نظر منتشر شده
۷۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 338733
چالش سربازی و بنیاد ملی نخبگان "بنیادی که عضو ندارد!"
امضا محفوظ؛ 24 اسفند 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۳
بنیاد ملی نخبگان مجموعه ای است که هدف از تشکیل آن مشخص کردن افرادی با استعداد برتر در زمینه های مختلف و هموار کردن مسیر پژوهشی برای آنان است. این که این دو هدف اصلی چگونه تحقق پذیر است و آیا اساساً معیار های نخبه بودن و مصادیق همواری مسیر پژوهشی چیست، مسئله ی سرراست و مورد اتفاقی نیست. اما مسئله ای که اخیراً موجب ایجاد حاشیه و سر و صدا شده و جمعی از نخبگان را برای اعتراض به ساختمان مرکزی بنیاد کشانده است، مسئله ی تسهیلات مربوط به خدمت نظام وظیفه است.

روز دوشنبه مورخ دوازدهم اسفندجمعی از اعضاء نخبگان متشکل از دانشجویان دانشگاه های تهران، صنعتی شریف و شهید بهشتی به نمایندگی از صد ها نفر از نخبگان پسر تجمع مسالمت آمیزی مقابل ساختمان بنیاد ملی نخبگان واقع در خیابان آزادی انجام دادند که غائله با دعوت بنیاد و دادن مجوز ورود به ساختمان به آن ها ختم شد و علی رغم حضور خبرنگاران سایت های خبری و خبرنگار بیست و سی و همچنین مصاحبه با معترضین، خبری از آن منتشر نشد.

اما قضیه چه بود؟ دانشجویان پسر نخبه که از مدال آوران المپیاد های کشوری و جهانی و رتبه های برتر کنکور و مخترعان و ... تشکیل شده اند، پیش از این توسط قانون مصوبی مشمول تسهیلات سربازی می شدند. البته این تسهیلات در صورت احراز شرایط نخبگی - برای مثال کسب معدل ۱۷ در طول تحصیل - به آنان تعلق می گرفت. این تسهیلات به این نحو بود که این دانشجویان به محض فراغت از تحصیل در مقطع کارشناسی از سوی بنیاد معرفی شده و پس از شرکت در دوره ی آموزشی خدمت، پروژه ای پژوهشی در زمینه ی تخصصی خود دریافت می کردند و با انجام آن کارت پایان خدمت را دریافت می کردند.

اما پس از انتصاب رئیس جدید بنیاد ملی نخبگان، نه تنها این قانون تسهیلاتی بلکه اکثر قریب به اتفاق مصوبه های بنیاد به نحو آیین نامه ای مورد تغییر واقع شد. تسهیلات مادی بنیاد به میزان زیادی کاهش یافت، تا آن جا که حتی افراد معدودی نیز که هنوز مشمول دریافت این خدمات بودند، ماه هاست از آن بی بهره اند. طبق آیین نامه ی جدید، مسئله ی خدمت سربازی و مجوز دانشجو برای دریافت پروژه ی خدمت، به بعد از کارشناسی ارشد و دکتری موکول شده است. یعنی دانشجوی نخبه ای که چهار سال تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی گذرانده است، برای این که مشمول این قانون قرار گیرد یا باید ترک تحصیل کند و و برای ارائه ی طرح پژوهشی خود دست کم تا سال بعد از مبادرت به ادامه ی تحصیل صرف نظر کند، و یا باید تا پایان تحصیل منتظر بماند. این در حالی است که دانشجویان نخبه ای که اکثر قریب به اتفاق آنان در رشته های مهندسی، پزشکی و حقوق تحصیل می کنند، برای ورود به بازار کار اعم از دوره های مهندسی، آزمون وکالت و ... ملزم به داشتن کارت پایان خدمت می باشند.

ضمن این که آیین نامه ی جدید بنیاد، با اعمال این مصوبه عملاً متضمن کاری خلاف قانون است. صراحت قانون در این مورد، قانون گذار را ملزم می کند که از اِعمال عطف به ما سبق قوانین خودداری کنند. ماده ی ۵ قانون مدنی اذعان میدارد: "اثر قانون نسبت به آتيه است وقانون نسبت به ماقبل خود اثر ندارد." بنابراین آیین نامه ی بنیاد که در سال ۹۴ تصویب شده وبه چهار سال قبل تسرّی پیدا کرده، نقض صریح قانون مدنی است و حقوق مکتسبه ی اشخاص را که به کرّات مورد تاکید وحمایت قوانین مختلف حقوقی است نقض کرده است.

بنابراین به لحاظ آیین نامه به راحتی می تواند در دیوان عدالت اداری ملغی گردد. به لحاظ حقوقی فقط در یک مورد قانون می تواند عطف بما سبق شود، آن هم در قوانین جزايی درصورتی که قانون لاحق مجازات خفیف تری را نسبت به قانون سابق داشته باشد، که دراين آیین نامه ابدا مصداق پیدا نمیکند.

از این رو قانون مصوّبه ی سال ۱۳۹۴ دست کم باید در مورد مشمولین ورودی سال ۱۳۹۵ به بعد اعمال شود. حال آن که واقعیت چیز دیگری است. و دانشجویانی که چهار سال برنامه ی خود را طبق شرایط پیشین مسلّم دانسته و برنامه ی زندگی خود را با این شرایط طرح ریزی کرده اند، با تغییری ناگهانی مواجه شده اند.

طبق مفاد این آیین نامه دانشجویان پسر نخبه نمی توانند پس از مقطع کارشناسی وارد بازار کار شوند و در صورتی که بخواهند به تحصیل دانشگاهی خود ادامه دهند، مجبورند تا پایان کارشناسی ارشد و دکتری همچنان بدون شغل و درآمد بمانند که با احتساب فعالیت های سختگیرانه و طویل المدت دانشگاه های برتر کشور، دست کم به ۲۵ یا ۲۶ سالگی آن ها می انجامد و چه بسا این شرایط تا پایان دوره ی دکتری (۳۰ سالگی) ادامه پیدا کند. این اوضاع اگرچه برای همه ی جوانان مخرب است، برای نخبگان زیانبار تر می باشد.

بنیاد نخبگان با تدوین چنین آیین نامه ای عملاً اشتغال نخبگان را در معرض خطر قرار داده است.‌ تأمل در نتایج این تصمیم، اعم از انصراف دانشجویان نخبه از تحصیل یا وقفه افتادن در آن، یا در غیر این صورت عدم توانایی آنان به اشتغال و خدمات غیر آکادمیک و همچنین مشکلات ناشی از آن ها همچون عدم رعایت شایسته سالاری در فعالیت های مهم کشوری و همچنین به تعویق افتادن امر ازدواج و تمام آسیب های روان شناختی و جامعه شناختیِ محتمل الوقوع، ضربه ی مهلک این تصمیم را بیش از پیش نشان می دهد.

