نظر منتشر شده
۷۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 251199
جَو زدگی جمعی، از مِهرَنگ تا پاشایی
بخش تعاملی الف - امین میرزائی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۱۶

من نه از طرفداران مرحوم پاشائی ام و نه از مخالفانش. یکی دو ترانه ای از او شنیده ام و تصویرش را در برنامه ای تلویزیونی دیده ام. به نظرم خواننده ای می آمد شبیه سایر خواننده ها، با صدایی کمی زلالتر و لباسی ساده تر.

درباره شمار شرکت کنندگان در تشییع جنازه آن مرحوم هم شگفت زده نیستم. در صدها تشییع جنازه شرکت کرده ام و شهیدان و بستگان بسیاری را به خاک سپارده ام. نمونه اش جنازه دوست شهیدم که از کمر به بالا متلاشی شده بود و پیکر مرحوم پدرم که در جوانی از دستش دادم.

مانند دوست و همکار آن مرحوم (بخوانید نامزد مرحوم پاشایی) هم نیستم که ایشان را تا فراز عرش بالا ببرم. لفظ " آسمانی" را معمولاً برای کسانی به کار می برند که - شبانه روز - سر در آسمان دارند و در این سرکشی از "تله"سکوپ بیزارند !

می دانم که شماری از طرفداران ِ آن مرحوم، نفرین این نویسنده را از همین حالا شروع کرده اند و مرا دشمن هنر و هنرمند و آزادی می دانند. اگر هر صفت ناروایی نسبت به این حقیر روا باشد، این سه تای آخِری روا نیست. گواهش نوشته هایی ست که در این سه دهه نشر کرده ام و استقلالی ست که در نقد گروه های تندرو به خرج داده ام.

برادران و خواهران طرفدار مرتضی!

به شما حق می دهم که در غمِ از دست دادن عزیزتان عزادار باشید . امّا به تحلیلگران ِ سایتها حقّ نمی دهم که مقیاس سنجش آدمها را "شمار عزاداران" بدانند. مرحوم آقا محمّد رضای قمشه ای از ابدال روزگار و از حکیمانِ بی بدیل این دیار بود . ثروت شخصی اش را بخشید تا مرهم گرسنگان این دیار باشد.در روز رحلت آن عالِم منزوی ، روحانی محتکر شهر هم فوت کرده بود . مردمان -همگی- به دنبال "روحانی ِ محتکر" روان بودند و جسد بیجان مرحوم قمشه ای را فراموش کردند. این نه بر ارزش آن روحانی "محتکر گندم" می افزاید و نه اندکی از ارج و قُرب مرحوم "آمَمدرضا" می کاهد.

سنّت تشییع هنرمندان بدنام و خوش نامِ این دیار، سنّت نا آشنایی نیست .از نسل پیش از من تا به حال ، از تشییع جنازه با شکوه مَهوَش ( رقّاصه کاباره های زمان شاه )، تا فردین و فرهنگ مهرپرور خبر دارند.

فرهنگِ مهرپرور، مثل مرتضی پاشایی بود. سربه زیر و مؤدّب و هنرمند. سالها در برنامه کودک و پس از آن در صبح جمعه با شما، برنامه اجرا کرده بود و همه مردم دوستش داشتند. در هنگام مرگش چنان غوغایی به پا شد که برخی مسئولان ارشد نظام، فوتش را تسلیت گفتند. امّا کسی تحلیل جامعه شناختی ارائه نکرد و زمین و زمان را به هم ندوخت تا دغدغه های سیاسی یا جناحی خود را زیر لوای "مِهرَنگ" ( فرهنگ مهر پرور ) توجیه کند.

امروزه امّا مسابقه ای راه افتاده تا از مرگ یک خواننده، مسأله ملّی بسازند و جمعیت تشییع کننده را با خواسته های سیاسی این و آن پیوند بزنند. این کار یک ضرر بزرگ دارد. نورافکنی بر می دارند و بر زندگی خصوصی افراد می افکنند و کم کم، راه و رسم آزادیخواهی را با عادات خصوصی یا سلیقه های خاصّ شخص متوفّی پیوند می زنند.

برادران و خواهران عزادار پاشایی!

در مرگ عبدالنّاصر، میلیونها نفر به خیابان ریختند. در مرگ گاندی و ماندلا و مرحوم امام هم. چگونه است که این قبیل به خیابان ریختنها وجه المجادله گروههای سیاسی نمی شود، امّا چند هزار تشییع کننده یک خواننده محترم، جناح های سیاسی را به جان هم می افکند؟!
 
کلمات کلیدی : امین میرزائی
 
فریدون
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۷:۳۲:۱۸
با سلام / به فراخور این ایام مطالب مرتبط با موضوع را مطالعه کردم یکی از موجزترین و دقیق ترین ها بود (2525309) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۴ ۰۱:۵۸:۳۹
البته ایشون خودش هم به هرحال تحلیلی ارائه کرده راجع به فوت پاشایی و تعداد تشییع کنندگام (2528846) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۴ ۱۲:۵۸:۳۰
سلام.وقتی مردم از ظلمها ناراضی هستند دنبال بهانه هستند.زمان اون آقای قبلی اینقدر بیزاری از سیستم نبود.این زنگ خطر برای کسانیه که دارن ثروت کشور رو میبرن .سرنوشت نصیری یادشون نره. (2529182) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۷:۴۰:۱۹
با نظر نویسنده موافقم. این خیلی بدیهیه که شمار تشییع کننده ها ربطی به ارزش و درجه ادم ها نداره. اگر کسی فکر میکنه داره، باید همه مردگانی که شمار تشییع کنندگانشون بیشتر از مرحوم پاشایی بوده رو هم قبول داشته باشه.
البته فقط مردم مقصر نیستند، رسانه [ها] هم بی تاثیر نبودند. (2525315) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۷:۴۶:۰۰
خداوکیلی بس کنید از زمان فوت مرحوم پاشایی هرکس برای خودنمایی یک مقاله نوشته والف هم منتشر کرده دست از سر آنمرحوم وطرفدارانش بردارید یک اتفاقی افتاد وتمام شد حالا هرکسی ادعای فهم وجامعه شناسی داره هرروز یک مطلبی میذاره جناب الف این کامنت رامثل بقیه کامنت هام حذف نکن بذارتموم شه این قضیه (2525319) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۷:۴۹:۱۸
برای من جالبه نویسنده تمایلات سیاسی خود را پنهان می نماید .و از رفتار مردم هم عصباتی است. (2525327) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۷:۴۹:۲۴
بسیار زیبا و آفرین بر شهامتت برای نوشتن این یادداشت (2525328) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۰۴:۴۸
باشكوه ترين مجلس بود (2525355) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۰۹:۵۸
خیلی از تشییع کنندگان اصلا پاشایی را نمی شناختند فقط به احتمال شرکت هنرمندان در تشییع جنازه حضور داشتند. (2525370) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۱۵:۰۶
خیلی سخت نیست :یک کلام مردمی بود حکومتی نبود (2525387) (alef-13)
 
