز مثبت در اقتصاد تلقی می‌شود اکثراً به جمعیت بیکار اضافه می‌کند.

وی عدم اتصال بازار کار به بازارهای جهانی و گران بودن قیمت تمام شده تولید را در سال‌های گذشته از دیگر علل افزایش نرخ بیکاری اعلام کرد و گفت: علاوه بر این تجربه کشورهای دنیا در زمینه تحقق رشد اقتصادی نشان داده کشورهایی که با پدیده بیکاری مواجه هستند برخلاف اینکه طی چند سال با رشد اقتصادی مطلق مواجه شدند اما آثار افزایش بیکاران تا سال‌ها بعد همچنان ادامه دارد و به دلیل اینکه در دولت قبل با رشد منفی اقتصادی مواجه بودیم آثار افزایش نرخ اشتغال تا چند سال همچنان پابرجاست.

ربیعی ادامه داد: طرح کارانه در سال گذشته در جلسه غیرعلنی مجلس ارائه شد و در تاریخ پنجم بهمن سال گذشته در شورای عالی اشتغال به تصویب رسید که در قالب این طرح ما به افراد پول نمی‌دهیم بلکه سیاست‌های حمایتی از کارفرمایان در قالب این طرح در دستور کار قرار دارد. اعتقاد داریم پولی که به فرد پرداخت شود یارانه است نه کارانه. هر ایرانی که مجوز کاریابی بخواهد به آنها می‌دهیم. به گفته وی طرح پرداخت کارانه به کارفرمایان تا سقف 200 هزار نفر از هفته آینده انجام می شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۸۰۰ هزار نفر وارد بازار کار می‌شوند، گفت: از این میزان حدود ۷۵ درصد افراد تحصیلکرده دانشگاهی هستند، در عین حال دولت وظیفه دارد با سیاستگذاری‌های مناسب شرایط اشتغال مورد انتظار جوانان را فراهم کند که این موضوع نیز به پیچیدگی‌های نیاز بازار کار افزوده است. وی افزود: از طرفی با منابع محدود مالی مواجه هستیم و منابع حاصل از فروش نفت، انرژی و مالیات در بودجه مشخص است؛ بنابراین به یک نگرش و رویکرد جدید در مواجهه با بازار کار نیاز داریم.

این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه سالانه دولت باید ۸ دهم درصد از نرخ بیکاری بکاهد، به طوری که تا پایان برنامه یعنی سال ۱۴۰۰ نرخ بیکاری به حدود ۸ درصد برسد، گفت: بر اساس تکلیف قانون، دولت باید سالانه حدود ۹۷۰ هزار شغل ایجاد کند که ایجاد این میزان شغل متکی به نوعی از سیاست‌های مکمل بازار کار در کنار رشد اقتصادی است.

سالانه 560 هزار نفر فارغ التحصیل وارد بازار کار می شود
علی آقامحمدی عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیز در این نشست گفت: برای توسعه ثروت در ایران فقط تا سال ۲۰۴۰ فرصت داریم و اگر تا آن زمان کشور به ثروت نرسد، با یک جمعیت پیر فقیر مواجه می‌شویم. وی با اشاره به اینکه کشور ما با یک نرخ مشارکت پایین حدود ۴۰ درصدی مواجه است، گفت: به طور طبیعی همزمان با افزایش نرخ مشارکت، به جمعیت جویای کار نیز اضافه می‌شود؛ بنابراین یکی از دلایل افزایش نرخ بیکاری، رشد نرخ مشارکت است.

او با بیان اینکه سهم مشارکت زنان در اقتصاد به تدریج در حال افزایش است و نرخ رشد اشتغال این بخش از جامعه نیز روند صعودی دارد، گفت: از طرف دیگر ترکیب جمعیت کشور به گونه‌ای است که جمعیت افراد باسواد روند افزایشی دارد. آقامحمدی با تأکید بر اینکه مهارت‌آموزی یکی از موضوعات اساسی برای جوانان به منظور ورود به بازار کار است، گفت: در حال حاضر در بخش پوشاک حدود ۲۸۰ هزار نفر اشتغال دارند که یکی از ظرفیت‌های دارای اشتغال بالا در کشور محسوب می‌شود؛ به طوری که امکان اشتغالزایی برای یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در این بخش فراهم است.

آقامحمدی با تأکید بر اینکه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تلاش شده تا تحلیل جامعی از بازار کار صورت گیرد، گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، سالانه بین ۹۵۵ تا ۹۷۰ هزار شغل باید ایجاد شود که برای تحقق این میزان اشتغالزایی باید نرخ ۳ شاخص کشور به ۸ درصد برصد؛ نرخ رشد اقتصادی، نرخ بیکاری و همچنین نرخ تورم سه شاخصی هستند که تا سال پایانی برنامه ششم باید به ۸ درصد برسند.
 
اگر این سه هدفگذاری محقق شود، در جهت توسعه اشتغال حرکت کرده‌ایم. عضو اصلی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: بر اساس مباحث مطرح شده در جلسه امروز ستاد، باید یک سوم از نرخ بیکاری فعلی برچیده شود؛ به طوری که نرخ بیکاری از ۱۲.۴ درصد فعلی تا سال ۱۴۰۰ به حدود ۸ درصد برسد.

وی ادامه داد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته تا سال ۱۴۰۰ سالانه حدود ۸۰۰ هزار نفر وارد بازار کار می‌شوند که ۷۰ درصد این افراد، فارغ‌التحصیلان هستند که حدود ۵۶۰ هزار نفر را در هر سال شامل می‌شوند.

عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی افزود: بر اساس گزارشات بانک مرکزی، در حال حاضر نرخ هزینه‌کرد درآمد ایرانیان به گونه‌ای تقسیم می‌شود که مصرف سالانه ۶ درصد از خانواده‌ها بیش از ۷۰ هزار دلار، مصرف سالانه ۵۰ درصد خانواده‌ها بین ۲۰ هزار تا ۷۰ هزار دلار و سایر خانواده‌ها درآمد کمتر از ۲۰ هزار دلار در سال دارند؛ در عین حال مصرف سالانه دهک‌های پایین جامعه کمتر از ۷۵۰۰ دلار است.  
منبع: فرارو
 
کلمات کلیدی : کارورزی،ربیعی، انتخابات 96
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۹ ۱۱:۳۵:۰۵
قابل توجه وزير محترم كشور هرچند اين طرح كپي برداري ازطرح اقاي قاليباف است ولي مهمتر از طرح اظهارت وزير كشور بود كه طرح اقاي قاليباف را براي جم كردن راي مي دانست ولي براي اين طرح توسط دولت اظهارنظري نكردن (4328896) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۱ ۱۷:۵۴:۵۷
تا جایی که من میدونم آقای قالیباف دو هفته پیش این رو مطرح کردند در حالی که 3 ماهه که این طرح به صورت پایلوت اجرایی شده و الان میخواد سراسری اجرا بشه (4338781) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۹ ۱۲:۴۴:۴۸
طرح ...ایه چون شرط سنی داره. اونیكه مدرك داره و شرط سنی رو نداره و در عین حال هم بیكاره باید چیكار كنه.دولت با این طرح فقط نمیخواد آمار دقیق بیكارا معلوم بشه و اگه شعار میده كه بیكاری رو ریشه كن كنه،دروغی بیش نیس چون بیكار، بیكاره دیگه شرط سنی چه صیغه ای هستش و باید واسه همه بیكارا كاری انجام بده. دولت روحانی، دولت دروغگوها و طرفداره ثروتمندا هستن و فقرا واسشون مهم نیستن (4329202) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.