نظر منتشر شده
۴۶۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 210464
چیزی به عنوان «بازی بُرد بُرد» نداریم، خودمان را فریب ندهیم
ع. چینی چیان، 12 دی 92
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۲۷
با روی کار آمدن دولت یازدهم، اصطلاح «بازی بُرد بُرد» بسیار بر زبان سیاستمداران ما، از جمله آقایان هاشمی، روحانی و ظریف جاری شد. اما واقعیت این است که ما چیزی به عنوان «بازی بُرد بُرد» نداریم، به ویژه در عالم سیاست و حکومت، لذا خودمان و دیگران را فریب ندهیم.

هر چند اصطلاح «بازی بُرد بُرد» جدیداً از سوی سیاستمداران ما مطرح می‌شود، اما تئوری یا حرف جدیدی نیست و قدمت این نظریه، به امیل برون ریاضی دان و جان فون نیومن در سال ۱۹۲۸ می‌رسد و پس از آن نیز نظریات دیگری چون « معمای جوانک ترسو - توماس شلینگ» و «معمای هسته‌ای» و بالاخره «بازی‌ها شوبیک، با حاصل جمع جبری صفر یا غیر صفر» مطرح شد. اینها را دیگر همگان بلد هستند و سیاستمداران ما نباید مانند دانشجویان سال اول علوم سیاسی که جدیداً با چند اصطلاح قدیمی آشنا شده‌اند سخن بگویند. هم چنین نباید از نقد نظرات دیگران، به ویژه نظریاتی که هیچ گاه اثبات علمی نشده‌اند، بلکه فقط القا و دیکته و یا تحمیل شده‌اند بترسند.

در حالی که دیگران آیات صریح قرآن کریم که کلام وحی است را به چالش می‌کشند و تمامی اصول عقل نظری و عملی را تکذیب می‌کنند، چرا ما نباید اجازه داشته باشیم به ساحت مقدس ذهنیات، حدس‌ها، گمان‌ها، تخیلات، اوهام و یا نقشه‌های آنان ورودی پیدا کرده و احیاناً تعرضی بنماییم؟!

در تئوری بازی می‌گویند: «بازی یا برد - باخت است؛ یا باخت - باخت است و یا برُد - بُرد»، اما این گزینه‌ی آخر، یک دروغ فریب‌کارانه است برای این که به قربانی و بازنده بگویند: «ناراحت نباش که پدرت را درآوردم، به جایش تو هم بردی.»

اولین اشتباه سیاستمداران و نظریه‌پردازان این است که می‌پذیرند «سیاست و حکومت» یک بازی است! در حالی که اصلاً بازی نیست، بلکه امری بسیاری جدی و حیاتی است و اگر بازی هم باشد، بازی مرگ و زندگی است و برای انسان عاقل و حکیمی که می‌داند و باور کرده است که دنیا بازیچه، لهو و لعب آفریده نشده است، حیات و ممات، سعادت و هلاکت، هدایت و ضلالت، عزت و رذالت و سایر ارزش‌های والای انسان و حیات معقول، بازی نیست.

اما به فرض این که بازی باشد، یا بازی نباشد، ولی اصطلاح بازی را به آن حمل کرده باشند تا از خشونتش بکاهند، باید بدانیم که ما بازی «بُرد و باخت» داریم، بازی «باخت باخت» هم داریم، اما هیچ گاه بازی «بُرد بُرد» نداشته و نداریم و نخواهیم داشت. از تیله بازی بچه‌ها گرفته تا فوتبال حرفه‌ای و از تئوری‌های سیاسی گرفته تا حکومت‌های واقعی، یک نمونه از بازی یا سیاست «بُرد بُرد» وجود نداشته و ندارد که دست کم به عنوان یک مثال یا قرینه برای تقریب ذهن به این معنا، ارائه شود.

به یک بازی توجه کنید؛ مثلاً فوتبال. آیا دو تیم متخاصم صفر صفر یا دو دو مساوی شوند، بازی برد برد است؟ یا آن که در نتیجه به نفع یک تیم و به ضرر تیم دیگر تمام می‌شود؟ کافیست به خاطر این تساوی، یکی به قعر جدول سقوط کند و دیگری هم چنان در رأس بماند – یا به خاطر همین مساوی، یکی با رقیب بسیار قوی‌تری مواجه شود و در نتیجه به طور کلی از جدول حذف شود و دیگری یا رقیب جدی نداشته باشد و یا به خاطر سقوط رقیب مساوی کرده در بازی پیشین، به پیروزی نهایی برسد. حتی اگر فرض کنیم که دو تیم رقیب همه شرایط‌شان تا آخر مساوی بود و همه را بردند، بالاخره در آخر بازی‌ها باید مقابل هم بایستند و اگر باز هم کارشان به تساوی کشیده شد و تفاضل گل و یا ... نیز افاضه نکرد، کار به وقت اضافی، خسته کردن رقیب و در نهایت به ضربات پنالتی می‌رسد و یکی می‌برد و دیگری می‌بازد. مگر این که مثلاً برفی سنگین ببارد و هر دو از بازی منصرف شوند، که آن وقت دیگر صورت مسئله پاک شده است و باز هم برد و باخت معنایی ندارد، چه رسد به بُرد بُرد، بالاخره کار تمام نشده و در فرصتی دیگر به جان هم می‌افتند.

در سیاست و حکومت، آن هم در نظام سلطه، تا کنون یک بازی یا صحیح‌تر بگوییم، یک تعامل یا سیاست بین دو خصم؛ به «بُرد بُرد» نیانجامیده است. اگر وجود دارد، یک مثال بیاورند. از هر گذر تاریخی که باشد قبول است.

ممکن است که دو طرف متخاصم، هر دو بر باطل باشند، خب هر چه کنند باخته‌اند، حتی اگر مثل کودکان با یک دیگر قهر کنند و یا مثل قرون وسطایی‌ها و یا متمدنین قرون معاصر به جان هم بیافتند و یک دیگر را قتل عام کنند. این بازی «باخت باخت» است. حتی اگر یک طرف غلبه کند و ظاهراً پیروز شود نیز باخته است.

آقای روحانی می‌گویند: «ولی باید همه به این نکته توجه داشته باشند که زیاده‌خواهی‌ها، می‌تواند مسیر توافق برد - برد را با دشواری‌هایی روبه‌رو کند.‌« (در گفتگوی تلفنی با پوتین).

ما می‌گوییم: اولاً کدام توافق بُرد بُرد؟ ثانیاً وقتی «جنگ امتیاز دهی» راه می‌افتد، خوب معلوم است که زیاده‌خواهی نیز صورت می‌پذیرد. در چنین مذاکراتی که گاهی لازم است بین دو طرف متخاصم صورت گیرد، کسی به طرف مقابل امتیازی را تعارف نمی‌کند، بلکه سعی دارد امتیاز بیشتری بگیرد و شما نیز اگر این کار را نکنید، باخته‌اید.

در این مذاکرات نه طرفین هر دو یک‌سان بر حق هستند و نه میزان، امیرالمؤمنین علیه‌السلام است. اصل و اساس مذاکره به خاطر زیاده‌خواهی‌های یک طرف و زیر بار نرفتن طرف مقابل از هبه حقوقش صورت می‌گیرد. لذا شما با با یک تاجری که می‌خواهد با شما معامله کند مواجه نشده‌اید، بلکه با خصم و دشمن جدی خود پای میز مذاکره نشسته‌اید؛ پس چرا انتظار دارید که همه لبخند زنان و بشکن زنان، یک شیرینی آشتی کنان را درست از وسط نصف کنند؟! شما باید سعی کنید که به حق‌تان و سهم‌تان تعدی نشود، به ویژه اگر تمام این کیک و شیرینی مال خودتان باشد.

و مهم‌تر آن که: ما از امریکا و حقوق دولت و ملت امریکا، چیزی نمی‌خواهیم، پس امتیاز طرف ما می‌شود صفر. آنها همه چیز ما را می‌خواهند. پس امتیاز طرف آنها می‌شود صد. حالا اگر گفتند: ما به ۷۰ هم راضی هستیم (که البته نگفتند)، شما به این می‌گویید: «بازی بُرد بُرد»؟!

ما اگر یک امتیاز هم بگیریم، فقط یک امتیاز از حق خود را گرفته‌ایم؛ اما امریکا اگر یک امتیاز هم بگیرد، یک امتیاز از حق ما را گرفته است، حال شما به این می‌گویید: سیاست بُرد بُرد.

خُب اشکالی ندارد که بگوییم در استراتژی جنگ سخت و نرم با دشمن، صلاح دیدیم به صورت تاکتیکی عقب برویم یا جلو بیاییم، اما دیگر نامش را «بُرد – بُرد» نگذارید. اگر هدف شما در این تاکتیک رسیدن ملت ایران به حقوق حقه خود است، پس این سیاست «بُرد – باخت» است، چرا که طرف شما می‌خواهد این حقوق را ضایع کند. اگر هدف خدایی ناکرده عقب نشینی و تسلیم است، باز هم این سیاست «بُرد – باخت» است، چرا که طرف مقابل پیروز شده است. پس «بُرد – بُرد» نداریم.

اگر قلدری به کسی گفت: یا خودت دست مرا ببوس و یا من به زور دشنه و قمه تو را مجبور می‌کنم که دستم را ببوسی. سپس جوانک ترسو (تئوری بازی توماس شلینگ) گفت: تو مرا با قمه نزن، من خودم با لبخند دستت که جای خود، بلکه پایت را هم می‌بوسم؛ نمی‌تواند بگوید که این یک بازی یا سیاست بُرد بُرد است. من قمه نخوردم و او نیز به دست‌بوسی من رسید و جهت اثبات حسن نیت و خوش اخلاقی، پایش را هم بوسیدم؟!

آقای هاشمی هم اسیر همین اصطلاحات و تئوری‌های غلط شدند و در سخنان خود مکرر اشاره کردند که در گذشته تندروی شد، چه شد و چه شد و ما مستمر به دنبال سیاست «بُرد – باخت» بودیم، اما الان وضعیت فرق کرده است و دنبال سیاست بُرد – بُرد هستیم(؟!) آقای روحانی هم همین مضمون را تکرار می‌کنند.

اما من از آقای هاشمی که زمانی به عنوان مرد درایت و سیاست شناخته می‌شد می‌پرسم: آقای هاشمی! تا کنون که سیاست ما افراطی بوده، بداخلاقی بوده، تندروی بوده [و یا هر نسبت دیگری که می‌دهید]، آیا بُرده بودیم و یا باخته بودیم؟ این دولت چند ماه است آمده و سیاست بُرد – بُرد را تعقیب می‌کند، اما در این ۳۴ سال که شما تأسف‌اش را می‌خورید، برده بودیم یا باخته بودیم؟

بدیهی است که اگر باخته بودیم، امروز دیگر هیچ گفتگو و مذاکره ای برای امتیاز دادن یا گرفتن و یا به قول شما سیاست بُرد بُرد باقی نمی‌ماند. طرف‌های متخاصم بیمار نیستند که پس از بُرد خودشان و باخت ما، به ما امتیاز دهند تا بُرد بُرد شویم. و اگر بگوییم که طی این مدت بُرده بودیم، لذا اکنون حاضر به مذاکره و تعامل هستند؛ پس چرا از این بُرد ناراحت هستید و چه اصراری به امتیازدهی دارید، تا بُرد انقلاب و جمهوری اسلامی ایران و باخت نظام سلطه صهیونیسم، مبدل به بُرد – بُرد شود؟ آیا دلتان برای‌شان سوخته است؟!

دقت شود که بنده اصلاً با مذاکرات ژنو یا نتایج آن کاری ندارم؛ مفاد توافقنامه یا پروتکل الحاقی نیز موضوع بحثم نمی‌باشد که زود بگویید اینها تندرو، افراطی یا همسوی با اسراییل هستند؛ به دهن کجی‌های بعدی امریکا و اروپا نیز کاری ندارم؛ اصلاً فرض بگیریم که همه خوب یا دست کم لازم بود. بلکه موضوع بحث من این است که ما چیزی به عنوان «بازی یا سیاست بُرد بُرد» بین دو طرف متخاصم نداریم، مگر آن که طرفین دست از مخاصمه بردارند که آن وقت با هم وحدت می‌کنند و برد و باخت کلاً موضوعیت ندارد، بلکه تعامل و تعاون پیش می‌آید، که آن نیز هیچ گاه بین حق و باطل و ایمان و کفر محقق نخواهد شد.

شما می‌خواهید از حق خودتان دفاع کنید، امریکا نیز می‌خواهد حق شما را تصاحب کند – حال شما بفرمایید که در این مخاصمه [چه در میدان جنگ و چه در میز مذاکره]، بُرد – بُرد چگونه محقق می‌گردد؟!

دلیل عقلی (حِکَمی و فلسفی) این حقیقت نیز این است که خداوند در این عالم هستی، بین حق و باطل، هیچ خط «میانه»‌ای نیافریده و قرار نداده است، هر چه هست، یا حق است و یا باطل و چیزی وجود ندارد که میانه‌ی حق و باطل باشد. اگر طرفین بر حق باشند که اساساً هیچ خصومتی و جدالی با هم ندارند که بُرد و باختی در آن مطرح باشد، بلکه در یک تعاون کامل، به صورت حلقه‌های یک زنجیره به هم متصل شده‌اند و مسیر رشد را می‌پیماند. اگر طرفین هر دو بر باطل باشند که در هر تخاصم یا تعامل خصمانه‌ای، هر دو رفتنی هستند و باخته‌اند و اگر یکی بر حق باشد و دیگری بر باطل، حتماً قانون «جاء الحق و زهق الباطل ان الباطل کان زهوقاً» حاکم است و حق برنده است و باطل بازنده. نه فقط در آینده و نتیجه نهایی، بلکه در هر لحظه. پس، بُرد – بُردی بین حق و باطل صورت نخواهد گرفت.

آقای ظریف:
در مورد سخنان آقای ظریف در خصوص بازی یا سیاست بُرد بُرد هیچ نمی‌گویم، چرا که در یک بحث علمی و جدی به ویژه در عرصه سیاست و بالاخص در تعامل با دشمن، اصلاً حوصله لبخند و قهقه ندارم و آن را دکترین خود بر نشمرده و یا ابزار سیاست نمی‌شناسم. فقط توصیه می‌کنم که یک موقع در تبیین استراتژی در مقابل رژیم غاصب و جعلی و خونخوار اسرائیل، دبنال بُرد – بُرد نباشید، که آن وقت وارد میدان بازی یا میدان جنگ نشده، باخته‌اید.
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۳۵:۴۰
در بازی برد برد منظور از برد برد , برد بیشتر و برد کمتر است ولی مهم این است که هردوطرف می برند (1881292) (alef-10)
 
سخن تازه
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۴۹:۵۹
به نظر من اشتباه از اونجا ناشی میشه که عبارت "بازی" را با سرکرمی مخلوط کنیم، یا حتی با چیزی شبیه به بازی بر سر یک پول .

اما اینجا معنی بازی یه فرایند سیاسی است ما که بیکار نیستیم یه دست بازی برد-برد بکنیم. فرایدیست اجباری و بدون گزینه ای با هزینه ی کمتر!

بازی برد-برد مثل یک قرارداد خوب تجاری، مثل اجاره، مضاربه، مشارکت... بله البته یک طرف بیشتر سود میکند ولی اگر قرارداد حسابشده باشد، کسی ضرر نمیکند.

این یعنی بازی برد-برد. (1881487) (alef-10)
 
اکبر
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۵:۱۳
نه بیاییم جنگ راه بیندازیم یه کمی انصاف داشته باشید (1882230) (alef-13)
 
ابی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۰۳:۵۷
لطفا ارا را بخوانید تا متوجه شید که متن چقد ضعیفه و با غرض نوشته شده ونویسنده فک میکنه عقل کله وبقیه بز نه عزیزم مردم حالتون رو تو انتخابات گرفتند. (1882403) (alef-13)
 
مهرداد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۴۱:۰۹
الف جان این چه روالی شده که ملت برای اینکه نظرشون بالا باشه، جواب نظر اول رو که هیچ ربطی هم به اون نظر نداره می دن. مثل ابی جان. ابی جون اگه احترامی به نوبت نظرات می ذاشتی نمی اومدی جواب سوال اکبر رو بدی که هیچ ربطی هم نداره به نظرش. (1882463) (alef-13)
 
زنگولک
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۱۸:۰۲
شما خودت هم رعایت نکردی این موضوع رو ولی راجب صحبت ابی خب کاملا درست میگه بنده خدا. گرفتن امتیاز کم خیلی بهتر از جنگ پر درد سر است. ما میتونستیم در موضوع برابرتر وقتی تحریم نبودیم امتیاز بیشتری بگیریم ولی خب وقتی بجای پیشگیری مریض میشیم باید آمپول بزنیم. درسته درد داره ولی نهایتش سلامتی است. حالا بیائیم لج بازی کنیم و بگیم که مریض نیستیم و حالمون خوبه ممکنه بریم اون دنیا!
کلا منقدین بجای اینکه بیایند موشکافی بکنند و بگویند چرا ما وقتی چاله رو دیدیم صدامون در نیومد و اعتراض نکردیم و اینهمه هزینه غیرضروری به مردم بدبخت تحمیل کردیم حالا اومدند تمام زورشون رو گذاشتن که چاله رو به روشی که ما میگوئیم باید پر کرد. برادران عزیز اگر شما بلد بودید چاله رو پر کنید از روز اول نمیذاشتید بکنن اون رو!!
کلا من نمیدونم این چه فرهنگ کلی و اشتباهی است که ما میزان موفیتمون رو با میزان شکست و یا موفقیت طرف مقابل می سنجیم! بابا نگاه بکنید ببینید چی گیر ما میاد و چه چیزی برای ما بهتر است گیرم طرف هم خیلی بیشتر گیرش بیاد! اینکه طرف بدبخت بشه یا خوشبخت باور کنید تاثیری روی ما نمیگذاره. نه قرار است ما بریم توی کشور اونها زندگی کنیم و نه اونها بیان اینجا. خودومن هستیم و خودمون (1882647) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۵۸:۲۸
بله باید دید چی گیر ما میاد متاسفانه نویسنده محترم با اینکه قواعد بازی را کاملا درست بیان کرده اند آن را با نگاه ایدولوژیکی و حق طلبی آرمانگرا مخلوط کرده اند که یک اشتباه بزرگ است. قواعد بازی هیچکاه به آرمانگرائی نمی رسد. نکته اینجاست وقتی شما در نقطه ضعیف هستی یا باید کلا امتیاز بدهی یا می توانی با تاکتیکی صحیح بصورت نسبی امتیازاتی هم بگیری. به عنوان مثال تحریم کشور X فشار کمتری روی 200 کشور باقیمانده می گذارد در حالی روی آن کشور فشار بیشتری خواهد بود و ممکن است دها کشور رو هم خوشحال کند. حال خروج از تحریم به عنوان گرفتن یک امتیاز و دادن امتیازاتی به کشور Y حداقل کشورX رو در مقابل 199 کشور باقیمانده قوی تر می کند. نویسنده فراموش می کند که تحریم شدن خودش دادن یک امتیاز بزرگ به بقیه کشورهائی است که از نبود ایران سود می کنند و تصور می کند که پافشاری روی هدفی دیگر به قیمت دادن این امتیاز به شکلی عدم دادن امتیاز است که تلقی اشتباهی است. بصورت کلی اگر می خواهید امتیاز بگیرید به شرایطی همچون اقتصادخوب، تکنولوژی خوب و .. بستگی دارد باشید و بدنه اجتماعی هم باید پشت سر شما باشند. (1883298) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۰۰:۱۲
خب هنوز 4 ماه از عمر دولت نگذشته سم پاشی ها و چوب لای چرخ گذاشتن ها شروع شد (1882492) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۳:۳۳:۵۹
امید جان از همون روز اول شروع شده هیچ انسان منصفی چنین کارهایی رو نمی کنه اما افسوس انصاف کیلویی چنده !!! (1884945) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۲۷:۲۷
سلام با تواضع باید بگویم بنده گیم تئوری خوندم . با تطبیق متن فوق با تئوری دیدم که نه تنها متن فوق ضعیف نیست بلکه اصلا در گیم تئوری چیزی بعنوان بازی برد-برد نداریم (1882530) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۲۳:۳۰
پس باید بری دوباره بخونی چون کل اقتصاد دنیا الان بر اساس بازی های برد برد چیده شده
جان نش هم به خاطر همین نوبل گرفت (1882658) (alef-10)
 
tannaz
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۲:۰۲:۴۳
vali sarneveshte 75 million ensan shabeihe game nist ,shomara be khoda enghadr chob la charkh dolat nagzarid ,in bazy be in dalil mitavanad baraye mardome iran bord bashad ,ke tavan sazandegy iran motevaje sanaat naft va gaz shaved (1882941) (alef-6)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۷:۳۵:۲۴
یک مثال میزنم تا گیم تئوری شما قوی بشه
فرض کن در یک مسابقه فوتبال بازی مساوی بشه و این مساوی باعث بشه یکی از تیمها قهرمان بشه و دیگری با این یک امتیاز به دسته پایین تر سقوط نکنه به این میگن بازی برد-برد (1883367) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۲:۰۶:۰۳
سلام نه جانم میتوانیم اسمی دیگری هم رویش بگذارید بازی نه برد نه برد (1884804) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۸:۵۶:۴۹
یا اینکه در صورتیکه دوتیم مساوی کنند هر دو به جام جهانی بروند ولی اگر یکی ببرد تیم سوم بجای بازنده صعود کند (1886859) (alef-10)
 
صادقی
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۰:۱۳:۴۵
این گیم از اون گیم ها نیست عزیزم
این گیم در عین ملموس بودن خیلی هم جنبه ی نرم افزاری و انتزاعی داره. مساله اینه یا میبریم یا میبازیم.
ولی: درود بر شرافت دکتر ظریف و تیم مذاکره کننده (1885017) (alef-6)
 
هادی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۳۹:۴۴
نویسنده همچین خودشو بالا گرفته که میگه حوصله وزیر خارجه رو ندارم , بپا یه وقت از اون ور بوم نیوفتی ..... (1882550) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۲۹:۴۸
و همچنین
دوست عزیز بهتره واقعیت ها را درک کنید ما هیچ گزینه ی روی میز نداریم به جز اینکه با یه سری شعار خودمون را گول بزنیم!!راهکاری دارید بفرمایید؟
چرا اینقدر پیچیده کرده بازی برد برد را؟وقتی توی یه معامله هر دوطرف به خواستشون برسن میشه همچین اصطلاحی به کار برد!حالا چطور شده که کار ممکلت به اینجا رسیده که ما باید برا برداشتن تحریم ها به این بدبختی بیفتیم را برید از گذشتگان که کاغذ پاره میدونستن بپرسید (1882790) (alef-6)
 
سینا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۰۲:۲۱
بازی برد برد یعنی دقیقا خلاف استراتژی دولت احمدی نژاد که باخت باخت بود و همه ضرر کردند هم دولت هم ملت هم اروپا (1882497) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۵۶:۵۹
راست ميگي باخت بود كه هسته اي شديم تو همون دوره. (1883322) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۱۸:۰۷
نه عزیزم جنگ راه نندازیم ولی اسمش رو برد برد نذاریم . در واقع سرمون رو با این کلمات کلاه نذاریم این اسمش انعطاف در مقابل حقیه که داریم نه برد برد. (1883268) (alef-13)
 
ستاره
۱۳۹۲-۱۰-۱۶ ۲۲:۳۸:۳۳
مهمترازهمه اینه که عزت و شرف و دین ما حفظ بشه جنگ یاصلح فرقی نداره نباید عافیت طلب بشیم وامام را تنها بگذاریم (1892781) (alef-6)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۲۰:۳۹
مشکل تفکر امثال آقای چینی چیان البته چندین مورده. اما مهمترینش اینه که خودمون رو و هر اونچه که میخوایم رو حق مطلق و آمریکا و هر اونچه که میخواد رو باطل مطلق میپنداره.
بدیهیه که با چنین تفکری حتی دادن یک امتیاز کوچک رو هم مصداق باخت میدونه و گرفتن حتی ده امتیاز بزرگ رو هم مصداق برد نمیدونه. چون در برابر باطل مطلق هرچه بگیری حقته (حتی ناموس باراک اوباما هم حق توئه، همونطور که چندوقت پیش سر و صداش دراومده بود - توهین به آقای چینی چیان نشه، اگر هم ایشون ناموس اوباما رو حقمون ندونن برخی از همفکرانشون میدونن)، و هرچه بدی از حق مسلمت دادی (حتی غنی سازی 20 درصدی که کوچکترین توجیه اقتصادی برای کشور نداره).
مشکل ایشون اینه که باور کرده تنها خداپرستان واقعی عالم مائیم و غیر از ما هرچه در این دنیا هست کفر محضه و درنتیجه باطل مطلق. مشکل ایشون اینه که باور کرده که ما نظر کرده آقا امام زمانیم و لذا حق مطلقیم!
آقای محترم! هر کشوری برای تامین منافع ملیش، خودش رو و نظراتش رو حق میدونه تا بر سرشون چانه زنی کنه. ما هم صرفا به همین دلیل میتونیم خودمون رو حق بدونیم و لاغیر.

این که ما از حقوق هسته ای به اندازه نیازمون بهره مند بشیم و در مقابل فشارهای اقتصادی از گرده ملت برداشته بشه، اگه برد برد نیست، پس چیه؟ واقعا شما با چه منطقی کوتاه اومدن از غنی سازی 20٪ رو مترادف بوسیدن دست آمریکا میدونید؟

راستی آقای چینی چیان! چیزی راجع به انرژی خورشیدی میدونید؟ هیچ میدونید کویر لوت یکی از نقاط منحصر به فرد دنیا جهت تولید انرژی خورشیدیه؟ چرا این همه که غنی سازی هسته ای و بخصوص اون بخش بالای 5 دردصدش رو حق مسلم ما میدونید، انرژی خورشیدی رو حق مسلم ما نمیدونید و بابتش به دولت فشار نمیارید که چه برنامه ای برای بهره مندی این ملت بزرگ از این حق مسلم داره؟ (1882340) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۲۹:۵۹
مگه ما از اول میخواستیم 20 درصد تولید کنیم

این غربی ها بودن که زدن زیر معاهده ان پی تی و به ما 20 درصد ندادند حتی در کشور ثالث (1882534) (alef-10)
 
پ
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۲۰:۳۳
اونها زدند زیر قولشان و ما هم تا حدودی خوب پیش رفتیم و با را انداختن دادو بیداد الکی و ندانم کاریها میلیاردها دلار به کشورمان خسارت وارد شد و نتیجه ان شد که اختلاس گران عزیز برای دوست دخترش کادوی میلیاردی بخره و در اینجا خانوادهای به خاطر 10 هزارتومان شب را با شکم گرسنه به صبح میرسانند خوب شما بزرگواران عدالت علی (ع) را در این یک قلم برای من پیدا کنید بماند بقیه اش برای خودشان حالا دوست عزیز اگه منظورتون بازی بردبرد اون 8 سال هست بله اون بازی 8 سال برد و باخت بوده البته باخت برای ما مردم عادی ولی اگر این 140 روز هست واقعا بی انصافی هست که این مطلب را نوشته ای (1883270) (alef-13)
 
امیراسد
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۱۰:۰۶
در تایید نظر امیر عزیز باید بگم که از اول انقلاب فریاد زدیم که بابا این نفت و گاز که می فروشیم خام خام ، باید صفر تا صدش رو بومی کنیم ، اونوقت فراورده هاشو بفروشیم ، ما نفت و گازی رو که دیگران خام می برند و محصولاتشو به ما می فروشند و همه صنایع درگیرش رو که سر به صدها نوع می زنه رها کردیم که بومی کردنش خیلی خیلی ارجح به هسته ای هست اونوقت اومدیم تمرکز کردیم روی هسته ای!!!! به نظر بنده که این "بازی"!!!! انرژی هسته ای خودش کلک غربی ها بود برای سرگم کردن ما تا سراغ آنچه واجب تر است نرویم. و یا حداقل همه توانمون رو اون متمرکز بشه و از بقیه باز بمونیم. (1883303) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۳۷:۵۵
اول اینکه : یادمون باشه ، بین بد و بد تر ....... ، جلوی ضرر را از هر کجا بگیری .... و موارد پر شمار دیگری از این دست وجود داره که نشون میده و اثبات می کنه که عینی تر از فلسفه و فیزیک ، یعنی در عالم واقع هم ، فرایند " برد- برد" را می توان یافت و باید برگزید ؛
دوم اینکه : جا داشت در مثال های فوتبال ( و البته فاقد فرایند " برد- برد " !!!! ) از یک شاهد مثال ساده تر ، رسا تر و گویا تر استفاده می کردند و " ضربۀ پنالتی " را مثال می آوردند که بالاخره حتما یک نفر رو برنده می کنه و دیگری را بازنده ؛ (1882374) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۰۷:۴۲
در چند خط تمام رشته های مقاله نویس رو پنبه کردی.
خوب گفتی (1882614) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۴۱:۳۶
دوست عزیز این چیزی که شما گفتید یعنی تحریم ها و قدرت نظامی آمریکا ما را تسلیم کرده است تا ما گزینه ای نداشته باشیم و به این فرآیند تن دهم تا کمتر ضرر کنیم ولی حقیقت این است که این آمریکاست که دچار بحران اقتصادی شده است و دست دوستی به سمت ما دراز کرده است یعنی شما دقیقا برعکس گفتید ما کوتاه نیامدیم آمریکا کوتاه آمد ! (1883320) (alef-13)
 
RE
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۵۳:۳۶
اگر درست يادم باشه اين جمله رو از آقاي سعيد حجاريان شنيدم كه مي گفت بردن هميشه اين نيست كه 5 بر هيچ ببريم. گاهي اوقات 4 بر 3 باختن هم برد حساب مي شه. درست هم مي گه فرض كنيم ايران توي جام جهاني 4 بر 3 از آرژانتين ببازه كار بزرگي كرده. (1881496) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۲۶:۳۱
در همه داد وستد ها و تعاملات در همه زمینه ها در دنیا بر پایه برد برد است. اگر چنین نباشد هیچ دادو ستدی به اصطلاح جوش نمی خورد. در واقع پایه توافقات نفع طرفین به عبارت دیگر برد برد است. (1881953) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۹:۴۰
بله عزيزم از اينکه پدرتو در اورديم ممنون ولي چون با ما که خيلي قوي بوديم بازي کردي حالا فکر کن بردي (1882242) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۱۲:۵۷
آقاي حجاريان مي تواند نظرياتش را براي خودش نگه دارد! (1882328) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۳۸:۱۶
به این می‌گویند دقیقاً پاسخ خاله‌زنکی. به جای نقد محتوایی که محتوای‌اش قابل اعتناست تنها به متلک گفتن به گوینده بسنده شده است. (1882457) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۳۶:۳۷
پس باخت مقابل آرزانتین برای شما برد است ولی برای ما باز هم باخت است!! چون ما هدفمان قهرمانیست.. (1882453) (alef-13)
 
نادم
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۲۷:۰۲
متاسفانه در کشور ما هرکس دو سه تا اصطلاح یاد می گیرد، فکر می کند مفسر و تحلیل گر و اندیشمند شده و شروع می کند به نقد از بالاترین مقام . فکر می کنم کسی که شعور علمی داشته باشد حیای علمی هم خواهد داشت و اینگونه همه را زیر سوال نخواهد برد. (1882529) (alef-10)
 
sobhan
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۳:۵۹:۰۹
اینجوری که از مقاله میشود فهمید اینه که امضای عهد نامه بین پیامبر و کفار یه بازی برد باخت به نفع کفار بوده ولی واقعیت اینه که پیروز نهایی پیامبر اسلام بود . (1883182) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۳۳:۲۲
بهر حال واقع بینی و اعتدال بسیار عاقلانه تر از ایده آلیستی فکر کردن و عملا عقب رفتن است. (1883279) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۲۰:۲۲
قهرمانیتونم دیدیم!! (1883313) (alef-13)
 
مجد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۵۴:۳۰
در همین زمینه باید اضافه کنم این دوست نویسنده که با اطلاعات کمش از فوتبال خواسته برای تقریب به ذهن از فوتبال استفاده کنه تا مثلا جذاب بشه متنش اصلا شناختی از دنیای فوتبال نداره و میشه برای حرفش مثالهای نقض بسیاری گفت که استدلالش رو ببره روی هوا از جمله فرض کنید در لیگ 2 فوتبال در هفته آخر دو تیم بالای جدول با هم بازی داشته باشند و مساوی کنند که با این مساوی صعود جفت شان قطعی میشود و رده بندی جدول هیچ تاثیری در سرنوشت شان ندارد و این مساوی برای هر دو برد محسوب میشود. یا مثال دیگر اینکه در هفته آخر یک لیگ اگر دو تیم اول جدول و تیمی در خطر سقوط با مساوی بتوانند به قهرمانی و بقا برسند و مساوی کنند برای شان برد برد خواهد بود حال فرض کنید این دو تیم بیایند طبق روال ورزش خودمان با هم تبانی کنند در این حال خواهند گفت این برای مان برد برد است و از این دست مثال در ورزش زیاد میتوان زد و استدلالی که پایه اش این است معلوم است چقدر ضعیف است.
من دیگه حرفی ندارم(به شیوه فامیل دور) (1882836) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۰:۰۷:۱۲
این حرف به این خاطره که ما آرژانتینو یک تیم قدرتمند و دسته اول جهان می دونیم و تیم ایرانو نه!
آیا در سیاست هم همین فکرو می کنیم؟ اینه عزت و اقتدار ایرانی؟ (1884538) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۰۳:۴۵
نویسنده محترم
نوشتن این مقاله دو حالت بیش تر نداره:
1. یا شما از سیاست چیزی نمودونی
2. یا شما هم می خواهید ما را فریب دهید (1881523) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۰۵:۰۲
آقای کارشناس، ای فارغ التحصیل دانشگاه آزاد ناکجاآباد، ای کارشناسی امور سیاسی، ای عقل کل! منظور از برد-برد شرایطی است که به نفع هر دو طرف باشد. عالم سیاست بسیار پیچیده تر از یک بازی ساده فوتبال است. کمی دقت کن. بهتر نیست ننویسی!؟
در ضمن در زمان مذاکرات آقای احمدی نژاد که دلار 1000 تومانی شد 4000 تومان بازی از کدام مدلش بود. بر اساس این نظریه و نوشته شما همانند بازی ایران مالدیو بود یعنی 18-0. (1881527) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۰۴:۲۹
اینقدر متن فرض اشتباه و سفسطه داره که اصلا حوصله ندارم بشینم طرفو توجیه کنم .... حس می کنم خیلی دوره .....
اصلا در مورد دینامیک سیستم های پیچیده هیچی نمی دونه ، اصلا سیستم ها ی مایمو رو نمی شناسه ، اصلا روی مرز و پیش فرض هاش فکر نمی کنه برای محدود کردن حرف هاش! ....
این آدم نمی دونه که طرف مقابل هم چیزی به اسم امنیت براش مهمه! اون هم در مقابل کشور ایدئولوژیکی که متهم است توی بسیاری از مشکلات جهانیش! کشوری که بقیه رو تهدید می کنه .... کشوری که هیچ توجیه اقتصادی برای برنامه اتمیش ارائه نمی دهد! .... پس کل حق رو هم ما داریم و اون ها فقط حق مارو می خورن؟ (1882855) (alef-6)
 
