نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 202634
هرمیداس باوند در گفتگو با «الف» مطرح کرد:
جزئیات دارایی‌های بلوکه شده ایران در آمریکا و اروپا/ 50 میلیارد دلار ایران کجاست
بخش داخلی الف، 1 آبان 92
برآوردها حاكي است حدود ۵۰ ميليارد دلار از پول ايران در حساب‌هاي خارجي مسدود شده است كه از این مبلغ ۱۲ ميليارد دلار دارايي ايران در آمريكا بلوکه شده و در اروپا نیز ۳۵ ميليارد دلار به دلیل اعمال تحريم‌هاي بانكي متعلق به جمهوري اسلامي ایران وجود دارد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۷
به گزارش «الف»، ۱۲ ميليارد دارايي بلوكه شده ايران در امريكا شامل اموال ديپلماتيك، وجوه نقد، اموال نظامی و اموال محمدرضا شاه و خانواده‌اش می شود که در پي حادثه ۱۳ آبان ۱۳۵۸ از سوي ايالات متحده مسدود و توقيف شد، هر چند بعدها با ميانجيگري كشور الجزاير دو كشور بر سر استرداد دارايي ايران از سوی واشنگتن به توافق رسيدند اما در برخی استدلال‌های حقوقی اختلافاتی ميان ايران و امريكا بروز كرد كه دو كشور براي حل اختلافات خود به ديوان داوري لاهه مراجعه كردند.

به موجب قرارداد الجزاير، امريكا متعهد شد كه با اعاده «وضعيت مالي ايران» به قبل از ۲۳ آبان ماه ۱۳۵۸ كليه دارايي‌ها و اموال مسدود شده ايران كه پس از تسخير سفارت جاسوسي توقيف كرده را آزادكند اما اين اتفاق هيچ گاه روي نداد.

به همین دلیل «الف» برای آگاهی یافتن مخاطبان از چند و چون این ماجرا با دکتر داود هرمیداس باوند استاد حقوق و روابط بین الملل که سابقه طولانی فعالیت در وزارت خارجه و سازمان های بین المللی و همچنین تدریس در دانشگاه های رودآیلند، تهران، علامه طباطبایی(ره) و امام صادق(ع) دارد مصاحبه کرده است که در ادامه می آید.

جناب دکتر باوند! یکی از اخباری که در برخی رسانه های غربی عنوان شده این است که دولت آمریکا در قبال گام های ایران در موضوع هسته ای ممکن است اموال بلوکه شده ایران را آزاد کند. این اموال و دارایی ها مربوط به چه زمانی است و این دارایی ها شامل چه مواردی می باشد؟
بعد از بیانیه الجزایر یک سری از دارایی های ایران که در حدود ۱۴ میلیارد دلار بودند و بلوکه شده بودند، آزاد شدند. این دارایی ها سر قضیه گروگان گیری بلوکه شده بودند. الان آنچه که درباره آن صحبت می شود در حدود ۱۲ میلیارد دلار است. در اروپا این دارایی ها در حدود ۳۵ میلیارد دلار تخمین زده می شود.

دارایی های ایران که در آمریکا بلوکه شدند متنوع هستند. بعضی از این دارایی ها در بانک های آمریکا هستند. این دارایی ها مربوط به زمان محمدرضا پهلوی است که بابت خرید اسلحه پول آنها پرداخت شده بود ولی با وقوع انقلاب این سلاح ها به ایران تحویل داده نشدند. این تجهیزات نظامی شامل زیردریایی، هواپیمای آواکس، هواپیمای اف ۱۵ و ... است که هزینه آنها بیش از یک میلیارد دلار بود که الان بعد از گذشت سی و چند سال نزدیک به سه یا چهار میلیارد شده است. یک قسمت دیگر این اموال مربوط به پول هایی است که آنها را بلوکه کرده اند و مربوط به اموال بنیاد پهلوی مانند ساختمان ها است که در نیویورک بود. مجموع این اموال را در حدود ۱۲ میلیارد دلار پیش بینی می کنند.

