توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 428995
چهار رييس فدراسيون‌ در آستانه انتخابات ٩٦ به يك حزب پيوستند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۴۴
سيدمحمد پولادگر، رييس فدراسيون تكواندو، محمدرضا داورزني، رييس فدراسيون واليبال، محمد درخشان، رييس فدراسيون جودو و محمود خسروي‌وفا، رييس فدراسيون جانبازان و معلولين و البته رييس کمیته پارالمپيك ايران، چهار رييس فدراسيوني هستند كه نام‌شان ميان ليست ٢١٠ نفره تشکل اصولگرای «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» ديده مي‌شود.

روزنامه اعتماد نوشت: «چند روز پيش بود كه خبري عجيب در فضاي رسانه‌اي كشور منتشر شد. «جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي» در آستانه انتخابات رياست‌جمهوري فهرست ٢١٠ نفره‌اي را منتشر كرد. در اين ليست اسامي‌اي چون غلامعلي حدادعادل، مهدي چمران، مهرداد بذرپاش، مسعود زريبافان، عليرضا زاكاني، مرضيه دستجردي، حميدرضا حاجي‌بابايي و بسياري از افراد شناخته‌ شده سياسي ديده مي‌شود؛ اما نكته عجيب آنجا بود كه در اين ليست، نام چهار رييس فدراسيون ورزشي بود كه هر چند از لحاظ سياسي نزديك به دولت نبودند اما كمتر پيش‌آمده كه در اين گروه‌بندي‌ها و دسته‌بندي‌ها ديده شوند. سيدمحمد پولادگر، رييس فدراسيون تكواندو، محمدرضا داورزني، رييس فدراسيون واليبال، محمد درخشان، رييس فدراسيون جودو و محمود خسروي‌وفا، رييس فدراسيون جانبازان و معلولين و البته رييس کمیته پارالمپيك ايران، چهار رييس فدراسيوني هستند كه نام‌شان ميان ليست ٢١٠ نفره ديده مي‌شود.

مطابق قانون اين افراد يا بايد امضاي خود را تكذيب كنند، يا اگر امضا كرده‌اند، پس بگيرند، يا اين كه از فدراسيون مربوطه استعفا داده و با فراغ‌ بال به فعاليت سياسي بپردازند. ديده شدن اسامي اين چهار نفر در بين حاميان و موسسان «جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي» يك شوك براي وزارت ورزش و جوانان محسوب مي‌شود. در دولت تدبير و اميد روساي فدراسيون‌ها از فعاليت حزبي منع شدند و حال اين كه چهار رييس فدراسيون‌هاي مهم در آستانه انتخابات شوراها و رياست‌جمهوري اين گونه وارد يك جريان سياسي، آن هم در صف رقيب دولت شدند، اتفاقي است كه نمي‌شود ساده از آن عبور كرد. حضور آشكارا و اعلام حمايت رسمي برخي از روساي فدراسيون‌هاي ورزشي در به رسميت شناختن يك تشكل‌ سياسي شناسنامه‌دار اين روزها با واكنش‌ها و البته پرسش‌هاي گوناگوني همراه شده است. مشخص است برخي افراد به واسطه حضور در فعاليت‌هاي دولتي و رياست فدراسيون‌هاي ورزشي به چهره شناخته شده‌اي در جامعه تبديل شده و با توجه به مناسبات داخلي و خارجي، شبكه‌اي از روابط سازماندهي شده را در ارتباط با هيات‌هاي استاني در اختيار دارند. شبكه‌اي كه با توجه به محبوبيت ورزشكاران و چهره‌هاي ورزشي ذي‌ربط مي‌تواند در آراي انتخابات رياست‌جمهوري يا مجلس تعيين‌ كننده باشد. حالا پس از اين اتفاق، همه منتظر واكنش مسعود سلطاني‌فر، وزير كنوني ورزش و جوانانند. در اين ميان مهم‌ترين علامت تعجب پيش‌روي محمود خسروي‌وفاست. سه رييس ديگري كه نام‌شان در بين حاميان اين جبهه اصولگرايان آمده، مي‌توانند عنوان كنند گرايش سياسي خود را نشان داده‌اند و قصد حضور در انتخابات يا كار جناحي را ندارند. محمود خسروي‌وفا يك چهره اصولگراست و سابقه عضويت در شوراي شهر تهران را دارد و يكي از اعضاي موسس «جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي» است. حساسيت‌هاي قبلي درباره سمت و سوي سياسي اعضاي هيات رييسه و رياست فدراسيون‌هاي ورزشي پيرامون همين چالش بوده است؛ چرا كه به هر حال فعاليت‌هاي حزبي و سياسي رييس يك فدراسيون با در اختيار داشتن امكانات ملي، دولتي و حاكميتي ورزش كشور به يكي از چالش‌هاي حوزه وزارتي تبديل مي‌شود.