کمند
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۱۸:۳۶
شرکت در مراسم عزاداری آدمهای معمولی که جناحی نیستند نشان از محبوبیت او در بین مردم است حال چه خواننده باشد وچه آدمای معمولی چون هجوم مردم برای دفن او سازمان یافته جناحی نیست وعین واقعیت است وبا قبول کردم که برای مردم شخص وافکارش مهم است نه اینکه حرف به استناد حرف عد ه ای اکتفا کنند. (2525401) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۲۱:۳۳
حرفت به دلم ننشست .مي داني چرا ؟ چون حرف دلها نبود.جمعيت تشييع كننده همان كسي كه تو رقاصه كاباره اش خواندي بايد اين موضوع را برايت روشن كرده باشد كه نبايد خودت را به جاي عموم بگذاري اينكه مرتضي پاشايي براي تو مهم نيست دليل بر كوچكيش نيست .ديدي كه بزرگ بود .ملاك تو براي بزرگ بودن ويا به قول خودت آسماني بودن چيزي است وملاك ديگران چيز ديگر.بسا افرادي كه شما آنها را بزرگ وآسماني ميدانستي اما ديگران نميدانستند وبه همين دليل هم هر چه فرياد زدي وآسمان ريسمان كردي تششيع جنازه اشان شلوغ نشد وبرعكس كساني بودند كه نهايت سعيت را كردي كه مراسمشان شلوغ نشود اما شد.افكارت را بيشتر واكاوي كن ببين دليلش چيست! (2525406) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۹-۱۴ ۰۸:۲۲:۱۴
من با نظر سهراب موافق نیستم ، واژه آسمانی فقط برای کسانی اطلاق می شود که روح ملکوتی آن ها به آسمان عروج می کند، مثل شهدا وکسانی که خداوند متعال از فعل آن ها راضی استولا غیر. (2528920) (alef-13)
 
ترابی
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۲۶:۲۹
درود بر شما با این بیان ساده ، بدور از هیجان و منطقی . پاینده باشید (2525415) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۳۱:۵۵
جناب ميرزايي
خواهش ميكنم اين رويه استفاده ابزاري از شهدا و جانبازان عزيز را كنار بگذاريد كه عين حق الناس است. (2525424) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۳۵:۵۱
اين مردم همانهايي هستند كه در كنسرتهاي مرحوم پاشايي بودن. ، آهنگهاي او را قبل از مرگش نيز دوست داشتند و زمزمه ميكردند.

حال چون اين علاقه را نمي توانند به نفع حزب خود ضبط كنند يا از حسادت بر طبل جو زدگي مي كوبند. (2525434) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۳۷:۴۱
تحلیل آبکی بود.
در کشوری که موسیقی تصویری، ممنوع هست و در صداوسیما کنسرت و ساز نشان داده نمی شود و برای خوانندگان تبلیغ نمی شود به جز برای چند تا مثل افتخاری. در کشوری که بخش بزرگی از خوانندگان اصلی مورد علاقه ی مردم به خارج کشور تبعید شدند و اجازه برگزاری کنسرت ندارند، به هر حال مورد اقبال گرفتن از سوی مردم سخت هست. با اینکه سبک جدیدی هم نداشت و به نوعی شباهت به صدای شادمهر عقیلی، مردم موسیقی و آزادی و تفریح می خواهند و دوست ندارند ماتم زده و عذادار باشند.اگر قیاس با خوانندگان معروفی همچون ابی و شادمهر که صفحات فیسبوک آنها بالای 2 میلیون و نیم لایک دارد صفحه ی وی حدود 200 هزار لایک داشت، کسی اون رو زیاد نمی شناخت و بعد از مرگش، بخشی از مردم صدایش را شنیدند اما به هر حال، مشخصا بخش عظیمی از مردم به خاطر بودن در شلوغی غیر دولتی آنجا بودند. در این کشور اجتماع و تجمع ممنوع هست مگر اینکه مرگ بر آمریکا داخلش باشد این می شود که مردمی که تشنه ی ارتباط اجتماعی با هم بودند بواسطه ی نرم افزارهای موبایلی گرد هم آمدند. و این گرد هم آیی و جمعیت سازی از طریق نهاد های دولتی ایجاد نشد بلکه کاملا مردمی بود. بر خلاف آن تشیع جنازه هایی که شما مثال زدید قبلا دیدید (2525439) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۳۸:۲۶
اگر چند هزار مهم نيست يا تعداد عزادار معيار نيست شما برا چي اين مقاله رو نوشتي؟! (2525441) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۴۰:۱۳
شايد اين تحليل هاي خاص چندين دليل داشته باشد اما من يكي از آن دلايل را مي گويم :
مرتضي پاشايي مانند بسياري از خوانندگان پاپ از نظر دولتي لياقت گرفتن مجوز انتشار آثار و برگزاري كنسرت را نداشت و با اين كاري نداريم كه جديدا" مجوز گرفت به دليل شرايط خاصي كه طي چند سال به وجود آمد .

اما مردم با حضور اين چنيني در تشييع جنازه او به مسئولان اعلام كردند كه شما حق نداريد جلوي چيزي كه ما مي پسنديم را بگيريد .
همانطور كه در تشييع جنازه بزرگ فردين همين اتفاق افتاد .