با این وضع، دانشجوی نخبه نه تنها تسهیلاتی دریافت نکرده است، بلکه با فرض این که بخواهد به حیات آکادمیک خود ادامه دهد، از سایر دانشجویان هم دوره و هم سن و سال خود نیز عقب می ماند. فی المثل چرا باید دانشجوی حقوقی که از دانشگاه های غیر مطرح و با سطوح علمی قیاس ناپذیر فارغ التحصیل دوره ی کارشناسی شده است، با گذراندن خدمت (تازه با فرض این که پسر باشد) به سرعت وارد بازار کار شود و نخبه ای که می خواهد حیات دانشگاهی خود را تا مقاطع عالی و در دانشگاه های مطرح ادامه دهد، از این امکان محروم بماند و تا سنین بالا نان خورِ خانواده ی خود بماند؟ این شرایط نه تنها تسهیل نیست، بلکه عملاً مانع تراشی و هُل دادن نخبگان به آن سوی مرز هاست.

حال بهانه ی مسئولین بنیاد چیست؟ روز دوشنبه دکتر منتظر معاونت بنیاد صراحتاً اعلام کرد که "ما می خواهیم دانشجوی نخبه از دانشگاه جدا نشود، حتی اگر در خارج از دانشگاه بتواند فعالیت مهم تری انجام دهد!" گویا تمام دستاویز بنیاد برای اعمال این آیین نامه، شکایت دو تن از اساتید دانشگاه صنعتی شریف است مبنی بر کم کار شدن دانشجویان کارشناسی ارشد حین نوشتن پروژه ی مربوط به خدمت و اهتمام ناکافی به رساله ی پایان نامه.

حال سؤال این جاست که این مدعا بر فرض صحت، چه مجوزی برای تعمیم دادن این قانون به همه ی دانشجویان نخبه است؟ بر فرض که دو یا سه دانشجو نتوانند از عهده ی این پروژه کوتاه مدت که ظرف دو یا سه ماه تمام شدنی است در طول تحصیل برآیند، تکلیف سایرین چیست؟! آیا این مسئله به ما اجازه می دهد که امکان اشتغال و همه ی خدمات ملزم به داشتن کارت پایان خدمت را از نخبگان سلب کنیم؟

ابقای این قانون نه شرعی است و نه اخلاقی و نه –همان طور که بیان شد- تعمیم آن به نخبگانی که تا سال ۱۳۹۴ وارد دانشگاه شده اند از لحاظ قانونی توجیه پذیر است. دانشجویان نخبه محروم از اوّلی ترین نیاز های خود یعنی اشتغال و ازدواج در سنین مناسب هستند و این در حالی است که دکتر منتظر در پاسخ به اعتراض، پی گیری موضوع را به جلسات آینده ی هیئت امنای بنیاد که در سال ۹۵ تشکیل می شود موکول کرده و با صراحت به این جمله که «من قولی نمی دهم!» عملاً جمع معترض روز دوشنبه را نا امید کرده است.

با این همه مسئولین بنیاد پی در پی در حال تعویض قوانین و ایراد سخنان و تنظیم آیین نامه هایی با محتوا های ضد و نقیض هستند که این مسئله عملاً قدرت تصمیم گیری و پیش بینی پذیری را از دانشجویان نخبه سلب کرده است. سلب نام نخبگی و این صراحت مسئولین بنیاد که «بنیاد نخبگان عضو ندارد.» و همین طور تغییر مکرر و مبهم شدن شرایط برای احراز نخبگی از آخرین دستاورد های بنیاد است. گویا این عزیزان فراموش کرده اند اگر نخبه ای نباشد، بنیاد نخبگانی نیست. بنیادی که عضو ندارد، رئیس و معاون می خواد چه کار؟!
 
کلمات کلیدی : سربازی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۴:۳۸:۴۲
اصولا نخبه نامیدن اشخاص و معرفی کردن آنها به جامعه کاری غلط است.

همه انسانها دارای نقاط ضعف و نقاط قوت هستند. بسیاری از صفات و استعدادهای انسان با هیچ معیاری قابل اندازه گیری نیستند.
اگر شخصی در زمینه ای مانند درس خو اندن سرآمد باشد ممکن است در زمینه دیگری مانند داشتن وجدان و یا سلامت نفس دچار تزلزل و ضعف باشد. آیا نخبه نامیدن این شخص کار صحیحی است؟

متاسفانه در سالهای اخیر از کلمه نخبه استفاده ابزاری شده است. اصولا در بسیاری موارد در معیارهایی که برای نخبه بودن در نظر گرفته شده ابهام و ایهام وجود دارد.

باید افراد را به حال خود رها کرده تا هرکس به اندازه استعدادش در جامعه رشد و نمو کند و از دادن امتیازات و تقسیم بندیهای بی مورد نظیر خودی و غیر خودی، نخبه و غیر نخبه و..... بشدت پرهیز کرد. (3604358) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۵:۵۸:۳۴
کاملاً موافق هستم!!! فکر نکنم تو کشور های خارجی یه همچین نهادی باشه اگر کسی واقعاً نخبه هستش راه رو پیدا می کنه (3604531) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۲:۳۱:۰۴
هرگز اینطور نیست (3605103) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۳:۰۷:۲۸
یکمی لای چشماتونو بیشتر باز کنید و ببینید که کشور های خارجی از کشور ما هم دارن نخبه ها رو می دزدن. چه برسه به کشور خودشون! (3605148) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۲:۱۸:۳۹
این رشد پذیرش از اسیا توسط امریکا و اروپا بخاطر رشد منفی جمعیته واین که مردماونها میرن کار میکنند وکسی دنبال مهندسینمیره
نهایتا تماممهندسین و دکترها استخدام اونها میشن ئ یک نوع کامندند (3605740) (alef-11)
 
اسماعیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۸:۰۵:۴۹
برخورداری از امتیازات در سطح معقول برای نخبگان علمی و کسانی که استعداد تولید علم و اختراعات رو دارند در همه کشور های پیشرفته وجود دارد و این امتیازات شامل مهاجرین آن کشور ها نیز می باشد که می توان نتیجه چنین عمل بخردانه ای را در پیشرفت هرچه بیشتر این کشور ها مشاهده کرد.حال ما با این کار ها باعث رنجش هر چه بیشتر نخبگانمان و فرار مغزها و در نتیجه غربالگری ژنتیکی و حرکت به سوی جامعه ای با ضریب هوشی کمتر می شویم. (3604655) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۸:۵۶:۵۶
شما هم اگه درست حسابی درس می خوندی و سرت ....همچین نظری نمی دادی و می دونستی که همه جای دنیا از اقراد علمی حمایت میشه (3604740) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۲:۱۹:۱۹
الان که همه درس میخونند همه هممعدل ارشدبالای 17 و مقاله isiدارنشماها جچقدراعتماد به نفس دارین بخدا (3605743) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۹:۲۳:۰۰
مموافقم هیچ جای دنیا بنیاد نخبگان نداره اصلا هیچ جا این سیستم ایران را نداره که یک عده رتبه برتر دانشگاهی را نخبه بدونه!
فقط قدیم بلوک شرق و شوروی داشتند که نهایتا شکست خورد

