نظر منتشر شده
۱۹۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 193428
بازنده بزرگ انتخابات۹۲ چه کسی بود؟
سیدامیر سیاح، 29 تیر 92
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۰
در نگاه دینی ما، برای تعیین برنده انتخابات، یا هرنوع تحلیل رفتار سیاستمداران، باید بازه زمانی وسیعی شامل آخرت را در نظر گرفت. با این نگاه، برنده واقعی انتخابات کسی است که به قصد قربت الهی وارد سیاست شده و در فرایند انتخابات، مجموعا آخرتش را آباد کرده باشد. به همین دلیل، ما تحلیل های رایج درباره تعیین برنده و بازنده انتخابات را «بحثی ملال آور» می دانیم. با این حال از آنجا که برخی گروه های سیاسی این روزها خود را برنده و رقبایشان را بازنده انتخابات ۲۴خرداد تصور می کنند، لازم است درباره برنده و بازنده انتخابات اخیر «در بازه زمانی این دنیا»، نکاتی یادآوری شود.

۱. با توجه به حوادثی که بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ پدید آمد، برگزاری انتخابات سال۹۲، حساسیتی فوق العاده یافته بود چرا که در انتخابات قبلی، نفر دوم انتخابات با داشتن ۱۳میلیون رای و کسب ۳۳درصد آرا، با صریح ترین لفظ ممکن، برگزارکنندگان انتخابات را به تقلبی گسترده و فراگیر متهم کرده و بجای طرح اعتراض از مسیر قانونی، با الفاظ هیجان انگیز، هواداران خود را، به حضور در خیابان فراخوانده بود.

خلاصه حرف و خواسته آقای موسوی این بود که نتیجه انتخابات سال۸۸ باید باطل و آن انتخابات دوباره برگزار شود. هرچقدر به وی گفته شد که اعتراض به نتیجه انتخابات اشکال ندارد ولی از مسیر پیش بینی شده در قانون اعتراضتان را پیگیری کنید و حتی برای اطمینان می توان همه صندوقها را جلوی خودتان بازشماری کرد، ایشان زیربار نمی رفت و پایش را توی یک کفش کرده بود که نتیجه باید باطل شود وگرنه طرفدارانم بریزند خیابان...

اصرار آقای موسوی برای پیگیری شکایت اش از مسیر خطرناک و پیش بینی نشده در قانون و سوءاستفاده صریح تروریست های مجاهدین خلق از فراخوان های خیابانی موسوی، آغازگر حصر خانگی ایشان شد.

از اوایل بهار۹۲ و با نزدیک شدن به انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، حوادث دور دهم این انتخابات در ذهن ها مرور می شد و خیلی ها با نگرانی می پرسیدند:

این بار چه خواهد شد؟
با وجودی که نفر دوم انتخابات قبل با ۱۳میلیون رای، نتیجه انتخابات را مهندسی خوانده بود؛ آیا این بار مردم پای صندوق ها می آیند؟
آیا مردم ادعای موسوی و ضدانقلاب را باور کرده اند که انتخابات ریاست جمهوری، فرمایشی و متقلبانه است؟
نکند بر اثر خاطرات تلخ سال۸۸، این بار از انتخابات استقبال نشود و مشروعیت نظام زیر سوال برود؟
نکند این بارهم کسانی که رای نیاورند، نتایج انتخابات زیر سوال ببرند، و بازهم آشوب شود؟ و...

حوادث شگرفی که در خردادماه۹۲ اتفاق افتاد، به همه این نگرانی ها پایان داد و نامزدی اکثریت آرا را بدست آورد که هم کسی از ابتدا پیروزی او را پیش بینی نمی کرد و هم عموم مردم و گروه های سیاسی از پیروزی اش استقبال و ابراز خوشحالی کردند. الحق که جز دست قدرت الهی کسی نمی توانست چنین نتیجه برد-بردی برای کشور و ملت رقم بزند.

با این اوصاف، باید شکست خورده بزرگ انتخابات یازدهم ریاست جمهوری را کسی دانست که زیر بار نتیجه انتخابات دهم نرفت و بجای اعتراض از مسیر قانونی، درخواستهایی غیر قانونی طرح می کرد و می گفت یا حرف من یا هیچ!

تا پیش از خرداد۹۲، برای نشان دادن قبح رفتار موسوی در سال۸۸، رفتار ال گور در انتخابات سال۲۰۰۰ آمریکا را مثال می زدیم. جایی که ال گور بطور واقعی، و نه بر حسب حدس و گمان و احساس؛ رأی اکثریت را کسب کرد، اما سیستم انتخاباتی آمریکا، بوش را برنده اعلام کرده بود. ال گور پس از این که فهمید از مسیر قانونی نمی تواند حقش را بگیرد، بخاطر حفظ وحدت کشور و آرامش هموطنانش، از حق خود گذشت و نتیجه انتخابات را پذیرفت. واکنش او به نتیجه ظالمانه انتخابات۲۰۰۰، مایه شرمساری بازنده بزرگ انتخابات۹۲ ما بود. کسی که بخاطر توهم خود، کشور را در سال۸۸ به آشوب کشید و زمینه سواستفاده تروریستهای مجاهدین خلق را فراهم کرد.

خوشبختانه نامزدهای انتخابات۹۲ با نتیجه این انتخابات طوری رفتار کردند که برای نشان دادن روش اخلاقی در پذیرش نتیجه و گردن نهادن به قانون، دیگر نیازی به الگوی خارجی نداریم. در واقع، رفتار بزرگمنشانه نامزدهایی که در انتخابات خرداد۹۲ رأی کافی کسب نکردند، بر شرمساری بازنده بزرگ این انتخابات افزود. بخصوص که به یاد بیاوریم نفر دوم انتخابات۹۲، تا آخرین روزهای پیش از رأی گیری در همه نظرسنجی ها پیش بود و تا روز ۲۴خرداد، هیچکس تصورش را نمی کرد آقای قالیباف حتی به مرحله دوم هم راه نیابد. اما با اعلام قطعی نتیجه، ایشان و دیگر نامزدها، خیلی راحت و سریع، پیروزی آقای روحانی را به ایشان و مردم تبریک گفتند و برای رئیس جمهور آینده آرزوی موفقیت کردند.

اتفاقات ۲۵خرداد۹۲ برای شکست خورده بزرگ این انتخابات، از جهت دیگری هم مایه شرمساری مضاعف است. وقتی به یاد بیاوریم اگر فقط نیم صدم رأی دهندگان به آقای روحانی رأی نمی دادند، ایشان حداقل در مرحله اول پیروز نبود. اما نظام مطابق قانون بر رأی اکثریت ایستاد ولو آنکه طرفداران آقای قالیباف در تهران یا طرفداران آقای رضایی در خوزستان دلگیر شوند، یا حتی اگر خدای نکرده به خیابان بریزند...

به قول ظریفی، برای ما مهم نبود که قالیباف رأی اکثریت را می آورد یا روحانی، مهم این بود که انتخابات واقعی و آبرومند برگزار و رأی مردم به درستی حفاظت شود. خوشبختانه این دوره همه نامزدهایی که رأی کافی نیاوردند، شعور و ظرفیت بالایی از احترام به قانون و تمکین به رأی اکثریت از خود نشان دادند... اما اگر این بار نامزد دیگری می خواست از مسیر غیر قانونی دبه دربیاورد، با همان قاطعیت که از رأی آقای احمدی نژاد دفاع کردیم، این بار از رأی آقای روحانی دفاع می کردیم...

۲. دومین بازنده بزرگ انتخابات۹۲، کسی نیست جز سعید جلیلی، کسی که روز آخر ثبت نام کرد و مدعی بود تنها نامزد حامل گفتمان انقلاب اسلامی است و بقیه نامزدها باید به نفع ایشان کنار بکشند.

در روزهایی که برخی دوستان، با شور و حرارت برای کمک به ستاد آقای جلیلی فراخوان می دادند، به ایشان هشدار می دادیم که ماندن آقای جلیلی در این صحنه می تواند انتخابات۹۲ را به رفراندوم هسته ای تبدیل کند... می گفتیم اقلاً وقتی رسانه های دشمن، جلیلی را نامزد مورد نظر رهبری نشان می دهند، فكر كنيد و بفهمید در چه دامی پای گذاشته اید... اما آقایان گوششان بدهکار نبود و تجمعات پرشور ولی نقطه ای حامیان، جوگیرشان کرده بود و این تجمعات پرشور را در ذهنشان به کل کشور تعمیم می دادند... همانطور که موسوی در خرداد۸۸، جو پرشور اطرافش را در ذهن، به کل ایران تعمیم می داد.

برخی می گویند آقای جلیلی، اخلاقی ترین نامزد انتخابات۹۲ بوده است. شواهد زیادی به ما گوشزد می کند که این قضاوت درست نیست. آقای جلیلی با رفتارش پیش از ثبت نام غافلگیر کننده اش، نزدیکترین علاقمندانش را غافلگیر کرد. در واقع جبهه پایداری خوش اقبال بود که حوادث خرداد۹۲ سرعتی فوق العاده گرفت و هوادارانش حمایت عجیب آیه الله مصباح از نامزدی لنکرانی را فراموش کردند و گرنه به سختی می توانست پس از کنار کشیدن لنکرانی به نفع جلیلی، این جمله رهبرش را برای هواداران توجیه کند: «بنده بيني وبين‌الله براي رياست جمهوري كسي را اصلح از آقاي باقري لنكراني نمي‌شناسم»

اگر قرار باشد روزی از میان نامزدهای انتخابات۹۲، به یکی کاپ اخلاق داده شود، آن یک نفر قطعاً جلیلی نخواهد بود. درست است که آقای جلیلی برخلاف معمار خودخوانده اقتصاد، وعده های عوامفریب نداد و درست است که مانند دیپلمات کارکشته، عهدی نکرد تا به عهدشکنی متهم شود و درست است که در مناظره از نظام دفاع کرد، اما در گرماگرم انتخابات، هیچ به روی خودش نیاورد که رسانه های دشمن وی را به عنوان نامزد موردنظر رهبری جا می زنند و حتی بعد از انتخابات هم زحمت تکذیب این دروغ ها را به خودش نداد.

بازنده بودن آقای جلیلی در انتخابات۹۲، به دلیل جایگاه سومی ایشان نیست، به دلیل نتیجه کلی انتخابات است.
حامی اصلی آقای جلیلی و خاستگاه سیاسی وی یعنی گروه موسوم به پایداری، در یک کار، تجربه و استعداد فوق العاده ای دارند: «دفع حداکثری!» این خصلت حزبی جلیلی، در انتخابات۹۲ بطور موثری عمل کرد و اکثریت رأی دهندگان را بسوی نقطه مقابل او فراری داد...

در واقع، آقای روحانی پیروزی اش را بیش از اینکه مدیون تدبیر ستادش یا حمایت آقای هاشمی باشد، مدیون سعید جلیلی و گروه پایداری است و به همین دلیل هم باید جلیلی و دارودسته پایداری را دیگر شکست خورده بزرگ انتخابات۹۲ دانست. نه بخاطر اینکه برخلاف ادعاهایشان، فقط ۱۱درصد آرا را بدست آوردند، بلکه به این دلیل که نامزد مقابلشان را به پیروزی رساندند.

آقای روحانی حق دارد که برنده این انتخابات را جریان اعتدال می داند. چرا که نتیجه این انتخابات نشان داد که بدنه اصلی مردم در این انتخابات به دوگروه افراطی نه گفت. هم به بانیان فتنه و هم به کاسبان فتنه!
 
ياوري
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۴:۴۸
خدا كند اين روحاني ديگر گول تند روها را نخورد و واقعا معتدل باشد تا بلكه بعد از چند سال يه آب خوش از گلوي ملت پايين بره (1520725) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۳۴:۱۲
اين انقلاب ميراث و مقدمه تکميل رسالت انبياست و به همين دليل روشن است که سينه به سينه همه مستکبران عالم و درگير با جبهه کفر خواهد بود.


همه جناهها به جای یکدیگر باید استکبار را نشانه گیری کنند. (1521050) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۳۸:۲۰
نشانه گیری خود مصداق تند روی است. (1521210) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۲ ۱۸:۰۳:۲۵
نه برادر من اینگونه نیست و نشانه گیری همیشه مصداق تند روی نیست .
مفهوم نشانه روی در اینجا یعنی منافع ملی یعنی ترجیح منافع ملی بجای منافع جناحی . همین. (1528974) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۸:۵۵:۵۸
پس کی باید مشکلات مردم را نشانه گیری کنند؟ بس کنید این حرف ها را، این استکبار به قول شما فقط در صورت رفع مشکلات مردم و حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور شکست می خورد. چرا همش به فکر جنگید کمی تدبیر داشته باشید. (1522213) (alef-6)
 
نکته سنج
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۱۱:۲۰:۱۰
مقدمه قبل از متن می آید! (1524500) (alef-6)
 
سجاد
۱۳۹۲-۰۵-۰۳ ۰۱:۰۲:۳۸
همه جناحها باید توسعه اقتصادی کشور را هدف قرار بدهند . (1529443) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۰۸:۰۰
(خوشبختانه نامزدهای انتخابات۹۲ با نتیجه این انتخابات طوری رفتار کردند که برای نشان دادن روش اخلاقی در پذیرش نتیجه و گردن نهادن به قانون، دیگر نیازی به الگوی خارجی نداریم. در واقع، رفتار بزرگمنشانه نامزدهایی که در انتخابات خرداد۹۲ رأی کافی کسب نکردند، بر شرمساری بازنده بزرگ این انتخابات افزود.)
نظرتون در مورد محسن رضایی چیه. چرا یک نفر باید معترض به انتخابات 88 بشه ولی تو 92 اعتراضی نکنه؟
چیه کل فلسفه ی مقاله رفت زیر سوال؟ (1521145) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۱۲:۰۷
شاید آقای رضایی تحت تاثیر جو تصمیم گرفتن!؟! (1521427) (alef-16)
 
سینا
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۰:۰۴:۲۵
سلام.آقای رضایی اعتراضشونو قانونی به شورای نگهبان دادند. (1521522) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۲:۳۲:۳۶
اقای ناطق هم درسال76 پیروزی خاتمی را پذیرفتند؛ چرا باید اقای قالیباف یا جلیلی معترض باشند وقتی رای نزدیک هم نیاورده اند!! (1522680) (alef-6)
 
محمدهاشم
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۱۲:۰۶:۲۵
اگر اخلاق سیاسی نداشتندمانند4سال قبل اینکارو انجام میدادند
این انتخابات سندی شد برای مظلومیت و همچنین اثبات امانتداری نظام.نظامی که چهار سال قبل به اتهام جابجایی11میلیون رای طعم فتنه را به نا حق چشید ولی امسال بای رای کاندیدایی ایستاد که بعضا در بعضی موارد مورد حمایت اصحاب همان فتنه بودن.کافی بود250هزار رای آقای روحانی کمتر بود انتخابات به مرحله دوم میرفت.بس نتیجه میگیریم اگر این آقایان دلسوز نظام نبودند و یا احترام مردم را نگه نمیداشتند میتوانستند به یک صندوقی که آقای روحانی بیش250هزار رای داشتند اعتراض کنند و بگونه ای آرای صندوق باطل اعلام شود ولی اینکار رو نکردند. (1526448) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۹:۴۰:۲۴
اعتراض کردن حق مسلم هر کسی است، حتی آقای رضایی و حتی موسوی

اما نیروکشی خیابانی و اینکه قبل از پایان انتخابات بگوییم من برنده انتخابات شدم و بگویم حرف حرف من است و قانون کشک مشکل ماست...