حضور در تشييع جنازه فردين يعني مخالفت با ممنوع الكار بودن او (2525444) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۵۰:۴۸
آقا خواهشا بی خیال بشین. این مرتضی هم شد سوژه هاااااااا !!!! ببین چقدر ما ملت بی کاریم و فرصت فکر کردن در به این موارد. یه بار میچسبونیمش به اماما . یه بارم سیاسیش میکنیم. 80 % اون آدما واسه تشییع جنازه اونجا نبودن. بیخیال بشین دیگه. الف جان از شما بعیده (2525460) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۱۱:۲۷
ما مردمی هستیم احساساتی که هر کسی توانایی سواری گرفتن از ما رو داره وهر کسی میتونه از احساسات مردم استفاده و موج سواری کنه.
من خودم طرفدار پاشایی بودم ولی این همه سروصدا وشلوغ بازی واسه فوت اون رو قبول ندارم.پاشایی مرد مثل خیلیای دیگه که فوت می کنن اما ما نباید شورش رو در بیاریم (2525504) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۱۲:۱۲
امردم دلی آمدند واین درست نیست این مراسم اینقدر پرحاشیه شود . (2525505) (alef-13)
 
علی بیک
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۱۹:۱۶
دوست عزیز اشتباه نکن از فوت مرحوم پاشایی کسی سو استفاده سیاسی نکرد. همه علت حضور این همه جمعیت رو در کمبود صداقت و نشاط و وجود یاس و سر خوردگی در جوانان بیان کردند. ولی از اون جایی که باز شدن این مسایل در جامعه ما منافع مادی و شغلی خیلی ها رو به خطر می اندازد یک فرار رو به جلو انجام شد تا مسیله را سیاسی جلوه داده و مانع کار کارشناسی شوند. از شما که یک محقق هستید انتظار هوشمندی است. متشکرم (2525517) (alef-13)
 
mostafa
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۲۰:۴۴
من از طرفدارای اقای پاشایی بودم و هستم.
جناب نویسنده کسی ایشون و تا عرش بالا نبرد.فقط غم از دست دادنش جوون ها رو آزرده کرد.
مشکل امثال و هم اینه میخواین همه مثله شما فکر کنن.
نه اخوی،از این خبرا نیست. (2525521) (alef-13)
 
سیاست زده
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۲۴:۰۹
جواب مشخص است . آن هم وجود شبکه های اجتماعی است .
شما هم این را می دانید و صرفا می خواهید از تنور داغ استفاده کرده و نان خود را بچسبانید . (2525525) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۲۶:۲۷
بنده هم از طرفداران ایشون نیستم . پشت منزل ما مدرسه دخترانه راهنمایی است و اوقات زنگ تفریح رادیو و اهنگ برای بچه ها پخش می کنند . یکی از کارهای این بنده خدارو هم پخش کردن .حال ادم گرفته میشه وقتی می شنوه! همش غم و غصه و نا امیدی! چه روحیه ای داشته این بنده خدا . اینهمه سیاهی دیدن و سرودن !خدا رحمتش کنه . (2525530) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۲۷:۳۵
یا خوابی یا خودتو زدی بخواب ... (2525533) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۲۷:۴۵
خیلی خوب بود
کاملا موافقم. (2525534) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۳۰:۰۳
من هم مانند شما نه از طرفدارانش هستم نه از بدخواهان این طور هنرمندان. موسیقی پاپ را هم دوست ندارم. با این که بخشهایی از تحلیل شما را قبول دارم اما معتقدم که این حرکتهای واقعن خودجوش جوانان پیامهای مهمی را منتقل می‏کند. مهمترین پیام این رویداد هشدار به مسوولان در باره فاصله گرفتن از خواست واقعی مردم، به ویژه جوانان است. دست کم گرفتن انبوه جوانان این مرز و بوم و بی‏توجهی به نیازها و علاقه مندی‏هایشان معضل بزرگ مسوولان و تصمیم گیرندگان نظام است که با وجود این همه شواهد روشن خود را به کوچه علی چپ می زنند. (2525537) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۳۲:۱۹
آینه چون نقش تو بنمود راست
خود شکن آیینه شکستن خطاست
برو بشین فکر کن علت محبوبیت این آدم و این همه طرفدار و هواخواه داشتن در حالی که حکومت محبوب شدن قشری دیگر را می پسندد و تلاش می کند و هزینه می کند در چیست (2525542) (alef-13)
 
عدالت
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۳۳:۵۱
متاسفانه جوزدگی بخشی از جامعه ما فقط محدود به مراسمی مانند مراسم ختم مرحوم پاشایی نیست،‌ بلکه متاسفانه در اکثر موارد حتی اقتصادی هم ملت ما جوزده هستند و باعث خرابتر شدن اوضاع. نمونه اش، ماجرای سکه و دلار و صفهای چند صد نفره و عربده کشی و نزاع و قلدر بازی برای خرید سکه بیشتر یا آن روزی که شایعه افتاد میخواهد قحطی بیاید و تمام فروشگاهها با هجوم ملته شکم سیر از جنس خالی شد و در آخر هم نه تنها قحطی نیامد بلکه نصف اجناس خریداری شده توسط اغنیای سیری ناپذیر، به دور ریخته شد. ملتی که جوگیر باشد،‌ مطمئنا دیگران برایش تصمیم خواهند گرفت حتی اگر این تصمیم گیرنده، آمریکای جنایتکار باشد زیرا به راحتی با تبلیغات رسانه ای و عوام فریبانه، جو را از گرایش به سمت حق منحرف، و به سمت باطل سوق میدهد. (2525544) (alef-13)
 
احلام
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۵۷:۴۲
خدا بیامرزتش، به نظر میرسد آدم خوبی بود، صداش هم خیلی قشنگ بود واسه نسل جوان الان صداش قشنگ بود یه شور خاصی داشت، حالا که رفته خدا بیامرزتش، چرا دوست داریم همه چیز رو به سیاست ربط بدیم؟ (2525583) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۰:۵۳
در غرض ورزی شما همین بس که حضور میلیونی و یا دستکم صدها هزار نفری را چند هزار تشییع کننده میخوانید. (2525588) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۱:۱۷
بااین صغراوکبراچیدنهاواظهارفضلهامعلوم نیست چه نتیجه ای میخواهی بگیری ؟ واقعیت را که نمیشود کتمان کرد کسی هم که مرحوم پاشایی رو با امام و گاندی و .. مقایسه نکرده (2525590) (alef-13)
 