فرایند مسترد کردن این اموال و دارایی ها و کلا رفع تحریم ها در آمریکا مرتبط با کدام نهاد یا مسئول است؟

این اموال در چهارچوب اختیارات رئیس جمهور آمریکا است که می تواند آنها را به تعلیق دربیاورد یا اینکه کلاً آنها را بردارد. مسئله این است که تحریم های یکجانبه مضاعف که کشور آمریکا علیه ایران صورت داده سه نوع است.

نوع اول آن قسمتی از تحریم ها است که در اختیار رئیس جمهور آمریکا است که چندان مشکلی برای رفع آنها وجود ندارد. نوع دوم تحریم ها مصوبه های کنگره است ولی به رئیس جمهور آمریکا برای اجرا یا متوفق کردن آنها در این زمینه آزادی عمل داده است و در مورد آنها تاحدودی دست رئیس جمهور باز است.

ولی نوع سوم مصوباتی است که باید اجرا شود حتی اگر رئیس جمهور این مصوبات را امضا نکند و به کنگره بازگردد و دوباره مورد تائید قرار گیرند رئیس جمهور مجبور به اجرای آنها است. این نوع تحریم ها هم گسترده تر و هم پیچیده تر هستند. این نوع تحریم ها مرتبط با مسائلی چون حقوق بشر، تروریسم و ... هستند. قاعدتاً دو نوع تحریمی که اول گفته شد رئیس جمهور در آنها آزادی عمل بیشتری دارد اما نوع سوم روند طولانی تر و پیچیده تری دارند و برای آنها به مصوبه کنگره نیاز است.

یک سری از این اموال و دارایی ها به بهانه های شکایت های مختلف که از ایران در دادگاه های آمریکا مطرح شده به عنوان خسارت به کسانی که طرح دعوا کردند پرداخت شده تکلیف آنها چه می شود؟
نه اینطور نیست. پول هایی که در دعاوی ایران و آمریکا مطرح است اینگونه بوده که ایران یک میلیارد کنار گذاشته بوده و هر حکمی که علیه ایران صادر می شده از این ۱ میلیارد دلار برداشت می شده است. اگر این پول تا ۵۰۰ میلیون می رسیده مجددا باید این حساب را تا یک میلیارد شارژ می کرد.

این کار طبق بیانیه الجزایر بوده است. ولی بعضی موارد هستند که مشمول این قضیه نشدند مثل خرید سلاح و پولی که ایران بابت آن ها پرداخت کرده بود. از طرفی یکی یا دو تا از بازماندگان افرادی که در لبنان کشته شدند در دادگاه محلی نیویورک طرح دعوا کردند و از دولت ایران شکایت کردند. به موجب حقوق بین الملل دادگاه های محلی مجاز نیستند که دولت را محاکمه کنند ولی دادگاه نیویورک این کار را انجام داده است.

در مقابل جمهوری اسلامی هم یک مصوبه ای در مجلس تصویب کرد و عمل مقابله به مثل انجام داد. اساس این مصوبه این بوده است که دولت آلمان به توسعه سلاح های شیمیایی عراق کمک کرده است و از این طریق اقامه دعوا کرد. دادگاه نیویورک در این ارتباط یک چهارصد میلیون دلار به نفع یکی از بازماندگان از اموال ایران اختصاص داده است یک مورد دیگر هم حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون بوده است و حکمش در دادگاه محلی نیویورک داده شده است و از آن محل تامین شده است. حالا این موارد را تا چه حد حساب خواهند کرد من اطلاع چندانی ندارم.

به گزارش «الف» طبق اظهارنظرهای مقامات آمریکایی در مذاکرات ژنو میان ایران و گروه ۱+۵ درباره مسائل هسته ای، ايران طرحی را با جزئيات براي خروج از بن بست هسته اي ارايه داد و مذاکرات صريحي نيز در اين زمينه داشته است. حال ایران نیز انتظار دارد بدلیل اتخاذ رویکرد تعاملی و سازنده برای ایجاد بازی برد- برد و در قبال گام‌هاي عملي که برمی دارد، تحريم‌ها لغو شوند و اکنون مسئله اصلي براي گروه ۱+۵ و علی الخصوص آمریکا چگونگی لغو تحريم ها است.