درد خودخواهیست نه حق خواهی (1522303) (alef-6)
 
حامد
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۱۱:۵۵:۳۹
کاملا درسته چون در انتخابات 88 هر 3 کاندیدای دیگر معترض بودند هم موسوی هم کروبی هم رضائی و فقط احمدی نژاد راضی بود و سریع جشن پیروزی هم گرفت (1524581) (alef-6)
 
بابا
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۴۵:۰۳
ای بابا ول کنید دیگه یه بابائی شده رئیس جمهور حالا برید به کاراتوم برسید (1521795) (alef-16)
 
علي
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۵:۱۰:۳۲
اولين و بزرگترين بازنده انتخابات كه توهم راي آوري داشت ولي 16 درصد بيشتر راي نداشت و در ذهنش اين بود كه همه بايد به نفع او كنار بكشند ولي گزينه اي بنام كنار كشيدن خودش محال بود چون خيلي در تهران كار كرده بود را ننوشتيد (1523049) (alef-6)
 
محمدهاشم
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۱۲:۱۳:۳۴
هموطن توقع داری شخصی که توانایی خودش را ثابت کرده و با برنامه ترین کاندیدا بوده.از لحاظ مدیریت اجرایی توانایی خودش را اثبات کرده.و با همت جهادی به عرصه رقابت آمده.کنار بکشد؟
بنظرمن اگر شخصی به توانایی های خود ایمان داشته باشد عرصه رقابت را خالی کند خیانت به نظام کرده
اینکه انتخاب مردم چه میشود بحث دیگری است. (1526459) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۵:۴۳
بزرگترين بازنده انتخابات 92 ؛ تفكرات اصولگرايي از نوع احمدي نژادي بود. (1520728) (alef-1)
 
صادقی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۰۴:۲۸
بازنده اصلی دشمنان نظام بودند (1521132) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۰:۰۰:۱۷
نظام به اندازه کافی داخل خودش دشمن دارد

دشمنانی با ظاهر دوست

گرگانی در لباس گوسفند

پس تا وقتی که این دشمنان دوست نما هستند نظام نیازی به هیچ دشمن داخلی و خارجی ندارد

فقط کافی است واکنش مقامات رژیم صیهونیستی را بعد از انتخاب دکتر روحانی به جای احمدی نژاد ببینی
همین مشتی نمونه خروار است (1521511) (alef-16)
 
صادقی
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۵:۲۷:۴۶
بله اما فراموش نکنید عده ای هم از نوع ایرانیان مقیم خارج اونور آب ها منتظر یک حکومت جدید هستند ولی کور خوندند. نظام با تمام مشکلات و ضعف های احتمالی، برای ما اولویت دارد. البته مشروط بر اینکه تند روها کار شکنی نکنند. (1523096) (alef-6)
 
س
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۲۳:۱۰
و همچنین اصلاح طلبانی از نوعی که می گویند انتخابات مهندسی شده است.
همه دیدند که مهندسی در کار نبوده است و حرفشان دروغ اندر دروغ بود. (1521172) (alef-16)
 
سينا صفوي
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۱۱:۵۲
و به حق اين تفكر در جليلي جاري بود...
تفكري كه براي دفع عارف رسما مثل اينكه داره منوي رستوران رو مي خونه شروع ميكنه نظام رو به قتل مخالفين متهم كردن!! ٨ تا سميرم، چهار تا....
كجا جليلي اخلاقي عمل كرد!؟
كجا در راستاي منافع انقلاب بود!؟
كسي كه كشته شدگان درگيري هاي محلي بر سر آب و راه و ... رو مقتولين دوران اصلاحات ميدونه بدون توجه به اينكه داره نظام رو به دروغ متهم مي كنه!!؟؟؟

تنها كار جليلي در جهت منافع انقلاب دافعه بي نظيرش بود كه ملت رو به تصميم درست راهنمايي كرد! (1521426) (alef-16)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۵:۱۶:۰۴
عزیزم مناظره است و وقتی آقای عارف تمام قد از اصلاحات دفاع می کنه باید پاسخگوی عملکردش هم باشه ! جلیلی نظام را به قتل مخالفین متهم نکرد گفت در آن اعترضات اجتماعی دولت اصلاحات بی تدبیری کرد و مخالفت ها را تحمل نکرد. ضمنا آن مسائل بر سر آب و راه و... نبود بلکه بر سر تقسیمات شهری روستایی و از این چیزها بود که تصمیمی در دولت گرفته می شود و مردم معترض می شوند و پاسخ اعتراضشان را دولت اصلاحات آنگونه می دهد که ... . البته جالب است که یک موردش ، اعتراض مردم به نتایج انتخابات مجلس در یک منطقه بوده است ! و دولت اصلاحات تحمل نکرد و ... (1522089) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۵-۰۳ ۱۳:۴۴:۴۴
من از طرفداران آقای جلیلی بودم ولی هیچگاه این حرفی رو که میگه دفع حد اکثری نکردم.همیشه تو تبلیغات بر مسایل کشور تکیه کردم و هیچ وقت هم نگفتم نظر رهبری به ایشونه
هر کسی میتونست بیاد با ما صحبت کنه و هیچ رفتار تندی هم از ما ها سر نزد
ولی به دلیل تبلیغات همین جور سایتها اونقدر برخوردهای غیر اخلاقی با ما شد که اگه کسی بم میگفت باور نمیکردم فقط چون خودم دیدم کم کم باورم شد که یه عده صرفا تخریب میکنند بی دلیل (1530315) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۳۸:۵۳
کاش جلیلی و همراهانش بخصوص آقای باقری به نصایح گئش میدادند
ایشان مسبب اصلی شکست اصول گرایان در انتخابات است (1521481) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۲ ۰۱:۲۷:۲۶
اقای جلیلی مسبب شکست اصولگراها نبود بلکه کل خود اصولگراها مسبب شکستشون بودن!!
اصولگراها فقط بلدن باهمدیگر دعوا کنن مدام دیگری را مقصر جلوه بدن و با همین روش بود که مردم بهشون بی اعتماد شدن!
سیاست مدار های ما هنوز یادنگرفتن سیاست را با چه مینویسن و مدام شعار میدن و فقط به منافع خودشون فکر میکنن وهیچ به فکر رهبر و مردم نیستن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1527736) (alef-13)
 
irani
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۶:۰۴
من كه فكر نمي كردم 73درصد بيان راي بدن جدا كه اين ملت غير قابل پيش بيني هستند.
يه روز ميان تو خيابون به نقع موسوي يه روز ميان پاي صندوق شيلنگ ميگيرن به حرف موسوي... روحت شاد مصدق (1520729) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۴۵:۰۷
از انگلیس این حرف ها را زدن سخت نیست. بروید جامعه شناسی بخوانید تا بتوانید رفتار مردم ایران را تحلیل کنید. (1521492) (alef-16)
 
حالا يكي
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۶:۴۹
ناز قلمت... اين كاسب فتنه را خوب آمدي
(1520731) (alef-1)
 
ا. م
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۱۸:۴۵
دقیقا! کاسب فتنه خیلی زیبا بود. یه گروه تقریبا وسیعی از مدعیان اصولگرایی کاملا برخلاق اصولگرایی عمل کردن و از آب گل آلود ماهی گرفتن و تا تونستن از طریق رسانه هایی که در اختیار داشتن موسوی و کروبی رو کوبیدن (قصدم تبرئه ی این دو نفر نیست). خدا هم جای حق نشسته، بعد از 4 سال مردم دست رد به سینه ی این تندروهای غیر اصولگرا زدن و یه آرامش نسبی سیاسی به کشور حاکم شد. (1521292) (alef-16)
 
جاتون خالي تكسيم استانبول
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۷:۰۰
در حق محسن رضايي ظلم كردي. خوب خوش به خودش گفته معمار اقتصاد مگه جرمه؟
خوب وعده دروغ و آبكي دادن مگه جرمه؟
اگه اينطور باشه كه محمودخان را بايد به صدبار اعدام محكوم كرد!! (1520732) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۸:۰۱
كفن پوش هاي خود جوش !!! بزرگترين بازنده انتخابات رياست جمهوري 92 بودند . (1520734) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۳۳:۲۳
خود جوش هايي كه در يك چشم به هم زدن از در و ديوار سفارت انگليس بالا رفتند . (1521048) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۲:۰۰
و دلار رو بالا بردند. یا بهانه‌ای شدن برای بالابردن دلار و خودشون هم نفهمیدن .... کی شدن!؟ (1521383) (alef-16)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۰۳ ۱۳:۴۶:۳۹
عد از اینکه یه عده تو انتخابات ثبتنام کردند قیمت دلار اومد پایین
معلوم شد کیا دلار رو بردن بالا (1530320) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۲:۴۷:۵۲
آره اونم با نقشه خود انگلیس (1521710) (alef-16)
 
ش
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۹:۱۷
فکر می کنم خلاصه این مقاله این بود که بازنده انتخابات 92 تندروهای دو جناح بود.
از یک طرف کسانی که در سال 88 به دروغ گفتند یا ما برنده ایم یا تقلب شده است! و از یک طرف هم کسانی که در انتخابات 92 خود را گزینه نظام معرفی کردند و گفتند هر کسی به شخصی غیر از این رای بدهد ضد ولایت فقیه است!
دو گروه تندرو در واقع دو روی یک سکه اند: سکه افراط.
انتخابات 92 نشان داد که مردم حامی اعتدال هستند و از هر دو گروه بیزارند. (1520740) (alef-1)
 
بنده خدا
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۴۱:۳۳
جالب بود و میشه گفت درست ترین نظریه .
به نظر من بازنده اصلی مصباح بود و دشمنان ایران (1521214) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۱:۴۱:۴۸
نتیجه این انتخابات نشان داد که بدنه اصلی مردم در این انتخابات به دوگروه افراطی نه گفت. هم به بانیان فتنه و هم به کاسبان فتنه!

جمله کلیدی و درستی (1521621) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۹:۵۸
اطمینان دارم جریان رادیکالی که با ادعای «اصلاح‌طلبی» سعی دارد رئیس‌جمهور منتخب و آرای ملت را به سود خود مصادره کند اولین اپوزیسیون این دولت خواهد شد. (1520742) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۰:۲۶
آقای جلیلی چه زیبا در مناظره انتخاباتی گفت که بین حق و باطل راه رفتن میانه‌روی نیست. (1520745) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۰۸:۵۵
و چه زیبا خودشونو حق مطلق معرفی کردن!!!!!!!!! (1521146) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۵:۱۵:۲۸
ایشان هیچ گاه خود را به حق معرفی نکردند بلکه این تشخیص شماست و البته تشخیص درستی است . (1523061) (alef-6)
 
شایان
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۱۳:۲۰
درسته به شرطی که ملاک حق و باطل را اعتقادات خودمان ندانیم و تعریف نکنیم و قصد اقای جلیلی هم از گفتن این حرف دقیقا بر مبنای همین نگرش بود !!! و اصولا بزرگترین جنایتها در تاریخ بشریت با همین یک جمله که بشکل غلط فهمیده شده، صورت گرفته ... تامل کنیم ! (1521153) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۲۴:۵۸
اشکال اصلی تفکرات شما همین است که (رقابت) سیاسی جناح ها و تفکرات داخل نظام را (جنگ) حق و باطل می بینید. یکرف حق مطلق یکطرف باطل مطلق. یکطرف سفید یکطرف سیاه. خوب اگر جلیلی نماد حق مطلق است یعنی یازده درصد شرکت کنندگان آن را قبول دارند و 89 درصد شرکت کنندگان دیگران را حق دیدند و ایشان را باطل!! (1521177) (alef-16)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۲:۵۰:۰۹
اين درست نيست كه ما همه چيز را حق و باطل كنيم و معاويه و علي ع كنيم و بعد هم به صورت كاملا خودخواهانه و متكبرانه و اسير هوا و هوسهاي شيطاني. تنها و تنها خود و گروه خود را حق بدانيم و هر تفكر و سليقه مخالفي را باطل بناميم و بعد با هزينه كردن از دين و اسلام و انقلاب و مقدسات به خود اجازه دهيم طرف باطل؟! به زعم خودمان را آماج تهمتها و تخريبها از قبيل جاسوس و ضدانقلاب و ضدديني و ليبرال و رانت خوار و ... قرار دهيم! در حاليكه در گروه خود ما كساني هستند كه از طريق رانتهاي كلان به ثروتهايي رسيده اند و در مجلس كساني هستند كه تنها نطقي كه كرده اند همه اش سياسي كاري و سياست زدگي و تخريب شخصيتها بوده است و يك نطق در سالهاي دوران مجلسشان ندارند كه براي رضاي خدا و درد و مشكلات مردم و بيكاري و گراني افسارگسيخته و تخلفات متعدد هم كيشان و همفكرانشان در دولت و اختلاسهاي عظيم و ... بيان شده باشد! اينها چگونه خود و گروه خود را معيار حق و اسلام و حق مطلق مي دانند؟! (1522720) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۲:۴۷
به مدعیان اصلاح‌طلبی عرض می‌کنم قانونمداری را از اصولگرایان یاد بگیرید من به رأی رئیس‌جمهور منتخب تمکین می‌کنم به خاطر قانون اساسی ... ما اهل اغتشاش و آتش‌بازی و اهانت و عربده‌کشی نیستیم. شما هم بروید خودتان را اصلاح کنید تا بتوانید جامعه را اصلاح کنید. (1520756) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۰۹:۱۹
پس این خودجوشان کفن پوش از چه گروهی هستند؟ (1521275) (alef-16)
 
علیرضا قلیزاده
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۴۵:۱۷
همه باید قانونگرا باشیم؛ این درست.
خیلی از اصولگراها از خیلی از اصطلاح طلبان قانونگرا تر هستند؛ این هم درست.

