توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 399998
عضو شورای‌شهر: واگذاری املاک به افراد طبق آیین‌نامه‌ای است که خود شهردار و معاونانش تصویب کرده‌اند
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۱۵
محسن سرخو، از اعضای اصلاح‌طلب شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با «شرق»، به بیان توضیح درباره علت غیرقانونی‌بودن واگذاری املاکی که به املاک نجومی معروف شده‌اند، پرداخت.او همچنین از وضعیت مالی نگران‌کننده شهرداری تهران با بیش از ١٠‌ هزار‌ میلیارد تومان بدهی خبر داد و ابراز امیدواری کرد در تحقیق و تفحص از شهرداری تهران، تکلیف مسائلی مانند تراکم‌فروشی شرکت جهان و واگذاری‌های غیرقانونی املاک مشخص شود.بخش‌هایی از این مصاحبه را می خوانید:

*سازمان املاک و مستغلات شهرداری که اساسنامه آن در سال ٨٩ به تصویب شورای شهر رسیده و از سوی وزیر کشور وقت یعنی آقای نجار، تنفیذ و تأیید شده، هنوز از سوی شهرداری تهران برای اجرا، ابلاغ نشده است. در این اساسنامه گفته شده که آیین‌نامه مالی و معاملاتی باید به تصویب شورای شهر برسد که تا امروز چنین آیین‌نامه‌ای برای بررسی و تصویب به شورا نیاورده‌اند.

*طبق آیین‌نامه مالی و معاملاتی که شورای خود سازمان املاک تصویب کرده و اعضای این شورا هم خود شهردار و معاونانشان هستند، از سال ٨٩ تا الان یک‌سری واگذاری‌ها و فروش املاک صورت گرفته است. این در حالی است که اگر هم این سازمان املاک و مستغلات اجازه داشته باشد آیین‌نامه‌ای برای فروش و واگذاری املاک تدوین کند، فقط می‌تواند برای فروش املاک متعلق به خودش تصمیم بگیرد؛ نه اینکه کل اموال متعلق به شهرداری را با آیین‌نامه مربوط به این سازمان که زیرمجموعه شهرداری است، بفروشند و واگذار کنند.

*فروش و واگذاری اموال و املاک شهرداری باید براساس آیین‌نامه‌ای باشد که به تصویب شورای شهر رسیده است، مثل آیین‌نامه مالی و معاملاتی خود شهرداری تهران. نمی‌شود یک سازمانی به نام سازمان املاک و مستغلات شهرداری آیین‌نامه‌ای بنویسد و براساس آن اموال و املاک مجمع این سازمان را که در اینجا شهرداری است، به فروش برسانند.

*تخفیف‌هایی را که داده‌اند، با همین روش داده‌اند. به برخی از خیریه‌ها و مؤسسات فرهنگی هم املاکی برای بهره‌برداری و در برخی موارد به صورت بلاعوض داده شده که آنها هم با همین روش بوده است.

*ما فکر می‌کنیم حدود ١٠‌ هزار‌ میلیارد تومان مجموع بدهی‌های شهرداری تهران باشد. در کنار این، بخشی از املاکی که شهرداری تهران آنها را فروخته یا در قالب مشارکت در آنها اقدام به ساخت بناهای مختلف کرده هم، متعلق به غیر بوده است. باید کارشناسی و مشخص شود چه مقدار از این املاک متعلق به شهرداری نبوده و اینها هم به بدهی‌های شهرداری اضافه خواهد شد.

*به قرار اطلاعاتی که ما داریم، یک قطعه زمین ١٢‌هزار متری در خیابان صابونیان در نزدیکی میدان شوش هست که بنچاق آن متعلق به بانک رفاه است و شهرداری آن را به یکی از نهادها یا ارگان‌ها فروخته است. همچنین درباره ملک مجموعه‌ هزار و یک شهر که با مشارکت شهرداری تهران و بخش خصوصی ساخته شده، الان ارتش جمهوری اسلامی ایران شکایتی مطرح کرده که ادعای مالکیت دارد. همه اینها به حجم بدهی‌ها اضافه می‌شود و به نظرم، شهرداری تهران پس از پایان دوره مدیریت فعلی وضعیت نگران‌کننده‌ای خواهد داشت.

 
 
کلمات کلیدی : شهرداری+فروش املاک+قالیباف
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.