نظر منتشر شده
۵۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 323757
ثبت ۸۲.۶ مورد ازدواج و ۱۸.۶مورد طلاق در ساعت؛
هر سه دقیقه یک طلاق ثبت می‌شود
بخش اجتماعی الف، 22 دی 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۹
به طور میانگین درهرساعت، ۸۲.۶مورد ازدواج و۱۸.۶مورد طلاق درکشور ثبت می‌شود. یعنی در هر سه دقیقه یک خانواده ایرانی از هم فرومی‌پاشد. این آمار درکنار آمار پنهان اختلافات زوجین زنگ خطری جدی است.

به گزارش مهر،در طول دو دهه گذشته، تحولات نهاد خانواده ایرانی بی سابقه بوده است. مسائل و آسیب‌های جدیدی پیش روی این نهاد قرار گرفته و بر پیچیدگی‌های آن افزوده شده است. از این رو بررسی این تحولات و توصیف تغییرات آن برای تبیین‌ها و آسیب‌ شناسی‌های دقیق‌تر بعدی لازم و ضروری است. در گزارش حاضر، آخرین تغییرات نهاد خانواده در ۲۰ سال اخیر را با توجه به شاخص‌های گوناگون مرتبط با ازدواج و طلاق، با استفاده از اطلاعات و آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران و سازمان ثبت احوال کشور مورد توجه قرار داده‌ایم.

وضعیت خانواده از نگاه آمار ازدواج و طلاق
برای آسیب شناسی خانواده شاخص‌های زیادی وجود دارد، اما دقیق‌ترین آن‌ها آمارهای ازدواج و طلاق است که در این بخش به آن اشاره می‌شود. آخرین وضعیت ازدواج و طلاق در کشور در سرشماری‌ها منعکس شده است. هم‌چنین همه ساله سازمان ثبت احوال گزارش ازدواج و طلاق سال قبل را منتشر می کند.

در سال ۱۳۹۳ تعداد ۷۲۴ هزار و ۳۲۴ واقعه ازدواج در کشور به ثبت رسیده است. در این میان، استان‌های تهران، خراسان رضوی و خوزستان به ترتیب دارای بیشترین نرخ ازدواج ثبت شده و استان‌های سمنان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب دارای کمترین نرخ ازدواج ثبت شده هستند.

همچنین در سال ۱۳۹۳ تعداد ۱۶۳ هزار و ۵۶۹ واقعه طلاق در کشور به ثبت رسیده است. در این میان، استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان به ترتیب دارای بیشترین نرخ طلاق ثبت شده و استان‌های ایلام، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب دارای کمترین نرخ طلاق ثبت شده هستند.

نمودار زیر تغییرات نرخ ازدواج و طلاق را در ۲۰ سال گذشته (۹۳-۱۳۷۵) نشان می‌دهد:

- طی دو دهه اخیر اگرچه نرخ رشد ازدواج با تلاطم‌های فراوانی روبرو بوده است، اما تا سال ۱۳۸۹ از روند رو به رشد مثبت برخوردار بوده است. از سال ۸۹ این روند، نزولی شده و از سال ۹۱ شیب منفی آن شتاب بیشتری گرفته است. به نحوی که تعداد ۸۹۱ هزار واقعه ازدواج در سال ۸۹ به عدد ۷۲۴ هزار واقعه در سال ۹۳ کاهش یافته است.

- طی دو دهه اخیر نرخ رشد طلاق همواره مثبت بوده است و شیب نسبتا تندی را تجربه کرده است. به نحوی که تعداد ۳۷ هزار واقعه طلاق در سال ۷۵ به عدد ۱۶۳ هزار واقعه در سال ۹۳ (بیش از چهار برابر) افزایش یافته است.

- بر پایه اطلاعات سال ۱۳۹۳ می‌توان گفت؛ به طور میانگین در هر ساعت از شبانه روز؛ ۸۲.۶ مورد ازدواج و ۱۸.۶ مورد طلاق در کشور ثبت می‌شود. بدین ترتیب در هر سه دقیقه یک خانواده ایرانی از هم فرو می‌پاشد. این آمار در کنار آمار پنهان اختلافات و ناسازگاری‌های خانوادگی (طلاق‌ عاطفی)، زنگ خطر بحران تحکیم خانواده را سال‌هاست که به صدا درآورده است.

نسبت ازدواج به طلاق
ارائه آمار طلاق و ازدواج هر كدام به تنهایی لازم است، اما مساله‌ای كه حائز اهمیت بیشتر و گویای ارزیابی دقیق‌تری است، نسبت ازدواج به طلاق است که از تقسیم تعداد ازدواج‌های ثبت شده بر تعداد طلاق‌های ثبت شده به دست می‌آید. بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده از طرف سازمان ثبت احوال کشور و مرکز آمار ایران؛ آخرین وضعیت نسبت ازدواج به طلاق در کشور بدین شرح است:

