نظر منتشر شده
۱۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 302138
فرمالیته ای به نام مجلس/ بیشتر ماندن در قدرت، مسئله این است
دکتر ارسطاطالیس، 23 مهر 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۵
سرانجام برجام به سرانجام خود رسید. سر انجام صبح دیروز برجام در مجلس ایران نیز پذیرفته شد تا مهر تاییدی بر اجرای آن بخورد. سرعت تصویب این قانون مهم در مجلس علتی شد برای بر هم اضافه شدن این سطور در این باب که واقعاً چه واقعیاتی می‌تواند علل چنین رویدادی در مجلس باشند؟

آیا ایرانی که همواره کلاه سرش رفته اینبار کلاه گذاشته؟
نتیجه یازده سال کشمکش ایران با ۶ قدرت جهانی سرانجام رقم خورد. اینکه آیا ایران توانست از این کشمکش موفق بیرون بیاید باید در قضاوت آیندگان جستجو شود. اینکه چگونه شد ۶ کشوری که خود هر یک به تنهایی سال‌ها و برخی قرن‌ها کل جهان را روی انگشتان دست چرخانده و اداره کرده‌اند یک باره متحد شدند و در سر یک میز نشستند و در دیگر سو ایرانی که در صده های اخیر هر چه با هر یک از این کشورها به تنهایی مذاکره و قرار داد بسته بود سرش بی کلاه مانده بود نشست و نتیجه این شد که ایران توانست ایشان را اداره کند و چه باهوش و ذکاوت بود ایران و مذاکره کنندگانش و هیچ هم عجب نیست. باید منتظر آینده بود. آینده ای که در طول تاریخ هر وقت پس از قراردادهای ایران به ظهور رسید کلاه گشاد طرف مقابل بر سر ایران ایرانی در آن نمایان نمایان تر شد. امید که اینبار ما با این سابقه در ۲۰۰ سال اخیر همه کشورهای کلاه بردار جهان را به یکباره و متحد شکست داده باشیم. راستی قراردادی را در ۲۰۰ سال اخیر سراغ داریم که در آن ایران موفق شده باشد منافع خود را حفظ کند؟ آیا دلیلی وجود دارد که آینده هم مثل گذشته نباشد؟

مجلسی که از ابتدا ورود آن به موضوع بی معنی بود/ وقتی رییس عاقلانه عمل کرد
از یک منظر می‌بایست رفتار دیروز مجلس را از دیدگاه جهانی مورد بحث قرار داد. از ابتدای کار مشخص بود که دخالت مجلس در این موضوع محلی از اعراب برای حکومت و مردم ایران ندارد. علت این امر در نوع مذاکرات و چینش برنامه‌های اقدام مشترک بود. تو گویی دولت‌ها به راحتی مجالس خود را دور زده بودند. همانطور که مجلس آمریکا در برابر عمل انجام شده قرار گرفت، مجلس ایران نیز در برابر همین عمل قرار گرفت. وضعیت به گونه ای بود که مجلس نمی‌توانست با برجام مخالفت کند چون در این صورت دردسری عظیم بر سر ایران فرود می‌آمد. ایران و به خصوص مجلس ایران مسئول بر هم زدن مذاکرات و قطعنامه سازمان ملل قلمداد شده و سیل تبلیغات منفی اذهان جهانیان را برای برخورد با ایران فراهم می‌ساخت. از این نظر اقدام آقای لاریجانی با همکاری دولت را می‌توان پیشگیری از این موضوع دانست که نکند نمایندگان در جریان این موضوع نباشند و برای کشور دردسر ساز باشند. در این منظر اگر هم مشکلی در برجام باشد الان دیگر وقت اصلاح آن نیست. آن صبو بشکسته و آن پیمانه ریخته!

دو احتمال برای اتفاق اخیر مجلس
وقتی از منظر دیگر به اتفاق اخیر مجلس نگریسته می‌شود می‌توان نتایج دیگری گرفت. استدلال گفته شده در مورد مجلس از ابتدا در دولت وجود داشت و شاید هم برنامه اقدام مشترک بر همین اساس و هدف چیده شده بود. با این حال تاکید رهبری جمهوری اسلامی و برخی دیگر از مسئولان کشور بر نقش مجلس دو احتمال را می‌تواند مد نظر قرار دهد:

۱- مجلس به مانند یک امر فرمالیته: حکومت نمی‌خواست نقش قانونی مجلس را نادیده بگیرد. در این احتمال باید مجلس را به صورت فرمالیته هم که شده در جریان امر قرار داد. فرمالیته به این معنی که مجلس نقش فرمی را دارد که بالاخره باید آن را پر کرد هر چند اثری در انجام کار نداشته باشد. در این دیدگاه نمایندگان مجلسی که در جریان جزئیات مذاکرات نبودند در کل نباید در مورد چیزی که از آن اطلاع کافی ندارند اثرات واقعی بگذارند.

۲- بودن بیشتر در قدرت / مسله این است: در احتمال دوم باید گفت که شاید ارجاع موضوع به مجلس واقعی و جدی بوده و سایر بخش‌های حکومتی به صورت جدی می‌خواستند مجلس را وارد موضوع کنند و نقش در رأس امور بودن آن را یاد آور باشند ولی خود مجلسی‌ها بودند که اتفاق دیروز را خواستند. به دلیل رأی آوردن در انتخابات بعدی. همانگونه که دولت فعلی تمام هم و غمش رأی آوردن مجدد و باقی ماندن بیشتر بر سریر قدرت است، نمایندگان نیز با همین استدلال نمی‌توانستند در برابر تصویب برجام مانع ایجاد کنند. تو گویی آینده کشور در گرو این است که عده ای در دولت و مجلس ۴ سال بیشتر حکم برانند. مخالفت با برجام سیل اتهاماتی از قبیل کاسبان تحریم، دلواپسان و غیره را متوجه هر مخالفی می‌نمود و البته که دوستاران قدرت و بقاء بیشتر را یارای مقاومت در برابر این اتهامات نیست.

نتیجه گیری
در حال حاضر سخن بر این نیست که این برجام قطعاً بر خلاف منافع ملی بوده یا به سود آن می‌باشد. صحبت بر سر این است که اگر احتمال اول مطرح باشد مجلس و مردم به چه دردی می‌خورند و اگر احتمال دوم مطرح باشد باید گریست به حال مردمی که حکمرانانش برای ۴ سال بیشتر حکومت کردن، آینده طولانی نسل‌های بعدی کشور را به مخاطره می‌اندازند. مخاطره از این نظر که لااقل چند صباحی بیشتر بر روی موضوع متمرکز نمی‌شوند تا خطرات احتمالی آن بررسی شوند.
 
کلمات کلیدی : برجام+مجلس
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۶:۵۸:۱۸
از موافقان طرح برجام می‌پرسم انتظار دارم صادقانه پاسخ دهند همان‌طوری که بر سر منافع ملی کشور این طور ساده‌اندیشانه عمل کردید در معامله شخصی خودتان (برای خرید منزل، خودرو و...) هم این‌گونه رفتار می‌کنید؟! (3263017) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۵۹:۴۶
دوست عزیز جواب صادقانه من به شما:
1- در صورت عدم تصویب برجام طبق قطع نامه های سازمان ملل هر کشوری توان تفتیش کشتی های ما و حتی ضبط اموال آنرا داشتند
2- بدلیل اعمال فشار بیشتر غربیها و کاهش بیشتر در آمد ایران گروههائی مثل داعش و کشورهائی مثل عربستان و ترکیه ممکن بود تمامیت ارضی ما را به چالش بکشند. (3263143) (alef-13)
 
معلم دلسوز
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۲۹:۵۹
دلیل مخالفت بعضی ها با برجام دقیقا این بود:
"عدم تصویب در مجلس وشکست طیف روحانی وقدرت گرفتن طیف احمدی نزادی ها وپایداری ها که تیر به سنگ خورد و دیگه به این زودی هم از جاشون بلند نخواهند شد"
چرا شکست خوردند؟
چون فقط به فکر جناح خودشون ومنافع شخصی خودشون بودند نه مردم مظلوم زجر کشیده
خدا گواهه من داخل مردم فقیر و مردم زحمت کش(کشاورز و دامدار و.....) زندگی میکنم قبل از توافق هم مردم هنگام گفتگو در مراسمها و.... هم وقتی صحبت میکردند تاکید داشتند که باید به توافق برسند مردم دیگه تحمل ندارند .
اما بعضی ها که درد مردم اصلا براشون ارزشی نداره تنها در تفکر شکست جناح خاص و قدرت گیری جناح خودشون بودند.
والسلام (3263487) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۴:۱۷:۲۳
نه عزیزیم

