نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 458523
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس در گفتگو با الف:
رشد اقتصادی 95 با سال پایه 93 و فروش دو برابری نفت، مثبت شد/برای تولید و اشتغال کمبود قانون نداریم؛ مشکل در اجراست
بخش اقتصادی الف؛ 15 فروردین 96
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس با بیان اینکه مسائل اقتصادی دغدغه رهبری و از توقعات مردم است، گفت: باید تأثیر رشد اقتصادی در معیشت مردم و اشتغال جوانان دیده نشود، نمی‌توان ادعا کرد که به رشد 11 درصدی رسیدیم و امروز نرخ بیکاری 25 درصد است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۷
اقتصاد ایران با مشکلات عدیده‌ای مواجه است؛ بنگاه‌های تولید با حداقل ظرفیت فعالیت می‌کنند و رکود حاکم بر اقتصاد، باعث تعطیلی و راکد بودن این بنگاه‌ها شده است. مشکلات اقتصاد ایران از جنس ناکارآمدی، نظام بانکی، فساد اقتصاد، نظام اداری دست‌وپا گیر، واردات و قاچاق کالا و... است که نیازمند اصلاح ساختارها است.

رهبر حکیم انقلاب سال گذشته را سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام‌گذاری کردند تا گام‌های جدی در جهت تحول اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی برداشته شود؛ دولت به‌عنوان سیاست‌گذاری و مجری، نقش غیرقابل‌انکاری در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد، اما آن‌چنان‌که باید در این مسیر و با سرعت موردنظر حرکت کند، نبود که رهبری در اواخر سال از این موضوع انتقاد کردند.

رهبر معظم انقلاب سال 96 را در پی محقق نشده اقتصاد مقاومتی، بانام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال که دو رکن اقتصاد مقاومتی است، نام‌گذاری کردند. سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در بهمن 92 ابلاغ شد و اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد مقاوم، درون‌گرا و برون‌زا، مردمی، دانش‌بنیان با محوریت حمایت از تولید ملی است، اما هنوز اقتصاد دولتی و نفتی ایران مقاوم نشده است.

حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال، اظهار داشت: این موضوع و مسائل اقتصادی دغدغه رهبری است که نشان‌دهنده انتظارات و توقعات مردم در مسائل اقتصادی است.

وی افزود: رهبر انقلاب عمدتاً در نام‌گذاری سال‌های اخیر به مباحث اقتصادی توجه کرده‌اند که این موضوع نشان می‌دهند مشکلات اقتصادی به‌عنوان مهم‌ترین دغدغه مردم مطرح است که رهبری به‌عنوان متجلی کننده و نمایان کننده انتظارات مردم و شخص خود به‌عنوان رهبری نظام بر آن تأکیددارند که موضوع اقتصاد مقاومتی مورد تأکید قرارگرفته و امسال هم در ذیل اقتصاد مقاومتی بر تولید و اشتغال بخصوص اشتغال جوانان و حمایت از تولید داخل است.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس با اشاره به اینکه 24 بند سیاست‌های اقتصاد مقاومتی راه‌کار و خط‌مشی اساسی برای ایجاد تحول در کشور است، گفت: بخشی سیاست‌ها مانند هدایت منابع بانکی را به سمت بنگاه‌های کوچک و متوسط کوتاه‌مدت؛ برخی مثل موضوع رفع موانع تولید در راستای جذب سرمایه‌گذاری در تولید و حل مشکل اشتغال میان‌مدت و برخی هم ازجمله اصلاح ساختارهای نظام اقتصادی در اقتصاد کلان بخصوص قطع وابستگی بودجه به نفت و سوق دادن آن برای سرمایه‌گذاری بلندمدت است.

یک سوم جوانان کشور بیکارند
فولادگر ادامه داد: اکنون موضوع اشتغال مطرح‌شده که آمار رسمی مرکز آمار ایران نرخ 12.5 درصدی بیکاری اعلام کرده که البته این عدد با احتساب و مبنای اتحادیه جهانی کار (ILO) یعنی یک ساعت کار در هفته را نیز جزء اشتغال فرض و محاسبه می‌کنند.