ورزش يكي از فراگيرترين پديده‌هاي اجتماعي است. بسياري از عالمان علوم اجتماعي بر اين باورند كه ورزش بعد از مذهب بيشترين افراد را در جامعه تحت تاثير قرار مي‌دهد. از اين رو ماهيت ورزش به عنوان يك عنصر فرهنگي و تمدني مقدم بر حوزه سياست و در كنش متقابل با آن تعريف مي‌شود. اعلام حمايت برخي از روساي فدراسيون‌ها به عنوان راس هرم يك رشته‌ِ ورزشي مي‌تواند قبل از هر چيز جنبه تبليغاتي و اعلام همراهي با يك تفكر خاص سياسي داشته باشد. حتي ممكن است در ادامه به اختصاص منابع ملي و حاكميتي اين رشته‌ها به يك جناح سياسي خاص منجر شود. موضوعي كه همواره در همه دولت‌ها بر پرهيز از آن تاكيد شده است. حال بايد پرسيد آيا روساي فدراسيون‌هاي ورزشي مي‌توانند با استفاده از وجهه ورزشي خود در فعاليت‌هاي سياسي و حزبي نقش‌آفريني كنند؟ آيا فعاليت يك رييس فدراسيون در تشكيلات يك حزب سياسي، منافاتي با فعاليت‌هاي عمومي آن فدراسيون ندارد؟

درخشان: مخالفت با دولت حرام است

محمد درخشان مي‌گويد: «اگر حضورم در اين گروه باعث تضعيف دولت شود يا به معناي مقابله با دولت تلقي شود، يك ثانيه هم در اين گروه نمي‌مانم. اجازه نمي‌دهم نگاه سياسي وارد ورزش شود، مخالفت با دولت را حرام مي‌دانم.» گويا درخشان نمي‌دانسته چه نامه‌اي را امضا مي‌كند. پولادگر، رييس فدراسيون تكواندو هم امضايش را تاييد كرده است. به نظر مي‌رسد پولادگر اين امضا را فعاليت جناحي نمي‌داند و تنها حمايت از جريان سياسي قلمداد مي‌كند.

داورزني: وابسته به هيچ جناح سياسي نيستم

اما رييس فدراسيون واليبال درباره موضع‌گيري‌هاي سياسي و حزبي خود بيانيه‌اي رسمي داد. داورزني با صدور بيانيه‌اي تاكيد كرد كه در ٣٥ سال گذشته به دور از جناح‌بندي‌هاي سياسي همانند يك سرباز در خدمت نظام جمهوري اسلامي ايران بوده است. او در اين بيانيه نوشت: «همه نيروهاي ارزشي و انقلابي كه به آرمان‌هاي امام بزرگوار پايبند هستند؛ چه در دولت و چه ساير قوا و نهادها، دغدغه آن را دارند و براي تحقق اين آرمان‌ها تلاش مي‌كنند. طبيعي است كه بعد از گذشت نزديك به چهار دهه از پيروزي انقلاب اسلامي نيروهاي پيشرو و انقلابي نگران انحراف از خط و آرمان‌هاي امام بزرگوار باشند كه حاصل عملكرد همه دستگاه‌ها و نهادها در اين چهار دهه است و هر حركتي كه براي انسجام نيروهاي وفادار به آرمان‌هاي انقلاب و پايبندي به آن صورت گيرد و كمك به وحدت ملي كند، جدا از خط‌كشي‌ها و جناح‌بندي‌ها رايج بايد تقويت شود. در حال حاضر و بيش از هميشه نيازمند وحدت و تقويت اين روحيه هستيم كه در سايه آن بتوان بر مشكلات اقتصادي و معضلات اجتماعي فايق آمد و همچنين هر حركتي كه براي تضعيف دولت باشد و انسجام و وحدت ملي را نشانه رود، مغاير با آرمان‌ها و منويات مقام معظم رهبري است.»

رييس فدراسيون واليبال ادامه داد: «طي چند روز اخير تعدادي از دوستان ارزشي مطرح كردند كه نيروهاي انقلابي و ارزشي به دور از جناح‌بندي‌هاي موجود و فراجناحي در تلاش هستند كه براي تقويت وحدت ملي و انسجام نيروهاي انقلابي فعاليتي را سازماندهي كنند كه طبيعي است مورد توجه قرار گيرد اما من به عنوان مدير حرفه‌اي و اجرايي در ٣٥ سال گذشته تلاش كرده‌ام كه به دور از جناح‌بندي‌ها وظيفه خود را مانند يك سرباز انجام دهم و براي هيج فرد يا جريان سياسي كار نكرده‌ام و تا لحظه‌اي كه در مسووليت اجرايي هستم در راه خدمتگزاري مردم عزيزم نيز از هيچ كوششي دريغ نكرده‌ام. در شرايط فعلي ضمن احترام به همه نيروهاي انقلابي و دلسوز نظام چه در دولت و چه در ساير قوا و نهادها لازم مي‌دانم براي روشن شدن بعضي سوء‌برداشت‌ها ضمن تشكر از همه دوستان يادآوري كنم كه خود را وابسته به هيچ يك از جناح‌هاي سياسي نمي‌دانم و تلاش خواهم كرد در انجام وظيفه اجرايي خود نهايت مساعي را به‌ كار گيرم و آرزوي توفيقات روزافزون براي همه مديران ارزشي و انقلابي كشور دارم.»
۱۳۹۵/۰۸/۱۹ ۱۵:۴۵
 
۱۳۹۵/۰۸/۰۱ ۱۸:۱۸
 
۱۳۹۵/۰۷/۲۸ ۱۹:۲۵
 
۱۳۹۵/۰۷/۲۸ ۱۵:۴۳
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۵ ۱۲:۲۶
 
۱۳۹۵/۰۷/۰۱ ۱۷:۵۵
 
۱۳۹۵/۰۴/۰۲ ۱۶:۵۱
 
۱۳۹۵/۰۳/۲۳ ۰۹:۱۵
 
۱۳۹۵/۰۱/۰۷ ۱۳:۲۸
 
۱۳۹۴/۰۹/۰۵ ۱۸:۰۰
 
 
کلمات کلیدی : نتخابات ٩٦ + وزارت ورزش و جوانان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.