ریاضی نخونده
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۷:۳۰:۲۷
خوب شد که یک نفر حرف حسابی زد
درسته که ما متهمیم اما اونا هم متهمن به اینکه تلافی گناه اروپایی ها رو سر یک ملت بی گناه ( فلسطین مظلوم ) در آوردن ویک آب روش خوردن و در دنیا همه رو متقاعد کردن همه حتی کشورهای عربی با اسراییل ارتباط ( ولو پنهان ) دارن به جز ایران و سوریه همه اسراییلو پذیرفتن مشکل اسراییله که وقتی بحث ایران مطرحه نظر اونم میخوان جلب کنن مساله امنیت آمریکا و اروپا مطرح نیست ایران به جز دوره نادر شاه در بیش از هزار سال هیچوقت به کشوری حمله نکرده وفقط از خودش دفاع کرده ما چرا باید به آمریکا حمله کنیم تمام توان دفاعی ما برای دفاعه وقتی ما انرژی هسته ای داریم یعنی اگه طرف مقابل که سابقه استفاده از سلاح هسته ای رو داره اونم روی مردم بی گناه بترسه با دم شیر بازی کنه و هر روز حرف از تهدید نظامی و ... بزنه یعنی جلو سگ قلاده شکسته شو بگیره اونا هم میخوان دندون این شیر رو بکشن تا هر جور خواستن سرش بازی در بیارن
وقتی این هدف راهبردی وامنیتی برای ما کسب شد کسی به ما حمله نمیکنه که زیر ساخت های اقتصادی رو از بین ببره همون کاری که با لیبی کردن و اگه ایران به شدت از سوریه حمایت نکرده بود سر اون هم آورده بودن البته مساله همراهی مردم مهمه که در سوریه مردم اختلافاتی با حکومت بشار داشتن که اجازه نفوذ تروریست ها رو دادن ولی الآن پشیمونن که امنیتشون هم از بین رفته و کسی به دادشون نمیرسه (1884137) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۳۴:۰۰
این کلمات "خصم" و "دشمن" در مورد خیلی از کشورهای دیگه هم صادق که البته داریم باهاشون معامله می کنیم! (1881619) (alef-10)
 
......
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۳:۵۷:۰۷
امریکاصرفا خصم نیست بلکه دولت استکباری است (1883180) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۳۷:۳۱
حرف نویسنده این است که ما بر سر حق خود مذاکره میکنیم پس امتیاز بازی فقط از سهم ما بین دو طرف تقسیم می شود. پس همیشه ما بازنده و آمریکا برنده است. در نتیجه ما باخت کمتر و برد بیشتر داریم نه برد کمتر و برد بیشتر. (1881629) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۲:۵۸
دلسوزانه می‌گویم بزرگ کردن مسئله تحریم و دائم صحبت کردن از آن، اظهار عجز دولت است. ما این تحریم‌ها را از اول انقلاب داشته‌ایم. امیدواریم دولت تمرکز خود را بیشتر بر نیروهای داخلی و تولید داخلی بگذارد و به هر وسیله ناموجهی دنبال رفع تحریم نباشد. (1881681) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۷:۵۱
توصیه به جناب اقای توکلی عزیز

لطفا به این عزیزان امثال نویسنده متن که اندک مطالعه ای در game theory دارند برخی واقعیات اقتصادی جامعه امروز را و برخی پیش بینی های اینده را متذکر شوید بلکه معنی بازی برد-برد را تا حدودی درک فرمایند. امان از سواد نصفه و نیمه که چه بلاهایی میتوان سر ملت بیاورد. (1881706) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۰:۴۱
فعلا که در این مذاکرات باختیم

و همه چیز رو ؛ واگذار کردیم به رضایت طرف مقابل

یعنی آنقدر باید کوتاه بیائیم تا طرف مقابل راضی بشه

یاد جمله معروف هنگام جنگ صفین افتادم که فکر کنم مالک اشتر فرمودند تا پیروزی

فقط یک قدم بیشتر فاصله نداریم

ولی یاران امیرالمومنین چنان عرصه را بر آقا امیرالمومنین (ع) تنگ کردند ؛ که حضرت دستور دادند مالک برگردد

ما بعد از سالها مقاومت و پیروزی های که در عرصه میدانی پیدا کرده بودیم ؛ چیزی نمانده بود به پیرزوی دلچسب برسیم

ولی جایش رو ؛ با کوتاه آمدن های پی در پی عوض کردیم

تازه مذاکرات اصلی شروع بشه ؛ با این تعهداتیکه دادیم وضعمون خیلی خیلی بدتر میشه

از طرفی در این مدت آمریکائیها و اروپائیها هم هر جور که دلشون خواست تحقیرمون کردند

ما که برای موفقیت دولت دعا می کنیم و امیدواریم که اونها هم عزت ما رو حفظ کنند

گرسنگی کشیدن بهتر از حقارته... (1881723) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۱۶:۲۴
تنها یکی از نشانه های پیروزی دلچسب مورد نظرت را بگو تا ما هم اگر اشتباه می کنیم به صراط مستقیم شما بازگردیم (1882644) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۲۵:۲۰
نوشتی یکی رو بنویسم

بروی چشم

شما یه نگاهی به سوریه بنداز و ببین کشورهای عربی و اروپائی و آمریکا؛ چه بلائی سر شیعیان و علوی هاشون آوردند

و چطور سر مردم را مثل گوسفند جدا میکنند

و چه جسارتهائی نسبت به نوامیس شون داشتند

و تکفیری ها گفتند ،بعد از سوریه ؛ نوبت لبنان و عراق و بعد ایران بود

ایران توانست در مقابلا همه اونها اولا جلوی پیشروی آنها را بگیره و الان هم هر روز پیروزی جدیدی بدست بیاورد

و کاری کرد که الان همه کشورها اذعان میکنند که ایران حتما باید در تحولات منطقه باید نقش داشته باشد

دوم : در مسائل هسته ای هم آنقدر پیشرفت کردیم که دولت جدید از همون ها داره خرج می کنند

ببیند حدود 8 سال پیش زمانیکه قدرت دست اصلاح طلب ها بود ، وآقای روحانی با غربی ها، مذاکره میکرد تمام سایت های هسته ای ما رو بستند و حتی نذاشتند ما 5 تا سانتریفیوژ داشته باشیم

یچون چیزی برای معامله نداشتیم

ولی الان براحتی دارند معامله میکنند

بازم بگم ..................

در ضمن الان دیگه بحث هسته ای نیست الان بحث غیرته و ما نمی خواهیم حرف زور بشنویم (1882887) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۱۰:۳۱
غیرت ؟؟ راستی تو کار داری ؟ اطرافیانت چی ؟ تا حالا دنبال دارو گشتی ؟ مرد مومن غیرت اینه که با ایجاد کار از فساد و اعتیاد جوونها کم کنیم نه اینکه مثل بچه ها لجبازی کنیم . (1883263) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۲۳:۵۷
شما اول بفرمایید پیروزی دلچسب از نظر شما چیست؟ما 200 کیلو اورانیوم غنی شده تولید کردیم که ارزش جهانی آن 500 میلیون دلار است در مقابل تحریمها ماهیانه بیش از 6 میلیارد دلار خسارت به مازد!این پیروزی مد نظر شماست؟البته هزینه سنگین تحقیقاتی و غیره بماند.لطفا سئوال را پاسخ دهید:اورانیوم 95 درصد پیروزی دلچسب است؟
به نظر من شما فکر میکنید گوش نکردن به حرف قدرتهای جهانی و لجبازی صرف با آنها بدون هیچ هدف مشخصی پیروزی است ولو به هر قیمتی! (1882659) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۵:۰۰:۰۵
اگه همه چیز و مادی و فقط مادی ببینی بله کاملاً حق با شماست
ما باید از همون اول به آمریکا و رفقاش می گفتیم سرورم
و می نشستیم سر جایمان
هیچ حرف و حرکت دیگری نمی زدیم و نمی داشتیم تا خدای نکرده به آن ها بر نخورد
می گذاشتیم برایمان تصمیم بگیرند همه جوره (همون طور که در زمان شاه اتفاق می افتاد)
اون وقت بود که زندگی از نظر مادی و صرفاً مادی بسیار گل و بلبل بود
البته اگر جانمان را جزء مادیات در نظر نگیریم

انسان غیر از مادیات ایمان، عزت، شرف، آبرو، خدا لازم دارد (البته اون طور که خدا بپسنده)
که با آمریکا و رفقاش ممکن نیست
چون اونا با همه ی اینا مخالفن (1883886) (alef-6)
 
آرش
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۳۳:۱۹
بهتره كه شما بفكر همون جنگ صفين باشي و تطابق زماني و نظري و عملي عصر جاهليت را باقرن تكنولوژي ندوني ..دوست گرامي (1882899) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۵۰:۴۶
افرین بر قهرمانان ازاد اندیش و حافظان خون شهدا و امیدوارم کسانی که تمام مسائل شان مشکلات دنیوی و حفظ روابط با زورگویان به خود بیایند چرا که در اینده برای خیلی چیزها باید اجازه از امثال امریکا بگیرند و این یعنی برد (1882921) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۲۵:۰۴
منظور از پیروزی چیه؟؟
گیریم 100 هزار سانتریفوژ هم کار کنه. کار کنه برای چی؟؟ برای نیروگاهی که هنوز راه اندازی نشده؟؟؟ تازه راه هم بیفته این همه سوخت نمیخواد. گیریم حالا اونقدر نیر هم نیروگاه هسته ای ساختیم. باهاش میخوایم آخرش برق تولید کنیم واسه رونق صنعت. خوب اگر ورشکسته شیم یا براثر جنگ ویران بشیم اینا همش میشه بی حاصل.
پس بازی برد - برد برای ما اینه که زمینه توسعه خودمونو حفظ کنیم ضمنا خطرات ناشی از تحریم و جنگ رو هم از خودمون دور کنیم. (1883316) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۰۷:۵۷
برد برد به این معنیست که هر دو طرف منتفع می شوند هرکدام به حدی و قطعا هم درجاهایی ضرر می کنند ولی از اون ضرر به خاطر اون منفعت چشم پوشی می کنن، مثلا در مثال شما اوباما گفت اگه دست من بود می خواستم ایران یه پیچ و مهره هم نداشته باشه در برنامه هسته ای ! ولی خوب نمیشه، به اصطلاح از این مساله و ضرر برای خودش صرف نظر کرده.
اما جدای از این مفهوم، مهم اینکه از منظر تئوری و با سوابق امریکا و انگلیس حتما هرگونه تسامح باهاشون ضرر خواهد داشت و اونها زیر میز بازی خواهند زد دیر یا زود و سرگرم شدن بهشون و امید داشتن بهشون کار صد در صد غلطیه (1881909) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۲:۰۴:۱۰
چطوره ما هم بگیم آمریکا نباید یک پیچ و مهره داشته باشه و بعد ازش کوتاه بیایم تا اونا هم از حرفاشون کوتاه بیان...به این میگن بازی برد-برد؟ (1882944) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۲۳:۲۷
خب زورشو داری بگو حق نداره پیچ و مهره داشته باشه
میتونی تحریمش کنی؟
کیتونی بهش حمله کنی؟
میتونی منافعش رو از بین ببری؟

عزیزم از قدیم گفتن پاتو قد گلیمت دراز کن (1883314) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۶:۲۲
من تعجب میکنم از سایت الف الف برای درج مقالاتی که فقط با بازی با کلمات به فکر کمرنگ کردن تفاوقات مورد تایید مردم و رهبری هستند
آیا وقتی شما ماشینی میخرید و پولی میپردازید (به شرط سلامت عقل و اطمینان از کالا) شما برده اید یا باخته اید که پولتان را از دست داده اید.
دیگر کودکان هم میتوانند با توجه به رساناها و افزایش درک عمومی معنی اصطلاحات سیاسی و غیر سیاسی را درک کنند برای دشمنی با نمایندگان واقعی ملت و فرزندان انقلاب راه های دیگری بجز بازی با کلمات بیابید
از درج نظر پیشاپیش متشکرم. (1881978) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۶:۵۹
یعنی من مانده ام که نویسنده در کدوم قرن داره زندگی میکنه!
برادر محترم بازی منظور یک پروسه است نه یک مقابله تن به تن!
حتما شما تا الان Game Theory رو شنیدید
خیلی هم به نوشته هاتون اعتمادی نیس
بیشتر به نظر نیرسه میخواید با گیر دادن به سه نفر اول سیاست اجرایی کشور خودتون را مظرح کنید.
موفق باشید (1882010) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۳۲:۵۵
اگه میتونی تعادل بیزین نش رو توضیح بده تا بفهمیم شما گیم بلدی بعد به نویسنده انتقاد کن (1882540) (alef-10)
 
قاضی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۱۶:۴۸
اصل و اساس مذاکره به خاطر زیاده‌خواهی‌های یک طرف و زیر بار نرفتن طرف مقابل از هبه حقوقش صورت می‌گیرد. لذا شما با با یک تاجری که می‌خواهد با شما معامله کند مواجه نشده‌اید، بلکه با خصم و دشمن جدی خود پای میز مذاکره نشسته‌اید؛

و مهم‌تر آن که: ما از امریکا و حقوق دولت و ملت امریکا، چیزی نمی‌خواهیم، پس امتیاز طرف ما می‌شود صفر. آنها همه چیز ما را می‌خواهند. پس امتیاز طرف آنها می‌شود صد. حالا اگر گفتند: ما به ۷۰ هم راضی هستیم (که البته نگفتند)، شما به این می‌گویید: «بازی بُرد بُرد»؟!

ما اگر یک امتیاز هم بگیریم، فقط یک امتیاز از حق خود را گرفته‌ایم؛ اما امریکا اگر یک امتیاز هم بگیرد، یک امتیاز از حق ما را گرفته است، حال شما به این می‌گویید: سیاست بُرد بُرد. (1882081) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۰۷:۰۹
ببین شما یا باید همه 100 امتیاز رابدی یا هنر کنی و از 100 یکی یکی بیایی پایین نه اینکه طوری رفتار کنی که 100 تا دفه ارت بگیرن و بهت بگن ببین 100 امتیاز هم برای بازی بعدی باختی یادت باشه بازی بعدی را هم باختی. بازی برد برد یعنی ما یکی یکی امتیاز بدیم و بدونیم چه امتیازاتی داده ایم (1882504) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۴۱:۳۸
خوب این بلایی بود که دولت قبل با ندانم کاری سرمان آورد وگرنه ما به جای رفع تحریم ها می توانستیم امتیازهای دیگری بگیریم ! (1882552) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۲۴:۲۰
من از الف تعجب می کنم که چرا این به اصطلاح مقاله رو انتشار داده.
دوست من این آقایان ظریف، روحانی، هاشمی قریب به 30 سال از سرمایه این مملکت جهت کسب تجربه هزینه کردند که نتیجه اون شده این که امروز می بینی. فقط یه نمونه کتاب آقای سفیر رو مطالعه کن بد نیست. دوست عزیز من و شما اگر بخواهیم سیاست مملکت رو با تصورات ذهنی خودمون پیش ببریم می شیم احمدی نژاد که بدون کوچکترین تجربه دیپلماتیک هر هرفی میزد یه دردسر تازه راه می انداخت. این سیاست های هردمبیل مملکت رو با تورم 47 درصد (شما بخون 300 درصد) به این روز انداخته. اگر شما از شرایط سابق سودی نمی بردی پس یکم به اونهایی که ریششون رو تو این راه سفید کردن اعتماد کن. اینا یه شبه با هوچی گری به اینجا نرسیدن.
یه چیز در مورد هاشمی گفنی که "زمانی" سیاسیت مدار بوده، قربان اگر خوابی می تونم تو رو اشاره بدم به 3 روز آخر انتخابات 92 که هاشمی و خاتمی نتیجه ای رو که شما خوابشم نمیدیدی رو رقم زدن، اگرم خودتو به خواب زدی ما رو با شما کاری نیست. خوش باشی (1882100) (alef-13)
 
کسری
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۴۰:۳۶
جناب نویسنده محترم :
بطور مثال اگر دو تیم با مساوی از گروه بالا بروند ولی اگر یک تیم ببازد فقط برنده بالا برود مساوی میشود برد برد
وقتی در مذاکرات یک کشور مثلا 10 بدست بیاورد و کشور دیگر 5 اونوقت هم میشود برد برد و ساده انگاری است که تصور کنیم برد برد یعنی خروجی مذاکرات بشود برد کاملا مساوی ! (1882139) (alef-13)
 
م
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۰:۵۸
اتفاقا داریم
چون بازیگران دو نفر نیستند ...
بنابراین بازنده می تواند کسی خارج از دو نفر باشد (1882223) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۲۴:۴۱
بله در صورت موفقیت در فرایند مذاکرات باختی نصیب اسراییل و اعراب و مابقی کاسبین داخلی خواهد شد !!1 (1882526) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۲۵:۰۴
افرین
این بهترین جواب برای آقای نویسنده بود! (1883317) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۲۱:۰۱
ایشان فکر می کنند ما ابر قدرت جهانیم و مه دنیا باید بما کرنش کنند و حرف ما را بپذیرند
این تفکر تا این کشور را به جنک و نابودی نکشانند راحت نمی شوند (1882343) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۵۱:۲۹
همین که 1+5 با ما میشینه پای مذاکره یعنی پذیرش قدرت هسته ای ما وگرنه دلیلی برای مذاکره با این جدیت نبود این یعنی برد برای ما واین که ما قبول می کنیم از مواضع خود یعنی غنی سازی 20 درصد کوتاه بیایم یعنی برد برای غرب که از نگرانیش کم می شه این یعنی بازی برد برد ! (1882571) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۵۶:۰۳
ابر قدرت بودن به مذاکره و حرف نیست، به عمله! (1882929) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۰۴:۵۹
برد برای طرف قوی تر یعنی پیشگیری از هزینه اعمال فشار بیشتر و برد برای طرف ضعیف تر یعنی درک اینکه جلوی ضرر را هر جا بگیری منفعت است! (1882404) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۲۵:۰۹
اززمان خلقت آدم اختلاف نظر وجودداشته ودارد ولي بهتراست بجاي پرداختن به تفسير كلمات حاصل كار رو ببينيم وبعد نسبت به نتيجه نقدوبررسي كنيم (1882527) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۳۴:۴۴
حواسمون رو جمع کنیم که نه ما حقیم نه امریکا باطل
حق و باطل رو از معیار بسنجیم نه به اشخاص و کشورها (1882686) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۰۹:۰۱
امریکا چی را باید ببرد تحریم های طالمانه یا حق غنی سازی ایران (1883261) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۱۵:۴۰
دوست عزیز یه سوال : اگه دزد به خونه شما بیاد چطور بازی برد برد را تعریف می کنی؟ (1883266) (alef-13)
 
بیژن
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۱۷:۳۴
نویسنده این مقاله با تیتری عجیبتر از محتوا به نظر می رسد که معنای برد-برد را نفهمیده است. برادر گرامی برد-برد به معنای آن است که شما در یک بازی به قسمتی از آن و دیگری به بعدی دیگر توجه می نمایند بدین صورت هر کدام به مطمح نظر خود برسند احساس باخت نمی کنند. محض خاطر تسلی دلتان من چند مورد بازی برد-برد را خدمت شما مثال می زنم شما معنای برد-برد را شاید درک کنید:
1. در جنگ تحمیلی بین ایران و عراق آن کشوری که زیان مالی بیشتری داد، جوانانش از بین رفتند، هشت سال تمام از بهترین سالهای این مملکت صرف دفاع از کشور شد و در آخر توانست خاک خود را از چنگال عراق بیرون بیاورد و هنوز هم خسارات جنگی را دریافت نکرده است خود را پیروز جنگ می نامد چرا؟
پاسخ: درست است که ایران از هر نظر خسارت دید اما توانست اولاً قدرت و صلابت خود را به جهانیان نشان دهد و ثانیاً این جنگ ایران را در جنگ های بعدی که می توانست اتفاق بیفتد واکسینه نمود.
2. در قضیه صلح امام حسن و معاویه امام حسن و یارانش با علم به اینکه معاویه پایبند پیمان نمی ماند با وی قرارداد صلح امضا نمودند و با این کار عملاً امام حسن خلافت و حکومت را از دست داد و به همین دلیل حتی بسیاری از یاران از ایشان رویگردان و ناامید شدند اما به زودی نتایج حقانیت امام حسن را ثابت نمود.
3. قضیه عاشورا بارزترین نشانه برد-برد است. در این جنگ نابرابر شاید یزید خود را با کشتن امام حسین برنده مبارزه اعلام کرد اما برنده واقعی از نظر معنوی امام حیسن بود.
و قس علیهذا (1883267) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۲:۰۴:۰۰
مقایسه شما دقیقا حرفای ما رو تایید میکنه دوست خوبم.
- در هشت سال دفاع مقدس ، همون طوری که خودتون هم فرمودید ما کلی هزینه کردیم و کلی هم از بهترین جوونامون پرپر شدن،به عبارت دیگه چیزی که "در ظاهر "برای ما دیده می شد سختی و رنج(ایاذبالله) بود. دستاورد مادی نداشتیم که هیچ ، غرامت هامونم هنوز ندادن ، پس چی شد که ما پیروز جنگیم؟چی شد که مردم دنیا قدرت ما رو فهمیدن؟
این ایستادگی و عزت مردم بود که اونارو پیروز جنگ کرد.مردمی که تمام مایحتاج اولیه زندگیشون کوپنی شده بود ، دانش آموزاشون دفترکاغذکاهی نداشتن روش مشق بنویسن چه برسه به کلاسور های هفت رنگ،اون زمان هم جوونا کار نداشتن و ... که حکایتش مفصله ، اما مردم کم نیاوردن ، نگفتن به چه قیمتی ما داریم سختی می کشیم؟نگفتن وقتی ما نون نداریم بخوریم خوزستانو می خوایم چیکار؟ خورد و خوراک و سقف بالای سرشون که هیچی ، جون و جوونیشونو دان تا آیندگانشون ذلیل نباشن.باسخت ترین شرایط ساختن تا به اون پیروزی که شما هم فرمودید رسیدن.
اون موقع دشمنمون احمقی مثل صدام بود که توی هشت سال شکست خورد.الان دشمنمون آمریکاست که یک ذره عقلش بیشتر از اون احمق کار میکنه(اما بازم احمقه)،این دشمن اقتدار و ایستادگی بیشتری می خواد.اینجا هم نباید پیشش کوتاه بیایم.همونجوریکه توی اون هشت سال تحریم ها مردمو از پا نینداخت الانم نباید بندازه ، این جمله اوباما که گفته"تحریم ها کارساز بوده و ایرانو مجبور به مذاکره کرده" اگرچه گزافگویی بیش نیست ، اما زنگ خطره که حواسمونو جمع کنیم.
- در جریان صلح امام حسن(ع)،یاران نزدیک حضرت پشت حضرت رو خالی کردن ، مردم جامعه هم گفتن ما خسته شدیم ، گفتن دیگه بسه ، دیگه تحمل حق رو نداشتن ، نمی تونستن توی لشکر حق بمونن ، داشتن به طرف معاویه متمایل می شدن و امام حسن (ع)هم بخاطر جلوگیری از این موضوعات صلحی رو بستند ولی زیرکی خوشون رو به کار بستن تا این صلح اگرچه در ظاهر صلحنامه است اما بعدا سند رسوایی معاویه بشه.
خدایی نکرده شما که نمی خواید مردم و مسئولین مارو به مردم اون زمان تشبیه کنین که پشت ولایت فقیه رو خالی کردن و ولی مجبور به این صلحنامه شده باشه؟
- در جریان قیام امام حسین(ع) هم ، ارباب همه زندگی خودشون و خانواده و یارانشون رو فدای امت کردن ، طرف مقابل یزیدی بود که دست مذاکره به سمت امام و لشکریانشون دراز کرده بود و قول در امان بودن.حتی امتیاز هم نخواست ، گفت به سمت من بیاین تا من حکومت فلان جا رو به شما بدم.
امام فدا شدند تا امت بمونه اما فداکاریشون بزرگترین اقتدار و حماسه تاریخ بشریت شد و بزرگترین رسوایی اهل باطل.

میبینی که بی سختی نمی شه به این پیروزی ها رسید ، همون پیروزی هایی که شما می گید برای برد - برد بودنشون باید از جنبه های مختلف به اونها نگاه کرد. اون بازی برد - بردی هم که ما دنبالشیم شاید یک روزی توی یک توافقنامه هم پیدا بشه ولی نه امروز و نه توی این توافقنامه.
دشمنمون هنوز خیلی وقیح تر و بی شرم تر از اونیه که بشه باهاش توافق کرد.هنوز با خیال خام خودش قدرت مطلق جهانه ، وقتی اونقدر سر عقل اومد که فهمید همه ملت های دنیا باهم برابرند و حق برابر دارند (نه فقط خودش و هم پیمانانش) وکسی رئیس و عقل کل نیست(مصداقش حق وتو) میتونه بیاد پیش ما و بگه حالا دیگه آماده شدم برای مذاکره. و توافقنامه ای هم که می بندیم توش حقوق طرفین برابر رعایت میشه(نه حق ما بیشتر،نه حق اونا) نه اینکه ما از امتیازات هسته ایمون مثلا70درصدشوم بدیم و اونافقط 7 درصد از حقوق حقه خودمون رو که به زور گرفتن رو بهمون برگردونن(نه امتیاز واقعی). (1884801) (alef-6)
 
یک بی طرف
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۳:۴۹:۰۲
باز هم نفهمیدی
به نظر من توضیحات آقا بیژن خیلی جالب و کامله ولی نویسنده بر روی حرف خودش داره پافشاری میکنه (1884978) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۱۵:۴۲:۵۴
منظور از ارباب همه چي؟ شما هنوز دنبال نظام فئودالي هستي يكي ارباب باشه بقيه نوكرش؟ سيستم مورد علاقه ات اينه؟ خوب واسه همينه دركي از برد-برد نداري!! (1889319) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۰۰:۵۰
کلن الف تازگیا چندش شدی!!! (1883299) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۳۷:۲۶
این بنده خدا داشت یاسین می خوند؟
برای مثال تو مذاکرات ما چی رو می برند؟! اگه چیزی ببرن از حق ما میبرن و اگه چیزی ببریم از حق خودمون می بریم!
این شد برد-برد حقمون رو نصفه نیمه بگیریم میشه برد-برد؟!
اونا همینکه ما حاضر به مذاکره سر حقوقمون بشیم بردن، چه برسه امتیاز بگیرن! اما ما چی؟
خب توضیح بدید برد-برد کجای این معادله بدون مجهول هستش؟! (1883319) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۳۷:۲۵
حکایت ما حکایت تیم ورزشی است که در یک رقابت سخت بازی را به حریف واگذار کرده ولی خود و هوادارانش حاضر به پذیرش آن نیستند و از شکایت از داوری تا بحث هوا و یا شکایت از کمیته ٔبر گذاری بازی‌ها و تلاش دارند که این واقعیت که در بازی خوب نبودیم و در کادر فنی‌ و برنامه ریزی و نقشه ضعف داشتیم را نمی‌پذیرند، عزیزان وگذاری این رقابت سنگین بود ولی آخر دنیا که نیست، عوض این همه بهانه، شجاعانه اعلام کنیم که خوب نبودیم ولی میرویم خود را باز سازی می‌کنیم، کادر فنی‌ خود را تجدید سازمان می‌کنیم، از دانش روز استفاده می‌کنیم، تمرین و ممارست می‌کنیم، و،،، در دور بعدی که مثلأ ممکن است در مورد رقابت اقتصادی باشد اشتباهت رقابت هستی ی را نخواهیم داشت. (1881294) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۳۸:۴۵
در رقابت بازی برد برد وجود ندارد، مثل اینکه فینال باشد و هر دور بگویند ما جام را بردیم! (1881297) (alef-10)
 
qwert@gmail.com
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۰۵:۵۸
برای تیمی که تازه رفته به جام جهانی، رسیدن به فینال هم از برد بیشتره (1881530) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۷:۳۲
اگر این نویسنده محترم کمی مطالعه خود را بیشتر میکرد مسلما نمونه های زیادی در تاریخ پیدا میکرد که برد _برد بوده و حتی ظاهر ان خصوصا برای منفی بافان متعصب باخت بوده ولی در نهایت به برد منجر شده نمونه بارز ان قرارداد صلح حدیبیه در زمان پیامبر است که در نهایت به پیروزی بدون جنگ بر تمام کفار منجرشد. (1881595) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۱۶:۳۱
باخت باخت را در دوران احمدی نژاد و جلیلی تجربه کردیم : اول گفتن تجریم ها کاغذ پاره است بعد گفتن تحریم ها کشور رو فلج کرده !! دلار رسید به 4000 تومن و تورم 50% ! (1882875) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۲:۰۶:۲۷
دوست گلم ، همه هم جبهه ای های شما هم به این نکته اعتراف می کنن که اگر الان آمریکا مجبور به مذاکره شده نتیجه همون استقامت ها و ایستادگی های سیاست خارجه احمدی نژاده. (1884806) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۳۰:۳۵
برد اونه که مردم یک کشور در آسایش و راحتی زندگی کنند . حالا به هر توجیهی (1881811) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۵۵:۲۲
برد در سایه قدرت حاصل می شود نه ............... (1882926) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۳:۰۱
چرا وجود دارد فرض کن که در بازی گروهی هستی و شما اگر با اختلاف یک گل ببازی از گروهت صعود می کنی و چنانچه حریفت نیز با یک گل ببرد از گروه صعود خواهد کرد در این صورت به این باخت شما برد برد گویند چرا که هدف اصلی شما صعود از گروه و هدف اصلی حریف نیز این می باشد. (1882225) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۰۹:۳۱
ممکن است بازی از نوع رقابت لیگ برتری باشد که در آن ممکن است همزمان دو یا چند تیم اول شوند.
در واقع هم همینطور است واقعیت این است که در آینده ی جهان لزوماً یک کشور دنیا را تحت تسلط نخواهد داشت بلکه ممکن است دو یا سه یا پنج کشور همزمان تسلط بر دنیا را بدست بیاورند. بازی برد برد این است که ما هم جزء آن معدود کشورهایی باشیم که بر دنیا مسلط خواهند شد اما بر یکدیگر نه. و در نهایت چند کشور برتر مجبور خواهند شد همدیگر را به عنوان هم تیمی قبول کنند.
بازی برد برد یعنی ما وارد تیمی شویم که ارباب جهان است. تیم اربابان جهان! (1882326) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۱۸:۵۷
حتی در یک مسابقه فوتبال هم احتمال نتیجه برد-برد وجود داره. شما دو تیم A و B را در نظر بگیرید. فرض کنید تیم A برای قهرمانی در لیگ به یک امتیاز نیاز داشته باشد و تیم B نیز برای بقا در لیگ به یک امتیاز نیاز داشته باشد. حال اگر این دو تیم در آخرین بازی فصل با هم رقابت کنند و نتیجه بازی با تساوی به پایان برسد آیا این یک بازی برد-برد نبوده است؟ تیم A قهرمان لیگ میشود و تیم B هم از سقوط به دسته پایینتر نجات پیدا میکند و در لیگ میماند. اگر این یک بازی برد-برد نبوده است پس چه نام دیگری میتوان بر آن نهاد؟ (1882337) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۴۱:۴۶
نه این یک بازی تساوی بوده است...نه برد برد (1882466) (alef-13)
 
ایمان
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۳۸:۵۰
برادر شما هر تحلیلی می خواهی بکن!! تحریم ها باید کاهش یابد .. فشار باید از روی مردم برداشته شود .. اعتبار ایران و ایرانی باید بازگردد.. حال اگر این را باختن میدانی این تفکر شما و امثال شما است که در اقلیت هستید .. ً (1881299) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۴۳:۲۱
خنده و خوش و بش از ابزار دیپلماتیک است ولی وقتی‌ از آن استفاده بسیار اغراق آمیزی شود، تاثیر خود را از دست میدهد و بیشتر به یک تلخند تبدیل خواهد شد، اعتماد نمیسازد، شک بر می‌انگیزد. (1881305) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۵۳:۵۷
هر چقدر جناب احمدی نژاد بُردند و اطرافیانشان بُردند بس است...
می خواهیم کمی هم در عرصه ی بین المللی بر سر حراست از آینده ی فرزندانمان و منافع ملی بازی کنیم...