وی تصریح کرد: اگر اشتغال پایدار بررسی شود، آمار نرخ بیکاری دو برابر و در حدود 25 درصد خواهد شد که با بررسی بیکاری در قشر جوانان و فارغ‌التحصیلان، عددی بالاتر از 30 و حتی 35 درصد را نشان خواهد داد و این موضوع زنگ خطر و هشدار جدی در موضوع اشتغال جوانان است که باید به آن توجه شود.

عضو کمیسیون صنایع مجلس افزود: برای حل مشکل بیکاری راهی، جز بهبود فضای کسب‌وکار، رفع موانع تولید و برداشتن موانع سرمایه‌گذاری در تولید نداریم تا بخش خصوصی و تعاونی را به‌صورت واقعی تقویت و توانمند کنیم؛ همچنین اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی باید به‌صورت صحیح اجرا، اصلاح و تداوم یابد.

نظارت در دستور کار مجلس قرار گرفت/ مشکل در اجراست، نه قانون
فولادگر در خصوص نقش مجلس در حمایت تولید و رفع مشکل بیکاری عنوان کرد: مجلس در بُعد قانون‌گذاری وظیفه خود را انجام داده و کمبود و خلع قانونی نداریم. اکنون پنج قانون مهم در کشور داریم که نظارت بر اجرای آن در دستور کار فردا (15 فروردین‌ماه) کمیسیون ویژه تولید ملی است.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس افزود: این پنج قانون عبارت‌اند از قانون تحقق اقتصاد مقاومتی که تیرماه 94 به تصویب مجلس رسید؛ قانون رفع موانع تولید، قانون استفاده حداکثر از توان تولید داخل، قانون بهبود فضای کسب‌وکار و قانون اصل 44 قانون اساسی است؛ البته در کنار آن موادی قانونی که در قانون برنامه پنجم و ششم و همچنین بودجه‌های سنواتی تصویب‌شده، وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه برای حمایت از تولید ملی، دیگر به قانون نیاز نداریم، بخش اجرا مشکل دارد، گفت: برنامه مجلس، کمیسیون ویژه تولید ملی و کمیسیون‌های دیگر مجلس باید نظارت بر اجرای قوانین باشد و اگر در مسیر نظارت با خلع قانونی، کمبود قانون و هم‌پوشانی قوانین یا که قانون مزاحم مواجه شدیم، برای اصلاح آن اقدام شود.
فولادگر تصریح کرد: باید دستگاه‌های اجرایی را ملزم کنیم و دولت یازدهم در این ماه‌های آخر و دولت آینده چه این دولت و یا دولت دیگری سرکار بیاید، باید اولویت نخست خود را به اقتصاد مقاومتی تعیین کند. با توجه به انتخابات ریاست جمهوری، مردم به‌عنوان محک و معیاری، از نامزدهای مطالبه کنند که چه برنامه‌ای برای تولید و اشتغال دارند.

نفت رشد اقتصادی را مثبت کرد؛ نه تولید
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس در مورد این سؤال که دولت رشد 7 درصدی و 11.2 درصدی برای سال 95 اعلام کرده است؛ چرا این موضوع در تولید و اشتغال خود را نشان نداده است؟ پاسخ داد: نرخ رشدی که دولت اعلام کرده و رئیس‌جمهور به 7 درصد برای 6ماه 95 و معاون اقتصاد بانک مرکزی 11.2درصد را برای 9 ماه سال گذشته اشاره کردند، با احتساب نفت و بر اساس میزان فروش و قیمت نفت است.

به گفته وی، دولت در حالی نرخ رشد در سال گذشته اعلام کرد که نرخ رشد سال 94 هنوز اعلام‌نشده است که اخیر معاون اقتصاد بانک مرکزی عنوان کرد، رشد اقتصادی در سال 94، منفی بوده؛ اگر سال پایه برای اعلام نرخ رشد اقتصادی، سال 93 و 94 تعیین شود، زمانی که میزان فروش نفت با برداشتن تحریم‌های بیش از دو برابر شده و قیمت جهانی آن افزایش پیداکرده و اگر رشد اقتصادی را بر مبنای نفت و GDP (تولید ناخالص ملی) محاسبه کنند؛ این نرخ‌ها را نشان خواهد داد، درحالی‌که واقعیت این نیست.