لطفا برای توجیه این خطای بزرگ، بزرگ نمایی نفرمایید ... لطفا

متاسفانه اصلاح طلبها و دولت فعلی و ... وقتی که آمریکا دشمنی می کند به دلواپسان هوشمند، می گویدن توهم توطنه است
اما وقتی می خواهند وا بدهند خودشان به خلاف توهم توطئه را خلق می کنند تا تسلیم آمریکا شوند ...
متاسفام واقعا (3263779) (alef-13)
 
منتظر
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۱۷:۳۲
وزیر امور خارجتون که گفت با عربستان قصد مودت داریم!!!!
یعنی به نظر شما ادم باسواد وزیر قصد دوستی با دشمنی را داره که به دنبال به چالش کشیدن تمامیت ارضی ایرانه؟
بعد دقیقا کجای برجام این دروغ به چالش کشیدن را از بین برده؟
در ضمن اگه حرف نزنی کسی بهت اعتراض نمیکنه و نمیگه بیسواد بیشناسنامه عصر حجری لبو فروش راننده تاکسی به درک به جهنم!!!
چون دقیقا در برجام ذکر شده که اگه هر کشوری به محموله های ایران شک کرد میتونه بازرسی کنه
یا اگه به محل مصرف کالایی که به ایران میفروشه شک داره میتونه بازرسی کنه حتی اگه سایتهای فوق محرمانه نظامی باشه یا اتاق رئیس جمهور باشه!!

لطفا جواب صادقانه منا با دقت بخون و صادقانه تحقیق کن (3263891) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۲:۰۸:۲۴
اتفاقا با تصویب برجام، هر کشوری می تواند کشتی ها و هواپیماهای ما را تفتیش کند.
و دوم این که اگر توافقی هم حاصل نمی شد به هیچ وجه بحث جنگ آن هم از سوی داعش و ترکیه علیه ما مطرح نبود. (3264036) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۳:۴۴:۵۰
آقای محمد
ضمنا هر کشوری که ضعیف شد در عالم سیاست کسی به آن کشور رحم نمی کند. پس نباید اجازه بدهیم ضعیف شویم.
مثلا میتوانید بفرمائید که سهم ما از دریای خزر چند درصد شده است و چرا؟! (3265818) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۲:۵۷:۲۰
دوست عزیز برنامه اتمی ایران هیچگاه مشکل اروپا و آمریکا نبود،قضیه آمریکا به کنار که از اول راه خوشو رفته مشکل اروپایی ها با ایران قضیه حقوق بشر بود،در سال 2003 اسراییل و لابی قدرتمند مالی و رسانه ایش میز بازی و عوض کردن و بازی اتمی و راه انداختن و مملک ما رو در مسیری انداختن که بعد از دوازده سال هزینه اقتصادی و سیاسی به اینجا برسیم....!!!!
اگر واقعا برنامه اتمی ایران برای سلاح اتمی بود باید تا ساخت و آزمایش سلاح ادامه میدادیم ،اگه تنها یه کشور حق داشتن سلاح اتمی در منطقه داشته باشه ایرانه،ما در بین تعدادی کشور جعلی قرار گرفتیم و همیشه در معرض خطر بوده و هستیم،اگر هم برنامه اتمی ایران ماهیت نظامی نداشته از اول باید کنار میومدیم نه بعد از تحمیل این همه هزینه و صرف زمان.... (3264086) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۳:۲۳:۱۶
از بعضی نظرات، در ایام محرم و عزت اسلامی، بوی ذلت و ترس رو حس میکنیم! (3264111) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۴:۵۱:۱۸
وااااااااااای...چرا حرف بیخود میزنی اینقد؟؟
چ ربطی داشت به داعش آخه؟؟
اتفاقا با این برجامه ک توان نظامی ما کم میشه دادااااااش.
چ ساده ای تو!! (3264225) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۰:۲۴:۲۸
ربطش اینه که اگر کشور ما از نظر اقتصادی ضعیف بشود توان دفاعی اش هم ضعیف می شود و داعش پرتوان تر از ما می شود و میاید سراغ ما. (3265454) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۳۶:۳۱
شما بفرمایید گریه‌تان را بکنید. اگر حرف شما درست باشد، کنگره آمریکا و مجلس اتحادیه اروپا هم به مفت نمی ارزد! اما این طور نیست. نماینده‌هایی در مجلس ایران هستند که می‌خواستند قضیه را بی‌خود طول بدهند، طول دادنی که فقط به نفع سیاسی خودشان بود و هیچ خاصیتی برای مردم نداشت.
در ضمن من معتقدم که دولت به نمایندگی ار مردم بسیار بسیار خوب عمل کرد. حرف من چقدر ارزش داره؟ همانقدر که حرف شما! شما حرف می‌زنی و بی‌دلیل سروصدا می کنی و گریه سر می دهی. من برعکسش عمل می‌کنم و البته من هم دلایل خودم را دارم و معتقدم جهان با فکر شما به فاجعه خواهد رسید. (3263217) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۰:۱۵:۰۸
جهان باتفکرات شما به فاجعه رسیده!
این ادبیاتی که انتخاب کردید فاجعه را به بار آورده. همه فکر می کنند که عمل می کنند. حالا چه کسی عمل می کند در آینده مشخص خواهد شد. (3263386) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۱۸:۳۲
هزار منفی (3263470) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۴:۲۰:۰۸
موافقان برجام

خواهش می کنم اینقدر مرد باشید که اگر با دبه دراوردن آمریکا متوجه اشتباه خود و درستی خطری که دلواپسان زیرکانه گوشزد می کردند شدید

مردانه مسئولیت خطای خود را بپذیرید و شما دیگه دبه در نیاورید ... (3263780) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۳:۱۴:۳۴
شما مسئولیت هشت سال اختلاس وفساد را بپذیرید ما هم می پذیریم (3265755) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۴:۵۸:۱۷
دمت گرممممم..انصافا گل گفتی (3264240) (alef-13)
 
bb
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۵:۲۰:۲۹
بس دیگه آقا .... از تتفکر شما امروز به اینجا رسیدیم .... در ضمن اگر چشمتو باز کنی از تعداد لایک کامنتا میتونی نظر اکثریت جامعه را ببینی
مگر اینکه اکثر مردم را مهجور و نادان فرض کنی !!!! (3264284) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۰۳:۱۹:۱۳
وقتی تعداد لایکها (مثبتهای) ذیل نظراتی که می گفتند: حاجیان منا حقشان بود بیشتر از همه بود
وقتی تعدا لایکهای توهین به سردار شهید همدانی امثال شما بیشتر از همه بود
ما یک حساب دو دو تا چهار تا کردیم که ثابت کرد زیادی تعداد لایکها با آنچه در کف جامعه می گذرد خیلی فاصله دارد
و ان این بود که اگر جرات دارید بروید سر کوچه و داخل یک نانوایی جلوی مردم بگویید که حاجیان منا حقشان بود و یا کوچکترین جسارت به سردار شهید بکنید آنوقت ببینیند که تعداد لایکهای شما در عالم مجازی با دل سوخته مردم بابت از دست دادن حاجان مظلوم منا و سردار پر افتخارشان چقدر فاصله دارد؟!!!
واقعیت آن چیزی است که در کف جامعه در حال رخ دادن است نه خیالات یک عده با استناد به عالم مجازی... (3265108) (alef-13)
 
علی م
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۰۹:۴۹:۱۴
با سلام و احترام
نظر اکثریت افرادی که به اینترنت دسترسی داشته و به سایت الف مراجعه نموده و به این مقاله نظری داشته اند. (3265369) (alef-13)
 
منتظر
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۲۵:۵۷
الان عربستان تهدید میکنه و به رئیس جمهورتون بی احترامی میکنه و وزیر امور خارجتون میگه میخوام باهاش مودت داشته باشیم فاجعه نیست؟
این که قراره تاسیسات هسته ای را که سالها و با هزینه های خودش ساختیم را با صرف هزینه های میلیاری از جیب ملت نابود و نه تعلیق کنیم و بعد از تخریب 15 الی 20 سال طول میکشه که برگردیم سر همین پله فاجعه نیست؟
این که غربیها فقط تحریمها را تعلیق و نه لغو میکنن و تازه به فرض لغو، با هر ایراد بنی اسرائیلی و مزخرف میتونن ظرف کمتر از کسر ثانیه دوباره برش گردونن فاجعه نیست؟
با این استدلالها و تفکرات رای میدین و حمایت میکنین؟
و تازه بقیه را به بیسوادی و بیشناسنامگی و عصر حجری و لبو فروش و راننده تاکسی بودن و به درک به جهنم رفتن تشویق!!!!!!!!!! میکنین!
این بود عزت پاسپورت؟
این بود حل صد روزه اقتصاد؟
این بود از رکود رد شدن؟ (3263897) (alef-13)
 
نمکدون
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۰:۱۳:۵۹
"تون" شما یک خارجی هستی؟! (3265419) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۱:۵۶:۴۰
آقای کوچک زاده که در مجلس فریاد می کشیدند که رهبری مخالف این توافق نامه است آیا وکیل رهبری هستند ؟ یا رهبری خصوص فقط به ایشان گفته مخالف هستند ؟ چرا تفکرات خود را به رهبر نسبت می دهید؟؟؟ (3264020) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۵۱:۵۶
خطر اصلی دلار 4000 تومانی و تورم 40 درصدی بود.