نکته اصلی این است که به تازگي اوباما و کنگره به طور نسبي به توافقي براي آغاز به کار دولت دست يافته اند و طرح درخواست تعديل تحريم‌هاي اعمالي عليه ايران از سوي رئيس جمهور آمريکا، مي‌تواند بار ديگر کنگره را در مقابل کاخ سفيد قرار دهد. در واقع برخي در کنگره بر تشديد تحريم‌ها تاکيد دارند. این رویکرد نمایندگان کنگره هم در آمریکا و هم در خارج از ایالات متحده طرفداران سرسختی نیز دارد که از جمله می توان به رژیم صهیونیستی، لابی آیپک و برخی کشورهای عربی اشاره کرد.

همچنین به زعم غربی ها اگر تنها یک آجر از دیوار تحریم‌های ضدایرانی برداشته شوند کل آنچه طی این سالها ساخته شده فرو می‌ریزد، زیرا بسیاری از کشورها و کمپانی‌ها این را به عنوان نشانه‌ای خواهند دید که بحران به پایان رسیده و آنها مجاز به تبادل و تجارت با ایران هستند. از سوی دیگر اگر آمریکا به گام‌های عملی ایران بدون رفع تحریم‌ها پاسخ دهد ایران نیازی به توافق بر سر برنامه هسته‌ای خود نخواهد دید.

در همين راستا پايگاه خبري دبكا گزارش داده كه حتي پيش از برگزاري كنفرانس ژنو، كاخ سفيد در حال طراحي برنامه‌ اي براي لغو تحريم‌ها از طريق آزاد كردن دارايي‌هاي مسدود شده ايران بوده و به همين دليل هيات امريكايي در مذاكرات ژنو براي نخستين‌بار آدام زوبين، مدير دفتر كنترل درآمدهاي خارجي وزارت خزانه‌داري امريكا را به همراه خود آورده بودند.

از دیدگاه نیویورک تایمز چنین طرحی به دولت باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا، اجازه می‌دهد در مواجهه با پیشنهادهای ایران در مذاکرات انعطاف داشته باشد، در عین حال که تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران را نیز لغو نخواهد کرد، رویکردی که بسیار بعید است مورد موافقت طرف ایرانی قرار گیرد.
 
اسی
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۱:۵۲:۴۷
قابل توجه دوستاني كه ميگن با گفتگوی ایران و آمریکا همه مشکلاتمون حل می شه. کشوری که به ناحق این همه پول ما رو بلوکه کرده و تازه الان بعد از 30 سال با منت می خواد بخشیش رو آزاد کنه تازه در شرایطی که هنوز تحریم بانکی هستیم. یعنی عملا پولی به دستمون نمی رسه. (1735995) (alef-3)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۳:۲۷:۵۶
خوب که چی بریم وارد جنگ بشیم و بقیه مملکت هم نابود بشه (1736136) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۳:۳۷:۵۰
تا حالا هیچکس نگفته که با گفتگوی ایران و آمریکا همه مشکلاتمون حل می شه ولی میتونه ما رو برگردونه به قبل از سال 84 که فکر نمی کنم توقع زیادی باشه. (1736163) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۰۳:۱۸:۲۳
هیچ وقت قرار نیست تاریخ به عقب برگردد. برعکس باید به شرایطی برویم که موردِ تحریم اقتصادی قراردادنِ ایران بی‏معنی یا بسیار پرهزینه (برای تحریم کنندگان) باشد. این هم تلفیقی است از رشد اقتصادِ ملی (به طور دقیق یعنی فعال‏شدن هربخشی از اقتصاد که می‏تواند ارزش افزوده‏ی ماندگار و نه موقت ایجاد نماید). پرهیز از ایجاد تنشِ بیهوده و البته تقویت حضور بین‏المللی (به طور مشخص نظامی و البته ارتباطات فکری و علمی). همه‏ی اینها با هم می‏تواند ایران را از انزوای اقتصادی خارج کند.
شرمنده‏ام، اما بنظرم کسانی که فکر می‏کنند با مذاکره کردن با ایالات متحده همه چیز حل می‏شود به طرز رقت‏انگیزی ساده‏انگار هستند. (1736942) (alef-10)
 