فولادگر در ادامه گفت: نخست نرخ رشد اقتصادی را باید بدون احتساب قیمت نفت بررسی و اعلام کنند. اگر رشد واقعی بررسی شود که آن نیز با محاسبه شاخص‌هایی مانند صنعت پتروشیمی، پالایشگاهی، فولاد و... بر اساس این موارد حساب می‌شود؛ درحالی‌که در واحدهای کوچک و متوسط و صنفی که اشتغال در این بخش‌ها است، بررسی شود مشخص خواهد شد که وضعیت اشتغال چگونه است.

عضو کمیسیون صنایع مجلس افزود: رشد در بخش ساختمان منفی و بخش خدمات هم با رشد کمی مواجه بوده، البته بخش صنعت کاملاً رشد پایینی را تجربه کرده و فقط بخش کشاورزی رشد خوبی داشته است و نرخ رشد اعلامی با واقعیت‌های جامعه و معیشت مردم که مورد تأکید رهبری هم قرار دارد، همخوانی ندارد، درحالی‌که باید تأثیر آن را در زندگی مردم و اشتغال جوانان دیده شود و تا زمانی که این دو بخش خود را نشان ندهد، نمی‌توان ادعا کرد که به رشد 7 درصدی یا 11 درصدی رسیدیم.
 
خروج از رکود سال‌ها زمان خواهد بُرد
وی در خصوص اینکه کارشناسان اقتصادی در مورد ادامه‌دار بودن رکود هشدار دادند که اگر برای تولید در سال 96 اقدامی نشود، ریشه آن خشک خواهد شد؛ گفت: بله این موضوع وجود دارد. صاحب‌نظران اقتصادی عقیده دارند اگر رکود در تولید ادامه پیدا کنند و عمیق شود؛ خروج از رکود به این راحتی امکان‌پذیر نیست و سال‌ها زمان خواهد برد تا اقتصاد ایران از این رکود خارج شود.

فولادگر ادامه داد: یک از دلایل نام‌گذاری امسال هم خروج از رکود است؛ امروز خیلی از واحدهای تولید با زیر ظرفیت فعالیت می‌کنند و یا راکدند؛ مبنای دولت نباید حمایت از واحدهای بزرگ که دولتی بودند و یا شبه‌دولتی و حتی بخش نفت، پتروشیمی و صنایع بزرگ باشد و باید امسال از واحدهای کوچک و متوسط حمایت بیشتری شود.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس طرح دولت و ارائه تسهیلات 16 هزارمیلیاردی به 24 هزار بنگاه و تعداد اشتغال ایجادشده از این طرح، گفت: در این طرح اشتغال جدیدی ایجاد و رخ نداده است.
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۰ ۱۴:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۸ ۰۸:۳۲
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۶ ۱۱:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۶ ۰۷:۴۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۱ ۰۹:۵۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۰۸:۱۱
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۸ ۰۹:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۷ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۶ ۱۸:۰۵
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۵ ۱۲:۴۴
 