این بنیاد نخبگان هم شده محل رانت و ...
نخبه ای که هنوز اویزون شغل دولتی باشه که نخبه نیست بماند هیچ شغل دولتی در ایران نیاز به نخبگی نداره

به جای بد عادت کردن افراد با معدل خوب و رتبه برتر دانشگاهی(درس خواندن و معدل ملاک نخبگی هیچ جای دنیا نیست ) باید سیستم جاری صنعتی و تجاری در کشور را جوری اصلاح کرد که در ان این افراد با توانایی بالاتر بتونن راحت فعالیت کنند و موفق بشن هرچند خیلیها هم موفق نمیشن

دقیقا یک سیستم اشتباه طراحی شده و باید جلویش گرفته بشه زودتر و گرنه باز پول مالیات و نفت مردم جایی خرج میشه که هیچ بازگشت و بهره ای جز تلف شدن نداره (3604786) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۳:۰۹:۴۰
این که یه سیستم شده محل رانت دلیل نمی شه که اصلا چنین سیستمی نباید باشه. با استدلال شما باید کلا قوه ی مجریه و مقننه رو تعطیل کرد، چون معاون اول دولت قبل به نمایندگان پول داده!!!! (3605154) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۳:۳۱:۲۱
آفرین . ۱۰۰٪ درست گفتی . من در اروپا زندگی می کنم و چندین اختراع ثبت شده دارم . ایران که بودم برای هر مقاله که از من چاپ می شد جایزه ای نقدی از دانشگاه می گرفتم ولی اینجا حتی اگر کتاب خیلی مهمی هم بنویسیم باید مالیات بر عایدات اون رو پرداخت کنیم ، و مثلا نمی گن چون کتاب خوبی نوشته شده دیگه مالیات نده . اصولا اینجا قوانین رو برای افراد خاص ، ولو پژوهشگر و محقق ، تغییر نمی دن و این رو در تضاد آشکار با عدالت اجتماعی می دونن . اینجا پژوهشگر یا دانشمند رو برای پژوهشش تشویق می کنند ولی قوانین رو براش تغییر نمی دهند . مثلا من مخترع با یک سبزی فروش بنگلادشی ، هر دو عین هم پروسه گرفتن اقامت رو طی کرده ایم با این فرق که مثلا او در صف باید منتظر می شد و من نه . یا پلیس محل اقامت او رو چک می کرد ولی من رو به همون اظهارنامه خودم اکتفا می کردند و دیگه چک نمی کردند در حالیکه قوانین همچنان برای هر دو یکسان بود . امیدوارم مثال روشنی آورده باشم. (3605166) (alef-11)
 
Australia
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۶:۴۰:۵۹
احتمالا حضرتعالی توی بورکینافاسو اقامت گرفتید نه اروپا. من توی استرالیا زندگی می کنم و الان دوره پسادکتری رو طی می کنم. دانشکده ما به ازای هر مقاله که در جورنالهای رتبه A (بر اساس رتبه بندی استرالیا) منتشر بشه دوهزار دلار جایزه و برای کنفرانسهای رتبه A هزار دلار جایزه میده. همین رویه رو من در خیلی از دانشگاههای دنیا دیدم. (3605354) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۹:۲۷:۰۹
ضمنا اسم این بنیاد هم باید تصلاح بشه کلمه نخبه بار سنگینی داره و شامل رتبه های برتر دانشگاهی یا هر کسی که معدل ارشدش 17 شده و دو تا مقاله isi داده نمیشه
بزارنش بنیاد حمایت از دانشجویان و فارغ التحصیلان با معدل 17 (3604795) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۳:۱۰:۲۷
حالا اسمشو هر چی میخوای بذار. ولی قبول کن خوردن و خوابیدن با درس خوندن متفاوته و باید جدا ارزش گذاری بشه. (3605155) (alef-11)
 
سالار
Russian Federation
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۷:۰۴:۳۰
تقریر چهار تا دونه تئوری دست چندم علمی که سالانه توسط میلیونها نفر هم انجام میشه تنها معیار نیست، هیچ جای دنیا هم اینطوری نیست. (3605364) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۹:۳۵:۳۷
واقعا از سایت الف به خاطر این مقاله ممنونم.
ولی در مورد صحبت این دوستمون، باید گفت با این توجیهات امثال شما همه نخبگان ازین مملکت فراری اند ، و پست ها و موقغیت ها گیر افراد درجه چندمی افتاده که با اینکه شایستگی و توان علمی و عملی نداشته و ندارند، ولی لابد به قول خودتان سلامت نفس و وجدان و ایمان دارند!!!!!! ن
خبه و غیر نخبه نداشته باشیم تا چندرغاز موقعیت ها هم گیر ادمهای نون به نرخ روز خور و زیرابی رو با کمترین توانایی بیفته و جوونای نخبه و نابغه سرخورده و افسرده به فکر فرار باشن (3604815) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۱:۰۵:۱۷
این یک چیز طبیعی هست که تمام انسان ها نقاط قوت و ضعفی داشته باشند، اما نمیشه این واقعیت رو انکار کرد که یک سری افراد در جامعه از حیث علمی سرآمد هستند. لازم هست این افراد شناسایی بشن و در مسیر رشدشون بهشون کمک بشه. این چیزی که شما میگید «افراد را به حال خود رها کرده تا هر کس ...» سیاست نخبه کشی هست. با این سیاست از اینی که هستیم هم عقب افتاده تر میشیم. بله امروز کلمه نخبه ملعبه دست خیلی هاست اما آیا این موضوع باید سبب بشه که صورت مسئله رو پاک کنیم و بگیم اصلاً نخبه و غیر نخبه یکی هستند؟ (3604963) (alef-11)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۲:۳۵:۳۰
هرگز این اشتباه رو نکنید قربان،استدلال شما سراسر مغالطه است،و این گزاره کلی که هرکس استعدادی داره صرفا یک شعاره بر مبنای مکتب انیشتین که خود انیشتین هم استدلال غلطی داشت،انسان ها توانایی انجام همه ی کار هارو دارند و این رو تاریخ و علم به ما ثابت کرده،اما فقط کسانی قابایت تمجید دارند که این توانایی رو شکوفا کرده و در مسیر درست هدایت میکنند،در واقع استعداد بقیه افراد انکار ناپذیر و بالقوه است اما استعداد نخبگان جامعه بر مبنای گفته ی افلاطون،انکارناپذیر و بالفعل است... (3605107) (alef-11)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۰:۰۵:۳۷
من مخالف این نظر شما هستم. شما قطعاً خودتون شرایط نخبگی فعلی و قبلی رو ندارید. در کشور در حال توسعه ای مثل کشور ما باید برای نخبگان هزینه کرد تا اونها تشویق بشن و بقیه هم ترغیب بشن. (3605194) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۴:۵۵:۴۲
آقایون میخوان هم مدرک کارشناسی ارشد دکتری بگیرند هم پایان خدمت سربازی همزمان! (3604389) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۶:۰۲:۳۴
پس بفرمایید بنیاد رو جمعش کنند اصلا. (3604542) (alef-11)
 
MortezaM
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۶:۰۷:۳۹
بله. اتفاقا می توانند چون نخبه هستند.