ولی خیال نکنیم که دلیل عدم اغتشاش و آتش بازی توسط اصولگرایان در این دوره، این است که «همه»ی آنها قانونگرا هستند.

اصولگراها اگر مثل اصلاح طلبان و ملی مذهبی ها و غیر مذهبی ها، فاقد تریبون و فاقد نماینده ی ناظر در نهادها بودند، ممکن بود خیلی هایشان، به دلیل بی اعتمادی به نتایج و نیز به دلیل «احساسِ شنیده نشدن»، شروع به اغتشاش و آتش بازی کنند.

ضمناً «جمهوریت ستیزی» و بر هم زدن بازی، همیشه به شکل «ادعای تقلب» در انتخابات نیست، بلکه گاهی هم به شکل «کارشکنی» و بحران سازی های پی در پی علیه رئیس جمهور منتخب و... و کفن پوشی های سفارشی ظاهر می شود.

چیزی شبیه 16 سال پیش! (1521366) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۴۸:۰۱
بعله. کفنتان رو دو سه روز دیگه می‌بینیم و خط و نشون‌های دیروز و امروز کیهانتون و سخرانی و خطابه و موعظه و روضه‌خوانی!!! (1521373) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۳۹:۲۵
در مناظره‌ها چه اهانت‌يی به نامزدهای اصول‌گرايان شد كه قابل مقايسه با لحن گزنده‌ی آقای احمدی‌نژاد به همه‌ی رقبای 4 سال پيش خود باشد؟ آيا روحانی هم با توزيع سود سهام عدالت يا سيب زمينی تبليغ كرده بود؟ ... (1521784) (alef-16)
 
من
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۶:۵۸:۳۸
با حمله گازانبری و تبعیض در صدا و سیما و ....و جنگ روانی تبلیغ کرده بود (1522118) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۴:۱۹
در بیان خوبی‌های دولت آقای احمدی‌نژاد همین بس که مدیریت هشت ساله او از نوع مدیریت مردمی بود همین یک کار او واقعا شاهکار بود. مردم برخی از مدیریت‌های مافیاگونه و اشرافی‌گرایانه گذشته را فراموش نکرده‌اند. (1520762) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۵:۵۷
شما ایران زندگی میکنی و در مو رد احمدی نژاد حرف میزنی حواست هست ؟؟؟؟خوابنما شدی!!!!!!!!!!؟؟؟؟ (1521396) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۰:۱۳:۳۷
مردمی از نوع 3 هزار میلیارد و پرونده بیمه و مشاعی و کفن پوشان و بگم بگم و هتک حرمت رقیبان انتخاباتی و روسای قبلی جمهوری و سفر های آنچنانی کل فک و فامیل به قلب دشمن و ....... از بیت المال و ....
واقعا" ما مردم اینطوری هستیم.
اگر 1% که 1 میلیونیم این حرفها رو به هر کدوم از افراد این ملت می زدند از شرمندگی آب می شد. اونوقت این این ..... و حامیان کفن پوشش و القا کننده های این ذهنیت، همین مردم را خس و خاشاک می نامد.

واقعا" خس و خاشاک ها چه کسانی هستند.
آنها که مملکت را به آشوب می کشانند و یا آنهائیکه دنبال حق هستند.

قانونی هست که از ایشان باز خواست کند؟ (1522364) (alef-13)
 
سينا صفوي
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۶:۱۴:۴۱
آره راست مي گي زمان هاشمي پورشه اومد، بنز و بي ام و مازراتي اومد، هيوندايي و تويوتا خيابونها رو پر كرد، نستله و بنتون رسمي تو ايران شروع به كار كردند، ساعتهاي چندين ميليوني سوئيسي بزرگراه ها رو مزين به تصويرهاي بيلبوردي كردند....
آره هاشمي فرهنگ اشرافي گري آورد احمدي نژاد فرهنگ قناعت!!!!!
خجالتم خوب چيزيه... انگار خودتون هم دروغهاي خودتونو باور كرديد! (1523188) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۱:۳۸:۵۳
منظور از مدریت مردمی چیه؟ پوپولیست بودن خوبی دولت بود ؟ اگر هم منظور از مدریت اشرافی هاشمی رفسنجانیه که انتخابات درستی حرفی شما رو مشخص کرد! (1523908) (alef-6)
 
صادق
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۵:۳۱
دلایلتون برای بی اخلاق بودن ایشون هیچ منطق و قدرتی نداشت.
شما اگر به اینا میگید بی اخلاقی که پس... چی بگم! (1520771) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۶:۲۲
حوادث مصر روشنگر بسیاری از مسائل عمده است اول اینکه خواص بازنده انتخابات اگر نوکر بیگانه باشند دچار اشتباه جبران‌ناپذیری می‌شوند. دوم اینکه مدعیان دموکراسی رسوا شدند. سوم اینکه محمد مرسی و اخوان‌المسلمین در تشخیص دوست و دشمن دچار اشتباه شدند و چهارم اینکه فتنه‌گران داخلی به مصر نظری بیفکنند که تمکین نکردن به قانون، کشور مصر را به چه سرنوشت شومی دچار کرده است (1520775) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۶:۴۲
مردم فقط دنبال تغییر هستند،روندی که بیش از 6 ماه طول نکشه(که ظاهرا خ.اهد کشید!)همین!
گور بابای افراط و نفریط و... (1520778) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۹:۳۷
حوادث مصر پرده از چهره ظاهرا قانون‌گرا و مردم‌دوست روشنفکران غرب‌گرا کنار زد و ماهیت دیکتاتور‌مآبانه و قانون‌شکن آنها را برملا ساخت فلذا نباید در داخل ایران فریب عمروموسی‌ها و البرادعی‌های وطنی را بخوریم این افراد مدعی قانون‌گرایی در بزنگاه حوادثی مثل فتنه 88 چهره دیکتاتوری خود را نشان دادند. (1520795) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۹:۴۸
پرايد سوار بازنده ؛ بنز سوار برنده . (1520796) (alef-1)
 
رضا از مشهد
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۲۷:۱۲
بسيار با بازندگي جليلي موافقم و برايش متاسف! بنده خدا را خود مشهدي ها براي مجلس هم بهش راي ندادن چه برسه به رياست جمهوري. (1520829) (alef-1)
 
فرشباف !
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۳۱:۴۴
اون كسي كه معتقد بود بايد « حمله گاز انبري » كرد . (1520844) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۳:۰۲:۴۱
همیشه سرباز این افتخار را دارد در چشم دشمنش نگاه کند (1523972) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۴۰:۱۱
هنوز دست از سر جلیلی برنداشتین. بسه دیگه. خوب شد جلیلی توی این انتخابات کاندیدا شد و اگر نمی شد معلوم نبود شما سایت الف رو می خواستید با چه مطالبی پر کنید.
مگر خود شما اخلاقی عمل کردید. انگار به غیر از سعید جلیلی کسی توی این دوره کاندیدا نشده بود که شما همه حملاتتون رو روی ایشون گرفتید. من روزی رو می بینم که همین سایت الف، آقای دکتر روحانی رو هدف حملاتی شدیدتر از این قرار بده.
در ضمن برید فکری برای جمع آوری مطالب کنید. چون جلیلی رئیس جمهور نشد تا شماها بهش گیر بدین.
خدا کنه رفتار شما با آقای دکتر روحانی این طور غیر اخلاقی و شیطان پسند نباشه.

راستی یاد یک جمله از جلیلی افتادم که گفته بود: مواظب باشید توی این انتخابات، آخرت خودتون رو به دنیای دیگران نفروشید.
شما از افرادی بودین که اینطور عمل کردین. خدا ازتون بگذره!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1520873) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۱:۴۷:۱۳
سیاست های این سایت الف منافقانه است.

یادمه ایام انتخابات یک لوگوی اختصاصی تنها برای تخریب جلیلی ساخته بودند.
الان هم این مقالشون با یک لوگوی اختصاصی توی سایتشون قرار گرفته.

اینقدر که این سایت جلیلی رو تخریب کرد رسانه های ماهواره ای و غربی نکرده بودند.

و اشتباه نکنید اگر روحانی رای آورده تنها بخاطر اینه که شما از شخصیت جلیلی یک لولو ساخته بودین و همین گفتمان شما بود که مردم رو به این باور رسوند که باید طوری رای بدهند که جلیلی رای نیاره.

و پیروزی روحانی واقعا یه مصلحت الهی و یک مکر الهی است چون اگه جلیلی رای می آورد شما جماعت،کشور رو به فتنه میکشوندین (1521628) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۱:۴۱:۳۹
این توصیه "نفروختن آخرت به دنیای دیگران" نخنماست و از هر دهنی در میاد . سخن تازه بگو. (1523911) (alef-6)
 
اکبر
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۴۱:۳۳
اقای رضایی دست بردار از این تحلیلهای آب دوغ خیاریت .
البته فرض کن خودت برنده ای ................. (1520875) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۴۵:۲۴
کاسبان فتنه رو خوب اومدی. (1520890) (alef-1)
 
آرش
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۴۹:۴۲
گاه گاهی نغمه ایی می شنوم از جانان
یار من در قفس مهره مار در دستش

هر چه خواهی تو بگو ، توبه جانی مرگ است
آذرخش گر ببرد جام نسیم ، وه سخت است

روزگاری چو بیاید که زمین توبه کند
از همه خون و همه خون همه خون که تو در کار خلایق بکنی (1520908) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۵۰:۳۹
بعيد مي دانم كسي بتواند مقاله اي در رابطه با خوبي هاي جليلي در اين سايت بدهد.
اينجا پاتوق نقد جليلي است و ديگر هيچ ... بقيه همه خوبن

اينكه فقط نقد هاي جليلي را انتشار مي دهيد شبهه برانگيز است

در سايت هاي اصلاح طلبان اين گونه نقد هاي يك طرفه نديدم فقط در اين سايت مثلا اصولگرا ، خود زني رواست

نطر من را هم انتشار ندهيد تا نسبت به اين مساله مطمئن شوم (1520911) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۱:۴۵:۲۴
عجیب نیست که اصولگرایی که مصباح و جلیلی را باعث باخت خود می داند به هردو نقد پیاپی کند. (1523916) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۵۵:۰۱
و برای شخص من سایت الف یکی از بزرگترین بازنده های انتخابات بود با این تحلیل های مغرضانه علیه جلیلی (1520925) (alef-1)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۵۶:۴۸
سومیش رو یادت رفت بگی. سازندگان و القا کنندگان فتنه... (1520933) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۱۰:۵۸
طیف مصباح یزدی بازنده اصلی بودن. (1520976) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۱:۴۴:۱۷
مصباح و جلیلی باعث باخت اصلگراها شدن ولی تمام دلیلش این نبود. اصولگراها دیگه چیزی برای تغییر وضع نداشتن. (1523914) (alef-6)
 
احمد ک
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۱۱:۲۱
نویسنده محترم شاخ به شاخ پریدن جنابعالی تحلیل انچنانی در برنده وبازنده بودن نشان میدهد که شما ودارودسته ای اگر دارید به عقلانیت مردم اعتقادی ندارید اقامردم رای دادند که اعلام کنند از اقتصاد نابسامان کشور ناراضیند رای دادند که به صراحت بگویند دنبال شعارهای پوشالی دشمن ساز از خارج وفساد افسار گسیخته داخل باید سروسامان یابد اهل جنگ افروزی نیستند وبه موقع هم جواب هرکسی وهر کشور ی که خیال تجاوز دارد میدهند اهل تعامل وصلح با دنیا هستند هرموضوعی را هم به اسانی از کنارش نمیگذرند از دولت واقداماتش در حیف ومیل کردن 700 میلیارد دلار نفتی وهزاران میلیارد تومان درامد فروش دارایی های مالی وفروش بیش از 2500شرکت دولتی واقدامات ضد قانونی برای گم کردن وبه انحراف کشیدن جرایم وتخلفات انجام شده ایجاد هزاران میلیارد رانت های متعدد ومتنوع ومختلف برای اطرافیان را کسی نمیتواند منکر شود چه کسی در این کشور نشنید که با ساخت وپاختی میشود هزاران میلیارد وام وتسهیلات اخذ کرد پرونده های انها را بررسی کنید تولید کننده های کشور ورشکسته شدند ولی رانتخواران دولتی بردندوبه ریش مردم خندیدند انوقت شما دلیل این انتخاب را چه میدانید مردم حتی در محدودیت واز روی ناچاری روحانی را انتخاب کردند اگر کاندیدای بهتری بود ومتفاوت به ایشان هم رای نمیدادند مردم تغیر میخواهند بهتر است همه به این تغیر تمکین کنند که شیوه مردم درست است ونمیخواهند ایران مصر وسوریه وعراق شود که نمیشود (1520977) (alef-1)
 
محمد حسنی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۱۳:۰۷
اقای روحانی با 51 درصد رئیس جمهور شد در برابر 49 درصد پس زیاد هم نباید خو شحال باشد (1520982) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۰:۲۴:۳۱
ولی روحانی یکنفره 51% رای آورد و 4 نفر دیگه روی هم 49%. (1522389) (alef-6)
 