 
کلمات کلیدی : اقتصاد مقاومتی +اقتصاد ایران+رکود+تولید ملی+اشتغال+حمیدرضا فولادگر
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۲:۲۱:۳۶
اگر به دنبال اشتغال هستیم باید موانع فعالیت سرمایه گذار خارجی را رفع کنیم، قوانین سختگیرانه را لغو کرده و نا امنی های موجود را از بین ببریم چرا که تا زمانی که تکنولوژی وارد کشور نشده و بنگاههای اقتصادی شروع به فعالیت نکنند نیروی انسانی که عامل دیگر رشد اقتصادی است نمی تواند فعالیت داشته باشد و بیکار می ماند. (4229863) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۳:۴۰:۳۹
چرا اينقدر سرمايه گذاري خارجي علاقه داريد؟
مردم ما پول مقدار زيادي در بانك ها و موسسات دارند چرا اين ها سمت توليد هدايت نمي شود؟ پس اين همه پول و نقدينگي به چه دردي مي خورد (4230007) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۴:۳۹:۱۰
پول داخلی بهره ای معادل 20% تا 30% داره چه کاری در ابتدا میتونه سود 30% بده ؟؟؟ سرمایه خارجی بهره ای معادل 3% تا 6% داره . با ورود سرمایه خارجی سود پول در داخل کشور هم کم کم کاهش پیدا میکنه (4230128) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۷:۰۷:۴۴
مردم حاضرند پولشان را در اختیار تولید قرار دهند و هیچ سودی هم نگیرند به شرط آنکه دولت تضمین کند برای فرزندانشان شغل ایجاد می کند و جوان بیکارشان را سرکار می برد. (4230382) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۸:۲۱:۲۷
شما الان مردمی ؟ خیر خیلی ها حاضر نیستن (4230508) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۴:۴۰:۴۱
چون سود وام های داخلی 25% در سال و سود وام های خارجی فقط 5% در سال ! افتاد؟ (4230131) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۷:۱۶:۵۷
این سود ۲۵٪ درصد را بانک ها از مردم می گیرند، خوب بانک ها ، از توسعه ساختمان های مجلل و هزینه های کلان و ورود به دلال بازی خود داری کنند از بنگاه های تولید ۶٪ در صد سود بگیرند. الآن بیش از صدها هزاران میلیارد تومان پول مردم را بانک ها تبدیل کرده اند به ساختمان های مجلل و چند ده طبقه در قلب مراکز تجاری که ارزش هر متر آن بالای ۵۰ میلیون تومان است،
چه نیازی به این اسراف های خسارت آور برای مردم است،؟؟؟!!! نمی دانم حالا برای شما افتاد یا نه؟؟؟ (4230392) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۴:۴۱:۵۳
عمو جون با ورود سرمایه خارجی و شرکت های خارجی کم کم تکنولوژی روز تولید هم وارد کشور میشه ، دقیقا مثل چین (4230135) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۵:۵۷:۰۳
اون ها هم گذاشتند شما مثل چین بشوی.... (4230283) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۲۱:۰۰:۵۱
اصلا شما وقتی تکنولوژی تولید نداری چی میخوای تولید کنی ؟ پراید ؟ حتما صادر هم میکنی ؟ اول باید شرکت های خارجی و تکنولوژی تولید وارد کشور بشه (4230753) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۵:۲۲:۵۷
ورود سرمایه خارجی باعث کاهش شدید تورم میشه . چون نرخ سود میاد پایین (4230215) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۶:۰۳:۵۴
اصلا تا حالا فکر کردید چرا پول به سمت تولید نمیره ؟ چون یک تولید کننده با وامی با بهره 23% تا 30% نمیتونه سود دهی داشته بشه در نتیجه همیشه پول ها در ایران به سمت دلالی مسکن و دلار و سکه و ... میره . تنها را نجات اقتصاد کشور جذب پول های کم بهره خارجی (4230295) (alef-18)
 
Hungary
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۵:۱۴:۵۶
تا طیب نیا وزیره هیچ چیز در این کشور پانمیگیره خیالتون راحت..وزیر اقتصاد را عوض کنید تاثیراتش را در اقتصاد ببینید. (4230204) (alef-18)
 