آقایون هم می خواهند نخبگان مملکت اگر بعد لیسانس سربازی رفتند، بجای انجام پروژه علمی، پوتین پا کنند و روی برجک پست بدهند.

شرایط احراز نخبگی کاملا مشخص است و به هیچ نسبت خانوادگی و ... بستگی ندارد. اگر این نوع جایزه ها را برای نخبگان تعیین کنیم، قطعا جوان های بیشتری روی به المپیاد و اختراعات اساسی می آورند، رشد دهنده است و ... (3604555) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۶:۲۱:۲۱
این آقایون که شما میفرمایید از سرمایه های کشور هستن و باید بجای سنگ انداختن جلوی پای اونها بهشون کمک کرد. خیلی از این عزیزان از دانشگاه های مختلف دنیا پذیرش دارن ولی دوست دارن تو کشور خودشون بمونن. چرا باید با تنگ نظری اونها رو تشویق به رفتن کنیم؟؟؟ (3604600) (alef-11)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۶:۳۷:۵۶
فعلا که یه سری دارن همین کارو می کنن. اونم از پیام نور و آزاد. چرا نخبه ها نگیرند؟!!! (3604634) (alef-11)
 
رضا
Armenia
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۶:۴۰:۲۶
شما هر وقت تو المپیاد یا کنکور رتبه آوردین بعد بیاید اظهار نظر کنید.
همین گونه رفتار های غیر عقلانیه که باعث فرار نخبگان میشه (3604636) (alef-11)
 
mehdi
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۸:۴۱:۳۰
لطقا شما هم زحمت بکشید و از یه دانشگاه معتبر دولتی، دکتر بگیرید و بعد قضاوت کنید که آقایون پژوهشگر حق دارند نگران سربازی باشند یا نه؟؟ (3604710) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۸:۵۷:۲۷
تو هم درس بخون نخبه شو عرضه داشته باش از تسهیلات استفاده کن (3604743) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۹:۰۵:۲۵
به نظر من بنیاد نخبگان در ایران هیچ چیزی نیست به جز فریب کاری و دو .... این رو من میگم که همه سوابق برجسته علمی رو تو رزومه ام دارم. یه مدت وام مسکن می دادن با 15 درصد و کلی منت رو گردنمون، البته من نگرفتم اما همون هایی که گرفتند الان که به مردم عادی با 13 درصد وام مسکن میدن متوجه شدن به اسم نخبه پروری چه .....سرشون رفته. ریاست جدید بنیاد هم که دیگه شرمنده کرده، والله به خدا اینقدر میگن دولت قبلی بد بود و این دولت فرشته است این طور نیست. وضع بنیاد و وزارت علوم و دانشگاه ها تو دولت قبلی خیلی بهتر بود الان همه چی .... شده. خوب بله سوء استفاده هایی هم شد داستان بورسیه غیر قانونی و این موارد هم بود اما برایند کار خیلی بهتر از وضع فعلی بود حداقل در محیط علمی و دانشگاهی. این دولت برای دانشگاه ...بسته. عرصه روز به روز داره تنگ تر میشه. البته خوشبختانه من تونستم نباشم تو این وضع .... اما اونهایی که اونجا تو دانشگاه هستند چه استاد و چه دانشجو واقعا از همه لحاظ تحت فشارند. لطفا منتشر کنید که واقعیت موجود درست منعکس بشه (3604761) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۹:۲۵:۱۷
من تو اداره دولتی هستم خودم هم دانشگاه شریف خوندم متاسفانه اکثرشون پروژه نخبگی را اب بندی میکنن و میشه یک چند جلد گزارش میره تو قفسه
حتی سواد و علم همون درسهایی که باید میخوندن هم خیلی پایینه و من موندم چطوری اینها نخبه شدن
قدیم متوسط معدل شریف 13 بود الان طرف با معدل 18 امده یک معادله درسش را نمیتونه حل کنه (3604791) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۹:۳۰:۱۳
شما فقط برین این بالای چند هزار میلیارد تومان پولی که این ده پانزده ساله به بنیاد نخبگان و معاونت علمی فناوری تزریق شد را بررسی کنید اثر ارزش افزوده ان چی بود؟
غیر از چن نمایشگاه و شرکتهای دانش بنیان کاذب و فقط تولید مقاله isi
در حرف خیلی شو و نمایش نشون میدن ولی عملا توش بری فقط شوافه (3604801) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۱:۳۳:۱۰
من همین4 روز پیش فوق لیسانسم را یکی از دانشگاه های سراسری تهران روزانه با معدل کل 18.94 تمام کردم. منت نمی زارم خودم خواستم ارشد بخونم. بماند مشقت کنکور چقدر بود که مشقت بعد از کنکور و بیگاری که اساتید کشیدند چقدر بود... رسما دانشجو محکوم به کار اجباری است ( اگر بخواهد دست پر فارغ التحصیل شود) به جز پایان نامه خودم به طور عام المنفعه ( شما بخوانید اجباری) 4 طرح برای استادم انجام دادم نوشتم و یک قرون نگرفتم! والا این خدمت به کشور نیست ؟ حتما کسی که بالای برجک نشسته داره مجانی برای کشور کار می کنه ؟ بعضی ها فکر می کنند درس خواندن در ایران همینه می ری دانشگاه پاهاتو می ندازی رو هم تهش یک نمره می گیری ! بابت هر 1 صدم باید بجنگی اساتید ایران فکر می کنند از جیبشون دارن نمره می دهند! سر پایان نامه من دعوا راه افتاد بخاطر اینکه اساتید داور ( بنا به هر دلیل ) از استاد من دل خوشی نداشتند به من کم دادند ! دفاع من 5 ساعت طول کشید .... امروز که 4 روز از دفاعم می گذره فقط با خودم می گم سربازی عذابش کمتر بود ... ما محکومیم 2 بار عذاب بکشیم .... (3605008) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۸:۲۶:۴۶
دیگه زیاد شلوغش نکن ماها هم دانشگاههای برتز خوندیم
شما هم از اون تیپ ادمهایی هستی که با بزرگ نمایی میخواهی خودت را بزرگ جلوه بدی
حالا بری تو عمق کار از همدوره ایهات بپرسی میگن از اونها بوده که با لابی با استادها نمره میگرعت و بزرگنمایی میکرد خودشو (3605418) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۲:۰۳:۵۵
واقعا خدمت در حین تحصیل هیچ توجیهی ندارد.
نکته بعدی اینکه، خدا وکیلی مایی که پانزده سال پیش با رتبه دو رقمی در بهترین دانشگاه های کشور قبول شدیم و اون موقع از این خبرها نبود نخبه نیستیم؟ در قیاس با شرایط فعلی کنکور که آخرین رتبه قبولی در خیلی از رشته ها حالا دیگه بالاتر از 10000 هست؟ حقیقتا نخبه باید برای کشور دستاورد داشته باشد وگرنه با فرمول تست زنی و کسب رتبه عالی، اینجور نخبه گرایی یعنی نخبه گرایی کیلویی و معدلی. قوانین از بنیان اشکال دارند. (3605057) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۲:۵۷:۵۵
قوانین مشکل داره و هیچ شکی در اون نیست. اما نمی شه کل صورت مسئله رو از اساس پاک کرد. خود من با مدال طلا وارد رشته ای شدم که با رتبه ی دو هزار علوم انسانی هم می تونستم بشم. دو هزار علوم انسانی یعنی بری فقط کیک و ساندیس بخوری! حالا من چون علاقه دارم و می خوام عمرم رو توی رشته ای بگذرونم که آینده و در آمدی و به لحاظ شغلی نداره نباسد از هیچ تسهیلاتی بهره ببرم؟ هر چه قدر هم که قوانین مشکل داشته باشه این حرف شما پذیرفته نیست. قانون بد بهتر از بی قانونیه. (3605135) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۲:۲۵:۰۴
اگه قد نخود انصاف داشتی این حرفو نمیزدی (3605095) (alef-11)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۲:۳۰:۱۵
بله آقا حقی است که کسب شده و وعده داده شده،اگر اینطور نباشه قربان چه فرقی بین ما که سه سال عمرمون رو سر کنکور گذاشتیم و سر المپیاد تا بتونیم به بنیاد راه پیدا کنیم با شما چیه؟؟ (3605102) (alef-11)
 