توصیه می کنم یادداشتهای بعدی را بخوانید به زیبایی به این مقاله پاسخ داده شده است... (1882293) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۴۶:۰۹
بهتر است با واژه ها بازی نکنیم و خودمان را گول نزنیم اصلا مذاکره سیاه و سفید نیست یا .مذاکره در دنیای امروز بین المللی یعنی بدست آوردن حق و حقوق بیشتر یا اولیه در دنیای بازی قدرت مندان. که قوانین بازی را کسانی مینویسند که قدرت بیشتری دارند.مگر د رچنگ با عراق ما بردیم!!!؟؟؟ما 8 سال جنگیدیم این همه کشته و ویرانی دادیم که چه ؟برگشتیم سر خانه اول خودمان یعنی همان مرزهای خودمان که حق خودمان بود.یعنی امتیاز ما صفر.8سال جنگ کشته و ویرانی برای برگشتن به موقعیتی که از اول داشتیم!این یعنی باخت برد به نفع عراق! ولی در واقع ما باختیم ؟ نه.ما نگذاشتیم منافع از دست رفته مان که کشورمان باشد پایمال شود پس یعنی ما بردیم ولی این آیا به معنی باخت- برد به نفع ایران است؟ نه.چون عراق هم به ما خسارات جبران ناپذیری زد پس در واقع با پذیرفتن قطعنامه ما به بازی برد برد رسیدیم.یعنی نه ما یک وجب از خاک مان را از دست دادیم هم چنگ خاتمه یافت و دیگر کشته ندایم و خسارت ها متوقف شد هم شر یک دشمن از سر مملکت کم شد عراق هم به نفعش شد .پس برد -برد داریم (1881310) (alef-10)
 
سید
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۳:۲۸
ضمن تایید کامنت خوبتون مثلا ما در پارس جنوبی در سال چندین میلیارد دلار کمتر از قطریها برداشت میکنیم واین زیان جبران ناپذیر برای کشور است و در مقابل داریم چند کیلو اورانیوم غنی شده بدست میاوریم که ارزش چندان اقتصادی ندارد زیانهای تحریم و ستیز با همه کشورهای دنیا بسیار زیاد و دهشتناک است (1881651) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۶:۲۵
عزیزم این جمله اخرت را یکبار دیگه خودت بخون
عراق هیچ بردی نکرد. چون به هدفی که می خواست نرسید. گرچه به ما ضرر زیادی زد ولی ما بردیم چون به هدفی که داشتیم رسیدیم یعنی از دست ندادن کشورمون (1881696) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۸:۱۶
دوست عزیز ما8سال نجنگیدیم،دفاع کردیم!سرخانه اول هم برنگشتیم،چرا که اگر دفاعمان نبود اکنون خرمشهر وآبادان وپاوه و...از مملکتمان نبودند!در ضمن برد یا باخت را در رسیدن به اهداف ارزیابی می کنند؛یعنی بررسی می شود که رژیم بعث وحمایت کننده هاش قبل از شروع جنگ چه اهدافی داشتند وبعد از اتمام ان به چه میزان به ان اهداف رسیدند،این مقایسه نتیجه برد یا باخت را مشخص می کند!همچنین جمهوری اسلامی اهدفش از دفاع چه بود وبعد از 8سال به چه میزان به آنها رسید!
که با یک نگاه مشخص می شود که بازنده رژیم بعث وحمایت کننده هاش بودن وطرف مقابل برنده! (1881709) (alef-13)
 
كربلايي
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۷:۲۲:۳۷
نهً داداش خيلي اشتباه گرفتي!!! ما همان دو سال اول جنگ با كمك مردم غيور اين ملت همه ان سرزمين هاي اشغالي را پس گر فتيم ٦ سال بعدي جنگ دعوا فرق ميكرد. اگه سنت برسه ميدوني من دارم چي ميگم! كربلاء كربلاء ما داريم مياييم ... (1883360) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۳۴:۴۸
عزیزم ..تو اون جنگ ما شرع نکردیم که دنبال توسعه ی خاک و منافع و... باشیم.اونا جنگو شروع کردن ...خسارت زدن ..درسته .ما هم دفاع کردیم .انقدر مقاومت کردیم و جنگیدیم که اونا مجبور به دادن قطعنامه شدن و مابنا به دلایلی پذیرفتیم...اون برد -باخت به نفع ما بود (1882250) (alef-13)
 
اينده
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۱:۱۶:۲۲
نه عزيزم، سر خودتو گول ميزني سرآيندگان را گول نخواهي زد. دشمن از سال دوم ارزوً اتش بس ميكرد. ولي ... !! (1885096) (alef-6)
 
صداقت
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۴۸:۴۴
کارشناس جان... منظورازبرد برداین هست که جنگ وخرابی پیش نیاد وتهدیدات کم بشود فشاراقتصادی استخوان مردم رادرهم نشکند.. این هم درحال حاضربرای مردم برد هست (1881314) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۴۸:۲۲
ایشان با مسابقه ورزشی اشتباه گرفته اند

شما با یک نفر قرارداد می بندی تا برایت کاری انجام دهد. چون پول میدهی که بازنده محسوب نمی شوی . اگر کار خوب انجام شود هم شما بردی هم پیمانکار چون هردو نفر راضی هستند.

اگر کار خوب انجام نشود یک طرف ناراضی است. (1881482) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۴۹:۲۸
توافق چين با آمريكا يك توافق برد-برد بود. پس از آن توافق آمريكايي‌ها در چين سرمايه‌گذاري كردند، چيني‌ها هم دست از حرف مفت زدن كشيدند و در كمونيسم‌ رويايي و غيرعملي‌شان يك كمي تخفيف دادند. در نتيجه هر دو طرف سود كردند.

اما كمونيست‌هاي دوآتشة چيني كه فقط به تحقق شعارهاي ناممكن‌شان متعهد بودند از همان موقع فرياد برداشند كه ما باختيم، ما باختيم! از آن طرف آمريكايي‌هاي عوضي هم فرياد كردند كه ما باختيم و چيني‌ها بردند.

آقاي چيني چيان گرامي! در هر توافق برد-برد طرفين يك كمي از مواضع خودشان عقب مي‌نشينند و تخفيف مي‌دهند و در عوض چيزهاي ديگري به دست مي‌آورند. توافق برد-برد واقعيت دارد. همچنين «همه چيز»، تكرار مي‌كنم، همه چيز را مي‌توان يك بازي دانست. حتي جنگ هم بازي است. اصلا زندگي دنيا همه‌اش بازي است. هر كه اينجا را خوب بازي كرد، آنجا نتيجه خوب خواهد ديد. (1881315) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۴۷:۵۲
بله
زندگی صحنه یک تای هنرمندی ماست
هر کسی نغمه ی خود خوانداز صحنه رود
صحنه پیوسته بجاست
ای خوش آن نغمه که سپارند به یاد (1882274) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۲:۱۷:۰۹
این آمریکا الان داره هی می گه تو این شش ماهه ما می خوایم حسن نیت ایرانی هارو بسنجیم که قصد دستیابی به سلاح هسته ای رو نداشته باشن و اگر در این مدت به این باور رسیدیم میریم برای دور بعدی مذاکرات(و اینکه چه جوری قراره به این باور برسن خدا عالمه) ، چرا ما باید همش حسن نیتمونو ثابت کنیم؟چرا اونا حسن نیتشونو ثابت نمی کنن؟
چرا تئوری بازی برد-برد اینجوری نباشه که اوناهم برای اثبات حسن نیتشون "همه" دارای های ما رو که به زور و به ناحق از چنگمون در آوردن رو بهمون پس بدن تا ما بفهمیم واقعا حسن نیت دارن؟ اینجوری که اینا برنامه ریختن انگار ما دروغگوی عالم بودیم که باید راستگویی مونو اثبات کنیم؟
بازی برد - برد یعنی این:
باید اول اونا داراییهای خودمونو پس میدادن تا حسن نیتشون به ما ثابت بشه بعد میرفتیم پای میز مذاکره ، و ما امتیاز می دادیم و واقعا امتیاز می گرفتیم(نه حق خودمونو ، اونم نه همش) .اینه بازی برد - برد واقعی! (1884825) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۵۰:۲۴
حالا چه اصراری است روی این اصطلاج بحث شود جه برد برد چه برد باخت ، مهم آن است که ایران به اهدافش برسد حالا اگر حتی بخاطر جنبه روانی قضیه اصطلاح برد برد استفاده شده باشد باز هم فرقی ندارد ، اما یک نکته:
مذاکره میدان جنگ نیست بلکه محل توافق است (فرض کنیم شما در یک آپارتمان زندگی می کنید که یکی از همسایه یا مدام شما را بخاطر مسائلی اذیت می کند و بقیه هم به نوعی با او همراه هستند حال اگر شما اگر به روش بتوانید او را ساکت کنید تا بتوانید به مرور زمان به دیگران ثابت کنید که حق با او نیست یا اینکه با دادن امتیاز اضافی بتوانید زمان لازم برای اثبات حقانیت را بدست آوردید آیا ضرر کرده اید
((همیشه راه بدست آوردن حق داد و فریادو ... نیست به نظر من تعریف نرمش قهرمانانه را شاید این باشد که بهانه را از دشمن بگیریم. آیا اگر یک نفر آدم عصبانی که می دانید می خواهد با شما دعوا کند و به شما حرف های نامربوط می زند آیا باید شما با جواب تند بهانه لازم برای شروع دعوا را بدهید یا سعی کنید او را خلع صلاح کرده و رسوا نمایید. (1881317) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۵:۳۷
اره ولی اون همسایه همه چیزو داده هیچی نگرفته بقیه همسایه هم هنوز باهاشن ...همسایه مثل اینکه تلفن نداره اهای همسایه گوشیو بردار (1881976) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۰۶:۰۵
اهداف ايران در مذاكره:
1- حفظ حق غني سازي در كشور مطابق با پيمان هاي بين المللي و براساس اهداف توسعه ملي
2- رفع كامل حصر اقتصادي
حال براي رسيدن به اين دو هدف مسايل و بده بستان هاي بسياري پشت پرده به وجود خواهد آمد كه ما از آنها بي خبريم. پس حتي در صورت توافق نهايي، شايد در آينده بتوان فهميد برنده اصلي توافق كه بوده است. (1882316) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۵:۱۹:۳۰
اشتباه نکنید.
هدف ما از "این مذاکرات" رفع كامل حصر اقتصادی نیست. اگر چنین هدفی را در نظر گرفته باشید یقینا نتیجه مذاکرات شما را غافلگیر خواهد کرد.
این مذاکرات در نهایت - البته اگر به طور کامل به نتیجه برسد - تحریم‌های هسته‌ای ( nuclear related sanctions ) را حذف خواهد کرد.

می‌بینید که امریکایی‌ها راه را برای خودشان باز گذاشته‌اند. آنها تحریمها را از این جیب به جیب دیگر می‌ریزند. در نهایت به حال ما فرقی نخواهد کرد. (1886347) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۲:۲۵:۲۳
دقیقا ! ما باید بهانه را از دشمن بگیریم. ولی آیا فقط بهانه دشمن انرژی هسته ایه؟ هسته ای رو بدیم که بهانه نداشته باشن ، اما میدونی درصد کمی از تحریم ها به خاطر موضو هسته ایه؟ میدونی درصد عظیمی از تحریم ها بخاطر اینه که ایران توی لیست تروریست هاست؟فرضا هسته ای رو دادیم،بعدش چی؟تهمت تروریست رو چه جوری می خوایم پاکش کنیم؟چه جوری باید حسن نیتمون رو در این قسمت ثابت کنیم؟ (1884843) (alef-6)
 
احمدک
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۵۱:۲۹
اقای محترم ان مفهومی که تحت عنوان بازی مطرح است بحث فوتبال نیست مثال شما بسیار ساده اندیشانه است بحث منافع است که هم درسیاست وهم در اقتصاد معنی پیدا میکند بعنوان مثال دراقتصاد بورس بازی معمول دلالان وبعضا مردم با برایند صفراست یعنی یکی میبازد ویکی میبرد وفاقد ارزش در تولید ناخالص داخلی است وباعث رشد وتوسعه نمیشود ولی یک کسبه که مایحتاج مردم را تامین میکند برایند برایند برد برد است یعنی هم مردم سود میبرند هم فروشنده واثر گذار در رشد وتوسعه است چون تولید را بکار میاندازد در سیاست هم عین این فعل وانفعال است که میتواند برد برد باشد برد باخت باشد ویا حتی باخت باخت که یک شاهنامه مثال میتوان زد برادر گرامی سفسطه کردن اسان است وبا همین تبلیغات ساده جنابعالی میتوان شعارهای پوپولیستی ساخت که ساختند وکشور را به مرز پرتگاه رسانده اندسفره مردم را کوچک وخالی کردند مرز 50 درصد تورم را به مردم تحمیل کردند تولید را سقوط دادند بورس بازی را رونق دادند بس است این تفکر زهرالود کشور نابود کن کشور رهبر دارد متولی دارد که مردم هستند این تزریق غرض را بس کنید (1881320) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۴۲:۱۶
اين اقاي كارشناس محترم ساده نيستند ايشان عوام فريب هستند. مذاكرات سياسي مثل چراغ نيست كه يا خاموش باشد يا روشن. (1881467) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۱۴:۳۸
خدا رو شکر در اثر مجبور شدن مردم به مستقل اندیشیدن وتحلیل کردن بدون توجه به رسانه های رسمی دروغ پرداز و خود محور مملکت ، تعداد عوام کاملا کاهش پیدا کرده . وهمونطور که میبینید نود درصد کامنت گذاران به قدری قشنگ ومستدل این مغاله های آشکار ومغرضانه این مقاله رو رد میکنن که آدم لذت میبره! (1883311) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۲۷:۵۲
احسنت احمد آقا. من من می خواستم بیام نظر بدم ولی دیدم شما و سایر دوستان به خوبی این یادداشت سست و کم عمق رو نقد کردید. واقعا نویسنده این یادداشت چه شناختی از تئوری بازی ها و کاربرد اون تو اقتصاد ، مدیریت و سیاست و ... داره؟ نکنه فکر می کنه این تئوری رو برای مذاکرات غرب با ایران ساختند؟ این تئوری بسیاری از متون علمی اقتصادی ، مدیریتی و سیاسی رو تحت تاثیر قرار داده و درک و تفسیر نویسنده این یادداشت خیلی سطحیه.
برد - برد یعنی غرب مطمئن باشه ایران به سوی سلاح هسته ای نمیره و ایران هم بتونه به بدون محدودیت و تحریم مسیر پیشرفت و توسعه خودش رو طی کنه.تو همین چارچوب اگر غرب بخواد هسته ای رو بهانه کنه و باز هم با وجود نرفتن ایران به سمت سلاح هسته ای ، ایران رو تحریم کنه تبدیل به بازی برد-باخت میشه. اون وقت ما هم بیکار نمی شینیم و بازی رو باخت-باخت می کنیم. یعنی همون چیزی که ظریف گفت: قبل از تحریم 2000 سانتریفیوژ داشتیم و حالا 19000 تا!!! حالا خود دانید. (1881806) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۲:۳۰:۲۹
اینی که بچه ها الان دارن اینقدر هی روش تاکید می کنن هم واسه اینه که ما هممون دشمن خبیثمونو میشناسیم و میدونیم این بازی آخرش به همون باخت-باخت میرسه!شما آمریکا رو نمیشناسی؟ (1884859) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۵۱:۴۳
اینقدر مسائل سیاسی بین کشورمان را با کشورهای دیگر جهان حیثیتی نکنید، از این اختلافات به عنوان مسائل معمولی‌ در روابط دو کشور یاد کنید که اگر روزی به هر دلیل مجبور به کنار آمدن با طرف مقابل باشیم، حیثیت خود را فدای این مسائل نکنیم. (1881322) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۵۲:۳۵
اینکه میخواید فقط شما برنده باشید یه نوع زیاده خواهی و هیچ وقت به شما اجازه نمیدن که بازی رو یک طرفه ببرید.
توی دنیا امروز تا به کسی امتیاز ندید، به شما امتیاز نمیدن فقط باید عرضه داشته باشید و اون چیزی که میگیرید ارزش اون چیزی که میدید رو داشته باشه. (1881325) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۴۵:۰۶
بهتره بگیم باید عرضه میداشتیم این وضع را ایجاد نمیکردیم (1882267) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۲:۳۴:۴۶
باید اونچیزی که میدیم(بخش زیادی از تجهیزات هسته ای) با اون چیزی که میگیریم تطابق داشته باشه نه اینکه فقط درصد کمی از دارایی های بلوکه شده خودمون رو بهمون پس بدن.
یک وقتایی بود ما با عراق اسیر ردوبدل می کردیم.اون برد-برد بود.ما اسیراشونو میدادیم و اوناهم اسرای مارو.این عادلانه است.نه اینکه امتیازاتی که ما میدیم از جیب خودمون باشه امتیازاتی هم که میگیریم چیزایی باشه که چندسال پیش از جیبمون برداشتن. (1884868) (alef-6)
 
ناصری
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۵۳:۲۴
یعنی آقای ظریف بعد از سال ها استادی دانشگاه ، مثل دانشجوی سال اول علوم سیاسی تازه چند کلمه یاد گرفته!!!!

با بعضی ها اشتباه نگرفتی که برادر (1881329) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۵۴:۴۳
چرا ما اینقدر خودمونو دست بالا میگیریم؟
چرا انتظار داریم که بقیه به ما امتیاز بدن ولی ما به کسی امتیاز ندیم؟
فکر کردید ابر قدرت هستید یا مثلا یه کارای خاصی میتونید بکنید که بقیه نمیتونن بکنن؟ (1881333) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۵:۲۹
سلام
واقعا متاسفم برای شما که اصلا متوجه بحث نشدی یا بهتر بگم سریع خودتو از قبل بازنده میکنی!

برادر من اصلا بحثو خوندی؟ کامنتها رو خوندی؟

من موافق یا مخالف مقاله نیستم بلکه از کامنتها و نظرات جالب دوستان استفاده میکنم و لذت میبرم.

همه نظراتشون رو میدن و منه نوعی با خوندن این مطالب میتونم سطح فکرمو بالا ببرم و سریع گول حرفهای داخل و خارج رو نخورم و حداقل تکلیف خودمو این وسط خودم معلوم کنم و از شرافت خودم پاسداری کنم .... نه اینکه جلو جلو خودمو بخاطر نادانستگی تسلیم چیزی کنم که خودم اونو درست کردم و اینجوری مثل خیلی بزرگان حتی اگر ابرقدرتی باشه جلوش تا پای جون می ایستم...

یا حسین (1881693) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۱۵:۳۸
تازه اگر هم یک کشور رو به جلو بودیم
ما که متاسفانه هرروز بیشتر از دیروز ضد ارزشهای انسانی و اخلاقی را می بینیم ..
از دروغ و....گرفته تا فساد اداری و اقتصادی .... (1881776) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۰۹:۵۷:۱۶
دوست عزیز بیشتر در مورد نظریه بازی ها تحقیق کن و بعد شروع به نوشتن از این دست مقالات بی پایه و اساس کن. (1881335) (alef-6)
 
احسان
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۲:۰۵
اب بندی نکن عزیز- برد برد رو انسان می تونه تو روابط انسانی بین خودش و دیگران هم ببینه. (1881346) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۲:۵۸
چطور بازی باخت باخت به قول شما داریم ولی برد برد نداریم!!! بسیاری از دعاوی در دادگاهها با مصالحه، برد برد تمام می شوند دوست گرامی. سری به دادگاههای حل اختلاف بزن ببینی داریم یا نه (1881348) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۳:۴۰
جناب نویسنده شما اگر گزینه بهتر بازی را بلد بودی چرا در 8 سال گذشته پیشنهاد ندادی؟ در ضمن الف عزیز به تازگی مقالات بیخود زیاد میزاری. (1881350) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۴:۳۲
عزیزم تو رو خدا از فلسفه خرج نکن. هر کسی جز خداوند و معصومین در یک نقطه ای از طیف حق تا باطل قرار گرفتند دیگه. اینکه روشنه. (1881355) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۴:۵۸
حرف زدن بسیار ساده است. بنده هم الآن میتوانم مقاله ای بنویسم و تمام مطالب فوق را با هزار استدلال رد کنم. اما در مقام عمل شاید رسیدن به هیچکدام از حرفهایم ممکن نباشد. در پایان به دولت و بخصوص آقای ظریف میگویم محکم راه خود را ادامه دهید و از قلم فرسایی برخی نهراسید. (1881358) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۱۷:۳۱
به اونها نمي گويند استدلال مي گويند سفسطه (1882334) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۱۱:۳۰
هرچه که مخالف رای شما باشد سفسطه است و هرچه که خودتان می گوئید، حالا هرجقدر هم بی منطق، می شود استدلال؟! (1882418) (alef-13)
 
منصف
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۵:۱۲
اگر غربی ها هم مثل این آقای چینی بیاندیشند کار ما خیلی خراب خواهد بود. تفکر جزمی برد -باخت یا همه چیز از آن ما و هیچ چیز از آن شما، تفکری مستبدانه است که امثال نتانیاهو از آن پیروی می کنند. (1881359) (alef-10)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۲:۵۴
خود کلمه برد یا باخت نسبی است یعنی برد قاطع داریم وبرد لب مرزی! (1881730) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۹:۱۹
من با برد وباخت و...کاری ندارم،هر کشوری باید با توجه به اهداف وآرمان های بلند مدتش و البته واقع نگری که از قابلیت های خودش و طرف مقابلش داره ،کف خواسته هاش رو تعیین کنه واز اونا کوتاه نیاد ؛اون موقع هر چیزی که طرف مقابل بدست میاره باهاش کاری نداریم،مهم اینه که ما به خواسته هامون رسیدیم! (1881757) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۶:۱۹
دوست عزیز اگر در مناقشه ای طرفین به خواسته های خود حال به صورت تقریباً مساوی هم برسند برد برد میگویند حتی اگر صد در صد خواست محقق نشود . بنابراین به جای فرافکنی بهتر است به تیم هسته ای اعتماد داشته باشیم و بیش از این کارشکنی نکنیم (1881361) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۷:۳۷
برد برد، نبرد هم نبرد!
تحليل درستي بود (1881368) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۸:۱۶
حتما از نظر شما همه سرمایه گزی خارجیها در چین و یا کشورهای جهان و یا حتی گرفتن وام از بانک مسکن بازی برد ،باخت است؟!. افراط تا به کجا؟! (1881371) (alef-10)
 
ابوالفضل
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۸:۲۹
متن ضعيفي بود. با ادبياتي غير علمي و تحكمي. جاي جاي متن جملات غير قابل دفاع موج مي زند كه مثال هاي فراواني براي نقض آن وجود دارد. (1881372) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۹:۴۹
آقای محترم
شما که میگی موج میزنه بگو..

والا من اینارو میخونم بفهمم
شما وقتی مخالفت میکنی نمونه ای رو توضیح بده تا بقیه بدونن..

فکر کنم اینطوری بهتر باشه

باتشکر (1881716) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۸:۴۵
کاملا با نظریه برد برد موافقم
مثال شما در مورد فوتبال اشتباهه چون مواردی مانند بازی های گروهی هست که هر دوتیم با کسب مساوی به مرحله بعد صعود میکنن در نتیجه هر دو برنده اند
یا حالتهای مختلف که منجر به برد طرفین میشه
وقتی طرفین به مانفع مشترک و مورد نظر خودشون در چارچوب منافع خودشون دست پیدا میکنن بازهم قاعده برد برد رعایت شده
مثل خریدن بهترین جنس با بهترین قیمت که برد فروشنده وخریدار رو در برداره
ماز ازخودمون دفاع نمیکنیم مگر در موضع ضعف قرار داریم که دفاع کنیم؟؟
نخیر این موضع موقتی در طول زمان با تدبیر و امید پیش بریم وعقل گرایی رو پیش بگیریم به مشکلات فائق و مثا یک برنده عمل میکنیم
فقط احتیاج به زمان داریم
ولو اینکه الان ه اتفاق خاصی نیوفتاده باید روابط بین الملل خودمونو تقویت کنیم (1881373) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۵۸:۰۶
احسنت آقا رضا بسیار پاسخ جالبی بود ،اینهائی که هی دارن حق حق می کنند جواب بدند ،آیا گرفتن پول نفت حق مان نیست ؟ پس چرا نمی توانیم بگیریم ؟آیا فروش نفت حق مان نیست پس چرا نمی توانیم بفروشیم ؟چرا؟ (1882733) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۰۹:۳۱
این بحث های بی حاصل به درد دانشگاه میخوره نه مردم و مملکت.باید در نگاه به دنیا واقع بینانه بود و نگاهی عملگرا و پراگماتیسم داشت نه تئوری گرا! و اقعیت این است که دنیا تشکیل شده از 200 تا بازیگر که هرکسی باهوش تر باشه سهم بیشتری ب از کشورهای قلدر تر بدست می آورد ولو اسمش رو بذارید حق خودمان یا حق آنها! وگرنه از این مثال ها بخواهیم بزنیم ایران در مقابله با کشورهای بزرگ همیشه بازنده است!مگر حقمان نیست که پول نفتمان را بگیریم پسچرا نمی توانیم! مگر حق مان نیست هواپیمای نو داشته باشیم پس چرا نمی توانیم! مگر حق مان نیست 1000 میلیارد خسارتمان را عراق بگیریم پس چرا ......پس اگر بخواهیم فانتزی به دنیا نگاه کنیم نه واقع بینانه الان خیلی از کشور همسایه در شرق و غرب و شما ل و جنوب متعلق به امپراطوری ایران بود و حق ما است!باید مذاکره کرد و ذهن مردم را مخدوش نکردکاش به جای این حرف ها و بحث های بی نتیجه کمی به مردم دلگرمی میدادید. (1881376) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۰۸:۴۳
به درد دانشگاه اتفاقا اصلا نميخوره (1881536) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۱۳:۳۵
همین دانشگاهان که مملکتو نگه داشتن. (1881767) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۱۴:۱۵
دوست عزیز کمی از علم سیاست رو همه جانبه مطالعه بفرمایید اونوقت به معنی حداقلی " برد- برد" خواهید رسید
با در نظر گرفتن مسائل زیر به ریشه این مفهوم گفته شده در محافل عمومی و سیاسی جامعه پی خواهید برد:

- سیاست بین الملل بر مبنای سیاست قدرت می باشد ( احتمالا با نظر بنده موافقید)
- وضعیت اقتصادی کشورمان بدون شک مهم خواهد بود....
- حاکم بودن دیدگاههای فعلی موثر می باشد
- دیپلماسی عمومی یک رهبرد موثر در دنیای سیاست و حتی در کل - روابط بین المل- می باشد
- زمانی از موضع قدرت می توان حرف زد که : الف: "قدرتمند بود به اندازه موثر و کافی" ب: فضای حاکم بر ظام بین الملل علیه شما نباشد.و... البته مسائل دیگری هم هست...

- مهمترین مسئله " واقع بینی واقعیت های موجود است"
- افکار عمومی را باید توجیه کرد. نیاز به توضیح بیشتری دارد لکن اینجا فرصت نیست
- و... (1881392) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۱۵:۱۲
دوست من در نظریه بازی برد-برد فرض بر بازی در یک تیم با هدف یکسان با منافع مورد قبول برای طرفین هست نه تقابل... شما همواره دنبال نگرش حق علیه باطل و ظالم و مظلومید.
آیا در دنیا دو طرف نمی‌توانند طرف حق، یا دو طرف نمی‌توانند طرف باطل باشند...
در صورتیکه مسیر یکسان باشد، برد - برد معنی پیدا خواهد کرد و جمع منافع برد بزرگتر را متصور می‌سازد. نمونه ‌اش می‌توان به مشارکت شرکت‌ها رقیب در یک پروژه مشترک اشاره کرد. در دنیای واقعی رقیب هستند ولی در یک موضوع خاص با وجود رقابت به همکاری با هم پرداخته و منافع طرفین را تنظیم می‌نمایند... (1881394) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۲۰:۴۰
احسنت قسمت اول حرفت درست است اما در قسمت دوم با عرض شرمندگي بايد بگويم طرف مخاصم به دنبال گرفتن حقوق حقه ما ذيل ان پي تي هست بس مسئله صورت حق و باطل پيدا مي كند (1882341) (alef-13)
 
اصغر
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۱۵:۱۶
بابا توي فوتبال كه هزار تا مثال از نتيجه برد-برد ميشه آورد. واقعا از اين به خواب زدن ها خسته شديم. اگه برد برد معني نداشته باشه باخت باخت هم معني نداره. به هر حال به هر اسمي مردم به همين شعار روحاني راي دادند و از نتيجه هم راضي هستند شما خودشو ناراحت نكن. (1881395) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۰:۳۲
مطمئنی مردم!!راضین؟؟؟ (1881989) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۳:۳۵
نتیجه اش من را کشته. از یک طرف کلی باج داده اند و از یک طرف هم همه چیز هر روز داره گروون تر میشه. دلار هم که دریغ از یک ریال کاهش. همه ی کارهای خوب قبل را هم که دارند تعطیل می کنند. (1882000) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۱۵:۲۷
مردم در فشارند با انتخابات خرداد ماه معلوم شد مردم چه می خاهند پس یادتان باشد برد ما شادی ملت ماست! (1881398) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۰:۵۹
ملت 50 میلیون عضو دیگر هم دارد (1881993) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۰۴:۵۹
عزیزم چه جوری حساب کردی که 49 درصد هفتاد میلیون شد 50 میلیون!؟ (1883301) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۸:۵۸:۳۸
نمی دونم چرا رای 18 میلیون تاشو خوندن 50 تاش جا موند با این ا ستدلالت فکر خود چینی چیان مقاله نویس باشی
در ضمن من حافظه ام خرابه ولی یادم میاد بعد از نشست الماتی اقایون طرفدار برد مطلق می فرمودن ما میتونیم غنی سازی بیست درصد رو متوقف کنیم چون از اول هم نمی خواستیم حالا چی شد دلتون واسه بیست درصد تنگ شده منظور شما ، از ینکه بازی برد- برد نداریم باخت کاسبان تحریم و سیاست زدگان جناح بازی هست که چون جناح مقابل کار درستی می کند دق کش میشوند که باختنه اند اقا ایمان و تقوا داشته باشید (1883389) (alef-13)
 
خسرو
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۱۵:۵۸
جالب است که برای زیر سوال یک نظریه اندیشمندان به نام، به جای استفاده از سایر نظریه های آکادمیک شناخته شده، مورد تیله بازی کودکان پرداخته اید! مشکل همین است که افق فکری آنها برای تقسیم امتیاز، بسیار فراتر از دیدگاههای کودکانه مبنی بر سوسک کردن طرف مقابل است! آخر این چه حرفی است که شاید با مساوی، یک تیم به تیم قوی تر بخورد یا سقوط کند پس برد-برد معنی ندارد؟!! حتی در همون برد و باخت هم اون مثلن برنده به تیم قویتر می خورد یا حتی به دلیل پایین بودن امتیاز کلی، به لیگ پایین تر سقوط کند، پس باید بگوییم برنده اون مسابقه نبوده و بازنده بوده است!!! (1881400) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۱۶:۱۵
اتفاقاً ما چیزی تحت عنوان بازی برد-برد داریم اما نویسنده متن از آن بی اطلاع است و اصرار عجیبی هم دارد به مخاطب بقبولاند که چنین چیزی فقط یک توهم است و بس!
پیشنهاد می کنم نویسنده محترم از یک اقتصادخوانده، مفهوم تئوری مزیت نسبی ریکاردو در تجارت را پرس و جو کند آنوقت متوجه خواهد شد که چقدر از زمانه عقب است و این بازی برد برد که به زعم ایشان فقط یک توهم هست به صورت ریاضی امری اثبات شده است(اثبات بیش از دویست ساله دارد).
کلاً مشکل ما جهان سومی های سابق اینه که زود قضاوت میکنیم و حوصله تحقیق و پژوهش در خصوص مطلبی که میخواهیم دربارش قلم بزنیم نداریم نتیجه اش هم میشه امثال این نوشته به ظاهر علمی! (1881402) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۱۶:۳۴
برد برد به معنی این است که بر روی مسایلی از دو طرف متمرکز شویم که نفع طرفین را در بر داشته باشد و بر روی نقاط افتراق کمتر متمرکز شویم (1881403) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۱۸:۴۷
برد برد داریم اگر منافع ملی رو بر منافع شخصی وحزبی ترجیح بدهید بردیم .. (1881412) (alef-10)
 
بهنام
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۰:۳۵
این مقاله ها که مینویسید کاربرد عملی ندارد و در حد تئوری خوب است.چیزی که ما عنوان حق مسلم خودمان تصور میکنیم در همان لحظه طرف مقابل آن را حق شما نمی داند پس همه این ها بر میگردد به اینکه از نگاه چه کسی به قضایا نگاه کنیم؟خودمان؟ طرف مقابل؟ یا زمین و مقررات بازی و بازیگران دیگر؟این ها بحث های منطق است که به درد مردم م مملکت نمیخورد .
منطق چيست؟

دو شاگرد پانزده ساله ی دبیرستان نزد معلم خود آمده و پرسیدند : - استاد اصولا منطق چیست ؟ معلم کمی فکر کرد و جواب داد : گوش کنید ، مثالی می زنم ، دو مرد پیش من می آیند. یکی تمیز ودیگری کثیف من به آن ها پیشنهاد می کنم حمام کنند.شما فکر می کنید ، کدام یک این کار را انجام دهند ؟ هردو شاگرد یک زبان جواب دادند : خوب مسلما کثیفه ! معلم گفت : نه ، تمیزه . چون او به حمام کردن عادت کرده و کثیفه قدر آن را نمی داند.پس چه کسی حمام می کند ؟ حالا پسرها می گویند : تمیزه ! معلم جواب داد : نه ، کثیفه ، چون او به حمام احتیاج دارد.وباز پرسید : خوب ، پس کدامیک از مهمانان من حمام می کنند ؟ یک بار دیگر شاگردها گفتند : کثیفه ! معلم دوباره گفت : اما نه ، البته که هر دو ! تمیزه به حمام عادت دارد و کثیفه به حمام احتیاج دارد. خوب بالاخره کی حمام می گیرد ؟ بچه ها با سر درگمی جواب دادند : هر دو ! معلم بار دیگر توضیح می دهد : نه ، هیچ کدام ! چون کثیفه به حمام عادت ندارد و تمیزه هم نیازی به حمام کردن ندارد! شاگردان با اعتراض گفتند : بله درسته ، ولی ما چطور می توانیم تشخیص دهیم ؟هر بار شما یک چیزی را می گویید و هر دفعه هم درست است معلم در پاسخ گفت : خوب پس متوجه شدید ، این یعنی: منطق ! و از دیدگاه هر کس متفاوت است. (1881419) (alef-10)
 