مالک
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۱:۰۵:۵۷
شما هم به طرز رقت انگیزی معلم املایی!! (1737061) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۵:۳۷:۲۳
ایران باید با ارتباط با امریکا مشت محکمی بر دهان اعراب و ترکیه بکوبد . (1737327) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۳:۴۹:۱۰
سوال : مگه ما تو آمریکا سفارت داریم که بخواهیم پیگیری کنیم؟ مگه ما روابطمون رو قطع نکردیم؟ مگه ما سفارتشون رو تعطیل نکردیم؟

اینکه این دارایی ها کجاست :
شما سی دی ویندوز 7 میخری چند؟ قیمتش 200 دلاره. حدود ششصد هزار تومن. حق کپی رایت میدی؟
یه مقدار بحث حق و نا حق پیچیده است. (1736193) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۳:۵۱:۵۲
اعلام خالی بودن خزانه درست در روز قبل از مذاکرات ژنو کمک ناخواسته به دشمن بود یا روحیه دادن به جبهه خودی؟! ملت کدام تقاضای غیرقابل اجرای اقتصادی را از شما مطالبه کرده؟ آیا شما نبودید که قول حل صد روزه مشکلات را می‌دادید؟! ما می‌خواهیم در مقابل شیطان بزرگ بایستیم و هزینه و بهای آن را هم همچون گذشته می‌پردازیم. (1736203) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۷:۱۶:۲۹
اگر شما و کیهان بگذارید همه مشکلات با کلید تدبیر حل خواهد شد!! (1736469) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۹:۵۱:۵۴
کلید مورد نظر گم شده و فقط دل خود را باید با این حرفها خوش کرد خدا بیامرزد پدر احمدی نزاد رو اعلام خالی بودن خزانه قبل از مذاکرات از تدبیر است یا حقارت (1737491) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۷:۴۸:۰۹
مثل اینکه جدی جدی این دشمن رفته تو ذاتمونا!!! (1736500) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۰۱:۰۷:۳۸
دولت هم مانند هر سازمان دیگری نقاط قوت و ضعفی دارد که بعید می دانم حتی خود دولتیان منکرش باشند. اما اینکه شما در روز روشن خلاف می گویید که دولتیان گفته اند طی صد روز همه مشکلات را حل می کنند می تواند گواهی بر این باشد که بقیه حرفهای شما هم از همین حد از استدلال و صداقت برخوردارند.
روحانی گفت صد روزه گزارشی از وضعیت کشور را تقدیم ملت خواهد کرد نه اینکه همه مشکلات را حل خواهد کرد. سایرینی بودند که در هنگام تبلیغات انتخاباتی وعده حل چند ماهه (و البته نه صد روزه) مشکلات را دادند که مسموع ملت واقع نشد.
اعلام وضعیت اقتصادی کشور هم بخشی از وعده روحانی است که اگر انجام نمی داد شما حق داشتید معترض شوید نه اینکه چون به وعده عمل کرده است دلخور شوید.
ایستادگی در برابر زیاده خواهی های دیگران بایستی بر اساس کشش و توان جامعه باشد که بنظر می رسد دولت سابق محبوب شما بسیار بیشتر از ظرفیت و توان جامعه به جامعه تحمیل نموده و یا با مواضع تنش زا سرمایه های کشور را به باد داده است. این دولت هنر داشته باشد اندکی از آب رفته را به جوی بازگرداند موجب سپاس است. (1736905) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۹:۵۶:۱۴
دلتون رو خوش کنید اگر گزارش هم داده شده باید موقعیت زمانی ان در نظر گرفته میشد دولتهای قبل هم میتوانستند با بی تدبیری همه حقایق را بگویند و از انقلاب فقط نامی بگذارند اما دولت تدبیر فقط حرف میزند . (1737492) (alef-10)
 
مهرداد
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۴:۲۹:۴۱
به جای تمام مردم صحبت نفرمایید. (1737272) (alef-10)
 
عليار
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۴:۱۳:۳۰
دوست عزيز
اصل گفتگو براي حل مشكلات موجود است..فرق اساسي ماها كه موافق گفتگو هستيم با شماها كه اصل گفتگو را نفي مي كنيد اين است كه شما قضاوت پيش هنگام مي كنيد بدون اينكه در راه حل مشكلات قدم برداريد. ما موافقان هيچگاه نگفته و نمي گوييم كه همه مشكلات حل مي شود. اما باب گفتگو حداقل قدمي است كه براي حل بخشي از اختلافات موجود مي تواند راهگشا باشد. (1736232) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۴:۰۴
پارسینه نوشت: یک استاد دانشگاه معتقد است که دو گروه به دنبال دلالی تحریم ها هستند. این دو گروه عبارتند از کسانیکه با سوداگری بر روی پول اشتغال دارند و کسانیکه به سوداگری بر روی کالا و خدمات وارداتی اشتغال به کار دارند.