ساده اندیشی اینه . (3263244) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۴۴:۴۳
الان دلار شده ۱۰۰۰ تومان؟؟
یا پراید شده ۵میلیون؟؟ (3263503) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۳:۳۸:۵۸
آخ که چقدر دلار اومده پایین! (3263644) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۱:۵۷:۰۵
من نمی دونم چرا یک عده حالی شان نیست که وحدت ملی از مهم ترین مولفه هاست و همینجور دارند حرف های نسنجیده می زنند. مجلسی که در طول دوران هشت ساله سیستم احمدی نژاد در قبال بدبختی ها دم نزد حالا خونش به جوش آمده.. البته مجلس خیر. یک عده ای که تماشاچی بیرونی بودند و هستند و نگران منافع خودشان و اهداف پلدیشان هستند. یک ذره هم فکر نمی کنند اگر برجام تصویب نمی شد چه عواقبی را به دنبال می داشت. واقعا متاسفم.
همه اینا در پاسخ به جناب نویسنده است. (3263741) (alef-13)
 
منتظر
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۳۱:۰۵
رکود بحرانی و اقتصاد با رشد منفی و رشد منفی علم و تعطیلی معادن سنگ و کارخانجات و درامد پایین و افزایش نرخ حاملها و بورس فلج و اشتغال زایی منفی و ربط دادن اب خوردن مردم به تحریمها و افزایش نقدینگی بانکها به خاطر چاپ بی پشتوانه پول و کاهش قدرت خرید مردم و تعطلی تولید و افزایش بی رویه واردات و .............
چه نوع خطریه جناب با سواد با شناسنامه؟
ساده اندیشی کدومه؟ (3263901) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۰:۱۱:۴۸
به نظر شما الان دلار چنده مگه؟ (3263934) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۲۰:۲۲:۲۱
به نظرت نفت چنده؟؟ فروش نفت چنده؟؟ (3264721) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۴:۵۹:۱۱
نیس الان دلار شده هزار تومن و تورم هم 8 درصد!!!!
کجا زندگی میکنی؟؟میری بازار ک ببینی هرروز اجناس گرونتر از روز قبل شدن؟؟ (3264241) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۲۰:۲۱:۳۳
خودت را گول نزن. در دولت قبل نفت 140 دلار بود الان شده 40 دلار . فروش هم که نصفه . (3264720) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۹:۱۴:۲۶
فعلا که در بودجه دلار 3100 تورم هم تو راه مطمئن باش (3264644) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۰۸:۵۴
از ابتدا مسیر را طوری میرویم که سر چیزی که برامون حیاتی نیست، اینطوری بعد از ده سال گیر چنین میز معامله ایی نیافتیم.

من یک نفر اینطور فکر میکنم. (3263272) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۸:۳۰:۱۷
 اصل مطلب همین است. چطور بدون نگاه کردن به گذشته می توان در مورد این توافق حرف زد. (3264589) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۰:۰۳:۲۱
این که ساده لوحانه عمل شده نظر شکاست نه واقعیت. ساده لوحی زملنی بوذ که دولتی حضورش خودش مصداق جنگ بود و برای کشور زیاد داشت و هیچ کاری برای ساقط کردنش صورت نگرفت (3263362) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۴۶:۰۱
ساقط کردن؟؟؟؟
مگر قبیله است؟؟؟؟؟
عجب تفکر و فرهنگی... (3263505) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۲:۱۱:۲۵
تلاش برای ساقط کردن دولت؟! دولتی که با رای مردم سر کار آمده؟! آیا این منطق شماست؟ هرکس مخالف شماست باید نابود شود؟ (3264040) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۱۷:۲۰
چطوری بود مگه؟؟؟
40 روز کمسیون نقد کرد ومجلسی ها فرصت داشتند تا رد کنند یا تایید
چرا مجلسی ها را زیر سوال میبری؟
چرا چون خودن مخالف برجام بودی؟؟
شورای نگهبان چ؟؟
چرا از شورای نگهبان نمیگی؟؟
اگر به خاطر تایید برجام مجلس فرمالیته است پس شورای نگهبان هم همینطور (3263468) (alef-13)
 
محبوب
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۰:۳۱:۴۵
اقایان محترم که در مورد منافع ملی صحبت می کنند باید پرسید ایا در این 36 سال مگر ما منافع ملی برایمان مطرح بود که الان هم از منافع ملی دم می زنیم کاملا در اشتباه هستیم اگر منافع ملی برایمان اهمیت داشت منابع زیر زمینی مانند معدن و ذخایر گاز و نفت را حراج نمی کردیم اگر منافع ملی مهم بود با ندانم کاری و از عدم مدیریت در سیاست خارجی تحریم را به کشور تحمیل نمی کردیم مگر یادتان رفته است که رییس دولت نهم و دهم ایراد فرمودند قطعنامه ها کاغذ پاره هستند بزارید هر چقدر قطعنامه صادر می کنند دوستان عزیز اینها مردم را سر کار گذاشته اند یکی دلواپس است یکی از مردم دم می زند همه اش شعار است در کشوری که به قول اقای توکلی نماینده مجلس فساد نهادینه شود دیگر باید از منافع ملی سخن گفت بلاخره من یا در هزار مسایل کشور را گفتم البته همه بهتر از بنده می دانند که مشکلات کشور چیست و می داانم که نوشته هایم به تیغ سانسور گرفتار خواهد شد (3263702) (alef-13)
 
طاهر
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۷:۳۱:۰۲
من از ابتدا برای معامله شحصی هیچ وقت دنبال خرید خانه ای نمیرم که بعدش درگیری و تحریم و.. داشته باشم .
ماشینی نمیخرم که مرا به ته دره ببرد
این جنس پر دردسر را نباید برایمان میخریدند (3263831) (alef-13)
 
کوروش
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۰۵:۲۳
یک سوال ساده : زمانیکه در دولت قبل ارزش ریال ایران بیش از 300% سقوط کرد و دلار تا مرز 3800 صعود کرد و تورم 40 % دامن کشور را گرفته بود چرا نمایندگان سکوت کردند ؟؟؟؟؟!!!! (3263881) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۱:۰۴:۱۸
اگه تایید برجام مشکلی برای کشور داشته باشه رهبر جلوی ان را میگیرد شما یک جوری حرف میزنید که انگار دوره طاغوت است نه مجلس را قبول دارید و نه شورای نگهبان را و نه حضور مقتدرانه رهبری را می بینید . فقط فکر می کنید بقیه یا نمی فهمند و یا برای مافع شخص آن را تایید کرده اند. (3263972) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۶:۵۲:۰۳
آقای توکلی حرف جالبی زد مهمتریم موضوع سیاست خارجی ظرف بیست دقیقه رتق و فتق شد (3264434) (alef-13)
 
بي نام
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۷:۱۷:۲۰
دوست عزيز در برجام ساده انديشي صورت نگرفته (3264462) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۲۳:۵۹:۰۹
این هزار و سیصد نفری که به کامنت بالا+ دادن آیا متوجه هستند که نویسنده ش مخالف برجام بوده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3264996) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۰۲:۴۷
نویسنده این مقاله باید در نظر داشته باشد که شورای نگهبان هم برجام را تایید کرد. (3263021) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۰۹:۵۰
دوست عزيز
شوراي نگهبان اين طرح رو فقط از نظر قانون اساسي و شرع بررسي كرد و به آن راي داد.
نه از نظر جنبه هاي ديگه
كمي فكر كن (3263169) (alef-13)
 
کند ذهن
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۰۸:۴۴
سلام .

پس در برجام نقض قانون اساسی وجود ندارد . لطفا نمایندگانی که این ادعا را داشتند توجه نمایند .