در ۹ ماهه سال ۱۳۹۴ نسبت ازدواج به طلاق در کل کشور رقم ۴.۳ است. بدین ترتیب؛ در ۹ ماهه سال ۱۳۹۴ به ازای هر ۴.۳ مورد ثبت ازدواج، یک طلاق به ثبت رسیده است. همچنین در میان استان‌های کشور؛ استان تهران (۲.۸) از کم‌ترین نسبت ازدواج به طلاق برخوردار بوده و استان‌های البرز و گیلان (۳.۱)، قم و مازندران (۳.۵) در رتبه‌های بعدی قرار دارند. استان سیستان و بلوچستان (۱۲.۲) نیز از بیشترین نسبت ازدواج به طلاق برخوردار است. نمودار زیر تغییرات نسبت ازدواج به طلاق در ۲۰ سال گذشته (سال ۱۳۷۵ الی ۱۳۹۴) را نشان می‌دهد:

تغییرات نسبت ازدواج به طلاق
- طی ۲۰ سال گذشته همواره نسبت ازدواج به طلاق سیر نزولی داشته است. در سال ۷۵ نسبت ازدواج به طلاق رقم ۱۲.۷ بوده؛ اما در سال ۹۴ این نسبت به رقم ۴.۳ رسیده است.

توزیع سنی زوجین در زمان ازدواج و طلاق
بر پایه اطلاعات و آمار ارائه شده توسط سازمان ثبت احوال کشور، در ۹ ماهه سال ۱۳۹۴؛

بیشترین ازدواج برای مردان در گروه سنی ۲۹-۲۵ سال ثبت شده است (۳۶.۷ درصد از کل ازدواج‌ها).
بیشترین ازدواج برای زنان در گروه سنی ۲۴-۲۰ سال ثبت شده است (۳۰ درصد از کل ازدواج‌ها).
بیشترین ترکیب ازدواج؛ برای ترکیب سنی مردان ۲۴-۲۰ سال با زنان ۱۹-۱۵ سال ثبت شده است (۱۵ درصد از کل ازدواج‌ها).
بیشترین طلاق برای مردان در گروه سنی ۲۹-۲۵ سال ثبت شده است (۲۴.۱ درصد از کل طلاق‌ها).
بیشترین طلاق برای زنان در گروه سنی ۲۹-۲۵ سال ثبت شده است (۲۳ درصد از کل طلاق‌ها).
بیشترین ترکیب طلاق؛ برای ترکیب سنی مردان ۳۴-۳۰ سال با زنان ۲۹-۲۵ سال ثبت شده است (۲۴ درصد از کل طلاق‌ها).

میانگین سن ازدواج
شاخص میانگین سن ازدواج از معدل گروه‌های سنی مختلف با توجه به فراوانی ازدواج صورت گرفته در آن‌ها به‌دست می‌آید. اطلاعات و آمار موجود نشان دهنده افزایش این شاخص در سال‌های اخیر است. این افزایش به ویژه برای زنان چشمگیر و قابل توجه بوده است. برخی از کارشناسان معتقدند؛ افزایش میانگین سن ازدواج در سال‌های اخیر نشان از گسترش پدیده «تأخیر ازدواج» است. تأخیر ازدواج به معنای ازدواج در سنین بالاتر از «سن مناسب ازدواج» است. سن مناسب ازدواج سن یا حدودی از سن است که جوانان یک جامعه به طور متوسط دارای حداقل شرایط جسمی، روحی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برای ازدواج باشند.

در ۹ ماهه سال ۱۳۹۴ میانگین سن ازدواج در کل کشور برای مردان ۲۹ سال و برای زنان ۲۴ سال است. در حالی که این شاخص در سال ۱۳۷۵ (قریب ۲۰ سال پیش)؛ برای مردان ۲۵.۶ سال و برای زنان ۲۲.۴ سال بوده است. بدین ترتیب میانگین سن ازدواج مردان در ۲۰ سال گذشته، ۳.۴ سال و میانگین سن ازدواج زنان ۱.۶ سال افزایش داشته است. همچنین در میان استان‌های کشور؛ استان تهران با میانگین ۳۰.۱ سال برای سن ازدواج مردان و ۲۶ سال برای سن ازدواج زنان دارای بالاترین میانگین سن ازدواج در کشور است. این در حالی است که در بخش شمیرانات تهران این میانگین برای مردان ۳۲.۴ سال و برای زنان ۲۸.۹ سال است.

نمودار زیر تغییرات میانگین سن ازدواج در ۴۰ سال گذشته (سال ۱۳۵۵ الی ۱۳۹۴) را نشان می‌دهد:

میانگین سن ازدواج
افزایش میانگین سن ازدواج در سال‌های اخیر، لزوما به معنای تأخیر ازدواج نیست