فرزین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۵:۱۵:۰۷
من حدود یک سال هست که دارم نهایت تلاش خودم رو میکنم تا شخصی رو که به من پروژه ی کسری خدمت داده رو پیدا کنم (تلفن زدم ایمیل زدو و حضوری هم بار ها از شهرستان رفتم تهران) تا ازش بپرسم آیا بقیه پروزه رو انجام بدم یا نه!!!! این است سرنوشت من بدبخت 26 ساله فوق لیسانس که یک سال از خدمت مقدسم! گذشته و همچنان دنبال این هستم که از جایی کسری بگیریم با وجود اینکه هم از بهترین دانشگاه فارغ التحصیل شدم و هم بهترین معدل رو دارم. کی میخواد جواب من رو بده که حداقل 3 سال از عمرم (با پروسه آماده به خدمت و گرفتن کارت) رو باید برم جایی که عالم رو میگردم نمیتونم واسش توجیه پیدا کنم که چرا باید کارهای اداری/نظامی یک نظامی و یا کارمند نظامی رو من بدون دریافت حقوق انجام بدم و بیشترین توهین ها رو از کسانی که نصف من هم سواد ندارن بشنوم!! آیا همین افراد راضی میشن که در کار تخصصی من بیان و 2 سال پیش من بشینن بدون حقوق و بهشون بگم فلانی ماشاالله پسر بدو فلان نامه رو تایپ کن زودددددددد؟ بعد این دوران هم دیگه نه انگیزه ای میمونه واسه درس خوندن و نه.............. (3604423) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۶:۰۰:۳۳
در ضمن سربازی چالش همه ما هستش حالا شاید از نظر شما و بنیاد نخبگان نخبه نباشیم (3604537) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۶:۱۱:۵۰
من خودم عضو كه نه مشمول اين بنياد هستم

متاسفانه بنياد به جاي اين كه ارتباط با صنعت رو فراهم كنه و مسير ايجاد شركت هاي دانش بنيان رو واقعا هموار كنه قبلا كه عملا يك بنگاه رفاهي بود
ولي الان همان هم نيست

تو خود حديث مفصل بخوان ... (3604571) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۶:۳۷:۳۵
بنده به عنوان کسی که در سال 92از این قانون نخبگان استفاده کردم واقعا از اینکه چنین کاری کردن با دانشجوهای قوی ناامید شدم. دوستای بنده که 4 سال برنامه ریزی کرده بودند برای اینکه مقاله بدن و معدلشون بالا بشه که از این قانون استفاده کننده به یکباره بعد از 4 سال تلاش این قانون اومد و الان باید برن سربازی مث کسی که مقاله ای نداده و زحمتی نکشیده. از اون طرف دوستانی که 8 سال غیبت کردند پول دادند و سربازی رو خریدند. این مملکت هیچ چیزش رو قانون نیست. حداقل این قانون رو باید از 4 سال دیگه تصویب می کردن تا ملت برنامه ای برای اون نداشته باشند. (3604633) (alef-11)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۰:۱۰:۰۵
احسنت احسنت. (3605198) (alef-11)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۰:۱۵:۵۷
سوال
آیا مسئولین تراز اول بنیاد ملی نخبگان خودشان نخبه هستند که انتظار داریم نخبگان را درک کنند؟
دوستان، اینها می گویند که ما برای نخبگان هزینه کردیم که نخبه بشوند و در سطح جهانی شناخته بشوند ولی متوجه نیستند که این نخبگان هستند که هزینه واقعی را کرده اند.از این افاد که نمی توان انتظار منطق داشت. (3605204) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۰:۲۰:۳۵
من حدود 1.5 سال پیش به خاطر مقالاتی که داشتم مشمول تسهیلات بنیاد ملی نخبگان شدم و پروسه اونو تقریباً تا نزدیک انتها پیش بردم. بسیار همکاری زیادی با من چه در خود بنیاد و چه در نیروهای مسلح شد. ولی چون شرایط بهتری پیدا کردم رها کردم.
خاطره بسیار خوبی در ذهن من به خاطر حمایتهای بنیاد وجود داره. الان که مطلب بالا را خوندم متاسف شدم. (3605210) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۸:۰۲:۲۸
گرامی طرف 10 سال خورده و خوابیده بعدم دانشگاه ..... جنوب غربی واحد روستای ... با پارتی قبول شده اونجا هم با هزار معرفی به استاد پاس شده نه قدمی در جهت علمی کشور برداشته نه در جهت مقاله کشور و علمی کشور رو سرآمد کرده انتظار داره با کسی که اون 10 سال شب نخوابیده و درس خونده برابر باشه از کجا میدونید کسی که درسی سرآمد بوده وجدان و سلامت نفس نداشته، سلامت نفس درجش در پیش خداوند محفوظه و سلامت نفس یک چیزی نیست که به راحتی با دستگاه بشه تشخیص داد بلکه در سال های متمادی در جایگاه شناسایی میشه یا بلکه بعد از 20 سال هم شناسایی نشه (3604651) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۸:۲۸:۵۲
اولا ادب داشته باشی و شعور خیلی با ارزشتر از این معدل و مدرکته

