توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 403163
محصولات کشاورزی با نگهداری طولانی در سردخانه، مسمومیت‌زا می‌شوند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۴
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی استان سمنان از ایجاد مسمومیت و فساد در محصولات کشاورزی به‌عنوان یکی از معضلات طولانی شدن فرآیند نگهداری این محصولات در سردخانه‌ها یاد کرد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا جلالی که به مناسبت روز جهانی غذا در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت اظهار کرد: متاسفانه نگهداری مازاد محصولات در سردخانه‌ها امروزه همچنان عمدتا به صورت سنتی است و در این روش استفاده از گاز  SO2 و گاز گوگرد تا حدود 20 برابر بیشتر است و همین منجر به ایجاد مسمومیت در این مواد می‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه این روش تا میزان استاندارد فاصله زیادی دارد چرا که این روش 5000 ppm در مرحله اول و 1250 ppm در فاصله زمانی 10 تا 15 روز مصرف دارد.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سمنان با بیان اینکه یکی از موانع و مشکلات صادرات میوه‌جات ، کنترل سموم اضافی در این محصولات است گفت: کنترل سموم اضافی در مبادی مبادلاتی ورودی کشورهای دیگر به‌شدت و با حساسیت کنترل می‌شود و به همین دلیل باید بهینه‌سازی محصولات و نگهداری آن‌ها به‌درستی انجام شود.

 این فعال حوزه کشاورزی و تولید، تعامل و همکاری ارگان‌های همسو را در افزایش صادرات محصولات کشاورزی بسیار حائز اهمیت دانست و اضافه کرد: مهمترین راهکار برای افزایش محصولات کشاورزی صادراتی و ارزش‌افزوده بیشتر در این بخش، آگاهی و آموزش به بهره‌بردان کشاورز است که باید با جدیت بیشتری انجام شود.

وی با بیان اینکه کشورهای دیگر باور دارند که دانش کشاورزی می‌تواند آینده شهروندان را تامین کند، خاطرنشان کرد: از همین رو، فعالیت در زمینه ایده‌پردازی، هم‌فکری و برنامه‌ریزی برای حمایت از کشاورزان در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، به‌نوعی تحقیق در حوزه دانش کشاورزی تلقی می‌شود و از همین منظر است که این روند همگام با توسعه کشاورزی افزایش می‌یابد.

این عضو اتاق سمنان با اشاره به ظرفیت‌های متنوع در بخش کشاورزی استان سمنان و خصوصا شرق این استان گفت: در مناطق مختلف کشاورزی و علی الخصوص شرق استان سمنان باید صورت وضعیت محصولات و شکل مصرف فعلی را احصاء و براساس ظرفیت‌ها و شاخص‌های آن برنامه‌ریزی کنیم.

وی بر برنامه‌ریزی علمی و شناخت بیشتر از میزان تازه‌خوری، میزان دپوی محصولات زراعی و باغی، مازاد بر مصرف محصولات در سردخانه‌ها و چگونگی فروش و مصرف آنها تاکید کرد و اظهار داشت: برای ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر باید علاوه بر ضرورت توجه بیشتر و رویکرد نوین به سایزبندی و بسته‌بندی محصولات کشاورزی؛ اصلاحاتی در میزان احتمالی ضایعات و رفع نقیصه تازه‌خوری محصولات کشاورزی این استان صورت گیرد.
 
کلمات کلیدی : محصولات کشاورزی + نگهداری در سردخانه + مسمومیت‌
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.