بهروز
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۱:۳۶
میدونم میخوای متفاوت نگاه کنی...ولی تعداد تشیع کننده ها ممکن است مرتبط با خوب بودن باشد یا نباشد....ولی در مورد پاشابی مرتبط به محبوب بودن اوست و تلاشش برای مبارزه با سرطان...یک لوای سیاسی هم میتواند در پس ان پنهان باشد ولی در کلپ شخص مرتضی محبوب و خاص بود دیگر نیازی به اوردن مثال رقاص کاباره نیس....این شخص به خاطر تفکرش و البته صدای زیبایش محبوب بود و تعداد تشیع کنندگان ان کم بودند چون اغلب نتوانستند از شهرستان ها بیایند مثل خود من...امیدوارم این دلواپسی ها روزی تمام شود و دیگر نگران تعداد تشیع کننده ها نباشیم....مرتضی سیاسی نبود و نمیتوان تشیع با شکوهش را زیر سوال برد و ...از تحلیل با ژست روشنفکرانتون تشکر میکنم ولی این مسایل نیاز به ساده نگاه کردن دارند. من در عجبم هر چیزی را میخواهند کوچک کنند از سوء استفاده رسانه های غربی کمک میگیرند و زنگ خطر برای نظام...انگار یه عده ای هم از داخل بدشون نمساد اون رو سیاسی بدونند. (2525591) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۲:۱۱
""""امّا چند هزار تشییع کننده یک خواننده محترم، جناح های سیاسی را به جان هم می افکند؟!"""

این جو زدگی که واسش قلم فرسودی واسه چند هزار نفره؟!!! (2525594) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۷:۵۱
بنده هم ایشان را تا چند هفته پیش نمیشناختم اما چون برای مردم محترم بود ما هم ادای احترام کردیم من موسیقی سنتی را دوست دارم. (2525605) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۸:۲۱
آقای میرزایی عادت دارند هر آنچه که دیده و شنیده و خوانده اند را با چسب واژه سازی و عبارت پردازی به هم بچسبانند و باربط یا بی ربط به موضوعی که سعیدر قلم فرسایی پیرامون ان دارند، تحویل مخاطبانشان بدهند. مقایسه های ایشان بعضاً ناوارد و نادرست است، مقایسۀ رهبران مذهبی و عرفا با هنرمندانو سیاستمداران و شهدا با صرفنظر از تغییر شرایط و احوال روزگار و دگرگونی نگاه مردم به بسیاری از پدیده ها چندان صحیح نیست. نمی دانم ربط محتکر گندم با مرحوم گاندی و یا جمال عبدالناصر با مهرنگ چه بوده است که ایشان با قطب سازی های مختلف سعی دارند جو زدگی مردم را اثبات کنند. با نگاه ایشان بین کشته شدن نوجوان سیاه پوست امریکایی توسط پلیس امریکا و تحولاتی که به دنبال ان در فضای قانون گذاری و ادارۀ امور انتظامی ایالات متحده در دست جریان است ربطی وجود ندارد و همل این ها ناشی از جو زدگی دولتمردان و مردم آمریکا است. می خواهم بگویم شاید بعضی از رخدادها علی رغم اهمیت پائین ظاهری از نگاه مخاطبی که با ذهنی قالب بندی شده به پدیده ها می نگرد، نماد و شاخصی برای درک پتانسیل ها و جنبه های مورد غفلت جامعه باشد. اتفاقاً معتقدم سه صفتی که خود را از ان بری دانسته اند بیشتر از بقیه صفاتی که در مقابل انها موضع گیری نکرده اند، به ایشان می چسبد چرا که سعی دارند با چیدن اسامی و الفاظ و اصطلاحات علمی و شبه علمی در کنار هم (به مجموعه نوشته های ایشان در سایت الف مراجعه شود) همواره خرد جمعی مردم و درک عمومی از پدیده های اجتماعی را تخطئه و نظر خود را به مدد سلاح لفاظی به دیگران تحمیل نمایند. فرض جناب میرزایی مبنی بر حمایت ازهنر و هنرمند و برخورد با تندروی توسط ایشان را حداقل از دوجین نوشته ای که تاکنون از ایشان خوانده ام مقرون به صحت نمی دانم و یا شاید قصد و نیت خیر ایشان در زیر گرد و غبار واژه های غربی و شرقی و علمی و عامیانه و امثال و حکمی که در کنار هم و مسلسل وار پرداخته اند مدفون شده باشد. (2525607) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۱۳:۴۱
اقاي ........ جامعه شناسان فهميدند منظور ملت را حالا حالا ها مانده تا بفهمي منظور جوانان چه بوده از خواب زدگي بيا بيرون ..... (2525614) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۱۳:۴۹
جناب میرزایی عزیز فرموده اند "این کار یک ضرر بزرگ دارد. نورافکنی بر می دارند و بر زندگی خصوصی افراد می افکنند و .." به نظر من جناب میرزایی خود در این راه پیش قدم شده اند. به عبارت دیگری از نوشتۀ ایشان دقت بفرمائید "مانند دوست و همکار آن مرحوم (بخوانید نامزد مرحوم پاشایی) هم نیستم که ..." من که تقریباً تا بحال اخبار و تحلیل های مربوط به فوت مرحوم پاشایی را مطالعه می کنم، این موضوع را نمی دانستم و به آن فکر هم نکرده بودم و از کس دیگری هم غیر از جناب میرزایی نشنیده بودم. (2525615) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۲۱:۳۳
با نظر نویسنده که تعداد شرکت کنندگان در تشیع یک فرد نشان دهنده مقبولیت واقعی و ماندگار او نمیتواند باشد موافقم ولی با این نظر که

لفظ " آسمانی" را معمولاً برای کسانی به کار می برند که - شبانه روز - سر در آسمان دارند