ش
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۱۳:۱۳
برنده انتخابات فقط و فقط خواستاران تغییر(حتی بالاتر از اصلاحات)بود... (1520984) (alef-1)
 
شادمان
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۰:۱۱:۳۸
اتفاقا بر عکس، امثال شما که می گین تغییر فراقانونی اصلا در انتخابات شرکت نکردید که بخواهید برنده باشید.
شماها و رسانه هاتون (بی بی سی و ...) گفتید اصلا شرکت نکنید و مردم با مشارکت 73 درصدی به شما نه گفتند. (1522358) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۱۶:۱۳
آقای جلیلی تو فیلم تبلیغاتیش به جای این که بگه درکش از شرایط اقتصادی روز کشور چیه، یا حداقل کارشناساش توضیح بدن تفکر اقتصادی مورد نظر ایشون (به جز آزاد کردن ظرفیت ها که آخرش هم نفهمیدیم یعنی چی) چیه، استاد اقتصاد آورد که گفت برنامه اقتصادی بقیه ی کاندیداها عملی نیست و غیر کارشناسیه! چون خودش چیزی نداشت خواست بقیه رو بکشه پایین. در صحبت با ولایتی به عنوان مشاور رهبری هم حرفهاش شوکه کننده بود وقتی که نه صراحتا اما تلویحا داشت میگفت وای به مشاوره هایی که تو با این معلوماتت بدی. ولایتی هم که با اون ماجرای خلف وعده ش سر ائتلاف، فاجعه بار بود هم برای خودش و هم جریان اصولگرایی. از اون طرف هم آقای روحانی تو فیلمش صدای شهروندی رو پخش کرد که گفت "شستیش گذاشتیش کنار" ! که با توجه به این که همه می دونن منظور اون شهروند کی بود، به نظرم رفتار گروه سازنده فیلم نماد بی اخلاقی بود و از اون بدتر لبخند پیروزمندانه جناب روحانی پس از این که فهمید طرف چی گفته. بقیه هم هریک به طریقی... خلاصه دنبال برنده ی اخلاقی بین کاندیداها نگردیم سنگین تریم. (1520992) (alef-1)
 
ابوطالب
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۱:۲۲:۲۷
به نظرم مهندس غرضی برنده اخلاق بود. (1521592) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۲۰:۵۸
یازنده انتخابات دروغگویانی هستند که برای دنیای حاکمان جور آخرتشان را فروختند و می پندارند که با نوشتن مقاله در سایت خودشان به حساب و کتاب روز حشر هم می توانند جهت بدهند!
در کتابهای تاریخ ۳۰ یا ۴۰ سال آینده اسم و آدرس قبر همه ی این بازندگان نوشته خواهد شد ٬ آنها که گمان می کردند که بازماندگان آسمانها بر روی زمین هستند و به همین اوهام هر گونه ظلم و ستمی را بر بندگان روا داشتند.
هر چه دوست دارید مقاله بنویسید آنکس که بین ما و شما قضاوت می کند آن پروردگاریست که به آنچه که در قلبتان و قلبمان پنهان می کنیم٬ آگاه است.
روزگار خواریتان نزدیک و دروغ گوییتان افزون باد (1521009) (alef-1)
 
سلمان
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۲۳:۰۹
یکبار دیگر این جملات را مرور کنید: 1- (جلیلی) مدعی بود تنها نامزد حامل گفتمان انقلاب اسلامی است و بقیه نامزدها باید به نفع ایشان کنار بکشند!
2- خواستگاه! (خاستگاه) سیاسی وی (جلیلی) یعنی گروه موسوم به پایداری
3- این خصلت حزبی جلیلی
4- جایگاه چهارمی جلیلی!
5- کاسبان فتنه! (جلیلی)
حرف برای گفتن زیاد است اما فقط یک سؤال: آیا دوستان الف روزه هم می گیرند؟ (1521018) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۵:۱۳
چیه آقا سلمان! این همه به ملت گفتی "فتنه گر" خوب بود!؟ حالا یه کم "کاسب فتنه" بخورید ببینید چه حالی می ده! (1521394) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۰:۳۴:۰۲
ممکنه حتی نماز هم نخونند ولی حرف امام حسین خودتون را لااقل گوش کنید که گفت
اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید.

اخه حرف حق زدن چه ربطی به نماز خوندن و روزه گرفتن داره.

نه اینکه همه اونهائی که ظاهرا" نماز و روزه اشان سر جاشه همه آدمهای درستی هستن؟

اول انسان باش که اگر انسان بودی مسلمان هم می شوی. اگر پسر پیغمبر هم باشی و آدم نباشی مسلمان هم نیستی. (1522418) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۲۷:۵۶
در مورد جلیلی بی انصافی می کنید.
1- گفته اید "مدعی بود تنها نامزد حامل گفتمان انقلاب اسلامی است و بقیه نامزدها باید به نفع ایشان کنار بکشند" در حالیکه جلیلی هیچگاه نگفت بقیه به نفع من بروند کنار . از ابتدا مستقل آمد و گفت تا انتها می مانم و ماند.

2- نوشته اید : "برخی می گویند آقای جلیلی، اخلاقی ترین نامزد انتخابات۹۲ بوده است. شواهد زیادی به ما گوشزد می کند که این قضاوت درست نیست. آقای جلیلی با رفتارش پیش از ثبت نام غافلگیر کننده اش، نزدیکترین علاقمندانش را غافلگیر کرد..."

خوشحالم که اوج بی اخلاقی جلیلی غافلگیری است !!!ایشان قبل از انتخابات در پاسخ به اصرارها هیچگاه نگفت نمی آیم بلکه همواره می گفت تا به حال به تکلیف نرسیده ام به طوری که دلیل پایداری برای معرفی نامزد این بود که ما نمی توانیم بمانیم تا چه زمانی ایشان به تکلیف برسد!

3- " اما در گرماگرم انتخابات، هیچ به روی خودش نیاورد که رسانه های دشمن وی را به عنوان نامزد موردنظر رهبری جا می زنند"
خب چه کار کند ؟! بارها رهبری گفته بود که من به کسی نظر ندارم. این که رسانه های خارجی تبلیغ کرده اند که جلیلی گزینه مد نظر رهبری است از بی اخلاقی جلیلی است ؟!!! آخرتتان را نفروشید به دنیای دیگران. آیا همین رسانه ها در مورد قالیباف هم همین حرف را نمی زدند ؟!!! آیا اگر قالیباف ، ولایتی یا حداد رای می آوردند همین رسانه ها نمی گفتند از اول معلوم بود !!! تازه ولایتی و حداد مشاور رهبری هم هستند .

ضمنا به بهانه جلیلی به پایداری هم حمله کرده اید ... با فرض پذیرش ادعای شما مبنی بر "افراطی" بودن پایداری آیا اینکه جلیلی حاضر نشد به عنوان کاندید رسمی این گروه مطرح شود و مستقل آمد برای جلوگیری از تندروی ها نبوده است ؟!!! و تذکرات مکرر ایشان مبنی بر عدم تخریب دیگران خصوصا قالیباف .

------------------------------------------------------------------------

ضمنا اعتدال فعلا به عنوان یک واژه است که برخی اصرار دارند خود را به آن بنامند مثل "اصولگرا" و "اصلاح طلب" ! کدام اصلاح طلبی است که بگوید من مخالف اصولم و کدام اصولگرایی است که بگوید من مخالف اصلاحم !!! پس اعتدال معنایش را باید در عمل و گفتار و رفتار نشان دهد والا کارکردش مانند واژه های گفته شده می شود ... اعتدالی که سایت هاشمی تیترهایش را می زند و به دیگران توهین می کند اعتدال نیست ... تیترهایی نظیر "هاشمی انقلاب را از خوارج پس گرفت " ، " تحجر باید از دامن انقلاب پاک شود" ، " امام جمعه ای که تندروها دوستش ندارند " .... این انگ زدن ها اعتدال است ؟!!!

ما به این اعتدال رای نداده ایم.
اگر از جناح مقابلمان کسی تندروی می کند دلیل نمی شود ما هم تندروی کنیم و اسمش را اعتدال بگذاریم . (1521034) (alef-1)
 
علیرضا قلیزاده
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۸:۰۷:۴۸
با توجه به دو سطر آخر، شما یحتمل به آقای جلیلی رأی نَداده اید.
از اینکه با این وجود سعی دارید درباره ی آقای جلیلی بی انصافی نکنید واقعاً خوشحالم، چون نشانه ای است از اینکه خط کشی های مصنوعی کمرنگ می شود...

حالا برای رعایت همان انصاف، که سعی می کنم مثل شما رعایت کنم، برخی سؤالات توی ذهنم را مطرح می کنم و امیدوارم کسانی از زوایای دیگری نگاه کنند و پاسخم را بدهند.

1-
آیا شما «تذکر» آقای جلیلی به آقای رضایی که «بین حق و باطل راه رفتن معنی اش دوری از افراط و تفریط نیست» را اینجوری نشنیدید: «بین من و اینها راه رفتن معنی اش دوری از افراط و تفریط نیست»؟
منظورم این است که آیا احساس نکردید منظور ایشان از حق، «خودش» و یا دست کم «موضع خودش» است؟
آیا نمایاندن رقابت های انتخاباتی به شکل عرصه ی تقابل حق و باطل، تلاش خطرناکی برای اغفال یک ملت نیست؟

2-
آیا واقعاً آقای «لِویت»، همان بود که آقای جلیلی در آخرین مناظره ادعا کرد و به استناد ادعای خودش، وزیر خارجه ی دفاع و سازندگی این کشور را خیالباف و مهمل گو جلوه داد؟ اگر ادعای آقای جلیلی درست نبود، آیا کار ایشان جلیلی اخلاقی بود؟

3-
آیا اینکه آقای جلیلی نامزدهای غیر هم رَوش با خودش را «جریان تردید» خواند و پس از آخرین مناظره، با اشاراتی، حتی برخی هم جناح های خودش از جمله آقای ولایتی را هم به آن فهرست اضافه کرد، کار اخلاقی ای بود؟



شاید چکیده ی بخشی از مدخل معرفی لِویت در ویکیپدیا، برای همه جالب باشد:

Jean-David Levitte... formerly the French ambassador to the US, former diplomatic advisor to former President Nicolas Sarkozy...named head of the future National Security Council
...
"referred to as "seemingly the true Minister of Foreign Affairs

با این اوصاف آیا نمی توان پذیرفت که لِویت «در موضوع مسئله ی هسته ای ایران»، به تعبیر آقای ولایتی «نفر دوم ایشان (سارکوزی)» بوده؟
آیا ایشان به قول آقای جلیلی، «کارشناسی در الیزه» بوده؟ (1523395) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۲۰:۰۲:۱۱
خیلی متشکر .
سه موردی که فرمودید را یکی یکی جواب می دهم :

1- حرف جلیلی در مورد رضایی کاملا درست بود . اگر حرف جلیلی را در کنار حرف روحانی (که به رضایی گفت شما در جلسه ای می گفتید بهتر است پرونده برود شورای امنیت !) بگذاری خواهید فهمید که منظور جلیلی چه بود ! آقای رضایی فقط می خواست ژست میانه بگیرد و از این طریق رای جمع کند ... در مورد حق و باطل هم قطعا آقای جلیلی موضع خودش را موضع حق می داند آقای روحانی و سایرین نیز به همین صورت و الا باید موضعشان را اصلاح کنند . منظور جلیلی از این جمله این بود که رضایی بدون اعلام نظر صریح در مورد مواضع دو طرف داشت ژست بی طرفی می گرفت ! ضمنا لازم نیست جلیلی حق مطلق و روحانی باطل مطلق باشد . ممکن است قسمتی از حق با جلیلی و قسمتی با طرف مقابل ! حالا حرف جلیلی را مرور می کنیم "«بین حق و باطل راه رفتن معنی اش دوری از افراط و تفریط نیست" یعنی شما باید موضعت را مشخص کنی در مورد درستی ها و نادرستی ها نه این که یک زمانی بگویی پرونده برود شورای امنیت بهتر ! یک زمانی رفتن به شورای امنیت را افراط بدانی !!!

2و3 - حرف آقای جلیلی در مورد لویت درست است . همین مدخلی که شما آورده اید نشان نوشته است قبلا فلان مسئولیتها را داشته قرار بوده اگه شورای امنیت تشکیل بشه ، بشه مسئولش ! ولی الآن فقط یک مشاور است شبیه خود ولایتی که کلی سابقه در وزارت خارجه دارد ولی الآ فقط یک مشاور است و نفر دوم که چه عرض کنم نفر دهم کشور هم حساب نمی شود ! البته جایگاه ایشان محترم است ولی جلیلی با این تذکر می خواست این نکته را بگوید که ادعای ولایتی در مورد این که رفتیم صحبت کردیم و داشت حل می شد ادعای غلطی است نه این ولایتی را "خیالباف و مهمل گو" بنامد که این نسبت را هم نداد و شما بی انصافی می کنید .

ضمنا اگر یک بار دیگر فیلم مناظره را با دقت نگاه کنید ، می بینید که آنجای که جلیلی دارد می گوید "لویت نفر دوم فرانسه است ؟!! ایشان یک کارشناس در الیزه است ..." آقای ولایتی می گوید "خیلی خوب" یعنی خودش هم فهمید سوتی داده و برای مهم جلوه دادن خود مبالغه کرده .