مهدی
United States
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۲:۳۲:۲۸
صنعت ما متکی به نفت و مشتقات نفتی است دیگه! با صنعت نانو رشد اقتصادی ایجاد کنیم؟ نمیشه آقا. کار یکسال و دوسال و ده سال نیست ! کار بلند مدت میخواد. حرف زدن و حرفای قشنگ زدن راحته. عمل سخته! مرد عمل هم نداریم. نه اراده ای در مسئولین هست نه مردم!
وقتی دیوار کشیدیم دور مملکت نمیشه با وسیله دیگه رشد اقتصادی ایجاد کرد.
الان ما یخواهیم با صنعت توریسم رشد اقتصادی ایجاد کنیم. با چهره ای که از ممکلت ساختیم و با محدودیت هایی که داریم مگر میشود؟ خیر
(4229879) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۲:۳۶:۵۵
مشکل تولید و اشتغال با اجرای طرح های پوپولیستی مثل طرح تحول جیب پزشکان یا مسکن مهر به وجود می آید که البته باز هم مسکن مهر بهتر بود ولی هر دو این طرح ها بودجه هنگفتی را به جیب پزشکان و پیمانکاران فرستاد. (4229892) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۲:۴۰:۰۴
تا وقتی مالیات 50 تا 90 درصدی از پزشکان و یا واردکنندگان و تاجران به صورتی که در اروپا اجرا میشود و با افزایش درامد مالیات هم افزایش می یابد اجرا نشود و پول آن به تولید و اشتغال تعلق نگیرد شاهد مشکل تولید و ایجاد اختلاف طبقاتی خواهیم بود. (4229898) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۲۰:۴۴:۲۳
اصلا چطوره مالیات پزشکان رو بکنند صد در صد تا خیال شما راحت بشه که پزشکان از گشنگی تلف میشن.... شاید حرستان اینگونه التیام یابد. (4230711) (alef-3)
 
امیر حامد
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۲:۵۷:۲۶
نفت هم یک استحصال معدنی است و ارزش افزوده دارد. (4229924) (alef-13)
 
ف.خ
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۳:۵۲:۲۶
تا زمانی که کار کردن را به عنوان وظیفه و مسؤلیت فرد در برابر جامعه ای که در آن زندگی می کند نبینیم و تنها به حقوق آخر برج بیندیشیم هیچ چیز تغییر نمی کند. (4230031) (alef-3)
 
چکیده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۳:۵۶:۳۵
بطور واضح وروشن مشخص است بی کفایتی و بی مدیریتی درطول 37 سال اخیر کشور را با بحران های پی درپی مواجه کرده است پس چاره کار دگر اندیشی وراه کار جدید انتخاب کردن است وبس. (4230045) (alef-3)
 
باباعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۴:۵۴:۱۱
تنها را رونق اقتصادی اولا ، برداشتن محدودیتهای دست و پاگیر برای ورود توریستها به کشور ثانیا ، اجازه به بانکها و شرکتهای بزرگ بین المللی برای ورود و سرمایه گذاری در تولیدات مدرن و به روز دنیا با استفاده از کارخانه ها و انرزی ارزان و نیروی کار ایرانی است و بس . حرفهای دیگر فقط یا از سر نفهمیدن است و یا شعارهای پوپولیستی برای گول زدن مردم است و زدن سر حریفان به سنگ . (4230155) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۴:۵۶:۴۸
این آقای حمیدرضا فولادگر الان 20 ساله که توی مجلسه
خودش یه گزارش بده که تا حالا چکار کرده؟ (4230161) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۶:۳۸:۲۸
درصنعت نفت هم با تکنو لوژی روز مشگل داریم (4230341) (alef-3)
 
فرامرز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۶ ۰۰:۱۷:۵۸
من پشنهاد میکنم که چون ما همه چیزمان از جانماز و وسایل زندگانی و خوراکی را که از چین وارد میکنید چندتا نماینده و مدیر چینی هم وارد کنید تا ببینید که با همین قوانین کشور را به کجا می رسانند کشور نیاز به مدیر تولید دارد نه مدیر هزینه و چینی ها این را خوب بلد هستند (4231063) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۶ ۱۱:۵۹:۱۸
تا زمانیکه پیمانکاران بزرگ وابسته به......... در مناقصه های تشریفاتی برنده میشوند وبدون هیچ عملی 20درصد یا بیشتر از مبلغ کل قرار دادها را گرفته وبدون زحمت برای خودشان در امد کسب می کنند وضع اشتغال از این که هست بهتر نخواهد شد تمام پروژهای بزرگ در سراسر کشور در اختیار انهاست . (4231480) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.