در تحلیل افزایش میانگین سن ازدواج و ارتباط آن با پدیده تأخیر ازدواج باید گفت؛ افزایش میانگین سن ازدواج در سال‌های اخیر، لزوما به معنای تأخیر ازدواج نیست. چراکه تغییرات در ساختار جمعیت جوان کشور تاثیرات زیادی بر آمار میانگین سن ازدواج داشته است. به بیان دیگر؛ تغییرات ساختار سنی جمعیت را می‌توان علت کاهش نرخ ازدواج در کشور و افزایش آمار مربوط به میانگین سن ازدواج دانست. داده‌های مربوط به سازمان ثبت احوال کشور کاهش ۴ درصدی سهم جمعیت جوان کشور (۱۵ تا ۲۹ سال) را در سال‌های ۹۰-۱۳۸۵ نشان می‌دهد. بر اساس دو سرشماری انجام شده در سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰، جمعیت جوان کشور از ۳۵.۴ درصد کل جمعیت به ۳۱.۵ درصد کاهش یافته است. باید توجه داشت؛ گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال (سنین جوانی)، گروه سنی است که بالاترین و بیشترین تراکم جمعیت شناختی را دارد. بدین معنی که بیشتر وقایع و رفتارهای جمعیتی در طول سال‌های دوره جوانی رخ می‌دهد. در این سنین بیشترین تغییرات و گذارهای زندگی رخ می‌دهد. از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۸۵ تعداد جوانان با سرعت قابل توجهی افزایش یافته و از ۸.۵ میلیون (۲۵ درصد کل جمعیت) به ۲۵ میلیون نفر (۳۵.۴ درصد کل جمعیت) رسیده است. از سال ۱۳۸۵ به بعد از تعداد جوانان کشور به تدریج کاسته شده و در سال ۱۳۹۰ تعداد آن‌ها به ۲۳.۷ میلیون نفر (۳۱.۵ درصد کل جمعیت) رسیده است. پیش‌بینی می‌شود که در آینده نیز این روند بطئی کاهش تداوم داشته باشد. این تغییرات در ساختار جمعیتی، اثرات زیادی بر آمار مربوط به نرخ ازدواج و میانگین سن ازدواج گذاشته است. تایید این ادعا آن‌جاست که ما هرچه به سمت ساختارهای جمعیتی مسن‌تر حرکت می‌کنیم (برای نمونه بخش شمیرانات شهر تهران)، میانگین سنی ازدواج افزایش می‌یابد.

دوام زندگی (طول مدت ازدواج)

شاخص طول مدت زندگی بیانگر میزان فراوانی طلاق‌های ثبت شده به حسب طول مدت زندگی مشترک است. به عبارت ساده‌تر این شاخص نشان می‌دهد چه میزان از طلاق‌های ثبت شده مربوط به خانواده‌هایی است که کمتر از یک سال یا دو سال و بیشتر، از تشکیل زندگی مشترک آن‌ها می‌گذرد. آن چیزی که برای ما در اینجا اهمیت دارد، درصد طلاق‌هایی است که مربوط به خانواده‌های کمتر از ۴ سال است. کارشناسان معتقدند؛ ۴ سال ابتدایی زندگی مشترک، نقش مهمی در استحکام و دوام آن دارد. علاوه بر این؛ گونه شناسی طلاق‌ها نشان از تفاوت علت طلاق‌ها در خانواده‌های نوپا (کمتر از ۴ سال) از سایر طلاق‌ها دارد.

بر پایه اطلاعات منتشر شده از طرف سازمان ثبت احوال کشور، در ۹ ماهه سال ۱۳۹۴؛ ۳۹.۸ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده در مناطق شهری مربوط به خانواده‌هایی است که کمتر از ۴ سال از شروع زندگی مشترک‌شان گذشته است. این شاخص در مناطق روستایی کشور؛ ۴۹.۴ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده است.

توصیف دقیق شاخص دوام زندگی با توجه به تغییرات این شاخص در طی گذر زمان ممکن می‌شود. نمودار زیر، تغییرات درصد طلاق‌های ثبت شده در ۴ سال اول زندگی مشترک را طی ۱۰ سال اخیر (۹۴- ۱۳۸۴) به تفکیک مناطق شهری و مناطق روستای کشور و شهر تهران نشان می‌دهد:

تغییرات درصد طلاق ثبت شده
طی ۱۰ سال گذشته همواره درصد طلاق‌های ثبت شده در خانواده‌های نوپا (زیر ۴ سال) رو به کاهش بوده است. این مطلب با توجه به این که همواره شاخص مذکور در مناطق شهری نسبت به مناطق روستایی و در شهر تهران نسبت به سایر نقاط کشور از درصد کمتری برخوردار بوده است، می‌تواند معنادار باشد. بدین ترتیب می‌توان گفت؛ هرچه در طی زمان بر میزان آگاهی عمومی مردم و جوانان در زمینه ازدواج افزوده شده است، آسیب‌ها و عواملی که می‌تواند در فروپاشی زندگی در سال‌های آغازین آن موثر باشد، کاهش یافته است. طبیعی است مردم در مناطق شهری به نسبت مناطق روستایی و در شهر تهران به نسبت سایر نقاط کشور، از سطح گاهی و مهارت‌های بیشتری در زمینه ازدواج و زندگی مشترک برخوردار هستند. البته میزان دسترسی به مراکز تخصصی مشاوره خانواده در مناطق شهری و به ویژه شهر تهران را نباید از نظر دور داشت.
 