خلاف شرع هم وجود ندارد . (3263271) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۴۸:۰۷
ندارد
ولی دور خوردن و سیلی. خوردن از غرب را دارد
وقتی تا ۵سال آینده به همه تعهدات عمل کردیم و بعدش طرف مقابل زد زیر همه چیز، امثال شما را خواهیم دید... (3263507) (alef-13)
 
منتظر
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۴۱:۴۸
متفکر باهوش شورای نگهبان طرح مجلس را بررسی کرد نه برجام دولت را
نمایندگان نقض ایین نامه ای را گفتند
چون طبق ایی نامه های مجلس کمیسیون ویژه باید تمام موارد را متذکر میشد و متن کامل را منتشر میکرد بعد رای گیری میشد اما لاریجانی و تیم حامی دولتش اجازه این کار را ندادن و متن منتشر نشد و طرح ناقص مجلس اونهم متن کمیسیون سیاست خارجی رای اورد (3263910) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۷:۴۶:۲۲
پس شرع مقدس هم موافق برجام است. (3263837) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۳۶:۱۴
شورای نگهبان برجام را تایید نکرده قانون مجلس را تایید کرده. (3263216) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۳۱:۰۹
به هر حال تصویب شده ! و مخالف قانون اساسی نبوده و به ضرر مردم هم نیست (3263312) (alef-13)
 
منتظر
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۴۴:۳۶
امروز ضررنداشته را اضافه میکنین و فردا منفعت هم داشته را
طرح ناقص مجلس مخالف قانون نبوده
اما تخلف ایین نامه ای هیئت رئیسه سر جای خودشه که اتفاقا مخالف قانونه
که شورای نگهبان در اون زمینه نمیتونه ورود کنه (3263913) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۲:۳۶:۲۲
اگه ضد منافع ملی و ضد شرع بود شورای نگهبان به اتفاق آرا رای مثبت نمیداد. لطفا به این نکته توجه داشته باشید. (3264072) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۰۰:۳۷:۲۵
شورای امنیت ملی که تائید کرده که اگر مقام معظم رهبری هم امضائ فرمایند هم قانونی و هم شرعی می شود (3265046) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۳۷:۰۱
برجام رو تایید نکرد طرح مجلس رو تایید کرد (3263219) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۲:۲۸:۲۲
چه حرفیه؟؟ طرح مجلس همون برجام بود که تایید شد. (3263750) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۵:۱۱:۲۱
بفرمایید ما داریم خودمان را گول می زنیم ؟یعنی قانونی که هیچ به درد نمیخورد راتصویب میکنیم تا احساس نا امیدی را از خودمان دور کنیم ، در این صورت ما بایستی به عقل خودمان شک نکنیم ؟ مجلس چی را تایید کرد اگر برجام تایید نشد؟ بنظر میرسه همه میخواهند هم درتاییدش سهم داشته باشند هم در ردش . (3264264) (alef-13)
 
م...
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۳۶:۳۲
شورای نگهبان طرح مجلس را تایید کرد نه برجام را
لطفا مغلطه نکن (3263907) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۱:۲۷:۰۳
شورای نگهبان طرح مجلس رو تصویب کرد نه برجام را .... (3263990) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۳:۱۷:۰۷
اون هم در عرض 20 دقیقه (3264100) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۵:۰۰:۲۶
شورای نگهبان برجام رو تایید نکرد.طرح مجلس رو تایید کرد. (3264243) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۰۳:۳۲
اجرای برجام درحالی که آمریکا هر از چندگاه صحبت از تشدید تحریم‌ها علیه ایران می‌کند منطقی نیست. هرگز گمان نمی‌کردیم نمایندگان به این نحوه کنترل بی‌خاصیت بر اجرای برجام رأی مثبت دهند. (3263022) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۴۶:۲۶
مجلس اگر حواسش بود زمانی که هر روز کشور بیشتر تحریم میشد باید حرف می زد و جلوی تحریم ها رو می گرفت ! نه الان که قرار رفع تحریم بشه (3263108) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۳:۴۰:۳۲
شما وایسا هر وقت تحریمها برداشته شد به ما هم خبر بده!
بعد ببین واقعا کیا کاسب تحریمن. (3263648) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۲:۱۴:۳۲
تحریم شماره 1929 که شما ازش دم می زنید و معتقدید به خاطر سیاست های دولت قبله، به توصیه نماینده رسمی یکی از سران فتنه88 به امریکا وضع شده. و در نامه ای فتنه گر ها به امریکا گفتند کجا ها رو تحریم کنه که ایران آسیب پذیر تره! (3264048) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۵:۰۴:۵۶
فقط بگو کدوم مقام مسئول غربی گفته تحریم ها برداشته میشه؟؟فقط ی مورد رو بهم بگو... (3264245) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۳۴:۵۲
عزیزم شما هم موشک بالستیک قاره پیما آزمایش کردی این به اون در چیزی که عوض داره گله نداره ! (3263212) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۱۳:۱۸
مگه خلاف قوانین بین المللی کردیم که بترسیم؟ شماها چرا اینقدر راحت به حقوق کشور چوب حراج می زنید؟ (3263276) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۰:۵۴:۲۸
زمان مناسبی برای آزمایش موشک ها نبوده (3263438) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۳:۰۰:۲۵
تا منظورت از قوانین بین المللی چی باشه! اگه قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل رو قانون بین المللی بدونیم بله خلافش عمل کردیم. اگر این قطعنامه ها رو قانون ندونیم دیگه نمیدونم منظورتون از قانون بین المللی چی میتونه باشه! (3263591) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۰۶:۴۲
احسنت
احتمال دوم بیشتر به واقعیت نزدیک است (3263033) (alef-13)
 
مراد
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۰۷:۵۰
حالت سوم: دریک رفراندم غیررسمی خواست اکثریت ملت تصویب برجام بوده ولذاحکومت به این خواسته تمکین کرده ملت هم چه خوب یابدباان کنارمی اید (3263035) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۳:۴۱:۱۵
اونوقت شما این رفراندوم و نتیجش رو از کجا آوردی؟ (3263651) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۸:۲۸:۵۳
از کجا فهمیدی خواست اکثریت ملت بود؟؟؟ (3263853) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۲۲:۰۹:۲۶
تعداد مثبت کامنتهارونگاه کن میفهمی!! (3264872) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۰۳:۲۱:۰۰
یعنی اکثریت ملت تشریف آورده اند سایت الف و نظر داده اند؟ (3265109) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۳۹:۰۳
اگر رای مجلس به کام شماها بود الان راضی بودید? (3263088) (alef-13)
 
مشکین نقاب
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۳۵:۱۶
کام ما مهم نیست. منافع کشور مهم است. و چون متافع ملت و کشور در تصویب نشدن این طرح می باشد پاسخ شما بله است. (3263215) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۵۳:۳۴
منافع کشور رفع تحریم ها - رفع بیکاری - رفع فقر و گرانی ! نه منافع شخصی شماها (3263245) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۰:۳۶:۳۴
غیر از اتهام زدن هنر دیگر ای هم دارید؟ (3263707) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۸:۴۴:۱۵
چرا کورکورانه به مردم معمولی اتهام فساد مالی و...می زنید؟ از اصول اخلاقی اسلام حسن ظن است که در مدرنیته با نسبی گرایی و سو ظن جابجا شده است. (3263860) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۰۴:۳۱
منافع ملت یا منافع شماها ؟ (3263265) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۳۱:۵۷
منافع ملت = منافع شما نیست ... (3263314) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۸:۲۰:۱۲
منافع کشور اون 300 میلیارد گم شده در دولت تحریم و فساده!منافع ملت این 3میلیارد دلار ضرر تاخیر یک ماهه ی برجامه (3263846) (alef-13)
 
نکته سنج
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۱:۱۲:۴۱
منافع کشور از دیدگاه شما یعنی ایجاد توقع دلار 1000 تومانی! (3263980) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۴۲:۱۰
مردم وقتشون و عمرشون رو از سر راه نیاوردن که شما ها تلفش کنید (3263097) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۵۰:۴۷
متنی کاملا احساسی
و نتیجه هیجانات شخصی
و یک نتیجه گیری مبهم با دو گزینه خودساخته
و متاسفانه
در یک سایت نسبتا معقول. (3263119) (alef-13)
 
منتظر
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۵۳:۴۷
واقعیاتی که برا شما خوشایند نیست (3263920) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۵۲:۲۴
وعده دیدار؛ پنج سال بعد
وقتی بعد از عمل به همه تعهدات، امریکا زیر همه چیز خواهد زد
سلام بر جنگ جهانی سوم.. (3263122) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۵۴:۲۳
توافق هم نمیشد تا 1 سال دیگه جنگ داشتی عمو جان !! (3263246) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۲:۱۶:۳۹
نه. اگر امریکا می توانست با ایران بجنگد، یک لحظه هم معطل نمی کرد. (3264052) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۳۶:۵۲
لا اقل پنج سال این جنگی که ازش حرف میزنی به تاخیر میفته که همین هم خوبه (3263320) (alef-13)
 