در مورد جریان تردید معرفی کردن دیگران جای بحث بسیار است و مجال اندک. اما این طبیعت انتخابات است که هر نامزدی عرصه را مطابق دیدگاههایش توصیف می کند ! بقیه مگر این کار را نمی کردند : روحانی می گفت اعتدال در مقابل تندروی ! رضایی فقط خودش را نگران وضع معیشت مردم می دانست که البته حداد تعریض جالبی به او زد .... (1525464) (alef-6)
 
milad
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۲۸:۳۴
خیلی مقاله ی منطقی و معقولی بود-----راستش من فک نمیکنم آقای جلیلی و پایداری و در راس آنها مصباح یزدی دقدقه ی مردم رو داشته بودند و چرخش ناگهانی به اصطلاح راس پایداری درباره ی اصلح انتخابات حرف منو تایید میکنه

انشاالله که دیگه شاهد سو استفاده ی بعضی ها از دین و خدا پیغمبر نباشیم(الف جان امیدوارم نظرمو بی کم و کاست چاپ کنی!) (1521036) (alef-1)
 
عبدالله
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۲۹:۰۰
اولا جلیلی چهارم نشد و سوم شد
ثانیا این چه استدلال غلطی است که چون خارجی ها به غلط می گفتند جلیلی کاندیدای مورد نظر رهبری است باید کنار می کشید. اگر کنار می کشید همین ها نمی گفتند رهبری متوجه شد رای ندارد از او خواست انصراف دهد؟
ثالثا مثل اینکه شما هم خیلی مرعوب حرف های بیگانگان شدید کاندیداتوری جلیلی چه ربطی به سیاست های هسته ای و رفراندوم هسته ای دارد؟ مگر قرار است ما تصمیماتمان براساس جوسازی های خارجی ها باشد
رابعا خیلی آدم باید بی انصاف باشد که رفتار جلیلی را در نپذیرفتن نظر برخی ها مبنی بر انصراف از کاندیداتوری سال 92 معادل رفتار موسوی در نپذیرفتن رای اکثریت مردم در سال 88 و اتهام تقلب به نظام بداند و هردو را بازنده تلقی کند.
خامسا آقای توکلی بر سایت تان بیشتر نظارت کنید. مگر اینکه خودتان هم این تحلیلی های مغرضانه را باور داشته باشید. (1521038) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۹:۵۵:۳۰
من يك چيزي را خوب فهميده ام چون مردم رساته ي ملي را قبول ندارند رو به رسانه هاي خارجي اورده اند وهر چه انها تفسير وافشاگري ميكنند پيشتر مردم در بست قبول ميكنند وجالب همان حرفها بعد از مدتي بصورت واقعيت به همديگر منقل ميكنند واين ظلم را رسانه ي ملي در حق نظام ميكند (1522336) (alef-13)
 
مهدي
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۳۰:۵۸
جان هر كس دوست داريد هي نگيد جليلي باعث پيروزي روحاني شده آخه ادم ياد تعارف هرچي عمر اون بود بقاي عمر شما باشه كه در جواب ميگند بنده خدا اگه عمر داشت به شما نمي داد و خودش استفاده ميكرد. (1521045) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۳۹:۴۴
بازنده دوم قالیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــباف بود. هر چند سرتونو زیر برف می کنید و خودتونو به اون راه می زنید. بازنه تفکر به اصطلاح اصولگرایی امثال توکلی و لاریجانی بود که 8 سال تمام احمدی نژاد را کوبیدید ولی دیدید مردم شماها را بهتر می شناسند و میروند به نسخه اصلی رای می دهند نه شمایان دورویی ک ه فقط از اصولگرایی اسمش را سوء استفاده می کنید.
جلیلی نه 8 سال برای ریاست جمهوری خودشو کشته بود رای بیاره و نه برای این ریاست جمهوری از هر وسیله ای استفاده کرد.
فتامل الف. اگر می تونی تایید کن. (1521066) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۴۳:۴۳
این مطلب فقط میتواند توسط یه قالیبافی تمام عیار که خودشان را رئیس جمهور میدانستند نوشته شده باشد.
همان افرادی که یک شبه حتی روسای خیلی از ستادهاشون برگشتند به سمت روحانی
جلیلی خوب کاری کرد به نفع قالیباف کنار نکشید
شکست خوردین نمیدونین سر کی عقده هاتونو خالی کنین (1521075) (alef-1)
 
علي
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۴۴:۴۸
پاسخ شما فقط يك جمله :
بین حق و باطل راه رفتن میانه‌روی نیست. (1521079) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۰:۴۸:۰۰
اشکال این جمله در اینست که گوینده آن ، خود را حق مطلق و دیگری را باطل مطلق می داند.در حالیکه یک انسان معمولی در طول زندگی ( به طور کلی ) و چه در طول یک روز و حتی یک ساعت چندین بار از حق به باطل می رود و از باطل به حق بر می گردد . هیچ تفکری و انسانی نه حق مطلق است (که در اینصورت مطابق تعریف حرکت در فلسفه موضوعی برای حرکت ندارد و آن شخص به عالم مجردات تعلق گرفته که در آن حرکت بی معنی است و به طور خلاصه این جهانی نیست و..) . و همچنین نه باطل مطلق ( چون خداوند باطل مطلق را نمی آفریند )
پس اگر بپذیریم هیچ کس و هیچ تفکری نه حق مطلق و نه باطل مطلق معنا ی میانه روی این میشود که ما در مواردی که نمیدانیم حق و باطل کجاست راهی انتخاب میکنیم که به نظر اکثریت به حق نزدیکتر است .
در اینجا باید این سوال را پرسید که آیا اسراییل ستیزی افراطی تفکری حق است یا باطل .البته اسراییل کشوری غاصب است و اعمال ناحق زیادی انجام داده ولی میتوان مثنوی های زیادی نوشت که اسراییل ستیزی افراطی اشکالات بسیار زیادی دارد :
1- اسراییل مشکل جهانی است و باید همه کشورهای جهان سهم خود را در اعتراض به اعمال آن بپذیرند . افراط گری ما باعث شد کشورهای دیگر نه تنها سهم خود را ایفا نکنند بلکه آن را به مثابه فرصت گرفته و به دنبال منافع خود رفتند.
2- آیا ما حق داریم مردم خود را ندیده بگیریم و سرکوب کنیم که می خواهیم با یک متجاوز بجنگیم ؟؟؟
و مواردی دیگر (1522442) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۸:۴۹:۵۶
این حق و باطل را زمان حضرت علی نتونستن تشخیص بدهند حال امروز بعد از 1400سال چطور جلیلی شما تشخیص می دهد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1523468) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۴۵:۵۲
بازنده اصلی انتخابات تندرو های سلفی ایران بودند که خود و تفسیر خود را عین دین و اسلام میدانند.!!؟؟ (1521082) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۴۶:۳۸
من شعارم این بود . به هر که می خواهید رای دهید جز جلیلی.
یا
دلار بخرید بعد به جلیلی رای دهید. (1521087) (alef-1)
 
دانشجو
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۵۷:۱۰
تعصب مانع انصافه...
وقتی آقا تکذیب کرده برای چی ایشون باید موضع بگیره!!!
فکر میکنم بیشتر از ایشون شما بازنده انتخابات باشید(در همون نگاه دینی که گفتید!)
متاسفم براتون... (1521116) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۰۵:۱۵
سياح جان ببخشيد1 توکلي جان جليلي راي نياورد. انخابات تموم شد. چرا هنوز داري ميسوزي...
در ضمن جليلي در سايتش نماينده رهبري بودنش را تکذيب کرد. (1521135) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۰۶:۴۲
قبل از تشكر از رفتار نامزدان انتخابات92 بايستي از حكومت تشكر كرد كه مكررا" اعلام كرد از كسي حمايت نمي كند و اجازه هم نداد نهادهاي نظامي و امنيتي در انتخابات دخالت كنند و شورا نگهبان و صدا و سيما علني از كسي حمايت نكرد.

اگر سال 88 هم حكومت چنين رفتار كرده بود و جلو سوء استفاده هاي احمدي نژاد را گرفته بود و احمدي نژاد با 200 هزار راي هم برنده شده بود .موسوي نمي توانست 200 نفر را هم به خيابان بكشد.

متاسفانه شما اول هدف را تعيين مي كنيد (محكوم كردن رفتار موسوي و مبرا بودن حكومت از هر اشتباهي) و بعد انصاف و اخلاق را كنار مي گذاريد و ان موقع شروع به نوشتن مي كنيد به اصطلاح يك طرفه به قاضي مي رويد ،خوب نتيجه هم مشخص است (1521141) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۳:۱۰:۴۲
بابا شماها دیگه کی هستید !رئیس انقلاب مخملکی تون خودش اومد تو انتخابات از یکی حمایت کرد در واقع شرکت کرد برنده شدن بردن خوردن رفتن اصلا یادش نیست 88 چی گفته بود شما هنوز فک میکنید تقلب شده؟؟ واقعا به شما میگن هوادار ! (1522758) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۳۱:۲۹
اي كاش اين افرادي كه از طرف آقاي موسوي حرف مي زنند و بعد خودشان دليل خطا بودن نظرش را مي گويند آن وقت نتيجه مي گيرند خودشان بهترين خلايق هستند كه خداوند زمين و زمان را به يمن وجودشان آفريده اين مقدار مردانگي در خود مي ديدند كه اجازه دهند ايشان از خود دفاع كند يا حد اقل حرف خودش را خودش بزند .عزيز من تا قيام قيامت دليل تراشي بكني حصر خانگي بدون محاكمه توجيه شرعي و وجداني ندارد. (1521192) (alef-16)
 
داود
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۳۴:۰۸
بنظرم بجای نیش زدن و دنبال بازنده گشتن باید دنبال برنده گشت . امیدوارم که هم نظام و هم ملت برنده و خشنود این دوره باشند (1521199) (alef-16)
 
من
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۳۶:۵۴
"وقتی به یاد بیاوریم اگر فقط نیم صدم رأی دهندگان به آقای روحانی رأی نمی دادند، ایشان حداقل در مرحله اول پیروز نبود. .."
عزیز من برنده انتخابات در دور اول 50 درصد به علاوه یک رای می باشد. نه آنچه شما می فرمایید. پس لطفا به عقب برنگردید. درباره انتخابات 88 فقط الله و اعلم (1521204) (alef-16)
 
یاشار
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۳۷:۵۴
بازنده انتخابات همین جلیلیه که طبیب دیپلمات زیبا کلام و مخزن الاسرار سیاست خارجی ایران جناب آقای ولایتی دست این مقدس نمایان تازه به دوران رسیده را رو کرد باهم گزیده ای از سخنان شیرین این طبیب را مرور میکنیم:
یکم.وظیفه دستگاه دیپلماسی کاهش هزینه است نه صدور بیانیه و اعلام مواضع.
دوم.انسجام داخلی و تعامل سازنده و فزاینده با جهان باید به طوری باشد که کشور را به سمت سازندگی بیشتر و به سمت برخورد اصلاح طلبانه با مسائل مبتلابه کشور اداره کرد. بر اساس اصول عزت و حکمت و مصلحت باید رابطه خود با دنیا را تقویت کنیم.
سوم. روابط با کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین آورده ای برای کشور ندارد بلکه باید به دیدن کشورهای دیگر رفت و رفت و آمد سران را به داخل تسهیل کرد. روابط باید طوری باشد که عزت مردم ایران حفظ شود. نباید طوری باشد که گذرنامه ایران وقتی بازرسی می شوند مورد احترام قرار نگیرند. امروز متاسفانه برخورد کنسولی با مردم کشورمان در خارج از کشور خوب نیست.
چهارم.دیپلماسی این نیست که انسان در برابر کشورهای دیگر خطابه بخواند. دیپلماسی این نیست که ما یک طرف بنشینیم و آنها طرف دیگر و ما حرف مشخص بزنیم بدون اقدامات دیگر.
پنجم.می شود کشور را به تحریم ها نرساند.در آلماتی 2 غربی ها پیشنهاداتی کردند که میشد پیش رفت ولی آقای جلیلی نپذیرفت. گفتند غنی سازی 20 درصد را تعلیق و فردو را کند کنی، 3 تحریم را برمیداریم. در پاسخ به آنها گفتند این کارها را میکنیم شما کل تحریم را بردارد. حرف من این است که باید قدم به قدم پیش رفت. کاری که کردند نشان داد نمیخواهند کار پیش برود. اصولگرایی انعطاف ناپذیری نیست. در رابطه با مصالح ملی باید بتوانیم از دیپلماسی به نحو احسن استفاده کنیم. دیپلماسی معامله و تعامل است. سرسختی نشان دادن نیست. دیپلماسی بیانیه پشت میز خواندن نیست. اگر اینطور نبود وضع ما به اینجا نمی رسید. (1521207) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۴۲:۰۹
بازنده اصلی انتخابات تندرو های سلفی ایران بودند که خود و تفسیر خود را عین دین و اسلام میدانند.!!؟؟ (1521216) (alef-16)
 
زهرا
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۴۹:۵۱
خوب شدتوکلی کاندیدنشد!باورم نمیشدسیاستمداری بااین صداقت وجنبه توایران پیدابشه.پیروزاین انتخابات دکترجلیلی بودکه آخرتش روبه دنیاش نفروخت.ان الذین قالواربناالله ثم استقامواتتنزل الملائکه الاتخافواولاتحزنوا..این شعاردکترجلیلی بودکه حقیقتابهش عمل کرد.درضمن اونایی که به مسخره به طرفدارای دکترجلیلی میگن حزب اللهی هاباشماهستم!آره ماحزب اللهی هستیم وقرآن میگه حزب الله هم الغالبون.... (1521234) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۱:۰۱:۱۳
خیلی ها خیلی ادعا ها می کنند ولی وقتی مقا و پست و قدرت و پول رو دیدند حتی خدا رو هم بنده نیستند.

شما قبل از اینکه حزب اللهی باشی اول سعی کن انسان باشی. اگر انسان باشی بدون که می تونی مسلمان هم باشی. تازه اگر یک مسلمان خوب بودی متونی تقاضای عضویت در حزب الله را بدهی.