مخالفم . زیرا همان روحانی محتکر نیز احتمالا از همین نوع افراد بوده است . به نظر من عزت رفتگری که نیمه شب راهی کوچه ها می شود تا گرد از رخسار شهر بزداید از آن کسی که نیمه شب بیدار می شود و به آسمان می نگرد بیشتر است . که رفتگر بهشت می شازد و دومی بهشت می جوید (2525626) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۲۵:۲۹
آقای میرزایی حقا و انصافا حرفتان درست است و منطقی ....
از شما بخاطر این نوشته فارغ از هیجانات و جوزدگی های معمول جامعه ما که متاسفانه دامن خواص را هم گرفته است تشکر میکنم (2525631) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۳۷:۴۵
پیام تشییع جنازه پرشکوه مرحوم پاشایی این بود که علی رغم همه زوری که متحجرها میزنند ذره ای از علاقه مردم به موسیقی و ساز کم نشده که بیشتر هم شده، پیامش این ست که نشان ندادن ساز و تعیین تکلیف های این چنینی حرف مردم نیست مردم درگیر این بازی های مسخره سیاسی روحانی ها نیستند (2525649) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۵۶:۴۷
اتفاقا "اگردر مرگ عبدالنّاصر، میلیونها نفر به خیابان ریختند. در مرگ گاندی و ماندلا و مرحوم امام هم " ، طبیعتا اتفاق خارق العاده ، دور از انتظار ، غیر قابل درک ، مبهوت کننده و بویژه غافلگیر کننده ای بوقوع نرسیده بود تا آثار غافلگیری عظیم آنرا در صدر تا ذیل جامعه ، از مدیران گرفته تا مردم در کوچه و بازار شاهد باشیم ؛
در یک بیان ساده و " بدون مصادرۀ به مطلوب " میتوان بازخورد این هم-سوگی را در این دید که رفتن پرواز-گونۀ آن روانشاد باعث شد پرسش های بی پاسخ و بغض فروخفته و پر دردی که درهنگامۀ دست و پا زدن های میان سنت و مدرنیته ، در گلوی نسل جوان ایران انباشته شده ، به ناگاه در عصر طلائی ارتباطات و دوران انفجار اطلاعات و بویژه به برکت فناوری نوین حاضر و شارژ شده در جیبها و در دستها ، چنان دملی (خوشبختانه هنوز خوش خیم !!!!) بترکد و سر باز کند ؛
نام وی و تأثیر پراکنی اش در روند جامعۀ جوان ایرانی دهۀ چهارم پس از انقلاب ماندگار شد ؛ (2525677) (alef-13)
 
صمصام
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۱:۰۱:۰۵
جناب امين ميرزايي حرفتان قابل تامل ومهم است ...اما در خصوص مقايسه كشورمان و كشورهاي ديگر كه انجام داده ايد چند نكته مهم لازم به ذكر است : جامعه ايراني كلا با همه جوامع دنيا فرق دارد ... حكوت ،دولت وويژگيها ،ساختار فرهنگي ، بافت جمعيتي ،...و به واقع انقلاب ما وتبعات ان باعث اين تفاوتها شده است ... اگر اين اتفاق در كشور ديگري رخ ميداد قطعا جمعيت بيشتري را شاهد بوديم اما بدون بحث حضور گروههاي سياسي !!!!!اما چون برخورد حكومتها و دولتها در كشورهاي ديگر در زمينه هنر وموسيقي و هنرمندان به كلي با حكومت و دولت ما متفاوتند لذا شاهد اين اتفاق هستيم : كاري كه وظيفه رسمي دولت و رسانه رسمي آن (صدا وسيما )بود انباشته شد و بر دوش شبكه هاي اجتماعي و مردم افتاد ... در كشور ما بسياري از مردم تا زمان حضور هنرمندان محبوبشان در رسانه ملي نميدانند كه انها ايا مجازند يا خير و اين به دليل فقر اطلاع رساني لازم در اين زمينه است !!!!اصولا از ابتداي انقلاب تا كنون گذشته از عناد و خصومت نامشخص حاكميت اسلامي ما با موسيقي ، افرادي كه به هر عنوان موافق با مشي ومرام انقلاب نبوده اند جايي در رسانه ملي نداشته اند چه موسيقي دان ،چه نقاش ،چه سياستمدار و...و...و.... اما تاسفبارتر از ان عدم توجه جدي و انكار حاكميت به حضور ومقبوليت اين افراد در ميان مردم است ... برخي از هنرمندان و كساني كه در سالهاي قبل در گذشته اند تا زمان مرگشان هيچ خبري از انها نبود به عنوان مثال تا چند ماه قبل هيچ كدام از رسانه هاي ارزشي حكومت علاقه اي به خبر جلوگيري يكي از هواپيمايي هاي كشورمان از ورود ساز استاد حسين عليزاده به داخل هواپيما نداشت اما همينكه ايشان از پذيرش نشان شواليه دولت فرانسه امتناع كردند استاد عليزاده مورد احترام همين رسانه ها قرار گرفتند و يا مرحوم حسين پناهي تا سه روز پس از مرگش كسي خبر از بيماري ايشان نداشت !!!تا اينكه در سالهاي اخير به مدد رسانه هاي مجازي و پس از ان شبكه هاي اجتماعي باز هم زحمت اصلي انتشار اخبار هنرمندان موسيقي مطرود شده رسانه ملي والبته محبوب مردم بر دوش اين رسانه هاست... البته اخيرا رسانه ملي خيلي تلاش كرده تا حاكميت را متقاعد به پخش چند خبر كوتاه در خصوص هنرمندان موسيقي بنمايد انهم خبر مرگشان !!!! اماهمين رسانه ملي علاقه بسياري به پوشش چند باره خبر اعتراضات و تظاهرات مردم در كشورهاي ديگر به خصوص اروپايي وامريكادارد !!!!!... و وقتي كه مردم اينگونه با بي مهري وبي توجهي حكومت و نگاه جهت دار رسانه ان نسبت به اين افراد مواجه ميشوند نتيجه اش ميشود حضور جمعيت عظيم مقابل بيمارستان بهمن و بهشت زهرا وتالار وحدت در روزهاي بيماري ودرگذشت مرحوم پاشايي !!!!جناب ميرزايي اگر رسانه ملي به سهم خود( و البته بايد) وظيفه خبر رساني در خصوص اخبار هنرمندان را به موقع انجام دهد ديگر درگذشت هنرمندان محبوب مردم هرگز صحنه به جان هم افتادن جناههاي سياسي نخواهد بود .و فقط يك مراسم باشكوه در تجليل و بزرگداشت هنرمندان خواهد بود .... جناب ميرزايي اين جو زدگي نيست بلكه تخليه ناگهاني انرژي زنداني شده درون جوانهايي است كه نميتوانند هنرمندان محبوشان را به راحتي در رسانه ملي ببيند ...انها نميتواند درك كنند چرا حاكميت تا اين حد مخالف يك جمع چندين هزار نفره در مراسم ترحيم يا تشيع پيكر يك هنرمند محبوب است .. يادتان هست هنگام پيروزي ايران بر استراليادر اذر سال 77 چگونه مردم به خياباها ريختد؟! اما بلد نبوند براي اولين بار پس از انقلاب يك شادي بزرگ ملي را تجربه كنند چون قبلا نداشتند لذا با ان وضعيت انرژي خود را تخليه كردند ......در كشور هاي ديگر موسيقي و ورزش چندين شبكه مجزاي تصويري ورسانه اي دارندو خبري از حضور سياست و نزاع گروههاي سياسي نيست و اخبار وحتي كنسرتهاي اثار موسيقايي هنرمندان به نمايش درميايد كه اين موضوع اساسا در كشور ما يك افسانه است به دلايل مشخص !!!!....اما مردم حد اقل اين اجازه را دارند كه در مراسم درگذشت و ختم هنرمندان محبوبشان شركت كنند !!! به يك مثال واضح دقت كنيد :در زمان در گذشت مايكل جكسون اسطوره موسيقي امريكا ميليونها نفر در امريكاشركت كردند ومليونهانفر هم در دنيا ياد اورا گرامي داشتند اما خبري از گروههاي سياسي ونزاع انها نبود !!!!اين تفاوت كشور ما و دنياست و پاسخ سوال شما !!!! (2525687) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۱:۰۷:۲۰
مشکل شما چیست؟ مردم هر که را بیشتر دوست دارند برایش سنگ تمام می گزارند . فراموش نکنید که عقل جمعی و گروه های بزرگ اجتماعی دلیل و منطق خود را برای شرکت در این مراسم دارند . حال فرقی نمی کند مرتضی پاشایی و یا فرهنگ مهرپور و یا ...نقطه اشتراک همه این آدم ها این است که حداقل آزارشان به کسی نرسید و یا عث فقر و بدبختی هموطنانشان نشدند . (2525704) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۱:۰۹:۵۰
آری.مردم و بخصوص نسل جوان ما برای بزرگان و علمای کشور، چه در حیاتشان چه در هنگام وفاتشان و تشییع جنازه شان این چنین ابراز احساساتی از خود بروز نمی دهند.من با شما موافقم.اما همین سوال را که در متن آمده ما(برادران و خواهران عزادار) از شما داریم که امیدواریم بصورت کارشناسی شده و تحقیق شده جواب دهید.یکبار برای همیشه صحیح و درست (تاکید می کتیم) جواب دهید."......چگونه است که این قبیل به خیابان ریختنها وجه المجادله گروههای سیاسی نمی شود،اما چند هزار تشییع کننده یک خواننده محترم،جناح های سیاسی را به جان هم می افکند؟" (2525711) (alef-13)
 