دکتر فرشاد مومنی اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به کسانیکه به دنبال دلالی تحریم ها هستند، گفت: در شرایط تحریم امکان دستیابی شفاف و کم هزینه به نیازهای وارداتی تا حدود زیادی از دست می رود و بنابراین اقتصاد ایران از این ناحیه با یک هزینه مبادله ای نسبتا سنگین تری روبرو می شود.

وی ادامه داد: این مسئله از یک سو باعث می شود که ما برای دستیابی به نیازهای خودمان به دلارهای بیشتری نیاز داشته باشیم و این نیاز بیشتر به دلارها آثار پولی متناسب خودش را خواهد داشت چرا که در چارچوب اقتصاد کلان باعث می شود که با فزونی تقاضا برای دلار نسبت به عرضه آن روبرو شویم و این یک نیروی محرکه ای می شود برای اینکه قیمت دلار افزایش پیدا کند و با افزایش قیمت دلار طبیعی است که دو گروه هستند که شدیدا از این شرایط بهره مند می شوند.

این استاد دانشگاه در خصوص اینکه چه کسانی به دنبال دلالی تحریم ها هستند، اظهارداشت: دو گروه به دنبال دلالی تحریم ها هستند.

این دو گروه عبارتند از کسانیکه با سوداگری بر روی پول اشتغال دارند و کسانیکه به سوداگری بر روی کالا و خدمات وارداتی اشتغال به کار دارند.

مومنی تاکید کرد: بنابراین غیر مولدها و ربا خوارها برندگان اصلی شرایط تحریمی هستند و از سوی دیگر از آنجایی که این شرایط فشار را بر معیشت مردم افزایش خواهد داد و بر تولیدکنندگان فشارهای جدیدی را تحمیل خواهد کرد می توان انتظار داشت تولیدکنندگان و عامه مردم از شرایط تحریم بیشترین ضررها را متحمل شوند. (1737106) (alef-10)
 
مراديان
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۴:۱۵:۱۵
در جمله دوم اعتراف خوبي كردي كه جمله اولتو نقض مي كنه و اثبات محكمي براي طرفداران گفتگو هستند.چون يه مرحله گفتگو نشان داد كه بخشي از پولهاي ايران از بلوكه بودن درمياد. (1736235) (alef-10)
 
سرخي
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۴:۱۹:۱۷
به غير از گفتگو و جنگ راه سومي هم هست؟ البته شما با گزينه جنگ موافقي. (1736244) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۵:۲۶:۵۳
خوب مي خواي 30 سال ديگر هم همين طور باشد . تا بعدا پول آيا به دستت برسد؟ (1736334) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۶:۰۲:۵۴
پس با این تحولات جدید ، تکلیف لانۀ جاسوسی چی میشه ؟!؟!؟!؟!؟!؟
لابد در ادامۀ این روند ، خواستۀ اونها این میشه که ساختمون رو به شکل اولش مرمت کنیم ، شعار ها رو پاک کنیم و پسشون بدیم !!!!!؛ (1736387) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۶:۰۴:۱۵
به نظر شما بهتر بود که مثل 35 سال گذشته این پولها کماکان در اختیار امریکا باشد؟ (1736389) (alef-10)
 
مالک
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۱:۰۸:۲۴
حداقل تو جیب امثال (ب ز) و بقیه حروف الفبا نمی ره!!! (1737064) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۸:۰۲:۲۶
البته دلیلش اشغال سفارت بوده ! اونم تقصیر امریکاست ! (1736517) (alef-10)
 