کلمات کلیدی : طلاق+ازدواج
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۱۶:۱۲:۳۲
البته زمانه عوض شده شبکه های اجتماعی وماهوارهها بی تاثیر نبودن در غرب هم که ادما ازادانه وبدون ازدواج زیر یک سقف باهم زندگی میکنند خیلشان بعد یک مدت از هم جدا میشن ولی اینجا سبک زندگی نه غربییه نه اسلامی نه مثل عرفا میتونن با زن بدخلق صبر بر بلا کنند ونه میتونن چند همسری وازدواج موقت داشته باشند . خداوند زن ومرد را متفاوت افریده البته بنا بر تک همسریست واز طرفی مردهم اگر از زندگیش راضی باشه بندرت پیدا میشه که بخواهد زحمت چند همسری را بخودش بدهد ولی مردان میتوانند چندین همسر داشته باشند وبنظر دیر یا زود رواج خواهد یافت وزنان دیگر کمتر بنای ناسازگاری را خواهند گذاشت خلاصه از این مرد طلاق گرفت تا اخر عمر که تنها نمیمونه باید ازدواج کنه یا بالاخره اینقدر ازدواج میکنند وطلاق میگیرند عاقبت بواقعیت میرسندکه هیچ کس ایده ال نیست باید باهم زیستن ومهارتهای انرا بیاموزند وهمیشه برای هم نو و ب روز باشند (3460480) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۳۵:۴۵
تنها عامل طلاق ازدواجه!
اگه ازدواج نباشه خب طلاق هم پیش نمیاد!!!! :))) (3462756) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۸:۰۰:۵۶
اطلاعات عمومی مردم در مورد انتخاب همسر مناسب برای خود در حد صفر است و بنابراین ازدواجهای نامناسب از نظر تناسب فکری، خانوادگی ، اعتقادی ، سنی ، و...... به وفور صورت میگیرد ، باید رسانه ها برنامه های وسیع مشاوره ای برای مردم تهیه کنند تا ازدواجهای نامتناسب کمتر شوند (3463446) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۴:۵۲:۳۷
تازه این آمار مشخص ، علنی و ثبت شده فقط مربوط به "طلاق محضری" است ؛
یک نگاه به دور و بر نشون میده که گونه ای از طلاق پنهان و ناپیدا و بدون آمار!!!! وجود داره که متأسفانه علیرغم فراوانی انبوهش ، در هیچ زمانی و در هیچ مکانی و در هیچ دفتری به ثبت نمیرسه تا یک ردی از خودش بجا بگذاره ؛
گونه ای از بی محبتی تا حتی انزجار و بیزاری "!!!! دو طرفه موسوم به "طلاق عاطفی" که داره در کشور بیداد میکنه (3465458) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۴۹:۵۴
بنده خدا! مهمترین عامل طلاق خیانت هست!!! همون ازدواج موقت مرد متاهل!!! یا حتی دوست دختر داشتنش! برای یک زن فرقی نمیکنه مرده زن گرفته یا دوست دختر! خیانت خیانته! هیچ زنی با این مساله کنار نمیاد، به شخصه دوستان زیادی داشتم که پدرانشون دو همسر داشتن، اونا با قاطعیت میگفتن هرگز زن دوم نمیگیرن، چون قلب شکسته مادرشون و زندگی متلاشی شده خودشون رو دیده بودن
این تفکر زن دوم و دوست اجتماعی مونث!!! رو از سر مردان ایرانی بیرون بیارید، حقوق زن مرد را مساوی کنید، مشاوره قبل ازدواج رو اجباری کنید، فضولی خانواده ها به خصوص مادران رو در مسائل خصوصی زن و شوهر تمام کنید، به مردان آریایی حالی کنید زن یک انسانه نه وسیله ارضای نیاز های اونا، در این صورت زندگی های سالم دوام پیدا میکنه
اون هایی هم که اشتباه کردن در انتخاب هرچه زودتر جدا بشن
طلاق خیلی بهتر از زندگی بدون عشق و پر استرسه! (3462803) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۹:۴۱:۲۲
نه عزیز دل خیانت نیست تشریف ببرید دادگاه خانواده ببینید مسئله چیست! امار خود قوه قضایه است که 60 درصد طلاق ها به خاطرمشکلات ج است! اموزش صحیح ندیدن زوجین مهمترین عامله (3463598) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۳:۱۸:۵۵
خوش خيال نباش جانم
زنان ايران ديگر ننگ چند همسري را نخواهند پذيرفت
تبليغ چند همسري يعني از هم پاشيدگي خانواده ها و رواج خيانت زنان براي انتقام از مردان
و در نهايت آوارگي بچه ها
شما مي فرماييد جامعه به سمت مدرن شدن و تغيير افكار زنان و مردان پيش مي رود پس ديگر به عقب باز نخواهد گشت (3462883) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۹:۱۷:۰۰
وقتی مردان با رعایت احکام شرع میتونن چندین همسرداشته باشن و برای زنان جا بیفته دیگه مرد احتیاج ب ریا کاری وپنهانکاری پیدا نمیکنه وبانوان هم از اول تکلیفشان را دانستن که مردش ناراضی باشه میره واز اختیاراتش (تاکید میکنم طبق شرع باید باشه) . استفاده میکنه کسی زنان را بزور وادار ب ازدواج موقت یا دایم نکرده البته عرض کردم بنا بر تک همسریست و خالقی که مارا افریده زن ومرد را طبق حکمتش متفاوت افریده(تبعیض با تفاوت فرق داره) زن نمیتونه همزمان چندین شوهر داشته باشه ومرد میتواند همزمان چند زن داشته باشه (مرجع حکم خدا) حالا بفرماییدچه خیانتی از طرف مرد شده ؟ پس خیانتی هم خدای نکرده صورت بگیرد از طرف زنان صورت گرفته که با داشتن شوهر میخواد انتقام بگیره (غیررا شریک جنسی شوهرش میکنه) (3463542) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۰۷:۳۰:۵۴
حالا با اين استدلال شما،اگه زن از شوهرش راضي نباشه چكار بايد بكنه ؟؟
زن بايد بسوزه و بسازه و مرد به محض احساس نارضايتي بره با يكي ديگه ؟؟
در ضمن اين تفكر شما براي ١٤٠٠سال پيش در عربستانه
سرت رو از زير برف بيار بيرون ببين شباهتي بين زنهاي اون دوران و زنهاي فعلي مي بيني؟؟ (3464229) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۳:۱۴:۲۸
شباهت که نه اما تفاوت چرا
ان موقع قانع بودن ان موقع از صبح تا شب پاساژ گردی نمیکردند به بچه هاشون شیر مادر میدادند
مه یه سبک داشتند. به شوهران خود وفا بودن
شوهر فقط به خاطر پولش نمیخواستند
نمی خوابیدن تا لنگ ظهر بعدش تا شوهر بگه غذا کو بدو بره مهریه اشو اجرا بذاره
خلاصه درد زیاده (3465141) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۳:۱۸:۴۸
بانوان محترم خواهشمند است به مردها به عنوان دستگاه تولید پول و سکه نگاه نکنند
تا همسر هستید فقط پول شوهر برای شما مهمه طلاقم که میگیرید سکه اش (3465161) (alef-11)
 