dayani
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۱:۱۵:۲۶
اگر شما همین چند سطر غیرتاثیرگذار را نمی نوشتید، موضوع زودتر به فراموشی سپرده می شد. به هر حال در فرهنگ ما تعداد کسانی که به تشییع جنازه می آیند نمادی از چیزی است، حال آن چیز ممکن است دیانت باشد، مردم داری باشد و یا نمادی باشد که تماشای تشییع جنازه اش تفریح تلقی شود. از ابتدای انقلاب میلیونها تفسیر بر رفتارهای ایرانیان در مراسم متفاوت نشر یافته است، بیشترین آنها با گذشت زمان درستی یا نادرستی خود را آشکار ساخته اند. خیال می کنم اگر ما از تجمعات نمی ترسیدیم، هیچ یک از این تفسیرها نوشته نمی شد. (2525726) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۱:۳۴:۲۵
فقط مي تونم بگم دستت درد نكنه . ايول...... (2525770) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۱:۴۱:۳۸
دغدغۀ خوبی بود اما یادداشت پر ایرادی بود
1- منظور شما از روحانی محتکر گندم که مردم به تشییع او رفتند کیست؟ این را دادگاه صالح ثابت کرده بود یا شما در تاکسی شنیدید؟
این کلی گویی صحیح نیست.
2- کثرت جمعییت تشییع کنندگان نماد تمایل افکار عمومی است، پس طبیعی است که مورد بهره برداری سیاسی قرار بگیرد و اقبال انان در نگاه مسئولین اثرگذار باشد.
مثلا استقبال و بعد تشییع میلیونی و فوق احساسی امام خمینی نمی تواند عمق علاقۀ مردمی را به امام و انقلاب نشان دهد و دست مخالفانی که مدعی هستند انقلاب حامیان اقلیتی دارد را کوتاه کند؟ بگوییم مردم را با اتوبوس اوردند، دیگر از فرودگاه تا بهشت زهرا چه کسی مجبورشان کرد بدوند؟!
3-نوع بهره برداری سیاسی اهمیت دارد نه اصل بهره برداری
4-صدر و ذیل یادداشت مرتب و منظم پیش نمی رود (2525782) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۱:۴۱:۵۴
خدا رحمتش کنه فرهنگ مهرپرور من اونوقت بچه بودم ولی خیلی ناراحت شدم هنوزم یادمه هنوزم که هنوزه بعضی وقتها یادم میاد،خیلی دوست داشتنی بود .
ولی الف جان بسه دیگه ! چقدرپاشایی ! همش درمورد پاشایی ! هفته ای نیست درمورد پاشایی مطلب ننویسی !
من که به شخصه خسته شدم !
ماها بعدازانتخابات 88 تو یه جوزدگی خاصی هستیم ازوقتی این بی بی سی ومن وتو وامثاله ایناهم اومده جوزدگیمونو چندبرابرکرده . هی یه چیز بیمزه رو هی کش میدیم وتحلیل میکنیم .هرجمعیتی هرجایی میبینیم حساسیت نشون میدیم و جمعیت هارو میخوایم مصادره کنیم به نفع گروه خودمون .بسه دیگه خودشماالان بدتری . هرروزهرروز ! (2525784) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۱:۵۰:۳۲
اقا من تصاویر تشییع مرحوم پاشایی رو دیدم دوقشربیشترازهمه اومده بودن !
پسران جوان
زنان میانسال !!!
الان تحلیلی درباره حضورزنان میانسال ندارین ؟
تصاویرو نگاه کنین میبینین . خیلی ادم تعجب میکنه خانمهای تورده 40, 45 تا 50, 55,خیلی اومده بودن البته به نسبت اینکه خب دلیلی برای حضورشون پیدا نمی کنی خیلی بودن . حتی میتونم بگم شایدازدخترای جوونم بیشتر !
الان تحلیل چیه ؟ یعنی زنان میانسالم پاشایی گوش میدادن چون اهنگهای پاشایی غمگین بودن ؟ (2525811) (alef-13)
 