سهیل
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۰۸:۰۷
جداقل 5 سال از زندگیت لذت ببر و اجازه بده مردم آرامش داشته باشن (3263883) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۵۳:۰۲
جناب برای هزاران بار این سوال پرسیده شده است
1- وقتی پرونده به شورای امنیت رفت و این شرایط را که به سوی فروپاشی اقتصادی می رفت برای کشور رقم زد شما کجا بودید؟
2- راه حلتان چیست؟ باید کثلا چکار می کردیم تا ته ادامه می دادیم؟

مسلم است که وقتی کشور را به یک دردسر بزرگ می اندازند و تمام توانش را فرسوده می کنند اقتصادش را به زانو در می آورند نتیجه ای جز کوتاه آمدن و پذیرش برخی زیانها برای دفع افسد حاصل نمی شود.
منتقدان هیچ راه چاره ای پیش روی نمی گذارند فقط از دیکته نوشته شده غلط می گیرند. بی تردید در این دیکته غلطهای زیادی وجود دارد که اساسا با این توان کشور امکان اصلاح آنها نیز وجود نداشت. ولی رفوزه نشدیم. دیکته های دیگران و بویژه منتقدان فعلی سرتا پا غلط بود. و هر روز بیشتر کشور را به باتلاق تحریم و فرسایش اقتصادی فرو می برد (3263127) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۸:۳۰:۴۶
چند وقت دیگه ما از شما می پرسیم :
1- اونوقت که برجام رو تصویب می کردن شما کجا بودین که جلوش رو بگیرین؟ البته شما سینه چاک تصویب بودید..
2- ... (3263855) (alef-13)
 
گنجی
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۳:۱۷:۳۶
اکثر تحریم ها و رفتن پرونده به شواری امنیت نتیجه درخواست اصلاح طلبان از

آمریکا و یاران کدخدا بود که در نامه ای در جواب آمریکایی ها که گفتند "ما برای

شما سبزهای ناسبز چکار کنیم؟ و چکار نکنیم ؟" نامه ای 14 صفحه ای نوشتید

و گفتید که" آهای کدخدا لطفا ما را تحریم کنید " !!!!!!

خیانت اصلاح طلبان به کشور در تاریخ ثبت خواهد شد. (3265759) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۵۶:۲۰
گزینه‌ نخست صحیح است با این ضمیمه که مسئولیت عواقب احتمالی‌ تصویب بر جام به گردن مجلس بیفتد با وجود اینکه مجلس در اصل نقشی‌ در روند شکل‌گیری و پذیرش بر جام نداشته است. (3263135) (alef-13)
 
امير
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۷:۵۹:۳۹
آفرين، عالي عالي بود. هركه جواب داره بياد جواب بده.اصلاً نگذاشتند براي فيلم هم كه شده 1 ساعت يا بيشتر موافق و مخالف صحبت كنند همينطوري در 15 دقيقه گفتند جزئیات اوکیه و تمام. از حق نگذريم كار پايداري ها شرافتمندانه و وطن پرستانه بود و البته آقاي توكلي هم اخطار صحيح و خوبي دادند (3263142) (alef-13)
 
سید امیر
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۰۳:۳۷
" راستی قراردادی را در ۲۰۰ سال اخیر سراغ داریم که در آن ایران موفق شده باشد منافع خود را حفظ کند؟ آیا دلیلی وجود دارد که آینده هم مثل گذشته نباشد؟"

جناب ارسطاطالیس!
با سلام،
یک بار دیگر به جمله فوق که عینا از متن نوشته تان نقل شده نگاهی بیندازید...
با چنین استدلالی غیر از اینست که "ایران" را محکوم و فریب خورده همه تاریخ آینده می دانید!!!؟ و خود باختگی را مصداقي روشنتر از این می توان یافت!!!؟
(3263150) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۰۹:۲۱:۱۷
و البته احتمالا پذيرش قطعنامه 598 هم يكي ديگه از اون كلاهها بوده، جان و مال مردم هم كه مهم نيست اين آقايان خودشان همه در آن زمان مضغول تحصيل در كشورهاي بد بودند (3265330) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۰۵:۳۲
به فرض که مجلس و دولت به طمع قدرت و کسب رأی اجرای برجام را رقم زدند. اعضای شورای نگهبان هم دغدغه ابقا بر قدرت یا جلب آرای مردم را داشتند؟ (3263160) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۵:۲۴:۰۲
بنظر بنده این که طمع قدرت باعث چنین کاری شده خیلی مضحک هست چون اینطوری میتوان گفت هرکس درحکومت باشه برای آنکه نشان بده بقدرت علاقه ندارد باید داوطلبانه از قدرت کنا رود . یادمان باشد این دولت دراوج مشکلات تحریم واقتصاد 50% تورم روی کار آمد و البته سازو کارش هم در قدرت بودن است؛حال میگویند برای اینکه درقدرت بمانند در تصویب برجام تعجیل گردیده !! دولت و حاکمیت عاقلانه عمل کرده اند (3264292) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۲۶:۵۶
.درباره متن چرا به راهكار سوم معتقد نيستي كه خود نمايندگان به اجتهاد رسيده باشند..بنا به فرض كه نمايندگان اغوا شدند..شوراي نگهبان براي چه تاييد كرد ..مگر نميگفتند كه بر خلاف قانون اساسي اصل 77و125 است ...ايا اعضاي شوراي نگهبان هم از انتخابات مبترسيدند...يا اينكه شوراي نگهبان هم فرماليته است...خيلي خوب نيست انسان هر چه بر ذهنش رسيد بدون تفكر به خورد جامعه بدهد ..يك كم تفكر هم لازم است جناب دكتر... (3263195) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۰:۲۴:۳۷
در حقیقت باید گفت که "نظام" تصمیم به تأیید و اجرای برجام گرفته بود به همین خاطر مجلس و شورای نگهبان تبعیت کردند. بقیه بحث‌ها بیهوده است. (3263397) (alef-13)
 
س
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۴۶:۳۸
و در واقع نویسنده با زبان بی زبانی اعتراف کرده که بیش از 95 درصد ملت با امضای این توافق موافق بودند (3263235) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۰۲:۴۰
خودشون هم می دونند خواست مردم با خواست تندروها یکی نیست ! (3263259) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۱۵:۱۸
ملت با امضای سندی که تحریم ها را بردارد و منافع ملی و هسته ای رو حفظ کند موافق بودند، البت 50 درصدی که به اقای روحانی رای دادن منظوره اینجا، ولی همین حضرات هم به زودی خواهند فهمید که ایا راستگویان الکی خوش بین بوده اند یا واقع بین (3263281) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۸:۴۷:۲۸
این مجلس وقتی به نفع شما رای میده میشه پایگاه ملت وقتی به ضرر شماها و منافع شما رای میده میشه فرماتیه ؟؟؟؟! (3263237) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۰۲:۰۴
بابا یک فرصت 5 ساله به مجلس می دادید برای بر هم زدن برجام ! (3263257) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۱۳:۴۸
نویسنده محترم بفرمایند اگر برجام اجرایی نشود چه گزینه دیگری وجود دارد. این ملت 10 سال برای صنعت هسته ای تاوان دادند تا صنعت هسته ای پیشرفت کند حال یک نمونه از مزایای اقتصادی این صنعت را نام ببرید. کشور با شعار دادن اداره نمی شود یک سری واقعیت ها در روایط بین الملل وجود دارد چه خوب چه بد مجبور به اتخاذ تصمیم بر اساس آن می باشیم. گردش مالی اقتصاد امریکا هزاران میلیارد دلار است در صورتی که ایران در بهترین حالت زیر 100 میلیارد دلار گردش مالی دارد (3263277) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۱۶:۴۶
پس منافع ملت با منافع شما یکی نیست مگر نه کسی برای رای گرفتن برجام رو تصویب نمی کرد (3263287) (alef-13)
 