س
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۶:۰۵:۰۳
فعلا که شما به زنان به عنوان کالایی جهت رسیدن به خوشبختی و...
بابای پولدار و کارمند و ..
معیارات یادت رفته ..زنم پولدار باشه ترجیحا باباش سه بار سکته زده باشه. (3465681) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۳:۲۱:۴۵
خانم های محترم چکار کرده اید که مردها مجبور طلاق صیغه ازدواج سفید و...... روی بیاورند (3465174) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۳:۲۸:۲۰
جالب میدونی چیه: میری خواستگاری دختره ازت میپرسند:خانه داری ماشین داری شغل داری ویلا داری و........
در حالی که دختره بلد نیست دوتا تخم مرغ نیمرو کنه
یکی نیست بگه اخه حیف نیست واسه این دخترا بیاری 1000سکه مهر کنی (3465192) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۱۵:۲۸:۲۶
گفتید که زن اگر از شوهر ناراضی باشه چه کنه ؟ یا گفتید اونم بره با یکی دیگه ؟که این حرف ازادم باسواد بعیده . زن همزمان چند شوهر داشته باشه را دیگر لازم نیست براش توضیحی داده بشه معنایش را خوب میدانی . اولا این نا رضایتی بعداز از ازدواج پیش میاد والا کسی را بزور سر سفره عقد ننشوندن . در ثانی زن ناراضی میره میشینه خونه باباش دادگاه بهش ابلاغ میکنه اگر نیایی سرخونه وزندگیت اجازه همسر دوم داشتن را ب شوهرت میدهیم بازهم نرفتی بعداز یک مدتی طلاق حاصل خواهد شد (تکرار میکنم طبق حکم الهی زن نمیتواند همزمان چند شوهر داشته باشد) قانون الهی مانند قانون بشری نیست که بعداز یک مدت نعوذبالله خدا ب اشتباهش پی ببره وبخواهداصلاحش بکنه . خداوند حکیم عادل است واز رگ گردن بمن وشما نزدیکتر وحتی از وسوسه ها واندیشه های پنهانی ما هم اگاه است (3469542) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۰۹:۱۲:۲۸
راست مي گي ننگ چند همسري را قبول نميکنند تاج افتخار ازدواج سفيد را بر سر مي گذارند هم دونگشان را در هزينه ها مي دهند هم احتياجات آقا رابدون هيچ تعهدي برطرف مي کنند (3464473) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۱:۳۰:۳۹
ازدواج سفيد هزار بار بهتر از پذيرفته خيانت و خوشگذراني مرد با زنان ديگه و سوختن و سأختن زن بيچاره است (3464850) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۴:۲۳:۳۷
وقتی صداوسیما مقصر اصلی طلاق را شبکه های ماهواره ای و اجتماعی میداند. و به نبود امنیت شغلی و اقتصادی وکلا نقش مسولان در بوجود امدن این شرایط هیچ اشاره ای نمیکند توقع دارید مشکلات حل شود (3463011) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۴:۲۷:۴۴
بحران اخلاقی در غرب
بحران اقتصادی در غرب
بحران عاطفی در غرب
.
.
.
به نظر یک شنونده و بیننده عاقل ما در بحرانیم یا انها??????? (3463017) (alef-11)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۴:۳۶:۰۴
به غیر از مشکلات اقتصادی جوانان برای ازدواج که خود منشا بسیاری از مشکلات اخلاقی در جامعه میشود و باید قانون و دولت بانکها را مجبور به پرداخت وام ازدواج مکفی و راحت کنند، مشکل اصلی دیگر که باعث وحشت از ازدواج شده آمار بالای طلاق است، چون دختران نسل جدید ایرانی همزمان هم آزادیها و به اصطلاح برابری زن غربی را میخواهند و هم امتیازات زن سنتی و شرقی (مثل مهریه سنگین و عدم مسولیت در مخارج خانواده و یا نداشتن سربازی ) را دو دستی چسبیده اند و این تناقض و طرز تفکر اشتباه باعث مشکلات در زندگی خود انها و حتی در نهایت طلاق میشود. البته ماهواره ها با گسترش پوچگرایی در بین نسل جدید و بعضی رفتارهای غلط مسولین در سواستفاده از اعتقادات هم از علل طلاق هستند (3463033) (alef-11)
 