صفدر
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۲:۰۴:۳۶
بی خیال شعار شو عزیز دل برادر همه زندگی ما جوزدگی است و هرکس هم به پست ومقامی میرسد جوزده میشود نمونه بارزش آقای احمدی نژاد .

ولی یک چیز راازیاد نبرید درخصوص مرحوم پاشایی آنچه باعث آمدن آنهمه جمعیت جوان شد یکی نوع ترانه هایش بود که بایکی از آنها خیلیها خاطره ای ازخودرامیدیدند (همان که جمعیت درروزتشییع وآخرین روز بمیاری آن مرحوم میخواند)ودیگری حزنی که درصدایش بود والبته بیماری طولانی مدت.

اما یک مطلب خیلی خیلی خیلی مهم اینکه این نسل علایقی دارد که خلاف آن چیزی است که حکومت 35 سال است درجهت مخالف آن تبلیغ میکند (2525848) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۲:۳۱:۰۴
خیلی ساده و سطحی به مسئله نگاه کردی!! کی گفته که حضور تمام مردم شرکت کننده در مراسم پاشائی صرفا بدلیل علاقه و ارزش دهی بیش از حد معقول به اون مرحوم بوده؟؟ مقالات رفتارهای اجتماعی با زمینه مخالفت با الگو سازی و کلیشه سازی حکومتی رو بیشتر بخون. (2525903) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۳:۱۳:۲۱
ایرانی یعنی جوگیر (2526013) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۳:۱۷:۳۷
هم این یادداشت و هم یادداشتهای قبلی نویسنده رو خودندم قلم خوبی داره و اطلاعات خوبی (2526027) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۳:۲۳:۴۷
درود بر شما.
متاسفانه مردم کسانی رو به عرش می برند که لایقش نیستن.خدا آقای پاشایی رو بیامرزه ولی در اون حد و اندازه هایی نبود که این قدر براش همه خودشونو میکشتن.ماه ها قبل آقای همایون خرم که الحق یکی از نقاط عطف موسیقی اصیل ایرانی بود به رحمت خدا رفت اما نه موج احساسی به راه افتاد و نه تشییعش خیلی شلوغ شد.نمیدونم هم سالان من دارن به کجا میرن...
رفتارهای هم سن و سالام برام قابل درک نیست... (2526036) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۳:۵۰:۱۳
ظاهرن فکر شما هنوز مشغوله که اینجوری قلم فرسایی کردی؟؟؟ (2526087) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۳:۵۵:۱۵
جمعيت خودشان حرفشان را زدند و پيامشان را هم همه گرفتند ، نيازي به تفسير شما نيست ، شوكه شديد ؟ انتظارش را نداشتيد ؟ علتش اين است كه مردم با ذهنيت شما خيلي فاصله دارند (2526096) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۴:۱۰:۴۲
شما طرف دیگر را ندیده اید
گاندی و امام مال همه مردم بود گرچه مخالفانی هرچند اندک هم در زمان خودشان بودند
مقایسه کنید با تشییع جنازه کسانی که به جای آسمانی ملکوتی و ربانی اند و برای تشییع جنازه شان نهاد های لشگری و دولتی تعطیل میشود و از چند روز قبل هم از تریبون هایی که دارند اعلام میکنند و خودرو و سرویس در اختیارشان هست ولی از نظر تعداد باز به این جمعیت نمیرسند.
شاید اینطور به جوابتان برسید (2526126) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۴:۱۳:۲۸
بله جناب نویسنده اما شما یک نکته را فراموش کرده ای ! از آنچه در قلبها می گذرد واز نیتها وخلوص آنها فقط خداوند آگاه است وبس! وبه تسبیح وسجاده ودلق نیست !!! (2526131) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۴:۳۵:۰۱
نکته اساسی که باعث تعجب همگانی شده ودر این نوشته مغفول مانده. اینست که هیچ هماهنگی رسمی و دولتی انجام نگرفته بود و مردم خودشان با میل ورغبت شخصی در مراسم مرتضی شرکت کردند. بی انصافی است که این حرکت خودجوش را جوزدگی بنامید. (2526172) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۶:۱۸:۳۹
جالب بود ولی تمامی مطالب آن را قبول ندارم. بخشی قابل قبول است. مساله , سیاسی نبود که حزبی بخواهد برای خود بهره برداری کند ولی تلنگری به کسانی بود که فکر می کنند مردم مثل قدیم فقط گریه را می پسندند و هنوز سلیقه شان عوض نشده است. مردم دیگر چیزی را که پدرانشان دوست داشته و پسندیده اند را نمی پسندند و چیزی را که خود دوست دارند را پیگیری می کنند . سانسور نکن لطفا . (2526368) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۶:۳۷:۲۹
جانا سخن از زبان ما میگویی . . (2526399) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۷:۰۴:۱۴
بفهم دانشمند و روشنفکر که (مرحوم پاشایی یک بهانه بود برای همه ی طرفدارانش و جمع زیادی که به عده ای بفهمانن ما هم هستیم و ما هم حق انتخاب داریم). (2526456) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۷:۴۴:۲۹
من با کلیت پیام نویسنده موافقم. اما برای اینکه کسی را آسمانی بخوانیم یا بدانیم ضرورتا نباید در دیدگاه عمومی مردم با چشم غیر مسلح در آسمان ها سیر کند! که چه بسیار افرادیکه بدین عنوان به مردم شناسانیده شده اند که نه آسمانی بودند و در آنجا راهشان می داده اند! و در ضمن بهشت نیز فقط مختص اینگونه افراد نیست!! در بخش آخر فرمایشات نویسنده محترم مقاله هم ایشان به مسایل سیاسی پرداخته اند و من هم موافقم ولی دوست عزیز، نوع رفتار کلی حکومت با افرادی مشابه این مرحوم چگونه بوده است؟ آیا جز طرد و نادیده انگاشتن این افراد کاری کرده است؟؟ اینجاست که خود نظام جاری حکومت زمینه را برای گسترش چنین تفکرات و ارتباطات سیاسی ، فراهم می کند. سلامت و موفق باشید. (2526521) (alef-13)
 