حزب الله ، باشکاه بدن سازی نیست که با پول عضو بشی. اول باید انسان بشی (1522464) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۵۷:۰۳
تازه معني اخلاق را ياد گرفتيم: در پازل غرب بازي كردن (1521246) (alef-16)
 
امیر ارسلان
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۵۷:۱۲
بزرگترین بازنده های انتخابات 92کسانی بودندکه اول باتبلیغات زیادوهای واوی برای جلیلی آمدندولی وقتی دیدندمردم اقبالی به او ندارند،ساکت شدند. (1521247) (alef-16)
 
احمدی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۰۱:۰۱
آقای الف و شخص آقای توکلی
بنده جوانی هستم که با اسم شما سالیان قبل آشنا شدم و آن موقعی بود که بچه بودیم و خانواده ما به شما در انتخابات ریاست جمهوری رای دادند و آن هم به عنوان فردی انقلابی و راستی
سال ها از آن تاریخ گذشته است و من الان فرد مستقلی شده ام و از لحاظ فکر سیاسی و اجنماعی استقلال فکری دارم و در حد خودم خوب از بد را تشخیص میدهم
و در نمام این سال ها با سیاست نیز خوب آشنا شده ام
به خدای خود سوگند میخورم همان احمد توکلی که سالی کاندیدایمان بود,الان بسیار حق الناس گردن مردم دارد. در این دنیای پست امروزی که بساط تهمت و افترا گسترده شده است شما نیز از علمداران شده اید.
اگر به آیت الله بزرگوار ما توهین میکنید فقط به او بدهکار نیستید
اگر به شخص ریاست جمهور تهمت میزنید به همه ما بدهکارید
چطور شخصیت پاک و اقدامات خالصانه دکتر جلیلی را نفی میکنید؟
آیا دلیل آن این نیست که ایشان به نفع کاندیدای مورد علاقه شما کنار نرفته است؟

آقای توکلی من جوان به شمای بزرگوار اعظم توصیه میکنم که چند صباحی خود را بازنشسته کنید.دیگر بس است خسته شده اید.به ارتباط خود و خدای خود بپردازید و از درگاه ایشان طلب مغفرت کنید.تا ازین باتلاق کینه و کدورت و عداوت به در آیید.تا نور و روشنی ایمان و تقوا بار دیگر شما را از این گمراهی نجات دهد.آقای دکتر توکلی آیا قدرت این اندازه شیرین است؟
با آرزوی سربلندی ایران عزیزمان-عزت اسلام پربرکتمان و عمر با برکت به رهبر عزیزمان ,توفیق به دولت دکتر روحانی و عاقبت بخیری دکتر احمدی نژاد
والسلام (1521254) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۱۰:۰۴
من از کاندیدای انتخابات راضی بودم . رقابت بود ولی از توهین تهمت افترا خبری نبود.حالا هم نظر همه شما متین بگذارید اقای روحانی فکر معضلات کشور باشه (1521277) (alef-16)
 
یاسی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۱۳:۱۸
بهتون حق میدم بازنده شدن قالیباف در حالی که فکر می کردید برنده نهاییه خیلی براتون سخته و هنوز تو شوک هستین چون توقع داشتین جلیلی به نفع سردار کنار بکشه ولی نشد حالا هم دارین جلیلی رو با فتنه پیوند میزنین وبا موسوی همتراز ش میکنین این یعنی نهایت افراط ! براتون متاسفم که دیواری کوتاهتر از دکتر جلیلی پیدا نکردین که روش یادگاری بنویسین دارین میسوزین معلومه میدونین چیه رای شما معیشتیه یعنی خیلی زود تغییر میکنه ولی رای ماگفتمانی بود یعنی غیر قابل تغییره این بیشتر اتیشتون زده !خیلی ترسویی اگه کامنتمو نزاری... (1521282) (alef-16)
 
ارام
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۴۵:۴۹
کاش سخنرانی برادر مشفق را گوش میدادید بعد به موسوی می گفتید از راههای قانونی وارد شود.از این گذشته مگه در امریکا هم کسانی که حمایت علنی از رقیب ال گور کرده بودند قاضی رسیدگی به پرونده بودند! (1521367) (alef-16)
 
!!!
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۵:۲۰
آقای نویسنده اصلا معلوم نیست شما از طرفدارای سردار قالیباف بودی!!! مطلبی که نوشتید فقط و فقط برای التیام بخشیدن به شکست خودتون بود و ارزش دیگه ای نداره! (1521395) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۷:۲۱
روحانی حرفی را زد که من و خیلی ها دیگر با ترس می گفتیم اینکه زندگی خوب و با نشاط حق مسلم ماست و نه هیچ چیز دیگر .... (1521398) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۰۲:۳۰
اینهمه اسمون وریسمون کردی که بگی اگه جلیلی نمیومد و کنارمیکشید قالیباف رای میاوردو ... بابا سال ۸۴ و۸۸ هم جلیلی بود چرا نمی خواید بفهمید همه نظرسنجیاتون در حقیقت نظرسازی بوده بیخود به این واون فحش ندید برید کار تون رو درست کنید
البته میدونم مثل گذشته هم نظرم رو نمایش نمیدید ولی آهای الفی ها اگه دین ندارید لاقل آزاد مرد باشید پذیرفتن شکست اونهم از ناحیه رودست خوردن از نظرسازی های قلابی شهامت میخواد که ندارید
راستی حال انصافتون چطوره (1521408) (alef-16)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۲۵:۴۷
کاشکی در انتخابات سال 88 هم ارگانهای دولتی مانند سال 92 به بهانه حمایت رهبری از یک فرد خاص کمتر در انتخابات دخالت میکردند. (1521452) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۳۵:۵۳
8 سال ترم و فقر نشان تفکر اصولگرا به هیج جز بد بختی نمیرسه ! (1521473) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۳۸:۴۱
شکست اصلی انتخابات متعلق به احمدی نژاد وحامیانش بود . امیدوارم اقای روحانی مسیر واقعی اعتدال را پیشه کند . (1521478) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۴۰:۰۱
آقای توکلی!
بنده به شخصه اصلا طرفدار جلیلی نبودنم و نخواهم بود (فامیل ما طرفدار قالیباف و بعضی آقای روحانی بودند.)اما باید توجه داشته باشیم که یکی از بی اخلاقی ترین کار ها در انتخابات اخیر توسط شما صورت گرفت.
من در کنار تمام بدی های جلیلی یک خوبی میبینم و آن هم اینکه او سعی کرد خود را اثبات کند تا دیگران را تخریب.و با همین شیوه رتبه ی سوم شدن خیلی کار است.
کاری که شما دقیقا خلافش را انجام دادید و در ایام انتخابات هرروز مقاله ای را علیه جلیلی مینوشتید و در سایت میگذاشتید. و حتی تحمل هم نکردید که او را با اخلاق بدانند. این ، دقیقا شیوه ی احمدی نژاد برای رای آوردن بود که شما آن را برای رای آوردن کاندیدای مورد نظرتان به کار بردید. شما که یک رسانه ی قوی به نام سایت الف را در اختیار دارید و روزانه بازدید های بیشماری دارد،باید خود را مسئول بدانید و تمام تلاش خود را برای تخریب شخصی دیگر به کار نبرید. در این دوره انتخابات هیچ یک از نامزد ها به گوشزد کردن موارد منفی قبلی رقبا در سال های گذشته نپرداختند اما شما برای آقای جلیلی نه تنها این کار را کردید ، بلکه تهمت ها ی بیشماری هم به او زدید.
من معتقدم اگر جلیلی رای می آورد نمی توانست به خوبی برای آبادانی کشور کار کند و آقای روحانی هم به نظر من از همه برای این کار باتجربه تر و با نفوذ ترند.
اما این هرگز کار غیر اخلاقی شما را توجیه نمی کند و شاید بازنده ی اصلی شما باشید که باید در آخرت خیلی جواب دهید
البته من میدانم که این نظر هیچ گاه پخش نخواهد شد اما آن را مینویسم که توسط شما خوانده شوند. (1521483) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۵:۳۶:۰۱
سعی کرد خود را اثبات کند تا دیگران را تخریب؟! رسما امنیت ملی رو داشت فدای کم نیاوردن توی جواب دادن به عارف و ولایتی می کرد، تو فییلمشم که کارشناسش اومد گفت وعده های اقتصادی بقیه ی کاندیداها غیر علمی و غیر عملیه! دیگه بدتر از این؟ متاسفانه روش های آقایان جلیلی و روحانی، احمدی نژادی بود. (1523120) (alef-6)
 
داود
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۴۳:۳۴
قطعاً بازنده بزرگ انتخابات 92، اصولگرانماهایی همانند توکلی و لاریجانی و قالیباف و... بوده اند.
دلیل اینکه جلیلی بازنده بزرگ بود را این نکته دانستید که: دشمنان گفتند ایشان کاندیدای رهبری است و ایشان تکذیب نکرد.
بدبخت بیچاره ها! دشمن که هر روز از اقدامات توکلی و دار و دسته اش در مجلس حسابی بهره می برد.
بدبختا! دشمن که همیشه از شماها حمایت میکند و شما هستید که لبخند بر لبان ناپاک دشمنان می نشانید.
شمایید که پازل دشمن را تکمیل می کنید
واقعاً براتون متأسفیم (1521488) (alef-16)
 
منصف
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۹:۰۵:۵۶
قالیباف مرد بزرگ وتوانایی ست....گرچه سادگی وصداقتش مجال سیاست بازی بهش نداد.......
ٓٓٓ (1523493) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۱:۰۰:۲۸
من برات متاسفم
انتظار داری این اقایون بیان از این دولت تعریف کنن؟؟؟؟از چی تعریف کنن؟از تورم؟از بیکاری؟ (1523867) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۲ ۱۵:۴۵:۱۴
داود عزيز سلام
اگه قراره كه بافحش وتوهين وبي اخلاقي بگيم كه طرفدار كدام فرد وانديشه ايم
خاموش بنشينيم و.... خيلي بيشتر به افراد مورد نظرمون كمك ميكنيم تا اينكه اينطور زود از كوره دربريم .
راستي يادمان باشد:حضرت آقا؛ توكلي ، رفسنجاني،موسوي ،احمدي نژاد ،جليلي ،شهيدهمت؛فكوري؛جهانآرا،باكري؛صيادشيرازي وخيلي ديگر از مردم ،با همديگر زماني كه مردم را داشتند به بيخيالي ودور ازهم بودن تشويق ميكردند به همديگر برادر گفتند وانقلاب را تا اينجا آوردندو تحويل ما دادند؛بكوشيم لا اقل نصف اون انقلاب را تحويل بچه هامون بديم (1528770) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۰:۰۳:۱۹
چون شما نسبت به جلیلی مغرض هستید نمی توانید نظر بدید. به نظر من قالیباف و روحانی با هم فرقی نمی کنن حداقل اشتباهات روحانی رو پای اصولگرایان نمی نویسند. دومین بازنده این انتخابات دکتر ولایتی و ائتلاف 2+1 بود. چون اعضای این ائتلاف گفتند اگه خروجی ما یک نفر نبود در دینداری ما شک کنید ما هم در دینداریشون شک کردیم و به کس دیگه ای رای دادیم. اما دومین بازنده سایت الف بود که از 19 نظر من فقط 2 تا رو منتشر کرد و با دروغگویی تمام اشکالات احمدی نژاد رو به جلیلی نسبت داد. مثل 17 نظر دیگه ای که منتشر نکردید انتظار انتشار ندارم. (1521518) (alef-16)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۲:۴۰:۳۶
چشمها را باید شست .جور دیگر باید دید . در این انتخابات همه مردم ایران برنده شدند وفقط دشمنان ملت ایران بازنده شدند . مردم ایران با تیز هوشی ذاتی خود تشخیص دادند که در این مرحله از تاریخ باید با نقشه وطرح جدیدی وارد مناسبات داخلی وبین امللی شوند وکشتیبان را سیاست تازه ای در مواجهه با امواج خروشان اقیانوس ها اتخاذ شد . واقعا بیاییم مرز بندی های کهنه را دور اندازیم و باور کنیم همه ما کشورمان را دوست داشته وبرای نجات ان به میدان امده ایم . در این انتخابات جهان ما را تحسین کرد خودمان خودمان را تحقیر نکنیم . ما به جهانیان نشان دادیم ایرانی هستیم شاید کارمان به مویی کشیده شود اما بریده نمیشویم . شاید تا لب برتگاه برویم اما سقوط نمی کنیم . ما ملتی هستیم با سابقه تاریخی هفت هزار ساله . مگر این هفت هزار سال را چگونه طی کرده ایم ؟ (1521702) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۲:۴۲:۱۳
سلام

بالفرض که بازنده انتخابات جلیلی بود.خوب که چی.

دوست بزرگوار تحلیل نگر بروید به فکر اطافیان رئیس جمهور منتخب باشید که باز پای انگلی رو به کشور به اسم اعتدلال باز نکنند.رئیس MI6 چی میگه و جک استرتو عشق آقای بانک چی میگه.

برید کمی این مباحثو تحلیل کنید

مامیترسیم این 4 سال تموم بشه و شما بزرگواران هنوز بحث اصلی تون رای نیاوردن جلیلی باشه. (1521703) (alef-16)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۰۱:۵۸
" اما در گرماگرم انتخابات، هیچ به روی خودش نیاورد که رسانه های دشمن وی را به عنوان نامزد موردنظر رهبری جا می زنند و حتی بعد از انتخابات هم زحمت تکذیب این دروغ ها را به خودش نداد."