شاه خانی
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۴۷:۰۸
شما میخواهید نماینده های مخالف را تطهیر کنید . . آنها تمام تلاششان را کردند که برجام را نا فرجام کنند و از دولت و ظریف انتقام شکست 92 را بگیرند . آنها به منافع خودشان بیشتر اهمیت میدهند تا منافع ملی . اما وقتی دیدند که کاری نمیتوانند بکنند خیلی ها یشان از اونور بام افتادند و شدند موافق . اما حافظه ملت به این زودی ها پاک نمیشود . (3263335) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۱۷:۴۱
این گفته ی بسیار درستی است ؛وهدف نویسنده ی مقاله هم درست تطهیر اقایان :رسایی؛ کوچک زاده؛ حسینیان؛زاکانی و.... بوده است (3263892) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۵۸:۱۴
نه که جبهه پایداری اصلا دنبال کسب قدرت نیست! فقط بخاطر رضای خدا کار میکنن! (3263354) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۵۸:۵۱
شورای نگهبان برای چی طرح مجلس رو تایید کرد؟ اونها که دنبال پیروزی در انتخابات نیستند (3263356) (alef-13)
 
مهرداد6
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۹:۵۸:۵۳
از 1 هم معلوم بود رای میاره.همه اش 1 بازی بود.1 سوال دارم وجدانا کسی تو تخیلش میگنجید رای نیاره؟اگر نمیاورد عجیب بود.کسانی هم که وسط صحن مجلس غش و ضعف کردن و دست نوشته به دست میدانستن پایان کارشون تو مجلس هست.زمانی که آقای م -ب بعد از جلسه کمیسیون برجام آقای ظریف رو بدرقه کرد و..... شکست رهپویان رو رقم زد (3263357) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۰:۰۰:۴۶
همین طرح مجلس هم بنظر من دست و پای دولت را در اجرای کامل برجام خواهد بست. من نمیدونم دلواپسان چه طرحی مد نظرشون بوده. احتمالا میخواستن پیشنهاد بدن، برای محکم کاری اوباما 3 دنگ آمریکا رو بنامشون سند بزنه (3263360) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۰:۰۴:۴۰
--/ مي دوني چرا بعضي ها با " برجام " مخا لفند و با اجراي اين برنامه موافق نيستند ؟
-- نه برادر ! شما كه مي دونيد مارا مستفيض كنين !!
-- ها !!! چون فكر مي كنن ،دولت كه با اجراي اين " برجا م " موافقه ،داره ميگه بر " جام " يعني
بر جاي خودم هستم ! يعني چهار سال ديگه هم من سر جاي خود هستم !! اين است كه بعضي ها
با " برجام " موافق نيستند ،چون تفسير شون از كلمه " برجام " اينه كه فكر مي كنن كه دولت داره با زبان بي زباني بهشون ميگه كه بر " جام " !! يعني ما حالا حالا ها بر جاي خودمون هستيم !! بله قربونتم ،قضيه اينه !!!
--- ايول ! اي ي ول !! اي ي ي ي ول !! ! ميگم چه قدر سياست پيچ و خم داره ! ها !!!! بنازم
به فكر سياسي ت و تيز بيني ت !!
-- متشكرم ! شرمنده م. نكن !!! (3263364) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۰:۰۸:۵۵
این مجلس اگر در دوره زمانداری احمدی نژاد به وظایف اش عمل میکرد میشد این حرفها باور کرد ولی الان دیگه دیر شده (3263372) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۲:۱۶
قطعنامه 598 هم مخالف منافع ملی بود؟ (3263446) (alef-13)
 
حسین - ج
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۲:۲۸
این نظر مرا به خاطر داشته باشید ایران و آمریکا چه با برجام و چه بی برجام به سمت یک درگیری پیش می روند و من حتی فکر می کنم که برجام می تواند این درگیری را سرعت نیز ببخشد
این نظر را به خاطر داشته باشید (3263447) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۶:۱۷
یکی از مهمترین ناگفته های جریان بررسی برجام در ایران، تبعات رد توافق هسته ای از سوی ایران بود. مخالفان برجام، در جریان اظهارات خود، به کرات درمورد لزوم عمل نکردن ایران به توافق هسته ای سخن گفتند، اما تمایلی به بحث در مورد تبعات این تصمیم نشان ندادند. اکنون در مقابل این درایت رهبری پاسخ دهید که این همه هزینه شامل هزینه های اقتصادی و خطرات امنیتی و تهدیدات برای اغاز یک جنگ بی فایده اما پر خطر برای ایران برای برنامه ای که تنها هزینه برای مردم وزندگی انها داشت کجایش جای دفاع و غصه دارد . لطفا این دوستان تبعات رد برجام ازسوی ایران را برای مردم بیان کنند (3263451) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۷:۲۷
تایید سریع طرح مجلس توسط شورای نگهبان قانون اساسی هم خیلی معنی داره.
قابل توجه عزیزان دلواپس شاغل در امر بتون ریزی و سیمانکاری! (3263454) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۴۳:۴۸
مگه این مجلس اصولگرا نیست؟حالا یهویی بده شد؟پس دوستان کیو قبول دارن؟استدلالشون راجع به شورای نگهبان هم خیلی خنده داره.پس شورای عالیه امنیت ملی،مجلس،شورای نگهبان همه از دم اشتباه کردن و فقط صلاح مملکت رو دوستان پایداری و دلواپسا و همفکراشون میدونن. (3263501) (alef-13)
 
Sahraeian
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۱:۵۴:۲۴
صبو بشکسته یا سبو ؟! (3263515) (alef-13)
 
رها
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۲:۱۴:۱۴
استدلال شما ومنطق مقاله ميگه چون با تصويب برجام باعث توفيق رقيب ميشود پس كاري براي منفعت شخصي است ! يك سئوال مجلس قبل از مذاكرات دولت روحاني ، قوانين صيانت و ... هسته اي را به چه منظور تصويب ميكرد ! واگر كسي مخالف بود ! دنبال چه هدفي ميگشت !! وقتي پشت سر هم شوراي امنيت قطعنامه تحريم ميداد و بدنبال ان فلاكت و ذلت را براي مردم به ارمغان مياورد مجلس كجاي كار بود ! (3263540) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۲:۴۵:۰۶
بعد از مدتها تمام یک یادداشت و نه قسمتی از ان را ,, کارشناسی بی طرف ,, دیدم (3263573) (alef-13)
 
شهرام رهنمای خرمی
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۲۳:۲۰:۳۴
مجلس در ادوار مختلف نشان داده شده که فرمایشی عمل کرده / اما پریستیژ دموکراسی را به نمایش گذاشته / تازه این فرمایشی بودن علنی شده/ بعد از دوره ششم کاری کردند که گوش به فرمانها وارد مجلس شوند / حالا همان گوش به فرمانها اعلام می دارند فرمایشی هستند / (3263620) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۰:۰۸:۲۶
نویسنده محترم فرمودن مجلس برای کسب رای مردم برجام رو تصویب کرده این نشون میده خود نویسنده هم میدونه اکثریت مردم موافق برجام هستند ولس باید دید آیا نظر اکثریت برای ایشون اهمیت داره یا نه (3263677) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۰:۵۸:۵۹
ما اصولا دقیقه نود و یکمی هستیم! اون موقع که یشت سر هم قطعنامه صادر میشد نه تنها فکری نکردیم بلکه با شعار های الکی خوشحالی هم کردیم حالا تازه که سوت پایان مسابقه رو زدن دنبال نقاط ضعف برجام هستیم. ضرب المثل خواب دیدی خیر باشه مصداق تفکرات آقایونه. (3263717) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۱:۰۷:۰۶
این استدلالها در مورد جنابتان هم صادق است! اینهایی که مخالف توافق هستند برای بیشتر ماندن در قدرت نیست؟؟ همشون نیتشون پاکه؟ دیگه این حرفا را باور نمیکنیم چونکه یک دکل نفتی دیگه هم گمشده! شنیدی؟؟؟ اختلاس ۷۰۰ میلیون دلاری راه آهن ترکمنستان را شنیدی؟؟ (3263720) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۶:۴۹:۳۱
آقای توکلی الان برای گله دیر است اون روزی که شخصی - که بحمدلله الان رفته است و دیگر هم برنمیگردد به توفیق الهی - گفت مجلس در راس امور نیست باید وااسلاما سرمیداید نه الان .