زهرا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۰۳:۴۱
چون الان همه به خاطر پول و موقعیت ازدواج میکنن (3462693) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۹:۴۲:۱۶
اتفاقا اون ازدواج به طلاق نمی رسه چون طرف با پول ازدواج کرده نه با طرف مقابل ! (3463601) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۰۵:۳۴
کی ازدواج میکنه واقعا توی این شرایط! (3462695) (alef-11)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۳۷:۱۱
1- مشکلات اقتصادی کمرشکن و گرانی مسکن و اجاره و غیره
2- عدم اشنایی کامل قبل از ازدواج در محیطی سالم
3- بیکاری و نداشتن درامد پایدار و قابل اطمینان برای مردان
4- ناتوانی در تامین نیازهای جنسی و عاطفی طرف مقابل
5- مهریه های سنگین منجر به طمع زنان برای کاسبی و ترس مردان از زندان
6- اعتیاد
7- راحت تر بودن ارضا نیازها از مسیرهای غیر شرعی نسبت به ازدواج
8- بالا تر بودن سطح تحصیلی و مالی و خانوادگی دختران نسبت به پسران

تنها نمونه هایی از عوامل دخیل در افزایش طلاق در ایران است (3462759) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۳۸:۱۹
مگه این بحران های اخلاق و خانواده و هویت و ... فقط در غرب نبود؟!!!!!!! (3462761) (alef-11)
 
کاوه
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۳۹:۳۲
حتما این طلاق ها مربوط به لزدواج های گذشته است چون این روز ها که هیچ عقل سلیمی ازدواج نمیکنه که طلاق بگیره!!!! نه که نخواد، یعنی نمیتونه!!!! (3462768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۴۳:۳۰
من‏ ‏۳۴ سالمه‏ ‏با‏ ‏این‏ ‏اوضاع‏ ‏اقتصادی‏ ‏نتونستم‏ ‏ازدواج‏ ‏کنم‏ ‏نه‏ ‏به‏ ‏ظاهر‏ ‏و‏ ‏باطن‏ ‏دختری‏ ‏امروزی‏ ‏اعتماد‏ ‏دارم‏ ‏نه‏ ‏به‏ ‏خودم‏ ‏که‏ ‏فردایی‏ ‏بتونم‏ ‏مسوولیت‏ ‏زن‏ ‏و‏ ‏بچه‏ ‏ای‏ ‏رو‏ ‏با‏ ‏این‏ ‏شرایط‏ ‏جامعه‏ ‏که‏ ‏اخلاق‏ ‏در‏ ‏اون‏ ‏مرده‏ ‏رو‏ ‏قبول‏ ‏کنم‏ ‏استانه‏ ‏تحمل‏ ‏زن‏ ‏ومرد‏ ‏شدیدا‏ ‏کم‏ ‏شده‏ (3462784) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۷:۳۲:۲۰
ازدواجم کروی بچه دار نشو
چون بچت نباید قربانی فقر تو بشه و از صفر شروع کنه باز (3463399) (alef-11)
 
دانش
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۵۲:۵۱
بایستی هم ازدواج و هم طلاق اسان باشد . یکی از دلایل مهریه های سنگین که خانواده ها برای دخترانشان می گیرند که یکی از دلایل کاهش ازدواج است، امکان نداشتن حق طلاق برای دخترانشان است . لذا از این اهرم استفاده می شود.
بنابراین به نظر من حق طلاق باید برای مرد و زن یکسان باشد و به تبع آن مهریه ها بسیار اندک. این طور زندگی کردن با فردی منت گذاشتن بر سر او نیست و همه چیز سر جای خودش است.
مشکل قوانین ما بسیار زیاد است که هم به زیان مردان و هم به زیان زنان است. (3462813) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۷:۵۶:۰۰
قربونت برم زن ارث هم نداره در قانون! شوهرش بمیره باید بره گدایی یا تن فروشی! مهریه جای خالی ارث رو برای زن پر کرده، قوانین ارث هم باید اصلاح بشه (3463441) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۰۹:۱۶:۳۶
لزومي نداره قوانين ارث اصلاح شود به راحتي در زمان زنده بودنشان سهم بچه ها ، همسر و يا هرکس ديگري را مي توانند بدهند وگرنه بايد واجب بودن نفقه هم حذف شود و... (3464480) (alef-11)
 
محمد مهدی
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۵۶:۴۸
آهای مسئولین چه کردین که این کشور سردمدار طلاق در دنیا شد ؟ (3462822) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۲:۵۹:۰۶
دلیل افزایش میزان طلاق افزایش میزان ازدواج است. با توجه به این که نظام محترم کاری در راستای کاهش نرخ طلاق نمی کند بهترین کار این است که با افزایش میزان ازدواج ها مقابله کنیم. با این کار هم مشکل مسکن نخواهیم داشت و به طور طبیعی نرخ طلاق هم کاهش خواهد یافت. (3462830) (alef-11)
 