چرا دروغ واقعا؟!!!
ایشون تو همون کرماکرم انتخابات در حواب یک مصاحبه با خارجی ه گفته بودند شان و جایگاه رهبری بسیار بالاتر از دفاع از یک شخص است. شما نشنیدید شاید. (1521728) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۶:۰۸:۰۲
آفرین هیچکس به این نکته اشاره نکرد. (1522101) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۰۸:۱۱
نویسنده با ظرافت خاصی قصد داشت اقای جلیلی را سرزنش کند اگرچه در ابتدا موسوی را بازنده انتخابات نامید.
نویسنده حق ندارد برای کسی تعیین تکلیف کند که نامزد انتخابات شود یا نه...
هر کدام از نامزدها درصدی از مشارکت مردم را به همراه داشتند که منجر به مشارکت حداکثری مردم شد.
در نظام اسلامی مهمترین حق این است که مردم بتوانند ازادانه حرف بزنند که در این انتخابات با ظرافت خاصی به یاری و لطف خدا این اتفاق افتاد و خدا به این نظام ابرو داد نه شخص دیگری........ (1521739) (alef-16)
 
میرحسین
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۱۱:۲۱
پیروزی ما شکست هیچ کس نیست بلکه پیروزی ملت است (1521745) (alef-16)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۱۳:۰۸
آقا یه سوالی هست که هیچ کدوم از شماها جواب نمیدید: اگه یه داور تو یه بازی عادلانه سوت زد، پس تو همه بازی های قبلیش هم عادلانه سوت زده؟ این چه قیاسیه آخه. آدمهای معمولی در قبال یه حادثه تکراری و عادی چندین رفتار متفاوت از خودشون نشون میدن. این که انتخاباته و سرنوشت قدرت رو تعیین میکنه! (1521748) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۰:۲۲:۰۲
تو هم جواب این سوالو بده
اگه تیم ما نبرد حتما داور به نفع تیم مقابل گرفته و اگه ما بردیم داوری عادلانه بوده؟
فکر نمیکنی تیم مقابل هم چنین نظری داره ...
و چه زیبا طرفداران تیم مقابل به رای داور احترام گذاشتند. (1522380) (alef-13)
 
نظام مظلوم
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۶:۵۱:۵۵
سلام
شما نتيجه ای که از قیاست می گیری غلطه!
حرف این نیست که جون تو این مسابقه درست عمل کرده پس اونجا هم درست عمل کرده بلکه حرف دو تاست:
1 - اون موقعی که نتیجه به ضرر ماست داور عادل نبوده ولی اون موقع که به نفع ما سوت زده عین عدالت عمل کرده

2 - شما اون موقعی که مدعی بی عدالتی داور هستی دلیلی نداشتی پس در نگاه و برداشت اول داور دراین بازی و بازی های قبل درست عمل کرده مگر شما ثابت کنی در بازی های قبل اشتباه سوت زده که نزده! (1524039) (alef-6)
 
saeed
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۱۶:۱۸
شرم آوراست کسانی را که برای تحقق حماسه سیاسی مدنظررهبرمعظم انقلاب پابه میدان گذاشته وبه جای گرفتن ژست های سیاسی وکاسه لیسی فتنه واصحاب واعوان ورئیسش!!! به فکر تحقق منویات رهبری بودند شکست خورده وبازنده بدانیم!
بخش اعظمی ازاین جماعت همان ها بودند که روزی شعار فقروفساد وتبعیض توکلی به پاخیز راسرمیدادند!! برادرعزیز نویسنده نه آن زمان شکست خوردیم وبه زعم شمابازنده شدیم نه 88 ونه 92
السلام علینا وعلی عبادالله الصالحین (1521755) (alef-16)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۳۳:۱۳
با سلام
نویسنده زبر دستی که هدفت جلیلی بود نه موسوی مثل مرد حرفتونو بزنید چرا میترسی برادر.....
صادق باش و شجاع.... (1521776) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۳۹:۰۴
حضور مجدد مردم در انتخابات 92 به معنای پذیرش و درستی انتخابات 88 نیست. این یک کنش سیاسی مردمی است که صندوق رای را تنها وسیله ممکن برای رساندن صدایشان به حاکمیت می دانند. در 88 تقلب نشد اما تخلفات بسیار بزرگی شد که کمتر از تقلب نبود. برنده این دوره هم نظام بود و هم اپوزیسیونی در داخل که تا دیروز به رسمیت شناخته نمی شد. یک تنظیم روابط مجدد میان حاکمیت و بخشی از مردم که دل در گرو نظام ندارند اتفاق افتاد که هر دو یک پیروزی نسبی بدست آوردند و خوشحالند. اصولگرایی می تواند برنده باشد به شرطی که اخلاق سیاسی را بیشتر رعایت کند و روابط خود با بدنه بزرگ اصلاح طلب جامعه را باز تعریف کند. (1521782) (alef-16)
 
مقداد
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۳۹:۱۳
بازم که گیر دادید به جلیلی ....

اتفاقا پیروز بزرگ ایشون بودن چون مثل بعضی ها چند سال وقت صرف تبلیغات نکردن ... کاملا قانونی عمل کردن و در وقت قانونی تبلیغ کردن (1521783) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۸:۵۳:۵۶
توی چندسال اخیر که فقط حرف جلیلی و قالیبلف و مشایی بود برای انتخابات منظور از کسی که چندسال تبلیغ کرده کی بود؟ (1523475) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۳۹:۵۳
یکی از منطقی متونی بود که از سال 88 به این ور در مورد عملکرد موسوی خوانده بودم .
در مورد جلیلی هم گل گلفتید انصافاً.
خدا کند طرفدارانش بفهمند و فقط ایشان را تنها ولایتمدار ایران نخوانند. چون رای پایین ایشان توهین به تمامی ولایتمداران ایرانه
احسنت آقای سیاح (1521786) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۵۴:۰۶
اقا بس کنیدتاکی باید انتخابات88راشخم بزنید (1521808) (alef-16)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۸:۵۲:۱۳
اتفاقا خوبه اگه به قول آقای عارف در یک فضای آزاد و بیطرفانه حوادث قبل و حین انتخابات و بعد از انتخابات بررسی بشه و ولی یکطرفه به قاضی رفتن کار درستی نیست (1523472) (alef-6)
 
پرچمی
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۸:۰۸:۲۷
بازنده ظاهری جناح راست بود
و برنده ظاهری مردم بودند
اما در واقع برنده اصلی جناح راست بود که علیرغم تمام جفایی که دولتش طی 8 سال اخیر در حق مردم و کشور و انقلاب و اقتشاد و ثبات و آبروی کشور کرد
باز سوار بر موج احساسات تونست مردم دلخور و دلشکسته را دوباره به امیدی اندک پای صندوق رای بیاره به امید اینکه طی 4 یا 8 سال آینده نفسی تازه کنه و باز روز از نو روزی از نو کلنگ را برداره و با نسخه جدیدی امثال احمدینژاد وارد میدانی بشه که همیشه نمره هاش تجدیدی میشه البته به قیمت مصیبت کشیدن مردم
الباقی دیگه لفاظی و مغلطه و سر کاریه! (1522143) (alef-13)
 
پارسا
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۸:۱۹:۳۰
سلام مرورتاريخ به منظور بهره گرفتن از آن در مسير آينده خوب است اما اين جور قلم زدن درباره ماجراهاي انتخابات 88 بنظر من بهره گيري از آن وقايع نيست بلكه به نوعي خودرا صاحب تحليل وانديشه نشان دادن است .الان كه دولت جديد انتخاب شده ، نظام آن را يك حماسه ي سياسي مي داند، قلوب مردم به آرامش رسيده ، دامنه ي اميد درملت افزايش يافته ،دنيا خودرا براي يك رويارويي منطقي وسازنده با دولت جديد آماده كرده و... ديگه چه جاي اين بحث هاي زايد است .اكنون دلسوزان اين نظام بايد راهكارهاي پيشنهادي ونه تحميلي به دولت جديد ونيز دعوت مردم براي همكاري با دولتشان به منظور برون رفت از وضعيت بداقتصادي وصبوري پيشه كردن دراين راه و... را دربرنامه كاري شان قراردهند . مطمئن باشد فرصت كافي براي ارزيابيهاي منصفانه درمورد انتخابات 88 فراهم خواهد بود. (1522151) (alef-13)
 
رحیمی
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۸:۳۱:۵۸
آخه این دیگه چه تحلیلیه؟! چون رسانه های ضد نظام آقای جلیلی رو کاندید نظام خواندند باید کنار بکشه؟! یعنی در انتخابات بعد هم هرکسی که لیاقت این مقام را داشت اگر گزینه نظام دانسته شد باید کنار بکشه؟ اگر درست فکر کنیم همین که رسانه های بیگانه جلیلی را گزینه نظام دانستند خودش نشان میدهد که از او واهمه داشته اند و رای ما به او معتبرتر است تا افرادی که گفتمان حقیقی انقلاب را مطرح نکردند. (1522169) (alef-13)
 
سلیمی
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۸:۴۶:۳۳
در این سالها هر تحلیلی که ارائه می شود بالاخره به گونه ای به حوادث سال 88 و موسوی و ... ربط پیدا می کند که او باید از طرق قانونی پیگیری می کردو ......
اما من فکر می کنم مشکل از جای دیگریست که اگر حل نشود ممکن است در سالهای آینده منجر به مشکلات بسیار بزرگتری گردد که همانا نهاد ناظر یعنی شورای نگهبان است. اعضای نهاد ناظر بر انتخابات باید انسانهایی کاملا بی طرف باشند. اصلا با این صفت شناخته شوند. سخنشان حجت باشد. اگر هم عقیده سیاسی به نفع گروهی داشته باشند در عمل نشان داده باشند در تصمیم گیری انصاف داشته و به ضرر گروه همفکر خود رای داده اند. و گمشده ما همچنان عدالت و بالتر از آن انصاف است. (1522194) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۸:۴۶:۵۴
جليلي آخرين تير تركش احمدي نژاد به سنگ خورد (1522197) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۰۳ ۱۴:۰۳:۰۰
جلیلی با احمدی نژاد مخالف بود و یکی از شرایط 4 گانه احمدی نژاد برای اتمام خونه نشینی اش رفتن جلیلی بود
ای کاش حداقل به این جمله که گفت هر کسی از خط رهبری جدا شود اشتباه رفته توجه میکردید
(البته مضمونش این بود)
انتظار تایید ندارم (1530361) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۹:۲۶:۰۱
آقای سیاح
نام آقای فتنه 88 رو کنار نام آقای جلیلی گذاشتن کمی بی انصافی است (1522277) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۹:۳۱:۱۱
شکست خورده واقعی قالیباف بود که میلیاردها تومن خرج کرد و به هیچ نرسید مردم نشان دادن به پول خرج کردن رای نمیدن و برنده واقعی دکتر ولایتی بود که واقعیتهای سیاست خارجی را گفت و کمر جریان انحرافی و پایداری را شکست (1522285) (alef-6)
 
م
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۰:۲۷:۵۸
من شخصا هنوز هم به نتیجه انتخابات 88 شک دارم. اما بخاطر حفظ مملکت و صحبت های رهبر انقلاب اومدم و دوباره رای دادم. اگر دوباره رای دادیم دلیل این نیست که مسائل حل شده. لطفا نتیجه گیری غلط نکنید. (1522400) (alef-6)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۰:۳۸:۵۵
انتخابات 92 اصلا بازنده نداشت و برنده آن رهبری و ملت ایران بود و این به برکت
خون پاک هزاران شهیدی بود که مخلصانه جان عزیز خودشان را فدای این مرز وبوم کردند دشمنان خارجی و داخلی ملت بزرگ ایران تهمتی در سال 88 به این نظام و ملت وارد کردند که خسارت زیادی به این کشور وارد کرد و اعتبار ایران اسلامی را در نظام بین الملل تضعیف نمود خداوند در سال 92 بر دهان همه دشمنان خارجی و داخلی خاک پاشید و به همه نشانداد که در سال 88 مردم خود رییس جمهور انتخاب کردند و در سال 92 هم همه توهمات و نقشه های انان را نقش برآب کرد بازنده اصلی اتخابات 92 دشمنان خارجی و داخلی بودندند نه آقای جلیلی اتفاقا حضور آقای جلیلی باعث چنین نتیجه ای خوشحال کننده برای نظام رقم زد (1522424) (alef-6)
 
شیره
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۱:۱۸:۱۶
الف اگه مردی پخشش کن : اولا تفسیرت بدرد خودت میخوره بس دوما شرایط و هیجان این انتخابات در حد یک هزارم انتخابات 88 هم نبود سوما موقعی که شورای نگهبان خودش داره واسه احمدی نژاد تبلیغ میکنه به اون مرجع باید شکایت کرد؟ چهارما جریان مناظرها و بی اخلاقی های سال 88 که یادت نرفته پنجم سعید جلیلی هم انصافا خوب رقابت کرد با سن وسال کم و دیر هنگام در آخر برو یه آبی بزن به سروصورت بلکم از خواب بیدار بشی و خوب تحلیل کنی (1522507) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۲:۳۸:۰۸
با کلیات نتیجه گیری شما موافقم اما تحلیل اول شما بوی سطحی نگری می داد چرا که گویی حوادث سال 88 تنها یک عامل داشت و آن آقای موسوی بود در صورتی که هزاران عامل جمع بودند و در انتخابات 92 با تدبیر و مدیریت مقام معظم رهبری بسیاری از آن عوامل به ظاهر موجه اجازه عرض اندام نیافتن ... و این شد حماسه سیاسی 92 و از طرفی موقع شناسی برخی خواص همواره متهم در طی این سال ها و عمل به تکلیف شرعی و اخلاقی نیز یارای این مطلب بود. (1522692) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۴:۰۵:۲۲
به نظر میرسد اگر از دید آخرتی نگاه کنیم بازنده بزرگ این مقاله نویسنده آن اس تعصبات خود نسبت به جلیلی را فراموش نکردهت که هنوز (1522878) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۴:۲۰:۳۵
بازنده انتخابات شما اصولگرایانید که به جون هم افتاده اید سر هیچ! (1522928) (alef-6)
 
اکبر
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۵:۰۸:۴۶
بازنده شمایید که چشمان خود را بر حقیقت بسته اید و به قول خود، آخرتتان را به دنیا می فروشید!!!
ما فراموش نکرده ایم همه تلاشی که مجلس اصولگرا برای در آوردن انتخابات 92 از دست احمدی نژاد و دار و دسته اش انجام داد! به نظر شما چرا؟؟؟
برای شناخت کسانی که به روحانی رای دادند، توجه شما را جلب می کنم به فیلم های شادی مردم در شنبه شب پس از انتخابات و شعارهای مردم!
دست بردارید و از فروش آخرت خود با چشم بستن بر حقیقت دوری کنید
مدیونی الف جان اگه چاپ نکنی (1523046) (alef-13)
 
یاسی
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۵:۳۶:۳۶
اقای یاشار اسم هر کی رو میاری اسم این مرد دو هزارچهره زیبا کلامو نبر اگه طبیبه بره یه فکری به حال زار خودش بکنه ... (1523121) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۶:۴۹:۵۱
آقای جلیلی همان فردی است که در مناظره صراحتاً نظام جمهوری اسلامی را به آدم کشی متهم کرد؛ آن وقت شما میگویید: «درست است که در مناظره از نظام دفاع کرد»! جلیلی همان فردی است که به 75 میلیون ایرانی در تلویزیون گفت ما در سمیرم و ... آدم کشتیم. تا الان مگر چند هزار نفر از وقایع سمیرم و ... اطلاع داشتند؟ به نظر من این کار جلیلی دست آویختن به هر چیزی برای رأی آوری بود. آقای روحانی خیلی سعه صدر داشت که جواب تندی به وی در این خصوص نداد و مثلاً نگفت بروید بررسی کنید چه کسی دستور شلیک داد و ... (1523244) (alef-6)
 
