توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 447462
نخستین اقدام وزارت نیرو برای توسعه یکی از سواحل مهم ایران
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۰۰
امروز در مراسمی با حضور «حمید چیت چیان» وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران و «الکساندر نوواک» وزیر انرژی روسیه کلنگ ساخت نیروگاه بخاری 1400 مگاواتی سیریک هرمزگان بر زمین زده شد.
به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: این شرکت امروز با کلنگ زنی ساخت نیروگاه بخاری سیریک، نخستین دستگاهی است که به صورت جدی در توسعه سواحل مکران گام برداشته است.
«محسن طرزطلب» در این رابطه  گفت: یک سال پیش و با سفر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه به ایران، تفاهم نامه ای بین دو کشور برای استفاده از وام پنج میلیارد یورویی روس ها در اجرای طرح ها و پروژه ها به امضا رسید.

به گفته این مقام مسئول، یکی از این پروژه ها، ساخت نیروگاه بخاری یک هزار و 400 مگاواتی سیریک و پُست فشار قوی بلافصل آن با تامین مالی (فاینانس) دولت روسیه در مدت پنج سال در استان هرمزگان ساخته می شود.

وی تصریح کرد: مبلغ قرارداد یک میلیارد و 516 میلیون یورو است که یک میلیارد و 200 میلیون یوروی آن توسط روس ها و بقیه توسط ایران تامین خواهد شد؛ به عبارتی 80 درصد آن آورده نقدی روس ها و 20 درصد آورده ایران است.

طرزطلب، ساخت این نیروگاه را جزو نخستین تلاش های جدی یک دستگاه برای توسعه سواحل مکران توصیف کرد که توسعه استان هرمزگان را نیز به دنبال خواهد داشت.

وی خاطرنشان ساخت: بیش از سه هزار نفر در طول اجرای پروژه مشغول به کار خواهند شد و انتظار می رود دستکم بیش از 40 درصد آن با مشارکت شرکت ها و پیمانکاران ایرانی بویژه در تامین تجهیزات و ساخت اجرایی شود.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی یادآوری کرد: بانک صنعت و معدن به عنوان بانک عامل کارفرما در این طرح حضور دارد و امید می رود تا پیش از پایان سال تفاهم نامه بین بانک عامل ایرانی و بانک روسی برای تامین اعتبار لازم به امضا برسد.

وی ادامه داد: روس ها در ساخت نیروگاه های بخاری و زغال سنگی در جهان زبانزدند و از فناوری های روز در ساخت این نیروگاه بهره گیری می شود؛ به طوری که بازده نیروگاه 45 درصد بوده و با ساخت آب شیرین کن به بیش از این میزان ارتقاء می یابد.

طرزطلب افزود: طبق پیش بینی های انجام شده در قرارداد تجاری پروژه، هرگونه تاخیر از سوی روس ها در تحویل کار، جرایم سنگینی برای پیمانکار به دنبال خواهد داشت و تا زمانی که نیروگاه به بهره برداری نرسد، بازپرداخت وام انجام نخواهد شد.

وی گفت: ایران متعهد شده که وام را همراه با بهره 2.77 درصدی آن به صورت مرحله به مرحله پس از پایان پروژه و در مدت پنج سال پرداخت کند.

به گفته وی، همزمان با وارد مدار شدن فاز نخست پروژه، آب شیرین کن نیز به بهره برداری می رسد.

وی، «استفاده از آب دریا برای خنک کن نیروگاه« را از جمله مزایای اصلی ساخت آن در این منطقه بیان کرد.

شرکت مهندسی «تکنوپروم اکسپورت» روسیه به عنوان پیمانکار نیروگاه و پست فشارقوی «جی آی اس» (GIS) دارای عایق گازی با همکاری پیمانکاران و سازندگان ایرانی، این نیروگاه بخار را در جنوب شرقی هرمزگان به مساحت 199 هکتار راه اندازی می کند.

تامین مالی این پروژه از محل تسهیلات یک میلیارد و 200 میلیون یورویی دولت روسیه تامین می شود.

تامین آب مورد نیاز نیروگاه از دریا صورت گرفته و برای تامین آب شیرین مصرفی نیروگاه نیز ساخت آب شیرین کنی با ظرفیت نزدیک به 200 مترمکعب در ساعت در نظر گرفته شده است.

مدت زمان اجرای کل قرارداد 55 ماه اعلام و سنکرون نخستین واحد نیروگاهی با شبکه برق کشور، 41 ماه پس از شروع قرارداد در نظر گرفته شده است.

«سنکرون» به معنی وصل دو شبکه مجزا به شیوه ای است که هیچ نوع شدت جریان ضربه ای قابل ملاحظه ایجاد نشود.

برای تامین آب شرب مردم بندرعباس و منطقه نیز آب شیرین کن جدیدی به ظرفیت 100 هزار مترمکعب در روز با استفاده از دود خارجی این نیروگاه ساخته می شود که موجب افزایش بازدهی نیروگاه نیز خواهد شد.

نیروگاه بخاری سیریک در 140 ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی ﺷﺮق ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﺑﻨـﺪرﻋﺒﺎس و 30 ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی ﺟﻨـﻮب ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﻣﯿﻨﺎب در ساحل دریای عمان ساخته می شود.

ایران در رتبه نخست ظرفیت تولید برق منطقه، رتبه چهاردهم ظرفیت نصب شده (بیش از 76 هزار مگاوات) و رتبه هفدهم تولید برق در اوج (بیش از 52 هزار مگاوات) جهان قرار دارد.
 
کلمات کلیدی : وزارت نیرو+سواحل مکران+نیروگاه سیریک
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.