عدالت
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۳:۰۳:۴۶
وقتی فرهنگ مادی گرایی و لیبرالی و سرمایه داری و چشم و هم چشمی و تازه به دوران رسیدگی در جامعه جا میافتد، وضع از این بهتر نمیشود. تازه این اولش هست و بدتر از این هم خواهد شد. (3462843) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۳:۱۴:۵۱
افزایش طلاق نشانه رشد مدرنیته و لازم و ضروریست

بیهوده و غیر منطقیست فکر کنیم مثل دهه های قبل دو نفر پنجاه سال با هم زندگی کنن اونم تو ایران که اصلا انتخاب همسر شانسیه و امکان شناخت کامل میسر نیست (3462874) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۳:۱۷:۴۸
دوستانی که به زنان حمله میکنند فراموش نکنید دختر و خواهر شما هم یک زنه

پس

موقع ازدواج یا طلاقایا صیغه یا چند همسری شد کاملا حق را به دامادتان بدین و حرفهای الانتون یادتون نره (3462878) (alef-11)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۳:۵۸:۱۳
اينم توطئه امريكا است ما كه همه چيز به امريكا وصل مي كنيم. اينيم روش (3462944) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۴:۰۶:۵۸
طلاق در فرهنگ ما " مغبوض ترین حلال است " وبزعم حقیر هیچ ایرادی هم
ندارد از اینکه دو نفر یک عمر بهمدیگر پرخاش نمایند وهم را " دق بدهند " و گاها باعث قتل یکدیگر بشوند همان طلاق بهتر است بقول شیخ اجل : تهی پای رفتن به از کفش تنگ / بلای سفر به که در خانه جنگ / درصد قابل توجهی از آمار جنایی کشور و اختلافات منجر به قتل بواسطه عدم استفاده از این مورد حلال است /// اما اینکه چه بکنیم تا ازدواجها کمتر به طلاق بکشد موضو عیست که به جهان بینی انسان و معیارهای اجتماعی باز میگردد که ترمیم و اصلاح آن کاریست همگانی وکلان منتهی مراتب در شرایط فعلی بایست با چشم باز ازدواج نمود واز تجربه دیگران " بویژه بزرگان " نهایت استفاده را کرد (3462965) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۴:۱۹:۳۱
چنين تيترهاي هشداردهنده‌اي انتخاب نكنيد؛ رئيس جمهور محترم مكدر و ناراحت مي‌شود. ممكن است چنانكه درباره آلودگي هوا اخيراً گفته‌است: « در اين ايام برخي دستگاه هاي تبليغاتي هرچه خواستند گفتند، ولي نگفتند در همين ايام وضع آلودگي هوا در شرق آسيا، هند يا اروپا چگونه بود» در خصوص هشدارهاي افزايش طلاق هم اين‌طور بيان كند چرا نگفته‌ايد در شرق آسيا، شما اروپا، مركز آمريكا ميزان طلاق چنين و چنان است. (3462999) (alef-11)
 
منصور
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۴:۳۰:۵۴
علتش =
۱- بیکاری
۲- اعتیاد
۳- فقر
اخه یکی نیست به این جوان ها بگه وقتی کار درست و حسابی نداری چرا میری زن میگیری و بعد دختر بیچاره را بدبخت می کنید
یکی نیست به پدر دختر بگه دخترت را به ادم بیکار نده
یکی نیست به این دولت بگه چرا مملکت ما اینقدر جوان بیکار داره پس کی قراره فکری بحالشون کرد تا از این بیسامونی نجات پیدا کنند (3463024) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۵:۴۹:۴۵
خوش به حال ما که پس نمی تونیم زن بگیریم با این گرونی (3463194) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۹:۴۲:۱۲
از من به شما که مجردید نصیحت
اگه تا میتونید دیر ازدواج کنید ، اگه تا میتونید دیر بچه دار شوید ، اگه خدا بهتون دختر داد صد هزار بار شکر کنید ، قدیم میگفتند خدا بهمون پسر بده ولی الان برعکس شده همه از خدا دختر میخواهند چون دردسرش کمتره (3463600) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۲۱:۴۰:۲۳
میزان ظلاف از 15 هزار مورد در سال قبل از انقلاب با تفریبا 2 برابر شدن حمعیت کشور بعد ار 37 سال، به حدود 170 هزار مورد در سال یعنی بیش از 11 برابر ومعادل 8 برابر متوسط جهانی ودارای رتبه چهارم جهانی است.ضمن اینکه تعداد زندانیان عادی هم 15 برابر گردیده وسن شروع اعتیاد وفحشا هم 10 سال پایین آمده است.این یعنی ور شکستگی کامل سیاست حجاب اجباری وتفکیک جنسیتی واعمال محدودیتهای اجتماعی که علیرغم نتایج معکوس آن،هنوز لجبازانه به ادامه آن اصرار میگردد (3463781) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۰۹:۲۲:۱۶
نه اينکه در غرب الان که حجاب اجباري نيست اصلا تجاوز ،طلاق، فرزندان سرگردان و... نيست حتما بايد راه رفته آنهارا امتحان کنيم بعد منتظر بمانيم دو ده يا چند سده بعد باز از رو دست انها رفتارهايمان را اصلاح کنيم آخه خودمان که تمدن نداريم؟؟؟؟؟؟؟؟ (3464498) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۳:۲۷:۰۱
الان طلاق و حجاب ربطشون چیه؟؟ (3465186) (alef-11)
 