بگذارید کار پیش برود. مردم در خرداد94 به حسن اعتماد کردند . بگذارید دوباره گرانی ها نامه نگاری ها خیانتها بازدید از اوین ها هاله نورها یکشنبه سیاه ها و..... تکرار نشود .... (3263819) (alef-13)
 
محبوب
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۷:۱۰:۱۶
دوستان عزیز طبق نظر مقامات نظام از اول هم مشخص بود برجام تایید خواهد شد چون نظر مردم و یا منافع ملی در جریان نیست مسولین کشور هر وقت دلشان خواست ان را تایید و اجرا می کنندو به من و شما هم ربطی ندارد نمایندگان مخالف و موافق هم م خواستند خودی نشان بدهند که بلی ما هم نماینده شما هستیم چون انتخابات نزدیک است و به رای مردم نیاز است بعد از انتخابات کی هست مردم را به حساب بیاورد اگر نماینده ها واقعا به فکر مردم بودند قانون یارانه ها را تصویب نمی کردند که قانون یارانه مردم را فلج و اقتصاد کشور را نابود و کارخانجات تولیدی کوچک و بزرگ را فلج کرد . (3263823) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۰۹:۲۰:۰۹
"ولی خود مجلسی‌ها بودند که اتفاق دیروز را خواستند. به دلیل رأی آوردن در انتخابات بعدی. همانگونه که دولت فعلی تمام هم و غمش رأی آوردن مجدد و باقی ماندن بیشتر بر سریر قدرت است." وقتی در متن مقاله نظر نویسنده به این صراحت بیان شده باشد، لازم است کسی نظر دهد؟ (3263893) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۰:۳۰:۰۲
دوستان روي موضوعي بحث مي كنند كه خودشان هم حتي اگر فقط اخبار بعد از توافق اوليه در سال پيش را كه همه طرفها قبول كردند يا همه موارد ويا هيچ را شنيده بودند ديگر در مورد تاييد توافق اين قدر با هم بحث نمي كردند توافقي كه تا اعلام شد از طرف كليه مسولين رده بالا واعضاء شوراي امنيت ملي ورياست مجلس مورد تاييد قرار گرقت چرا بايد رد ميشد بله حرف كساني كه مي گويند بايد توافق كاملا بررسي ميشد وراه حلي براي نقاط ضعف ان پيدا ميشد درست است واينكه بايد با ان مخالفت ميشد حرف نادرستي نيست وهر كس حق دارد نظر خود را اعلام كند واين حق براي نماينده يك وظيفه شرعي است وتا زماني كه دوران تمايندگي اش تمام نشده ويا صلاحيتش بهر دليلي رد نشد ه راي ونظرش قابل احترام است حال چه موافق نظر ما باشد وچه مخالف با قانون شكني چه توسط مجلس انجام شود وچه توسط مردم وضع بهتر نخواهد شد در حال حاطر موافقين زياد خوشحال نباشند ومخالفين هم فكر نكنند كار انها تمام شده هر دو طرف اگر ضمن حفظ موضع خود در كمك بدولت همكاري كنند زودتر نتيجه برجام مشخص خواهد شد اين برجام بخودي خود با اين متن كه در كميته ويژه بررسي شد با احتمال صد در صد مي گويم اگر فقط همين باشد وما هم همين كه هستيم باشيم (( استكبار ستيز ومستقل )) وامريكا هم بهمين نحو كه تا امروز بوده باشد محال است به فرجام برسد كفتم نظر وراي هر فرد محترم است شما كه موافق هستيد نيمه بر ليوان را مي بينيد وبه طرز رفتار امريكا و دول غرب خوشبين هستيد وبافكر مي كنيد بده بستان بوده وانها به اين بده بستان راضي هستند پس موافق بودن شما واظهار نظرتان نيز محترم بوده ولي يا بايد جواب مخالف را محتر مانه بدهيد ويا بگوييد اين نظر من است ودر عوص من مخالف طرح مي گويم اتفاقا منهم همين نيمه پر جام بر جام را ديدم ولي كذشته خودمان وامريكاه را هم در بالا ي جام كه به نطر اوليه خالي به نظر ميرسد جا سازي كردم وبهمين دليل انطور نظر صد در صد دادم دوست عزيز اگر بدون پيش در امد متن را اعلام مي كردند تعداد مخالفين خيلي بيشتر مي شد ولي اين قدر بقول معروف ضد حساسيت در همان نيمه جام ريختن كه حتي تعدادي از مخالفين هم در مدت كوتاهي بي خيال شدند بهر حال فعلا اجراي برجام تبديل به قانون شده وتبعيت از ان براي همه لازم مي باشد واكر ضمن اجراي ان بدانيم اين برجام داراي معايبي هست وامكان فرجام رسيدن ان كمتر مي باشد مطمعن باشيد ضرر نخواهيم كرد واصلا نبايد فكر كنيم كه امريكا ويا دول غرب توافق را لغو مي كنند نه انها اين قدر بهانه جويي وباج خواهي خواهند كرد تا ما خودمان از اجراي برجام خود داري كنيم پس از همين امروز بايد همبستكيمان را براي ان روز حفظ كنيم وبي جهت بانها اوانس ندهيم واكر مساله پيش امد راه حل براي ان داشته باشيم وديكر نكوييم بين بد وبدتر بد را انتخاب مي كنيم تازه ما از اول راه شروع كردايم وبراي انان كه مي گويند اگر كمي گوتاه بياييم درست مي شود بايد كفت ما الان خيلي كوتاه امدهايم ببينميم انها درست مي شوند انها مطيع شدن بدون قيد وشرط ما را مي خواهند والاغير (3263947) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۱:۲۸:۰۱
علت اصلی موافقت اکثریت نمایندگان مجلس هیچ کدام از دلایل مطروحه شما نیست بلکه تبعات رد برجام بر اینده مردم و کشور می باشد چه کسی منکر این است در صورت تشدید تحریمها و کاهش فروش نفت و عدم امکان مبادلات پولی و ارزی اگر خیلی خوش بین باشیم و بگوییم جنگی در نخواهد گرفت باعث افت شدید درامدهای ارزی و کاهش شدید توانایی دولت در اداره مملکت و نهایتا افزایش شدید تورم و فشارهای زیاد بر مردم خواهد شد لذا موافقان بر جام با همه ایراداتی که به آن وارد است در حال حاضر منفعت کشور را در قبول آن دیده اند بی انصافی است اگر از عناوینی همچون فرمالیته بودن و ..... برای این آینده نگری استفاده کرد هر چند هنوز در اجرای آن باید ببینیم چطور پیش خواهد رفت ! (3263991) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۲:۵۰:۴۲
متاسفانه دموکراسی ای که وجود داره تصنعی هست. مجلس ما در هر دوره ای مجبوره تن به خواسته های دولت بده، چون نمایندگان برای موندن در مجلس نیاز به این دارن که در شهرستان هاشون بتونن طرح هایی رو اجرا کنن. از بردن آب و برق و گاز به روستاها تا ساخت سالن ورزشی و بیمارستان و کارخانجات. و اینها وابسته به دولته و این جاست که نمایندگان مجلس مجبورن با دولت راه بیان.
از اون طرف در سالهای پایانی دولت ها مشاهده میشه که مجلس در برابر دولت ها گردن کلفتی میکنن. مثل مجلس هایی که اواخر دولت خاتمی و احمدی نژاد می تونستن دولت ها رو تا اونجا که ممکنه اذیت کنن که البته مجلس هفتم چون تقوای بیشتری داشت و با وجود اصولگرا بودن با سال پایانی دولت آقای خاتمی برخورد بهتری داشت و سر کرد با اون دولت.
شما نمایندگانی که به عنوان موافقین و مخالفین کلیات طرح یک فوریتی برجام آقای لاریجانی صحبت کردن با هم مقایسه کنید. از بین موافقین طرح چند نماینده تهران بودن؟ چند تا نماینده اصفهان یا مشهد و شیراز بودن؟ همه از شهرها و شهرستان های کوچیک بودن که خیلی هم براشون مهم نبود در برجام چی نوشته شده و به بیان کلیاتی بسنده میکردن که تحریم ها هم برداشته میشه و مردم در تنگنا هستن. ولی بیش از 80% مخالفین برجام که در صحن مخالفت کردن نمایندگان تهران بودن. چون میدونن شهرداری کارای شهر تهران رو خیلی بهتر و قشنگ تر هم انجام میده. رای ها هم احتمالا به همین شکل بوده و احتمالا بیش از 20 نماینده تهران به این طرح رای مخالف دادن.
به نظر من ما هم باید دو تا مجلس داشته باشیم که یکی از مجالس وظیفه قانون گذاری رو بر عهده داشته باشه و یکی دنبال کردن کارهای شهرستانی و البته یک سری وظایف سبک تر. الان بجای اینکه مجلس بر دولت نظارت کنه، دولت بر مجلس نظارت میکنه.
به نظر من رهبری با بردن برجام به مجلس، میخاستن نمایندگان، مردم رو از برجام مطلع کنن و در صورت نیاز حتی طرح رو رد کنن و بعد رهبری با دست پر با استفاده از امکانات حکومتی برجام رو بپذیره تا موضع منفی حکومت در برابر برجام مشخص بشه و مردم بدونن نظام میدونه چه اتفاقی افتاده و تنها بخاطر اصرارهای دولت این قرارداد ضعیف رو پذیرفته. در واقع نظام موجودیت دولت رو این گونه پذیرفته بود، نه الان که با وجود روشن گری های خوبی که انجام شد، اما باز مردم فکر میکنن ما هیچ محدودیتی رو نپذیرفتیم و از اون ور هم تمام تحریم ها برداشته شده. این همون نگاهی هست که دولت در کوتاه مدت برای انتخابات مجلس بهش نیاز داره و سعی داره به جامعه القا کنه، حتی اگه در بلندمدت دستش رو بشه که میشه. چون عملا حتی اگه همه تحریم ها هم برداشته میشد اتفاقی نیفتاده بود، چه برسه به امروز که اتفاقی نیفتاده و ما محدودیت های بزرگی رو پذیرفتیم و عملا صنعت هسته ای نخواهیم داشت و در مقابل تحریمی هم لغو کامل نشده... (3264082) (alef-13)
 