عصبانی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۵۱:۳۲
جالب بود آقای بهنام متشکرم (1882288) (alef-13)
 
اصغر
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۲:۱۷
آقاي چيني چيان به نظر شما وقتي ما توان بازي با قدرتها را نداريم بهتر نيست از ابتدا وارد جنگ با آنها نشويم و با شاخ آنها بازي نكنيم كه حالا مجبور نباشيم نتيجه را برد برد تمام كنيم يا باخت برد. شما چه راهكاري براي برد - باخت داريد؟ به نظر خودتان آيا ادامه تحريم براي ساليان سال باعث برد ما و باخت دشمن ميشد؟ آيا تخليه مخازن گازي ما توسط قطر و مخازن نفتي ما توسط عراق كمكي به برد ما ميكرد. آيا توقف صنعت و توسعه اقتصادي به همين دلايل كمكي ميكرد كه ما صنايع صلح آميز اتمي خود را بدون تعامل با جهان توسعه دهيم ؟ .... (1881422) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۲:۰۱:۱۱
این طرز تفکر یعنی باخت (1882940) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۴:۲۰
----

ای آقا ! ؛ منظورش اینه که برد برد .....یعنی چه جوری بگم.... یعنی برد برد برد برد (1881428) (alef-10)
 
اسماعیل
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۵:۱۵
این جمله را اگر بتوان در مغز بعضی ها فرو کرد خیلی از مشکلاتمان حل می شود:

"ما از امریکا و حقوق دولت و ملت امریکا، چیزی نمی‌خواهیم، پس امتیاز طرف ما می‌شود صفر. آنها همه چیز ما را می‌خواهند. پس امتیاز طرف آنها می‌شود صد"

آفرین (1881430) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۶:۴۹
دوست عزيز اونا هم خودشون ميدونن اين اصطلاح بي معنيه،ولى سنبه پر زوره ،ما اونقدر اشتباه كرديم كه چاره اى جز امتياز دادن نداريم،اين حرفا رو هم ميزنيم كه كمتر عذاب بكشيم! (1881433) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۷:۴۱
بله ممکن است که بازی برد برد وجود نداشته باشد. اما باخت داریم تا باخت. یک باخت ممکن هست هم اقتصاد، هم مردم و هم مملکت را نابود کند در حالی که باخت دیگر ممکن است تنها یک شعاری که بر آن اصرار داریم را از ما بگیرد. آبا دومی نسبت به اولی برد نیست؟ (1881435) (alef-10)
 
نکته‌سنج
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۸:۳۵
آقای چینی‌چیان، به خاطر این نوشتۀ منطقی، منتظر باران برچسب‌ها باشید، چون در مقابل حرف منطقی، چیزی جز برچسب زدن در چنته ندارند! (1881441) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۹:۴۸
مغرضانه، غیر منصفانه و غیر منطقی! (1881444) (alef-10)
 
کورش
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۳۱:۱۸
از نظر عقلی و با توجه به وضع مملک و تحریم های فلج کننده که کشور را به پرتگاه ورشکستگی رسانده است و ترس جامعه بین الملل از دست یابی ایران به سلاح هسته ای و احتمال وجود جنگدر منطقه بازی " برد ، برد " نه تنها معنی دارد بلکه اگر امثال جنابعالی اجازه دهید تا بیانیه ژنو عملیاتی شود بازی " برد ، برد" در ریل و مسیر اصلی قرار خواهد گرفت . (1881445) (alef-10)
 
صادق
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۳۱:۲۹
دمت گرم نویسنده حرف دلمون رو خوندیم (1881446) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۰:۲۶
متاسفانه نویسنده محترم یا ازسطح علمی بالایی برخوردارنیست یا ایکه به عمد وبا مغلطه کاری دارند قلم فرسایی میکنن اینکه در پایان مذاکرات ایران بتواند به انريی هسته ای صلح آمیز دست یافته وبدون فشار اقتصادی وهمچنین تهدیدات نظامی بهدفش برسد واز طرف دیگر کشورهای اروپایی هم ازلحاظ مورد تهدیدقرار گرفتن خود ودوستانشان بتوسط جریانهای افراطی خاطرجمع شوند اسمش چیست لطفا............ (1881721) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۰۸:۵۷
اره حرف دلت تحريم و بيكارى و فقرو ورشكستكى و كاهش شديد ارزش بول ملي ، مردم ما از تحريمهاى اقتصادى واقعا خسته شدند و دوست دارند بدون دغدغه زندكى كنن، ما نميخواهيم كره شمالى بشيم بخاطر همين به روحانى راي داديم وكرنه جليلى راى ميورد!! (1882191) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۱۷:۵۶
آقای محترم وکرشناس گرامی وقتی رهبری موافق ادامه مذاکرات هستنددیگرعلم مخالفت برداشتن صحیح نیستحتمااین امرضروریست چراکه خواهشمنداست کمی هم به وضعیت مردم باشیدکه ازدوره آقای احمدی نژادبه ارث مانده است. (1882214) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۳۲:۰۷
نویسنده اگر میدونست حرف بزنه

هاشمی و دولت و ظریف و همه رو کنار هم قطار نمیکرد

تازه این نویسنده محترم

آنقدر سیاست بلده که هنوز قانون بازی فوتبال یا یک مبارزه رو نمیدونه

کسی که فقط از دید خودش نگاه میکنی


باید بگم نویسنده محترم
این عینکت رو عوض کن

به قوب سهراب س÷هری جشما راباید شست
شما در خوابید


تو که از این نویسنده حمایت کردی

8 ساله احتمالا داری از وجود تحریم مثل بابک زنجانی نون میخورین (1882246) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۴۹:۱۲
1- نویسنده محترم دیدگاه شما فقط عوام فریبانه است .
2- هنوز قاعده بازی رو نمیدونی
3- تو چقدر از سیاست بلدی
که در مقایل سیاست مدار کهنه کاری جون رفسنجانی
که یکی از پایه های نظام هست اینجوری نظر میدی
چقدر سواد داری که در مورد ظریف با جایگا خاص خودش حرف میزنی
و

4- آنچه گفته ای فقط سفسطه بود برای اینکه حرفی زده باشی در د وخط میگفتی خط و مسیر اشتباه است
چقدر توضیح بیخود داده ای

5- آنچه نوشته ای فقط برای یان بوه بگی دیگران اشتباه میکنند و شما درست .

ساسیت درست شما رو دیدیم 8 سال مردم رو به خفت و خاری انداختین

6- همه مردم دیگه بیدار شده اند و میدانند که این زور زدن شما ففط به خاطر این هست که تحریم ها بر طرف بشه نون دونی امثال شما ها حذف میشه

7-شرافت چیزی خیلی خوبی است .. اینقدر برای نون خودتان زور نزنید

8- خروجی تفکر شما رو مردم دیده اند .. شما که برد و باخت نداشتید .. شما گند زدیدید با این تفکراتتون


9-- حرف زیاده اما اگر تریبون ازاد و میدان مبارزه ای باشه میشه دست امثال شما ها را رو کرد (1882280) (alef-13)
 
vaziri
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۳۲:۳۰
این بنده خدا اصلا اهل ورزش نیست!!!!!!!! (1881448) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۳۸:۰۷
شمایی که میگی برد برد نداریم

تا حالا شده یه بار مقاله‌ دکتر ظریف در این باره را بخوانی؟

ایراددبرخی از ما میدونی چیه؟
همیشه فکر میکنیم بهتر از دیگران می‌فهمیم

یک درصد این احتمال رو نمیدهی که کسی که 30 سال در وزارت خارجه بوده و صاحب 2 فوق لیسانس و یک دکتری از بهترین دانشگاه آمریکا است کمی بیشتر از شما و من میداند و می‌فهمد؟ (1881454) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۳۵:۴۳
اشکالش همینه که نوشتی این دانشگاههای امریکا و این شهروند مقیم امریکا حتما تو درست میگی
یک در صد که نه صد در صد فقط اون می فهمه و منافع مردم همیشهدر صحنه و شهید داده و جنک کرده را بهتر از خودشون تو دانشگاههای امریکا خونده و فهمبده (1881625) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۵۶:۴۹
اونایی که شهید دادند همونایی بودند که از ظریف حمایت میکنند وگرنه احمدی نژاد و دوستانش کی شهید دادند و توی جنگ و انقلاب کجا بودند (1882842) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۲۳:۴۳
دكتر محمدجواد لاريجاني هم ٣٠ سال در وزارت خارجه بوده وتازه رده اش در وزارت خانه از دكتر ظريف بالاتر بوده و دكتري اش را هم از بركلي كاليفرنيا گرفته و مي گويد بازي برد برد معني ندارد! (1882349) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۳۹:۰۳
دمت گرم خوشم آمدهر چند آقای ظریف و روحانی را دوست دارم ولی این توافق را یک برد نمی دانم احساس میکنم دولت مردانمان برای اینکه یک گشایش اقتصادی ایجاد کنند از خیلی چیزها گذشتند وغربی ها برای انکه ما را شاد کنند تااحساس برد کنیم یک جایزه در حد یک آدامس که فقط دهانمان بجنبد به ما دادند (1881456) (alef-10)
 
amir
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۳۹:۵۸
این مقاله رو فکر کنم یک دانشمند بزرگ نوشته.منظورش هم همهین نکته بوده.لیس الانسان الی ما سعی . (1881458) (alef-10)
 
حمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۴۳:۴۵
میدونی هم اینکه دیگه بعد از این جریانات ملت ایران مجبور نباشد به رانت خوارانی مثل بابک زنجانی که امثال شما بطور غیر مستقیم برای آنها تبلیغ میکنید .دستشان از سر اقتصاد مملکت بریده شود بزرگترین برد ماست
در واقع بزرگترین شکست شماست (1881471) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۲:۳۱
بزرگترین باخت ملت قرارداد کرسنته عزیزم (1881998) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۵۸:۲۷
اصلا میدونی کرسنت چه قراردادیه یا پیرو چشم و گوش بسته اربابانت هستی (1882846) (alef-6)
 
سینا از شیراز
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۴۴:۴۶
نگارنده محترم آقا یا خانم چینی چیان ،
متاسفانه از منطق خارج و وارد سفسطه شده اید. هر مذاکره یا تعامل یا بازی یا هر چیز دیگری که منافع هر دو طرف منظور شود یک بازی برد برد است. مثلا همون بازی فوتبال که مثال زدید اگه یه بازی تدارکاتی باشه حتی تیم بازنده هم چون به نقائصش پی میبرد در دراز مدت برایش باخت محسوب نمی شود.
به هر حال با لجاجت به جایی نمی رسیم اگر نتیجه نهایی مذاکرات این باشد که ما برای رفع نیازهای واقعی خود بتوانیم غنی سازی کنیم (سه ونیم تا پنج درصد) و دید مردم دنیا به ما منفی نباشد مطمئنا پیروز بوده ایم.
ما در دوره قبل ناخواسته رودست خورده بودیم. انرژی هسته ای بهانه است هدف اصلی آمریکا و غرب اینه که کشور ما در دنیا منزوی و منفور باشه. کشورهای دیگر به خصوص همسایگان از ما هراس داشته باشند و به انبار کردن تسلیحات رو بیاورند و ما در گیر تحریم و گرانی و تورم و اختلاس و فساد داخلی باشیم. این فاجعه بود که موقع تصویب قطنامه های ضد ایرانی فقط سه چهار کشور به نفع ما رای می دادند و حتی لبنان و سوریه هم حاضر به رای موافق نبودند! بله ما ناخواسته و با لجاجت میدان را به دشمن داده بودیم. الان _برخلاف نظر شما_ عقلانیت داره حاکم می شود. (1881473) (alef-10)
 
پیمان
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۴۸:۰۲
دوست عزیز خیلی اصرار داشتید که شما را افراطی ندانیم اما واقعیت این است که هستید .بله شما در آرای سیاسی تند روی می کنید ومهمترین خصیصه آن اینست که بالای گود می نشینید و مرتب می گویید لنگش کن و اگر به هر دلیل ابر وباد ومه و خورشید و فلک دست به دست هم بدهند و شما وارد گود شوید آن بلایی را بر سر ملک و مملکت می آورید که همه مردم اکنون با پوست و استخوان حس می کنند .در مقاله پر از تندروی شما جز تناقض و مبهم گویی چیزی قابل توجه ندیدم .از طرفی میگویید که سیاست ومذاکره آنقدر جدیست که در آن باید اخم کرد وابرو در هم کشید (و البته شما در این کار استادید) و از طرفی آن را با یک مسابقه فوتبال مقایسه می کنید اما برادر این قسم مذاکرات فوتبال نیست و اگر شما نفستان از جای گرمی بلند میشود باید بدانید که همین
مردم که دم از حقوقشان می زنید به واسطه سیاستها و مذاکرات اخم آلود شما با چه مصایبی دست و پنجه نرم می کنند. اگر کمی به میان مردم بیاییدالبته مردم عادی نه پای منبری های خودتان آنوقت می فهمید که میشود برد-برد هم داشت.اصلا هر چیز دیگری هم می توان داشت . (1881480) (alef-10)
 
مشهدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۴۹:۳۷
برد برد همون مساویه که از باخت بهتره و2 طرف خوشحالند من که سیاسی نیستم این رو میدونم شما ها خودتان رو به اون راه نزنید ما از هر توافقی که دولت روحانی انجام بده حمایت میکنیم . (1881486) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۲:۵۶
شما چند نفری؟؟؟ (1881999) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۲۴:۳۹
شما كه سياسي نيستي اظهار نظر در چيزي كه سر رشته نداري نكن گلم! (1882351) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۵۱:۳۵
مگه سیاستمداران ما چی شون از حامد کرزی کمتره که هم از ایران کمک میگیره و هم از روسیه و امریکا چرا سیاستمداران ما هر چند سال تغییر رویه نمیدن مگر این منطقه دلخواه همه قدرتها نیست پس اگر حساب شده عمل کنند میشه از همه اونها استفاده برد همینطور که ما از حرف زور خوشمون نمیاد اونها هم که از نظر امکانات سالها جلوتر از ما هستند از صحبت خصمانه خوششون نمیاد (1881491) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۵۴:۴۵
اینکه همیشه حق برنده است و باطل بازنده اگر کمی تاریخ مطالعه می فرمودید میدیدید که بارها خلافش ثابت شده (1881499) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۴:۰۱
عزیز کوته فکر ...منظور از برد حق ی چیز دیگس که باید با عاقلان بحثش کنم (1882004) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۵۵:۱۹
جای تاسف است که نظر دهندگان برای حمایت بی چون و چرا با دولت تدبیر و امید با هر مقاله و تحلیل علمی هم مقابله می کنند و فورا با استدلالهای بی مورد بر توجیه هر انچه مردان عرصه سیاست اجرائی کشور می بافند به مقابله می ایند

یک نفر امده و تحلیل درست بر یک اصطلاح نابجا بکار گرفته شده توسط مقامات سیاسی کشور ارائه داده است بجای تعقل و تفکر و پذیرش بحث علمی بهبی راهه می روند .

گوئی عدهای را دولت تدبیر و امید اجیر نموده تا در هر مقوله ای بیایند و با استدلالهای ناصواب نظر حتی علمی را بیلایند و جو را به نفع هر اقدام و هر گفته نابجا به هجمه کشند

با این روش چه بر سر کشور می اورند . حتما ناکام خواهند بود

تنها راه در اتاق فکر شنیدن جرف درست و و تحلیل درست و عمل به راه و روش درست است و لاغیر (1881502) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۰:۳۸
برادر گرامی چرا فکر می کنید دیدگاه شما علمی و دیدگاه دیگران غیر علمی است؟
مقداری تامل نمایید. (1881722) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۳:۱۹
دوست عزیز لطفا شان علم را حفظ کنیم. کجای این جمله علمی است؟!:"باید بدانیم که ما بازی «بُرد و باخت» داریم، بازی «باخت باخت» هم داریم، اما هیچ گاه بازی «بُرد بُرد» نداشته و نداریم و نخواهیم داشت"!!!! (1881731) (alef-13)
 
خسرو
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۱۰:۵۲
مدافع مقاله که انگار زحمت درست خواندنش را هم به خود نداده ای و گرنه متوجه می شدی که این اصطلاح برد-برد یک نظریه مطرح جهانی است که نویسنده کل آنرا رد کرده، نه اینکه تحلیل بر استفاده به جای آن داشته باشد. در ضمن به جای انگ زدن بر نظردهندگان، بدانید و آگاه باشید که اتاق فکر برای شنیدن نظرات مخالف هم است و گرنه نامش اتاق فرماندهی بود! (1881916) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۲۰:۱۹
دوست من حرف درست از نظر شما چیست؟ ( کلی گویی و مبهم گویی؟)
تحلیل درست چیست؟(روشی که چند سال قبل آن را طی کردیم که حاصلش نابودی اقتصاد داخلی و ... بود؟ و یا هر چیزی که شما دوست دارید بشنوید؟ )
دوست محترم اگر متن نگارنده را با نقض های عنوان شده در کامنت ها با هم مقایسه کنید ، قطعا به نیات نگارنده پی خواهید برد ، مگر اینکه شما هم با توسل به مبهم گویی بخواهید روش انگ و لیبل زدن را پیش بگیرید.
کسی نمی گوید هر چه این دولت انجام میدهد درست است ، اما نمیشود منکر روش بهتر این تیم در سیاست خارجه شد . ای کاش شما که مدعی درستی تحلیل هستید دلایل خود را بیان میکردید و جواب منطقی به بسیاری از کاربران فهیم میدادید ، نه اینکه با کلی گویی و کلماتی نظیر "اتاق فکر"، "تحلیل درست" سعی در فرافکنی و توجیه ، نمایید (1881932) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۹:۳۷
کجای این مقاله علمی بود یک کلمه در مورد اثرات فاجعه با تحریمها صحبت نشده
اگر ما به توافق نرسیم در تحریمهای آینده کل صادرات نفت قطع خواهد شد و نتیجه آن فقر بیشتر مردم و پولدار شدن امثال زنجانی هاست (1881987) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۷:۳۶
اگر هدف دفاع از کشور باشد حق با شماست

اما دفاع از کشور با چه تدبیری

با تدبیری مثل شما واحمدی نژاد که با شعار تو خالی هولوکاست تمام دنیا رو دشمن ایران کرده است


به نظر من توهم باخت باخت به آمریکا
یک نظریه است که شما ها کلا از بازی میترسید

شما کلا میخواهید همه دنیا یکروز یکدست یشه
و یه حمله دیگه بکنه ایران رو به تاراج ببره


تدبیر ان است که
1- اول دشمنان را به دوست تبدیل کنیم
2- دشمنان کوچیک را از سر را برداریم
3- کشور را تقویت کنیم
4- وقتی زیرساخت و اصل تقویت کشور را انجام دادیم
5- با توان مثل روسیه که جلوی آمریکا می ایستد حرفی برای گفتن داشته باشیم


در پایان دوست عزیز
راستش بعضی مسایل محرمانه است و دوست ندارم در این سایت منتشر کنم

شما بهتر است اطلاعات تون رو کامل کنید
تا در مقابل تصمیم درست جبهه نگیرید

به حقوق ماهیانه خود
به پولها و وامهایی که از سر بی تدبیری به امسال شما داده شده

به ماشینهای دولتی
به خونه ای که توش نشسته ای و برای ان زحمت نکشیده ای

و به آنچه داری نه بر اساس لیاقت شما بلکه بر اساس تملق شما داده شده نگاه نکن

به زندگی مردمی نگاه کن
که آنقدر در سختی به سر یمبرند
ما اصلا نیازی به دشمن خارجی نداریم

همین مردم گرسنه خود دشمنی میشوند

که نه دین برای آنها مهم است
و نه ذلت
آنچه برای آنها مهم است
این است
که سالیان سال با بدبختی زندگی میکنند

و تنها چیزی که نسیبشان شده شعار تو خالی بوده است

لازم نیست دفاع کنید

34 سال از مدیریت من و شما گذشته است

ما باید درپیشگا ه خدا پاسحگو باشیم


اگر در این مملکت مشکلی هست
همه ی ما که مسولیت ی داریم

از یک پرستار گرفته
تا یک مدیر بانک
تا یک نماینده مجلس
و تارییس جمهور
همه مقصریم

اما مشکل اصلی مملکت ما
در حال حاضر
1- ریاکری
2- ریاکاری
3- رایکاری
4- چاپلوسی
-5 تظاهر به دینداری
6- عوام فریبی
7- تشویق مردم به بیراهه
8- رشوه خواری

همه من و شما یی که دفاع میکنم
هدفمان این است که این کشور آباد شود
اما چرا حرف همدیگر را متوجه نمیشویم

چرا فکر میکنم خط و سیر ما باهم متفاوت است

واقعیت این است
که میدان برای گفتمان صحیح داده نشده است
خیلی حرف داریم برای گفتن
نه حرفی از روی سر سیری
یا برای مطرح کردن خود

اما حرفی که بتوانیم من و شما
دولت تدبیر و امید
دولت احمدی نزاد
من و تو همه ی ایرانیها
چه خوب چه بد
چه مسلمان چه غیر مسلمان
چه دزد چه قاتل
همه در یک خطیم
یک کشور داریم
و یک هدف

اما گاهی بعضی ها فکر میکنن
انها مالک همه ی مملکتند
مالک ایران
مالک مردم
مالک افکار مردم

اشتباه از کجاست

پس
خواجه در ابریشم و ما درگلیم


عدالت جایی دیگر است
کمی به وجدان خودمان روجوع کنیم (1882237) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۰۵:۵۵
بسیار عالی بود ممنون (1882749) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۲:۲۵:۰۰
غالی بود در حیرتم که هموطنانی داریم که عالی فکر می کنند ولی افکار انها در حاشیه است و عده ای تند رو خود را مالک همه حق های عالم می دانند و کاملا در اشتباه و تاوان ان را مردم نگون بخت می دهند . (1882993) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۴۷:۱۴
این مقاله علمی بود؟ (1882273) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۵۶:۰۶
برد و باخت براساس توانمندی طرفین تعیین میشه.
در این بازی بی حاصلی که در این سالها بر سر انرژی هسته ای راه افتاده ما داریم سالانه میلیاردها دلار هزینه میکنیم. همچنین احتمال وقوع جنگ وجود داره. یک ثانیه فکر کنید که دولت بعدی امریکا جمهوریخواه و جنگ طلب باشه و به بهانه انرژی هسته ای به ایران حمله کنه. در اونصورت از یک طرف ایران ویران میشه و همینطور توان آمریکا بشدت تحلیل میره و این معناش بازی باخت باخت برای طرفینه. با این تفاوت که هزینه این باخت برای ما هزاران و بلکه میلیونها کشته و تخریب 90 درصدی کشور خواهد بود. در حالیکه هزینه اون برای امریکاییها بیشتر از جنبه مالی اهمیت داره که بسرعت قابل جبرانه. برای مثال به شمار کشته های امریکا در مقایسه با عراقی ها و افغانی های کشته شده دقت کنید.
خوب حالا اگر مسیری پیش رو باشه که این اتفاق نیفته این به خودی خود برای طرفین برد به حساب میاد. (1881503) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۰:۵۶:۲۰
گرفتن وام از بانک مسکن بازی برد ،باخت است؟!. افراط تا به کجا؟! (1881505) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۰۱:۵۸
1- برد و باخت مقولاتی نسبی و تفسیر پذیر هستند. جهان سیاه و سفید نیست برادر من. هدف اگر رفع خطر جنگ و جلو گیری از اتلاف بیش از پیش منابع کشور باشد تا کنون کاملا سیاستی با سمت و سوی صحیح بوده است

2- دوست داریم برنده باشیم یا منافع بیشتری را در یک تعامل سیاسی کسب کنیم. لازمه این کار داشتن پشتوانه قدرتمند داخلی سیاسی و اقتصادی است. بعبارت دیگر سیاست خارجی از سیاست داخلی اغاز می شود. ایا کارشناس محترم نگاهی به امار ها و شاخص های اقتصادی و اجتماعی ما داشته اند

3- جهان بر مبنای باورهای خیالی, ایده الی و ارمانی ما نمی چرخد و هرگز نیز نچرخیده است. بر مبنای عقل قواعد را بشناسیم و از فرصت ها استفاده کنیم. تعریف درست منافع ملی در این راستا کارگشا است. (1881517) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۲۳:۱۵
اگر مذاکره به شکست برسه اونوقت نتیجه میشه باخت باخت (1881797) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۲۶:۱۵
كدام جنگ ؟؟ (1882355) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۳۹:۱۰
حالت خوبه دادا!؟ فکر کردی کلی برنامه ریزی و هزینه کردن تا ببرنمن گوشه رینگ تا نازمون کنن. (1882546) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۴۷:۵۲
حق سفید و باطل روسیاه است....حق و باطل خاکستری نیستند... (1882476) (alef-13)
 
داوود
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۴۵:۳۵
شما احیانا فیلم هندی زیاد نگاه نمی کنی؟؟؟ (1882556) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۵۱:۴۲
اما هیچکس در دنیای کنونی سفید و هیچکس سیاه نیست (1882573) (alef-10)
 
emad
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۰۹:۰۵
تعجب می کنم از اینکه یک مثال بسیار غلط در بازی فوتبال زده شد..... ممکن است یک تیم به جای برنده شدن سعی کند با حریف مساوی کند ولی می داند اگر ببرد در بازی بعدی ممکن است با حریف سختی بیافتد بنابراین اگر مساوی کند با حریف آسان تری می افتد و تیم مقابل هم ممکن است مساوی کند و اصلاٌ از این مرحله سعود کند .... پس نتیجه این است که هر دو تیم مساوی می شوند ولی هر دو هم برنده یعنی یکی به مرحله بعد می رود و دیگری در مرحله بعد با حریف آسان تر می رسد .... به این می گویند بازی برد - برد .........

یک مثال دیگر:
کشاورزی به خاطر نداشتن پول کافی مجبور است زمینی را قرضی از مالک بگیرد و در سال بعد در هنگام تمدید اجاره زمین، مالک ، اجاره زمین را 2 برابر می کند چون می داند کشاورز چاره ای دیگر ندارد و مجبور است در آن زمین قرضی کشت کند !!!! خوب برای اینکه اینجا بازی برد - برد صورت بگیرد ممکن است کشاورز تدبیری بیاندیشد و محصولی دیگر را بکارد که ارزش آن نسبت به محصول قبلی 2 برابر باشد که نه تنها اجاره زمین بیشتری پرداخت کرده بلکه فایده بیشتری هم برده ............

از این نمونه مثالها با اندازه تعداد ستارگان زیاد است ......
مسئله هسته ای از اولش یک بازی غلطی بود ...... در برابر کشورهای خودخواه قد علم کردن از اول غلط بود...... از مردم ژاپن پرسیدند با آن همه جنایتی که آمریکا به شما کرد چرا یک شعار هم علیه آمریکا نمی دهید و در جواب گفتند مهم شعار تو خالی نیست مهم این است که که الان رئیس جمهور آمریکا در دفترش با تلفن پاناسونیک صحبت می کند ............

به جای این همه جنجال هسته ای بهتر نبود بلافاصله به جای ساختن این همه سانتریفیوژ بلافاصله شما انرژه های خود را از منابع طبیعی مثل باد و خورشید بالا می بردید و آنگاه به دنیا ثابت می کردید که اصلاً نیاز به نیروگاه هسته ای در هیچ جای دنیا ضرورتی ندارد و با همین حرکت و اصرار به استفاده از منابع پاک آنها از دست شما فرار ی می شدند و شما به دنبال آنها و همه آن نادانها را خلع سلاح می کردید ؟؟؟؟؟ (1881541) (alef-10)
 
حميد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۱۰:۲۶
اگر يك مقدار حقوق بين الملل ميخواندي و با سواد تر بودي ميفهميدي برد برد يعني چي (1881546) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۱۳:۰۰
ویسنده درکی از نظریه بازی نداره که میگه با گفتن برد برد سیاست رو بازی فرض کردیم در حالی که سیاست جدی است :)))) این جمله به غایت مسخره بود!!
اینکه اسم نظریه، نظریه بازی است دلیل نمیشه که فقط تو بازی قابل استفاده باشه :) (1881551) (alef-10)
 
ش
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۱۵:۰۰
هم شما درست مي فرمائيد هم انها چون هر كدام ازشما به جاي منافع ملي منافع شخصي خود را در نظر مي گيريد. به بازي خود ادامه دهيد ولي مطمئن باشيد كه بزودي هيچ تماشاگري نخواهيد داشت. (1881559) (alef-10)
 
کلامپ
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۱۵:۱۶
یاد کارتون گالیور به خیر :ما بازنده میشویم .من میدونستم............ (1881560) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۱۹:۲۲
ایکاش هر کس که می خواست در رابطه با موضوعی قصاوت کند و یا نظر بدهد حداقل می فهمید چه باید قضاوت شود و چه باید بگوید! مذاکره محاکمه نیست! مذاکره یعنی هر کس خواسته هایی دارد و می خواهد به حد اکثر آن برسد. در مذاکره توافق می شود حداقلهای طرفین رعایت شود و بیشتر از آن بستگی به زبدگی و اهرمهای قدرت طرفین دارد! حالا اگر ما معتقدیم قوی هستیم و غرب از تحریم ما بیچاره شده پس همان حداکثر را بدست می آوریم! اما اگر منطقی می اندیشیم ومی دانیم اهرمهای مادی غرب بیشتر است اما ما مردمی داریم که فرزندان راستین امام خمینی که رهرو ائمه بود هستند پس با پشتیبانی از تیم مذاکره و نلرزاندن پشت آنان و هتاکی نکردن به آنان و انگ وادادگی،باخت ،کوتاه آمدن نزدن به آنان از آنان حمایت کردیم ضمن دستیابی به حداقل مورد نظر، دستاورد بیشتر از آن هم نصیبمان خواهد شد! (1881568) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۰:۵۶
خیلی ساده انگارانه تحلیل شده بود.
نویسنده محترم، برای بازی فوتبال همیشه فقط دو تیم وجود ندارد. به عنوان مثال فرض کنید در همین گروه ایران در جام جهانی؛ اگر تیمی (مثلا آرژانتین) دو بازی اول خود را ببرد و در بازی آخر با ایران بازی داشته باشد و ایران نیز برای صعود از این گروه نیاز به 3 امتیاز داشته باشد و (خدای نکرده!) ایران با تبانی از آرژانتین ببرد، در ظاهر درست است که در این بازی ایران برده و آرژانتین باخته اما ایران که صرفا بدنبال صعود بوده به نتیجه رسیده و آرژانتین هم به منافع مادی.
درسته این کار با روح ورزش در تناقض است اما با روح سیاست که تناقضی ندارد!! (1881573) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۳:۰۰
دوستمان آقای چینی چیان را به تقوا و انصاف دعوت میکنم.
وقتی کمی انصاف داشته باشیم به توجه به شرایط اظهار نظر میکنیم. اگر با مذاکره و سیاست ورزی کشور را از خطر جنگ نجات دهیم برد کرده ایم یا نه؟
اگر با تدبیر اجماع جهانی را علیه خودمان بشکنیم برد کرده ایم یا نه؟
اگر با هوشمندی سعی در شکستن جو تبلیغاتی مسموم دشمنان نمائیم برد کرده ایم یا نه؟
اگر چهره خشن و غیرمنصفانه ای که دشمنان سعی دارند از ما نشان بدهند با چهره ای معقول و مقبول از کشورمان عوض کنیم برد کرده ایم یا نه؟
مسلما بازی "برد - برد " وجود دارد.ولی مهم برد کشور ماست و روند تعقل و تدبیر میتواند به برد منجر شود. (1881576) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۴:۰۵
اگر دینی هم بحث کنید هیچ پیامبری حتی در مباحث نظری دنبال باخت طرف نبود بلکه هدف هدایت همه حتی دشمنان خونی شان و بازگرداندنشان به مسیر درست زندگی بود.
اگر انسانها کمی عمیق فکر کنند خواهند فهمید باخت طرف مقابل بردشان نیست بلکه برای زندگی در دنیای بهتر باید دنبال برد همگان باشیم.
اما آقایی که نام کوچکتون رو ذکر نکردید بفرمایید باخت آمریکایی ها و اروپایی ها در چیست؟ (1881578) (alef-10)
 
بهروز
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۵:۰۷
مفهومش اینه که چند سال اونطوری نواختند و شما جیکتون در نیومد ولی توی این صدو چند روز کاری کردن که شما حرفتون درومد همینیعنی بردبرد (1881583) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۵:۴۳
1مگه سیاست بازیه که از فوتبال براش مثال میاری!!؟ 2چگونه است که بازی باخت- باخت داریم ولی برد -برد نداریم ؟3این که حوصله لبخند و قهقهه ندارید بر می گردد به روح... شما و در ضمن مردم ایران از جنگ بیزارند و دنبال ارامشند و وقتی گرهی که با دست باز می شه چرا باید با دندان باز کرد نتیجه تفکرات شما امثال اقای زنجانی و ضراب و میلیاردها دلار خسارت به این کشوره که تا سالها جبران شدنی نیست امثال شماخواسته یا ناخواسته منافع عده ای دلال را تامین می کنید وبه مردم پشت کرده اید تحریم باید برداشته شود تا مسوولین بی کفایتی خود را به پای تحریم ننویسند به برکت تحریم ایران همه کشورها توسعه یافته شدن یه نگاهی به ترکیه بنداز ببین با پول نفت ایران چیکار می کنند عربستان رو ببین با سهمیه نفت ایران به جایی رسیده که به سفارت ما حمله می کنه امارات ایرانی ها رو توخیابون کتک می زنه و ادعای مالکیت خاکمون رو داره قطر رو ببین تو پارس جنوبی یه نگاهی به تولید کننده های هند و چین بنداز تحریم ی که به قیمت ابادانی این کشورها باشه رو نمی خوایم شما ها رو نمی دونم ولی من این کشور ها رو دشمن و رقیب ایران می دونم اخه ایرانی باشی و اینا رو نبینی؟ بد بختی مردمت رو نبینی ؟ لطفا برای یک بار هم شده منافع ملی رو قبل از منافع حزبی ببین خلاصه کلام اقای ظریف مرد میدان دیپلماسیه (1881587) (alef-10)
 