شما یکعده هستید فکر میکنید چارتا معادله ریاضی حل کردن خیلی خاصه
نه اخوی وقتی اومدی سر کار صنعتی میفهمی چیه
واسه همین همتوت دنبال استاد دانشگاهی و یا کارمندی دولتین که مز خودکاز و کاغذ کاری نداره (3605421) (alef-11)
 
محسن
United Kingdom
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۸:۲۷:۳۷
متاسفانه بی ثباتیه قوانین ... بسیار آسیب زاست . و بسیار جای تاسف داره که در بنیاد ملی نخبگان به عنوان متولی امور نخبگان کشور که میبایست بسیار عالمانه و با دقت بیشتری عمل کنند و اقدامات اونها با سرنوشت قشر بسیار محدود و فرهیخته ی نخبگان که پیشرفت و توسعه ی کشور در گرو تلاش اونهاست ، شاهد چنین تصمیم گیری های شتاب زده ، بدون مطالعه و نابجایی باشیم , و این بی ثباتی در چنین نهادی هم وجود داشته باشه . به امید تفکر (3604688) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۸:۲۷:۵۲
چطور ممکنه نخبه های مملکت رو که امیدهای پیشرفت و علم و سربلندی این مملکت هستند از حداقلی ترین امکانات محروم کنیم ... یه نخبه با چه انگیزه ای ادامه تحصیل بده وقتی خیالش از بابت سربازی و آینده اش راحت نیست.... با این وجود دیگر نیازی به بنیاد نخبگان نخواهد بود چون عملا کمکی در جهت نخبه پروری و ایجاد انگیزه که نمیکنه هیچ, جوانهای مستعد رو بی رمق تر و ناامید تر از پیش هم میکنه.
جامعه ای که نخبه هاشو راضی و در رفاه نگه نداره... خدا میدونه که چه بر سر سایر اقشار خودش میاره (3604689) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۸:۵۴:۵۵
ملاك نخبه بودن چيست ؟
كارنامه موفق آكادميك يا اقتصادي ؟
آنكه در دانشگاه نخبه است جايزه اش را با معتبرترين مدارك دانشگاهي مي گيرد ،
آنكه در صنعت و كارافريني نخبه است پاداشش را با رونق كسب و كار به دست مي آورد ، نقش بنياد دولتي چيست ؟

وقتي سيستم اقتصادي غلط است ، وقتي توليدات كارخانه ها بي كيفيت است چرا عرصه را براي حضور نخبگان در صنعت باز نمي كنيد ؟
دانشگاههاي شريف ، تهران و اميركبير شده اند بنگاه مهاجرت ، و متاسفانه بسياري از آنها قبل از اينكه پايشان به كشور مقصد برسد ،
محل تحصيل يا كارشان تعيين شده است ،
به چشم حود ديده ام به نخبه اي كه دوري از والدين را براي عدم مهاجرت بهانه مي كرد پيشنهاد ويزا و محل زندگي براي پدر و مادرش داده اند .
به نخبگان ما كمك هزينه اي مي پردازند كه چند برابر خرج تحصيل انها ست .

كاش مسئولان ما مي فهميدند چه گنجي را از دست مي دهند آنوقت لازم نبود حسرت كره جنوبي را بكشيم. (3604736) (alef-11)
 
به اصطلاح نخبه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۹:۰۳:۰۰
بنياد نخبگان فقط شده يك اداره عريز و طويل كه در هر استاني چند ده كارمند دارد ولي خروجي تقريبا صفر ارائه ميدهد
جمع بشود خيلي سنگين تر است (3604755) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۰:۰۹:۱۹
یک قانون خوب برای دلگرم کردن نخبگان در زمان احمدی نژاد وضع و اجرا شد. دولت تدبیر از وقتی آمده هزارتا بامبول سر این قانون در آورده است. پول نمی خواهد بدهند، حداقل در مورد سربازی که می توانند همکاری کنند. آثار تدابیر مشعشع خودژنرال پندارهای دولت به تدریج همه جا نمایان می شود. جالب این است که این دولت خود را بیشتر نماینده و هوادار نخبگان می داند.
فارغ التحصیل دکتری و عضو بنیاد نخبگان (3604879) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۲:۰۴:۱۱
به نخبگان که اختراعات انها کشوررا از وابستگی به خارج رها کرده است باید امتیاز داد (3605058) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۸:۳۰:۱۲
یکدونه از اختراعات ارزش کاربردی نداره
همش ظاهریه
من موندم اعتماد بنفس شماها را (3605423) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۲:۱۵:۲۷
آنچه سبب پیشرفت ایران می شود بچه درس خوانها نیستند، بلکه تجار و صنعتگران زحمت کش هستند. بچه درس خوانها فقط می شوند استاد دانشگاه، یعنی تخصص آنها درس خواندن و بیست گرفتن است و بعد تدریس همان چیزهایی که یاد گرفته اند. اما آنها بلد نیستند از علم محصولی تولید کنند که نیازی را برطرف کند و بتوان آن را تجاری کرد. چون آنها درک درستی از نیاز مردم ندارند.