محمد رضا
۱۳۹۴-۰۷-۲۴ ۱۳:۱۰:۱۶
تحریم ها فقط به نفع افرادی بود که اجناس تحریم شده رو به قیمت چندین برابر به مردم می فروختند امثال بابک زنجانی ها به وجود اومدن متاسفانه توی این چند سال اخیر انقدر پولدار شدن و قدرت گرفتن که تعدادی از مجلسی ها هم سنگ اونارو به سینه میزنن باید دید چه منافع مشترکی بینشون هست
کاش انقدری که به حق هسته ای مردم ایران توجه میشد به حق زندگی کردنشون تو پایین ترین سطح توجه می شد تا کار به اینجا نرسه چون الان واقعا به سختی زندگی می کنن . امید وارم این تغییرات وضع زندگی مردمو بهتر کنه حق این مردم با 2500 سال تمدن اینجوری زندگی کردن نیست (3264094) (alef-13)
 
حقیقت تلخ است.
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۰۷:۴۷:۳۶
سایت الف لطفا نظر حقیر را سانسور نفرمایید.
در نامه چند وقت پیش آقای دکتر توکلی به آقای دکتر ظریف حسب مصلحت و مقامی که آقای دکتر توکلی داشتند واقعیت انکار ناپذیری را انکار کرده بودند.
http://alef.ir/vdcdof0skyt0zs6.2a2y.html?301345
از 20 سطر بند اول نوشته ایشان حداقل 10 بند آن واقعیت ندارد. غرب هیچگاه تسلیم اراده ما نشده و ما هم چاره ای جز ختم بحث هسته ای نداشتیم و در طی سالهای گذشته با ناآگاهی عمق فاجعه را هر روز بیشتر و بیشتر کردیم.واقعیت انکار ناپذیر این بود و هست که ما بخاطر نادیده گرفتن منافع ملی کار را به جایی رساندیم که کاملا فلج و زمین گیر شدیم و نفس های آخر را داشتیم تجربه می کردیم.
چی دلیلی دارد آمریکا کشوری که یک سوم تولیدات دنیا را تولید می کند ،کشوری که پولش معتبرترین پول دنیاست ، کشوری که تمام مغزهای دنیا را به خود جذب می کند، کشوری که تکنولوژی اول دنیا 30 سال از آخرین تکنولوژیش -که مخفی نگه داشته می شود -عقب تر است، کشوری که امنیت تمام غرب _منظور کشور های اروپایی و صنعتی دنیاست_و صدها چیز دیگر ، تسلیم اراده ماشود که تولیداتمان جز مواد خام چیزی نیست ، پولمان در رده بی ارزشهای دنیاست،تمام مغزهایمان را فراری می دهیم و رتبه اول دنیا را در این زمینه کسب کردیم و در زمینه تکنولوژی هم ماشاا... مرزی برای رسیدن نمانده که بشکنیمش.
مسئولین ما سالهاست فقط شعار می دهند و فکر می کنند که اگر مردم را اغفال کنند و ناآگاه فرض کنند، کشورهای دیگر را هم میشود نادان فرض کرد.
ماحصل بحث اینکه ما هیچ راه و چاره ای جز دادن امتیازهای بزرگ به این 6 کشور نداشیم چرا که داشتیم نفس های آخر را می کشیدیم و آقای دکتر ظریف هر امتیازی گرفته باید خیلی ازش تشکر کرد چون ما جایی برای امتیاز گرفتن نداشتیم.در این بین یه عده ای می زنند توی سرشان که آی! مملک رفت.من میگویم مملکت رفته بود و البته اون سری که داری میکوبی روش مال خودته میتوانی هرچه دلت میخواد بکوبی روش ،ولی به اسم منافع من نزن روش. (3265203) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۰۹:۰۶:۲۰
اقایان خیلی خیلی دلواپس توجه کنید که نمایندگان شما در مجلس از ترس اینکه مبادا دوره بعدی رای نیاورند به برجام در 15دقیقه رای دادند درحالی که ارا مخفی بود ومی توتنستند رای موافق ندهند و این کار معنا دارد یعنی این که مردم با برجام موافق هستند و اگر نماینده ای مخالفت کند ممکن است رای مردم را ازدست بدهد ترا بخدا این قدر از منافع ملی دم نزنید نمایندگان نفع شخصی را در 15 دقیقه به نفع ملی ترجیح دادند (3265321) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۰۹:۳۷:۰۵
فرمالیته ای به نام سایت الف:
۱۰۵نظر ، ۶۳در صف انتشار ، ۱۱۱ تکراری يا غ ق انتشار) (3265353) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۰:۱۳:۴۲
مخالفم (3265418) (alef-13)
 
امیر محمد فاطمی
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۱:۲۲:۴۹
1- آیت‌الله احمد جنتی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران بعنوان دبیر شورای نگهبان فرمودند : برخی خیال می‌کنند مجلس برجام را تصویب کرده است در حالی که برجام در شورای عالی امنیت ملی مطرح شده و آنها نظر داده و تأیید کرده‌اند کاری که مجلس کرد در حاشیه برجام بود. یعنی دولت را موظف کرد در اجرای برجام اقدامات مناسب و متقابلی در قبال آمریکا داشته باشد.
2- نویسنده و منتقدین عزیز قطعا می دانند که بر اساس بند سوم اصل 176 قانون اساسی اعضای شورا عالی امنیت ملی عبارتند از : رؤسای قوای سه‌گانه‌ ، رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح‌ ، مسؤول امور برنامه و بودجه‌.
دو نماینده به انتخاب مقام رهبری‌، وزرای امور خارجه ‌، کشور ، اطلاعات ، حسب مورد وزیر مربوط و عالی‌ترین مقام ارتش و سپاه که با دبیری و مدیریت یکی از دو نماینده مقام معظم رهبری اداره می گردد مصوبات شورای عالی امنیت ملی نیز پس از تأیید مقام رهبری قابل ‌اجرا است.‌
3- چنانکه مشاهده می شود شورای عالی امنیت ملی با اکثریت و دبیری منصوبین ولی امر تشکیل و مصوبات نیز انحصارا با تأیید رهبری ممکن و اجرایی می شوند لذا چنانکه دبیر شورای نگهبان تصریح فرمودند مجلس صرفا شیوه نامه و شرایط اجرایی برجام را تصویب کردند مصوبه ای که در پنج بندش به ارجاع تمامی مراحل تصمیم گیری در برجام به شورای عالی امنیت ملی تأکید شده است.
4- شاید برخورد تند و پر حاشیه مخالفین برجام در مجلس نیز بدلیل عدم اطلاع یا غفلت از نکته مورد اشاره دبیر شورای نگهبان بوده است. نمایندگان احتمالا اگر مطلع بودند حتما در برابر تصمیم شورای عالی امنیت ملی به رسم سوابق متعدد موضوعات مشابه بی هیچ حاشیه سازی تبعیت می کردند.4- شاید برخورد تند و پر حاشیه مخالفین برجام در مجلس نیز بدلیل عدم اطلاع یا غفلت از نکته مورد اشاره دبیر شورای نگهبان بوده است که اگر مطلع بودند حتما در برابر تصمیم شورای عالی امنیت ملی و به رسم سوابق متعدد موضوعات مشابه از رویه مذکور تبعیت می کردند. (3265574) (alef-13)
 
سادات
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۳:۵۴:۳۶
این همه نظر ها را مشاهده ولی تنها تا ر یخ است که قضاوت میکند که دولت چکاره بوده و نمایندگان مجلس ایا مدرس بوده اند یا تدین دعا کنید نمایندگان و دولت همشا ن مدرس بوده باشند و الا چقدر ایران و ایرانی بدبخت است (3265836) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.