ابراهیم
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۷:۱۳
قبول ندارم
ظرف زمانی و مکانی رو باید سنجید و ابعاد مختلف هر موضوع رو در کنار هم بررسی کرد با دید کلی.
تنها برد-بخت,و باخت -باخت وجود دارد! با این فرض صلح امام حسن(ع) که منجر به تثبیت حکومت معاویه میشه جه طور ارزیابی میشه،رسیدن به حکومت چیزی است که اون ملعون می برد،حفاظت از اندک مومنینی که اسلام را زنده نگه دارند تنها یکی از امتیازاتی است با درایت و مصلحت سنجی امام نصیب امت میشود که اگر این صلح نبود با حذف این عده،روشن گری ها هم حذف می شد و چه بسا اسلام با خطر نابودی رو به رو میشد، تکرار میکنم این تنها یکی از امتیازاتی است که امت در برابر امتیاز حکومت می برد (1881593) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۷:۲۱
فرض کنید شما توی مذاکره به طرف بگید تاکتیک من نرمش قهرمانانه هست (الان کوتاه میام که بعدا زمینت بزنم!) آیا طرف به شما اعتماد میکنه و وارد مذاکره میشه؟ (1881594) (alef-10)
 
میرفندرسکی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۹:۴۲
دکتر جلیلی هم با همین تفکر اعلام مواضع میکرد نه مذاکره (1881600) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۳۵:۲۲
دوستمون این مورد رو نمی دونه که در مذاکرات چون یه کشمکشیه که هر کی سعی می کنه با بیشترین منافع از سر میز بیاد کنار.یعنی همین که دو طرف احساس کنن که به بخشی از خواسته ها رسیدن یعنی برد-برد (1881623) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۳:۵۴
امیدوارم اگر جنگی اتفاق افتاد ، آقای چیت چیان اینقدر مردانگی داشته باشند که به جای فرار از کشور و زندگی در محیط آرام ، در خط مقدم جبهه به دنبال برد باشند .
از طرف یک جانباز (1881652) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۴:۰۸
دو تیم را در نظر بگیرید که یک طرف با یک تساوی قهرمان میشود و تیم مقابل با یک تساوی از سقوط به دسته پایین تر نجات پیدا می کند. حال به نظر شما ریسک نکردن و تلاش برای رسیدن به تساوی نتیجه برد-برد نیست؟ (1881654) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۴:۴۳
اصلا نبايد مسائل سياسي را با مسابقه فوتبال و غيره مقايسه كرد.
در سياست برد برد داريم. برد برد يعني تعامل و دفاع از حقوق ملي. رابطه اي كه خيلي از كشور هاي دنيا با كساني كه ما آنها را دشمن ميخوانيم دارند و منافع ملي خود را حفظ كرده اند. (1881656) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۶:۲۰
من نمی دانم این نویسنده محترم آیا مقام سازمانی دارند یا خیر و یا اینکه فقط نویسنده هستند و یا تحلیل گر ، اما چیزی را که میتوان از متن ایشان بدست آورد :
1- ساده انگاری بیش از حد ( در محدوده زیر کوچه بازار) نسبت به تعاملات جهانی
2- وجود نقض های بیشمار بر ادله ایشان که در کامنت ها هم ذکر برخی از آن ها آورده شده
3- جهت دار بون کامل متن که سعی شده با زدن به درب و دیوار آنرا لاپوشانی کند
4- نگاه شکست خوره به تعاملات جهانی که کماکان در کشورهای مرده نظیر کوبا ، کره شمالی ، گروه های تروریستی نظیر القاعده و داعش و ... وجود دارد .( در این مورد باید ذکر کنم که آنها هم مانند دوستمان فکر میکنند حکم گروه خودشان بر یک کشور یعنی پیروزی و کاری به مرده یا زنده بودن کشور ندارند)
5-استفاده ابزاری و ساده لوحانه برای جذب مخاطب عام ( کاری که در طول 8 سال قبل ، کاملا صورت گرفت ) و نتیجه آن مشخص شد و اگر درست بود ،کشور همچنان بر همان پاشنه می چرخید.
6- بازی برد برد داریم خوبش هم داریم اگر چیزی را شما بلد نیستید دال بر عدم وجود آن نیست ، اگر افراطیون میدانستند که چنین واژه های هم وجود دارد ، دیگر افراط معنی پیدا نمی کرد . (1881662) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۶:۵۱
با كمال احترام من احساس مي كنم نويسنده سياست رو با ورزش اشتباه گرفته منظور برد برد بصورت عام يعني تعادلي در خواسته هاي دو طرف كه حتي اگه مثل نويسنده سياه و سفيد نگاه كنيم در ورزش هم در بدترين حالت وجود دارد مثلا فكر كنيد تيمي با يك امتياز قهرمان و تيم ديگر با يك امتياز از سقوط به ليگ پايين تر نجات پيدا مي كند در اين حالت هم وقت هردو مساوي كنند به خواسته هاي خودشان ميرسند و در واقع هر دو سود مي برند.
در سيستم سياسي منظور از بازي برد برد يعني تحقق خواسته هاي ٢ طرف بدون اينكه ٢طرف ضرر كنند در واقع منافع طرفين حفظ شود
فقط مداكرات ما نبايد حاصل برد برد باشد تمامي مذاكرات در سطح جهاني با تفكر برد بود اجرا مي شود حال ممكن است يك طرف نتواند از منافع خودش دفاع يا چيزي براي عرضه كمتر داره اون كمتر ميبره اگه اساس بر برد و باخت سياه يا سفيد باشه هيچ كس مذاكره نميكنه
ما بايد فرهنگ برد برد رو بياموزيم مشكل بعضي سياست مداران ما همچون جناب اقاي دكتر جليلي رياست محترم اسبق تيم هسته اي نگاه برد باخت بود يعني ايشان مي گفتمد تحريم ها و همه موانع رو يكشبه برداريد بعد ما تصميم ميگيريم همكاري بيشتر كنيم !!!! خوب طرف مقابل كودك كه نيست ! خودتان قضاوت كنيد (1881665) (alef-10)
 
شهلايي
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۷:۳۳
موضوع برد برد در أمر سياست وأمور اجتماعي كاملا يك أمر نسبي است، هر طرف به نسبت توان نظامي، نفوذ بين المللي ، قدرت اقتصادي، أستحكام اجتماعي و اتحاد داخلي بهره مند إز نتائج مي شود در شرائط كشور ما عدم مذاكرة ولو با نتائج كمتر إز حريف لروما به معني بأخت ما نمي بأشد هيمنكه كشور إز أفتأذن به ورطه جنگ خلاصي يا بد و تحريم هاي أعمال شده كه كيان اقتصاد مملكت را به هم ريخته و مردم محروم. را با نابودي مواجه كرده يك برد قطعي است حال اگر آدامه فعاليت صلح أميز هسته أي نيز ميسور گرديد يگ برد عالي حاصل شده است لذا مقاييسه تءوري برد برد با مسابقه ورزشي براي القاي أيه نهس و فريب مردم و تسلط أفراط يون بر سر نوشت مردم و كشور است ، مردم نبايد فريب بخورند بلكه با حمايت قاطع إز إز دولت تعقل وتدبير زمينه حل مشكلات را فرآهم كنند (1881666) (alef-10)
 
سارا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۸:۴۳
آقای چیت چیان
به نظر من شما تو این نوشته خواستی اشخاص رو بکونی،وگر نه حرفتو به شکل دیگه ای هم میتوانستی بنویسی...
در دنیای کنونی بازی برد -برد کاملا درسته
شما مفهوم حق وباطل وظالم ومظلوم در نظر داشتی واصلن ربطی به بازی برد -برد نداره......
لطفا با خوندن چهار تا مقاله وشرکت در جلسات و....سریع دست به قلم نبرید ...بیشتر وعمیق تر بررسی کنید..... (1881670) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۹:۱۱
اضمحلال مقاله از این پاراگراف شروع می‌شود:

"اولین اشتباه سیاستمداران و نظریه‌پردازان این است که می‌پذیرند «سیاست و حکومت» یک بازی است! در حالی که اصلاً بازی نیست، بلکه امری بسیاری جدی و حیاتی است و اگر بازی هم باشد، بازی مرگ و زندگی است و برای انسان عاقل و حکیمی که می‌داند و باور کرده است که دنیا بازیچه، لهو و لعب آفریده نشده است، حیات و ممات، سعادت و هلاکت، هدایت و ضلالت، عزت و رذالت و سایر ارزش‌های والای انسان و حیات معقول، بازی نیست."

نویسنده محترم اساسا معنی ""بازی"" (Game) را درک نکرده‌اند و سطح آن را تا تفنن و سرگرمی و تیله بازی و مسابقه فوتبال پایین آورده‌اند. "بازی" بر خلاف آن چیزی که نویسنده محترم فکر می‌کنند موضوعی بسیار جدی است، و اعم از هر گونه تلاش برای به دست آوردن منفعت بیشتر در رقابت با دیگران است.
نظریه بازی (Game Theory) یک تئوری بسیار قوی و پیچیده است که توسط جان نش (John Nash) به طور تئوریزه و تدوین شده ارائه شد و اکنون حتی در پیچیده ترین مسائل مهندسی ( به عنوان مثال مدیریت منابع در یک شبکه کامپیوتری یا مخابراتی) کاربرد دارد.

بهتر است نویسنده محترم ابتدا "نظریه بازی" را کامل بخوانند و مفهوم بازی را درک کنند، سپس در مورد بازی برد-برد باهاشون بحث میکنیم. (1881671) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۰:۲۲
این تعامل و بده بستان ها حتی در میان نزدیکترین افراد مثل پدر و فرزند وحتی همسران و دوستان وجود دارد؟که در حین این تعامل و یا پایان این بده بستانها گاهی اوقات هر دو طرف احساس برد برد و یا باخت باخت میکنند و این رفتارها نیاز به فلسفه و تاریخ ندارد؟و در مسایل سیاسی و مذکرات اصلا این مباحث جنبه تبلیغاتی دارد و نیاز به تحلیل های عمومی ندارد. (1881675) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۰:۳۹
به نظر من هر اقدامی که در راستای حفظ منافع ملی باشد همان بازی برد برد است.اگر ما مذاکره نمیکردیم ضررهای جبران ناپذیری که در این 8 سال به مملکت تحمیل شده را همچنان باید به دوش میکشیدیم.به هرحال سرنوشت 75 میلیون در این بازی مطرح است.اکثر مردم از مذاکرات خشنود وراضی هستند وهیچ کس باختی نمی بیند (1881676) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۳:۱۵
پیروزی در حال حاضر که سخت تر از دوران هشت سال دفاع مقدس میباشد یعنی مقاومت در برابر تحریم نا جوان مردانه اقتصادی جهان بر یک کشور یعنی ایران عزیز ما.
(اتحاد رمز پیروزی) (1881683) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۳:۱۵
متن خیلی ضعیفی بود.
کاملا با نویسنده محترم مخالفم

دوستانی که با نویسنده محترم مخالفند رای دهند. (1881684) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۵:۲۷
جناب چيني چيان عزيز
نويسنده محترم يادداشت

خودتان مي دانيد كه چگونه مغلطه كرده ايد. درست است در عالم سياست و حيات جدي يك ملت بازي معني ندارد ، ولي منظور از بيان يك بازي برد برد بواقع انجام معامله اي است كه هيچيك از طرفين مغبون و متضرر نشوند. در موضوع مذاكرات هسته اي في مابين جمهوري اسلامي ايران و ديگران هم ، يك معامله بر سر عقايد و حقوق و منافعي مطرح است كه طرفين در آن حقوقي را براي خود قائل هستند.

من خويش بارها از رهبر فرزانه انقلاب شنيده ام كه در موضوعات مشابه از كارت برنده حرف زده اند ؛ و شما مي دانيد كه كارت برنده را فقط قماربازها و كساني كه ورق بازي مي كنند مي شناسند ، آيا صرف اينكه ايشان از كاارت برنده حرف زده اند مي تواند نقطه ضعفي را متوجه ايشان نمايد ؟

به طريق اولي سخن گفتن برخي بزرگان از بازي برد برد نيز مي تواند داراي مفهوم و معناي موجه باشد.

لطفا اينقدر بهانه جو و بهانه گير نباشيد و فرهيختگي اين افراد را بپذيريد ؛ از شما چيزي كم نخواهد شد. (1881692) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۷:۰۲
من در حد یک دانشجوی دکترای سیاستگزاری عمومی از این نظر شوکه شدم چراکه در عالم سیاست ترازو میزان و دو دو تا چهار نیست. (1881700) (alef-13)
 
عبدا...
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۷:۱۶
با سلام
مقاله تناقضات بسیار جدی داشته و سطحی به مسئله نگاه کرده است. که نقد آن در اين مجال نمی گنجد. فقط چند سوال مطرح می کنم که امید وارم نویسنده محترم در موضوع تامل نمایند .
- تفاوت حقیقت و واقعیت را در جهان واقعی بشناسیم.
- در جهان واقعی ما با واقعیت ها سر و کار داریم . که البته معنی آن پذیرش ناحق نيست بلکه با حفظ اصول (ماندن در جبهه حق و ....) با تدبیر نسبت به ماکزمم کردن منافع خود اقدام نماییم. که البته برای ماکزیمم کردن منافع خود باید ابزارهای آن را فراهم کرده باشیم.
- تامل در سنت ائمه هدی (ع) بيانگر توجه به دو مورد فوق الذکر با توجه به مقتضیات زمان شان در پيگری حق بوده است.
- تشخیص اهم و مهم مسائل و تحليل سود – هزينه آنها رسالت کارگزاران يک نظام حکومتی شایسته و با لياقت است؟
- بنظرم توصیه ها و تدابير رهبری معظم در حمايت و دستور انجام مذاکره با غرب نیز در اين چارچوب قابل طرح است.
- برد و باخت يک مسئله مطلق نيست و نسبی است. ما بايد با تدبیر خود (رسالت است) هزینه ها را کاهش داده و تهديدات را کاهش داده و به فرصت تبديل کنيم. (1881702) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۰:۴۸
شما که از علوم سیاسی دانی خود سخن می گویید لا اقل کمی به تاریخ هم مراجعه فرمایید بحث حق و یا غیر حق نیست در مورد بحث هسته ای قبل از همه بحث اعتماد سازی قرار دارد. برای مثال خود کشور آلمان وقتی میخواست غنی سازی را در کشور خود آ؛از کند با مخالفت سایر کشور ها به دلیل عدم اعتماد مواجه شد و تا چند سال غنی سازی در خارج از آلمان انجام شد و پس از اعتمادسازی المان به غنی سازی در کشور خود پرداخت. واقعا هدف ما از این بحث ها چیست؟ چرا از گفتن بسیاری از واقعیت ها اجتناب می کنیم؟ (1881724) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۱:۴۳
اول منظور آقای هاشمی و دیگر عزیزان به 8 سال ریاست احمدی نژاد بر میگرددد که تمام دنیا را با خودمان دشمن کرده و یک تعدادی کشور در پی تی را با بخشیدن پول های مردم ایران با خود همراه کرده و تو بوق و کرنا کنیم می باشد نه 34 سال انقلاب را . شما در مغلطه هم قوی نیستید و یا اصلا از سیاست چیز زیادی نمی دانید اگر می خواهید اوستا شوید بهتر است یه آقایان قبلی مراجعه کرده کمی فوت و فنش را یاد بگیرید . مثلا با دنیا دعوا کنیم و تحریم شویم و بعد به بهانه دور زدن تحریم مردم و کشور را غارت کنیم . دوم حتما شنیدید که می گویند ضرر را از هرجا جلویش را بگیری منفعت است . در موضوع هسته ای نه ما بدنبال سلاح بودیم و نه نیاز به آن داریم از طرف دیگر غرب هم بنا بر ادعای خودش نگران دسترسی ما به سلاح هسته ای بود . این سوء تفاهم باعث شده تا دوطرف با لج لجبازی به خود و دیگری زیان برسانند . حالا با توجه به قاعده فوق که می گوید جلوی ضرر را از هر جا بگیری منفعت است ، مذاکره و توافق بر سر نیاز های واقعی دو طرف می شود بازی برد - برد . با این توافق نه دیگران نگران سلاح هستند و نه مردم ایران از حق واقعی خود محروم شده اند و قرار هم نیست که هر دوطرف زیانهای بیشتری را تحمل کنند . استاد اگر این باز برد برد نیست پس چیست . زمین سیاست زمین فوتبال نیست که نهایتا منجر به برد یکی و باخت دیگری باشد که در آنجا نیز قواعدی است که برخی مواقع با باخت یک باز (بشکل تاکتیکی ) راه برای برد نهایی آماده می شود . بماند . از اینکه شما منظورتان اصلا بازی نیود چه برسد به برد یا باختش . تنها قصد شما زیر سوال بردن آقای هاشمی بود که در آن نیز موفق نبودید . لطفا بار دیگر با روش دیگر تخریب تان را ادامه ندهید چون موفق نخواهید شد . (1881726) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۶:۳۳
حتما اقای سعید جلیلی خوب کار کرده دیگه که این همه مذاکره کرد تنها منفعتش برا ملت ایران سخت تر شدن تحریم ها علیه ملت ما بود>؟ (1881745) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۷:۱۳
اگه به منافع ملی توجه کنیم نه کاسبی خودمون میشه . (1881751) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۱۳:۵۸
مفهوم اه حل برد برد ( و نه بازی برد-برد) کمی پیچیده تر از آن است که اذهان ساده و افرادی که فقط در مناسبات ساده زندگی کرده اند , وبخصوص افرادی که تحت تاثیر پارادایمهای ایدئولوژیک سنتی مانند مارکسیسم و فاشیسم هستند، قادر به تجسم آن باشند. در جهانی که فقط از حق و باطل تشکیل شده باشد، شما فقط برنده یا بازنده دارید.
تئوری بازیها مبتنی بر مدلسازی است. مدلهای ساده ای که در مباحث ابتدایی این نظریه ارایه می گردند و نگارنده محترم فقط همینها را خوانده است، البته پتانسیل آن را ندارند که مفهوم پیچیده برد برد را نمایش دهند. اما در مباحث پیشرفته تر که بازی بر سر یک موضوع واحد نیست ، این وضعیت به راحتی قابل تحقق است. مشکل نگارنده آنجاست که نمی تواند تجسم کند که موضوع بازی می تواند بجای یک موضوع بسیط ،مجموعه ای از موضوعات باشد زیرا در این حالت برد و باخت نه با یک عدد واحد که با ماترسی از مقادیر که هر کدام نشاندهنده میزان برد و باخت در هر کدام از موضوعات است نایش داده میی شو د و بنا بر این تجزیه و تحلیل مسئله نه بر مبنای یک معادله ساده تک بعدی که بر حسب معادلات چند بعدی ماترسی انجام می شئند که از سطح فصول اول درسهای نظریه بازیها بالاتر هستند.پ
در خارج از کشور معمولا به دانشجویان سال دوم، سوفومور می گویند که معنای آن کسی است که گمان می کند خیلی می داند، احتمالا نویسنده محترم هم در مورد نظریه بازیها در همین وضعیت سوفوموری هستند. (1881769) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۱۶:۱۴
بسیار مقاله ی زیبایی بود
آقایون همین قدر که پای میز نشستیم کلی چیز باختیم
باید دید چیزی که بدست میاریم می ارزید
خود پای مبز مذاکره نشستن هم برای ما امتیاز بود که دکتر مثل نقل و نبات خرجش کرد (1881779) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۲۲:۳۲
جناب مفسر علم سیاست. منظور از برد برد این نیست که تو یه مذاکره سخت دیپلماتیک هر دو طرف خیلی چیزا با خودشون به خونه ببرند. در شرایط سختی که مملکت ما قرار داره و باعث و بانی اونم مدیران نالایق و مفسران جناح اندیش بوده. هرگونه رفع خطر اعم از تحریم بیشتر یا جنگ یه برد محسوب میشه. وگرنه هم دستگاه دیپلماسی و هم روحانی میدونن- بهتر از شما هم میدونن- که شرایط بهتر از این هم ممکن بود. اما نه حالا. بلکه اون موقعی که راه میفتادیم و شعارهای بی پشتوانه میدادیم و مفسران علم سیاستِ جناح اندیش هم به به و چه چه میزدن. (1881792) (alef-13)
 
یک ایرانی واقعی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۲۲:۳۵
من یه سوالی از این کارشناس محترم دارم.......ببینم تا امروز چه بردی داشته ایم با سیاست های 8 سال گذشته مون در عرصه ی داخلی و بین المللی؟؟؟؟؟؟؟......میخواین بشمرم چنتاشو براتون:
1-تحریم نفت
2-کاهش ارزش ریال
3-کاهش سطح رفاه عمومی
4-فشار مضاعف اقتصادی
5-فرار سرمایه ها از کشور
6-رانت ناشی از تحریم ها
7-رکود تورمی
8-تورم 40 درصدی
9-یکه تازی خودرو بی کیفیت داخلی با 3 برابر قیمت قبلش!!
10-پس دادن تاوان تمام موارد فوق از جیب و جان مردم.

بازم بگم؟؟
ببینید چه برد-برد چه برد-باخت چه هر چی؟
تو این دنیا باید "تعامل" داشت" تکرار می کنم "تعامل"..
این که من به همه بگم ،من خوبم و لاغیر که نشد قضاوت،بالاخره آدم وقتی در موقعیتی هست که برای جلوگیری از از دست دادن منافعش و کوتاه کردن دست منفعت طلبان دور و برش که از وضع موجود(تحریم ها) دارن میلیارد میلیارد سود میبرن،......بازم دست رو دست بذاره و کاری نکنه؟؟؟؟ بگه چون من به برد-برد اعتقاد ندارم پس هیچی به هیچی؟؟،مذاکره ام نمی کنم،همینیه که هست!!!
آقای نویسنده! قطر داره از میدان مشترک پارس جنوبی 15 برابر بیشتر از قبل برداشت می کنه!!!!!....می فهمید یعنی چی؟؟؟؟؟؟،دلت به حال نسل های آینده ات نمیسوزه( ما پیشکش)....دنبال اینی که فلان فیلسوف در مورد برد-برد چی گفته و حاشا و کلّا...؟
الان که دارم این جوابیه رو می نویسم ضربان قلبم به شدت داره میزنه.....متعجبم که چطور هنوز اصل قضیه رو نگرفتی و چسبیدی به این که ما بردیم یا باختیم...
فالله خیر حافظا و هو ارحم الرحمین. (1881793) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۳۰:۳۲
مقاله ای ضعیف و کاملا جانبدارانه . (1881810) (alef-13)
 
همشهری
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۳۱:۲۷
استلال نویسنده مال کوههای " تورابورا " است نه برای حکومتی که مسوول معیشت تحصیل بهداشت شغل پیشرفت وآینده هفتاد میلیون انسانه ....!11 (1881815) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۳۱:۵۷
نباید به روابط بین الملل مانند یک مسابقه ورزشی نگاه کنید. (1881818) (alef-13)
 
ابوالفضل
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۳۲:۱۴
با سلام خدمت جناب چینی چیان عزیز
با احترام مطلب شما را خواندم . صیحیح است و نادرست ،فرمایش شما در کلاس درس و یا اردوهای تفریحی کاملا صحیح و جذاب است بخصوص آنجا که همه حرف باشد و یا در نهایت تئوری ، ولی در میدان عمل که سرنوشت انسانها در میان است با اجازه شما نه تنها درست بنظر نمیرسد بل به غایت زیانبار و خطرناک است و اولین بهای ناچیز آن تاوان سنگین فلاکت ملت و پیروان و معتقدان به آن نظریه است .
آنجا که فرمودید بازی برد برد وجود ندارد با فرمایش شما موافقم چرا ( همچنانکه فرمودید ) ما اگر از امریکا هزار امتیاز بگیریم ، بخشی از حق خودمان است نه امتیاز و اگر در مقابل هزار امتیاز فقط و فقط یک امتیاز دهیم آن امتیاز هم ، امتیاز زور است و ناحق و . . . .
ولی آیا بنظر شما ( با فرض اینکه افکار ما مورد عمل است و تعیین کننده جریان امور - فرض محال که محال نیست - ) اگر ملت را بر سر افکار ارزشی و بظاهر قهرمانانه خود به ورطه خطر بیاندازیم و کشور را درگیر مشکلات اساسی نمائیم و مهمتر جامعه را در شرایط جنگی قرار دهیم تا بخیال خود عطر خوش شهادت از کوی و برزن همیشه بمشام برسد و ... راه درستی طی نمودیم ؟؟؟؟
جناب چینی چیان توضیح را بیش از ادامه ندهم و با اجازه و سیاق جنابتان چند پرسش طرح کنیم که آیا جنگ موته که به ابتکار فرمانده مسلمان نیروی اسلام را از نابودی بلا نتیجه نجات دهد و هیچ ایرادی از طرف رسول خدا بیان نشد اشتباه بود ؟
آیا پذیرش حکمیت در صفین و فرمان علی به مالک برای ترک محاربه بخصوص در زمانی که به ستون فتنه می کوبید اشتباه بود ؟یا از ترس جان خودش ؟حاشا و کلا امام با صرفنظر کردن از آرمان و اعتقاد درست خود و پذیرش شرایط ناخوشایند جامعه مسلمانان را از نابودی نجات داد هرچند خود قربانی تهمتها و شماتت ها گردید .!
آیا صلح امام حسن (ع) که جلوی نابودی باقی مانده مسلمانان راستین را گرفت اشتباه بود و امام در مذاکره و توافق با معاویه راه به خطا رفت ؟ و عجبا که امام حسین (ع ) که قهرمان شعارهای ماست تا زمان تغییرات اساسی در شرایط زمانی به این صلح پایبند ماند و شهادت برادرش حسن را تحمل کرد و دشمن قدار و مسلط به افکار عمومی را به نابودی اندک پیروان راستین دین خدا تحریص ننمود هرچند گذر زمان ثابت نمود که از بذل جان ابائی ندارد اما قهرمان بازی نسنجیده ای نمیکند.
و در آخر :
در جریان دفاع مقدی هشت ساله ملت ایران که خوشبختانه بنیانگذار جمهوری اسلامی در قید حیات بودند در شرایط برتری ایران در صحنه های نظامی و رهائی کشور از اشغال ، آتش بس را بصلاح نمیدیدند ولی با تغییر شرایط و احساس خطر برای کل ایران به معنای واقعی اش جام زهر را بسر کشیدند و بفرمایش خود اگر آبروئی داشت با خدا معامله کرد و بدور از شعار های احساسی و بظاهر ارزشی و با وجود اشغال بخشی از کشور ، قطعنامه را پذیرفت و شجاعانه همه مسئولیت پذیرش قطعمانه را به عهده گرفت و ... آیا اشتباه بود ؟
و بهتر است بدانیم ملت ها در طول تاریخ مدیون حاکمانی ( شما بخوانید مسئولینی ) هستند که نه تنها خود بلکه غرور و شهرت خود را فدای صلاح ملت نموده اند و رنجور از حاکمانی که ملت را فدای افکار و غرور خود نموده اند .
درایت حاکمان فارس در زمان حمله مغول به ایران و سرنوشت عراق و لیبی در عصر حاضر مثال پایانی است .
با تقدیم ادب و تجدید احترام (1881819) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۳۳:۰۷
پسرجان تواسیرمنطق حق وباطل گشته ای زین سبب توهمیشه حیران وسرگشته ای.
اساس آفرینش خق وباطل نیست. آفرینش تماما حق است.آفرینش ازترکیب وآمیغ است. عناری درشرایطی ترکیب شده وموجوجدید پدیدار میگردد.
جهت اطلاع حضرتعالی که برد -برد رانمی فهمی مثال بازی ازدواج ویاخرید وفروش
آیا یکی بازنده ودیگری برنده است؟
.فرض کنید برای آموزش موسیقی نزد استادی رفته وشاگردی کنیم .ماموسیقی میاموزیم ودرازای آن مبلغی به استادمیپردازیم .آیا این برد-بردنیست؟
یا مثالی دیگر: درشکتی مشغول کارشده ودرازای کارپولی دریافت میکنیم.
وازین دست مثال بسیاراست. دنیا را حق وباطل نبینید .دنیا همه حق است.
منطق حق وباطل منطق شکست خورده ای است.
زایش بخشش ومدارا ودوست داشتن وعشق و...همه ازحق است (1881823) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۳۴:۳۵
چه عجب یه مقاله هم تو سایت شما خوندیم درنقد عملکرد وزارت امورخارجه ودولت ! (1881827) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۳۶:۱۷
واقعيتها را ببينيم
ما در جنگ اقتصادي باختيم و هيچ گاه نميتوانستيم ببريم
فريب از انجا اغاز ميشود كه بگوييم هم ما برديم و هم انها
تغيير نظام دنيا زماني اتفاق مي افتد كه سيستم سرمايه داري پاسخگوي نيازهاي انسان نباشد
لذا تا زماني كه پول امريكا مبناي معادلات جهاني است همه به نوعي بازنده هستند و خود سيستم سرمايه داري برنده پس بدانيد كه ما هم تا بحال در اين سيستم جهاني نقشي داشتيم و بخوبي هم نقش خود را براي منافع سرمايه داري بازي كرديم
خوب است بدانيد نقش ايران در حال عوض شدن است و هيچ تغييري قابل انجام نيست و گول زدن خودتان را كنار بگذاريد و با نقش جديد كنار بياييد (1881832) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۳۸:۵۰
استاد شما یه راهکاری بده ما پول نفت و گاز و بقیه اجناس ملت رو که فروختیم بیاریم تو کشورمون بازی برد و باخت پیشکش فقط یه قلم 50 میلیارد یورو ما دست تریکه هست نمیتونیم بیاریم کجای عمو (1881835) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۴۰:۳۶
آن چه مسلم است این است که اگر ما امتیاز ندهیم تمام اقتصادمان و به تبع آن استقلال سیاسی و فرهنگی مان از بین می رود (1881840) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۴۰:۵۲
منطق فازی مطالعه کن (1881841) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۴۱:۵۳
به نظر بنده نویسنده با لغتها بازی میکنه تا بتونه طرف مقابل رو محکوم کنه. آقا جون این قد میگی سیاست بازی نیست و همچنین نظرات ریاضی رو هم اسم میبری بهتره انصاف رو رایت کنی و با لغات بازی نکنی. چون نظریه بازیها "گیم تئوری" اصلآ بازیچه نیست بلکه خیلی هم جدیه. از اقتصاد گرفته تا علوم زیستی ازش بهره میبرند. حالا سیاست و جامعه شناسی هم مثله بقیه علوم. هرچند خیلیها اصولا علاقه به بررسی علمی در علومه انسانی ندارن. (1881845) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۴۴:۲۳
اصلا دو طرف بازی توان مساوی که هیچ توان یک به هزار هم نداشتند. نتیجه از قبل کاملا مشخص بود. همین که از این مصاف نابرابر بیرون آمدیم البته اگر حریف بگذارد خودش یک نوع برد محسوب می شود. ایران اگر بتواند در همین منطقه و با همین حریف های منطقه ای توان و قابلیت خود را نشان بدهد خیر دنیا و آخرتش است. (1881850) (alef-13)
 
سعید57
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۴۵:۱۴
با سلام
نویسنده محترم اینهم نظر شماست و محترم , هر چند که اگر نوشته شما را موشکافانه بررسی کنیم ده ها پارادوکس درونی دارد .
در اصل شما : عقیده ات را گفته ای نه حقیقت را. (1881853) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۴۷:۲۹
خداييش نويسنده فكر كرده خيلي مطلب علمي رو كشف كرده
ولي كامنتها رو كي ميخونم مي بينم تحليل خواننده ها خيلي علمي تر و منطقي تر به نظر مياد (1881858) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۵۰:۲۰
برادر دانشمند فیلسوف دکترای علوم سیاسی میشه بفرمائید چیکار کنیم بریم همه دنیا رو نابود کنیم و بگیم ما بردیم؟ (1881863) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۵۰:۴۵
با تاسف از چاپ این متن غیر علمی
هیچ کس در غرب با نقد نظریات مختلف مشکلی ندارد و اصولا ساحتی مقدس برای نظریات آنها وجود ندارد اما نویسنده توان چنین کاری را نداشته است.
وقتی می گویید بازی برد برد نداریم با ارایه صد مثال از بازی های برد باخت هم نمی توانید آن را اثبات کنید و راه علمی و بهتری فارغ از هیجانات سیاسی می طلبد (1881865) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۵۳:۰۳
با کنترل تندرو ها بشریت به صلح و آرامش می رسد، اگر دو طرف مذاکره بتوانند تندروی را کنترل کنند بشریت برنده است. به نظرم برد - باخت نداریم اگر حتا تندروهای یک طرف کنترل نشوند به شرایط باخت - باخت می رسیم. (1881871) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۵۳:۲۸
هیچگاه تیم پرسپولیس نمیتونه منچستریونایتد رو شکست بده یعنی اونها قویند.مثال ما هم مثل فوتباله. (1881873) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۵۷:۵۲
بازی بر برد یه واقعیت انکار ناپذیر است.همانطور که کشورهای مانندژاپن وترکیه از این بازی استفاده کردندوبه جایگاهی رسیدند که خیلی از کشورها آرزوشو دارند... (1881883) (alef-13)
 
kknk
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۵۷:۵۳
حالا چند نفر اومدن یک کاری برای یک کشوری کنند شما هی کرماتون را بریزیدو چوب لا چرخشون بزارین!آخه دوره احمدی نژاد را یادتون رفته؟ (1881884) (alef-13)
 
نامشخص
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۲:۵۷:۵۷
متاسفانه آدمهای تندرویی مثل شما (چینی چیان) هستند که همیشه باعث شدن تمام مردم دنیا ایرانیان رو جنگ طلب خطاب کنند چون ما افکاری مثل شماها داریم و تا وقتی شماها در این مملکت هستید ما به هیچ جایی نمی رسیم (1881885) (alef-13)
 
مسلمان
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۰۰:۰۱
کمی واقع بینانه بیندیشید.بازیهای جناحی درکشور ما باعث شدکه بعد از سی وچند سال بااقتصادی مریض وچهره ای خشن درجهان وتحریمهای متعدد وتهدید به حمله از جانب صهیونیستها وعربها و…مجبور به مذاکره وعقب نشینی از خواسته وحقوق ملت ایران شویم .والا باید حملات گسترده دشمنان را با شرایط موجود تحمل میکردیم. اینکه ما چهره منطقی وصلح طلب از خود به جهانیان نشان دهیم واجماع جهانی رابرعلیه خود بشکنیم موفقیت کمی است؟ کسی برای دشمن شاخوشونه میکشه که امکانات وشرایط قابل قبولی داشته باشه.بله درتوهمات همه چیز را میشود ادعا کرد.ماباید در دنیای استکباری کنونی حق خود رابا سیاست تثبیت کنیم .دشمن ما منتظر قلدری ماست تا باتمام قوا مقابله کند .ما شرایط افغانستان وعراق وسایر مناطق اشغالی توسط امریکا رابرای کشورمان مطلوب نمیدانیم شما میدانید؟ (1881888) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۰۰:۴۴
اقای نویسنده (اگر بشود به شما همچین لقبی داد) بسیار ساده اندیشانه تحلیل کردید.
به نظر شما جلوگیری از نابودی اقتصاد کشور- به وجود آمدن زنجانی ها که با استفاده از تحریمها بیت المال رو به بهانه دور زدن تحریمها چپاول می کنند- از دست دادن فرصت سرمایه گذاری در میادین مشترک نفتی و در نتیجه محروم شدن از میلیاردها دلار ثروت و ریختن این پول به جیب اعراب خلیج فارس - محروم شدن از تکنولوژی روز دنیا- فقر فزاینده - کمبود دارو و افزایش هزینه های درمان و ... و بسیاری از موارد اینچنینی برد نیست.
در صنحنه سیاست باید با عقل و منطق عمل کرد نه با شعار به نظر شما ادامه سیاست قبلی بردی در برداشت یا نتیجه باخت 20 بر صفر (1881890) (alef-13)
 
وحید توکلی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۰۵:۳۵
سلام
در کل مطالبتان را زیاد مفید به فایده ندیدم و قصد پاسخگویی به آنرا نیز ندارم.
فقط یک سئوال درباره یکی از پاراگرافهایی که نوشتید دارم.