بروید ببینید این المپیادی ها در این بیست سال گذشته چه درآمدی برای ایران ایجاد کرده اند؟ باور کنید که رفتگران عزیز بیشتر از اینها برای ایران مفید بوده اند و هستند و به نظر من بنیاد نخبگان بهتر است به زحمکشان و ارز آوران واقعی که مشکلی از مشکلات کشور را حل می کنند تسهیلات ارائه بدهد. (3605079) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۳:۰۵:۳۴
اتفاقا فرمایش شما خلاف گفته ی خودتان را تایید می کند. نخبه ای که نتواند در دوران دانشجویی وارد بازار کار بشود تا معلوماتش را در کار خود به کار بندد، مجبور است تا پایان مقاطع عالیه بدون هدف به معلوماتش اضافه کند. نتیجه چی میشه؟ یه استاد دانشگاه محترم که بیرون از کلاسش به هیچ درد جامعه نمی خورد. متن من ناظر به همین مسئله هست. نظر باید با عمل همراه باشد. هر کدام بر دیگری ترجیح داده شود فروپاشی آغاز می شود. (3605144) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۳:۲۴:۰۸
معلومه که تو دوران درس و مدرسه از اون شاگرد تنبل ها بودی. (3605833) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۲:۱۸:۰۴
نخبه یک منبع انسانی فوق العاده بارزش اقتصادی علمی فرهنگی اجتماعی است ...
غیر از این باشد این نگاه بر جامعه نخبگی حاکم خواهد شد که از سم برای کشور بدتر است
..................................
اگر شخصی در زمینه ای مانند درس خو اندن سرآمد باشد ممکن است در زمینه دیگری مانند داشتن وجدان و یا سلامت نفس دچار تزلزل و ضعف باشد. آیا نخبه نامیدن این شخص کار صحیحی است؟
......................................
مصداقش ای شعر مولانا
..............................
هرکه نیستش روزی بخت ونجات
ننگرد عقلش مگر در نادرات
.....................................
به نویسنده کامنت اول
چند درصد نخبگان ممکن است ناجور در بیایند
که این استثنا را قاعده قرار دهیم (3605085) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۲۲:۴۴:۵۲
حالا همه بیاید به نخبه ها حمله کنید!!
جماعت تلاش کنید نخبه باشید! (3605118) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۸:۳۲:۴۸
اتفاقا ماها خودمون از شریف و تهرانیم مگر قبلا بنیاد نخبگان و این برچسبها نبود مشکلی بود
باعث ااسفه هر روز ده تا می ایند پروژه سربازی بگیرن چون نخبه اند همه معدل 17 دو تا مقاله isi تاز دانشگاه دقوزاباد تا برو بالا از همشون ا یکم سوال تخصصی فنی دانشگاهی میکنی میفهمی چقدر سوادشون پایینه فقط اخر ادعا و خودبزرگ بینی سر کلمه نخبه (3605426) (alef-11)
 
عماد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۰:۰۹:۳۳
حرف اصلی اینه که چرا بر خلاف اصول حقوقی آئین نامه ای که امسال تصویب شده باید برای ورودی های قبلی اعمال بشه.
نمی شه که زندگیمون رو بر اساس یه سری قوانین ناپایدار ببندیم. از کجا معلوم اگه همین دانشجو ها دو سال بعد با قوانین جدید خودشون رو وفق ندن دوباره قوانین عوض نشه.
اصل این که قوانین به این مهمی که با سرنوشتی این تعداد آدم مرتبطه با تغییر سلیقه ی آدم ها عوض می شه و تازه به طور غیر قانونی عطف به ماسبق هم می شه محل نقده. (3605196) (alef-11)
 
امیرحسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۱:۲۴:۴۳
به عنوان کسی که از طرح نخبگی جایگزین خدمت در سال 92 استفاده کردم باید بگم قوانین و شرایط دو سال پیش بسیار بهتر و دقیق تر و روان تر از الان اجرا می شد. متاسفانه با روی کار آمدن رئیس جدید شرایط برای نخبگان سخت تر شده است تا اگر یک ذره هم امید به ماندن در این مملکت برای قشر تحصیلکرده مانده بود هم از بین برود. (3605252) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۱:۵۳:۰۵
نخبه گرايي يك مفهوم استعماري است با اين فرض فرصت گفتگوى ميان مردمان گرفته مي شود و هركس با توهم نخبه بودن و عدم درك نظراتش توسط ديكران دچار انزوا و يا سرخوردگي مي شود، انگلستان براي مستعمره ماندن هند تلاش زيادي نمود تا فرهنگ نخبه گرايي را تزريق كند و طول زمان مستعمره بودن هند را افزايش دهد، در كشور ما نگاه ابزاري بر موضوعات حاكم است چه كسي گفته فردي با معادل ١٧ از يك دانشگاه غيرانتفاعي يا حتي دولتي از مهندس درس خوانده در دانشگاهي متل شريف نخبه تر است، متاسفانه ....در كشور ايران يا نوك بيني خود را مي بينند يا به دنبال رفع نيازهاي نزديكان خود هستند ، نتيجه اين مي شو د كه با وجود تورم مقررات در حوزه هاي مختلف هنوز به مقصد خاصي نرسيده ايم (3605266) (alef-11)
 
محسن
Netherlands
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۰:۲۷:۰۰
دوست عزیز کی گفته معدل بالای 17 غیر انتفاعی نخبه اس و دانشجوی شریف نیست ؟؟؟ شما بفرمایید تعریف نخبه و معیارهارو مطالعخ کنید ، سپس نقد نمایید . (3605574) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۰۷:۰۸:۲۴
معدل زیر 14 شریف حق شرکت در ازمون استخدام دولتی نداره
معدل زیر 17شریف هم نخبه نیست (3606673) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۳:۲۵:۲۸
شما توهم توطئه داری، مفهوم استعماری دیگه چیه. (3605838) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۳:۳۲:۵۶
یک آمار بگیرین می بینین تمام این باصطلاح نخبگان به محض گرفتن کارت پایان خدمت راهی خارج شده اند. رفتن به خارج اشکالی نداره اما تبعیض بین اونا و دیگران که اونا سربازی نرن اشکال داره. (3605302) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۸:۲۵:۵۰
چرا ارتش خصوصی و تخصصی نمی شود ؟ اکثر کشورهای پیشرفته ی دنیا ارتشی کارآمد و با افرادی ورزشکار و نیرومند تربیت کرده و در زمینه های مختلف در زمان صلح از آنها استفاده می کنند . (3605415) (alef-11)
 