ن
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۶:۵۱:۵۶
بازنده این لنتخابات تندروی و عوامفریبی بود و برنده اش درایت و عقل . (1523248) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۷:۲۴:۴۳
بازنده بزرگ انتخابات آقای ظرفیت بود !! (1523316) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۷:۲۴:۵۷
امید که در آینده شاهد حق خوری صاحبان حق نباشیم .ملت ایران با ید با حفظ سخن کلیدی حضرت امام ره یعنی وحدت این دوره بسیار بد هشت ساله گذشته را فراموش کنند و برای تغییر و ساختن خرابی های بیشمار تلاش مضاعف کنند. (1523318) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۸:۳۰:۴۶
خطای اول:
دومین بازنده بزرگ انتخابات۹۲، کسی نیست جز سعید جلیلی، کسی که روز آخر ثبت نام کرد و مدعی بود تنها نامزد حامل گفتمان انقلاب اسلامی است و بقیه نامزدها باید به نفع ایشان کنار بکشند.
-کجا جلیلی گفته بقیه نامزدها باید به نفع من کنار بکشند؟
خطای دوم :
می گفتیم اقلاً وقتی رسانه های دشمن، جلیلی را نامزد مورد نظر رهبری نشان می دهند، فكر كنيد و بفهمید در چه دامی پای گذاشته اید.
-رسانه های دشمن قبل از نامزدی جلیلی، قالیباف را نامزد رهبری معرفی می کردند. چرا تکذیب نکرد؟ چرا انصراف نداد؟
خطای سوم :
به همین دلیل هم باید جلیلی و دارودسته پایداری را دیگر شکست خورده بزرگ انتخابات۹۲ دانست. نه بخاطر اینکه برخلاف ادعاهایشان، فقط ۱۱درصد آرا را بدست آوردند، بلکه به این دلیل که نامزد مقابلشان را به پیروزی رساندند.
- قالیباف با 8 سال تبلیغات پرخرج 6 میلیون رای آورد. جلیلی با 20 روز تبلیغات ساده 4 میلیون رای آورد. حالا کدامشان شکست خورده بزرگ است؟ ضمناً قالیباف بود که با مطرح کردن قضیه کوی دانشگاه فرصت تبلیغی طلایی در اختیار روحانی قرار داد و او را به پیروزی رساند. (1523434) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۹:۲۰:۰۹
بازنده اصلی تئوریسین جناح راست شریعتمدار بود (1523515) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۹:۳۸:۵۷
سایت محترم الف گاه مقالات و مطالب جالبی را درسایت شما میخوانم که هم وزانت دارند هم مستند هستند ولی این مطلب نه مستند هست نه وزانت دارد نه اخلاق و ادب در آن رعایت شده (توهین به افراد مختلف) و ادعاهای بی اساس درباره انتخابات 88 و 92 . فقط اسمان و ریسمان به هم بافته شده که نمی دانم چه چیزی را ثابت کند (1523553) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۲۱:۴۷:۴۲
جبهه ی پایداری کجاست؟ اگر خاتمی و هاشمی از روحانی حمایت نمی کردن و همچنین فرد شایسته ای در نظرمون نبود به اقای روحانی رای نمیدادیم
لطفا رای ما رو خراب نکنید به اسم این که چون پایداری ها مخالف روحانی بودند به ایشان رای دادیم . اصلا پایداری رو نمیشناسیم و اصلا درمعادلات ما جایگاهی نداشتند. چرا میخواین اون ها رو بزرگ کنید ؟ (1523661) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۲۲:۲۰:۱۹
برنده این انتخابات محسن رضایی بود که بدون توسل به پول بیت المال و بدون رانت سیاسی و حمایت این و آن رای خالص و ارزشمندی آورد و شانه های سترگ و مردانه اش را جز خدا و مردم جلوی کسی خم نکرد
انصاف بده نویسنده متن (1523685) (alef-6)
 
mina
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۱:۱۸:۳۴
اقای محترم بس کنید
جلیلی که از سمت جبهه ی پایداری نیومد استاد
کاندیدای پایداری مشخصه کی بود
بعدا خودشون رو چسبوندند به جلیلی (1523887) (alef-6)
 
saeed
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۰۰:۴۴:۴۰
احسنت بر شما
این آقایون خودشون خبر دارند منتها خودشون را به خواب می زنند. جلیلی به هیچ وجه نماینده جبهه پایداری نبود که بخواهد از این و اون اجازه بگیره اگر چه پایداری از ایشون حمایت کرد پایداری ها هم که کافر نیستند جلیلی بگه من به حمایت شما نیاز ندارم.
این را از باب دفع دخل مقدر عرض کردم که اعتراض نشه چرا جلیلی در مورد حمایت اونها سکوت کرد. (1525861) (alef-6)
 
حسام
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۳:۰۶:۳۸
نگارنده محترم لطفا پاسخ دهید:
1- شما در سال 88 بانی فتنه بودی یا کاسب یا ...!!! (یکی به نعل یکی به میخ)
2- چرا اینقدر با کینه نسبت به جلیلی صحبت می کنی که اون رو در کنار آمریکا بعنوان شکست خورده معرفی می کنی
3- علت شکست اصولگرایان عدم اتحاد آنان و در نتیجه ناراحت شدن مردم از این رفتارشان بود.
4- حضور جلیلی انتخابات را رفراندوم نکرد بلکه سیاه نمایی شما و هم فکرانتان ذهن برخی از ناپختگان عرصه سیاست را به خود مشغول کرد.
یا علی (1523974) (alef-6)
 
اسد
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۸:۰۵:۵۴
اینقدر قانون ، قانون می کنی برو ببین اولین قانون شکن کی بوده.
طبق قانون نتایج انتخابات باید توسط چه ارگانی اعلام بشه و اون زمان چگونه اعلام شد ؟ جناب
حقیقت برای انسانهای واقع بین روشن است، (1524084) (alef-6)
 
م ک
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۱۰:۰۴:۱۵
در خصوصو جمله آخر مقاله:
فرمودید که مردم به دو سوی افراط گرایی نه گفتند. در مورد جریان پایداری به تفصیل توضیح دادید. اما نفرمودید نماینده طیف مخالف نظام کدوم یکی از نامزد های محترم بودند.
پ ن: رهبری از مخالفین نظام هم دعوت به مشارکت در انتخابات فرمودند. لطفا بفرمایید این عزیزان به چه کسی رأی دادند؟ (1524275) (alef-6)
 
سمیه
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۰۴:۴۰:۴۰
اصولگراها هر عیبی که داشتند قواعد بازی رو رعایت کردند و بعد از انتخابات همگی تبریک گفتند.نه مثل بعضیها که صحت انتخابات رو خمیشه منوط به پیروزی خودشون کردند و جر زدند (1526032) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۰۴:۴۵:۰۲
نمیدونم وقتی رهبر انقلاب از همه تشکر کردن و همه رو پیروز واقعی انتخابات میدونن چرا بعد از یک ماه و نیم به فکر شناسایی بازنده انتخابات افتادین؟؟؟؟؟؟؟؟انتخابات که بازنده نداره!مسلما هدفتون خیر نیست.به جای نقد عملکرد کیهان و دم زدن از امنیت روانی مردم خودتون رو اصلاح کنین که دست همه رو در عرصه تخریب و تحلیلهای آبکی از پشت بستین!!! (1526035) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۱۲:۵۳:۴۳
این تعبیر شما در استعداد فوق العاده حزب و دار و دسته اقای جلیلی به دفع حداکثری بسیار عالی بود . فوق العاده!!!همان گروهی که برای اقای ناطق و اقای خاتمی عزیز هم کار کردند!!! (1526542) (alef-13)
 
اگاه
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۱۲:۵۵:۵۲
اقای الف چرا شما اینقدر دنبال یک نفر میگردید که به عنوان یک متهم به مردم معرفی کنیدش حالا که انتخابات به خیر و سلامتی برگزار شد تو هم شیرینی این انتخابات رو تبدیل به زهرش نکن برنده انتخابات مردم بودند و بازنده ای انتخابات هم دشمنان این مردم هستن پس اقای الف دیگه دنبال بازنده انتخابات به غیر از دشمنان مردم نگرد (1526550) (alef-13)
 
عماد
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۱۵:۱۸:۱۰
آقای روحانی باید پیروزی خود را بیش تر مدیون جناب احمدی نژاد بداند چون با کارنامه ی سیاهی که از خود به جای گذاشت باعث شکست افرادی شد که خود را مانند احمدی نژاد اصول گرا می دانستند (1526861) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۲ ۱۸:۱۲:۴۰
برنده اصلی انتخابات 92 ، ملت بودند که در چهار سال اخیر لحظه ای از اصرار بر حقوق حقه خویش ( بر اساس قانون اساسی ) کوتاه نیامدند .
بازنده اصلی هر که بود اصلا اهمیت ندارد . مهم این است که آن طرز تفکر نتوانست بیش از این بر گفتمان میلیتاری خود در برابر ملت مسلمان و انقلابی و شاگردان روح الله اهتمام ورزد و منکوب یک ملت گردید و عاقبت خود نیز وارد همین بازی گردید . (1528994) (alef-13)
 
اگاه
۱۳۹۲-۰۵-۰۲ ۲۳:۲۹:۳۳
اقای الف چرا ظرفیت انتشار نظرات مخالف با نظرت رو نداری بهتره که یکم ظرفیتت انتقاد رو داشته باشی (1529354) (alef-13)
 
علی...
۱۳۹۲-۰۵-۰۳ ۰۵:۲۳:۰۴
دیدی درست حدس زدم .شما از انتشار نظرات مخالفان میترسید در حالی که نظرات موافقانتان را چندبار انتشارمیکنید.خجالت بکش (1529608) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۲-۰۵-۰۳ ۱۰:۲۳:۱۴
قسمت اول صحبته های شما کاملا صحیح ولی قسمت دوم کاملا اشتباه.
آیا ملاک برای شما صحبتهای رسانه های بیگانه است؟
در کدام انتخابات رسانه های بیگانه یکی را به عنوان نامزد مورد نظر رهبری ارائه نکردند،رهبری هم که بارها اعلام کرد یک رای دارد و هیچ کسی هم از رای او مطلع نیست.مهم این است که مخاطب عاقل باشد.
اما چرا انگشت انتقاد خود را بسوی کاندیداهایی که به جای آنکه از برنامه های خود صحبت کنند فقط از روسای جمهور قبلی برای رای آوردن استفاده می کردند.
و نکته آخر اگر آقای هاشمی رد صلاحیت نشده بود بدلیل اینکه لحظه آخر ثبت نام کرده بود احتمالا به عنوان بازنده بزرگ ازش نام می بردید. (1529816) (alef-13)
 
قاینات
۱۳۹۲-۰۵-۰۳ ۱۴:۴۵:۵۷
بازنده انتخابات 92 کاسبان فتنه بودند (1530443) (alef-13)
 
سلام!!!!!!
۱۳۹۲-۰۵-۰۳ ۲۰:۱۶:۱۸
انشاالله خداوند سایت الف و طرفدارانش رابه راه راست هدایت فرماید. (1530974) (alef-13)
 
نذیر
۱۳۹۲-۰۵-۰۴ ۱۶:۵۹:۱۶
بسه دیگه به خیال خودتان تحلیل میزنید و دیگه ته ژرف بینی هستید. نصف نظراتت مخالف نظرات مقام معظم رهبری بوده و هست حالا دیگه نمیخواد از آقا جلو بیفتید. از خدا هم حزب اللهی تر شدید. من طرفدار آقای جلیلی نیستم ولی هر بچه ای به گرایشات و عقبه ی نامزد ها نگاه می کرد تفاوت های فاحش در گفتمان ایشان را با سایرین البته به جز آقای حداد میدید.
این دو، نماینده یک گفتمان بودند که البته فقط گفتمان جبهه پایداری نبود. حال اگر معیار هایی را که رهبر معظم انقلاب بیان میدارند در فرد و یا افرادی وجود داشت آنها باید از صحنه بیرون روند چون بیم آن میرود که نامزد نظام از صندوق های رإی بیرون بیاید و آنها با معیار های رهبری منطبق اند. حرفهایتان بوی حرف های مدعیان تقلب در سال 88 را میدهد که به حضرت آقا معترض بودند که چرا شاخص میدهید.
آیا حضرت علی (ع) به خاطر حرف های معاویه که مدعی بود حضرت علی(ع) در قتل عثمان دست داشته و او را به کشتن داده تا خود خلیفه شود؛ باید خلافت را کنار میگذاشتند تا ثابت کنند برای دستیابی به خلافت عثمان را نکشته ‌اند؟ بهتر است سایت الف قدری در سیاستهای رسانه ای خود تجدید نظر کند. حضرت آقا برای رسانه ها هم توصیه ها و معیارهایی را ارائه داده اند و البته پیوسته و در همه جا سفارش به تقوا مینمایند.
امیدوارم این نظر منتشر نشود.
ومن الله توفیق (1531899) (alef-13)
 
کریمی
۱۳۹۲-۰۵-۰۴ ۱۷:۰۳:۲۴
این انتخابات بازنده ای نداشت و برنده واقعی آن همه مردم ایران بودند.زیرا رئیس جمهور منتخب همه اقشار وگروههای جامعه را نمایندگی می کند.به شرطی که همه درجهت تحقق شعار های داده شده کمک نمایند و با دامن زدن به بحث های بیهوده (بازنده انتخابات ) و با قطب بندی مردم عده ای را پیروز و عده های شکست خورده ننامند.زیرا طرح چنین مباحثی جز اتلاف وقت مردم ودامن زدن به احساسات طرفداران کاندیدا ها هیچ مشکلی را حل نمی کند. (1531905) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.