«در حالی که دیگران آیات صریح قرآن کریم که کلام وحی است را به چالش می‌کشند و تمامی اصول عقل نظری و عملی را تکذیب می‌کنند، چرا ما نباید اجازه داشته باشیم به ساحت مقدس ذهنیات، حدس‌ها، گمان‌ها، تخیلات، اوهام و یا نقشه‌های آنان ورودی پیدا کرده و احیاناً تعرضی بنماییم؟!»

من در برابر این سخن شما فقط یک سئوال دارم

عقاید دیگران که هیچ، حداقل خود بنده هیچ ادعای آشنایی و تخصصی در این زمینه ندارم که بخواهم عقاید دیگران را نفیا یا اثباتا به چالش بکشم و سئوال بپرسم. اما افراد زیادی که مثل من در این جامعه زندگی می کنند و درباره بسیاری از اصول و عقایدی که هرروز با آنها زندگی می کنند، سئوال دارند چه؟
آیا این اجازه به ما داده شده که درباره اصول و عقاید خودمان سئوال بپرسیم و آنها را به چالش بکشیم؟
چند جلسه تا کنون تشکیل شده که در آن به عقاید مخالف اجازه صحبت داده شده و نتایج آن در درست عموم قرار گرفته است؟
ما که حتی نمی توانیم خودمان را نقد کنیم، چگونه می توانیم عقاید دیگران را نقد کنیم درحالیکه هیچ آشنایی به آن نداریم و البته، به نظر من در وهله اول نیازی به آن نداریم.
اینکه هولوکاست بوده یا نبوده، اینکه تثلیث درست است یا غلط و سئوالات زیادی از این دست همه چیزهایی است که خارج از زندگی ماست و شاید در مسائل کلان و بلند مدت موثر باشد. اما به مراتب اهمیت آن بسیار کمتر از آن سئوالاتی است که بسیاری از هم میهنان ما و جوانان ما درباره اصول و عقاید حاکم بر زندگی شان دارند.

اگر ما توانستیم که در ابتدای امر با دیدی واقع بینانه خودمان را نگاه کنیم و نقد کنیم و ضعف و قوت خود را بشناسیم، آنگاه می توانیم ادعا کنیم که می خواهیم درباره دیگران نیز نظر دهیم و آنها را به چالش بکشیم.

(لطفا حتما منتشر کنید. با تشکر) (1881904) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۰۶:۲۱
برادرمون صحنه را بسیار قطبی دیده اند در حالیکه اینطور نیست حتی در ساحه تمشیت امور شرعی روزانه ما یکسری واجب و حرام در دو سر طیف داریم ولی می دانیم حوزه مستحبات و مکروهات که انجام آن بلااشکال است بسیار گسترده است
بهرحال نباید صحنه را سیاه و سفید دید بعلاوه در این مقاله سفسطه های فراوانی وجود دارد که بسیاری از دوستان به آن اشاره کرده اند
اما واقعیتهای صحنه نیز مطلب مهمی است که نباید از نظر دور ماند ما در کلاس مباحث تئوریک نیستیم با وضعیتی دچار هستیم که بنظر اکثر کاندیداهای ریاست جمهوری اخیر بحرانی است (1881905) (alef-13)
 
نظریه بازی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۰۷:۱۹
سلام. با نظر نویسنده موافقم اما یک نکته تلخ دارم:
ظاهرا اشاره نویسنده به چند مقاله که ادعای کاربرد نظریه در سیاست داشتند است
کسانی که فکر کرده اند در نوشته هایشان از نظریه بازی استفاده کرده اند، نظریه بازی ها را نفهمیده بودند و این تابلو بود.
من متعجب بودم که چرا کسی اعتراض نکرد.
لذا، یک عده ای سنگی به چاه انداختند، و نویسنده عزیز داره از آن سنگ صحبت می کنه!
پس ریشه دعوا در این نیست که بازی برد برد داریم یا نه، مساله اینه که اصلا بازی کجا کاربرد داره و کجا ورود به بازی را باخت می دانیم! (1881908) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۰۸:۰۴
در صورت داشتن چشم انداز مشخص، می توان هر حرکت سیاسی را بر اساس مقایسه موجود و وضعیت مطلوب ارزیابی کرد. تنها در صورتی که بین چشم انداز دوطرف هیچ گونه هم پوشانی موجود نباشد، انتظار حصول نتیجه برد - برد، منتفی خواهد بود.
به نظر نمیرسد که بین منافع (و یا چشم انداز های)دو بخش بزرگ از جامعه بشری، اشتراک و همپوشانی وجود نداشته باشد. نوع نگرش این کارشناس،
منجر به پیروی از آراء سلفی ها خواهد شد. (1881910) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۰۸:۱۵
از الف بعید بود این مقاله
بازی برد برد کی میگه نداریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!
من به این کار ندارم که این توافق برد برد بود یا باخت باخت بود یا هرچی
ولی این مقایسه و سفسطه شما در مقایسه با فوتبال و بازی واقعا مضحک بود
کما اینکه در فوتبال که شما مثال زدید هم برد برد داریم
زمانی که یک تیم قعر جدولی با یک تساوی در لیگ می ماند و تیم مقابل هم با تساوی قهرمان لیگ میشود. هردو مساوی میخاهند و با تحقق آن هردو برنده اند.
شما باید به داشته هایتان توجه کنید
وضعیت ایران مصداق آن تیم قعر جدولیست که بخاهد در بازی آخر لیگ قهرمان شود. آقا نمیشه. میشه؟ شما اول به لیگ پایینتر سقوط نکن بعدا به فکر قهرمانی باش.
با تشکر... (1881911) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۰۹:۰۷
این مقاله یک مغلظه است. همه ما می دانیم که این ما هستیم که نیازمند حل مسئله هسته ای کشور با هزینه کم هستیم. خواهشا صادق باشید. (1881914) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۰۹:۵۵
تورو خدا بکذاریدآقای ظریف مسئله هسته ای را حل کند سنگ اندازی نکیند کسانی که منهفعتان با شکستن تحریم ها به خطر می افتد بگذاری فقیر بیچاره ها هم نفس بکشند تا کی میخواهین از این انقلاب که با خون شهدا بدست آمده بدزدید (1881915) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۱۲:۲۴
برادر عزیز باید بداند بهشت خدا هم مراتب دارد و قرار نیست کلیه مومنان به بالاترین سطح مشرف شوند همچنین صیحح نیست بالاترین را حق خویش بدانند بلکه باید حداکثر جدیت را نمود و بقیه را به او توکل کرد (1881919) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۱۴:۱۵
اگه سیاست دست امثال شما بود الان ما میشدیم کره شمالی. (1881923) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۱۵:۴۷
پای میز مزاکره نشستن یعنی باخت برای ما این نظرات جای تاسف دارد که قبول کنیم اون دشمنان امتحان داده ما حق دارند بر سر مقدرات مملکت ما مذاکره کنند . کاش همین قدر هم پیش نمی رفتند (1881925) (alef-13)
 
موسی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۱۶:۲۵
آقای چینی چیان!
با یک مثال خیلی ساده استدلال شما نادرست است:
در بحرین مردم در وسط میدان لولو ( مروارید ) بودند و امیر بحرین مدام در حال امتیاز دادن بود. حتی ولیعهد با مذاکره به نمایندگان مردم پیام می داد که بابا ما مشروطه را پذیرفته ایم و قصد داریم با دادن حق اکثریت به نمایندگان مردم در مجلسی آزاد و با نظارت بین المللی فقط به داشتن حکومت مشروطه و داشتن اختیار چند وزارتخانه مساله را حل کنیم. همین تفکر قلوه کن کردن و تمامیت خواهی مثل تفکر شما باعث شد که نیروهای عربستان بموجب عهدنامه ای که
بین شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس موجود است از آن پل کذائی بین بحرین و عربستان سرازیر شوند و نهضت نوپای مردم را کاملا سرکوب کنند. تصور کنید الان در بحرین مردم به آن شرایط ولیعهد بسنده کرده و در این مرحله دنبال نهادینه کردن مشروطه بودند آیا جلوتر از الان نبودند. آیا این قضیه حداقل به عربستان و دیگر حکومت های حاشیه نشین خلیج فارس تسری نمی کرد؟!
واقع بین باشیم! مردم و رهبران انقلاب مردم بحرین بد بازی کردند!و بازی برد- برد را به بازی برد-باخت آن هم با نتیجه حداقل 3 بر صفر تبدیل کردند.

مساله تمامیت خواهی در طول تاریخ خیلی کار دست بعضیها داده است. (1881927) (alef-13)
 
منصور
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۲۰:۲۳
نوشته ای فوق العاده ضعیف بود دربازی هم برد وجود دارد هم باخت وهم مساوی دربازی برد -برد یعنی اگر یک امتیاز بدهیم یک امتیاز هم بگیریم که امتیاز گرفته شده ما را به قهرمانی نزدیکترمیکند. (1881933) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۲۱:۱۰
اگراین اوضاع تحریم برداشته شود امثال بابک زنجانی ها وهمپالکیهای اوچیکار کنند (1881937) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۲۲:۰۸
ما اگر یک امتیاز هم بگیریم، فقط یک امتیاز از حق خود را گرفته‌ایم؛ اما امریکا اگر یک امتیاز هم بگیرد، یک امتیاز از حق ما را گرفته است، حال شما به این می‌گویید: سیاست بُرد بُرد. (1881938) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۲۳:۰۸
آقای چینی چیان، 6 ساله از ایران. دوست عزیز تو دنیای سیاست و اقتصاد اصطلاح برد برد یکی از ساده ترین اصطلاحاته. (1881944) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۲۴:۱۰
جناب آقای چینی چیان :سلام
باید استحضار داشته باشید دوران آقا محمود و ادبیات ویژه آن دوران نیز باتمام رسیده و با ادبیات خاص عوام فریبانه دیگر نمی توانید مطالبی به خورد جامعه دهید و هیاهو راه بیاندازید . لطفا با همین ادبیات بموارد ذیل پاسخ دهید ممنون خواهم شد . تهاجم فرهنگی ، شبیخون فرهنگی ، انقلاب مخملی ، انقلاب نرم ، نرمش قهرمانانه ، حماسه اقتصادی ، و اما اینکه دادن شعار به نظر شما برد است ، اهانت و توهین کردن به دیگران ولو مسلمان نباشند برد است ، سم ((بنزین تولید داخل (افتخار ملی)) تزریق کردن به فضای شهرها برد است /
لظفا بفرمایید اگر ما به بت های آنان توهین کنیم جواب آنان چه خواهد بود ؟ (1881948) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۲۸:۲۲
حتما راهکار شما این است که از توافق دوری کنیم و بنشینیم و انتظار بکشیم که چه موقع بمب های آمریکایی و صهیونیستی خانه ها و شهرها و تمدنمان را در چند روز به تاریخ بفرستند؟! برو آقا جان، دست بردار از این زیاده خواهی! (1881958) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۲۹:۱۸
آقا جان سواد نداری اجباری به اظهار نظر نیست. اگر همه بازیها در دنیا با حاصل جمع صفر بوده دنیا چگونه تغییر کرده؟ شما مسلمات فقه شریف را نیز نادیده گرفتی شرعا معامله وقتی صحیح است که دو طرف احساس غبن نکنند و از معامله راضی باشند.
خودمان را گول نزنیم یک عالمه در کشور بیسواد روشنفکر نما داریم که به مبانی اعتقادی خود نیز احاطه ندارند اما داعیه تئوریسین بودن دارند اینها برای کشور ما مانند بمب ساعتی هستند (1881961) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۱:۴۹
این همه عریضه نوشتید که بگید بازی برد-برد نداریم؟ مگه آقای ظریف در ژنو3 روی دو کلمه کلیدی که باید در توافقنامه درج می شد اصرار نداشت؟ مگه مذاکرات به خاطر همین دو کلمه تا سحر طول نکشید؟و بسیاری دیگر از موارد اینچنینی . . .
باید به خاطر این مسئولین خدا را شاکر باشیم. حتما مذاکره کنندگان ما می دونن چیزی به عنوان برد-برد نداریم، همه اینو میدونن. بیایید تضعیف نکنیم و بهانه به دست دشمن داخلی ندیم . (1881964) (alef-13)
 
حقگو
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۲:۰۷
در یک گروه فوتبالی سه تیم ایران،آمریکا و اسرائیل هستند و دو تیم صعود
می کنند.بازی اول ایران صفر-اسرائیل صفر(البته اگه با هم بازی کنند) بازی دوم آمریکا صفر-اسرائیل صفر و بازی سوم ایران یک-آمریکا یک.هر سه بازی مساوی شده ولی ایران و آمریکا صعود می کنند و اسرائیل این رژیم جعلی حذف می شود.به این میگن بازی برد برد اخوی. (1881965) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۰۸:۵۰
خیلی مثال روشن وخوبی بود. ممنون (1883260) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۲:۳۵
آیا مطمئن هستید در اشاره آقایان نام برده به بازی برد-برد، بازیگران ایران و 5+1 یا دنیای غرب هستند؟ شاید اشاره آقایان به جناح قدرتمند داخلی باشد (آقای طریف گفت یت با هم می بریم یا با هم می بازیم) (1881966) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۲:۳۸
در دنیای سیاست که ظاهرا نویسنده مقاله فوق شناختی‌ از آن‌ ندارد هیچ چیز سیاه و سفید نیست ، دنیای سیاست دنیای بده و بستان است ، دنیای منافع مادّی است و هیچ کدام از سران مملکت ما هم آرمانگرا نیستند و سیاست مدارند ، اگر بخواهیم بگویییم که حق با این یا آن‌ است که الان .............. . (1881967) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۲:۵۹
کارشناس محترم وقتی از دو طرف صحبت میکنی از دوطرف باامکان مساوی صحبت کن وگرنه یک 48کیاوئی در مقابل یک فوق سنگین طرف حساب نمیشود 48کیلوئی اگر درمقابل فوق سنگین قرار گیرد وهنگامی که بااو دست میدهدانگشتانش خورد نشود برد که نه شانس آورده است قدرت ما نفت وتنگه هرمز بود که دیگر قدرت حساب نمی شود واگر وحدت هم بود دیگر حتی بین مدعیان وحدت هم وجود نداردمیگی نه خرفهای فدائی در برنامه شناسنامه را مرورکن ! (1881969) (alef-13)
 
امینی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۶:۱۹
شما که همش از این دولت ایراد می گیرید و ایا یک پیشنهاد عملی و سازنده دارید ؟؟ آیا بازی دولت قبل که همش باخت یکطرفه برای ایران بود میخواهید تکرار شود ؟؟؟ آیا میدانید در طول 8 سال با فروش منابع خام کشور مثل نفت بیش از 750 میلیارد دلار ایرانی برباد رفت و بخش از این دلارها در کفش بچه های وزیر ترکیه پیدا شده و بر سر آن با هم درگیر هستند؟؟؟ آیا میدانید باندهای ساختگی وزارت نفت که یک نمونه آن آقایان عبدالجلیل رضوی و مصطفی سالاری بعنوان مدیر عامل و معاون منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس طی سالهای 1384-1389 صدها میلییارد تومان حیف ومیل کردند اسم این بازیها را چه می گذارید ؟؟؟ (1881977) (alef-13)
 
غلام علي
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۸:۵۵
با سلام
اين نظريه صرفا لفاظي است و هيچ نكته قابل توجهي در آن نيست . كساني كه گوشه اي نشسته اند و فقط ايراد مي گيرند كاري از پيش نمي برند . در دنياي نويسنده احتمالا هيچگاه نبايد روي ميز مذاكره نشست چون واقعيت اين است كه به هيچ وجه برنده از آن ميدان خارج نخواهيم شد .ما همين سياست اعلام شده را دوست داريم و مطمئن هستيم كه راه گشاي مشكل كشور خواهد بود هرچند ايراد لفظي در آن باشد . (1881983) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۲:۲۸
در مقابله بین دو نظام ایران و امریکا که به قول امام خمینی (ره) تفاوت ماهوی دارند، برد برد معنی ندارد. همیشه منافع استعمارگر در نبود منفعت استعمار شونده است. (1881997) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۳:۳۸
لابد این جناب کارشناس دنبال بازی خورد خورد است نه (1882002) (alef-13)
 
بهزاد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۴:۳۵
لطفا آقای نویسنده بفرمایند که دقیقا چه ایده ای دارند که ما ببریم و بقیه ببازند؟ مثلا جنگ یا ورشکستگی اقتصادی؟ لطفا توضیح بدهند. (1882007) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۵:۳۶
مدت زیادی آقای دکتر جلیلی ودکتر احمدی نژاد هرچه درتوان داشتنند با هر زبان زور وبی ادبی انجام دادنند نتیجه تحریمها شد شما را به خدا مدتی هم به این دولت وتیم مذاکره کننده وقت بدهید فکر میکنم بدتر از این نشود (1882008) (alef-13)
 
مرندی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۸:۳۷
پس در توافق نامه ژنو ما بازنده هستیم (1882015) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۴۳:۲۵
توافق ژنو؟؟؟کدوم توافق؟؟؟خود دولتم دیگه امیدی نداره (1882705) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۸:۵۷
جناب چیت چیان ، هم اینکه شما خود را با شجاعت عالم وسیاستمدار حرفه ای قلمداد کرده اید و بقیه افراد آنهم افرادی مانند هاشمی، روحانی و ظریف که سالیان درازی در کورانهاو حوادث متلاطم انقلاب با مسائل مختلف دست و پنجه نرم کرده اند را با عبارت «اینها را دیگر همگان بلد هستند و سیاستمداران ما نباید مانند دانشجویان سال اول علوم سیاسی که جدیداً با چند اصطلاح قدیمی آشنا شده‌اند سخن بگویند. هم چنین نباید از نقد نظرات دیگران، به ویژه نظریاتی که هیچ گاه اثبات علمی نشده‌اند، بلکه فقط القا و دیکته و یا تحمیل شده‌اند بترسند.» تحقیر کرده اید دلیل محکمی است بر میزان صد اقت و درستی نوشتارتان که نیازی به رد و ایراد بر نوشته شما روجود نخواهد داشت و مردم و عقلا خود بیشتر از همه بر امور واقف هستند و این بذری که امثال شما کاشته اید و درخت آن تا ثریا کج رفته است حالا حالاها به افراد پخته ای مانند هاشمی ها، روحانی ها و ظریف ها نیاز دارد، تا شاید با هزاران لطایف الحیل این کج را تا حدی راست کنند، حال شما با تحلیل آسمان ریسمان کردن هر اسمی می خواهید برذ آن بگذارید فقط بپگذارید که دستگاه دیپلماسی کارش را بکند و اینقدر سنگ نیندازید که البته سنگ اندازی امثال شما را مردم خوب درک می کنند و به موقع به آن پاسخ می گویند. (1882016) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۵۰:۱۵
مثال روابط چین با غرب مثال خوبی از روابط برد-برد است.که البته طرف غربی این روزها تا حدی احساس زیان میکند (1882021) (alef-13)
 
ع. محمدي
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۵۱:۴۵
متاسفانه نويسنده ميز مذاكره را با زمين فوتبال اشتباه گرفته اند. در فوتبال ممكن است يكي از طرفين ببازد يا با مساوي به قعر يا صدر جدول برسد، اما در عالم سياست اصل بر تعامل، به رسميت شناختن حقوق و همزيستي بين ملتهاو كشورهاست. چنانكه يكي از علل وجودي يك كشور يا يك نظام سياسي،به رسميت شناخته شدن آن از سوي ديگر كشورهاي عضو سازمان ملل است و اگر كشورها از به رسميت شناختن يك كشور به عنوان يك نظام سياسي مستقل خودداري كنند، آن كشور حتي اگر حق هم باشد امكان شكل گيري نخواهد داشت. متاسفانه نظام آموزشي ما به گونه اي است كه در آن آدمها ياد ميگيرند يا ببازند يا ببرند. اينكه دو نفر ببرد در اين نظام وجود ندارد در حاليكه نظام هستي بر مبناي اين هست كه كه هر كس تلاش كند، برنده مي شود و موفق. (1882023) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۳:۵۳:۳۸
بازي برد-برد داريم كه خيلي تكنيكي است ولي گوياشماازان بيخبريددرضمن خيلي كاربردداردبخصوص درديپلماسي.تاكي سفيدياسياه به قضايانگاه كنيم؟ باانهمه هزينه هاي گزاف وبيهوده؟ (1882030) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۰۳:۳۲
نویسنده محترم! خیلی ساده است وقتی دو طرف از نتیجه راضی باشند، یعنی "بازی برد-برد"!!! (1882044) (alef-13)
 
مجيد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۰۷:۴۰
مثال فوتبالي شما اشتباه بود اگر در صورت تساوي بين دو تيم يكي از سقوط به دسته پايينتر نجات پيدا كنه و ديگري با تساوي قهرمان ليگ برتر بشه اين بازي رو بهش ميگن برد - برد آره جونم آره عزيزم آره علامه (1882052) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۱۰:۵۹
وقتی دو شرکت با هم همکاری میکنند یعنی برد برد (1882064) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۱۳:۰۲
آقای چینی، مطلبتان سخیف بود. (1882069) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۱۳:۴۹
مطلب رو درست بخون! (1882071) (alef-13)
 
م
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۱۴:۰۹
توصیه می کنم از یک شخصی که تا حدودی در دنیای ریاضی است در مورد نظریه بازی ها سئوالی بفرمائید. معمو لا اشخاص نا اگاه نتیجه گیری های خیلی صریحی انجام می دهند و از نا اگاهی خود اطلاعی ندارند (1882073) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۱۴:۱۴
چند پیش فرض اشتباه در مقاله ی ایشان وجود دارد:1- امریکا اسراییل اروپا یا حتی چین وروسیه که چند بار به قطعنامه های شورای امنیت رای داده اند دشمن ما هستند اصولا ما دشمن زیاد داریم مثل کشور های عربی که با امریکا دوست هستند ترکیه که عضو ناتو است ژاپن که به امریکا پایگاه نظامی میدهد و....2-ما در عرصه بین المللی خیلی قدرتمند هستیم وبه همین دلیل هر کاری دوست داریم می توانیم انجام دهیم 3-ما هر کاری خواستیم انجام دهیم باید بدون توجه به عواقب ان ادامه دهیم هر چه بادا باد4- اگر کسی خواست آبرومندانه خرابکاری های دیگران را درست کند ما نباید اجازه دهیم وپته اش را روی اب بریزیم والسلام (1882074) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۱۹:۴۵
شرایطی که در اون قرار داریم به نظر من اینگونه است که بازی برد برد معنا پیدا میکند. یک گروه 4 تیمه فوتبال رو فرض کنید که ایران و آمریکا با یک تساوی هردو به دور بعد راه پیدا می کنند ولی اگه یکی ببرد و دیگری ببازد امکان حذف برای بازنده وجو دارد. این توافق برای یک تساوی است که موجب صعود هردو تیم شود یعنی برد برای هردو تیم و تیم های سوم و چهارم که افراطی های داخلی و صهیونیست ها هستند بازنده اصلی خواهند بود (1882087) (alef-13)
 
آرتین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۲۳:۳۸
بازی بردبرد به این معنی است که ما در حد تولید برق و نیازهایمان بتوانیم غنی سازی کنیم در عین حال که به افراد مستقل دنیا این پیام شفاف را بدهیم که ما دنبال بمب اتمی نیستیم.وکشورهای غربی حق غنی سازس ما را شفاف بپذیرند .به عنوان فردی مطلع از اقتصاد جهانی باید بگویم غربی ها نمی توانند از درامدهای نفتی ما خود را محروم نمایند زیرا آنها از رکود رنج می برند.بطور مثال ایتالیا سالانه میلیاردها دلار تجهیزات به ایران صادر می کرد وبه دلیل تحریمها دچار ضرر هنگفتی شده است. دلایل اقتصادی زیادی وجود دارد که غربی ها راه خود را از صهیونیستها جدا کنند .ایران کره شمالی نیست که تحریم پذیر باشد.ما کشوری هستیم با ماهیت مردمسالارویک کشور مردمسالار تحریم پذیر نیست.خودمان را دست کم نگیریم .بطور مثال انتخابات اخیر در ایران تحت رهبری مقام معظم رهبری نمونه ای کم سابقه از مردمسالاری در خاورمیانه بودودست ما را برای بازی برد برد باز گذاشته است. (1882097) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۲۶:۴۸
با نگاه مردم متریالیستی این برد برد معنی داره ولی کسیکه ادعای دین و عشق به امام حسین داره باید بفهمه که واقعا میانه ای بین حق و باطل وجود نداره .ما علاوه بر لعن عمر سعد وشمر باید حواسمون باشه خودمون عمر سعد و شمر زمانه نباشیم. تحلیلتون خوب بود (1882108) (alef-13)
 
نکته سنج
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۵۱:۴۴
دوست عزیز کمی آگاهانه صحبت کن تا از اون طرف پشت بام نیافتی! سخنان شما زیر سوال بردن صلح حدیبیه است! (1882716) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۵۰:۰۶
مرد مومن یادت باشه که ما صلح حدیبیه، صلح امام حسن، ولیعهد شدن امام رضا در خلافت مامون ملعون را هم داریم. در همین انقلاب هم شعار جنگ جنگ تا پیروزی داشتیم و هم صلح با قطعنامه 598. (1882831) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۳۰:۱۵
از آنجایی که رهبر با درایتمان بر مساله مذاکرات نظارت دارند خیالمان آسوده است .چنانچه ایشان تشخیص دهند مذاکرات بی فایده است ما نیز دنباله روی میکنیم.نویسنده دلسوزلطفا شم هم در صورت مطلع بودن از تمامی جوانب انتقادکنید (1882116) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۳۹:۱۲
آقای نویسنده مقاله برد برد یعنی مساوی . آیا مساوی نداریم؟ خیلی ساده مساوی مساوی مساوی (1882134) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۳۹:۲۹
کارشناس عزیر
متن پر سفسطه و مغلطه شما را مطالعه کردم
دانش کم به مراتب ضرر بیشتری از بی دانشی دارد
اگر واقعا نمی دانید راجع به چه صحبت می کنید بهتر است که سکوت اختیار کنید ولی اگر سفارشی گرفته اید هر گز برای دنیای دیگران آخرت خود را خراب نکنید . (1882135) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۴۱:۵۸
اگه می خواهید بگید برد- برد نداریم، لااقل بگید باخت-باخت هم نداریم که تناقض نگفته باشید! توی همون مسابقه فوتبال و تیله بازی باخت- باخت هم نداریم! (1882143) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۴۵:۳۵
این دوست کم سواد نویسنده ما که احتمالا از استراتژیستهای سیاست ناکام 8 سال گذشته هم بوده است. فقط به این سئوال پاسخ دهد که در هر معامله غیر متقلبانه ای که انجام می دهیم و کسی چیزی را می فروشد و دیگری همان را می خرد، آیا هر دو طرف برنده نیستند؟ زیرا اولی آنچه را داشته است به قیمتی که می خواسته فروخته و دیگری چیزی را که می خواسته به قیمتی که دوست داشته است، خریده است؟

مشکل اصلی این دوستان و کلا جناح ماجراجو در سیاست خارجی آن است که ذهنشان در تاریخ سده های گذشته مانده است و همه بازیها را از جنس درگیری و مخاصمه می بینند و به همین دلیل سیاست را معمولا با فوتبال مدلسازی می کنند که نوع تلطیف شده مخاصمه است.
در حالی که در دنیای جدید، بازیهای سیاسی بیشتر از جنس معامله هستند و به همین دلیل است که دوستان حتی قادر به درک فضای سیاست جهانی نیستند چه برسد که بخواهند در آن بازیگری کنند و اگر هم بازی کنند، حتما می بازند چون با قواعد غلط بازی می کنند. (1882150) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۴۶:۳۳
خيلي جالبه كه اين نويسنده - كه احتمالا خيلي هم جوان هستند- مي نويسند كه جناب هاشمي و روحاني و ... تحليل غلطي دارند! البته اين به خودي خود بد نيست و نشان از دموكراسي و آزادي بيان در كشور ما دارد - البته بهتر است اين آزادي بيان براي جناح مقابل هم باشد! و يك طرفه آزادي بيان نيست!-.
بايد به اين دوست خوبمان بگويم خوب نتيجه انتخابات سال 84 كه رويگرداني مردم از هاشمي بود و اقبال شديد به احمدي نژاد پس از 8 سال به كجا رسيد؟! آيا همان موج ميليوني مردم متوجه نشدند كه چه اشتباه سنگين و تاريخي در سال 84 مرتكب شده اند ؟! آيا وضعيت امروز سخت كشور ما نتيجه بي توجهي به انتقادات سازنده و دلسوزانه هاشمي در سالهاي دولت اول احمدي نژاد مبني بر نفي پوپوليسم. گداپروي. اقتصاد كميته امدادي و صدقه اي و ... نبود؟! آيا نتيجه بي توجهي به توصيه هاي ايشان و اقتصاددانان برجسته كشور در تصميمات شتابزده و خلق الساعه نبود؟!
دوست عزيز. نيازي به خيالبافي نيست. واقعيت امروز كشور ما بسيار آشكار و عريان است. فقط بايد چشمها را اندكي باز كرد يا اينكه عينك سياست زدگي را كنار گذاشت تا به راحتي خيلي واقعيات را ببينيم.! (1882151) (alef-13)
 
رمضانی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۴۷:۳۷
اظهار نظر و نقد مذاکرات و بازی برد برد باید با دید ژرف و عمق باشد نه از روی احساسات و بازی با کلمات که در این نقد و نگارش از آن ها استفاده شده است. در این وادی باید ببینیم چه چیزهایی داریم و چه چیزهایی نداریم.چه چیزهایی می خواهیم بگیریم و چه چیزهایی نمی خواهیم از دست بدهیم.به خاطر تحریم ها وضع مملکت را نگاه کنید اقتصاد ورشکشته،کارخانه های تعطیل، سیل عظیم بیکاری که باخودش فساد آورده،سوء استفاده برخی افراد از این تحریم ها و غارت بیت المال(امثال بابک زنجانی)، ایجاد آثار روحی و روانی بد و ایجاد ناامیدی در جامعه و ... باید توجه داشت که در مذاکرات چه چیزهایی را می خواهیم به دست آوریم که به نفع جامعه و کشور است و چه چیزهایی را می خواهیم از دست بدهیم که چندان آثار مثبتی برای جامعه و کشور ندارد و شاید هم مضر باشد.از به دست آوردن و دادن اینهاست که می توان به نتیجه برد برد رسید و حتی برد باخت به سود کشور. بحث عزت در مذاکرات و این گونه شعارها که از دهان برخی ها زده می شود نیز فقط برای به انحراف کشیدن مذاکرات و فشار بر دولت است وگرنه در این مذاکرات هر چه که دیده ایم عزت بیش از پیش کشور و مردم ایران بوده است. (1882154) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۴۷:۵۵
مگردربازیهای جهانی نداریم که 2نفرروی یک سکومی ایستندومشترکا مقام اول رامیگیرند؟تورابه خدااینقدرچوب لای چرخ دولت نگذاریدبگذاریدکارش راانجام دهدوملت یک نفس راحتی بکشد (1882155) (alef-13)
 