شبگرد
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۸:۱۷:۳۱
کسی نگفته امریکا دوست جون جونی ماست برادر من!اما از دشمنی متقابل به کجا رسیدیم؟!!بذارید راه دوستی رو امتحان کنیم (1736529) (alef-6)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۰۹:۰۳:۲۵
عزیزم راه حل بهتری داری ارائه بده شاید اقای ظریف اندازه تو به این نکته توجه نکرده ....! (1737008) (alef-10)
 
مالک
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۱:۰۴:۱۲
مرگ بر امریکا .... فقط مردونه جواب بده هفتصد میلیارد دلار درآمد نفتی این چند ساله کجاست؟چند درصد جاده درست شده تاسالیانه حدود 20 الی 30 هزار نفر کشته و مجروح نشن؟چند تا کارخونه وافعی نه آماری درست شده؟چند تاجون رفته سر کار ؟و حدیث مفصل بخوان از این مجمل.... (1737057) (alef-10)
 
زارع
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۲:۴۵:۱۷
حالا خوب اونجا هست و اونام بودنش رو رد نمیکنن!
شاید اون موقع آزاد میکردن مثل اون 123میلیارد و 1000و3000 میلیارد و..... یکی هاپولی میکرد (1737159) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۱:۵۳:۲۸
لطفا این خبر را بخونید:
http://news.yahoo.com/saudi-arabia-warns-shift-away-u-over-syria-002703562.html
از این دست اخبار تا دلت بخواد زیاده تو رسانه های غربی. فکر کنم این بالا پایین پریدن سعودی ها و اسرايیلی ها بهترین مدرک باشه برای اینکه بپذیریم دیپلماسی دولت داره کار خودش رو به درستی انجام میده. (1735998) (alef-3)
 
شاهین
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۳:۰۳:۲۴
خوب ما الان تحریم کامل بانکی هستیم. سویفت هم که قطعه. این پول ها آزاد بشه می خوان با کشتی برامون بفرستن یا کامیون؟!!

این کلاه گشاد داره سر کی می ره؟! (1736097) (alef-3)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۳:۳۰:۴۶
معنی آزاد کردن همین است که برای این بخش از پولها، تحریم بانکی را معلق می کنند. (1736144) (alef-10)
 
مزدك
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۴:۱۸:۰۲
يه عده چه فكراي خنده داري مي كنند. (1736240) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۴:۱۹:۴۴
اولشی تو این ازاد سازی ها محدود شدن تحریم سوئفت شاهین جان ضمن اینکه میتونه بابت خریدها هیزنه بشه و مستقیم بره جیب خریدار که اگر سوئیفت هم برقرار باشه تحریمش مشکلی نیست و این نقل و انتقال خارج تحریم سوئیفت قرار میگیره (1736247) (alef-10)
 
افشار
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۵:۱۷:۴۹
اين كه به عقل هر بچه اي ميرسيه.وقتي قراره كه پول ما را آزاد كنند ،بخشي از تحريم ها را هم بر مي دارند.از جمله تحريم هاي بانكي. (1736323) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۶:۰۶:۱۰
دوست عزیز سوئیفت برای نقل و انتقال الکترونیکی پول هست نه نقل و انتقال فیزیکی در عمل هم وقتی قراره نقل و انتقال فیزیکی باشه با هواپیما کامیون و کشتی اجام میشه شما کمی اگر از سیستم بانکی کشور اطلاع داشتید این حرف را نمیزدید یک مقدار در مورد اتاق پایاپای اسناد بانکی مطالعه بفرمایید متوجه میشوید سیستم سوئیفت کار همان اتاق اسناد پایاپای را انجام میدهد منتهی با مکانیزم دیگر (1736392) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۶:۱۲:۴۹
عزیزم اون تحریم ها دست خودشونه.و برای انتقال این پول ها هیچ مشکلی نیست. (1736399) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۷:۲۸:۰۹
لازم نیست پول را منتقل کنیم بجایش کالاو جنس آمریکایی وارد میکنیم همانطور که از چین و هند بجای پول جنس بنجل وارد میکنیم !! (1736480) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۴:۵۷:۱۴
سود بانکی این پول چقدر است
در ایران که هر 4 تا 5 سال سود پول دو برابر میشود آنجا چی ؟!!!!!! (1736293) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۷:۰۴:۲۳
در ایران به خاطر تورم زیاده و سالی بیش از 30% تورم هست اینقدر سود پول می شود اما در آنجا بانک ها چنین سودهایی به کسی نمی دهند و تورم بسیار کمتر از این حرفهاست! (1736452) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۵:۴۵:۴۴
باید تحریم بانک‌ها و سوئیفت و بانک مرکزی برداشته باشه تا بشه معامله کرد و پول را انتقال داد. (1736364) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۹:۰۲:۲۵
از تحلیل دکتر باوند متشکرم. به نظرم منصفانه و بیطرفانه بود... (1736586) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۹:۵۲:۳۳
چه فایده این دارییها قرار است دست کیا بیفته؟ (1736647) (alef-10)
 