س حيدري
Spain
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۸:۴۸:۳۲
خاطره اي از ايروني بازي جماعتي موسوم به نخبه
در سفري كه سال ٢٠١١ به نمايشگاه مخترعين ژنو داشتم در يك جمع ٤٠ ساله تقريبن صد در صد شركت كنندگان پسر فقط و فقط با هدف فرار از خدمت سربازي وارد اين ماجرا شده بودند
اصولن نخبه به ان معني قابل انتظارش در دنياي فعلي بايد در دل شركت ها و كمپاني هاي بزرگ خودشان را نشان دهند و پروژه پژوهشي براي يك فارغ التحصيل دوره ليسانس و فوق ليسانس فاقد تجربه و مطالعه كامل يك امر خنده دار است
دنيا در باره همه موضوعات قابل بحث انقدر پيشرفت كرده و علوم انقدر تخصصي و عميق و وسيع شده اند كه يه بچه بيشت و سي ساله با همه هوش و استعدادي هم كه داشته باشد نه حرف تازه اي مي تواند براي گفتن داشته باشد و نه دست اوردي قابل رقابت
نمونه بارز ان هم اين كه از صدها هزار پروژه و پايان نامه كارشناسي ارشد و دكتري كه در ايران تدوين شده است حتي به تعداد انگشتان يك دست هم قابليت ان را نداشته اندكه در بازار كتاب با تيراژ چند صد نسخه اي عرض اندام كنند چون هرگز جرفي براي گفتن نداشتند و ندارند و نمي توانند داشته باشند
همه اين موضوعات از قبيل سهميه در نظر گرفتن در كنكور با عناوين مختلف و يا ترتيب دادن بازي هايي مثل نخبگي و اختراع و از اين چيزها با اصل عدالت اجتماعي ناسازگار است و به زيان كشور
.... پوشيدن لباس سربازي به يك بختك براي جوانان بدل شده در حالي كه بايد هر ايراني براي پوشيدن لباس سربازي افتخار كند كه توانسته در دوره اي بخشي از امنيت هم وطنانش را تامين كند
فارغ التحصيل دانشگاه تهران هستم ولي هنوز عكس دوره سربازي ام را در گوشه ميز كارم در من ل در قاب كرده ام چون با افتخار ترين دوره زندگي ام را دوراني ميدانم كه براي امنيت هم وطنانم نگهباني ميدادم (3605444) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۹:۱۵:۲۰
سالهاست هرچه مرتبط با علم و آموزش است صوری و کاذب شده است. گام اول تاسیس دانشگاه آزاد در سال 1362 بود که اگر از همان سرچشمه سخت گیری می کردند و به کیفیت اهمیت می دادند شاهد وضع امروزی نبودیم:
- دوازده سال درس خواندن برای کنکور و تست زنی به جای علم آموزی
- مدارس غیر انتفاعی و دیپلم پولی
- پیام نور و علمی کاربردی
- شبانه دولتی و مجازی و پردیس و هر جور دیگری که بشود پول گرفت
- خراب شدن اعتبار دانشگاه تهران و شریف وغیره با پذیرش دانشجویان ضعیف و پولی
- کپی پایان نامه
- تولید علم در طبقات بالای ساختمانهای میدان انقلاب
- آی اس آی تقلبی
- نخبگی ساختگی
...
توهم رشد علم (3605476) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۱:۱۵:۴۶
جالب این هست که همه هم نخبه شدند یک گشتی تو این سایتها بزنید و مطالبی که مربوط به نظام وظیفه هست را بخوانید از 100 کامنت بالای 90 کامنت مربوط به نخبگانی هست که همه فارغ التحصیل داشنگاه شریف هستند و انتظار معافیت دارند .به نظر من هم باید کسانی که واقعا نخبه هستند را معاف کنند ولی نه این کسانی که برای فرار از خدمت هر ترم دانشگاه را کردند 10 ترم و حالا شدن 30 ساله و آه ناله می کنند که آخ ما دیگه پیر شدیم و حالا کی ازدواج کنیم و این داستان ادامه دارد. (3605659) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۲۱:۴۰:۳۴
سلام آدم باورش نمیشه این مطالب رو قشر تحصیل کرده نوشته باشن آنهمه توهین و کوچک کردن همدیگه و مدرکشون رو به رخ هم میکشن بی دلیل نیس که پیشرفت تو کشور ما برچیده شده واقعا متاسفم (3608036) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۰۲ ۰۲:۲۴:۰۲
با سلام
این کوچکترین مشکل آیین نامه‌ی جدید بنیاد ملی نخبگان است. برایم این جالب است که پس از سخنرانی رهبر معظم انقلاب در نهمین همایش دیدار با نخبگان که بخش کوچکی از سخنان ایشان را ذکر می‌کنم، فرمودند: شنیدم که برخی کارهای بنیاد نخبگان به دانشگاه‌ها سپرده میشود؛ این کار مصلحت نیست. دانشگاه‌ها اگر میتوانستند کار بنیاد نخبگان را بکنند، این بنیاد را اصلاً ما راه نمی‌انداختیم.
پس از سخنان رهبر معظم انقلاب نه تنها مسئولین بنیاد ملی نخبگان به این سخنان توجهی نکردند بلکه با تهیه گزارش‌های خبری از افرادی با عنوان مستعد برتر که در سال جاری از بنیاد ملی نخبگان کمک هزینه تحصیلی دریافت می‌کنند، سعی بر آن دارند که نشان دهند که آیین نامه‌ جدید بنیاد بسیار بهتر است!!!!
چند سوال را مطرح می‌کنم و دیگر حرفی نیست!
1- آیا از کسی که فقط بخاطر معدل و تعداد مقالات بالا کمک هزینه‌ ماهیانه دریافت می‌کند انتظار دارید که بگوید آیین نامه مشکل دارد؟ به هر کسی ماهیانه مبلغی را بدهیم آیا از ما تعریف نمی‌کند؟
2- آیا مسئولین بنیاد نمی‌دانند که اساتید گروه‌های آموزشی دانشجویان خود را مورد تایید قرار می‌دهند و ناعدالتی‌های فراوانی در حق دانشجویان نخبه‌ای که از اساتید خود انتقاد می‌کنند می‌شود؟
3- چه کسی گفته است که امتیاز دو مقاله علمی پژوهشی باید از امتیاز نفرات برتر المپیاد‌های دانشجویی کشور زیاد باشد؟ چه کسی گفته است که دانشجوی علوم‌ پایه با دانشجوی علوم انسانی باید در یک دانشگاه رقابت کند؟ آیا مسئولین نمی‌دانند که نوشتن مقاله‌های علمی در برخی از رشته‌های علوم انسانی به آسانی آب خوردن است؟ آیا اینگونه امتیازدهی عادلانه است؟
4- آیا مسئولین بنیاد می‌دانند که ناظران پروژه‌های سربازی در بسیاری از مواقع از پژوهشگران چندین مقاله با نمایه‌های معتبر می‌خواهند تا حکم پایان کار دانشجوی بیچاره را امضا کنند؟
5- آیا مسئولین نمی‌دانند که بسیاری از این پروژه‌های سربازی در تهران تعریف می‌شوند و از طرفی دانشجویی که طرح سربازی را از بنیاد نخبگان دریافت می‌کند جایی برای اسکان ندارد؟ آیا در تهران هزینه‌های زندگی به آن راحتی است که حالا شما به دانشجویان پس از فراغت از تحصیل می‌خواهید پروژه سربازی بدهید؟
بسیاری از موارد را نیز وقت نیست که بیان کنم، کاش می‌شد یک اجتماع نخبگانی جدا از بیناد ملی نخبگان برای مطالبه حقوق نخبگان و استعدادهای برتر تشکیل داد تا صدای همه‌ی جوانان و دانشجویان با استعداد را به گوش مسئولید رساند. در انتها از جامعه خبری تحلیلی الف نیز کمال تشکر را دارم که صدای اعتراض این عزیزان را به گوش هموطنان عزیزم می‌رساند.
به امید فردایی بهتر از امروز (3611690) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۰۰:۳۵:۰۹
بنیاد ملی نخبگان عضو ندارد بلکه باد دارد و موقت است و می رود! (3900074) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.