كاظم
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۴۸:۵۸
پروژه تخريب دولت از سوي الف و همفكرانش پس از هشت سال مجددا آغاز شد! (1882158) (alef-13)
 
كاوه
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۵۰:۱۰
مذاكرات در زمان دولت قبل را چه مي ناميد؟ (1882161) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۵۱:۳۱
مطلب قبلی تان با عنوان "نظریه بازی ها و تحلیل بازی برد - برد" پخته تر بود.
http://alef.ir/vdcdzk0x5yt0zx6.2a2y.html?205207 (1882166) (alef-13)
 
شعبان
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۵۲:۳۷
این آقای نویسنده چهار تا اصطلاح یاد گرفته میخواد نشون بده که من خیلی عمیق شدم بعد میاد مثال از بازی فوتبال میزنه!! عزیزم برو یه بار دیگه مطالعه کن اما جون من وقت بیشتری بذار (1882167) (alef-13)
 
سامان
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۵۷:۰۶
من آقای چیت چیان را نمی شناسم ونمیدانم در چه موقعیت علمی ویا سیاسی قرار دارند که می توانند براحتی اظهارات سیاستمداران با تچربه وباسابقه ای چون اقای هاشمی وروحانی وظریف را مبتدیانه ونواموزانه تلقی نموده واصطلاحات متداول سیاسی را با بازی فوتبال و.......مقایسه کنند . اما استنباط من از مقاله ایشان اینست که ایشان از زمره آرمانگرایانی هستند که در ذهنیت خود چنین تصور کرده اند که ما قوی ترین واثر گذار ترین ملت وکشور وقدرت جهانی هستیم که همه باید مطابق میل وخواسته ما باشند وحرف اول واخر را باید از زبان ما شنید . خوب این در عالم ذهن خوب است اما در عالم واقعیت مابا واقعیات دیگری مواجه هستیم .در منازعات سیاسی تنها چیزی که مطرح نیست حق وحقوق است .این عرصه عرصه ایست که اگر یکی از طرفین لحظه ای از واقعیت غفلت کند خودش سند باخت خودرا امضا کرده . ما در این جهان باید با زیرکانه ترین ترفند ها که با نظام ارزشی مامغایرت هم نداشته باشد منافع خودرا حفظ کنیم وبا همین جهان با همه خصوصیاتش تعامل وهمکاری کنیم .وگرنه کره شمالی مگر دروغ میگوید که می خواهد ومیگوید که منهم باید مثل شما ابر قدرتها قوی باشم ؟ ایا کره شمالی حق ندارد بکویداین حق من است ؟اما فرجام این ادعا چیست ؟ من تصور میکنم همه ان کسانی که از ادامه تنش بین ایران وجهان حمایت می کنند وسازش ومصالحه بین ایران وغرب را قصور وکوتاه امدن از اصولمان میدانند .اگر از گروه سوء استفاده کنندگانی همچون بابک زنجانی ها نباشند که ثروت این کشور را به یغما بردند وخواهان تداوم ان هستند .اگر حسن نیت داشته باشند اشتباه می کنند . ما هنوز انقدر قوی نیستیم که بتوانیم مطالبه حق کنیم وطبیعی هم هست که نباشیم اقتصاد ما این را میگوید صنعت وکشاورزی ما این را میگوید اگر ما را تحریم کشاورزی کنند چه خواهد شد ؟ بنابراین ما اول باید قوی بشویم وبعد طلب حق کنیم این شدنی است با کار کوشش وسلامت مدیران ومسولان شدنی است. وگرنه بقول سعدی: هرکه با فولاد بازو بنجه کرد /ساعد مسکین خودرا رنجه کرد . (1882177) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۵۷:۳۰
این یکی از سخیف ترین مقاله هایی بود که در الف خوانده ام . ( البته نه اینکه بقیه مقالاتتان خیلی پر محتوا ست !!) . عزیز من , بازی برد برد در تمام طول تاریخ بوده است و خواهد بود .
حتی در حکمیت های حضرت محمد (ص) هم که دقت کنند , می بینید چگونه ایشان گاهی با حکمیت خود دو طرف را راضی می کردند . در طول تاریخ هم پر است از این بازی های برد -برد .
اصولا هر گاه دو طرف قضیه عقلانیت از خود نشان بدهند , بازی به برد -برد خاتمه می پذیرد .
چرا شما هر مقاله من در آوردی را چاپ می کنید ؟ چرا آخر ؟ (1882178) (alef-13)
 
جاويد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۴:۵۷:۴۴
پس چطور كشورهاي ديگه برد برد دارن ؟ سرتو بالا بگير و يه نگاه به كشورهاي اطراف داشته باش ، همه در تعامل عستند و ما بر طبل جنگ ( اصطلاح مقومت و ايستادگي ) ميكوبيم ، من بعنوان يه جوان ايراني دوست دارم زندگي كنم ، حالا درسته عمرا بتونيم اروپا و امريكا بشين ولي حداقل اذربايجان رو نگاه كنيد ! خسته شدن از بس به پاسپورتم بديد كم ارزش ترين پاسپورت نگاه كردن ، خسته شدم از بس پول كشورم تو هيچ كشوري عوض نميشه ، خسته ام . گشنه باشم ولي هواي ازاد ميخواهم ، ارزش مي خواهم ، كرامت ميخواهم . خسته ام خسته ام
منتشر كن الف لطفا (1882179) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۰۱:۲۷
وقتی ادامه ی وضعیت برای هر دو طرف ضرر باشه ی تحرک هر چند کوچک به معنی برد برد برای دوطرفه این که خیلی سادس (1882181) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۰۶:۴۹
ازنظر نویسنده بازی برد برد باید مانند انتخابات دوره صدام در عراق باشد که صدام با 99 درصد برنده میشد و دنبال 1 درصدی بود که با 100 اختلاف داشت (1882188) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۱۱:۵۴
به نظر نگارنده که به آیات قران استناد کرده بین حق و باطل برد برد معنی ندارد و از اساس باطل است. تا اینجا کسی به شما ایرادی ندارد.
مفهوم برد برد،باخت باخت، برد باخت و باخت برد مربوط به مذاکرات بین دو طرف هست. که به صورت گسترده در تجارت و روابط بین الملل استفده می شود. مراودات امروز دنیای ما بر اساس منافع کشورها صورت می گیرد و عموما کسر بزرگی از این مراودات تجاری است. بنا براین این معنا کاملا مقبول است و اکثر کشورها هم بر پایه همین نظریه پیش می روند. این نظریه کاملا مادی است و برای حق و باطل تعریف نشده است. همانطور که آرمانگرایی هم در این نظریه جایی ندارد.
بنابراین قیاس معنایی حق و باطل و سعی در همتراز کردن این دو یک اشتباه بزرگ است.
برای من مذاکرات ایران با سایر کشورها یک پدیده ی کاملا زمینی است و هرگز مفهوم حق و باطل ندارد و استفاده از این نظریه نیز کاملا منطقی است.
به نگارنده عرض می کنم:
اگر کشور ما بر حق است به کاربردن واژگانی چون برد و باخت در قبال کلمه ی حق کاملا بی معناست و بلعکس اگر آنها باطلند، برد باخت برای باطل معنایی ندارد. باطل همیشه باطل است.
و حتی اگر مذاکره کنندگان خیانت کنند آیا خللی بر حقانیت ما نزد پروردگار ایجاد می شود. مسلما نه!
شما فقط قصد کوبیدن دیگران را دارید. (1882202) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۵۰:۱۰
خیانت در اسلام باطل است... (1882479) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۱۹:۳۶
نویسنده این مطلب مفاهیم ساده رو هم معنیشون رو نمیدونند. در رد این نوشته همین بس که ایشون بازی (game) با fun اشتباه گرفتند.
متعجبم چرا چنین نوشته هایی چاپ میشه. (1882220) (alef-13)
 
نادر
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۰:۲۷
به جناب چینی چیان عرض می کنم یک نمونه بسیار خوب
بازی برد- برد، آتش بس بین ایران و عراق است. بلافاصله بعد از آتش بس،
هر دو طرف اعلام کردند ما جنگ را بردیم. (1882222) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۴:۱۸
بازی برد- برد تو فوتبال هم داریم، مثلا فرض کن در جام قهرمانان اروپا دو تیم اول و چهارم با هم بازی دارند و تیم دوم هم با تیم سوم گروه، تیم سوم می داند که احتمال صعودش به مرحله بعد کم هست و از طرفی می داند که با توجه به باخت به تیم دوم گروه جایگاهش توسط تیم چهارم هم تهدید می شود، بنابراین در این مرحله تمام تلاشش را می کند که شکست نخورد، اگر برد که فبها و به عنوان تیم دوم به دور بعد صعود می کند، اگر هم مساوی کند که به مرحله حذفی یورو لیگ می رسد، بنابراین برای این تیم برد و مساوی هر دو حکم برد را دارد گرچه که در حالت دوم برد کمتری نصیبش شده است.

ببخشید که یه کم سخت شد
ولی حتی تو فوتبال هم میشه برد- برد داشت :) (1882229) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۶:۲۲
من سياستمدار نيستم ولي به نظر من اتفاقا" اين نوشته يك فريب است چون مادر همه جا بازي برد برد داريم.به فرض در فوتبال دو تيم مساوي مي شوند ولي هر دو صعود مي كنند. در صورتيكه در صورت باخت هر كدام حذف مي شدند.ويا حتي تيمي در مقابل يك تيم قويتر با تعدادگل كمتر مي بازد ولي صعود ميكنه. در سياست بايد برايند ها راديد. سياست. فقط يك مذاكره نيست . بله شايد در ظاهر مايكجا بازنده باشيم ولي صد جاي ديگه برنده ايم. بايد مجموع مثبت ومنفي ، مثبت باشد.سياست بده و بستان است.اگر شما در خيابان خلوت، يك لات مستي با چاقو را ببينيد كه به شما فحش ميده چه كار ميكنيد؟اگر شما هم متقابلا" به او حمله كنيدبا چاقو شما را مي كشد ويا حتي شما او راميكشيد .كه بعد قصاص و..، اين ميشه بازي دو سرباخت.ولي اگر شمااز حق اوليه خودتان بگذريد وحتي به قول اين نوشته روي آن را هم ببوسيد. وبعد اقدامات قضايي انجام دهيد اين ميشه بازي دوسر برد.. (1882234) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۵۳:۱۷
پس خوش به سعادت چاقو کشها آنها برنده نهایی اند. (1882482) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۶:۵۳
می دونم منتشر نمیشه ولی مگر امام حسن در صلح باخت مگر حضرت رسول در معاهده با کفار که فرصت رشد برای مسلمین اورد باخت اقای الف این کارشناسها از کجا امده اند فکر کنم می خواهید فلسفه تکفیری ها رو تو شیعه بیارید (1882236) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۴۱:۳۸
احمد آقای گرامی با نظر شما کاملا موافقم. اگر رهبران کشورهایی مثل آمریکا مثل آقای چینی چیان فکر میکردند قطعا الان از کشورهایی مثل ما خبری نبود چون اونها هم کمتر از این آقای چینی چیان خودشان را صاحب حق نمیدانند ظاهرا فرقشان این است که فکر نمکنند که باید باطل را نابود کرد. هیتلر اینگونه فکر میکرد ولی خوشبختانه جهان شانس آورد که نتوانست بمب اتم را اختراع کند. (1882465) (alef-13)
 
حبیب جمشیدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۸:۱۶
دوست عزیز دچار توهم شده ای زمانی که شما مربی بودی میگفتی کارت زرد بدهید تا کارت دانتان پاره بشه و به این روزها فکر نکردید شاید روزی برسه که دیگرتمام اعضای تیمت سه کارته شده ودر بازی بعد کسی را نداشته باشید و نه تنها باختبد بلکه تیم را هم از دست دادید وحالا که مردم مربی جدید آورده اند و واین مربی میخاد نتیجه مساوی بگیره باز به توهماتت ادامه میدی و نتیجه مساوی را باخت میدانی در صورتی که ما مردم حتی به نتیجه باخت آبرومند با آرژانتین هم راضی هستیم لطفا شما به کارتهای هدیه بچسب وبیشتر به تیم ضربه نزن (1882239) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۳۲:۵۳
خیلی جالب گفته بودید کی خندیدم ،ممنون از تشبیهات . (1882444) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۲۹:۲۴
کارشناس محترم شما که از سیاست سر در نمی آوری چرا اظهار نظر آبکی میکنید. لطفا به جای اظهار نظر غیر کارشناسی مطالعه بیشتری کنید. (1882240) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۳۴:۰۱
دوست عزیز این مطلب شما نه خبر است و نه تحلیل بلکه یک فرضیه در حوزه علوم سیاسی و روابط بین الملل است که جای آن سایت الف نیست.
شما می توانید فرضیه یا فرضیه های خود را بصورت کتاب یا مقاله های استاندارد علمی مطرح بفرمایید تا صاحب نظران حوزه مربوطه آنها را نقد و بررسی کنند تا در صورت پذیرفته شدن در مجامع علمی، توسط کارشناسان و مسؤلین امور اجرایی از جمله جناب آقای دکتر ظریف به کار گرفته شود.
طبعا تا آن زمان، نظریه‌های پذیرفته فعلی مورد استفاده و استناد خواهند بود. (1882247) (alef-13)
 
arya
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۳۵:۳۲
اخه شما چقدر درک و قدرت تحلیلی سیاسی دارین که این حرفای گنده را مطرح می کنید؟ راست میگن سنگ بزرگ علامت نزدنه، ی زمانی هم می خواستن دنیا رو مدیریت کنن، بابا شما برین چراغ نفتی های مدارس رو سازماندهی کنین چیکار دارین به این حرفا، سیاست رو به اهلش واگذار کن (1882253) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۳۶:۱۰
برادر عزیزم جناب آقای چینی چیان سلام.وقت شریفت بخیر.ابتدا عرض کنم کمی عصبیت در فرمایشاتت وجود دارد.چرا؟دوما این اصطلاح را آقای لاریجانی درزمان دبیری شورای عالی امنیت ملی هم بکار میبردندوجدید نیست.س.ما برادرم مثالی فوتبالی زدید.من چوم خودم خیلی به فوتبال علاقه مندم واساسا فوتبال را عین زندگی میدانم (نه به لحاظ ارزش بلکه به لحاظ شکلی )میخواهم پاسخی فوتبالی عرض کنم .در همان مثالی که فرمودید فرض میکنم هفته های پایانی مسابقه لیگ فشرده ای که پر از تنش و دعوا (درست مثل لیگ برتر خودمان)واسترس وتهدید وارعاب وخلاصه هرچه فشار روحی روانی قرارداریم دوتی یکی صدر جدول و دیگری در رده های انتهایی جدول(نمیخواهم مصادیق را طابق النعل بالنعل وانمود کنم)در یک مسابقه حساس به میدان میروند .هردو نیاز به امتیاز دارند.اولی با یک مساوی میتواند قهرمانی ویا حداقل حضور خود در جمع تیمهای راه یافته به لیگ آسیا مسجل کند.ودیگری با توجه به وضعیت سایر تیمهای قعر نشین جدول با اخذ یک امتاز از این بازی درلیگ ماندگار شده وخیالش از سقوط به دسته پایین تر راحت شود.حال اگر این دو تیم در حین بازی کمی با احتیاط بازی کنند وبا یک بازی تدافعی گلزنی حریف جلوگیری کنند به نظر شا آیا کار عاقللانه ای است یا نه ؟وبعد اینکه آیا نتیجه تساوی برای دوتیم برد برد است یا خیر؟البته پیروزی در هر بازی برای هر تیمی نهایت آرزو است اما شما باید شرایط لازم برای بازی تهاجمی را داشته باشید تا بتوانید هجومی بازی کنید.آیا شما بازیهای تیم بارسلونا را دیده اید؟این تیم تقریبا همیشه هجومی بازی میکندچون توان بالقوه وبالفعل این نوع بازی را دارد.وتقریبا تمام تیمها درمقابل این تیم بازی را ابتدا با حالت احتیاط وتدافعی آغاز میکنند ومنتظر میمانند تا در شرایط مقتضی در ضد حمله این تیم را غافلگیر کرده و گل بزنند.البته باز هم اگر عناصر لازم برای ضد حمله را داشته باشندوزیرا اغلب تیمها از این کار هم طرفی نمیبنندند.حال ببینیم آیا شرایط ما در صحنه بین الملل برای بازی تهاجمی آنهم در مقابل آمریکا وجود دارد.اینکه مابگوییم بازی را با حمله آغاز وبه پایان میرسانیم شعاری بیش نیست.نه اقتصاد ما بخصوص در هشت سال گذشته (فارغ از دلایل آن )اجازه این نوع بازی به ما میداد ونه تدابیر تاکتیکی وتکنیکی ما.البته من معتدم به حل تمام مشکلات در صورت توافق با غرب نیستم.زیرا اول از ماست که بر ماست.تا دولتمردان ما توان دفاعی مملکت را برای یک روییارویی جدی و تمام عیار مهیانکنند انجام بازی برد باخت به نفع ما شدنی نیست.منظور از دفاع نیز فقط موشک و هواپیما نیست.وقتی ما تمام ارکان اقتصادمان به خارج وبه پول نفت وابسته است (در هشت سال گذشته بدتر نیز شده بود)حریف با گماشتن یک مدافع قوی (تحریم نفت) تمامیا بخش عمده امتیاز مارا از دسترس خارج کرده بود.مثل مدافعی که با یک مهاجم ولو در حد عالی به اصطلاح من تو من میکند واورا از کار می اندازد وتیم حریف را ناکار وفشل میکند.به قول آن بیت معروف :برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی که در نظام طبیعت ضعیف پامال است.البته که ما آنقدر ضعیف نبوده ایم که پامال شویم. ولی اگر غفلت کنیم و به شعار اکتفا کنیم به آنجا هم میرسیم.باقی بقایت. (1882255) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۳۹:۳۲
آقای چینی‌ چیان، حالا می‌‌فرمائید چه کار کنیم؟ بگذاریم تحریم‌ها بیشتر شود تا کمر مردم بشکند و امثال بابک زنجانی پولدارتر شوند؟ آنوقت برد کرده ایم؟ با تشدید تحریم‌ها شاید شما برد کرده اید ولی‌ مردم حتما باخت کرده‌اند. (1882260) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۴۱:۰۰
اگر درایت داشتین و این همه گرفتاری برای کشور ایجاد نمیکردین و با غقل و تدبیر عمل میکردین الآن اصلا بازی ای در کار نبود که برد-برد باشه یا باخت-باخت . اینم بفهمین که کشور ما فقط با یک گزینه روبرو است. (1882262) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۴۱:۳۸
ظریف و غیرظریف و حسن واکبر ندارد ساده لوحی کردید چون وعده الکی داده بودید و شتاب زده یک حرکتی می شد ، کلاه گشاد برسر ملت رفت. حالا برد برداست باخت باخت است یاهرچیز دیگر با هرادبیاتی. تاریخ نامتان را ثبت می کند . چه زحماتی که شهیدان متحمل شدند. روحشان شاد. (1882263) (alef-13)
 
عصبانی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۴۶:۲۱
من نه سیاستمدار هستم نه فیلسوف اما معتقدم دنیای سیاست میدان چانه زنی و امتیاز دادن و گرفتن است حالا هر اسمی که روی آن بزارید مهم نیست. از نویسنده محترم این مقاله میپرسم آیا ایشان جنگ با ایرقدرتها را ترجیح میدهند که در آن همه مردم آواره یا کشته شوند چیزی (شبیه سوریه) یا اینکه با اتخاذ یک سیاست سنجیده در عین حال که ما نیازهای صلح امیز هسته ایمان را نیز پیگیری میکنیم وارد این جنگ خانمان سوز نیز نشویم. لطفا واقع بین باشید و احساسی برخورد نکنید. (1882272) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۴۹:۰۷
سلام

بازی برد-برد مربوط به نظریه بازی ها می باشد. یکی از مهمترین کاربردهای این نظریه در مذاکرات می باشد. به عنوان مثال برای خرید یک کفش شما با فروشنده مذاکره می کنید که حاصل آن باید برد-برد باشد تا هر دو طرف راضی باشند.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D8%B8%D8%B1%DB%8C%D9%87_%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7 (1882279) (alef-13)
 
سيد ابراهيم كراماتي
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۴۹:۲۸
بدون اينكه در اين نظر سوگسري خاصي به سمت جناح و گروهي داشته باشم نظر شخصي ام درباره بازي برد برد چيزي تو مايه هاي اين عبارت معروف بجا مانده از شخصي است كه در آم واحد مي خواست مراتب عضويت و ارادت خود را در دو حزب متضاد بيان نمايد؛ مي گفت:«حزب ایران نوین پاینده باد... یک کمی هم حزب مردم زنده‌ باد»! (1882282) (alef-13)
 
دانشجو2
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۵۰:۴۶
مطلب خوبی بود.با نظرات نویسنده موافقم. (1882285) (alef-13)
 
akbar
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۵۱:۲۳
اصلا جهان سیاست را نباید با معیار حق و باطل سنجید. در جهان سیاست فقط منافع دو طرف رد و بدل می شود مثل داد و ستد. هرطرف بتواند از طرف مقابل بیشتر امتیاز بگیرد موفق تر عمل کرده و هر قدر این داد و ستد متوازنتر باشد به عدالت نزدگتر است. لذا نباید به این دیپلماسی منطقی و واقعگرایانه که این دولت در پیش گرفته خورده گرفت. در شرایط خاص ممکن است گروه حق و باطل با هم مذاکره کنند و قرار داد و تفاهمنامه امضا کنند. اگر چنین نبود پیامبر اسلام (ص) صلح حدیبیه را امضا نمی کرد حضرت علی (ع) حکمیت را تحت هیچ شرایطی نمی پذیرفت اما حسن (ع) هرگز زیر بار صلح با معاویه نمی رفت و امام رضا (ع) ولایت عهدی مامون را به هیچ عنوان نمی پذیرفت. مهم این است که از اصول و اعتقاد عدول نکنیم. (1882286) (alef-13)
 
سيد ابراهيم كراماتي
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۵۱:۲۳
«بازي برد برد» مساوياست با«حزب ایران نوین پاینده باد... یک کمی هم حزب مردم زنده‌ باد»! (1882287) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۵۵:۴۵
کاش عرضه کنی تمام مسائل رو با همین حساسیت و وسواس بررسی کنی.... (1882295) (alef-13)
 
omid
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۵:۵۵:۵۷
برد-برد در اينجا يعني تفاهم و در دنياي امروز بدون تفاهم ،همزيستي مسالمت اميز با تحمل بعضي نا ملايمات حتي نميشود درون يك خانواده زندكي كرد.هميشه حتي در زندكي مشترك بايد دو طرفه به قاضي رفت ،و برد واقعي را مثل كشورهاي اسياي جنوب شرقي در سايه رشد صنعتي و اقتصادي ودر رابطه مسالمت اميز با ساير كشور ها تجربه كرد وساخت,و در تمام صحنه ها و نه فقط مساله هسته اي ،اي كاش نقاط ضعف وقوت خود را واقع بينانه دريابيم. (1882297) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۰۳:۵۰
بحث تحليلي جالبي نويسنده محترم نوشته اند، اما نفرموده اند تكليف فقر و بيكاري، فسادهاى مالي فراوان ظهور امسال بابك زنجاني ها كه اقتصاد مملكت را در سايه تحريم ها بنفع منافع خود و حاميانشان به تباهي كشانده اند چه ميشود ، انتظار داريم دولتمردان فقط نظاره گر باشند و إز
ترس انتقادها وقلم فرسايي هاى أين چنين در سايه أمن بنشينند ، لطفا با قلم شيوايي كه ناشئ إز ذهن پويا است راه حل برون رفت إز أين بحران را نيز بفرماييد (1882308) (alef-13)
 
ارش
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۰۶:۱۱
1نویسنده محترم خودش میگوید سیاست و دنیای سیاست یک بازی نیست ولی در عمل تمام مثالش را شبیه سازی بک بازی میگنه

2 در فوتبال برد برد هم داریم مثلا یه تیم صدر جدول با یه تیم ته جدول بازی میکنه نتیجه تساوی هم تیم اول را قهرمان میکنه و هم تیم حریف با اون یه امتیاز از سقوط نجات پیدا میکنه

3 مثال شما در مورد دستبوسی قلدر هم صحیح نیست چرا که فرض کنیم پسرک دستش را نبوسید خوب طرف میزنه لت و پارش میکنه و اخرش هم با خفت نه تنها دست و پاش بلکه جاهای دیگه اش هم میبوسه

کدوم بهتره لت و پار شدن و بوسیدن خفت بار یا بوسیدن دست قلدر و خر کردنش تا شرش را کوتاه کنه

4 و اما فارغ از این مثالهای بچگانه شما چه راهکار بهتری بلد بودید/هستید؟

چرا راهکار ارایه نمیدید ؟ کجای تیم مذاکره کننده اشتباه بوده و اگه شما بودید نتیجه بهتری میگرفتید؟

5 دست اخر اینکه نتایج برد برد توافق را برای شما تشریح میکنیم

الف گروه 5+1

از خطر یک جنگ منطقه ای نا امنی در منطقه بحران نفت و.... میگریزند

از بن بست مذاکرات بدون نتیجه نجات پیدا میکنند

از عدم اطمینان به ایران هسته ای و فشار افکار عمومی و اسراییل و عربستان و... برای مهار ایران نجات پیدا میکنند

راه تازه ای برای تجارت با ایران برای خود باز میکنند و.....

ب ایران

از فشار تحریمها کاسته میشه و به تدریج با ایجاد اعتماد تحریمها برداشته میشه

سرمایه گذاران داخلی با اطمینان بیشتری از به توسعه کار خود میپردازند

خطر جنگ نیز از روی ایران رفع میشه به خصوص وجود دیوانگانی چون نتانیاهو و خاندان سعود و.... این خطر را افزایش میداد

ایران میتواند غنی سازی 5درصد را با حفظ وضعیت موجود ادامه بدهد به رسمیت شناخته شدن غنی سازی خودش بزرگترین دستاورد هستش

و......

و این یعنی برد برد (1882317) (alef-13)
 
صلح جو
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۰۸:۳۸
با سلام
اساسا به نظرم متن مغرضانه ای بود.
معلوم است که همیشه برد در دعوا نیست.
برد- برد یک واقعیت پذیرفتنی است.
موفق باشید
لطفا نظر من را منتشر کنید دوستان گرامی (1882323) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۰۸:۵۰
اقای ظریف در گام اول هر چی داشتیم رو تحویل غربی ها داد و با شجاعت تمام اسم این کار خودش رو می ذاره فن مذاکره و احقاق حقوق ملت ایران !! این که هنری نیست تمام داشته های ملت ایران در مقاومت ده ساله رو بذاری رو میز و با التماس از طرف غربی بخوای تحریم ها رو برداره . (1882324) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۱۷:۱۵
اره بزاریم بابک زنجانی ها مملکت رو غارت کنند . اون برد برد ه (1882428) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۰۱:۱۵
چی داشتیم که تحویل بده تمام دنیا می خواستن توافق نکنیم چون همه دارن منافعشون رو می برن از چین و روسیه هند گرفته تا اعراب همسایه و ترکیه (1882493) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۰۸:۵۰
در تمام بازی هایی که در متن مثال زده شده تابع هدف تنها یک چیز بوده است
مثلا در یک بازی فوتبال تنها هدف زدن گل به تیم حریف است
همچنین برای به دست آوردن یک امتیاز بایستی این امتیاز از طرف مقابل کم شود
البته این حرف درست است که برسر یک هدف نمیتوان بازی برد-برد داشت
در سیاست تابع هدف مختلف است
مثلا در بحث هسته ای ما میخواهیم در عین حال از سوخت هسته ای برای تولید برق استفاده کنیم تحریم ها را نیز کاهش دهیم و در مقابل کشورهای غربی از این موضوع اطمینان حاصل کنند که ما به دنبال ساخت بمب هسته ای نیستیم
حال اگر ما به هدف خود یعنی لغو تحریم ها در برابر داشتن انرژی هسته ای برسیم و کشورهای غربی نیز از اینکه ما به بمب هسته ای دست نمیابیم، اطمینان حاصل کنند دو طرف بازی را بردند
اما اگر ما به دنبال ساخت بمب هسته ای باشیم حرف شما کاملا صحیح است و نمی توان بازی برد-برد داشت (1882325) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۱۷:۳۱
عزیز من
یک روزی غربی ها میگفتن شما باید کل برنامه هسته ای تون رو بذارید کنار تا ما با شما مذاکره کنیم،ولی حالا به این نتیجه رسیدن که این کار شدنی نیست حالا برای اینکه آبرومندانه قضیه رو جمع کنند میگن مذاکره میکنیم تا با مجبور کردن ایران برای انجام تعهداتش و بازرسی های بیشتر از رسیدنش به بمب اتمی جلوگیری کنیم،خوب ما هم که از اول با این قضیه که نشون بدیم دنبال بمب اتم نیستیم مشکلی نداشتیم،پس ما به حقوقمون میرسیم اونا هم آبرومندانه قضیه رو جمع میکنن تو تبلیغاتشونم میگن ما بردیم و نذاشتیم ایران به بمب اتم برسه،این یعنی بازی برد-برد (1882333) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۲۱:۰۲
برد -برد در اقتصاد کاملا رواج دارد و اقتصاد هم بخشی از سیاست دولت هاست.بسیار کوته فکریست که بگوییم برد برد وجود ندارد. (1882344) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۲۱:۱۷
وقتی که تنها به قاضی می رویم خودمان را محق می دانیم و وقتی که برای یک موضوع از جنس خودش مثال و شبیه نمی آوریم هم مثال زننده به انحراف می رود و هم خوانده ای که از موضوع بی اطلاع است از سایت وزین الف هم گله است که چرا اجازه می دهد که مقاله ای اینچنین ضعیف تیتر شود که از آن گله مند شویم . در عالم سیاست خیلی اتفاقات می افتد که ممکن است با مکر و حیله طرف مقابل به دامی افتد که وقتی به عقبه موضوع نگاه میکند می بیند که غفلتا پای در راهی با پای خود گذاشته است که اگر چه تصور اول این است که خودش این راه را انتخاب کرده است اما وقتی که همه چیز را به تحلیل می کشد متوجه این ضرب المثل می شود که ((از ماست بر ماست )) عقابی بلند پرواز اسیر خدعه و نیرنگ هم کیشان خود شد. حالا دوست عزیز چه بخواهید چه نخواهید با هر لفظ و جمله ای میتوانید خودتان را آرام کنید چه با کلمه برد برد یا بزن در رو واقعیت این است که غفلتا یا عمدا یا هر چه که دوست دارید نامش را بر زبان بیاورید مملکت را عده ای در طول هشت سال گذشته با رفتار و گفتار اشتباه اشان چنان وارد معلکه خطرناکی کرده اند که باید امروز با تلاش فراوان و بعضا بر سر میزی که نخواستیم بنشینیم و نشستیم کشور را از این ورطه خلاص بکنیم و نگذاریم بیش از این کید و حیله نااهلان بیش از این به این نظام آسیب برسد . اگر امروز امثال هاشمی هم خود را درگیر این مسائل می کند نه از سر دلخوشی است که از سر ناچاری باید از این جمله استفاده نمایند که بیش از این مردم ناامید نشوند. فقط تعجب از این است که چرا باید آنان که در این موضوع برای کشورمان هزینه های سنگینی را درست کردند و به نابودی این نظام هم کمتر قانع نیستند از این سرمیز نشستن متوحش شده اند حتی رعایت استراتژی هایشان را نکردند و دستان نامبارکشان در خفا همدیگر را می فشارد (اسرائیل -عربستان- امارات -قطر) اما در این کشور حتی حاضر نیستند که باورشان بشود که ما برای گذر از مشکلات موجود و جلوگیری از عمیق شدن مشکلات و خدای نخواسته ضربه به نظام باید هر چه را که می توانیم متحد بشویم و بدنبال همفکری مناسب و کمک باشیم ولی ماشاالله به این همه همیت و غیرت تا می توانید تضعیف بکنید و حاشیه سازی کنید و شکایت ببرید امان از این دلسوزی های ظاهری و بخدا باید پناه برد وقتی که عده ای عمدا به این مسائل دامن می زنند. (1882345) (alef-13)
 
بانو
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۲۸:۵۳
چقدر فلسفه بافی برای این مسأله ی ساده. دوست عزیز، بازی برد برد یعنی نه ما از هستی ساقط بشیم نه طرف ما. نه ما ارزش پولمون بشه یک سوم، نه اون طرف از کل خواسته هاش مجبور بشه دست بکشه. یعنی همون چونه زدن قدیمی خودمون دیگه؛ هر دو طرف نسبتا راضی. اصطلاحه، دلیل عقلی و فلسفی و... نمی خواد عزیز دل. اگه به هر اصطلاحی بخواهیم از زاویه ی دید شما نگاه کنیم، هیچ کدومش معنی نمی ده. (1882360) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۲۹:۲۴
بازی برد برد نداریم که نداریم به توی نویسنده چه که ذلری سم پاشی میکنی (1882362) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۳۲:۲۰
هم روحانی هم ظریف متشکریم (1882368) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۳۴:۲۰
اگه اینجوریه که شما میگی میتونیم نتیجه بگیریم که چیزی هم به عنوان
"نرمش قهرمانانه"
وجود نداره (1882369) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۳۶:۰۴
آقای الف از آنجائیکه ننوشتید این مطلب نظر خوانندگان است و.... این نتیجه را می گیرم که تمایلات شما را مطرح کرده آقای نویسنده. اگر چنین است نیاز اساسی به مرور آثار آکادمیک علوم سیاسی و مرور تجارب سی و چند ساله اقای توکلی از صحنه سیاست را دارید. (1882372) (alef-13)
 