سامان
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۲۲:۱۷:۱۶
ازدواج!!!
با كدوم كار
با كدوم خونه
با كدوم ماشين.....
اي اقا دلتون خوشه انگار
تازه همه اينها هم كه باشه
با كدوم شناخت؟؟؟؟؟
اونم تو جامعه امروز ما (3463832) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۲۲:۲۴:۱۷
زگهواره تا گور مجرد بمون
ابوعلی سینا بزرگترین دانشمند تمام تاریخ ایران زن نگرفت و مجرد ماند
من و تو که تکلیفمان معلومه
با هزار بدبختی ازدواج کن با هزاران مشکل زندگی کن اخرش که چی دو تا بچه ازت بمونه که اونا هم بدبخت تر از تو دوباره این چرخه فقر. را ادامه بدهند
به قول صادق هدایت که ایشان هم به افتخار مجرد ماندن نایل امدن میفرماید
بزرگترین شاهکار من نه کتابهایم بلکه این است که. باعث نشدم که فرزندی به دنیا بیاید تا دچار فقر و بدبختی ببشود (3463845) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۲۲:۳۱:۱۶
وقتی 36سال نماینده /وزیر / وکیل و.....تکراری باشند. یعنی فقط جاها عوض شده وسپس نوبت اقازاده ها میشود ..ودراخرهم ازیکدیگر تعریف وتمجید و ساده زیستیشان را به رخ مردم میکشند /نباید بیش از این انتظارداشت. (3463856) (alef-11)
 
بیگی
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۰۱:۴۲:۴۷
عادیه تعجب نداره ای مشکل دیریتی مملکت مشکلیه مث ههزاران مشکل که تو مملکت هست (3464094) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۰۴:۴۵:۳۳
جهت اطلاع خانمهای محترم:
حق برابری زن و مرد. را تنها در امور مالی و ارث و تقسیم دارای نبینید این حق زمانی مساوی خواهد شد که شما در جنگ شرکت کنید در معدن کار کنید رفتگری را قبول کنید و کلا پا به پای مردها در مشکلات سهیم شوید
اگر دین به زن یک دوم مرد ارث میدهد اما در مقابل او را از جهاد معاف میکند. مرد را مسوول تامین خرج خانه و زن و فرزند میکند فرزندی که در ایام پیری مادر از او هم مراقبت خواهند کرد
این دو مقوله که هم مساوی بودن حق و حقوق و هم مهریه های کلان و هم ازادیی زن غربی البته از نوع مالی در ایران امکان پذیر نیست
و در اخر یک ضرب المثل چینی میگه:
زن فرمانبردار شوهر خویش پادشاه شوهرش است (3464171) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۰۰:۳۲:۳۲
هم مقاله ، تحقیقاتی بود و هم کامنتها ، جالب و تحلیلی . اما بنظر میرسد باید دقیق تر ، وسیع تر و واقع بینانه تر به مسئله نگاه کرد . در کنار آمار طلاق رسمی ، آمار طلاق عاطفی ، آمار اعتیاد ، آمار فحشا ، آمار رشوه ، آمار فساد اقتصادی ، آمار تقلب در همه امور ، آمار دروغ ، غیبت ، تهمت ، آمار ربا ...... و از همه مهمتر آمار نفاق را هم ببینیم . رشد دوری از اسلام واقعی و نزدیکی به شیطان را در کشورمان با دنیای غرب و دنیای شرق و کشورهای همسایه مقایسه کنیم بخصوص در این سالهای اخیر و بعد ارزیابی کنیم و نتیجه بگیرم که چه میخواستیم و چه شد . از کجا به کجا رسیدیم و چرا و چه باید کرد . کاش دکتر توکلی عزیز و شجاع بخاطر خدا و بدون سیاسی بازی به این مقوله حیاتی میپرداخت . مقوله ای که اگر بیش از این مورد بی توجهی قرار گیرد ، برای انقلاب ، ایران و تشیع بسیار زیان بار خواهد بود . اگر دکتر توکلی ماهها عمر شریفش صرف پیدا کردن و آنالیز کردن آمار واقعی و ارائه کردن به رهبری برای یک تصمیم گیری نهایی میکرد ، حتما بهشتی میشد . (3468400) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۸:۰۲:۳۴
همه کامنت ها خوب بود تا ازدواج نکنی نمیدونی زن چه موجودی است (3472443) (alef-11)
 
ش
۱۳۹۴-۱۰-۲۹ ۱۰:۵۸:۵۶
به عقیده تنها جیزی که زندگی متلاشی می کند نداشتن قانون ومهری زیا د اگر یکد ختری بیاید دوسال نامزد باشند ولی بعداز ازدواج همه چیز بدشود اگر قانون از انها صرف داری نمیکرد زندگی میکرد (3479573) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.