هم وطن
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۸:۰۱:۵۰
کاملا موافقم (2526548) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۸:۲۱:۰۸
اگه مهم نبود تو هم بیخیال از کنارش می گذشتی (2526577) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۸:۴۶:۰۷
سلام حاج آقا.
شما عليرغم اينكه در بعضي جاها سعي كرديد درد واقعي درونتان را پنهان كنيد و در نقش يك منتقد بي طرف ظاهر شويد( مثلا فرموديد: نه بر ارزش آن روحانی "محتکر گندم" می افزاید - كه در آن روحاني را ظاهرا مشدد ادا فرموديد تا نشان دهيد چقدر فضا براي بيان چنين افكار انتقادي حتي در بيان خلاف يك روحاني مساعد است و شما چقدر بيطرف هستيد) ليكن با يك تحليل ساده روانشناسانه از متن شما مشخص است آن تشييع كه پيام آنرا همه درك كردند چقدر براي شما جگرسوز است.
به محضر مباركتان معروضم كه آن تشييع براي مردم يك حركت نمادين بود در جامعه‌اي كه براي فوت يك روحاني در 80 و اندي سن مبارك با اعلام رسمياز رسانه‌هاي مختلف ختم و سوم و هفتم و چهلم و سالگرد و همايش و كتگره مي‌گيرند ولي براي اساتيد علوم مدرن (فتي و پزشكي و محض) و هنرمندان و شعرا اگر باب ميل آقايان نباشد حتي يك اعلاميه روي كيوسك تلفن هم نمي‌زنند و مردم مي‌بينند و چنين واكنش مي‌دهند.
شما منتظر حركتهاي بعدي باشيد تا ببنيد مردم چه مي‌خواهند ولي خفقان مانع از آن است. اما مردم با تشييع اين چنيني كه سيستم مسلط چاره‌اي جز تمكين در برابر آن ندارد يك پيام مي‌دهند و ان اينكه ما هستيم و مي‌فهميم... (2526619) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۹:۳۷:۳۷
جناب امین اقا میرزایی من نیز چون شما نه موافق ونه مخالف مرحوم پاشایی هستم . اما برخلاف شما معتقدم که افراد با رفتار هایشان ،ذهنیت و انتخاب های خود را نشان می دهند و نشان می دهند که به چه چیز یا چیزهای نزدیک واز چه چیزهایی دورند.چه چیزهای بیشتر برایشان اهمیت دارد و چه چیزهایی برایشان کم اهمیت تر است . خط کشیدن بر صورت مسئله همیشه آسان است ! (2526728) (alef-13)
 
مهربان
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۰۸:۵۰:۲۲
پاشایی ساده زندگی کرد وبا مردم بود با روحیه بالا به عشق اونا خوند نه این طرفی بود نه اون طرفی و مردم هم به خاطر سادگیش دوسش داشتن ریا کار نبود وبه فکر منفعت مالی هم مثل بعضیا نبود آره مردم میفهمن پاشایی نماینده افرادی بود که با مردم بود نه بر علیه مردم تو هم مردمی باش همه دوست دارن (2527501) (alef-3)
 
حبیب
۱۳۹۳-۰۹-۱۴ ۱۱:۵۷:۵۱
بنظر اینجانب هم دو شخصیت دو تیم فوتبال نیستند که با شمارش طرفداراشون بخوان جامعه رو مال اونا تعریف کنیم و دوست داشتن یه خواننده منافاتی با دوس داشتن یه عالم نداره البته خواننده ای که شعرا و شخصیت خودش ضد دین نیست.
یه نفر هم میتونه طرفدار مرحوم پاشایی باشه و هم طرفدار جناب مهدوی کنی وتنها آدمای مریض هستند که میخوان این دو شخصیت رو مقابل هم نشون بدن در صورتی که عملا حیطه کاری این دو بزرگوار یکی نیست و همانطور که از نزدیکترین کسان مرحوم پاشایی شنیدیم ایشون آدمی کاملا مذهبی بودن با خانواده ای کاملا مذهبی بطوری که پدر ایشون برخلاف طرفدارای اسمی ایشون که تو مراسم تدفین آواز میخوندن، ترجیح دادن روضه حضرت علی اکبر(ع) بخونن (2529107) (alef-13)
 
شاهدانقلاب اسلامی ایران
۱۳۹۳-۰۹-۱۴ ۱۲:۱۶:۲۲
حضور جوانان دراین تشییع جنازه نشانه فاصله گرفتم مسیولین نظام و صداوسیمااز خواسته های مردم و بویژه جوانان بود.
همین .
مرحوم هم یکی از همین جوانان بود.دوست دختر داشت و انسان ساده و خوبی هم بود.
خدارحمتش کند با آن رنجهایی که کشید اسمانی هم شده بود.
بنده هم هم نسل جناب میرزایی و از جوانان نسل دوم هستم. (2529133) (alef-13)