امیر اسد
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۲۲:۴۵:۲۳
ما به هیچ وجه نباید آزادی دارایی های بناحق بلوکه شده خودمان را بعنوان ما به ازای اعتماد سازی خودمان بپذیریم. بلکه این حرکت می تواند بعنوان یک پیش گام اعتماد ساز در ازای آنچه طی 50 سال اخیر در حق ما روا داشته اند بپذیریم. (1736789) (alef-10)
 
فرهنگی
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۲۳:۳۲:۵۴
دراین که امریکاهم سنگ یک من است حرفی نیست.بایدباخردمندی گره کوراین رابطه تیره راگشود. (1736851) (alef-10)
 
زارع
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۰۱:۴۵:۳۲
مطمئن باشید آمریکا دارایی های ایران را آزاد نمیکنه فقط "جام شیردال" تقلبی برای دلخوشی امثال منو و شما بهمون هدیه میکنه. (1736917) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۵:۳۹:۴۸
اگر ازاد هم نکنه مهم نیست فقط تحریم ها برداشته بشه!! (1737328) (alef-10)
 
محمدی
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۰۹:۰۶:۱۲
تصمیم گیران ایران همیشه از ملت عقب تر بوده اند چون یک همچنین تعاملی با دنیا باید زودتر انجام میشد بقیه اش در مسیر حل میشود (1737010) (alef-10)
 
هربد
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۶:۳۴
یعنی وقتی آزاد بشه به همه ما می رسه ؟
خدایا با اون پول احتمالی می تونیم ازدواج کنیم . می تونیم کار داشته باشیم . می تونیم غذاهای خوب بخوریم . یعنی می شه ؟ (1737110) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۴:۴۷
آیا رفتار سیاسی ما جهان سومیها که دارای منابع نفتی و معدنی هستیم تحت واراده خودمان است مخالفت موافقت هایمان در جهت منافع غربیها است (1737151) (alef-10)
 
محمدی
۱۳۹۲-۰۸-۰۲ ۱۹:۱۸:۲۳
پس به این نتیجه میرسیم که شعارمرگ برآمریکاتازمانی که دولت آمریکادست ازمواضع مستکبرانه خودبرنداشته بایدادامه پیداکند (1737466) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۸-۰۴ ۱۰:۴۰:۲۰
از حل وفصل مشکلات با امریکا(نه دوست شدن)چه کسانی خیلی خیلی ناراحت هستند؟؟؟؟1-اسراییل به شدت 2-عربها با شدت بیشتر 3-روسیه به شدت 4-ترکیه به شدت ونگرانی 5-گروهی خاص در داخل:::چرا؟؟؟؟تقریبآهمه اینها ترس از دست دادن منافعشان در میان است.سودهای کلانی که از این اختلافات نصیب کشورهای نامبرده شد ودر سایه این اختلافها به خوبی پیشرفت کردند.دارد از دست می رود.اما من ایرانی با چه منطقی مخالفت می کنم؟؟ایا رفع اختلاف بد است یا سود من از دست می رود؟؟؟کشور که با رفع اختلاف مستعمره انها نمی شود تنها منافع ملی فراهم می گردد.. (1739845) (alef-13)
 
صمد
۱۳۹۲-۰۸-۰۴ ۲۱:۴۰:۴۲
از الف باید تشکر کرد که با افرادی مثل اقای هرمیداس باوند مصاحبه میکنند واز منولوگ دارند در میایند.با ادامه این روند خوانندگان شما مطمئنا"افزایش خواهد یافت. (1741293) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.