ناشنا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۳۸:۱۹
برادر عزیز که خواستی بازی برد- برد را تشریح کنی تا برای همه جا بیفته به قول قدیمیا که میگن کسی که خود خوابیده با کسی که خود را به خواب زده خیلی فرق داره الان ریئس جمهور و تیم مذاکره و جناب هاشمی خود را به خواب زدن لذا بیداریشون خیلی مشکله (1882377) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۳۸:۳۵
عزیزان کافیست چند ماه دندان روی جگر بگذارید اونوقت میفهمید که نه برد برد در کاره و نه برد و باخت.همش میشه باخت باخت.من نمیدونم چرا بعد اینهمه سال این عزیزان این ظالم ها رو نشناختن.در این بازی ما خیلی چیزها رو باید از دست بدیم تا بعضی چیزها رو بدست بیاریم.چند ماه دیگه همه چیز روشن میشه.میدونید الان چقدر ما عقب افتادیم؟میدونید چه اطلاعاتی از ما گرفتن؟میدونید فهمیدن که خزانه ما خالیست و کفگیر به ته دیگ خورده ؟اگه قبلا شک داشتن که تحریمها اثر کرده یا نه ولی الان مطمئن هستند .الان اگه در مذاکرات به هدفشون نرسن با تحریمهای بیشتر میرسن.اونها میخوان با کمترین هزینه به هدفشون برسن .فعلا خوب داره با واژه ها بازی میشه. (1882378) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۰۳:۰۲
بنده خدا فکر می کنی وقتی آمریکا ما رو تحریم می کرد از رو سرگرمی این کار رو می کرد نه جانم تمام حساب کتاباشو کرده بود ومی دونست دقیقا تا کی می تونیم دوام بیاریم ! اگه هیچی هم نمی گفتیم وصورتمونم با سیلی سرخ می کردیم او می دونست از داخل چه قدر وضعمون خرابه ! ودیر یا زود کوتاه میایم ! (1882597) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۴۱:۲۱
اصولا وقتی با همه چیز و همه کس مخالف باشی یعنی برد برد با تفسیر این آقا یا خانم (1882381) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۶:۵۷:۰۰
هدف از اصطلاح برد-برد فهماندن این نکته به خارجی هاست که منابع غنی ایران بجای اینکه تحریم شوند می توانند برای آنها سود آور باشد. البته برای جیره خواران تحریم در کشور این بازی فقط باخت یکطرفه است. (1882397) (alef-13)
 
بربرد
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۰۵:۳۲
منظور از بردبرد یعنی همه آبرو مال و زندگی ما رو طرف مقابل برد" (1882406) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۵۸:۰۸
اون چیزایی که شما نوشتین رو قبلا با تحریمها برده بودند (1882488) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۰۸:۰۳
اصطلاح برد - برد را اولین بار آقای لاریجانی 8 سال قبل هنگامی که دبیر شورای عالی امنیت ملی شده بودند بکار بردند و تازگی ندارد . (1882412) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۱۴:۳۰
سلام
نویسنده محترم خیلی هنرمندانه قیاسی میکند که ذهن را از یک مذاکره را به یک بازی کودکانه نزدیک میکند. نویسنده جان همیشه تو بازی ها اگر هر دو طرف به یک اندازه امتیاز کسب کنند میگن مساوی کردن چون امتیاز ها مساوی تقسیم میشه. احتمالا اینو میگن برد - برد . نویسنده جان مثل اینکه اصلا اهل ورزش نیستی !!!!! (1882422) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۱۵:۰۸
بسمه تعالی
نفس نقد و تحلیل خیلی خوب است منتها نویسنده محترم ندانسته یا ممکن است دانسته اما ناچارا دچار مغالطات شده برای بنده که تخصصی در علوم سیاسی ندارم در مطالعه اولیه و سطحی چند اشکال مغلطه را می بینم
اولا استفاده از ادبیات و واژگان در علوم و رشته مختلف گاهی اوقات بصورت قیاسی و نمادین برای تقریب ذهن یا رساندن معانی معمول است و استفاده از آن شامل همه ویژگی ها و لوازم معانی این واژگان نیست مثل اینکه اقتصاد دانان برای تفهیم یک شرایط خاص بد اقتصادی از واژگان انفلانزای مرغی استفاده می کنند حمل کردن همه یا بسیاری از ویژگی های این بیماری ویروسی بر تبیین وضعیت اقتصادی غیر قابل انتظار و قبول و غیر منطقی است.
از سوی دیگر نویسنده سیاست و حکومت را گفته بازی نیست اما بازی بودن را قبول کرد و براساس قواعد بازی مخصوصا فوتبال نفس سیاست موضوع بحث و نتایج و پیامد را پیش بینی و تحلیل کرد!!
ثالثا فرموده بدلیل تبیان ذاتی حق و باطل نه عقلا و مصداقا اصلا چنین مصداق گفتگویی بین حق و باطل در تاریخ وجود ندارد بفرمایید نشان دهید.!! کاری به برچسب برد برد بردباخت نداریم طاهرا شما خواستید نفس این گفتگو را رد کنید راستی تو که اهل دین و دیانتی و تاریخ اسلام را می دانید رویداد صلح حدیبیه و صلح امام حسن و پذیرش قطع نامه 598 بوسیله امام راحل را چگونه تحلیل می کنید؟ چطور شکل گرفته؟ امتیاز دهی و گیری صلح حدیبیه را مرور بفرمایید! اصلا طرف مقابل پیامبر و اما حسن علیهم السلام و امام راحل (رض) کی ها بودند؟!
رابعا مغلطه دیگر می فرمایید: اما من از آقای هاشمی که زمانی به عنوان مرد درایت و سیاست شناخته می‌شد می‌پرسم: آقای هاشمی! تا کنون که سیاست ما افراطی بوده، بداخلاقی بوده، تندروی بوده [و یا هر نسبت دیگری که می‌دهید]، آیا بُرده بودیم و یا باخته بودیم؟ این دولت چند ماه است آمده و سیاست بُرد – بُرد را تعقیب می‌کند، اما در این ۳۴ سال که شما تأسف‌اش را می‌خورید، برده بودیم یا باخته بودیم؟
چرا مغلطه می کنید؟!!! این رویکرد احمدی نژاد در مناظره بود هاشمی همیشه تاسف هشت ساله اخیر گفته!! از اینجا معلوم است اساس استدلال شما ضحیح نیست و نمی دانم دنبال چه هستید؟!!! (1882423) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۱۵:۲۵
الف جان متاسفام چنین مقاله های میزاری اینها برد را منافع خود وبابک زنجانی ها میبینند. (1882425) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۵۹:۴۱
نه عزيزم برد منافع شماستو مهدي جان ها (1883323) (alef-13)
 
نیکخواه
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۱۷:۰۹
اقای کارشناس بازی تیله بازی نیست که طرفین بازی نهایتش 4 تا تیله ببازنند یا ببرند بحث بر سر منافع ملیست .منافع اکثریتی که بخشی از انان به نان شب محتاجند. اکثریتی که جوانان تحصیلکرده بیکار دارند . اکثریتی که دختران و پسرانی دارند که از سن ازدواجشان سالهاست که گذشته است و نزدیک به مرز افسردگی و پیری هستند و ....مرزهای کشور هم انقدر ناامنی پیدا و پنهان دارد که خدای ناکرده تنها صدای شیپور جنگ احتمالی شاید بتواند تا مدتها کشور ما را درگیر حوادثی نماید که ممکن است تا مدتها صدمات جبران ناپذیری بر ما وارد نماید و اخرش هم باید برگردیم سر جای اول .پس بیایم قبول کنیم بازی برد برد هم هست منتها در زمان خودش. (1882427) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۲۴:۰۵
آقای خود پسند مطمنی ظریف حاضر به بحث و گفتگو با جنابعالی است که حوصله نداری. حوصله نداری یا توان آن را (1882434) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۷:۳۶:۲۴
نویسنده محترم
به این طور قلم زدن مغلطه کردن،سفسطه کردن و این جور چیزها اطلاق می شود.بازی با کلمات درست نیست.شما مدت زمان کوتاهی به عقب یرگردید متوجه خواهید شد که در آن زمانی که ما می توانستیم وارد یک بازی برد-باخت شویم به نفع خودمان با حرفهای نا به جا و شاخ و شانه کشیدنها ورق برگشت و ما بازی را باختیم.پس پر واضح است که اکنون که بازی در دست آنهاست ما باید به بازی برد-برد راضی شویم تا از حق خودمان به آنها بدهیم و باخت را جبران کنیم.
آقای چینی چیان خیلی واضح است که :
دو ضرب در دو می شود چهار (1882452) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۰۲:۰۴
برد برای مردم ایران زندگی آرام .به دور از تحدید نظامی واقتصادی .وحدر رفتن منابع ولاغیر. یادمان باشد که همین آقایان 8سال
پیش میگفتند خوب پرونده برود شورای امنیت. (1882496) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۴۲:۱۸
نویسنده،درک درستی از نسبیت مفاهیم در عالم واقع ندارند.ایشان با سوء تعبیر از مفاهیم کلّی و سوءاستفاده از آموزه های دینی،سعی در القای نگاه سیاسی خود به مخاطب را دارد.نه دین را درست شناخته و نه سیاست را. (1882553) (alef-10)
 
بهشهری
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۸:۵۲:۲۰
عزیز بزرگوار ؛ در امورات اجتماعی نمونه هایی مانند همزیستی، تعاون، مشارکت، همکاری، شراکت، فاینانس، شرکتهای سهامی، معاهده ها و عهدنامه ها، مشترک المنافع ها، پیمانهای نظامی، پیمانهای صلح و صلح نامه ها، قراردادهای امنیت منطقه ای، تشکیل اتحادیه های بین المللی و.... همه نمونه هایی از فعالیت های برد-برد هستند (1882574) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۱۰:۴۹
ما که سواد علمی درست و حسابی نداریم اما یک مثال برد برد در گرفتن وام از بانک مثلا برای خرید مسکن است. وام گیرنده پول لازم برای خرید مسکن را تامین می کند و بانک هم چرخش مالی و دریافت سود خواهد داشت. (1882625) (alef-10)
 
nohgj
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۲۸:۵۱
اگه تندرو ها دخالت نکنند بازی برد برد است (1882673) (alef-10)
 
مبین
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۳۸:۲۱
سلام
اینقدر دولت منتخب مردم رو تضعیف نکنید
مردم آقای روحانی رو انتخاب کردن وبه استراژیهاش اعتماد دارن
وگرنه آقای جلیلی رو انتخاب میکردن (1882694) (alef-10)
 
vahid
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۳۸:۴۸
با سلام به همه ی دوستان باید عرض کنم برای اینکه منظور کل متن را متوجه شوید به این عبارت توجه کنید که : "ما اگر یک امتیاز هم بگیریم، فقط یک امتیاز از حق خود را گرفته‌ایم؛ اما امریکا اگر یک امتیاز هم بگیرد، یک امتیاز از حق ما را گرفته است" .
این خیلی ساده و منطقی و درست است . حالا با دید اصلاح گرایانه و تساهل اگر به این متن و این ماجرا نگاه کنید بهتان بر خواهد خورد ولی اگر منطقی نگاه کنید میبینید که واقعا آمریکا هیچ امتیازی به ما نمیتواند بدهد جز "حقوق ما" !!! (1882697) (alef-10)
 
پرهام
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۴۹:۴۳
اولا که در بازی هم برد برد وجود دارد چون مثلا فوتبال که مثال زدید یک موقعی است که اگر دو تیم یک مسابقه را مساوی کنند هردو از گروهشان صعود می کنند و به این مساوی که خواسته دو تیم را برآورده می کنند برد برد می گویند و در این مذاکرات هم اگر ما به خواسته خود که رفع تحریمهایی که مردم را به خاک سیاه نشانده و خارجی ها که از نساختن بمب اتمی توسط ایران برسن چون دو طرف به خواسته خود رسیدن می گویند برد برد (1882713) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۵۲:۱۸
سلام آقا هر چی پول بدی آش می خوری . پول که میدی باختی ، آش که خوردی بردی . شما میگی آش نخورده لب ولوچه سوخته . من میگم از هول آش نیفتی تو دیگ . فعلا نصفه تو دیگه (1882717) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۱۹:۵۷:۱۶
نویسنده ایران را بازنده فرض کرده وگرنه چه عیبی دارد ما برنده باشیم و برای تسکین بازنده از اصطلاح برد-برد استفاده کنیم؟ (1882731) (alef-10)
 
عبداله
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۵۴:۳۴
برنده کسی که حرفش به کرسی بنشیند نه سواری بدهد (1882837) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۱۲:۳۵
توی همون فوتبالش وقتی که هر دو تیم نیاز به مساوی دارن برای صعود به مرحله بعد میشه برد برد! (1882765) (alef-6)
 
نیما میلانی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۱۶:۱۸
کی گفته توی فوتبال بازی برد-برد وجود نداره؟ بازی ایران و قطرو یادتون نیست؟ نمونه ی یک بازی برد-برد. توی تهران 2-2 مساوی شدن ولی هر دو تیم راضی بودن. تساوی ایران باعث شد که صدرنشین بمونه و همچنین بحرین حذف شه. قطر هم با دوم شدنش توی گروه به جای بحرین صعود کرد و راضی بود. (1882775) (alef-6)
 
وحید
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۴۵:۱۷
اگر دو نفر بخواهند با هم دعوا کنند اما.. یک نفر باعث شود این اتفاق نیفتد. هر دو طرف دعوا برد کردند. چون هر دعوایی عواقبی دارد. و تلفاتی که میتوان با حرف زدن و مصلحت حلش کرد. پس میشود یک بازی برد-برد.. هر دو برد کردند ..چون در جهل بودند فقط نیاز به یک راهنمایی داشنتد (1882815) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۰:۵۶:۱۳
بنده خدا راست می گه، بازی برد برد نداریم. چون در هر صورت بعضی ها بازنده اند. مثل کسانی که از تحریم ها سود می برند. (1882840) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۳:۰۳:۰۴
نه كه همه تحريمارو برداشتن تو رو خدا تامل كنيد به خدا تحريم واسه خاطر هسته اي نيست. (1883325) (alef-13)
 
فرید
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۰۰:۴۰
خب غربی ها که حق وباطل متوجه نمیشن ما براشون از حق وباطل بگیم .خب اینا شاید اصطلاحات خاص دیپلماتیک هست البته که برد برد هست چون ما از دست تحریم ها راحت میشیم و به نفع اقتصاد اونا هم هست چون اونا هم از ما بیشتر ضرر نکنن کمتر ضرر نمی کنن (1882851) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۱۰:۱۳
آقای نویسنده یک مثال ساده میزنم. شما تشریف می برید و از قصاب محله تان گوشت می خرید آیا بازی برد-باخت یا باخت- باخت بوده است؟؟؟ خیر برد-برد بوده است. چرا که شما به چیزی که نیاز داشتید یعنی گوشت رسیده اید و فروشنده هم به چیزی که نیاز داشته یعنی پول رسیده است و هر دو راضی هستید. استفاده از مثال فوتبال یا سایر مثالهایی که زده اید مغالطه ای بیش نیست! (1882863) (alef-6)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۲۳:۲۴
سلام الف شما چرا حیف شد تنها امید ما خواندن مطالب شما بود ولی حیف خراب کردید (1882883) (alef-6)
 
سهراب
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۲۶:۰۵
اخرش چی ما نفهمیدیم در این دنیای سیاست که هرکی پا میشه چند اصطلاح از کتابهای دانشگاهی یاد میگیره وخودشو فیلسوف وسیاست مدار میدانه وهمه مسئولان را ناقص العقل میخواند ویه جوری این بازی برد برد را با مسابقه فوتبال مقایسه میکند که انگار نه انگار اتفاقی افتاده وما همینجور دست پا بسته به غربی ها باج دادیم این اقا نفرمودن که راه حل این بازی چیه ما چطور باید بدانیم بردیم شاید به نظر این اقا امریکا واروپا بیایند وجلو پای ایرانی ها زانو بزنند ومثل دوران هخامنشیان وساسانیان به ما خراج بدهند واوباما ومرکل ودیگر سران غربی به تهران امده واز تمام کار های که در گذشته کرده اند معذرت خواهی کنند شاید اقایون قبول کنند که ما در این بازی پیروز شده ایم ولی برادر عزیز من به عنوان یک شهروند معمولی خدمت سر کار ودیگران عرض میکنم ما در این چند سال گذشته مخصوصا8سال گذشته با ندانم کاری ها وتند رویها کاری کردیم که تمام جهان حتی کشورهای که اصلا کشور به حساب نمیایند را با خود دشمن کردیم وهمین که سایه جنگ وشاید تحریم های جدید را از سر این مردم فعلا برداشته اند پیروز میدانیم چون اگر انها به هر دلیلی به ایران حمله میکردن تا نابودی کامل این مملکت پیش میرفتن واین وسط ما مردم بیچاره بودیم که همه چیزمان را از دست میدادیم شما واقازادها نه غم نان دارید نه غم جا همه چیزتان مهیا هستش که اینگونه با خیال راحت این برنامه به این مهمی را با بازی فوتبال مقایسه میکنید (1882889) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۲۹:۴۶
اولا بازی نیست . به این میگن راههای حل اختلاف. یکی از روشهای حل اختلاف هم روش برد - برد هست یعنی طرفین می شینن مسائل رو دونه به دونه با روال منطقی تحلیل می کنن و به نتیجه مطلوب می رسن. این تحلیل مسخره واقعا بعید بود اینجا گذاشته بشه (1882893) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۵۴:۴۶
ما برای موفقیت فقط باید فرهنگ شهادت را تقویت کنیم (1882924) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۳:۱۴:۰۰
فرهنگ شهادت رو زیر سوال نبر جوان


بی پیر به میدان نرو گر اسکندری (1883328) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۵۶:۱۱
طرف مقابل ایران تمام بیست و چند کشور اروپایی، چین عزیز، روسیه گرامی و آمریکاست. همین که بتونیم از دست این ها فرار هم بکنیم و نخورنمون میشه برد! گویا این حس خود خیلی بزرگ بینی ایرانی نمی ذاره برآورد درستی از قدرت خودمون و دیگران داشته باشیم. شوروی با تمام دنگ و فنگش و اتم و غیر اتمش به دلیل ناتوانی در تخمین درست قدرتها متلاشی شد. اگر قبول کنیم که این شطرنج سیاست برد-برد نداره، در مقابل او قدرت ها فقط می تونیم بازنده باشیم و یا ماکزیمم مثل کره ی شمالی هر سه وعده بجای نون اتم صرف کنیم. (1882930) (alef-6)
 
پوریا
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۵۸:۴۳
آقای نویسنده باسواد. بازی برد برد یعنی آمریکا بخاطر فشار لابی های اسراءیل مجبور به جنگ با ایران و گیر کردن در باتلاق جنگ نشه و از طرفی ملت ایران درگیر تحریم و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمها نشن. حالا فهمیدی ؟ یا بازم باید واسه امثال شما هزار بار توضیح داد؟!!!!! (1882933) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۳:۰۹:۴۶
شما مطمئني كه بعد از توافق جنگ نميشه، دوست عزيز تا زماني كه ما شيعه ايم اونا با ما سر جنگ دارن مگر اينكه از شيعه بودن فقط اسمش مونده باشه نه رسمش. (1883327) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۰۹:۳۱:۱۸
شیعه بودن ما امتیاز نیست مهم اینه چقدر انسان هستیم و به ارزشهای انسانی و اخلاقی پایبندیم شیعه علی باش ولی دزدی کن دروغ بگو منابع مملکت رو با بی تدبیری و بی کفایتی حراج کن مردم در فقر و گرسنگی و بیکاری باشند جوانان نتوانند ازدواج کنند و هزاران مشکل دیگه این یعنی ما شیعه ایم!!!!!!! (1888232) (alef-6)
 
خ
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۲:۱۹:۱۸
بازی باخت باخت چطور؟ (1882982) (alef-6)
 
خل
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۲:۲۳:۳۹
فیلم نامه بنویسید بهترنسست؟اقای چینی چیان (1882987) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۵۸:۱۵
حتما تا الان برای جناب دهنمکی نوشتن! (1883297) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۲:۲۷:۵۹
شدیدا مطلبی غیر علمی، بی فکرانه و نا به جا بود.
ملت روحانی رو انتخاب کرده، نیاز به دخالت شما اصلا وجود نداره. (1882999) (alef-6)
 
۱۲۳
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۳:۵۷:۵۲
در یک بازی فوتبال در شرایط خاص ممکن است در بازی آخر دو تیم به هم برخورد کنند که با یک مساوی هر دو به جام جهانی بروند.در این صورت هر دو برنده شده اند. حتی اگر تبانی بکنند (1883181) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۱۳:۳۶
خنده دار ترین مطلبی بود که در الف خواندم.

استدلال های بچه گانه نویسنده یک طرف، نمیدانم هیئت تحریریه چرا همچین مطلبی را منتشر کرده است؟ (1883265) (alef-13)
 
صالح
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۲۶:۱۵
وقتی از ترس تشنگی و برای باز شدن فرات تن به ذلت دهیم باید هم نامش را برد برد بگذاریم (1883274) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۲۸:۵۵
امام حسین هم با 72 نفر جلوی سی هزار تن ایستاد وتن به ذلت نداد. امام هم می توانست به اسم برد برد از اسلام بگذرد وجان خود واهل بیت را نجات دهد (1883275) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۷:۴۲:۴۳
امام چندین پیشنهاد بردبرد به یزید دادند اما یزید قبول نکرد (1884177) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۳۱:۵۲
عالی بود (1883277) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۴۱:۰۲
بنابراین جان نش و نظریه بازی ایشون که هزاران محقق و دانشمند ریاضی قبولش

داران ،کشکه!!!!!!!!

پس تکلیف این همه ابداعات و پیش بینی های مبتنی بر این نطریه ، چی میشه.

نگارنده ی محترم اگر با الفبای ریاضی آشنا بود ، اینطور مبتدی سخن نمیگفت.

جای شرم داره چنین مطالبی عرضه میشه (1883289) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۱:۴۷:۳۰
این آقا یا حافظه اش ضعیفه یا این که بقیه رو کم حافظه فرض کرده، اون موقع که این اصطلاح از دهن آقای لاریجانی در مذاکرات با سولانا نمی افتاد شما کجا بودی استاد؟ (1883293) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۰۷:۱۳
وحشتناک ساده لوحانه بود. دوست عزیز وقتی شما به فروشگاهی میری و جنسی میخری که بهش نیاز داری اونم با قیمت مناسب به این میگن بازی برد-برد چون هم شما به مقصودت رسیدی و هم فروشنده. واقعاً فهم این مسئله اینقدر دشواره؟!!! (1883302) (alef-13)
 
اميرحسين
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۲:۲۵:۵۳
بنظر مقاله از استدلال و استحکام نظري خوبي برخوردار است.اگر بدليل سلايق سياسي از نتيجه اين مقاله ناراضي هستيم نبايد اصل مطلب و حق بودن آن را لگد مال کنيم (1883318) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۶:۰۴:۱۱
یک نگاه به شرایط کشور بکن!!!
خجالت نمیکشی این حرفا رو میزنی ؟چرا کسی مسئولیت این فقر و فساد و بیکاری و ورشکستگی رو قبول نمیکنه؟؟؟؟؟؟؟
اون وقت آرزوت اینه که جنگ راه بندازی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تا بازی باخت باخت بشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1883348) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۶:۳۱:۲۶
اتفاقا دقیقا چیزی به نام بازی برد-برد داریم! شاید شما بلد نیستی دوست عزیز!

آدم شرمش می‌آد جواب مفصل بده. یک مثال ساده اینه که وقتی آمریکا و شوروی پیمان عدم تولید سلاح امضا کردن و به هم تضمین دادن که دیگه هیچ‌کدومشون سلاح بیشتری تولید نکنن، برای هردوشون بهتر شد. چون خرجشون کم شد بدون این که نگران تهدید طرف مقابل باشن.

از سایت الف در عجبم که چنین چیزهایی رو منتشر می‌کنه. دوستمون هنوز نگران اینه که چرا به درگیری‌های سیاسی می‌گیم «بازی». به نظر ایشون مسائل این دنیای دار لهو و لعب شأنشون بالاتر از اینه که بهشون بگیم بازی. سطح دغدغه در حد کیهان و خوانندگان! (1883351) (alef-13)
 
رضا تيبا
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۷:۳۴:۱۶
اين برد- برد يك استراتژي است كه حركتها برآن اساس است و منطق درستي هم هست. زماني كه درياي مازندران را داديم ، هيرمندرا ازدست داديم ، تحريم ها را يكي يكي پذيرفتيم و امتيازات ديگر ، چطور اعتراضي نبود حال سر واژه استراتژيك كه بايستي هم باشد ايرادگيري مي كنيم . (1883365) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۹:۱۴:۲۷
محض اطلاع آقای نویسنده ، در بازیهای گروهی فوتبال که به صورت دوره ای برگززار می شود گاهی تساوی دو تیم در یک بازی باعث حذف تیم سوم و صعود هر دو تیم به مرحله بعد می شود به این می گویند بازی برد برد . افتاد؟ (1883396) (alef-13)
 
خبرمرند
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۹:۲۱:۵۶
نمیدانم این صاحب نظربدون وابستگی سیاسی این مطالب بیان میفرمایند یا کانالیزه می باشند.که انشاالله مستقل هستند پیرو ولایت امر.ولی باید نقدی براین استاد به این مطلبش نوشت.بنظر شما (بردبرد)درموضع توافق ات هسته بی معنی وجایگاه ندار.پس شما چه اسمی را یا کلمه ای را پیشنها میفرمائید.اگه میشه برد برد را معکوس بخوانید(درب درب)یا ازوسط بخون( ربدربد).خودرا کم نگیریم با کلمات بازی نکنیم به اصل موضوع فکرکنیم.که آیا مردم چندین سال گوش وچشم خودرا به اخبار بسپارندتا اخبار آرامش کننده را بشنوند.حال که رهبر فرزانه تیم مذاکره کننده گان را بچه های انقلاب معرفی کردند ومورد اطمینان خطاب قراردادند.اگر نویسنده مطلب فوق پیرورولایت مطلقه فقیه باشند که انشاالله چنین است.از کلمات تشنج زا دوری میکند.انتقاداتی را اعلام مینمایندکه بدون تشنج باشد مملکت دراین احوال به وحدت نیاز دارد.کا نباید گروه نرم انحرافی که شاخه نرم ممافقین خلق است را دست کم بگیریم. (1883401) (alef-13)
 
آسیب دیده تحریم
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۰۹:۳۴:۵۴
با وجود صلح حدیبیه که کلماتی مانند بسم الله و رسول الله را از صلحنامه حذف کردند و پیامبر عظیم الشان برای هدفشان سعه صدر به خرج دادند، بازهم نیرو های ارزشی خود خوانده! یا کاسبان تحریم چوب لای چرخ مذاکرات میذارند. (1883412) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۱:۲۹:۲۰
ما اصلا برای چی مذاکره میکنیم درباره استقلال کشورمان ,مردم ما فقط از محرم وعاشورا نذری دادن و سینه زدن را یاد گرفته اند ما ملتی حسینی و عاشورایی هستیم نباید برای چیزی که حقمان هست به دشمن امتیاز دهیم ایا امام حسین در تحریم نبود ایا در ان صحرای سوزان نمیدید بچه ها را که از تشنگی هلاک میشدند ایا حاضر شدند به دشمن امتیاز دهند و از هدف خود برگردند مگر دشمن میخواهد چیکری انجام دهد اخرش این است که بیاید ما را بکشد ویک ملت عاشورایی همه عاشق شهادتند . ایا از صلاح دشمن یا پول وقدرت انها میترسید در حالی که دشمن از امام حسین و عاشورای شما میترسد ونباید انهایی که در برابر این دشمنان می ایستد را بگویید تندرو بدانید که خدا با ماست بدانید که مرگ با عزت بهتر از زندگی با ذلت است (1883550) (alef-6)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۱:۳۱:۱۰
فردی که مفهوم برد برد را نمی فهمد اصلح است مطالعه بیشتر ا نجام دهد وبا سفسته وپندار نگاری اضهار نظر بیهوده وواهی ننماید (1883552) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۱:۳۲:۴۷
بسيار نوشته سخيف و فاقد استدلالي بود. (1883555) (alef-6)
 
معتممدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۱:۳۵:۵۲
بازی برد برد وجود دارد اگر خوب ومنصفانه چشمانت را باز کنی باخت مطلق هم وجود دارد بدتر از ان گل به خودی است که در دولت قبل زیاد داشتیم (1883561) (alef-6)
 
ظهراب طاهری
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۱۱:۴۲
بسیار تحلیل ابکی و ناپخته و سطحی است
برد مورد نظر شما در میدان جنگ تجربه شدنی است
که انهم به قولی از ملانصر الدین گفتند :عاقبت به خیر ملا
ملا گفت:مشکل میبینم (1883610) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۲۴:۰۳
بهتر است نویسنده مقاله با یک اقتصاددان نظریه اش را مطرح کند.
از الف این مقالات ضعیف بعید است. (1883634) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۴:۳۵:۲۹
از نتایج این بازی برد برد همین آرامشی است که بر اقتصاد کشور حاکم شده است.
حقیقت این است که در وضعیت فعلی سرشاخ شدن به قدرت های بزرگ جهانی به هیچ وجه به صلاح نیست چون در عرصه عمل واقعا دستمان خالی است. حضرت محمد(ص) هم به صلح حدیبیه و شرایط نامتعارف آن تن داد که با اعتراض بسیاری از صحابه منجر شد اما در اندک زمانی بعد بدون اینکه خونی ریخته شد کعبه پایگاه کفار به تصرف مسلمانان درآمد.
ما برای اصلاح وضعیت نابسامان اقتصادی کشور نیاز به فرصت داریم . در چنین وضعیتی درافتادن با قدرتهای بزرگ و تشدید تحریمها اصلا به صلاح کشور نیست. مطمئن باشید روحانی و هاشمی هم میدانند که عرصه سیاسیت بازی بچه ها نیست. (1883857) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۶:۲۷:۳۰
اين آقا به ريشه هاي علمي اين اصطلاح اشاره كرده ولي از مثالهاش معلومه كه يك بار نخونده و يا اينكه معتقده مار كشيدن بهتر اسن مار نوشتنه.
عزيز جان 8 سال پوپوليستي بس نيست! (1884014) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۰:۲۴:۴۶
مقاله بسیار دقیقی بود که این حجم از کامنتهایی که درمخالفت با اون از سوی دوستان اهل مبارزه و ایستادگی !!! نوشته شده بیانگر برملاکردن یک مغلطه بزرگی است که این روزها در بوق و کرنا کردند والا این دوستان زحمت این همه کامنت مخالف نوشتن به خود نمیدادن
سپاس برادر (1884572) (alef-6)
 
دانشجوی سابق
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۱۳:۳۹:۱۸
مغالطه از سرتا پای مقاله می باره! (1888884) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۱:۴۵:۲۴
سلام
به چه چيز انتقاد ميكنيد خودتون تكليفتنو با خودتون روشن كنيد انتقاد درسته اما ثابت بودن در نظر و عقيده داشته باشيد يه روز خوشحالي ميكنيد از مذاكره حالا كه هر روز مذاكره را بي نتيجه تر ميبينيد شروع ميكنيد به تلطيف بعد هم انتقاد كارشناسي و با اينده نگري صحبت كنيد (1884764) (alef-6)
 
دانشگاهی
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۰:۲۴:۲۳
مشکل اینجاست که نویسنده محترم سیاست را بازی فرض کرده و بعد سراغ گیم تئوری رفته است. عزیز من! اولا سیاست بازی نیست. آنهایی که سیاست را بازی بدانند و با سیاست بازی کنند و یا سیاست بازی کنند، از همان ابتدا باخته اند. اما در سیاست توام با تدبیر می توان امیدوار بود که هر دو طرف سود ببرند. (1885034) (alef-6)
 
اسحاق
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۵:۱۴:۰۰
اولا نویسنده این مقاله معلومه که خیلی از توافقات اخیر ناراحته دوماً این اصطلاحات که بکار میره اصلا مهم نیست فقط مهم اینه که یک مقدار از مشکلات مملکت ما به هر طریق ممکن کم بشه آیا اگر ما بتونیم بمب اتم هم بسازیم ولی از لحاظ اقتصادی مشکل داشته باشیم خوبه ؟ البته این حرفهای بی ارزش که مسئولین قبلی می زدند که تحریم نتونسته مشکلی برای مملکت ما ایجاد کنه فقط به دردخودشون می خوره مردمی که به خاطر مشکلات اقتصادی کمرشون شکسته فقط به فکر اصلاح اقتصاد ضعیف مملکت هستند که باید یه جو اصلاح بشه هر کس که موافق غنی سازی باشه و بدونه نتیجه اون تحریم بیشتره قطعا یا عقل درستی نداره یاوضع اقتصادیش خوبه که گرونی اذیتش نمی کنه والا اول وضع اقتصادی مملکت درست بشه بعد هر کاری می خواهید بکنیدتا همه دنیا ما را تحریم کنند والابایداول به سمت رفع تحریم رفت به هر شکل ممکن و خداقوت به دولت جدید می گم که داره اینکار رامی کنه انشااله که موفق باشه . (1886322) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۵:۲۷:۰۲
بازی برد برد یعنی طرف مقابل برد و در رفت . هی داد میکشن میگن برد برد که شاید طرف به خودش بیاید. ولی هنوز طرف در این بازی چشمش را بسته و خیالش راحت است . (1886374) (alef-10)
 
مسلمان
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۰۷:۵۶:۰۶
برد برد یعنی جلو مشکلات راگرفتن یعنی نه مادراذیت وازار باشیم نه اونا ادم تا خودش عصبانی نکنه که نمی تونه طرف مقابلش راعصبانی کنه مرگ انسانها باخت است برای همه زجر انسانها باخت است برای همه خشونت بداخلاقی کج اندیشی باخت است برای همه وعکس اینها یعنی برد برد (1888096) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.